Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

CMV αντισώματα IGG και IGM Κυτταρομεγαλοιός

Recommended Posts

πήγαινε αύριο να κάνεις εξετάσεις αίματος για κυτταρομεγαλοιο να δείς μήπως ήδη το έχεις περασει πριν καιρό και δεν το ξέρεις, οποτε δεν χρειάζεται να φοβάσαι.Αν δεν το έχεις περάσει μιλησε με τον γυναικολόγο σου γιατι δεν πρεπει να το κολλήσεις στην αρχή της εγκυμοσύνης σου.

YiMXp3.png

Διαφημίσεις

• 9 months later...

Κορίτσια καλημέρα,

Ψάχνω κάποια κοπέλα που να γνωρίζει κάτι επί του θέματος και μπορεί να με βοηθήσει γιατί κοντεύω να τρελαθώ. Είμαι έγκυος 12 εβδομάδων, και στις εξετάσεις αίματος για CMV βγήκα θετική και στο IGG και στο IGM. Πήρα πριν από λίγο τις απαντήσεις από το Παστέρ όπου έδειξαν Igg 21 και Igm 1,35. Ξέρει καμία τι σημαίνει αυτό; Περιμένω την απάντηση από το avidity και μέχρι να βγει, ο γυναικολόγος μου δε μου λέει τίποτα. Μου έχει σπάσει τα νεύρα!

Είχε καμία κοπέλα παρόμοια εμπειρία;

Ευχαριστώ

έχω μια εμπειρια,οχι παρομοια, αλλα ιδια.εγω ανακαλυψα οτι οταν ημουν μια εβδομαδα μετα τη συλληψη,ειχα igg 15 kai igm 1,64 εκανα το avidity και μου ειπαν οτι περασα τον ιο περιπου 1,5 μηνα πριν τη συλληψη.τωρα περιμενω σε καμια 10αρια μερες να κανω αμνιοπαρακεντηση να δουμε αν εχει μολυνθει το μωρο.αλλοι λενε οτι δεν υπαρχει λογος να την κανω, αλλοι λενε οτι αφου μολυνθηκα τοσο συντομα πριν τη συλληψη υπαρχει κινδυνος.να σου πω, ο,τι σου πουν και ο,τι σου προτεινουν ,πες το μου σε παρακαλω μπας και καταλαβουμε τι μας συμβαινει και τι κινδυνο διατρεχουν τα μωρα μας.βεβαια μπορει οι περιπτωσεις μας να ειναι στην ουσια τελειως διαφορετικες, παντως εχουμε κοινη αφετηρια,δε νομιζεις....;;

wCzlp2.png

Διαφημίσεις

κοριτσια μην το αφησετε ετσι!προσωπικη εμπειρια εχω μεγαλη....δυστυχως....αν διαβασετε την ιστορια μου λιγο πιο πανω θα καταλαβετε....οποια πληροφορια χρειαστειτε μην διστασετε!!!!!!εχω περασει αυτο που τωρα περνατε και μονο που το σκεφτομαι κλαιω.....παντως προσωπικα πιστευω να μην μεινετε μονο σε οτι σας πουν οι γυναικολογοι σας!ειδικοι γι'αυτο το θεμα ειναι οι λοιμωξιολογοι!

PRW0p2.pngORfXp3.png

Γιώτα καταρχήν να σου ζήσει η κορούλα σου. Μόλις μπορέσεις στείλε μου σε παρακαλώ μήνυμα με το τηλέφωνο της Αντωνιάδου. Ξέρεις αν έχει και ιατρείο ή βλέπει μόνο στο Αττικό;

Ευχαριστώ πολύ!

κοριτσια ευχαριστω πολυ!και εσεις με το καλο να παρετε τα μωρακια σας αγκαλια!σας στελνω με πμ το τηλ της αντωνιαδου.ειναι εξαιρετη γιατρος και καταπληκτικος ανθρωπος.στην κλινικη διευθυντρια ειναι η γιαμαρελλου αλλα ειδικευμενη στον cmv κατα την κυηση ειναι η αντωνιαδου.αυτη αναλαμβανει τις εγκυες.ιατρειο δεν κανει εξω.μονο στο αττικο νοσοκομειο μπορει να σας δει.ελπιζω να σας βοηθησα.για οτιδηποτε αλλο μην διστασετε να με ρωτησετε!

PRW0p2.pngORfXp3.png

ευχαριστουμε για την αμεση απαντηση γιωτα.εχω δυο αποριες που με βασανιζουν και επειδη βλεπω το κατεχεις το θεμα εγω θα στις πω κι εσυ αν ξερεις μου απαντας.δεδομενου οτι εγω κολλησα 1.5 μηνα πριν μεινω εγκυος:1.αν κανω αμνιοπαρακεντηση τωρα, στην 17 εβδομαδα περιπου και δειξει οτι δεν εχει κολλησει το παιδι, πρεπει να ξανακανω αμνιο μετα απο καποιους μηνες, ή εφοσον δεν εχει κολλησει μεχρι τωρα, αποκλειεται να κολλησει μετα..;;

και 2.διαβασα σε καποια αρθρα οτι η εξεταση του αμνιακου υγρου για να διαπιστωθει μεταδοση του μεγαλοκυτταροιού, πρεπει να γινεται μετα την 20η-21η εβδομαδα οπου εχει αρχισει το εμβρυο να ουρει μεσα στο αμνιακό, οπότε και απο εκεί-τα ούρα- γίνεται η εξέταση για να δουν αν εχει μολυνθει το εμβρυο.γιατί ο γιατρος ο δικος μου όπως και άλλοι γιατροί κοριτσιών απο το forum που διαβάζω τώρα, τους έκαναν παρακέντηση πολύ πριν την 20η εβδομάδα;τι εξέτασαν άν όχι τα ούρα του παιδιού;;;

ξέρω οτι οι ερωτησεις μου είναι πολύ ειδικές και πιθανότατα να μην γνωρίζει καμιά κοπέλα να μου απαντήσει, αλλα πραγματικά δεν νιώθω οτι χάνω κάτι όταν μοιράζομαι τις ανησυχίες μου μαζί σας.ισα ισα.....

wCzlp2.png

Διαφημίσεις

ιωαννα για την αμνιο δεν ξερω να σου απαντησω αν θα χρειαστει αργοτερα και δευτερη.εμενα πχ που ειχα κολλησει 2 μηνες πριν δεν χρειαστηκε.σε μια αλλη κοπελα που καναμε μαζι γ σφαιρινη και ειχε κολλησει κατα την κυηση ειχε κανει 2.τι να σου πω.αν θα γινει μια η δυο θα το αποφασισουν οι ειδικοι με βαση τις εξετασεις φανταζομαι της καθε κοπελας!

τωρα στο τι εξεταζουν την 17 εβδομαδα με την αμνιο.εμενα εξετασαν το pcr(δηλαδη το ιικο φορτιο)και οχι τα ουρα.φανταζομαι οτι σε μεγαλυτερες εβδομαδες θα εξεταζουν τα ουρα.δεν ξερω ομως σιγουρα.αλλα και παλι σε αυτο δηλ το ποτε θα γινει η αμνιο παλι το αποφασιζουν οι ειδικοι(λοιμωξιολογοι επαναλαμβανω και οχι γυναικολογοι)

και εγω οταν ειχα γεννησει και με ρωτουσαν οι παιδιατροι το ιστορικο της κυησης αντεδρασαν οτι ειχα κανει την αμνιο πολυ νωρις και καλα οτι δεν θα εδειχνε τοτε αν ειχε το μωρο,οτι επρεπε να ειναι μεγαλυτερη εβδομαδα κυησης(20-21)και τετοια.εγω ομως ακολουθησα τις οδηγιες της κυριας αντωνιαδου και εκανα ακριβως οτι μου ελεγε γιατι ηταν ειδικευμενη σε αυτο ακριβως!τον cmv κατα την κυηση!

PRW0p2.pngORfXp3.png

να σαι καλα για την αμεση και πληρη απαντηση σου,περιμενω την πεμπτη να παω στο γυναικολογο να τον συζητησω και μετα να κλεισω ραντεβου στην κ.Αντωνιαδου.θυμασαι τι τιμες igg kai igm ειχες οταν εμεινες εγκυος;

wCzlp2.png

τωρα μου βαζεις δυσκολα....δεν θυμαμαι καθολου....πανε και σχεδον 3 χρονια απο τοτε....εχω ομως κρατησει ολες τις εξετασεις.θα τις βρω και θα τις γραψω....τωρα ειναι αδυνατον να ψαξω!κοιμαται η μπεμπουλα μου!

πηγαινε στον γιατρο σου και κλεισε αμεσα ραντεβου στην αντωνιαδου.εισαι αθηνα για θεσ/νικη;

PRW0p2.pngORfXp3.png

ιωαννα βρηκα τις εξετασεις μου.

λοιπον ξεκινησα κυηση με

IgG 106, (<4 αρνητικο,>_4-6 αμφ θετικο,>_6 θετικο)

IgM 1.66, (<0,7 αρνητικο,>_0,7-0,9 αμφ θετικο,>0,9 θετικο)

IgG avidity 0.64 (τιμη 0,8-1,0 ενδειξη παλιας λοιμωξης απο cmv προγενεστερης του τελευταιου τριμηνου,τιμη 0,2-0,8 αμφιβολο αποτελεσμα συνισταται επιπλεον ελεγχος,τιμη <0,2 ενδειξη προσφατης λοιμωξης πιθανον εντος του τελευταιου τριμηνου)

pcr αρνητικο.

τιμες του παστερ αυτες

PRW0p2.pngORfXp3.png

Διαφημίσεις

εγω δεν εκανα τις μετρησεις στο παστερ αλλα στη θεια μου που ειναι super μικροβιολογος-βιοχημικος κτλ...το μονο κοινο σημειο στις εξετασεις μας ειναι το avidity το οποιο οταν εμεινα εγκυος -την πρωτη εβδομαδα μετα τη συλληψη-ηταν 0,60 (<0,80 συνισταται περαιτερω ελεγχος), και μετα απο 1 μηνα ηταν 0,64...ας ελπισουμε οτι και η δικη μου περιπτωση θα καταληξει σαν τη δικη σου! ποσα ευχαριστω να σου πω για τη βοηθεια σου;;;μου λες;;;

wCzlp2.png

τιποτα να μην πεις!!!μακαρι και εγω τοτε να ειχα ιντερνετ και να με ειχαν βοηθησει και εμενα ετσι καποιες αλλες κοπελες!!!!:rolleyes:

δεν αμφιβαλω οτι η θεια σου ειναι σουπερ αλλα η αντωνιαδου ζηταει εξετασεις απο το παστερ.ειναι το πιο αξιοπιστο στις μετρησεις του,με μεθοδους αποδεκτες απο τον ιατρικο κλαδο και οι τιμες του ειναι σημειο αναφορας.δεν ξερω αν καταλαβες τι θελω να πω....απλα καθε εργαστηριο χρησιμοποιει διαφορετικα αντιδραστηρια και μεθοδους με αποτελεσμα να υπαρχουν αποκλισεις στις τιμες.ετσι στελνουν ολες τις κοπελες στο παστερ για να ειναι σιγουροι για τα αποτελεσματα.εγω πχ στο ιδιωτικο που εκανα τις κλασσικες εξετασεις εγκυμοσυνης μου εβγαζε IgG 306!!!!πολυ μεγαλη διαφορα δεν βρισκεις;;;;;;)

μακαρι ολες οι κοπελες που ταλαιπωρουνται απο αυτον τον ιο να εχουν αισια καταληξη και τα μωρακια τους να ειναι γερα!!!!!!ας μην περασει καμια μανουλα πανω στην γη την αγωνια και τον πονο που περασα μεχρι να βεβαιωθω οτι το κοριτσακι μου ηταν καλα.....

PRW0p2.pngORfXp3.png

να σαι καλα για την αμεση και πληρη απαντηση σου,περιμενω την πεμπτη να παω στο γυναικολογο να τον συζητησω και μετα να κλεισω ραντεβου στην κ.Αντωνιαδου.θυμασαι τι τιμες igg kai igm ειχες οταν εμεινες εγκυος;

Ιωάννα καλημέρα,

Κατάφερες να μιλήσεις τελικά με την Αντωνιάδου; Το συζήτησες με τον γυναικολόγο σου; Εγώ προσπαθώ να τη βρω από την προηγούμενη εβδομάδα και δεν τα έχω καταφέρει ακόμα... :-(

• 2 εβδομάδες μετά...
ευχαριστουμε για την αμεση απαντηση γιωτα.εχω δυο αποριες που με βασανιζουν και επειδη βλεπω το κατεχεις το θεμα εγω θα στις πω κι εσυ αν ξερεις μου απαντας.δεδομενου οτι εγω κολλησα 1.5 μηνα πριν μεινω εγκυος:1.αν κανω αμνιοπαρακεντηση τωρα, στην 17 εβδομαδα περιπου και δειξει οτι δεν εχει κολλησει το παιδι, πρεπει να ξανακανω αμνιο μετα απο καποιους μηνες, ή εφοσον δεν εχει κολλησει μεχρι τωρα, αποκλειεται να κολλησει μετα..;;

και 2.διαβασα σε καποια αρθρα οτι η εξεταση του αμνιακου υγρου για να διαπιστωθει μεταδοση του μεγαλοκυτταροιού, πρεπει να γινεται μετα την 20η-21η εβδομαδα οπου εχει αρχισει το εμβρυο να ουρει μεσα στο αμνιακό, οπότε και απο εκεί-τα ούρα- γίνεται η εξέταση για να δουν αν εχει μολυνθει το εμβρυο.γιατί ο γιατρος ο δικος μου όπως και άλλοι γιατροί κοριτσιών απο το forum που διαβάζω τώρα, τους έκαναν παρακέντηση πολύ πριν την 20η εβδομάδα;τι εξέτασαν άν όχι τα ούρα του παιδιού;;;

ξέρω οτι οι ερωτησεις μου είναι πολύ ειδικές και πιθανότατα να μην γνωρίζει καμιά κοπέλα να μου απαντήσει, αλλα πραγματικά δεν νιώθω οτι χάνω κάτι όταν μοιράζομαι τις ανησυχίες μου μαζί σας.ισα ισα.....

Μόλις επέστρεψα από το Αττικό όπου έκανα την 4η θεραπεία με γ-σφαιρίνες. Από την κα Αντωνιάδου γνωρίζω ότι στη μικρή περίπτωση που το έμβρυο προσβληθεί από τον κυτταρομεγαλοϊό, το πρώτο όργανο που επηρεάζεται είναι τα νεφρά του, γι' αυτό πρέπει η αμνιοπαρακέντηση να γίνεται μετά την 22η εβδομάδα, όταν πια το παιδί ουρεί κανονικά μέσα στον αμνιακό σάκο, για πιο έγκυρα αποτελέσματα.

tt13013a.aspx

• 1 month later...

Γεια σας κορίτσια!!

όπως οι περισσότερες από εσάς , έτσι κι εγώ κόλλησα μια ανύποπτη ημέρα αυτόν τον άτιμο CMV. Το έμαθα περίπου στον 4ο μήνα και υποψιάζομαι ότι τον κόλλησα περίπου στον 3ο.

Η πρώτη εβδομάδα αφού το έμαθα από τις εξετάσεις πέρασε απλά τραγικά, μετά όμως αποφάσισα να είμαι δυνατή, ούτως η άλλως το άγχος μόνο χειρότερα μπορεί να μου φέρει.

Πέρασε ένας μήνας από τότε και προχθές έκανα αμνιοπαρακέντηση. Ήμουν τυχερή και η γιατρός μου ήταν άψογη. Δεν πόνεσα καθόλου. Ο μικρός μου γιόκας φαινόταν πολύ καλός στον μεγάλο υπέρηχο που έκανα ταυτόχρονα και δεν δείχνει κανένα σύμπτωμα.

Τώρα δεν έχω να κάνω τίποτε παρά να περιμένω...... καμιά δυο μέρες να βγουν τα αποτελέσματα από την αμνιο. Η αναμονή εύχομαι να μη με τρελάνει!!!

Ευχηθείτε μου καλή δύναμη κορίτσια, χαίρομαι που για τις περισσότερες από εσάς όλα πήγαν καλά,

σας φιλώώώ

• 3 εβδομάδες μετά...

Telika ta pragmata den mporousan na pane xeirotera..

Ta apotelesmata ths amnioparakenthshs bghkan 8etika , dhl. o ios eixe perasei sto amniako ygro. Perasa mia kolash pou de perigrafetai.

Kai enw hmoun bebaih oti 8a to krathsw , ma8ainw oti polu kontino melos ths oikogeneias tou antra mou pou einai koufo , perase akribws ton idio io otan htan embryo. Sto shmeio auto apofasisame na to ri3oume. Htan tragiko na exoume ena zwntano paradeigma mprosta mas. Ekana diakoph kuhshs ston 6o mhna, me fusiologikh genna pou dihrkhse 13wres..

....................................................................

Diabazw oti polles gunaikes pou perasan to idio me mena krathsan to mwro kai phgan ola kala..

Lupamai pou ta pragmata katelh3an etsi gia emas , eyxomai na htan h swsth apofash..

μελπω δεν εχω λογια........

λυπαμαι αφανταστα για την εξελιξη αυτη.......

κουραγιο κοπελα μου.........

ο Θεος να σου δωσει δυναμη να συνεχισεις.........

PRW0p2.pngORfXp3.png

μελπω μου λυπαμαι παρα πολυ!εχω σοκαριστει..ψαχνω εδω και πολυ καιρο για τον cmv..ειμαι εγκυος μετα απο εξωσωματικη στον 5ο μηνα και κολλησα τον ιο ΠΡΙΝ την εγκυμοσυνη,2 με 3 μηνες πριν..χθες ηταν να κανω αμνιο αλλα τελευταια στιγμη αλλαξα γνωμη γιατι οι πιθανοτητες αποβολης απο αμνιο ειναι περισσοτερες απο την πιθανοτητα να εχει περασει στο εμβρυο και φοβαμαι..ειχα αποφασισει οτι δεν θα κανω διακοπη λογω μικρων πιθανοτητων γι αυτο και τωρα σοκαριστηκα με την ιστορια σου!

ελπιζω μονο κι εγω να εχω παρει την σωστη αποφαση..3 χρονια προσπαθουσα για αυτο το παιδι..μακαρι να με βοηθησει ο Θεος να πανε ολα καλα..κι εμενα η μπεμπα μου φαινεται πολυ καλη στην β επιπεδου..

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...