Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΕΧΟΥΜΕ ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ (ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ ΠΑΙΔΙ )

xarchos

Recommended Posts

Θα προσπαθησω να αναλυσω με οσο λιγοτερα λογια το σοβαρο μας προβλημα !

Ειμαι πατερας 3 παιδιων ,2 απο τον πρωτο μου γαμο ο μεσαιος μου γιος (7ετων απο τον πρωτο μου γαμο) μας εχει κανει να μην μπορουμε να υσυχασουμε !

ΔΕΝ ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ αν θελει να κανει κατι θα το κανει, εχουμε δοκιμασει τα παντα ( τουλαχιστον ετσι πιστευω) με το να του εξηγησουμε , με τιμωρια- επιβραβευση , καποιες φορες εχει τιμωριθει με ξυλιες . ΤΙΠΟΤΑ ! Περησι πηγε σε ειδικο σχολειο και τα πραγματα καλυτερεψαν αρκετα , φετος ομως στην 1η δημοτικου ενω στο σπιτι καθετε να κανει τα μαθηματα του με προθυμια , στο σχολειο εχουμε παλι σοβαρο προβλημα και εχουνε πεσει ολοι (γονεις αλλων παιδιων και καθηγητες) πανω μας γιατι ο Θανος βριζει πολυ ασχημα (το κανει και στο σπιτι και εχει τιμωριθει για αυτο αλλα συνεχιζει) επισης ενω η δασκαλα του παραδιδει μαθημα εκεινος σηκωνετε και κανει τα δικα του(σκαρφαλωνει , πεταει βιβλια κατω και δεν συμετεχει με το συνολο)

Περησι τον πηγαμε στο ΚΕΔΔΥ και μας ειπαν οτι το παιδι εχει αυτα κι αυτα τα προβληματα και οταν τους ρωτησαμε τι να κανουμε ? Η απαντηση τους ηταν η σιωπη τους ....

Εγω τους τελευταιους 6 μηνες ειμαι εκτος Ελλαδος για οικονομικους λογους και η πρωην γυναικα μου μεγαλωνει τα παιδια μας με τον νεο της συζηγο(αποκτησαν και νεο παιδακι) Μιλαω με τα παιδια μου τουλαχιστον 3 φορες την εβδομαδα στο τηλ. αλλα ειμαι αναγκαστικα μακρια και αυτο με μαραζωνει περισσοτερο ! ΕΙΜΑΙ ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑΤΙ ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ! παρακαλω ας απαντησουν οσοι πραγματικα γνωριζουν δεν μπορω να πειραματιζομαι πανω στο ιδιο μου το παιδι !

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΜΕ ΑΚΟΥΣΑΤΕ

Διαφημίσεις

Ειλικρινα με στεναχωρει παρα πολυ το μηνυμα που διαβασα....ερωτηση: τι ακριβως σας ειπαν για το παιδι στο ΚΕΔΥ? νοητικα ειναι φυσιολογικος η εχει καποια υστερηση? για ποιο λογο πηγε σε ειδικο σχολειο? παρεες εχει. Αλλους φιλους? Η σχεση του με τα αδερφια του πως ειναι??

Σιγουρα το παιδι χρειαζεται βοηθεια απο ειδικο....μαλλον παιδοψυχολογο. Αν δεν εχει καποιο οργανικο θεμα σαν τη νοητικη υστερηση η καποιο συνδρομο, σαφως το παιδι εχει επηρρεαστει ασχημα απο τον χωρισμο σας και τις νεες οκογενειες σας.

οποτε, μια λυση υπαρχει. να τον πλησιασετε οι δυο γονεις τους, ΜΑΖΙ, να περασετε χρονο μαζι του....παντα βεβαια με τις οδηγιες ειδικου.

καλη επιτυχια, ευχομαι να ηρεμησει η ψυχουλα του!

Ειλικρινα με στεναχωρει παρα πολυ το μηνυμα που διαβασα....ερωτηση: τι ακριβως σας ειπαν για το παιδι στο ΚΕΔΥ? νοητικα ειναι φυσιολογικος η εχει καποια υστερηση? για ποιο λογο πηγε σε ειδικο σχολειο? παρεες εχει. Αλλους φιλους? Η σχεση του με τα αδερφια του πως ειναι??

Σιγουρα το παιδι χρειαζεται βοηθεια απο ειδικο....μαλλον παιδοψυχολογο. Αν δεν εχει καποιο οργανικο θεμα σαν τη νοητικη υστερηση η καποιο συνδρομο, σαφως το παιδι εχει επηρρεαστει ασχημα απο τον χωρισμο σας και τις νεες οκογενειες σας.

οποτε, μια λυση υπαρχει. να τον πλησιασετε οι δυο γονεις τους, ΜΑΖΙ, να περασετε χρονο μαζι του....παντα βεβαια με τις οδηγιες ειδικου.

καλη επιτυχια, ευχομαι να ηρεμησει η ψυχουλα του!

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου!

Το παιδί έπρεπε να είχε πάει από χθες στον παιδοψυχολόγο και οι γονείς να είναι σε συνεχόμενη επικοινωνία.

Κι εγώ λυπάμαι πολύ για το παιδάκι, αλλά είναι σε μια ηλικία, που θα μπορέσει ο ψυχολόγος να δουλέψει ικανοποιητικά με το παιδάκι.

• Επιστημονική συνεργάτιδα
Θα προσπαθησω να αναλυσω με οσο λιγοτερα λογια το σοβαρο μας προβλημα !

Ειμαι πατερας 3 παιδιων ,2 απο τον πρωτο μου γαμο ο μεσαιος μου γιος (7ετων απο τον πρωτο μου γαμο) μας εχει κανει να μην μπορουμε να υσυχασουμε !

ΔΕΝ ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ αν θελει να κανει κατι θα το κανει, εχουμε δοκιμασει τα παντα ( τουλαχιστον ετσι πιστευω) με το να του εξηγησουμε , με τιμωρια- επιβραβευση , καποιες φορες εχει τιμωριθει με ξυλιες . ΤΙΠΟΤΑ ! Περησι πηγε σε ειδικο σχολειο και τα πραγματα καλυτερεψαν αρκετα , φετος ομως στην 1η δημοτικου ενω στο σπιτι καθετε να κανει τα μαθηματα του με προθυμια , στο σχολειο εχουμε παλι σοβαρο προβλημα και εχουνε πεσει ολοι (γονεις αλλων παιδιων και καθηγητες) πανω μας γιατι ο Θανος βριζει πολυ ασχημα (το κανει και στο σπιτι και εχει τιμωριθει για αυτο αλλα συνεχιζει) επισης ενω η δασκαλα του παραδιδει μαθημα εκεινος σηκωνετε και κανει τα δικα του(σκαρφαλωνει , πεταει βιβλια κατω και δεν συμετεχει με το συνολο)

Περησι τον πηγαμε στο ΚΕΔΔΥ και μας ειπαν οτι το παιδι εχει αυτα κι αυτα τα προβληματα και οταν τους ρωτησαμε τι να κανουμε ? Η απαντηση τους ηταν η σιωπη τους ....

Εγω τους τελευταιους 6 μηνες ειμαι εκτος Ελλαδος για οικονομικους λογους και η πρωην γυναικα μου μεγαλωνει τα παιδια μας με τον νεο της συζηγο(αποκτησαν και νεο παιδακι) Μιλαω με τα παιδια μου τουλαχιστον 3 φορες την εβδομαδα στο τηλ. αλλα ειμαι αναγκαστικα μακρια και αυτο με μαραζωνει περισσοτερο ! ΕΙΜΑΙ ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑΤΙ ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ! παρακαλω ας απαντησουν οσοι πραγματικα γνωριζουν δεν μπορω να πειραματιζομαι πανω στο ιδιο μου το παιδι !

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΜΕ ΑΚΟΥΣΑΤΕ

Καλημέρα.

Διαβάζοντας το μήνυμα σας, αισθάνθηκα την ανησυχία, την αγάπη και το ενδιαφέρον σας για το παιδί σας.

Καταλαβαίνω πως η φάση αυτή είναι δύσκολη για τον Θάνο, όπως και για σας αφού έχετε αναγκαστεί να μεταναστεύσετε.

Καμιά φορά, τα πράγματα από απόσταση μας φαίνονται μεγαλύτερα από ότι είναι.. Καμιά φορά, αφήνουμε την απόγνωση να μιλάει για μας και αυτό νομίζω πως συνέβη σε σας όταν γράψατε πως "μέρα με τη μέρα καταστρέφεται το παιδί σας". Οι δυσκολίες που περνάτε είναι πραγματικές, όμως έχετε σκεφθεί πως μπορεί η συμπεριφορά του παιδιού σας να σχετίζεται με τα γεγονότα της ζωής του και τις αλλαγές σε αυτήν; Και όπως για όλους μας, οι αλλαγές μας αναστατώνουν για λίγο αλλά μετά αρχίζουμε και τις δεχόμαστε και η αναστάτωση μας υποχωρεί, κάπως έτσι να συμβαίνει και με τα παιδιά;

Ίσως, λοιπόν, και τονίζω το ίσως γιατί δεν μπορώ να έχω μια πλήρη εικόνα και εσείς είστε ο μόνος που γνωρίζετε για τη ζωή του παιδιού σας, το παιδί σας μέσα από την αντιδραστικότητα του να βρίσκει κάτι σταθερό στη ζωή του, κάτι που είχε πιθανότατα και πριν φύγετε και πριν αποκτήσουν οι γονείς του άλλο μικρότερο παιδάκι (ο Θάνος είναι το μικρότερο παιδί από τον γάμο των γονιών του αλλά το μεσαίο παιδί για τα παιδιά και των δυο σας και ίσως χρειάζεται χρόνο να καταλάβει πως αυτό δεν σημαίνει κάτι αρνητικό για τον εαυτό του ή τη σχέση του μαζί σας).

Αυτό το κάτι είναι η σημασία σας. Μπορεί για αυτό τον λόγο, η συμπεριφορά του να μην αλλάζει εύκολα παρ' όλο που εσείς έχετε δοκιμάσει πολλά, όπως γράψατε.

Σε αυτήν την περίπτωση, θα ήταν καλό να του δείξετε πως η σημασία σας διατηρείται και αν αλλάξει συμπεριφορά. Δείξτε του ενδιαφέρον για άλλα πράγματα όπως τα παιχνίδια του, τα μαθήματα του, τις συμπεριφορές που έχει και σας αρέσουν και που μπορεί να είναι "επιθυμητές" ή "αντίθετες" με την "αντιδραστική του συμπεριφορά". Για παράδειγμα, επιβραβεύστε το τις φορές που μιλάει ευγενικά σε κάποιο παιδί ή σε σας.

Μια άλλη σκέψη που κάνω είναι ότι ο Θάνος δυσκολεύεται να διατηρήσει την ενέργεια του γιατί ίσως δεν έχει καταλάβει τα συναισθήματα που δημιουργεί στους άλλους. Θα ήταν καλό να τον βάλετε στη διαδικασία να μπαίνει στη θέση σας ή στη θέση των άλλων παιδιών όταν βρίζει ή σκαρφαλώνει. Ρωτήστε τον αν ξέρει τι νιώθουν τα άλλα παιδιά, ζητήστε του να το φανταστεί και ρωτήστε τον αν θα ήθελε να είναι στη θέση τους. Μπορεί να έχετε κάνει ήδη μια τέτοια συζήτηση, αφού αναφέρατε πως "του έχετε εξηγήσει". Νομίζω, όμως, πως και σε αυτή την περίπτωση η επάναληψη βοηθάει, αρκεί να φροντίζετε πάντα η συζήτηση να γίνεται για ένα συγκεκριμένο κοντινό περιστατικό- αλλιώς θα μοιάζει με διάλεξη και στα παιδιά αυτό δεν αρέσει..

Γενικά, χρειάζεται να του δείξετε άλλους τρόπους να διαχειριστεί την ενέργεια του. Αν βρίζει, ζητήστε του να πει διαφορετικά αυτό που έχει να σας πει- είναι πιθανό αν βρει άλλο τρόπο να λέει τι τον πειράζει να σταματήσει να βρίζει. Θα ήταν καλό και εσείς όσο μπορείτε να παραμένετε ψύχραιμοι (ο πληθυντικός είναι γιατί αναφέρομαι σε όλους σας, σε όλους όσους έχουν σχέση με τον Θάνο) έτσι ώστε να του δείχνετε με την πράξη πόσο σημαντικός είναι ο έλεγχος της ενέργειας μας.

Πάνω από όλα, όμως, και σύμφωνα με τη δική μου γνώμη, χρειάζεται να συντονίσετε τις προσπάθειες σας με την πρώην γυναίκα σας και να διατηρήσετε καλή επικοινωνία μεταξύ σας. Πιθανόν, έτσι ο Θάνος να νιώσει περισσότερη ασφάλεια και αποδοχή.

Ωστόσο, αυτά που σας προτείνω, δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την επαγγελματική βοήθεια που κάποιος ειδικός μπορεί να σας προσφέρει. Τα στοιχεία που δώσατε για την επίσκεψη σας στα ΚΕΔΔΥ μου δημιουργούν σκέψεις πως η συμπεριφορά του παιδιού σας μπορεί να υπήρχε και πριν συμβούν οι αλλαγές στη ζωή του. Δεν διευκρινίζετε και δεν σας ζητάω σε καμιά περίπτωση να το κάνετε, τι ακριβώς σας είπαν εκεί ούτε τους λόγους που ο Θάνος πέρυσι φοίτησε σε ειδικό σχολείο. Σκέφτομαι, όμως, πως η βοήθεια ενός ειδικού (αναπτυξιολόγου, παιδοψυχολόγου, ειδικού παιδαγωγού) μπορεί να φανεί χρήσιμη.

Είναι καλό να θυμάστε πως τα περισσότερα παιδιά φέρονται κατά καιρούς με τρόπο που μας παραξενεύει, δεν σημαίνει πως θα φέρονται πάντα έτσι. Αν τους δώσουμε εναλλακτικές, θα μάθουν να φέρονται και διαφορετικά. Να θυμάστε λοιπόν πως ο Θάνος μπορεί να ξεπεράσει τις όποιες δυσκολίες του, εφόσον νιώθει πως το αγαπάτε, το συμπονάτε, το αποδέχεστε, το ενθαρρύνετε και πιστεύετε σε αυτόν (συναισθήματα που νομίζω ήδη έχετε). Ίσως, χρειάζεται περισσότερο χρόνο και περισσότερη υπομονή και σταθερότητα εκ μέρους όλων σας.

Ελπίζω να σας βοήθησε έστω και κάτι από όσα ανέφερα. Καλή δύναμη..

Ψυχολόγος,

Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου και

Εμφάνιση Περισσοτέρων Μηνυμάτων του Χρήστη

Δημοσιεύστε εδώ το ερώτημά σας απευθείας στην κα Χατζημανώλη

Πρωτα απ'ολα ευχαριστω για το ενδιαφερον σου ! Το παιδι ειναι διανοητικα μια χαρα, μπορω να σου πω οτι μας παιζει στα δαχτυλα του . Στο κεεδυ δεν μας ειπαν ιδιαιτερους τροπους αντιμετωπισης παρα μονο οτι το παιδι χρειαζετε αγαπη. Αγαπη και σαφως εχει απο ολους μας ! Ειναι φοβερα πεισματαρης απο πολυ μικρος , εχει την δικη του γνωμη και δεν του την αλλαζεις με ΤΙΠΟΤΑ.

Ο χωρισμος σαφως και του κοστισε , οπως σε ολους μας αλλα απο την πρωτη μερα του χωρισμου εγω σαν πατερας δεν εχω χασει επαφη με τα παιδια μου ! Παντα ειμαι και θα ειμαι διπλα τους .

Σε λιγες μερες εχει ραντεβου με παιδοψυχολογο αλλα φοβαμαι το οτι θα τον παει η πρωην γυναικα μου δεν θα απαντησει αντικειμενικα στις ερωτησεις του γιατρου , οι μαναδες μερικες φορες αθελα τους δικαιολογουν τα παιδια απο υπερβολικη αγαπη , ειναι σαν να μην μπορουν να παραδεχθουν το προβλημα στο πραγματικο του μεγεθος. Εγω οπως σου ειπα ειμαι αναγκαστικα εκτος Ελλαδος τους τελευταιους 6 μηνες και αυτο που κανω αυτη τη στιγμη ειναι γιατι πραγματικα θελω να βοηθησω το παιδι μου !!!

Διαφημίσεις

• Επιστημονική συνεργάτιδα
Πρωτα απ'ολα ευχαριστω για το ενδιαφερον σου ! Το παιδι ειναι διανοητικα μια χαρα, μπορω να σου πω οτι μας παιζει στα δαχτυλα του . Στο κεεδυ δεν μας ειπαν ιδιαιτερους τροπους αντιμετωπισης παρα μονο οτι το παιδι χρειαζετε αγαπη. Αγαπη και σαφως εχει απο ολους μας ! Ειναι φοβερα πεισματαρης απο πολυ μικρος , εχει την δικη του γνωμη και δεν του την αλλαζεις με ΤΙΠΟΤΑ.

Ο χωρισμος σαφως και του κοστισε , οπως σε ολους μας αλλα απο την πρωτη μερα του χωρισμου εγω σαν πατερας δεν εχω χασει επαφη με τα παιδια μου ! Παντα ειμαι και θα ειμαι διπλα τους .

Σε λιγες μερες εχει ραντεβου με παιδοψυχολογο αλλα φοβαμαι το οτι θα τον παει η πρωην γυναικα μου δεν θα απαντησει αντικειμενικα στις ερωτησεις του γιατρου , οι μαναδες μερικες φορες αθελα τους δικαιολογουν τα παιδια απο υπερβολικη αγαπη , ειναι σαν να μην μπορουν να παραδεχθουν το προβλημα στο πραγματικο του μεγεθος. Εγω οπως σου ειπα ειμαι αναγκαστικα εκτος Ελλαδος τους τελευταιους 6 μηνες και αυτο που κανω αυτη τη στιγμη ειναι γιατι πραγματικα θελω να βοηθησω το παιδι μου !!!

Ακριβώς, επειδή ένιωσα το ενδιαφέρον και την αγάπη σας, πήρα την πρωτοβουλία να σας απαντήσω..Είναι ξεκάθαρο πως είστε δίπλα του και θα συνεχίσετε να είστε, όπως και ότι θέλετε να τον βοηθήσετε και δεν σας κρύβω πως αυτό με συγκινεί..

Σε σχέση με το ραντεβού που έχει το παιδί σας και η πρώην γυναίκα σας, ο παιδοψυχολόγος πέρα από τις πληροφορίες της πρώην γυναίκας σας, θα δει και θα γνωρίσει το παιδί σας- έτσι θα έχει μια δική του αντικειμενική εικόνα. Οι πληροφορίες της πρώην συζύγου σας είναι μόνο ένα κομμάτι από αυτήν.

Αν θέλετε, θα βρεθεί ένας τρόπος να αποκτήσετε και εσείς άμεση επικοινωνία μαζί του, παρά το γεγονός ότι είστε μακριά (τηλέφωνο, e-mail, skype) ώστε να του δώσετε, με τη σειρά σας, τις δικές σας πληροφορίες, τον τρόπο που εσείς βλέπετε την κατάσταση.

Καλή δύναμη και πάλι!

Ψυχολόγος,

Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου και

Εμφάνιση Περισσοτέρων Μηνυμάτων του Χρήστη

Δημοσιεύστε εδώ το ερώτημά σας απευθείας στην κα Χατζημανώλη

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...