Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Υγιεινή δια(σ)τροφή


v@sso

Recommended Posts

alcyon σε ευχαριστουμε πολυ!

Το επαγγελμα σου ειναι σχετικο με αυτα μαλλον;

 

Επεμενε κιολας η πεθερα μου οτι καλυτερα ειναι σε κρυο νερο παρα στο ψυγειο :?

 

Χημικός είμαι. :wink:

 

Όσο για την πεθερά.. μπορεί να μην κατάλαβε ή καμιά φορά μπερδεύονται κι αυτοί που τα λένε. Ξέρεις τώρα.. σεμινάρια, προφορικά, χωρίς σημειώσεις κτλ. εύκολα γίνονται λάθη.

 

Μια ακόμα σημείωση:

Όταν αποψύχουμε τρόφιμα με την τεχνική της βύθισης σε νερό, αυτά πρέπει να καταναλώνονται αμέσως μετά την απόψυξή τους για να αποφεύγονται μικροβιακού τύπου προσβολές.

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


  • Απαντήσεις 1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καλά κι εμένα η πεθερά μου επιμένει οτι μπορούμε να πλένουμε τα ευαίσθητα χρωματιστά στους 60 βαθμούς αλλα... :lol:

 

.... μάλλον δε διευκρίνησε αν θα εξακολουθούν να είναι το ίδιο χρωματιστά. :lol::lol::lol:

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Link to comment
Share on other sites

Φρύνη πολύ καλό αυτό το άρθρο!

 

Μήπως ξέρει κάποια να μας πει για parabens? Συγκεκριμένα methylparaben και propylparaben.

Μας έδωσε ο γιατρός συμπλήρωμα σιδήρου, και είναι μέσα στα συστατικά.

Link to comment
Share on other sites

Προσωπικά δεν το έχω ψάξει το θέμα. Το κοιτάζω τώρα. Αλλά θα μου πάρει κάποιες μέρες μέχρι να αποκατασταθεί η πρόσβασή μου στις πανεπιστημιακές έρευνες. (Κάποια προβλήματα με login). Όταν έχω νεότερα θα ενημερώσω. Αν ξέρει κάποιος άλλος.... ευπρόσδεκτος! :)

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Λοιπόν, όσον αφορά το γάλα...

Διάβασα αυτό το άρθρο το οποίο μιλάει για τα κακά του αγελαδινού τόσο στις θηλάζουσες μητέρες όσο και στα παιδιά αλλά και σε όλον τον πληθυσμό...

Διαβάστε το, στο τέλος είναι πολύ ενδιαφέρον από το Lactose Intolerance και κάτω...

 

http://www.drjaygordon.com/development/pediatricks/dairy.asp

WLn5p2.png

Link to comment
Share on other sites

Φρύνη πολύ καλό αυτό το άρθρο!

 

Μήπως ξέρει κάποια να μας πει για parabens? Συγκεκριμένα methylparaben και propylparaben.

Μας έδωσε ο γιατρός συμπλήρωμα σιδήρου, και είναι μέσα στα συστατικά.

 

για διάβασε λίγο εδώ

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=1072&start=0

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

Link to comment
Share on other sites

Φρύνη πολύ καλό αυτό το άρθρο!

 

Μήπως ξέρει κάποια να μας πει για parabens? Συγκεκριμένα methylparaben και propylparaben.

Μας έδωσε ο γιατρός συμπλήρωμα σιδήρου, και είναι μέσα στα συστατικά.

 

για διάβασε λίγο εδώ

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=1072&start=0

 

εγώ τον σταμάτησα τον σίδηρο γι'αυτό το λόγο..άρχισα να παίρνω φυτικό αλλά μου είπε ο γιατρός ότι τελικά δεν έχει καλή απορρόφηση και ξεκίνησα με άλλον που δεν έχει paraben κι έχει όμως ένα σωρό άλλα..τι να πω, ούτε με το ένα ούτε με το άλλο βλέπω αποτέλεσμα..27,5 ο αιματοκρίτης..πάντως το φυτικό θα το συνεχίσω παράλληλα, έχει και βιταμίνες Β-διάφορα!

 

Το αγελαδινό γάλα το έχω ξαναγράψει..είναι καταστροφή! Αν δεν θέλετε να αποχωριστείτε τα γαλακτοκομικά, προτιμήστε τουλάχιστον από κατσικίσιο.

 

Και τέλος..έφτιαξα ένα γλυκό, υποτίθεται "dairy-free" και έβαλα 'φυτική' σαντιγύ..ε, τα συστατικά ήταν ΙΔΙΑ με τη μη φυτική και μάλιστα είχαν το θράσος να γράφουν πάνω στο κουτί "χωρίς προϊόντα γάλακτος" ..έλεος δηλαδή..το καλό της υπόθεσης ήταν ότι για εκεί που προοριζόταν το γλυκό καταναλώνουν έτσι κι αλλιώς γαλακτοκομικά..

Link to comment
Share on other sites

Να ρωτησω κατι,

κρεας που εχουμε ξεπαγωσει απο την καταψυξη,το εχουμε μαγειρεψει,μπορουμε να το ξανακαταψυξουμε; :roll:

 

Όχι...εγώ τουλάχιστον δεν το κάνω ποτέ.

gwggp2.png ISWTp2.png
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Να ρωτησω κατι,

κρεας που εχουμε ξεπαγωσει απο την καταψυξη,το εχουμε μαγειρεψει,μπορουμε να το ξανακαταψυξουμε; :roll:

 

Ναι, μπορούμε. Οι θερμοκρασίες και οι χρόνοι μαγειρέματος είναι τέτοιοι που καταστρέφουν τους παθογόνους μικροοργανισμούς. Έτσι μπορούμε να καταναλώσουμε άφοβα το κρέας αυτό (μαγειρεμένο) μετά την απόψυξή του. (Το υπόλοιπο το πετάμε εννοείτε και ΔΕΝ το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη)

 

Το θέμα είναι πως η κατάψυξη έχει επίπτωση και στα θρεπτικά συστατικά του τροφίμου (μαγειρεμένου ή μη). Σαφώς τρόφιμο που έχει υποστεί κατάψυξη είναι "φτωχότερο" σε σχέση με το μη κατεψυγμένο. Μακάρι δηλαδή να μπορούμε να τρώμε πάντα φρέσα τρόφιμα. Αλλά αφού αυτό πρακτικά είναι αδύνατο... τουλάχιστον να προσέχουμε τον τρόπο ψύξης και απόψυξης.

 

Θυμίζω πως καλύτερος τρόπος απόψυξης είναι σταδιακή αύξηση της θερμοκρασίας (χρονοβόρα διαδικασία) μέχρι την επιθυμητή. Για την ψύξη, όσο χαμηλότερη η θερμοκρασία τόσο καλύτερα!

Σε αντίθετες περιπτώσεις σχηματίζονται μικροκρύσταλλοι νερού στους ιστούς του τροφίμου με αποτέλεσμα να το τραυματίζουν και να έχουμε απωλεια των υγρών του. [π.χ. Το νερό που βρίσκουμε στη μπριζόλα μας όταν την ξεπαγώνουμε, δεν είναι από τον πάγο της κατάψυξής μας, αλλά από την ίδια την μπριζόλα αφού έχει χάσει μέρος των υγρών της].

 

(Ελπίζω να μη σας κούρασα με τις λεπτομέρειες) :wink:

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Link to comment
Share on other sites

alcyon ευχαριστουμε παρα πολυ!!!!να σαι καλα,να χαιρεσαι τα παιδακια σου και με το καλο να ρθει η μπουμπου σου! :D

 

:wink::D Ευχαριστώ!

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Link to comment
Share on other sites

Να ρωτησω κατι,

κρεας που εχουμε ξεπαγωσει απο την καταψυξη,το εχουμε μαγειρεψει,μπορουμε να το ξανακαταψυξουμε; :roll:

 

Ναι, μπορούμε. Οι θερμοκρασίες και οι χρόνοι μαγειρέματος είναι τέτοιοι που καταστρέφουν τους παθογόνους μικροοργανισμούς. Έτσι μπορούμε να καταναλώσουμε άφοβα το κρέας αυτό (μαγειρεμένο) μετά την απόψυξή του. (Το υπόλοιπο το πετάμε εννοείτε και ΔΕΝ το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη)

 

 

Και για να μη γίνουν παρεξηγήσεις και να είμαστε 100% ξεκάθαροι, η απάντηση στην ερώτηση της frene είναι "Όχι. Δεν μπορούμε" όπως συμφωνείς και εσύ στην υπόλοιπη παράγραφο.

Απλά το αρχικό σου "Ναι, μπορούμε" ήταν λιγάκι παραπλανητικό για αυτό το ξεκαθαρίζω. :)

gwggp2.png ISWTp2.png
Link to comment
Share on other sites

ναι βρε Jen. μπερδευτηκα....τελικα μπορουμε;; :roll::roll:

Πχ,εβγαλε χθες η μαμα μου μοσχαρι απο την καταψυξη και το μαγειρεψε.Μια μεριδα απο αυτο το μαγειρεμενο φαγητο περισσεψε,μπορω να την βαλω στην καταψυξη;

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

ναι βρε Jen. μπερδευτηκα....τελικα μπορουμε;; :roll::roll:

Πχ,εβγαλε χθες η μαμα μου μοσχαρι απο την καταψυξη και το μαγειρεψε.Μια μεριδα απο αυτο το μαγειρεμενο φαγητο περισσεψε,μπορω να την βαλω στην καταψυξη;

 

Όχι φυσικά. Το ίδιο είπε και η alcyon απλά το αρχικό της ναι πήγαινε στην απλή απόψυξη ίσως.

 

Πάντως και εγώ έχω το ίδιο θέμα με σένα όταν βγάζω κρέας από την κατάψυξη να κάνω κρεατόσουπα η οποία πρέπει να φαγωθεί τις επόμενες 2 μέρες το πολύ γιατί δεν γίνεται να καταψυχθεί το κρέας πάλι.

gwggp2.png ISWTp2.png
Link to comment
Share on other sites

Νομίζω ότι το μαγειρεμένο μπορεί να καταψυχθεί. Ας μας πει και η ειδικός.

 

Το μαγειρεμένο που έχει προέλθει όμως από απόψυξη? :shock:

 

ναι, αυτή ήταν η ερώτηση.

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν διευκρινίζω... ΝΑΙ μπορούμε!

 

Για να γίνω πιο κατανοητή....

Αγοράζουμε κρέας από το χασάπη....

Το βάζουμε κατάψυξη.

Αποψύχουμε και μαγειρεύουμε. (Τρώμε :lol: )

Το υπόλοιπο κατάψυξη.

Αποψύχουμε ... ξανατρώμε.

Το υπόλοιπο το πετάμε.

 

Τα είπα πιο ξεκάθαρα τώρα; :lol:

(Έβαλα πολλές πληροφορίες μαζί μάλλον και σας μπέρδεψα πριν... συγνώμη...)

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Link to comment
Share on other sites

Το μαγειρεμένο που έχει προέλθει όμως από απόψυξη? :shock:

 

Και αυτό... γιατί με το μαγείρεμα καταστρέφονται οι παθογόνοι μικροοργανισμοί.

 

Σαφώς κάθε κατάψυξη προκαλεί σταδιακά υποβάθμιση των θρεπτικών του συστατικών.

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Link to comment
Share on other sites

Πχ,εβγαλε χθες η μαμα μου μοσχαρι απο την καταψυξη και το μαγειρεψε.Μια μεριδα απο αυτο το μαγειρεμενο φαγητο περισσεψε,μπορω να την βαλω στην καταψυξη;

 

Ναι... χωρίς πρόβλημα. Προσοχή όμως: Να έχει μαγειρευτεί την ίδια μέρα με αυτή που θα το βάλεις στην κατάψυξη. Δε μαγειρεύουμε τη μια μέρα για να το βάλουμε στην κατάψυξη την 1 -2 μέρες μετά. Εκεί ενέχονται πολλοί κίνδυνοι μικροβιακής μόλυνσης.

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Link to comment
Share on other sites

Πχ,εβγαλε χθες η μαμα μου μοσχαρι απο την καταψυξη και το μαγειρεψε.Μια μεριδα απο αυτο το μαγειρεμενο φαγητο περισσεψε,μπορω να την βαλω στην καταψυξη;

 

Ναι... χωρίς πρόβλημα. Προσοχή όμως: Να έχει μαγειρευτεί την ίδια μέρα με αυτή που θα το βάλεις στην κατάψυξη. Δε μαγειρεύουμε τη μια μέρα για να το βάλουμε στην κατάψυξη την 1 -2 μέρες μετά. Εκεί ενέχονται πολλοί κίνδυνοι μικροβιακής μόλυνσης.

 

Αυτό το σύστημα με έχει σώσει γιατί δεν προλαβαίνω να μαγειρευω κάθε μέρα. Κάθε φορά κάνω 1 κατσαρόλα φαγητό και ας είμαστε μόνο δύο άτομα: ό,τι μενει το βάζω στην κατάψυξη και το τρώμε μετά από 1 ή 2 ή 3 βδομάδες!

Link to comment
Share on other sites

alcyon δεν το ήξερα ότι μπορείς να το κάνεις. Είσαι του κλάδου των τροφίμων?

Εν πάσει περιπτώσει εγώ -λόγω δικών μου ανασφαλειών- θα συνεχίζω να το προσέχω και να μην καταψύχω αποψυγμένο φαγητό για δεύτερη φορά... :roll:

gwggp2.png ISWTp2.png
Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...