Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Υγιεινή δια(σ)τροφή


v@sso

Recommended Posts

Εγω τρελαινομαι. Και καλα ειναι να φτιαξω εναν σιμιγδαλενιο σημερα με μπολικη κανελα. Ο αντρας μου θα με χωρισει δεν υπαρχει περιπτωση.... Ολο κατι για διαιτα λεει να κανει αλλα μια φτιαχνω τσιζκεικ μια σκετο κεικ μια μηλοπιτα ο καημενος... θελει να αγιασει και δεν μπορει...

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


  • Απαντήσεις 1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

σε κανα τσαγακι αντι για μελι ή πανω στο φρεσκο ψωμι,δεν τρελαινομαι ομως.... :wink:

 

το ταχίνι χρησιμοποιείται στη θέση του λαδιού ή του βουτύρου, δεν είναι γλυκό για να γλυκάνει το ρόφημα και σκετο στο ψωμί δεν είναι και ότι καλύτερο. Το ανακατεύουμε με μέλι πριν το αλείψουμε στο ψωμί.

 

Αγλαια μου,αυτο δεν το ηξερα!!

και φαντασου οτι εδω ετσι μονο το κανουμε εμεις εδω....

σ'ευχαριστω πολυ πολυ!! :)

9a7bp2.pngIm47p2.png
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

 

Αγλαια μου,αυτο δεν το ηξερα!!

και φαντασου οτι εδω ετσι μονο το κανουμε εμεις εδω....

σ'ευχαριστω πολυ πολυ!! :)

 

Αχ αυτοί οι Κρητικοί! Τόσο υγιεινή διατροφή! :lol:

Link to comment
Share on other sites

Ταχινιου εγκωμιον (η οχι) συνεχεια:Το ταχινι επισης ειναι υπεροχο σε βινεγκρετ για τη σαλατα, λαδακι, μπαλσαμικο και λιγο ταχινακι θα με θυμηθητε!!!

 

Κι εγω ειμαι επισης φαν του χαλαβα φαρσαλων (αλλα τρελλαινομαι ομως).

t605sfybbbgaujm4.png
Link to comment
Share on other sites

250 γρ. αλεύρι χωριάτικο

 

250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

 

1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό αλάτι

 

1 φακελάκι μαγιά αυτόματη ξερή 7 γρ.

 

3/4 φλιτζανιού ζάχαρη

 

2 κουταλάκια κοφτά κανέλα

 

½ κουταλάκι του γλυκού μαστίχα κοπανισμένη

 

½ κουταλάκι του γλυκού μαχλέπι κοπανισμένο

 

Περίπου 3 φλιτζάνια νερό χλιαρό

 

 

Για τη γέμιση:

 

1 βαζάκι ταχίνι (250 γρ.)

 

1 φλιτζάνι ζάχαρη

 

1 κουταλάκι κανέλα

 

 

Εκτέλεση

 

 

Κοπανίζουμε το μαχλέπι μαζί με τη μαστίχα και 1 κουταλάκι ζάχαρη να γίνουν σκόνη. Ετοιμάζουμε τη ζύμη με το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη, τη μαγιά, την κανέλα και τη μαστίχα και μαχλέπι και ρίχνουμε λίγο-λίγο το χλιαρό νερό μέχρι να γίνει κανονική ζύμη και να μην κολλάει στα χέρια ή στο μίξερ. Σκεπάζουμε και αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει (περίπου μισή ώρα) η ζύμη.

 

 

Κτυπάμε στο μίξερ ή με κουτάλι το ταχίνι με τη ζάχαρη και την κανέλα..

 

 

 

Χωρίζουμε τη ζύμη σε 12 ίσα κομμάτια και τα σκεπάζουμε με μεμβράνη κουζίνας για να μην ξεραθούν.

 

 

Αλευρώνουμε την επιφάνεια εργασίας μας και ανοίγουμε λεπτό φύλλο με τον πλάστη ή με τη μηχανή. Εγώ το κάνω με τη μηχανή και το ανοίγω μέχρι το νούμερο 5. Το κόβω στη μέση και τα ενώνω να γίνει ένα μεγαλύτερο τετράγωνο, Βάζω μια γεμάτη κουταλιά ταχίνι και το απλώνω με το πίσω μέρος του κουταλιού.

 

 

 

Τυλίγω ρολ

 

και το παίρνω με τα δυο χέρια και το στρίβω σε αντίθετη κατεύθυνση, ταυτόχρονα το τραβώ και μεγαλώνει, γίνεται σχεδόν διπλάσιο μέγεθος.

 

Στη συνέχεια το στρίβω και φτιάχνω κοχλίες στις δύο άκριες αλλά πάλι αντίθετα.

 

Τους δυο κοχλίες τους διπλώνω σε ένα και με τον πλάστη τον ανοίγω να γίνει περίπου 1 εκατοστό πάχος.

 

Τον τοποθετώ σε λαδωμένο ταψί και σκεπάζω με μεμβράνη κουζίνας μέχρι να τελειώσω και να γεμίσει το ταψί.

 

Τα αφήνω κοντά στο φούρνο που ήδη προθερμαίνω για να ξαναφουσκώσουν.

 

Ψήνουμε στους 180ο περίπου για μια ώρα μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Αν ψάξετε στο Google για ταχινόπιτα, θα βρείτε κυρίως συνταγές για αυτό που μοιάζει με κέηκ. Η κλασική συνταγή το κάνει σοροπιαστό αλλά και σκέτο είναι ωραίο. Αν δεν αναφέρεται "φύλλο", τότε είναι σαν κέηκ.

 

Το άλλο είδος που ξέρω, είναι αυτό που έδωσε η cruelty και μοιάζει κάπως με αυτό που πουλάνε στα αρτοποιεία στις νηστείες, έτσι δεν είναι, Ελίνα;

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Link to comment
Share on other sites

αχ δεν πιστευω πως γραφω σε αυτο το τοπικ .ΕΙμαι για μπαν εδω αμα μαθετε τι τρωω χιχι.Ομως ναι θα μαρτυρησω εχω κερασει 2 κυριες του καφε μας τα βρωμερα junk food μου!

 

λοιπον κοιτα εμεις αυτη την ταχινοπιτα γιατι εγω δεν ξερω αλλη την τρωμε πολυ για πρωινο ειναι κυπριακο γλυκο και το τρωμε και σε νηστειες αλλα και εξω απο αυτες.

 

Επισης κανουμε και κατι αλλα με ταχινι ,τα(shi) ετσι προφερεται και ειναι σα ντιπ θελουτε συνταγη?

 

εχει πολλα ωμα τετοια συνοδευτικα στην κυπριακη κουζινα εγω βεβαια μονο ταχινοπιτα χτυπαω μη χαλασω την πιατσα

Link to comment
Share on other sites

ΑΣΧΕΤΟ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ.ΔΕ ΜΟΥ ΛΕΤΕ ΒΡΕ ΚΟΡΙΤΣΙΑ,ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΑΛΩ ΤΙΚΕΡ??ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΕΡΓΟ ΤΟ HTML??ΚΑΙ ΑΝ ΝΑΙ,ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΕΙ???

I love mummy's milk!

 

squsqusvi20080821_-8_Konstantinoulis+is.png

oaNOp3.png

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

ΑΣΧΕΤΟ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ.ΔΕ ΜΟΥ ΛΕΤΕ ΒΡΕ ΚΟΡΙΤΣΙΑ,ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΑΛΩ ΤΙΚΕΡ??ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΕΡΓΟ ΤΟ HTML??ΚΑΙ ΑΝ ΝΑΙ,ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΕΙ???

 

Πατα σε ενα τικερ και θα σε βγαλει στην κεντρικη . Ακολουθησε τα βηματα και το δημιουργεις . Θα αντιγράψεις το BBcode που ειναι ενεργό :)

VgL7.jpgIgLdp2.png
Link to comment
Share on other sites

 

Αγλαια μου,αυτο δεν το ηξερα!!

και φαντασου οτι εδω ετσι μονο το κανουμε εμεις εδω....

σ'ευχαριστω πολυ πολυ!! :)

 

Αχ αυτοί οι Κρητικοί! Τόσο υγιεινή διατροφή! :lol:

 

πες το ψεμματα!!!

εχουμε ολα τα καλα υλικα και κανουμε "πατατες"!

ολα λαθος τα κανουμε και δεν ξερουμε να χρησιμοποιουμε τα υλικα!!! :roll:

9a7bp2.pngIm47p2.png
Link to comment
Share on other sites

 

πες το ψεμματα!!!

εχουμε ολα τα καλα υλικα και κανουμε "πατατες"!

ολα λαθος τα κανουμε και δεν ξερουμε να χρησιμοποιουμε τα υλικα!!! :roll:

 

το μέλι δεν είναι για χόρταση, ίσως γι αυτό το χρησιμοποιούν με φειδώ!

 

Δεν κάνουν πατάτες! Μάλλον πολύ υγειινα είναι για τα μέτρα μας! :wink:

Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα :)

 

Λοιπον διαβασμενες μου φιλες τι γνωμη εχετε για τα γαλατα (οσες βεβαια καταναλωνουν γαλακτοκομικα) ??

 

Πιο συγκεκριμενα εκτος απο το φρεσκο γαλα εγω πολλες φορες χρησιμοποιω εβαπορε (ειναι μεγαλη ευκολια να υπαρχει παντα στο ντουλαπι λογω της μακρας ημερομηνιας ληξης :wink: ).

 

Τωρα τελευταια σαν καταναλωτικο ον που ειμαι αρχισα να δοκιμαζω και αυτα του τυπου "με περισσοτερο ασβεστιο" ή "με λιγοτερη λακτοζη" κτλ

 

Φυσικα το καλυτερο μου ειναι το κατσικισιο το οποιο δεν βρισκω πουθενα. Τελικα κανουν απεργια τα κατσικια :P

 

Για να ακουσω αποψεις ... ...

Μπιζουδενια μου γεννήθηκες 29/12/2007 !!!

Ηρθε και ο μαγκας 30/01/2010 !!!

Link to comment
Share on other sites

Ενα δευτερο θεματακι που εχω αφορα στο μαγειρεμα.

 

Οταν βραζω μοσχαρι (και για εμας και για το παιδι) πρωτα το ξαφριζω καλα και μετα το μαγειρευω αναλογα (σουπα, κοκκινιστο, γιουβετσι κτλ)

 

Η μονιμη κοντρα με τους γονεις μου ειναι μετα απο το ξαφρισμα να το βραζω μια φορα, να πεταω το νερο και μετα μαγειρεμα, ωστε κατα την αποψη τους να φυγουν οι τοξινες. Ετσι ομως δεν φευγουν και ολα τα αλλα θρεπτικα συστατικα ???

 

Επισης θυμαμαι καποτε μια δασκαλα στο μαθημα της Οικιακης Οικονομιας (πριν απο κατι αιωνες :P:P:P ) που επεμενε να μην το ξαφριζουμε ποτε το κρεας.

 

Εσεις πως το μαγειρευετε ?

Μπιζουδενια μου γεννήθηκες 29/12/2007 !!!

Ηρθε και ο μαγκας 30/01/2010 !!!

Link to comment
Share on other sites

Εσεις πως το μαγειρευετε ?

Τι είναι τα ξάφρισμα??

Επειδή είμαι αρχάρια, χρησιμοποιώ βιβλία μαγειρικής (για όλα, από σουτζουκάκια μέχρι...φακές) και το κρέας το μαγειρεύω κατευθείαν, χωρίς ξάφρισμα(?) και βράσιμο. By the book

Link to comment
Share on other sites

Ενα δευτερο θεματακι που εχω αφορα στο μαγειρεμα.

 

Οταν βραζω μοσχαρι (και για εμας και για το παιδι) πρωτα το ξαφριζω καλα και μετα το μαγειρευω αναλογα (σουπα, κοκκινιστο, γιουβετσι κτλ)

 

Εσεις πως το μαγειρευετε ?

 

bizoudaki, καταρχάς για τα γαλακτοκομικά - έχω τρεις εβδομάδες που έκοψα το αγελαδινό γάλα (που έπινα πολύυυ) και έχω παρατηρήσει στον εαυτό μου ότι νιώθω λιγότερο κουρασμένη και λιγότερο χλωμή, πράγματα που απέδιδα στην έλλειψη σιδήρου, παρόλου που έπαιρνα από κανένα χαπάκι. Τώρα δεν παίρνω και νιώθω καλυτερα - ΄

 

Σε ό,τι αφορά στο κρέας, στην αρχή της οικοκυρικής μου καριέρας, το ξάφριζα με μεγάλη προσοχή, όπως και τις φακές, τα ρεβύθια και γενικά κάθε τι (σιρόπια για γλυκά). Τώρα τα ρίχνω όλα στη χύτρα και γίνονται μια χαρά - καταναλώνεις και λιγότερη ενέργεια

Τώρα σε ό,τι αφορά τις υψηλές θερμοκρασίες που δημιουργούνται στη χύτρα, τι να πω, λόγω χρόνου το ανεχόμαστε (εγώ δηλαδή)

Link to comment
Share on other sites

Η μονιμη κοντρα με τους γονεις μου ειναι μετα απο το ξαφρισμα να το βραζω μια φορα, να πεταω το νερο και μετα μαγειρεμα, ωστε κατα την αποψη τους να φυγουν οι τοξινες. Ετσι ομως δεν φευγουν και ολα τα αλλα θρεπτικα συστατικα ???

 

τα κύρια θρεπτικά συστατικά του κρέατος είναι οι πρωτεΐνες και το λίπος, τίποτα από αυτά δεν διαλύεται στο νερό πέρα από ελάχιστη ποσότητα.

 

Από τα ιχνοστοιχεία και τις βιταμίνες κάποια μένουν στο νερό αλλά όχι σε αξιόλογη ποσότητα για να γίνεται θέμα.

 

Αν φεύγανε τα θρεπτικά συστατικά στο νερό θα μπορούσες να πίνεις το ζουμί και να πετάς το κρέας! :wink:

 

Επισης θυμαμαι καποτε μια δασκαλα στο μαθημα της Οικιακης Οικονομιας (πριν απο κατι αιωνες :P:P:P ) που επεμενε να μην το ξαφριζουμε ποτε το κρεας.

Δεν σας εξήγησε ποτέ το γιατί. Ίσως για να μη χάνετε μερικά από τα "πολύτιμα άφθονα" συστατικά του αφρού;

 

Ισχύει ότι και παραπάνω! :wink:

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...