Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Αυτοδικία

Ursa Major

Recommended Posts

Όχι, βρε παιδιά, δεν είναι τα ψυχοφάρμακα που τους συγκρατούν, ούτε το ότι δεν ξέρουν το δολοφόνο. Είναι, φαντάζομαι, ότι δεν έχει νόημα, δεν ξέρω. Όπως βλέπεις ότι μεγαλώνοντας γίνεσαι πιο διαλλακτικός, συγχωρείς πιο εύκολα, ακριβώς επειδή έχεις ζήσει πολλά, ίσως κάπως έτσι λειτουργεί και τότε. Ο πόνος δεν οδηγεί αναγκαστικά στα άκρα.

Πάντως, διαβάζοντας τα κείμενα όλων που λένε τί θα έκαναν σε όποιον πείραζε το παιδί τους, αναπόφευκτα σκέφτομαι τους ανθρώπους που γνωρίζω και που έχουν χάσει τα παιδιά τους και μάλιστα εξαιτίας άλλων. Οι άνθρωποι αυτοί πονούν, αλλά παραμένουν άνθρωποι, δε μετατρέπονται ξαφνικά σε δολοφονικές μηχανές. Φαντάζομαι ότι υπάρχει κάποιος σοβαρός λόγος γι αυτό.

Και κάτι άλλο. Όσο απίστευτο κι αν φαίνεται, δυστυχώς ή ευτυχώς, η ζωή σου δεν τελειώνει με το θάνατο του παιδιού σου. Φαντάζομαι ότι είναι κάτι που πάντα σε στοιχειώνει, όμως η ζωή συνεχίζεται, απίστευτο αλλά έτσι είναι

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 183
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καλά για τον Πάσσαρη (τον οποίο είχα την ευκαιρία να γνωρίσω προσωπικά) αλλά και τον Σοριν Ματει και τους άλλους δραπέτες-δολοφόνους, τί να πω, ας πρόσεχαν τα παλληκάρια της ΕΛΑΣ κι ας κάναν σωστά τη δουλειά τους.

Η Αιμιλία Γκινάκη που την άρπαξε στα καλά καθούμενα, επειδή το παίζαν εκ των υστέρων ράμπο τα μπατσάκια, αυτή είναι η τραγική ιστορία.

Και να σου πω και κάτι ακόμα, εμένα δεν με πειράζει ο Αδωνις, μόνο αυτή την τσιριχτή φωνή μεγαλοκοπέλλας με βρογχίτιδα να μην είχε, μπορεί και να τον άκουγα. :lol:

Η τραγική ιστορία είναι ότι επειδή κάποιοι δεν έκατσαν στην ηλεκτρική καρέκλα, κάποιοι άλλοι που δεν έκαναν σωστά την δουλειά τους έχασαν τη ζωή τους, και μαζί την πλήρωσε και η κακομοίρα η κοπέλα! (αυτή δεν είναι παράπλευρη απώλεια του ότι δεν εκτελέστηκε ο Sorin Matei?).

Αλλά τι να πεις, ας πρόσεχαν τα παλικάρια που έχασαν την ζωή τους. Δηλαδή, δεν πειράζει να χάσει κάποιος τη ζωή του επειδή ήταν απρόσεκτος στην δουλειά του, αλλά πείράζει να χάσει τη ζωή του κάποιος που αφαιρεί τις ζωές των άλλων για πλάκα και μετά κάνει γκριμάτσες στις κάμερες (Πάσσαρης)!!

Δεν το πιστεύω αυτό το ας πρόσεχαν!!

Η κοπέλα την πλήρωσε γιατί οι αστυνομικοί προσπάθησαν να συλλάβουν ζωντανό τον Sorin Matei, αν του είχαν ρίξει μία στην καταδίωξη που προηγήθηκε, η κοπέλα θα ήταν μια χαρά τώρα. Αλλά δεν τολμούν να κάνουν το αυτονόητο γιατί θα βρουν το μπελά τους.

Τέλος πάντων,

Όσον αφορά στην απορία της Όλγας, πως μπορεί να γίνει βίαιος κάποιος που είναι κατά της βίας, η απάντηση είναι απλή. Κάποιος φιλήσυχος άνθρωπος, που δεν πειράζει ποτέ κανέναν, δεν σημαίνει ότι δεν θα αντιδράσει αν χρειαστεί.

Και εξηγούμαι: Η δικαιοσύνη (η οποία είναι ανεξάρτητη από την πολιτική εξουσία, άρα δεν μπορώ να την επηρεάσω με την ψήφο μου) επηρεάζεται είτε λόγω χρημάτων, είτε λόγω γυναικών άνω του 1.80 (βλέπε Καλούσης), είτε λόγω γνωριμιών και οι αποφάσεις της πάρα πολλές φορές είναι μαγειρεμένες. Στην συνέχεια μπαίνει στη μέση το κύκλωμα των φυλακών και αρχίζουν οι άδειες, οι μειώσεις των ποινών λόγω καλής συμπεριφοράς κ.λ.π. και γρήγορα πολλοί εγκληματίες βγαίνουν λάδι!

Το να λες ότι η αυτοδικία δεν είναι λύση είναι το εύκολο κομμάτι της υπόθεσης, (σε κάνει να φαίνεσαι και πιο πολιτισμένος από τους υπόλοιπους).

Το να λες, να πιέσουμε να γίνει η δικαιοσύνη καλύτερη, είναι και εντελώς αόριστο, και ουτοπικό. Όσο πιθανόν είναι να καταργηθεί το χρήμα ως μέσο συναλλαγών, και να απαγορευτεί η κυκλοφορία σε γυναίκες άνω του 1,80, τόσο πιθανόν είναι και να δούμε σωστές όλες τις αποφάσεις στα δικαστήρια.

Αρα λοιπόν το ερώτημα έχει ως εξής: Με δεδομένο (που δεν αλλάζει) ότι υπάρχουν και θα υπάρχουν κάποιες αποφάσεις σκάνδαλο στα δικαστήρια, αν κάποιος σου βιάσει ή σκοτώσει το παιδί, και καταφέρει να την βγάλει καθαρή, τον αφήνεις ήσυχο να συνεχίσει τη ζωή του μέχρι να διαλέξει το επόμενο θύμα, ή τον σβήνεις από τον χάρτη? Δεν μιλάω για περιπτώσεις υλικών ζημιών, μιλάω για συγκεκριμένες περιπτώσεις.

Η απάντηση ενός ανθρώπου που δεν έχει πειράξει ποτέ κανέναν μέχρι τώρα είναι τον σβήνεις από τον χάρτη.

Επίσης δεν κατάλαβα γιατί είναι πιο βαρύνουσα η άποψη του ψύχραιμου γονιού, που έχει τα παιδάκια του σπίτι, σχετικά με το τι θα πρέπει να πάθει ένας δράστης, από την άποψη του γονιού που έχασε τα παιδάκια του, και κατ' επέκταση λειτουργεί εν θερμώ!

Για να φθάσει ο γονιός να σκέφτεται "εν θερμώ" τι θέλει να κάνει στον δράστη, έχει πρώτα χάσει τα παιδιά του εξ αιτίας του δράστη. Θα ακούσει τον "έξω από τον χορό" γονιό, για το πως πρέπει να συμπεριφερθεί?

Δεν είναι χωρίς λόγο εν θερμώ! φρόντισε ο δράστης γι' αυτό!

Άρα αφού δικαιολογημένα και εξ' αιτίας του δράστη έχει λαλήσει ο γονιός, οι πράξεις του (απέναντι στον δράστη και μόνο) πρεπει να κριθούν ως πράξεις δικαιολογημένα λαλημένου ανθρώπου και άρα να μην του καταλογησθεί η παραμικρή ευθύνη.

Το ότι δεν υπάρχουν πολλές περιπτώσεις αυτοδικίας, οφείλεται καταρχήν στο ότι οι περιπτώσεις σκάνδαλο των δικαστηρίων, ευτυχώς δεν είναι πολλές, οι περιπτώσεις των εν ψυχρώ δολοφόνων, ευτυχώς δεν είναι πολλές, και από τις περιπτώσεις παιδεραστών και βιαστών, δυστυχώς,οι μισές δεν φθάνουν ποτέ ούτε καν στην δικαιοσύνη.

aECcp2.png

3vQ5p2.png

....., τοτε θα γινομασταν ζουγκλα. Οσον αφορα ομως στο παιδι μου ειμαι καθετη. Ξερω οτι ενδεχομενως ακουγεται καπως αλλα δεν μπορω να μην το παραδεχτω. Θα τον σκοτωσω και θα παω φυλακη.
Και το στεφάνι σου???????

Σου πάει καρδιά να το αφήσεις έτσι???

Σοβαρά μιλάω.

To "στεφανι" μου το υπεραγαπω αλλα εκεινη τη στιγμη ειναι το τελευταιο που θα με απασχολησει.

Δεν ξερω ρε παιδια, σεβομαι ολες τις αποψεις και τις διαβαζω με προσοχη αλλα δεν το λεω ετσι απλα για να το πω. Ειμαι πολυ ηρεμη σαν ανθρωπος και πολιτσμενη και με τροπους και με βαθυ αισθημα της δικαιοσυνης. Οσον αφορα ομως στην ασφαλεια του παιδιου μου και την προστασια του τρελαινομαι. Στην ιδεα και μονο οτι μπορει καποιος ηθελημενα να το βλαψει ειμαι ικανη να τον σκοτωσω επι τοπου.

Οπως λεει κι ο αντρας μου "ειμαι ικανη για το καλυτερο και για το χειροτερο"

Η κοπέλα την πλήρωσε γιατί οι αστυνομικοί προσπάθησαν να συλλάβουν ζωντανό τον Sorin Matei, αν του είχαν ρίξει μία στην καταδίωξη που προηγήθηκε, η κοπέλα θα ήταν μια χαρά τώρα. Αλλά δεν τολμούν να κάνουν το αυτονόητο γιατί θα βρουν το μπελά τους.

Νομίζω ότι αρχίζουμε να ξεφεύγουμε λίγο. Αν οι αστυνομικοί αρχίσουν να ρίχνουν μέσα στις πόλεις για τον κάθε Ματέι, τότε όχι μόνο η συγκεκριμένη κοπέλα, πολλές άλλες κοπέλες θα χαθούν. Το αυτονόητο για σένα είναι να πυροβολούν έτσι εύκολα οι αστυνομικοί; Δεν είναι έτσι απλά τα πράγματα.

Αρα λοιπόν το ερώτημα έχει ως εξής: Με δεδομένο (που δεν αλλάζει) ότι υπάρχουν και θα υπάρχουν κάποιες αποφάσεις σκάνδαλο στα δικαστήρια, αν κάποιος σου βιάσει ή σκοτώσει το παιδί, και καταφέρει να την βγάλει καθαρή, τον αφήνεις ήσυχο να συνεχίσει τη ζωή του μέχρι να διαλέξει το επόμενο θύμα, ή τον σβήνεις από τον χάρτη? Δεν μιλάω για περιπτώσεις υλικών ζημιών, μιλάω για συγκεκριμένες περιπτώσεις.

Η απάντηση ενός ανθρώπου που δεν έχει πειράξει ποτέ κανέναν μέχρι τώρα είναι τον σβήνεις από τον χάρτη.

Η απάντηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των γονιών που όντως βρέθηκαν σε αυτή τη θέση, όμως, είναι άλλη. Αυτό δεν έχει κάποια σημασία;

Το ότι δεν υπάρχουν πολλές περιπτώσεις αυτοδικίας, οφείλεται καταρχήν στο ότι οι περιπτώσεις σκάνδαλο των δικαστηρίων, ευτυχώς δεν είναι πολλές, οι περιπτώσεις των εν ψυχρώ δολοφόνων, ευτυχώς δεν είναι πολλές, και από τις περιπτώσεις παιδεραστών και βιαστών, δυστυχώς,οι μισές δεν φθάνουν ποτέ ούτε καν στην δικαιοσύνη.

Κάτσε, όμως, τώρα τα αλλάζεις πολύ. Μέχρι τώρα περιγράφεις ένα ολόκληρο σύστημα που συντονισμένα ελευθερώνει εγκληματίες και τώρα μας λες ότι δεν είναι πολλές οι περιπτώσεις; Μα τότε για τί είδους σύστημα μιλάμε;

Έπειτα, το ότι οι περιπτώσεις δεν είναι πολλές δε σημαίνει απολύτως τίποτα. Ας ήταν οι περιπτώσεις της αυτοδικίας ίσες στον αριθμό με αυτές τις, λίγες, περιπτώσεις δικαστικών λαθών. Δεν είναι όμως ούτε καν τόσες. Επίσης, το ότι κάποιες υποθέσεις δε φτάνουν σε δίκη πάλι δε σημαίνει τίποτα. Η άλλη η μάνα στη Θεσσαλονίκη βγήκε στο πεζοδρόμιο για να φέρει το θέμα στη δικαιοσύνη. Η συντριπτική πλειοψηφία των μανάδων όμως δεν το κάνει αυτό. Γιατί;

Δε λέω ότι ξέρω την απάντηση σε αυτό, απλώς είσαι πολύ σίγουρος για κάποια πράγματα και δεν καταλαβαίνω από πού αντλείς τόση σιγουριά.

Είπα υπό ποιές προϋποθέσεις επηρεάζονται οι αποφάσεις της δικαιοσύνης. Είναι προφανές ότι δεν έχουν όλοι οι εγκληματίες τη δυνατότητα να λαδώσουν.

Επίσης είπα ότι δεν είναι δυνατόν να δούμε σωστές όλες τις αποφάσεις των δικαστηρίων.

Δεν είπα ποτέ ότι όλες οι αποφάσεις είναι λάθος!

Όσον αφορά στους πυροβολισμούς μες την πόλη, εγώ δεν είπα να πυροβολούν μες το πλήθος, αλλά σε μιά καταδίωξη διαρκείας, δεν μπορεί να μην τον πέτυχαν μόνο του!

Έχουμε φθάσει όμως στο άλλο άκρο!

Όταν βρίσκει τον μπέλά του αστυνομικός που καταδίωκε τσαντάκια, επείδη ο τσαντάκιας στην προσπάθεια του να ξεφύγει έπεσε πάνω σε διερχόμενο αυτοκίνητο και έμεινε ανάπηρος, με τι καρδιά ο αστυνομικός να κάνει τη δουλειά του?

Το ότι δεν υπάρχουν τόσες περιπτώσεις αυτοδικίας όσες είναι οι περιπτώσεις σκανδαλωδών αθωώσεων ενόχων, αφ΄ενός δεν το ξέρω, αφετέρου δεν μ' ενδιαφέρει. Δεν θα υποδείξω εγώ σε κανέναν χαροκαμμένο γονιό το πως πρέπει να αντιδράσει! Είτε καθαρίσει το Φονία - Βιαστή - Παιδεραστή του παιδιού του, είτε θέλει να τον καθαρίσει και δεν βρίσκει την ευκαιρία, είτε τον συγχωρήσει είναι δικό του θέμα.

Αν πάντως τον καθαρίσει θεωρώ δίκαιο (όχι νόμιμο αλλά δίκαιο) να μην τιμωρηθεί, αφού δεν έδρασε αλλά απλά αντέδρασε. Θεωρώ ανήθικο να βάλεις στο εδώλιο του κατηγορουμένου τον πατέρα που σκότωσε τον φονιά του παιδιού του.

Δεν θα με πείσει κανένας ότι ο βιαστής, ο παιδεραστής, ο εν ψυχρώ δολοφόνος, αν έχει τζιμάνι δικηγόρο και μπαμπά με λεφτά δικαιούται να κυκλοφορεί ελεύθερος και αφού έτσι απεφάνθη η δικαιοσύνη πρέπει να το δεχτώ!

Αυτά!!

η τρίχα όπως είπε κι ο Almak έχει ήδη γίνει τριχιά, εύχομαι σε όλους να μην χρειαστεί ποτέ να μπούν σ' αυτό το δίλλημα!

aECcp2.png

3vQ5p2.png

Διαφημίσεις

για να μην μακρυνει αλλο η συγκεκριμενη τριχια

Michael συμφωνω απολυτα μαζι σου

Για μενα case is closed....

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=10666&postdays=0&postorder=asc&start=30

( Μηπως σχετιζεται?????.............)

Πιστεύω πως, τελικά, στον πόνο ο καθένας αντιδρά ανάλογα με τον χαρακτήρα και την συνείδησή του. Εύχομαι κανένας από μας να μην χρειαστεί να μάθει στην πραγματικότητα ποια είναι τα όριά του και ούτε να τα ξεπεράσει.

Grow up and get a life!

Πάντως, να κάνω μια ερώτηση (αν και δεν κατακρίνω την αυτοδικία): γιατί πιστεύετε ότι οι περισσότεροι γονείς δε σκοτώνουν τους δολοφόνους των παιδιών τους; Από τις απαντήσεις εδώ μέσα φαίνεται ότι σε ποσοστό 90% ο γονιός θα τον σκότωνε. Στην πραγματικότητα πώς εξηγείται που δε γίνεται αυτό;
Aγαπητή μου δεν προχωρά στην αυτοδικία διότι πάνω απ΄όλα σκέφτεται το άλλο ή άλλα παιδιά που θα αφήσει πίσω όπως επίσης και το έτερον ήμιση.

Δεν σου πάει να στείλεις τον εαυτό σου φυλακή για τουλάχιστον 10 χρόνια ...........και ποιός θα σου ,μεγαλώσει το άλλο παιδί , γιατί το έτερον ήμιση να παλεύει μόνο του. Αυτό το θεωρώ πιό άδικο και από τον ίδιο τον χαμό του παιδιού.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...