Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Αυτοδικία

Ursa Major

Recommended Posts

Εληφθη.....

Να το γυρισω αναποδα προς χαριν κουβεντας????

Δεν ειναι πιο οδυνηρο να ζεις με τις τυψεις σου???? παρα να "την κανεις" για τον αλλο κόσμο ευκολα????

( Δεν υοθετω το ανωτερω - το θετω σαν προβληματισμο μονο )

Αγαπητέ εν τροχής αδελφέ αυτό εννοώ κι εγώ , με την διαφορά πως δεν θεωρώ ευκολο το να την κάνεις για τον άλλο κόσμο.

Συνειδητοποιημένος είναι αυτός που γνωρίζει πως μετά το έγκλημα θα σαπίσει στην φυλακή ( σαπίσει ψυχή και σώματι) άρα ποιός ο λόγος να θητεύσω στην φυλακή ......για να καλυτερεύσω και την φυλακή ?? :lol::lol:

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 183
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Ολγα οχι...δεν το δεχομαι οτι η αναιτια επιθεση ειναι αυτοδικία.

η χωρις λογο επιθεση ειναι εγκλημα.....

τωρα γι αυτον που ζωνεται 10 τονους εκρηκτικά και παει και τα σκαει μεσα σε μια πλατεια και σκοτωνει 10/100/1000 αθωους οχι ΟΥΤΕ αυτο το δεχομαι ως αυτοδικία.... το θεωρω σφαγη αθωων ( τους διδιμους πυργους ομοιως)

Μα πάντα υπάρχει κάποιος λόγος ... απλά δεν ειναι ο ίδιος για όλους ... για αυτο λέμε ότι η αυτοδικία οδηγει με μαθηματική ακρίβεια στο νομο της ζούγκλας ....

Και εγώ νιώθω ως πολίτης εκτεθιμένος και το κράτος ανίκανο να με προστατέψει ... και σίγουρα θα μου σαλέψει αν κάποιος πειράξει το παιδί μου ... αλλα την αυτοδικία δεν την επικροτώ ακόμα και αν φτάσω στα όρια της ...

1aLup3.png

BtUIp3.png

Eπίθεση αυτοκτονίας, εννοείς almak, σαλεμένος και ζωσμένος εκρηκτικά να μπουκάρει στο Δικαστήριο, να πυροδοτήσει το μηχανισμό και να σκοτωθούν αυτός και ο δράστης;

Και οι υπόλοιποι;

Μιλάς για τον σαλεμένο Ursa Major ενώ εγώ μιλώ για συνηδειτοποιημένους οι οποίοι έχουν την ικανότητα να ξεχωρίσουν την διαφορά μεταξύ κατηγορούμενου και του διπλανού του.

Παραδέχομαι την αυτοδικία όταν είναι δίκαια στοχευμένη .

Όταν η αυτοδικία είναι βαράω και όποιον πάρει ο χάρος .....αυτό δεν είναι αυτοδικία αλλ@ μαλακία .........με το συμπ@θειο :oops:

Eπίθεση αυτοκτονίας, εννοείς almak, σαλεμένος και ζωσμένος εκρηκτικά να μπουκάρει στο Δικαστήριο, να πυροδοτήσει το μηχανισμό και να σκοτωθούν αυτός και ο δράστης;

Και οι υπόλοιποι;

Μιλάς για τον σαλεμένο Ursa Major ενώ εγώ μιλώ για συνηδειτοποιημένους οι οποίοι έχουν την ικανότητα να ξεχωρίσουν την διαφορά μεταξύ κατηγορούμενου και του διπλανού του.

Παραδέχομαι την αυτοδικία όταν είναι δίκαια στοχευμένη .

Όταν η αυτοδικία είναι βαράω και όποιον πάρει ο χάρος .....αυτό δεν είναι αυτοδικία αλλ@ μαλακία .........με το συμπ@θειο :oops:

Μα εσύ μίλησες απ΄την αρχή για σαλεμένους.

Πώς μπορείς να μιλάς για δίκαια στοχευμένη αυτοδικία, όταν ο άνθρωπος που την εφαρμόζει είναι ακαταλόγιστος;

Διαφημίσεις

Η εκδικιση ειναι ενα πιατο που τρογεται κρυο..... λενε....

αρα ΔΕΝ υπαρχει κανενα ακαταλόγιστο......

Οπότε, αφού με πλήρη επίγνωση ο άνθρωπος πάει να σκοτώσει το φονιά της γυναίκας του π.χ., έχει το δικαίωμα και το παιδί του σκοτωμένου να σκοτώσει τον δράστη και άν δεν βρει αυτόν μπορεί να σκοτώσει την γυναίκα του και να κυλήσει το αίμα να πάρει εκδίκηση.

Σωστά;

Ursa Major

Εγώ μίλησα για σαλεμένους , κι αν το ψάξεις καλά θα δεις πως τους θεωρώ άρρωστους και σε αυτή την περίπτωση δεν υπάρχει λόγος να φιλοσοφούμε περί αυτοδικίας.

Όταν χρησιμοποίησες την λέξη σαλεμένοι (παραπάνω) , το πρόσεξα αλλά δεν πίστευα πως δεν είχες καταλάβει τι εννοούσα.

Ο σαλεμένος είναι απρόβλεπτος κατά την γνώμη μου.

Ο συνειδητοποιημένος έχει προδαγεγραμμένο τέλος.

Οπότε, αφού με πλήρη επίγνωση ο άνθρωπος πάει να σκοτώσει το φονιά της γυναίκας του π.χ., έχει το δικαίωμα και το παιδί του σκοτωμένου να σκοτώσει τον δράστη και άν δεν βρει αυτόν μπορεί να σκοτώσει την γυναίκα του και να κυλήσει το αίμα να πάρει εκδίκηση.

Σωστά;

το προχωράς πολύ όταν λες ότι σκοτώνει την γυναίκα του δράστη.

Σωστά;

χμ...... εξυπνη παρατηρηση ( χωρις ειρωνια )

ομως ...... ποιος το ξεκινησε???? θα μου πεις κατι θυμιζει απο κρητικη βεντετα ή μανιατικη αλλα οκ...

και η σοβαρη απαντηση ειναι ΟΧΙ... τοπαιδι του ΔΕΝ θα παει... αν ΞΕΡΕΙ τι εκανε ο πατερας του

η πειρα εχει δειξει οτι συνηθως δεν μπορει να ανεχτει την ντροπη και αυτοκτονει ή αλλαζει χωριο πολη χωρα ηπειρο....

Διαφημίσεις

Μα δεν καταλαβαίνετε το άτοπο της αυτοδικίας;

Οτι οδηγεί σε περισσότερη βία;

Μα για δε μας το ΄λεγες από την αρχή να μην μπούμαι και στον κόπο να βάλουμε τον εαυτό μας στην θέση του αυτοδίκη ?????

Σωστά;

χμ...... εξυπνη παρατηρηση ( χωρις ειρωνια )

ομως ...... ποιος το ξεκινησε???? θα μου πεις κατι θυμιζει απο κρητικη βεντετα ή μανιατικη αλλα οκ...

και η σοβαρη απαντηση ειναι ΟΧΙ... τοπαιδι του ΔΕΝ θα παει... αν ΞΕΡΕΙ τι εκανε ο πατερας του

η πειρα εχει δειξει οτι συνηθως δεν μπορει να ανεχτει την ντροπη και αυτοκτονει ή αλλαζει χωριο πολη χωρα ηπειρο....

ΧΑΧΑΧΑΑΑΑΑΑ μα τι λέει

Οχι μωρέ, δεν ξέμεινα, απλά ψάχνομαι να θυμηθω ποιός αυτοκτόνησε που ο πατέρας του έγινε φονιάς .... μωρε ποιός ήτανε , πώς τονε λένε, για βοήθα ντε

Μι που εχεις ασθενη μνημη

τα παιδια εκενου του παιδαιραστη που ειχε ηδη αρχισει να τρωει ξυλο μεσα απο την κλουβα που τον πηγαιναν κορυδαλο....

σου φτανει????

Διαφημίσεις

οι βεντέτες είναι μια κουτή έκφραση ψοροϋπερηφάνειας.

οι επιθέσεις αυτοκτονίας(για πατριωτικοθρησκευτικούς λόγους) είναι μιαν άλλη ιστορία που την βλέπουμε όπως μας συμφαίρει , ανάλογα με το γεωγρ. μήκος και πλάτος που κατοικούμε.

Η ιστορία έχει πάμπολλα παραδείγματα.

Καλημερα σας. Να ρωτησω και εγω κατι σεβομενη φυσικα την αποψη του καθενος, ακομα και οταν η δικη μου ειναι διαφορετικη;

Με απολυτη ειλικρινεια θα ηθελα να ρωτησω ολες τις κυριες που διαφωνουν με την αυτοδικια. Δεν ειρωνευομαι, την εννοω την ερωτηση.

Αν -παναγια μου μακρια απο ολους μας- κατι τρομερα κακο συμβει στο παιδι σας (ξανα μακρια απο ολους μας) εσεις πως θα αντιδρουσατε εαν η δικαιοσυνη για τον αλφα ή βητα λογω δεν εκανε σωστα την δουλεια της και δεν τιμωρουσε παραδειγματικα τον θυτη? (δεν εννοω τον φονο ως παραδειγματικη τιμωρια απο την δικαιοσυνη). Εννοω οτι σε 3-5 χρονια εκει που περπατας στον δρομο ξαφνικα βλεπεις τον βιαστη, φονια, του παιδιου σου να πινει καφεδακι χαλαρα και χαρουμενα με τους φιλους του?? Πως θα νιωθατε τι θα κανατε?

Εγω θα ενιωθα πικρα, οργη, μισος οχι μονο για τον θυτη αλλα και για την δικαιοσυνη!!

ΜΠΡΑΒΟ ΜΩΡΟ ΜΟΥ

.png

Κατ'αρχήν, μη μου πειράζει κανείς την ursa γιατί θ'αυτοδικήσω κι εγώ.

:lol::lol::lol: ναι κι απο πίσω με μαχαιρώνεις κουφαλίτσα με τις ερωτήσεις σου.

Με πληγώνεις ρε ούρσα, αφού διαφωνώ τί να κάνω; Εσύ φταις, να ξέρεις, γιατί έφερες το παράδειγμα με τον ελεγκτή, αν έφερνες άλλο παράδειγμα κι εγώ μαζί σου θα ήμουν. Αλλά σκέψου τί επίπτωση είχε αυτό το συμβάν για όσους, όπως εγώ, κλάνουμε πατάτες με τα αεροπλάνα... ούτε να το σκεφτώ δε θέλω

lili, θα συμφωνήσω μαζί σου

οι θεωρίες του καναπέ και οι γενικεύσεις περί σαλεμένων, τρελών με εκρηκτικά, είναι άλλο και άλλο είναι όταν το προσωποποιούμε και αναφερόμαστε στο ότι κάποιος έκανε ανεπανόρθωτο κακό στο δικό μας παιδί

Ούτε εμένα μου αρέσει η αυτοδικία, όμως όποιος σκοτώσει τον φονιά ή τον βιαστή του παιδιού του, για μένα δεν είναι καθόλου τρελός, είναι απόλυτα λογικός και μπράβο του (ΚΙ ΕΓΏ ΤΟ ΊΔΙΟ ΘΑ ΈΚΑΝΑ)

Αν η δικαιοσύνη αποφανθεί ότι μπορεί να κυκλοφορεί ελεύθερος σε 5 χρόνια, η δική μου προσωπική δικαιοσύνη δεν το δέχεται

θα κάνω κακό στον άνθρωπο που μου στέρησε αγαπημένα πρόσωπα, γιατί δεν μπορεί να το κάνει κάποιος άλλος και δεν χρειάζεται να απολογηθώ για αυτό και να ψάξω για επιχειρήματα, τα γεγονότα μιλάνε μόνα τους

Τώρα για το αν συνεχιστεί ο κύκλος του αίματος και το ότι η βία φέρνει βία,

δεν νομίζω κάποιος συγγενής του φονιά του παιδιού μου να είχε το θράσσος να αντιδράσει

Συμφωνώ με τους υποστηρηκτές της αυτοδικίας σε πολύ προσωπικό επίπεδο (εξάλλου με ένα τέτοιο παράδειγμα ξεκίνησε η κουβέντα)

Από τότε που κουράστηκα να ψάχνω, έμαθα να βρίσκω. Και από τότε που ο άνεμος μού εναντιώθηκε, έμαθα να σαλπάρω με όλους τους ανέμους. Φ. Νίτσε

Πάντως, να κάνω μια ερώτηση (αν και δεν κατακρίνω την αυτοδικία): γιατί πιστεύετε ότι οι περισσότεροι γονείς δε σκοτώνουν τους δολοφόνους των παιδιών τους; Από τις απαντήσεις εδώ μέσα φαίνεται ότι σε ποσοστό 90% ο γονιός θα τον σκότωνε. Στην πραγματικότητα πώς εξηγείται που δε γίνεται αυτό;

Πάντως, να κάνω μια ερώτηση (αν και δεν κατακρίνω την αυτοδικία): γιατί πιστεύετε ότι οι περισσότεροι γονείς δε σκοτώνουν τους δολοφόνους των παιδιών τους; Από τις απαντήσεις εδώ μέσα φαίνεται ότι σε ποσοστό 90% ο γονιός θα τον σκότωνε. Στην πραγματικότητα πώς εξηγείται που δε γίνεται αυτό;

1) Πολλούς δολοφόνους δεν τους γνωρίζεις και μέχρι να τους βρει η αστυνομία...φέξε μου και γλύστρισα.

2) Αν η αστυνομία τους βρει, πάνε αυτόφωρο, φυλακή κτλ οπότε άντε να τον εντοπίσεις.

3) Είσαι σε κατάσταση σοκ με το κακό που σε βρήκε και δεν προλαβαίνεις να μαζέψεις τα κομμάτια σου και να οργανωθείς.

4) Δεν σε ευνοούν οι συνθήκες γενικώς.

Ο θάνατος λόγω φόνου είναι κάτι το σπάνιο. Συνήθως πεθαίνουμε από καρκίνο, τροχαίο, ατύχημα. Άσχετα αν λόγω των bloody ειδήσεων, έχουμε αρχίσει να θεωρούμε την ανθρωποκτονία ψωμοτύρι.

Grow up and get a life!

Γιατί λειτουργεί η Δικαιοσύνη;;; :lol::lol::lol::lol::lol:

Μάλλον γιατί είναι πολύ περίπλοκο θέμα και εξαρτάται πάντα από την περίπτωση... Και γιατί για να φτάσεις στο σημείο να πάρεις το νόμο στα χέρια σου πρέπει μέσα στο κεφάλι σου να γυρίσει κάποιος "διακόπτης", να ξεπεράσεις κάποιο επίπεδο απελπισίας και να πάψεις να ενδιαφέρεσαι για οτιδήποτε άλλο στη ζωή.

να κανω κι εγω μια υποθεση ....?

γιατι ειναι με ψυχοφαρμακα οι ανθρωποι !

ε οποιος δεν παρει το μαγικο χαπακι (δλδ ενα μικρο ποσοστο ) θα αυτοδικησει !

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...