Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ολοήμερα δημοτικά - δεν θα λειτουργήσουν;

Recommended Posts

Επειδή παίζει πολύ ράδιο αρβύλα για το θέμα, γίνεται να συγκεντρώσουμε εδώ όποιες πληροφορίες υπάρχουν;

Συγκεκριμένα, το σχολείο της καθεμιάς, ή αν υπάρχουν πληροφορίες από συγγενείς και φίλους για άλλες περιοχές, λειτουργεί ή όχι; Επίσης πρόκειται για ΕΑΕΠ ή όχι;

Προσωπικά, γνωρίζω μέχρι τώρα ότι εδώ στα Βόρεια της Αττικής τρία σχολεία γνωστών και το δικό μας δεν λειτουργεί το ολοήμερο και δεν υπόσχεται κανείς πότε θα λειτουργήσει! Το δικό μας νομίζω ότι είναι ΕΑΕΠ. Ακουστά έχω για ένα σχολείο της επαρχίας και ένα στη Δυτική Αττική, που ξεκίνησαν κανονικά.

Τελικά τι θα κάνουν οι εργαζόμενοι γονείς; Βλέπω ότι υπάρχει μια αδράνεια μεταξύ των γονιών, γιατί και άλλες χρονιές έκανε Οκτώβριο να μπει σε μια σειρά το πράγμα, αλλά φέτος υπάρχουν πληροφορίες, ότι για διάφορους λόγους μπορεί να μη λειτουργήσει το ολοήμερο.

Διαφημίσεις

• Replies 68
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Το δικό μας στη νέα σμύρνη είναι εαεπ και από σήμερα θα λειτουργήσει ως ολοήμερο. Όχι με όλες τις ειδικότητες, αλλά τα παιδιά μπορούν να παραμείνουν μέχρι τις 4.15. Ελπίζω ότι έχω καταλάβει καλά.

3Wwep3.png

k8Q2p3.png

Καλημέρα. Αυτό που πάμε είναι με διευρυμένο ωραρίο και μέχρι στιγμής τα πρωτάκια τελειώνουν 1:15 αντί για 2. Ευτυχώς από την Πέμπτη θα ξεκινήσει και σε εμάς το ολοήμερο γιατί μου τελειώνουν και οι άδειες και δεν έχω άλλα περιθώρια.

Καλημέρα,

σε εμάς είπαν ότι από φέτος το σχολείο γίνεται διευρυμένου ωραρίου (έως 2) και ότι το ολοήμερο θα λειτουργήσει κανονικά, απλά μέχρι να έρθουν οι δάσκαλοι των ειδικοτήτων παρακαλούν όσοι γονείς δεν έχουν πραγματική ανάγκη, να πάρουν τα παιδιά στις 12,30.

Πάντως σε επίμονη ερώτηση για το αν θα λειτουργήσει το ολοήμερο μου απάντησαν θετικά, απλά είναι θέμα των ειδικοτήτων που δεν έχουν έρθει η ομαλή λειτουργία.

Ελπίζω όντως να είναι έτσι, γιατί διαφορετικά θα έχουμε σοβαρό πρόβλημα.

Πάντως συμφωνώ και εγώ πως η αντίδραση των γονέων μου φαίνεται πολύ χλιαρή, στο σενάριο και μόνο της κατάργησης των ολοημέρων.

Διαφημίσεις

Eμεις εχουμε ωραριο μεχρι τις 14:00 αλλα μεχρι στιγμης και σιγουρα μεχρι τελος της εβδομαδας θα σχολαμε στις 12:00 και μεχρι στιγμης δεν εχει λειτουργησει το ολοημερο περιμενουμε να μας πουν αν και ποτε θα ξεκινησει. Δεν μας εχουν πει οριστικα οτι δεν θα λειτουργησει απλα το εχουν αφησει στον αερα.

4fnbp3.png

fdBUp2.png

Το σχολείο που δουλεύω είναι ΕΑΕΠ. Το ολοήμερο δε λειτουργεί ακόμα και αν κάποια στιγμή λειτουργήσει θα είναι με ειδικότητες και μόνο. Ο δάσκαλος του ολοήμερου καταργείται (στα ΕΑΕΠ).

Εχτές είχαμε ενημέρωση από τους δασκάλους.Το σχολείο μας είναι στο Π.Φάληρο και είναι ΕΑΕΠ.Μέχρι και τώρα σχολάνε στις 13:10 αντί για 14:00 και δεν έχει ξεκινήσει το ολοήμερο.Κάθε μέρα μπαίνει ηλεκτρονικά η διευθύντρια και ενημερώνει για τις ελλείψεις.Μας είπε να κάνουμε υπομονή,κυρίως για το ολοήμερο.Μπορεί να έρθουν οι δάσκαλοι που λείπουν από μέρα σε μέρα,δεν υπάρχει όμως καμία ενημέρωση για το πότε.Και ακόμα και αν δουλέψει,αν λείπουν δάσκαλοι από το κυρίως ωράριο άλλων σχολείων,τους παίρνουν πάλι πίσω χωρίς συζήτηση.Δυστυχώς το σύστημα της παιδείας πάει τουλάχιστον 40 χρόνια πίσω...Βλέπουν τα παιδιά μας σαν νούμερα,τους δασκάλους σαν νούμερα,τους γονείς σαν νούμερα,ένα excell είμαστε...Επίσης κατάλαβα πως το να έχει ένα σχολείο πληρότητα και ολοήμερο ήδη και άλλο να μην έχει ούτε τους βασικούς,έχει να κάνει με τους δασκάλους και τα σχολεία που έχουν δηλώσει...Αν έχω νεότερα θα σας ενημερώσω....Το ίδιο και εσεις αν μάθετε κάτι....Όλοι οι γονείς να γίνουμε μια γροθιά,θέλω το πρωτάκι μου να μάθει γράμματα,να κάνει εικαστικά με δασκάλα εικαστικών,μουσική με δασκάλα μουσικής και στο ολοήμερο να μην τρέχει στο προαύλιο μόνο,να κάνει τις προβλεπόμενες δραστηριότητες και μέρος των εργασιών του...Και βέβαια να μην χάσω την δουλειά μου γιατί δεν έχω που να τον αφήσω,την έχω πολύ ανάγκη,όπως και εσεις...Ζητάω πολλά;

ΜΠΑΜΠΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ(12/04/96 βρήκα το άλλο μου μισό)

ΣΤΕΛΙΟΣ 11/06/07

ΖΟΥΖΟΥ 26/07/10

Σας αγαπάω πολύ...

Διαφημίσεις

θέλω το πρωτάκι μου να μάθει γράμματα,.Ζητάω πολλά;

Δεν ήθελα να γράψω από την αρχή τα συμπεράσματα που έχω βγάλει προς το παρόν για την κατάσταση... Αλλά νομίζω το μπάχαλο πάνε να το συνδέσουν κάποιοι - και γονείς ανάμεσά τους - (σε όσες περιοχές δεν έκαναν την δουλειά που είχαν να κάνουν οι διοικητικοί για να καλυφθούν τα ολοήμερα στο χρόνο που έπρεπε να την κάνουν, δηλαδή όλο το καλοκαίρι) με τη γενικοτερη αναστάτωση που υπάρχει στην εκπαίδευση, με τη λευκή απεργία που έχει ακουστεί ότι κάνουν κάποιοι. Και να χαλάνε και την πιάτσα από πάνω όσα σχολεία πάνε να δουλέψουν το ολοήμερο.

Και στο κάτω κάτω, σε άλλες βαθμίδες που είναι κρίσιμες αυτή τη στιγμή για τα παιδιά, στο λύκειο, τα παιδιά ορθά κοφτά λένε ότι τους συμφέρει το μπάχαλο, για να έχουν πιο πολλές ώρες για φροντιστήρια και να μην ξοδεύουν το χρόνο τους στο σχολείο. Για τα πρωτάκια, ναι, πιστεύω ότι είναι επι πλέον μια ευαίσθητη ομάδα που είναι ξεκρέμαστη και που δεν είναι καλό από καμία άποψη να είναι αυτή η πρώτη τους επαφή με το σχολείο.

Και ναι, στην οικογένειά μας έχουμε γιαγιάδες ευτυχώς, όμως ήδη ως εργαζόμενοι γονείς έχουμε θέμα τι να κάνουμε με τους τέσσερις περίπου μήνες το χρόνο που υπάρχουν οι προβλεπόμενες, προγραμματισμένες διακοπές.

Να πω επίσης ότι πιστεύω ότι ο δάσκαλος πρέπει να είναι σε μια δουλειά αξιοπρεπή από κάθε άποψη, αλλά δεν με τραβάει να συνταχτώ μαζί τους η νοοτροπία κόψε το λαιμό σου τι θα το κάνεις το παιδί.

Το δικό μας δημοτικό είναι ΕΑΕΠ(6ο Νέας Σμύρνης) και σήμερα λειτούργησε 1η ημέρα το ολοήμερο κανονικά μέχρι τις 16.15 μόνο όμως για εμάς που είμαστε Α Δημοτικού.Για τις υπόλοιπες τάξεις λίαν συντόμως.

Να πω επίσης ότι πιστεύω ότι ο δάσκαλος πρέπει να είναι σε μια δουλειά αξιοπρεπή από κάθε άποψη, αλλά δεν με τραβάει να συνταχτώ μαζί τους η νοοτροπία κόψε το λαιμό σου τι θα το κάνεις το παιδί.

Η νοοτροπία "κόψε το λαιμό σου..." δεν είναι του δασκάλου αλλά του υπουργείου. Όταν έχουμε δάσκαλο ολοήμερου, αλλά τον διώχνει από το σχολείο για να καλύψει τρύπες αλλού, όταν λειτουργεί το σχολείο χωρίς ειδικότητες, δεν προσλαμβάνει αναπληρωτές, ποιος ακριβώς θα κρατήσει τα παιδιά ως τις 16.15; Υπάρχουν σχολεία αυτή τη στιγμή που δεν έχουν ακόμα δασκάλους για το πρωινό πρόγραμμα, η κατάσταση είναι τραγική...

Η νοοτροπία "κόψε το λαιμό σου..." δεν είναι του δασκάλου αλλά του υπουργείου. Όταν έχουμε δάσκαλο ολοήμερου, αλλά τον διώχνει από το σχολείο για να καλύψει τρύπες αλλού, όταν λειτουργεί το σχολείο χωρίς ειδικότητες, δεν προσλαμβάνει αναπληρωτές, ποιος ακριβώς θα κρατήσει τα παιδιά ως τις 16.15; Υπάρχουν σχολεία αυτή τη στιγμή που δεν έχουν ακόμα δασκάλους για το πρωινό πρόγραμμα, η κατάσταση είναι τραγική...

Πες τα χρυσοστομη!!

Συμφωνω κ επαυξανω!

σχολείο 250 παιδιών σε πολύ μεγάλο Δήμο της Αθήνας που μάλιστα φέτος έγινε και ΕΑΕΠ (μη @@@@@@@). Ελλείψεις: 2 τμήματα της Πεμπτης τάξης χωρίς δάσκαλο για το κανονικό ωράριο, οχι πρωινή ζώνη, όχι ολοήμερο, φυσικά όχι ειδικότητες για το ΕΑΕΠ, όχι σχολικός φύλακας, όχι ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΑ!!!!!!!!! 250 παιδιά και όχι καθαρίστρια....(μια εβδομάδα τώρα οι τουαλέτες δεν καθαρίζονται!!!) τύφο το λιγότερο που φαντάζομαι.....

και αυτοί τι να το κάνουν το παιδί μου;;;;;; σε ένα σχολείο χωρίς ούτε καθαρίστρια;;; πόσο να το παλέψουν;; και με ποιά προοπτική;

Διαφημίσεις

μήπως να καταργηθεί το σύστημα "δηλωνω σχολείο" και πάω όπου με στέλνει ο εργοδότης μου δλδ το υπουργείο? επίσης όλοι αυτοί οι αναπληρωτές ποιους αναπληρώνουν? πού ειναι αυτοί που θα "γύριζαν από τα γραφεία στις τάξεις"? πόσοι ειναι με αναρρωτικές λέμε τώρα ή λείπουν αδικαιολόγητα..? φυσικά είναι μπάχαλο το υπουργείο όπως και όλο το δημο΄σιο -εκεί είμαι με σύμβαση εσπα και τα βλέπω- αλλά μην τα ρίχνουμε όλα στο υπουργείο..και θυμίζω πόσες αντιδράσεις είχε προκαλέσει ο θεσμός των ολοήμερων τύπου το σχολείο δεν είναι πάρκινγκ..όποιος δεν δουλεύει 8ωρο πολλά τραγούδια λέει.

Πες τα χρυσοστομη!!

Συμφωνω κ επαυξανω!

Α μπράβο. Οι άνθρωποι στο υπουργείο λοιπόν που είχαν αναλάβει τη δουλειά δεν την έκαναν σε κάποιες περιοχές. Αυτοί οι άνθρωποι δουλεύουν σύμφωνα με τις κατευθύνσεις που δίνει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου ή το αντίθετο; Αυτούς τους ανθρώπους ποιος τους ελέγχει; Ποιος είναι ο ρόλος των δασκάλων στην προκειμένη περίπτωση; Να σηκώσουν τα χέρια ψηλά; Ή να ενημερώνουν τους γονείς και να προτείνουν λύσεις;

ΕΑΕΠ και το δικό μας, αλλά προς το παρόν σχολάμε στις 12.30. Και τουλάχιστον και αυτή η εβδομάδα θα πάει έτσι, σύμφωνα με τα ως τώρα δεδομένα. Το πότε θα αρχίσει να λειτουργεί το υποχρεωτικό ωράριο ως τις 2.00, άγνωστο. Όσο για το ολοήμερο (ως τις 4.15) και αυτό άγνωστο αν και πότε θα λειτουργήσει. Προς το παρόν έχουμε μείνει στο "δεν ξέρουμε αν θα λειτουργήσει το ολοήμερο" και στο "αν λειτουργήσει, άγνωστο αν θα είναι για όλο το σχολείο ή μόνο για τις μικρές τάξεις".

Φαντάζομαι ότι κάποια στιγμή (αμήν και πότε) θα μας καλέσουν για ενημέρωση, γενικώς για το σχολείο, αλλά και η δασκάλα μας. Προς το παρόν έχουμε μείνει στο "θα".

Δεν ξέρω, αλήθεια, τι ελλείψεις έχει το σχολείο από προσωπικό. Κανένας δεν μας είπε έχουμε αυτούς - τόσους δασκάλους, έχουμε τόσους εκπαιδευτικούς ειδικότητας, μας λείπουν αυτοί - τόσοι.

Τμήμα χωρίς δάσκαλο/δασκάλα στο πρωινό πρόγραμμα δεν υπάρχει (από όσα έχω αντιληφθεί). Αλλά από εκεί και πέρα, δεν ξέρω τι ακριβώς γίνεται.

Τους καταλαβαίνω τους δασκάλους, αντιλαμβάνομαι τα απαράδεκτα προβλήματα που υπάρχουν στο εκπαιδευτικό σύστημα.

Αλλά δεν θα ήταν καλύτερα να μας καλέσει μια ημέρα στο σχολείο η διεύθυνση και το εκπαιδευτικό προσωπικό όλους τους γονείς και να μας μιλήσουν συγκεκριμένα για τα δεδομένα; Δηλαδή, είμαστε τόσοι, μας λείπουν τόσοι, περιμένουμε αυτό...

εγω εχω απογοητευθει....εμενα η κορη μου εγινε το σχολειο φετος 1η χρονια διευρυμενου ωραριου μεχρι τις 14.00 δεν εχουμε βεβαια δασκαλους ειδικοτητων αλλα επειδη παραδοξως εχουμε δασκαλα για το ολοημερο τα κρατανε κανονικα μεχρι τις 4. ο γιος μου νηπιαγωγειο και εχουμε μονο μεχρι τις 12,15 μαθημα και δεν εχουμε ιδεα:confused: ποτε και αν θα λειτουργησει το ολοημερο τμημα!!!!!!! ο Θεος να βαλει το χερι του.....

έχω δύο δωράκια

UDcLp3.png euQwp3.png

Εδώ λέμε ότι υπάρχουν χιλιάδες κενά και παρόλα αυτά το υπουργείο σφυρίζει αδιάφορα και προσπαθεί να τα καλύψει καταργώντας τα ολοήμερα και πιθανόν τα τμήματα ένταξης. Πολύ σύντομα θα δούμε τμήματα με 40 μαθητές με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Βέβαια κάποιοι αποσπάστηκαν και πάλι σε φορείς/υπηρεσίες, αλλά αυτό είναι και πάλι ευθύνη του υπουργείου που πραγματοποιεί τις αποσπάσεις για να βολέψει κάποιους. Συμφωνώ ότι πρέπει να ενημερώνονται οι γονείς για την κατάσταση του σχολείου, για να ξέρουν ακριβώς τα προβλήματα που υπάρχουν. Λύσεις; Πρώτη και καλύτερη η απεργία, αλλά θα πρέπει και οι γονεις να αντιδράσουν με κάποιον τρόπο.

Edited by alex1979
Εσβησα την παραθεση.

Α μπράβο. Οι άνθρωποι στο υπουργείο λοιπόν που είχαν αναλάβει τη δουλειά δεν την έκαναν σε κάποιες περιοχές. Αυτοί οι άνθρωποι δουλεύουν σύμφωνα με τις κατευθύνσεις που δίνει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου ή το αντίθετο; Αυτούς τους ανθρώπους ποιος τους ελέγχει; Ποιος είναι ο ρόλος των δασκάλων στην προκειμένη περίπτωση; Να σηκώσουν τα χέρια ψηλά; Ή να ενημερώνουν τους γονείς και να προτείνουν λύσεις;

Μηπως θελεις να σου βρουν οι δασκαλοι λυση για το τι θα κανεις το παιδι σου αν δουλευεις κ το απογευμα; Σκεψου πρωτα ποια ειναι η δουλεια του δασκαλου κ οταν καταλαβεις τα ξαναλεμε!

Θα μου λύσετε μία απορία; Πως γίνετε κάποια σχολεία να λειτουργούν κανονικά, με όλες τις ειδικότητες και ολοήμερο και κάποια άλλα να μην έχουν όχι μόνο δασκάλους ειδικότητων αλλά και δασκάλους τμημάτων; και δεν εννοώ σχολεία απομακρυσμένα αλλά σχολεία της Αθήνας και του Πειραιά. Είναι ευθύνη του διευθυντή του σχολείου να γνωστοποίησει εγκαίρως το πρόβλημα και να πιέσει, είναι ευθύνη τως πρωτοβάθμιας που γνωρίζει το πρόβλημα αλλά δεν κάνει κάτι ή του υπουργείου; Γιατί ακόμα και σχολεία του ίδιου δήμου έχουν τεράστιες αποκλίσεις σε διδακτικό προσωπικό.