Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Υγιεινή δια(σ)τροφή

v@sso

Recommended Posts

Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις, ειδικα για το ξαφρισμα (thanks aglaia :wink: ).

Maggie το ξαφρισμα ειναι οταν καθως βραζει αρχικα το κρεας να βγαλεις με μια κουταλα τον καφε αφρο.

Οσο για τα γαλακτοκομικα ουτε και εγω ειμαι πολυ fan. Ειναι ομως αναγκαιο κακο για τα γλυκα, καμια μπεσαμελ κτλ

Δοκιμαζω αυτον τον καιρο διαφορα γαλατα με γνωμονα το γευστικο αποτελεσμα.

Αυτο που εχω απορριψει απο παλια ειναι το becel. Μολις το πιω κανω εμετο :wink: , σε αντιθεση με τον συζυγο που πινει μονο αυτο ... ...

Εσεις τι γαλα χρησιμοποιειτε ?

Μπιζουδενια μου γεννήθηκες 29/12/2007 !!!

Ηρθε και ο μαγκας 30/01/2010 !!!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Το μόνο κρέας που ξάφριζα κάποτε ήταν η κότα. Μετά, διαπίστωσα ότι αν την καθάριζα πολύ-πολύ καλά και έβγαζα και τις πέτσες, άφριζε τόσο λίγο, που δεν μπορούσα καν να πιάσω με το κουτάλι. (Να υποθέσω ότι σε πιο "άγρια" κοτόπουλα είναι πιο έντονο το φαινόμενο; ) ΠΙστεύω ότι σε μερικούς αρέσει να κάνουν ένα βράσιμο και να πετάνε το νερό α) για να μην χρειάζεται να ξαφρίζουν β) για να έχει πιο ελαφριά μυρωδιά το φαγητό.

Τα γλυκά τα ξαφρίζεις, νομίζω για τη μόστρα :roll:

Για τα γάλατα (είμαι σε αποχή κοντά 6 μήνες):

Το γάλα για μένα μάλλον αποτελεί μια θλιβερή συνήθεια. Και λέω θλιβερή, γιατί πάντοτε άλλη αίσθηση περιμένω να βρω και άλλη βρίσκω. Καμιά συσχέτιση μυρωδιάς και γεύσης (το ίδιο παθαίνω με το κρέας και τον καφέ. Τρελαίνομαι για τη μυρωδιά τους αλλά η γεύση τους δεν ανταποκρίνεται σε αυτό που μυρίζω). Τα βιομηχανικά γάλατα είτε έχουν ωραία γεύση αλλά μου μυρίζουν ξινίλα, είτε έχουν ουδέτερη μυρωδιά και στη γεύση είναι σαν νερό. Τα πιο "αγνά" μου μύριζαν πολύ και δεν τα ήθελα. Είχα δοκιμάσει διάφορα γάλατα κι εγώ και πάντα αποφαινόμουν "Το γάλα δεν είναι όπως παλιά". Αλλά ίσως απλά να μην είναι πια το γάλα για μένα. Νομίζω ότι τελικά δεν μου αρέσει το γάλα. :shock:

Κι εγώ νιώθω πολύ καλύτερα από τότε που άρχισα την αποχή, πιο ανάλαφρη/ξεφούσκωτη (ένδειξη ότι έχω δυσανεξία;;), αδυνατίζω σταθερά (ενώ τρώω και άλλες βλακείες), βελτιώθηκε η γεύση μου και η όσφρηση μου (σε βαθμό που νόμιζα ότι μπορούσα να είμαι έγκυος, επειδή μου φαίνονταν έντονες κάποιες "συνηθισμένες" μυρωδιές).

Ξέρω ότι δεν απαντάω στην ερώτηση σου. Πάντως, το becel δεν είναι γάλα, είναι ρόφημα με γάλα, οπότε δεν θα το έβαζα σε συνταγές κτλ. Στις συνταγές θα προτιμούσα ένα πλήρες γάλα με έντονη μυρωδιά.

Τα γάλατα που είναι εμπλουτισμένα με ασβέστιο πιστεύω ότι δεν μας χρειάζονται (εννοώ, λόγω θηλασμού). Το εβαπορέ δεν ξέρω τι έχει να προσφέρει, το έχω χρησιμοποιήσει μόνο για συνταγές και αντί για κρέμα γάλακτος.

Μήπως τελικά προτιμάς ένα φρούτο; :lol:

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Εσεις τι γαλα χρησιμοποιειτε ?

Χρησιμοποιούμε τόσο λίγο που δεν έχει πολλή σημασία. Παίρνω γάλα Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής όταν κάνω μακαρόνια γκρατέν για τα παιδιά και τις σπάνιες φορές που θα κάνω κάποιο σχετικό γλυκό (ρυζόγαλο, πανακότα...). Στο σπίτι πάντα έχω ΝΟΥΝΟΥ για το κέηκ που θέλει νουνού αδιάλυτο και για όσες φορές χρειαστεί και δεν έχω φρέσκο.

Γειά σας κι από μένα.

bizoudaki σχετικά με το κρέας κι εγώ το ξαφρίζω. Βασικά, αν δεν το ξαφρίσω έχω την εντύπωση ότι έχει μια λίγο περιέργη γεύση το ζουμάκι...

Σχετικά με τα γάλατα μάλλον είμαι η μοναδική ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΗ από το γάλα. Μπορώ να τρέφομαι μόνο με αυτό!!! Προτιμώ να πίνω γάλα αντί για νερό.

Προτιμάω γενικά το πλήρες γιατί είμαι λίγο επιφυλακτική με τις πολλές διεργασίες .... Πιο συγκεκριμένα θα έλεγα Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής.

Μ'αρέσει επίσης το γάλα κρι κρι και θα ήθελα πάρα πολύ να δοκιμάσω αυτό το Βέρο Κρητικό. Το γιαούρτι μου άρεσε πολύ και όποτε βρίσκω το προτιμώ αλλά το γάλα ακόμη...

Ποιά η γνώμη σας για τα φρέσκα γάλατα Ολυμπος, Βλάχας και Βραχιάς?

Εμείς αυτά πίνουμε (αν και από την στιγμή που έμεινα έγκυος έκοψα την γάλα και την φέτα γιατί δεν μου φέρνουν δυσανεξία, δεν μπορώ να τα χωνέψω με τίποτα και νιώθω ότι δεν μπορώ να αναπνεύσω...ανυπομονώ να γεννήσω για να ξαναπώ γάλα!)

Όσο για το βούτυρο που ρωτούσα παλιότερα τελικά πήρα το lurpak (όχι το soft γιατί αυτό έχει και φυτικά έλαια) και είναι μια χαρά...απλά λίγο πιο δύσκολο στο άλειμμα πάνω στην φρυγανιά αλλά σιγά το πράγμα...και από οτι διάβασα στο κουτί φαίνεται αγνό χωρίς συντηρητικά κλπ (αν κάνω λάθος please διορθώστε με). :wink:

gwggp2.png ISWTp2.png

Διαφημίσεις

Όσο για το βούτυρο που ρωτούσα παλιότερα τελικά πήρα το lurpak (όχι το soft γιατί αυτό έχει και φυτικά έλαια) και είναι μια χαρά...απλά λίγο πιο δύσκολο στο άλειμμα πάνω στην φρυγανιά αλλά σιγά το πράγμα...και από οτι διάβασα στο κουτί φαίνεται αγνό χωρίς συντηρητικά κλπ (αν κάνω λάθος please διορθώστε με). :wink:

το αφήνουμε για λίγο εκτός ψυγείου για να μαλακώσει, τώρα που είναι χειμώνας μπορούμε να αφήνουμε ένα κομματάκι εκτός ψυγείου από το προηγούμενο βράδυ.

άλλη λυση είναι να το κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες για να μαλακώνει γρήγορα ή να το κόβεις με το ειδικό μαχαίρι

istockphoto_5141778-butter-knives-and-decoration-curls.jpg

το lurpak βγαινει και σε μεριδες αν θελεις για το αλειμμα :wink:

το βγαζεις 1 ωρα πιο μπροστα και εχεις ετοιμη και την σωστη μεριδα!!! :D

9a7bp2.pngIm47p2.png

Δεν το ήξερα αυτό! Θα το κοιτάξω ευχαριστώ! :)

gwggp2.png ISWTp2.png

Σόρρυ, για την ΄παρέμβαση, απλά θα ήθελα να επισημάνω ότι καλό είναι (για το περιβάλλον) να αποφεύγουμε τις ατομικές συσκευασία, γιατί χρησιμοποιούνται περισσ΄τερα υλικά και ενέργεια για την παραγωγή τους. Πχ παγωτό σε οικογενειακή συσκευασία παρά ατομικά παγωτάκια τυλιγμένα στο καθένα στη σακουλίτσα του και όλα στο κουτί. Και φυσικά αυτό προϋποθέτει ότι δεν περισσεύει φαγητό για να το πετάμε (Εννοώ ότι αν είναι να πετάξεις μέρος από την οικογ. συσκευασία, καλύτερα πάρε την ατομική)

Και πάλι σόρρυ, απλά δώθηκε η ευκαιρία

Σόρρυ, για την ΄παρέμβαση, απλά θα ήθελα να επισημάνω ότι καλό είναι (για το περιβάλλον) να αποφεύγουμε τις ατομικές συσκευασία, γιατί χρησιμοποιούνται περισσ΄τερα υλικά και ενέργεια για την παραγωγή τους. Πχ παγωτό σε οικογενειακή συσκευασία παρά ατομικά παγωτάκια τυλιγμένα στο καθένα στη σακουλίτσα του και όλα στο κουτί. Και φυσικά αυτό προϋποθέτει ότι δεν περισσεύει φαγητό για να το πετάμε (Εννοώ ότι αν είναι να πετάξεις μέρος από την οικογ. συσκευασία, καλύτερα πάρε την ατομική)

Και πάλι σόρρυ, απλά δώθηκε η ευκαιρία

εχεις δικιο σε αυτο!!

εγω προσωπικα τα σκουπιδια μου τα ανακυκλωνω οποτε ολα αυτα πανε στο μπλε κουβαδακι!! :wink:

9a7bp2.pngIm47p2.png

Διαφημίσεις

http://www.rawfoodexplained.com/index.html

βρήκα αυτό με αρκετά καλό υλικό αλλά όχι καλή τεκμηρίωση

είναι σε μορφή μαθημάτων, σαν να παρακολουθείς σεμινάριο...

και...

Παπαγιαννόπουλος on net!

όχι ένα αλλά 4 σεμινάρια!

http://www.bis.gr/nist/index.php?option=com_content&task=view&id=18&Itemid=32

και πού μπορεί να βοηθήσει η νηστειοθεραπεία!

Αυτό θα πει οργάνωση! :wink:

http://www.rawfoodexplained.com/index.html

βρήκα αυτό με αρκετά καλό υλικό αλλά όχι καλή τεκμηρίωση

είναι σε μορφή μαθημάτων, σαν να παρακολουθείς σεμινάριο...

καλά, μόλις μπήκα στη σελίδα το κείμενο που έχει μου θύμισε το βιβλίο που διαβάζω (a new earth) (και δε διάβασα το παρακάτω) πώς είναι δυνατόν:D:D

Καλησπέρα!

Είχα μια πολύ δύσκολη μέρα και ακόμη και τώρα δεν έχω πολύ χρόνο.

Θέλω να κάνω μια ερώτηση "Είναι υπερβολικό που δεν θέλω να τρώει το παιδί μου τηγανητά"?????????????

"Είναι υπερβολικό πυ δεν θέλω να τρώει το παιδί μου τηγανητά"?????????????

ο δικός μου τα πρωτοδοκίμασε μετά τα 2 σε παιδικά πάρτυ

στο σπίτι δεν τηγανίζω ποτέ

τηγανητές πατάτες τρώει πολύ σπάνια όταν του κάνει η γιαγιά του

τότε τρώω κι εγώ!

Διαφημίσεις

Σήμερα, χρειάστηκε να μείνει ο μικρός με το μπαμπά του για πολλές ώρες και πήγαν μαζί στη γιαγιά του.

Ζήτησα από τον άντρα μου να μην φάει το παιδί ότι να 'ναι αλλά δεν μου έδωσε και παλύ σημασία. (πάντα μου λέει ότι λέω εξυπνάδες)

Όταν γύρισα έμαθα ότι το παιδί μου είχε φάει κεφτεδάκια....

Και μου το έλεγε η πεθερά μου με ένα καμάρι....

Τηγανητό???? και μάλιστα σε οικογενειακό τραπέζι που στο ίδιο λάδι έχει τηγανίσει 3 τηγανιές κεφτεδάκια?????

Και σε τι λάδι????? Του εμπορίου......

Και τι κιμάς ήταν αυτός?????

Γύρισα στο σπίτι μου πολύ φορτωμένη...Ήθελα να κλάψω... Τα πέρνουν όλα πολύ ελαφρά και εγώ είμαι η υστερική....

Ο οργανισμός μας έχει την ικανότητα να επιβιώνει και με σκουπίδια, όταν αυτό γίνεται σπάνια είναι σαν να μη συμβαίνει. Μη δίνεις τόση σημασία, το παιδί ελάχιστες φορές θα βρεθεί σε παρόμοια κατάσταση, εννοώ να μην είσαι μπροστά και να φάει.

Και ο δικός μου είχε φάει κάποιες ελάχιστες φορές φαγητό χάλια γιατί δεν γινόταν αλλιως. Μια φορά όταν ήταν 10 μηνών του έδωσα κριθαράκι και κοτόπουλο εστιατορίου γιατί εμενα σε ξενοδοχείο και δεν είχα δυνατότητα να τον ταΐσω κάτι άλλο.

Έχοντας πλήρη επίγνωση ότι κάποιες φορές τρώει πολύ χάλια, τον αφήνω να το κάνει. Γι αυτό λατρεύει τα πρωινά των ξενοδοχείων, μια φορά έφαγε τόσα τηγανητά λουκάνικα για πρωινό που έκανε εμετό και ξαναέφαγε γιατί όπως είπε, "τώρα με τον εμετό άδειασε το στομάχι μου!" :lol:

Δεν σου φταίνε τόσο τα τηγανητά κεφτεδάκια όσο το ότι αδιαφορούν για τη δική σου γνώμη και κάνουν ό,τι θέλουν στο δικό σου παιδί. Έχεις δίκιο μεν αλλά μην το παίρνεις κατάκαρδα. Τον έλεγχο εσύ τον έχεις, μην ανησυχείς. Το παιδί είναι δικό σου κι εσύ το εκπαιδεύεις.

Ο γιος μου εδώ και πολλά χρόνια ξέρει τι είναι υγειινό και τι όχι και μια χαρά κάνει κριτική και στα φαγητά των άλλων αλλά και στα όσα ο ίδιος καταναλώνει ή επιθυμεί να καταναλώσει! :wink: Επίσης είναι πολύ συνεργάσιμος και όταν πρόκειται να φάει κάτι ανθυγειινό πάντα ρωτάει αν και πόσο επιτρέπεται να φάει γιατί εμπιστεύεται την άποψή μας. Ξέρει πότε τρώει κάτι υγειινό και δεν ρωτάει. :wink:

"Οι κατσίκες έχουν άδεια μητρότητας". Την Παρασκευή αγόρασα κατσικίσιο γάλα και πάνω στο κουτί υπήρχε ετικέτα με την προηγούμενη πρόταση!

Με αυτό τον τρόπο ζητούσαν συγνώμη από τους καταναλωτές για τη μειωμένη ποσότητα /έλλειψη στην αγορά, εξηγώντας ότι το φθινόπωρο γεννούν οι κατσίκες και χρειάζονται το γάλα για να θηλάσουν τα κατσικάκια τους! Μα καλά, γιατί δεν τους δίνουν αγελαδινό σε σκόνη (χι χι χι)?

...Με αυτό τον τρόπο ζητούσαν συγνώμη από τους καταναλωτές για τη μειωμένη ποσότητα /έλλειψη στην αγορά, εξηγώντας ότι το φθινόπωρο γεννούν οι κατσίκες και χρειάζονται το γάλα για να θηλάσουν τα κατσικάκια τους! Μα καλά, γιατί δεν τους δίνουν αγελαδινό σε σκόνη (χι χι χι)?
:lol::lol::lol:

evi_mik σε καταλαβαίνω απόλυτα. Κι εμένα για υστερική με βλέπουν. Οι γονείς του άντρα μου της έφερναν της μικρής σοκολάτες όταν ήταν 6 μηνών. Ακόμα δεν έτρωγε καν στέρεες. Σοκολάτα δεν έχει φάει ακόμα. Φαντάσου τι θα λένε για μένα!!

Κακιά μάνα, σκληρή, άπονη!!!!

"Οι κατσίκες έχουν άδεια μητρότητας". Την Παρασκευή αγόρασα κατσικίσιο γάλα και πάνω στο κουτί υπήρχε ετικέτα με την προηγούμενη πρόταση!

Με αυτό τον τρόπο ζητούσαν συγνώμη από τους καταναλωτές για τη μειωμένη ποσότητα /έλλειψη στην αγορά, εξηγώντας ότι το φθινόπωρο γεννούν οι κατσίκες και χρειάζονται το γάλα για να θηλάσουν τα κατσικάκια τους! Μα καλά, γιατί δεν τους δίνουν αγελαδινό σε σκόνη (χι χι χι)?

:lol::lol::lol::lol::lol::lol: Τελειο!!Ποια μαρκα κατσικισιο;

Χλοη 6 μηνων της εφεραν σοκολατες;;; :shock: Και βρηκαν κι ανθρωπο να της φερουν! :shock:

Παντως κι μενα η πεθερα μου τετοια ειναι αλλά της εξηγουμε και ενταξει,συμβιβαζεται.Βεβαια δεν πειθεται γιατι πιστευει οτι ολες οι τροφες το ιδιο ειναι ειτε φας βιολογικο γιαουρτακι πχ, ειτε παριζακι ειναι το ιδιο λεει!Αλλά τουλαχιστον μας ακουει και σεβεται αυτα που λεμε.

Παιδιά, με ενδιαφέρει αυτό με το κατσικίσιο, γιατί έχω κόψει τα αγελαδινά λόγω αλλεργίας της μπέμπας. Να σας πω, εγώ εδώ και 2 βδομάδες το ψάχνω το Βέρο Κρητικό σε ΑΒ και Σκλαβενίτη και δεν το βρίσκω. Νόμιζα ότι επειδή πήγαινα βράδυ, δεν το προλάβαινα. Την Παρασκευή λοιπόν, που πήγα πρωί πρωί, μου είπαν ακριβώς αυτό, ότι οι κατσίκες θηλάζουν και αυτή την εποχή δεν φέρνουν κατσικίσιο.

Ξέρετε πότε θα αποθηλάσουν οι κατσίκες :lol::lol: μπας και πιω γαλατάκι που μου έχει λείψει;

Ευχαριστω για τις προηγουμενες απαντησεις σας και επανερχομαι με νεες αποριες :):):)

Τρελαινομαι για την σοκολατα και καταβροχθιζω οτιδηποτε σχετικο απο σοκολατακια μεχρι ολοκληρα μπολ προφιτερολ του κιλου !!!

Περιστασιακα με πιανουν οι τυψεις για την καταχρηση που κανω και για πολυ καιρο τρωω μονο σοκολατες υγειας για να συνδυασω το τερπνον με το ωφελιμο.

Εμαθα λοιπον οτι αν μια σοκολατα δεν εχει περιεκτικοτητα σε κακαο τουλαχιστον 70% δεν μας προσφερει τιποτα αλλο εκτος απο την ζαχαρη.

Ολες οι συσκευασιες ομως που κυκλοφορουν στα σουπερ μαρκετ δεν υπερβαινουν το 60 % με εξαιρεση μια πικρη του Lidl (που δεν τρωγεται με τιποτα :? ).

Γνωριζει κανεις αν ισχυει αυτο ?

Μπιζουδενια μου γεννήθηκες 29/12/2007 !!!

Ηρθε και ο μαγκας 30/01/2010 !!!

Εμαθα λοιπον οτι αν μια σοκολατα δεν εχει περιεκτικοτητα σε κακαο τουλαχιστον 70% δεν μας προσφερει τιποτα αλλο εκτος απο την ζαχαρη.

Έτσι όπως το γράφεις φαίνεται ότι αν καταναλώσουμε μια σοκολάτα με 60% συστατικά κακάο θα πάρουμε τη ζάχαρη αλλά όχι το λίπος;

Καλά θα ήταν αλλά δεν είναι έτσι!

Μάλλον κάτι άλλο θα εννοείς. Το να έχει λιγότερη ζάχαρη είναι θετικό. Αν έχει γαλα αυξάνουν πολύ τα κορεσμένα λιπαρά (οι σοκολάτες γάλακτος έχουν πολύ λιγότερα συστατικά κακάο, περίπου 30%).

Ολες οι συσκευασιες ομως που κυκλοφορουν στα σουπερ μαρκετ δεν υπερβαινουν το 60 % με εξαιρεση μια πικρη του Lidl (που δεν τρωγεται με τιποτα :? ).

Για chococholic δεν σε βρίσκω πολύ ενημερωμένη! :lol:

Προφανώς δεν γνωρίζεις τη Noir της Νεστλέ (κάνω μποϋκοτάζ, δεν την παίρνω), την ΙΟΝ που είναι 70%

και αν δεν μπορείς να φας αυτή του Lidl που είναι μόλις 74% φαντάζομαι ότι δεν δοκιμάζεις καν τις 80-85%

Απογοητευτικό! Δεν αξίζεις να συμπεριλαμβάνεσαι στο κλαμπ των chocoholic! :lol:

valrhona.jpg

valrhona2_2.jpg

Η αγαπημένη μου είναι η Guanaja, την Caraϊbe δεν την παίρνω ποτέ γιατί το 66% το βρίσκω λίγο!

Όταν θα δοκιμάσεις αυτές τις σοκολάτες, θα το ξανασυζητήσουμε! :cool:

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...