Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Επισκέψεις στο γυναικολόγο.Κάθε πότε;

Recommended Posts

Καλημέρα μανούλες! Είμαι πολύ χαρούμενη που γράφω σε αυτή την ενότητα επιτέλους! (Προσπαθούσαμε σχεδόν 2 χρόνια και τώρα είμαι στην 13η εβδομάδα.)

Δεν είμαι ιδιαίτερα ενεργό μέλος :oops: .Απλά πολλές φορές τις απορίες μου τις είχατε ήδη λύσει στις συζητήσεις σας και δεν χρειαζόταν καν τις δημοσιεύσω. :) Ένα μεγάλο ευχαριστώ για όλα!

Πιθανόν να το έχετε συζητήσει ξανά και συγνώμη αν φορτώνω το φόρουμ:

Κάθε πότε πάτε στο γιατρό;

Μένω σε νησί και την προηγούμενη εβδομάδα κάναμε ταξίδι για την αυχενική και το ΡΑΡΡΑ. (Όλα πολύ πολύ πολύ καλά). Το επόμενο ραντεβού μου είναι 27 Νοεμβρίου για το Β Επιπέδου.

Μου φαίνεται πολύ αργά. Εξετάσεις αίματος έκανα μόνο στην αρχή. Δεν θα έπρεπε να κάνω πιο συχνά;

Ο γιατρός είπε ότι όλα πάνε πολύ καλά. Γιατί δεν του μίλησα για τις ανησυχίες μου; Γιατί το ιστορικό του, οι συστάσεις του, ο τρόπος του, όλα είναι τέλεια. Μήπως είμαι απλά νευρωτική; Φοβάμαι γιατί ο πιο κοντινός γυναικολόγος απέχει 3 ώρες με πλοίο...

Συγνώμη αν σας ζάλισα!Θα εκτιμούσα κάθε άποψη! Φιλάκια και ευχαριστώ!

Διαφημίσεις

Γεια σου και το καλο να γινεις μανουλα...Λοιπον χωρις να αποτελει κανονα νομιζω οτι τον πρωτο καιρο που η μαμα δεν νιωθει το νινι,πηγαινει στο γιατρο για υπερηχο κλπ καθε 3 βδομαδες.Στον 8ο μηνα καθε 2 βδομαδες και στον 9ο καθε βδομαδα.Οσον αφορα τις εξετασεις αιματος και ουρων και ο δικος μου ο γιατρος μονο στην αρχη με εβαλε και τις εκανα.Στη συνεχεια τα μονα επιπλεον που κανουμε ειναι αυχενικη διαφανεια και papp test,μεγαλο υπερηχο και δοκιμασια γλυκοζης (καμπυλη ζαχαρου).Κατα τα αλλα σε καθε επισκεψη βλεπει το μωρο στον υπερηχο και ακουμε καρδουλα,με ρωταει αν ολα ειναι οκ και αν εχω αποριες και τελος αν χρειαστει μπορει να δωσει σιδηρο και ασβεστιο και σιγουρα φολικο οξυ απο την αρχη μεχρι τον 6ο μηνα...Αυτα απο εμενα...

Αυτές που έκανες στην αρχή + ο πρωτος υπέρηχος (Αυχενική & PAPP-A) ειναι οι βασικές εξετάσεις. Εμένα με βάζανε μονο μια φορά το μήνα περίπου μια γενική αίματος και ούρων. Άλλοι γιατροί σε φορτώνουν. Ειναι λοιπόν καθαρά στο γιατρό, εγω ουτε καμπύλη έκανα που ακουω και κάνουν όλες και τους 2 γιατρούς που είχα ρώτησα και μου είπαν δεν χρειάζεται εφόσον οι γενικές και το ζαχαρο ειναι νορμαλ.

Eγώ διανύω τη 14η εβδομάδα και στο γιατρό πηγαίνω μια φορά το μήνα. Κάθε μήνα κάνω εξέταση αίματος και ούρων, έκανα την αυχενική και το papp-a μέσα στο Σεπτέμβριο και τέλος Νοεμβρίου θα κάνω τη β-επιπέδου. Η καμπύλη σακχάρου με περιμένει στη γωνία (λόγω οικογενειακού ιστορικού και μόνο), αλλά όπως είπαν και οι φίλες παραπάνω, είναι μαλλον θέμα γιατρού.

Καλή συνέχεια και απόλαυσε την εγκυμοσύνη σου!

EXXQp3.pngAIzKp2.png

ΕΓΩ ΕΚΑΝΑ ΤΕΣΤ ΠΑΠ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΜΕΙΝΩ ΕΓΚΥΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΜΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ:

1. Β-ΧΟΡΙΑΚΗ ΓΟΝΑΔΟΤΡΟΠΙΝΗ

2. ΓΕΝΙΚΗ ΑΙΜΑΤΟΣ, ΒΙΟΧΗΜΙΚΕΣ, ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΕΣ, ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΚΟΛΠΙΚΟΥ ΕΚΚΡΙΜΑΤΟΣ,ΑΝΟΣΟΛΟΓΙΚΕΣ, ΓΕΝΙΚΗ ΟΥΡΩΝ.

3. ΓΕΝΙΚΗ ΑΙΜΑΤΟΣ, ΓΕΝΙΚΗ ΟΥΡΩΝ.

4. ΓΕΝΙΚΗ ΑΙΜΑΤΟΣ, ΓΕΝΙΚΗ ΟΥΡΩΝ, aFP, Fβ-HGC.

5. Β' ΕΠΙΠΕΔΟΥ

6. ΚΑΜΠΥΛΗ ΣΑΚΧΑΡΟΥ, ΓΕΝΙΚΗ ΑΙΜΑΤΟΣ, ΓΕΝΙΚΗ ΟΥΡΩΝ.

7. ΓΕΝΙΚΗ ΑΙΜΑΤΟΣ, ΓΕΝΙΚΗ ΟΥΡΩΝ, ΟΥΡΙΚΟ ΟΞΥ.

ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΩ: FERRUM, FILICINE, TROFOCARD, ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΟ ΓΑΛΑ.

ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΑ ΛΙΓΟΥΛΑΚΙ :oops:

ΕΜΠΙΣΤΕΥΣΟΥ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΣΟΥ, ΚΑΝΕ ΘΕΤΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΜΙΑ ΧΑΡΟΥΛΑ!

ΦΙΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΣΟΥ!!! :D

7uEBp2.png M3GSp2.png

Διαφημίσεις

εξαρτάται σίγουρα από το γιατρό και από την εγκυμοσύνη, ο δικός μου πχ είναι κατά των πολλών εξετάσεων και των πολλών επισκέψεων. Μόνο στον 2ο μήνα που είχα ένα θεματάκι (καφέ υγρά) με είδε 2 φορές. Μέχρι τώρα ζήτησε 2 φορές γενικές (βέβαια εγώ κάνω μία αίματος κάθε μήνα λόγω υποθυρεοειδισμού) με είδε τέλη 3ου και θα με ξαναδεί τέλη 5ου. Όλα τα άλλα από το τηλέφωνο εκτός πάντα απρόοπτου.

Βέβαια το να έχεις γυναικολόγο στις 3 ώρες με το πλοίο δεν είναι και το πιο ανακουφιστικό φαντάζομαι, αλλά άμα αισθάνεσαι καλά και ο γιατρός είναι εμπιστοσύνης δεν νομίζω ότι χρειάζονται πολλά-πολλά!Μαία υπάρχει εκεί που είσαι; Γιατί να σου πω την αλήθεια προτιμώ μια καλή μαία , οι γιατροί με ψιλοτρομάζουν γενικά!

Καλή συνέχεια!! :D

με το καλο να γινεις μανουλα..

σε μια νορμαλ εγκυνοσυνη που δεν εχει παρουσιασει προβληματα μια φορα το μηνα επισκεψη ειναι καλα, σε περιπτωσεις με προβληματα η απο απαιτηση της εγκυου μπορει να γινει καθε δεκαπεντε..κανονικα εξατσεις ρουτινας δηλαδη γενικη αιματος, ουρων, σιδηρος, σακχαρο, φεριττινη ειναι καλο να γινονται μια φορα το μηνα..και κανα δυο φορες σε ολη τη κυηση καποιες ποιο ειδικες πχ τοξοπλασμα..αν ειναι πρωτη εγκυμοσυνη θα κανεις και για ερυθρα,HIV CMV, Αυστραλιανο κλπ..μετα ειναι η αυχενικη που ηδη εχει κανει με το PAP A και μετα η β επιπεδου 21-24η εβδομαδα..

αργοτερα καμπυλη σακχαρου και μετα αν το κανει ο γαιτρος doppler και οτι αλλο προτεινει..

αν εχεις καλη και ηρεμη εγκυμοσυνη οτι μεχρι τωρα εχεις κανει ειναι μια χαρα..

καλη συνεχεια και με το καλο, καλη λευτερια

Γεια σου ESTIA και εγω τις ιδιες ανυσηχιες και τα ιδια αγχη ειχα στην αρχη της εγκυμοσυνης μου,εγω απο την αρχη και μεχρι πριν χθες πηγαινα 1 φορα το μηνα στο γιατρο και εξετασεις δεν μου ζητουσε σε καθε επισκεψη,εκτος απο τα κλασικα που ζητουν ολοι,αυχενικη,ΡΑΑΡ-Α,Β επιπεδου,εχω κανει 2-3 φορες γενικη ουρων και αιματος και αλλες τοσες για τοξοπλασμα-μεγαλλοκυταροιο.Ειναι αναλογως τον γιατρο μαλλον, γιατι απ'οτι διαβαζω παραπανω σε αλλες κοπελες ζητανε περισσοτερες εξετασεις και επισκεψεις.Η αληθεια ειναι οτι στην αρχη δεν μου αρεσε που πηγαινα τοσο αραια και μεχρι να δω το μωρακι μου και καθε φορα πεθαινα απο αγωνια για το τι θα δω,εχεις μπει ομως στον 4ο οποτε μην ανυσηχεις ολα θα πανε μια χαρα και οι εξετασεις σου απ'οτι γραφεις ειναι σουπερ οποτε μην το πολυσκεφτεσαι,εξαλλου σε κανα μηνα θα αρχισεις και να το νιωθεις να σε κλωτσαει και μετα θα δεις οτι δεν θα σε πολυνοιαζει ποτε θα πας να σε δει ο γυναικολογος σου :D .Καλο υπολοιπο εστια και με το καλο να αγκαλιασεις το μωρακι σου. :D

6Qyip2.pngKvUzp2.png

Καλη αρχή σου εύχομαι... γλυκιά μου

Εμένα στην αρχή μου έβαλε να κάνω αυτές τις πολλές που αφορούν τα αντισσώματα ολόκληρο κατεβατό. Μετά έκανα την καμπύλη ζαχάρου (μπλιάχ όσο το σκέφτομαι) μέτα την αυχενική διαφάνεια και Papae β΄επιπέδου και μετά κάθε μήνα τις κλάσικές εξετάσεις ούρων και άιματος.

Απο βιταμίνες δεν σου λέω τίποτα από το πρώι αρχίζω με τα κλασικά σιδηρο filicine ασβεστιο και τον θυροιδή αστα να παν... που θα γεννήσεις αλήθεια?

και πότε σου έδωσε ημερομηνία?

Διαφημίσεις

Εγώ πήγαινα κάθε μήνα στον γιατρό και κάθε μήνα με έβαζε να κάνω εξετάσεις αίματος και γενική ούρων. Μην ανησυχεις μπορεί ο γιατρός σου να βλέπει οτι έχεις ομαλή εγκυμοσύνη και για να μην σε ταλαιπωρήσει (μιας και έχεις να κάνεις μεγάλο ταξίδι) να μην σου βάζει πολλά ραντεβού. Όλα θα πάνε καλά μην ανυσηχείς.

Γειά σου!

Εγώ πηγαίνω στο γιατρό μια φορά το μήνα! Βέβαια αιματολογικές δεν κάνω κάθε μήνα αλλα υπέρυχο οποσδήποτε! μετά την αυχενική διαφάνεια που την έκανα τέλος Ιουλίου έκανα τέλος Αυγούστου το Α- Τεστ (το οποίο είναι υπερυχος και αιμα). 28 Σεπτέμβρη έκανα το Β Επιπέδου και τώρα μου εχει πει να πάω τελος Οκτώβρη για ένα απλό υπέρυχο! Τουτέστιν μας βγαίνει επίσκεψη μία φορά τον μήνα!

lamlamard20090207_-8_My+child+is.pngdogdogavi20140415_8_My%20child%20is.png

Στο γιατρό μου πήγαινα κάθε μήνα εκτός από τους μήνες που έκανα το β επιπέδου και το ντόπλερ. Μόλις μπήκα στο μήνα μου πάω κάθε βδομάδα. Εξετάσεις έκανα σύνολο 5 φορές. 1 φορά στο α τρίμηνο, 2 φορές στο β και 2 φορές στο γ. Βέβαια έχω μια πολύ καλή εγκυμοσύνη, χωρίς απολύτως κανένα πρόβλημα. Σίγουρα ο αριθμός των επισκέψεων έχει να κάνει και με την εγκυμοσύνη. Αλλά βρε κορίτσια ή έχουμε εμπιστοσύνη στο γιατρό μας ή αν δε μας κάνει να αισθανόμαστε ασφάλεια τον άλλάζουμε! Κι εμένα μου έλεγαν γιατί δε πηγαίνω πιο συχνά, γιατί δε κάνω πιο συχνά εξετάσεις, κτλ.. Εγώ πάντως αισθάνομαι μια χαρά όλο αυτό τον καιρό και δε νιώθω ότι παραλείψαμε κάτι σημαντικό. Τώρα όσον αφορά τη γνώμη μου για το γιατρό, όταν με ρωτάνε τους απαντάω να με ρωτήσουν μετά τη γέννα. Προσωπικά επειδή είχα πολύ καλή εγκυμοσύνη θα κρίνω το γιατρό μου από τον τρόπο που θα συμπεριφερθεί στη γέννα. Μέχρι στιγμής πάντως είμαι ευχαριστημένη..

age.png

Εξαρτάται και από την κάθε περίπτωση εγκυμονούσας (και από τον γιατρό βέβαια).

Εγώ πηγαίνω κάθε μήνα για υπέρηχο και κάθε φορά μου δίνει να κάνω γενική αίματος και ούρων, σάκχαρο αίματος, τοξόπλασμα (γιατί είμαι αρνητική σε αντισώματα) και Coombs (γιατί έχω ρέζους αρνητικό).

Αυτά κάθε μήνα.

Καμπύλη ζαχάρου δεν θα κάνω καθόλου γιατί το ζάχαρό μου είναι κανονικό, απλά το παρακολουθεί κάθε μήνα.

Τώρα που μπήκα στον 8ο μάλλον θα με δει 2 φορές.

.png

Δεν είναι ακόμα πολύ προχωρημένη η εγκυμοσύνη μου (είμαι στη 19η εβδομάδα), μέχρι στιγμής έχω κάνει τα ακόλουθα:

1. το "πακέτο" πρώτων εξετάσεων- ελέγχου εγκυμοσύνη (βιοχημικές, ιολογικές)

2. τον πρώτο μεγάλο υπέρηχο για την αυχενική διαφάνεια και το pappa-a

3. επίσκεψη με υπέρηχο κάθε 4 εβδομάδες

4. γ.ε. αίματος, ούρων, ζάχαρο, Β12 και θυροειδή κάθε 6 εβδομάδες

Στις 27/10 έχω πάλι επίσκεψη με υπέρηχο και στις 12/11 τον ανατομικό υπέρηχο (β' επιπέδου)

Παίρνω resoferon (σίδηρος), trofocard (μαγνήσιο) και fedolen (ασβέστιο+φυλλικό οξύ)

Είμαι 30 ετών και μέχρι στιγμής όλα είναι καλά.

Να σου πω την αλήθεια, ο υπέρηχος κάθε μήνα μου φαίνεται λίγο υπερβολικός, αλλά έχω παρατηρήσει ότι η γιατρός μου είναι πολύ της πρόληψης. Είναι όλα συνάρτηση της φυσικής σου κατάστασης, της ηλικίας σου, της εξέλιξης της κύησης και της πρακτικής του γιατρού. Υπάρχουν γιατροί που κάνουν συχνούς υπερήχους και άλλοι που δεν τους θεωρούν απαραίτητους. Το θέμα είναι να επικοινωνείς καλά με το γιατρό σου και να τον εμπιστεύεσαι. Εγώ διάλεξα πρώτα τη γιατρό μου και μέχρι τώρα δεν το έχω μετανοιώσει ούτε κάνω δεύτερες σκέψεις. Ό,τι μου ζητάει να ακολουθήσω μου το εξηγεί και ξέρω τους λόγους για όλες τις αποφάσεις της. Ίσως μερικά πράγματα να τα κρίνω υπερβολικά, αλλά τα ακολουθώ όλα. Έτσι κι αλλιώς, δεν είμαι γιατρός. Μπορεί να διαβάζω και να ενημερώνομαι, αλλά το κάνω πάντα για να μπορώ να ρωτάω τη γιατρό μου τις κατάλληλες ερωτήσεις! Πάντως, δε μου έχει παρουσιαστεί καμία ενόχληση. Στο δεύτερο μήνα είχα μια-δυο συσπάσεις που μου προκάλεσαν ένα μικρό αιμάτωμα στη μήτρα, αλλά απορροφήθηκε άμεσα.

Να μην ανησυχείς.

Σου εύχομαι ό,τι καλύτερο!

an1cERGHus01210MTY0ZHwwMDA1NjY5ZGF8RGlvbmVcJ3Mgam91cm5leS4uLg.gif

Διαφημίσεις

• 1 χρόνο μετά...

καλημερα εκανα την αυχενικη την 12 εβδομαδα και ολα καλα τωρα ο γιατρος ειπε να ξαναπαω την 16 εβδομαδα ,,,,δεν ειναι πολυ μακρια?εγω τωρα ειμαι στην 13 κ εχω ανχωθει αν ολα ειναι καλα:oops:

S1Snp3.png

εμένα καθε δευτερη εβδομάδα μεχρι και ενα ραντεβου μετα την αυχενικη(δηλαδή έκανα και την 14ηεβδομαδα) και τώρα ανα τρεις εβδομάδες...

μου λεει πως δεν συντρεχει κανενας λογος να με δει νωρίτερα...

για να στο πει ο γιατρος ειναι σιγουρος...μην φοβασαι...

καταλαβαινω την αγωνία σου, αλλα θα δεις θα περάσει ο καιρός..ειναι και γιορτινες μερες..θα ερθει το ραντεβου σου και δεν θα το καταλαβεις..

ολα ειναι καλα... αν βεβαια δεν αντέχεις, υπαρχει και η λύση του doppler στο σπιτι..

εγώ έχω παρει το babywatcher και ακουω το μωράκι οποτε με πιανουν οι αγωνίες μου...

http://www.teico-babywatcher.com/eng/home.html

καλημερα εκανα την αυχενικη την 12 εβδομαδα και ολα καλα τωρα ο γιατρος ειπε να ξαναπαω την 16 εβδομαδα ,,,,δεν ειναι πολυ μακρια?εγω τωρα ειμαι στην 13 κ εχω ανχωθει αν ολα ειναι καλα:oops:

Καθολου μακρια δεν ειναι. Μια φορα το μηνα ειναι υπεραρκετο να σε βλεπει ο γιατρος.

k9Tap3.png

Kαλέ εμενα με βλέπει μια φορά το μήνα και ίσως και λιγότερο...Αν εχεις καλη εγκυμοσυνη δεν υπάρχει λόγος να σε βλέπει πιο συχνά!

Μου αρέσει να χαμογελώ να να βλέπω τον κόσμο μέσα από ροζ γυαλιά..!Μου φτιάχνει τη διάθεση

Kαλέ εμενα με βλέπει μια φορά το μήνα και ίσως και λιγότερο...Αν εχεις καλη εγκυμοσυνη δεν υπάρχει λόγος να σε βλέπει πιο συχνά!

Δεν ηθελα να το γραψω, αλλα αφου το λες...:)

Κανονικα μια εγκυμοσυνη καλη, χωρις κακο ιστορικο και χωρις προβληματα επιβαλεται να εχει τις εξης επισκεψεις για υπερηχο.

Στον 3ο μηνα, στον 5ο και στον 8ο.

Συμφωνα με καποιες αποψεις οι συχνοι υπερηχοι ειναι ισως και επιβλαβεις για το μωρο και δεν χρειαζονται πανω απο 3 σε ολη την εγκυμοσυνη.

Τα παραπανω, αν και τα πιστευω, δεν μπορεσα ομως να τα εφαρμοσω ουτε στον εαυτο μου.

Ειχα το γνωστο αγχος της εγκυου και ηθελα να πηγαινω καθε μηνα.

k9Tap3.png

Κασσιανή μου, εγω έχω απλά αγωνία, αγχος δεν εχω γενικα στη ζωή μου, θεωρω πως δεν μου προσφέρει κάτι...Νιωθω πως όλα θα πάνε καλά, το πιστευω!! Κι εμένα ο γιατρός μου δεν είναι φαν των πολλών υπερήχων οπότε ακολουθώ αυτά που μου λέει!

Μακάρι να το έβλεπα μια φορά το μήνα το μπεμπέκι μας, όμως αφού δεν γίνεται μου φτάνει που εγώ μεσα μου ξέρω πως είναι καλα!

Μου αρέσει να χαμογελώ να να βλέπω τον κόσμο μέσα από ροζ γυαλιά..!Μου φτιάχνει τη διάθεση

Καθολου μακρια δεν ειναι. Μια φορα το μηνα ειναι υπεραρκετο να σε βλεπει ο γιατρος.

εμενα ο γυναικολογος τοτε μου ειχε πει οτι στο εξωτερικο οι επισκεψεις σε κανονικες εγκυμοσυνες χωρις προβληματα ειναι 3.

η αυχενικη ,β΄επιπεδου και doppler.

εμεις εδω στην ελλαδα παμε καθε μηνα.

μην σκας ολα καλα ειναι απλα θα περασουν οι μερες χωρις να το σκεφτεσαι για εισαι καλα.

εμενα ο γυναικολογος τοτε μου ειχε πει οτι στο εξωτερικο οι επισκεψεις σε κανονικες εγκυμοσυνες χωρις προβληματα ειναι 3.

η αυχενικη ,β΄επιπεδου και doppler.

εμεις εδω στην ελλαδα παμε καθε μηνα.

μην σκας ολα καλα ειναι απλα θα περασουν οι μερες χωρις να το σκεφτεσαι για εισαι καλα.

ετσι ακριβως ...ναι μεν βλεπουμε τη μαια καθε μηνα, αλλα κανουμε 3 υπερηχους μονο. η μαια μονο ακουει τη καρδια κ αλλα διαφορα που κοιταζει.

μην αχωνεστε, απολαυστε την εγκυμοσυνη κ αφηστε το σωμα σας να σας πει οτι γινεται με το μωρακι εκει μεσα :)

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...