Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Αυτοδικία

Ursa Major

Recommended Posts

Αναφέρω ένα πολύ απλό παράδειγμα από μια άλλη οργανωμένη κοινωνία όπως ο στρατός.

Σκοπός φυλάει την σκοπιά του ως έχει υποχρέωση για 2 ώρες , τελειώνει το 2ωρο και πρέπει να έλθει ο επόμενος να τον αντικαταστήσει. Έλα που ο επόμενος κοιμάται αλλά και ο σκοπός θέλει να πάει για ύπνο!!!!!

Αμα αφήσει την σκοπιά αφύλαχτη θα μπλέξει το ίδιο με αυτόν που κοιμάτε και δεν έχει έλθει στην σκοπιά να αλλάξει τον προηγούμενο :wink: απλά και σοφά πράγματα από μια κοινωνία που πολύ λίγοι την έχουν σε υπόλειψη :cool: .

Το παράδειγμα το ανέφερα για να ξαναδούμε όλοι πως αποτελούμαι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο σημαντικούς κρίκους στην καθημερινότητα μας και ανα πάσα στιγμή μπορεί να γίνουμαι και επικίνδυνοι.

Η αυτοδικία είναι πράγματι ακραία έκφραση της δικαιοσύνης , αλλά το ίδιο ακραία είναι και η αγανάκτηση όταν χάνεις την γη κάτω από τα πόδια σου και οι νόμοι δεν φέρνουν τους χαμένους πίσω.

Στο παράδειγμα που αναφέρεις, πάλι υπάρχει ο αξιωματικός υπηρεσίας νομίζω που πρέπει να φροντίσει να έρθει ο επόμενος για να μην ξεροσταλιάσει ο σκοπός...

Εάν κάποιος πειράξει το παιδί μου, για παράδειγμα, και το ρωτήσω εγώ "ποιός σε πείραξε αγάπη μου" και περνάει εκείνη την ώρα τυχαία ο Φωκίων (παράδειγμα πάλι) και μου τον δείξει το παιδί μου και τον πλακώσω εγώ στο ξύλο και του ρίξω και ένα μαχαίρωμα έτσι για να μάθει... Τι έχω κάνει;;

Πότε θα πούμε πως είναι εντάξει να αυτοδικήσουμε;; Θα περιμένουμε τη δίκη να σιγουρευτούμε πως ναι, αυτός είναι ο φταίχτης; Θα έχουμε δει με τα μάτια μας το έγκλημα;; Θα μας έχει πει ο Θεός ποιός είναι ο εγκληματίας;;

Θεωρητικά ΌΛΟΙ μας θα μπορούσαμε να σκοτώσουμε για τα παιδιά μας...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 183
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Κατ'αρχήν, μη μου πειράζει κανείς την ursa γιατί θ'αυτοδικήσω κι εγώ.

Κατά δεύτερον, στα σχόλια για την υπάλληλο της Μυτιλήνης που η καϋμένη θα πληρώσει τα σπασμένα, συγνώμη ρε παιδιά, αν δεν πληρώσει αυτή που έκανε την κοτσάνα ποιός πρέπει να πληρώσει; Έπειτα, όταν λέτε μεροκαματιάρης...; Πρώτον, αμφιβάλω αν υπάρχει μεροκαματιάρης στο σύστημα όλο της πολιτικής αεροπορίας. Δεύτερον, τί σχέση έχει αυτό; δηλαδή αν είσαι φτωχος, είναι οκ, μπορείς να σκοτώνεις κόσμο αβέρτα; Υπάρχουν και φτωχοί παπάρες, μπόλικοι μάλιστα, δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο των πλουσίων.

Τρίτον, στο ερώτημα της Ursas για το ποιό άλλο κέρδος έχεις πέρα από την εκδίκηση, νομίζω έχω πει κάποια πράγματα και βλέπω ότι με αγνοείτε, :cry::cry: αλλά θα τα ξαναπώ. Δεν είναι η εκδίκηση το θέμα. Το θέμα είναι ακριβώς η δικαιοσύνη. Δεν είναι δίκαιο να τη βγάζεις ετσι εύκολα καθαρή όταν έχει πληγεί τόσος κόσμος. Δεν είναι σωστό, απλώς.

Ursa νομιζω δεν καταλαβες τι ειπα. Δεν αποδεχομαι για τον εαυτο μου το χαρακτηρισμο "φασισταριο". Καθε αλλο παρα φασισταριο ειμαι. Εννοουσα οτι μπορει η προθεση αυτοδικιας να οδηγησει καποιους να με χαρακτηρισουν ετσι. Ισως δεν το διατυπωσα καλα. Και για να γινω πιο συγκεκριμενη, δεν θα αυτοδικησω για καθετι που ο αλλος κανει εις βαρος μου, τοτε θα γινομασταν ζουγκλα. Οσον αφορα ομως στο παιδι μου ειμαι καθετη. Ξερω οτι ενδεχομενως ακουγεται καπως αλλα δεν μπορω να μην το παραδεχτω. Θα τον σκοτωσω και θα παω φυλακη.

Είτε κάποιος έχει πειράξει το δικό μας παιδί, είτε του γείτονα, φυσικά και λογικά και ψύχραιμα σκεπτόμενος η απάντηση είναι αυτοδικία! Δεν κατάλαβα τον διαχωρισμό δικό μας παιδί και παιδί κάποιου άλλου! Αν καταλαβαίνω λες: " μακριά από τον κ..λο μας κι ας είναι κι ένα μέτρο!

Διαφωνώ!

Ναι, λάθος κατάλαβες.

Δεν διαχωρίζω το δικό μου παιδί απ’του άλλου, απλά λέω πως αυτός που σκέφτεται λογικά και δίκαια, αφιστάμενος του συμβάντος, θα πρέπει να πει όχι στην αυτοδικία.

Εντελώς λογικά και απόλυτα δίκαια, χωρίς συναισθηματικές φορτίσεις, σου λέω ότι όποιος αφαιρεί ή καταστρέφει τη ζωή ενός άλλου ανθρώπου δεν έχει δικαίωμα να ζει τη ζωή του και να κυκλοφορεί ελεύθερος. Ούτε μετά από 50 χρόνια!!

Πού είναι το παράλογο ή το άδικο σ' αυτό?

Θα έλεγα όχι στην αυτοδικία, αν το κράτος με προστάτευε, και είτε "καθαριζε" παιδεραστές, βιαστές, και δολοφόνους (εν ψυχρώ) είτε τους έκλεινε στην φυλακή μέχρι τέλους.

Τα ναρκωτικά είναι μια ξεχωριστή περίπτωση, που τις περισότερες φορές ο θύτης είναι κατ' αρχήν άρρωστος αλλά και θύμα.

Το πρόβλημα στα ναρκωτικά είναι πολύ πιο περίπλοκο, ας εστιάσουμε στην αυτοδικία.

Πάντως σε καμμία περίπτωση δεν πρέπει να κυκλοφορούν ελεύθεροι ναρκωμανείς που βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο, και που η στέρηση μπορεί να τους θολώσει το μυαλό και να την πληρώσει κάποιος αθώος πολίτης, είτε γριά είε παιδάκι!.

Έτσι κι αλλιώς ο ναρκωμανής που θα φθάσει να σκοτώσει για τη δόση του έχει βάλει ο ίδιος ημερομηνία λήξης στον εαυτό του.

Ξέρεις τί κάνεις τώρα;

Αντί να πολεμάς το πρόβλημα, δίνεις μια λύση ανάγκης και απελπισίας όχι στο πραγματικό πρόβλημα αλλά στο σύμπτωμα, στην έκφραση του προβλήματος.

Εσύ δηλαδή πως πολεμάς το πρόβλημα?

Όσο σκληρό κι αν σου φαίνεται τα ναρκωτικά θα συνεχίσουν να υπάρχουν όσο υπάρχουν άνθρωποι. Τα συμφέροντα είναι τεράστια, οι εμπλεκόμενοι τόσο αδίστακτοι και τα ποσά που διακυβεύονται, τόσο μεγάλα που λαδώνουν ολόκληρες κυβερνήσεις. Εγώ δεν λέω να μην υπάρχουν μονάδες απεξάρτησης κι επανένταξης, αλλά αν κάποιος φθάσει στον φόνο για τη δόση του, πρέπει μετά να κυκλοφορεί ελεύθερος? Αυτός δεν είναι επικίνδυνος να σκοτώσει αθώους ανθρώπους?

που δεν παλεύουμε για την παγκόσμια ειρήνη! :lol:

Με συγχωρείς, δεν είναι για γέλια η παγκόσμια ειρήνη.

Καλά δε θα ‘ταν να υπήρχε;

Δεν γελάω με την παγκόσμια ειρήνη. Γελάω με την πρωτοτυπία των μοντέλων στα καλλιστεία και τις αόριστες προτάσεις όσων είναι κατά της αυτοδικίας.

Ηδη σας ανέφερα μια επικίνδυνη παράμετρο της λύσης ανάγκης. Να χυθεί αίμα αθώων. Αν αποδέχεστε αυτή την παράπλερη απώλεια, τότε πείτε το καθαρά.

Το αίμα των αστυνομικών που σκότωσε ο Πάσσαρης στην προσπάθεια του να αποδράσει δεν ήταν αίμα αθώων? Πρέπει να φτάσεις στην θέση τους για να καταλάβεις ότι η η ζωή του Πάσσαρη θέτει σε κίνδυνο την ζωή αθώων ανθρώπων?. Και δεν είναι η μόνη περίπτωση, θυμίζω Sorin Matei (περίπτωση που είχε θύμα και απλό πολίτη), τον άλλον τον Γεωργιανό (νομίζω) που ζήτησε να βγει για κατούρημα από το αυτοκίνητο και σκότωσε τους δύο ειδικούς φρουρούς και μετά ψόφησε από το κρύο στο βουνό, και πολλές άλλες περιπτώσεις που εξαιτίας της μη εφαρμογής της θανατικής ποινής χύθηκε αίμα αθώων.

Αυτοί οι αθώοι δεν πιάνονται? Από πότε η ζωή των καθαρμάτων έχει μεγαλύτερη αξία από την ζώη των θυμάτων τους?

Τρίτον, στο ερώτημα της Ursas για το ποιό άλλο κέρδος έχεις πέρα από την εκδίκηση, νομίζω έχω πει κάποια πράγματα και βλέπω ότι με αγνοείτε, αλλά θα τα ξαναπώ. Δεν είναι η εκδίκηση το θέμα. Το θέμα είναι ακριβώς η δικαιοσύνη. Δεν είναι δίκαιο να τη βγάζεις ετσι εύκολα καθαρή όταν έχει πληγεί τόσος κόσμος. Δεν είναι σωστό, απλώς.

Η εκδίκηση είναι το μικρότερο κέρδος από την πράξη και έχει διάρκεια μόνο την ώρα της αυτοδικίας (ή της θανατικής ποινής). Το μεγάλο κέρδος είναι ότι γλυτώνεις την μανούλα του επόμενου θύματος από τον σπαραγμό, γλυτώνεις το να κλείσει άλλο ένα σπίτι!

Να τονίσω εδώ, ότι δεν έχω ρίξει ποτέ ούτε χαστούκι σε άνθρωπο, είμαι πολύ κατά της βίας και κατ' επέκταση των βίαιων ανθρώπων και θα ήθελα από την πολιτεία πολύ πιο αυστηρούς νόμους σε τέτοια θέματα, για να μην χρειαστεί ποτέ να αυτοδικήσω!

aECcp2.png

3vQ5p2.png

Αναφέρω ένα πολύ απλό παράδειγμα από μια άλλη οργανωμένη κοινωνία όπως ο στρατός.

Σκοπός φυλάει την σκοπιά του ως έχει υποχρέωση για 2 ώρες , τελειώνει το 2ωρο και πρέπει να έλθει ο επόμενος να τον αντικαταστήσει. Έλα που ο επόμενος κοιμάται αλλά και ο σκοπός θέλει να πάει για ύπνο!!!!!

Αμα αφήσει την σκοπιά αφύλαχτη θα μπλέξει το ίδιο με αυτόν που κοιμάτε και δεν έχει έλθει στην σκοπιά να αλλάξει τον προηγούμενο :wink: απλά και σοφά πράγματα από μια κοινωνία που πολύ λίγοι την έχουν σε υπόλειψη :cool: .

Το παράδειγμα το ανέφερα για να ξαναδούμε όλοι πως αποτελούμαι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο σημαντικούς κρίκους στην καθημερινότητα μας και ανα πάσα στιγμή μπορεί να γίνουμαι και επικίνδυνοι.

Η αυτοδικία είναι πράγματι ακραία έκφραση της δικαιοσύνης , αλλά το ίδιο ακραία είναι και η αγανάκτηση όταν χάνεις την γη κάτω από τα πόδια σου και οι νόμοι δεν φέρνουν τους χαμένους πίσω.

Στο παράδειγμα που αναφέρεις, πάλι υπάρχει ο αξιωματικός υπηρεσίας νομίζω που πρέπει να φροντίσει να έρθει ο επόμενος για να μην ξεροσταλιάσει ο σκοπός...

Εάν κάποιος πειράξει το παιδί μου, για παράδειγμα, και το ρωτήσω εγώ "ποιός σε πείραξε αγάπη μου" και περνάει εκείνη την ώρα τυχαία ο Φωκίων (παράδειγμα πάλι) και μου τον δείξει το παιδί μου και τον πλακώσω εγώ στο ξύλο και του ρίξω και ένα μαχαίρωμα έτσι για να μάθει... Τι έχω κάνει;;

Πότε θα πούμε πως είναι εντάξει να αυτοδικήσουμε;; Θα περιμένουμε τη δίκη να σιγουρευτούμε πως ναι, αυτός είναι ο φταίχτης; Θα έχουμε δει με τα μάτια μας το έγκλημα;; Θα μας έχει πει ο Θεός ποιός είναι ο εγκληματίας;;

Θεωρητικά ΌΛΟΙ μας θα μπορούσαμε να σκοτώσουμε για τα παιδιά μας...

Μα αυτό θέλω να πω με το παράδειγμα του στρατού , πως προβλέπετε ιεραρχεία στις υποχρεώσεις και πουθενά δεν προβλέπετε να μήνει δουλειά στην μέση διότι είναι υποχρεωμένοι εξ ορισμού άλλοι για να κάνουν την δουλειά εφόσον κάποιος για κάποιο λόγο έχει κώλυμα.

Ένας πύργος ελέγχου δεν μπορεί να κρέμεται από το αν ξυπνήσει κάποιος να πάει για δουλειά ή όχι , σίγουρα υπάρχουν και προϊστάμενοι οι οποίοι είναι επιφορτισμένη με τον έλεγχο της ομαλής λειτουργείας της κάθε δουλειάς.

Τον ένοχο και το που βρωμά το σύστημα το βρίσκεις πολύ απλά με την εις άτοπο απαγωγή , τους πέρνεις όλους με την σειρά και φτάνεις και βρίσκεις την άκρη.

Καλά κάνεις και ανυσηχείς για όλους αυτούς οι οποίοι ενδεχομένος να κάνουν λάθος φόνο , αλλά κανείς μας δεν ζήτησε την νομιμοποίηση της αυτοδικίας.

Η αυτοδικία είναι κάτι το οποίο αναλαμβάνεις εξ ολοκλήρου την ευθύνη των πράξεων σου και είσαι έτοιμος να το αποπληρώσεις με το ίδιο τίμημα.

Αν στο μεταξύ σου έχει σαλέψει τότε δεν μιλάμε για αυτοδικία αλλά για ανίατη ασθένεια όπου είναι άτοπο να φιλοσοφούμαι για αυτοδικία ή οτιδήποτε άλλο.

Κάποιοι από σας που μιλάτε για βιασμούς και βιαστές θα πρέπει να συνεκτιμήσετε τι πράγματι σας ενδιαφέρει , η τιμωρία του βιαστή , η υποστήριξη του θύματος. Θέλω να πω πως υπάρχουν λόγοι να θες να συνεχίσεις την ζωή σου και όχι να την χαραμίσεις για μια αυτοδικία.

Για μένα προσωπικά προσδιόρισα την αυτοδικία στην περίπτωση που όλα χάθηκαν και δεν μου έμεινε κανείς , εκεί θα αυτοδικήσω φανερά ( έτσι το φαντάζομαι).

Σε όλες τις υπόλοιπες περιπτώσεις όπου και θα διαλέξω πως θέλω να συνεχίσω να ζω , πιστεύω πως δεν θα αυτοδικήσω ( έτσι φαντάζομαι πάλι).

Διαφημίσεις

....., τοτε θα γινομασταν ζουγκλα. Οσον αφορα ομως στο παιδι μου ειμαι καθετη. Ξερω οτι ενδεχομενως ακουγεται καπως αλλα δεν μπορω να μην το παραδεχτω. Θα τον σκοτωσω και θα παω φυλακη.
Και το στεφάνι σου???????

Σου πάει καρδιά να το αφήσεις έτσι???

Σοβαρά μιλάω.

Να τονίσω εδώ, ότι δεν έχω ρίξει ποτέ ούτε χαστούκι σε άνθρωπο, είμαι πολύ κατά της βίας και κατ' επέκταση των βίαιων ανθρώπων και θα ήθελα από την πολιτεία πολύ πιο αυστηρούς νόμους σε τέτοια θέματα, για να μην χρειαστεί ποτέ να αυτοδικήσω!

Με κάλυψες απόλυτα!

Ουσιαστικά, κανείς δεν θέλει να αυτοδικήσει...να ΔΙΚΑΙΩΘΕΙ ζητά...

Οι δίκαιοι και αυστηροί νόμοι και η εφαρμογή τους καλύπτουν την ανάγκη μας για δικαιοσύνη και τότε η αυτοδικία είναι περιττή.

Grow up and get a life!

Σαφως και δεν θα σκοτωσω τον αλλο επειδη μου τρακαρε το αυτοκινητο ( ενταξυ μερικες φαπες θα τις φαει....)

αλλα καταστασεις που ενδεχεται να εχουν μονιμο αντικτυπο σε προσφιλή μου προσωπα????

ουτε για αστειο

Ε είναι φανερό οτι ξεκινάμε απο άλλες αφετηρίες.

Μου είναι αδύνατο να βρίσω ή πολύ περισσότερο να ρίξω φάπες για τις παλιολαμαρίνες.

Και να σκεφτείς οτι μου 'χουν σπάσει τ'αυτοκίνητο στα Εξάρχεια και το 'βλεπα να το πετροβολάνε και έλεγα, "το στουπί με τη βενζίνη πότε θα το πετάξουν", να μα την Παναγία σου λέω, έχω και μάρτυρες :lol:

Καλά για τον Πάσσαρη (τον οποίο είχα την ευκαιρία να γνωρίσω προσωπικά) αλλά και τον Σοριν Ματει και τους άλλους δραπέτες-δολοφόνους, τί να πω, ας πρόσεχαν τα παλληκάρια της ΕΛΑΣ κι ας κάναν σωστά τη δουλειά τους.

Η Αιμιλία Γκινάκη που την άρπαξε στα καλά καθούμενα, επειδή το παίζαν εκ των υστέρων ράμπο τα μπατσάκια, αυτή είναι η τραγική ιστορία.

Και να σου πω και κάτι ακόμα, εμένα δεν με πειράζει ο Αδωνις, μόνο αυτή την τσιριχτή φωνή μεγαλοκοπέλλας με βρογχίτιδα να μην είχε, μπορεί και να τον άκουγα. :lol:

Κατ'αρχήν, μη μου πειράζει κανείς την ursa γιατί θ'αυτοδικήσω κι εγώ.

:lol::lol::lol: ναι κι απο πίσω με μαχαιρώνεις κουφαλίτσα με τις ερωτήσεις σου.

Ναι η δικαιοσύνη είναι το θέμα, αλλά άν τη δικαιοσύνη την εφαρμόζουν σαλεμένοι άνθρωποι, τότε μόνο κακό μπορείς να γίνει.

Διαφημίσεις

Εγώ πάλι δεν μπορώ να καταλάβω πως ένας άνθρωπος που είναι κατά της χρήσης της βίας, σε μια θεωρητική και νηφάλια συζήτηση υποστηρίζει την αυτοδικία έστω και υπο συνθήκες ... ποια ειναι τελικά τα όρια που διακρίνουν την επιτρεπόμενη απο τη μη αυτοδικία;;; Ποιος θα μας μαζέψει απο το νόμο της ζούγκλας αν ξεκινήσουμε όλοι να αυτοδικούμε κατα βούληση;;;

Γιατι και ο Χίτλερ όταν "αυτοδικούσε" θεωρούσε πως "καθάριζε" τον κόσμο, ότι τον έκανε καλύτερο ....

1aLup3.png

BtUIp3.png

Ολγα συγνωμη αλλα τουλαχιστον εμενα με μπερδεψες...

Τι σχεση εχει ο Χιτλερ κα οι εκαθαρισεις που εκανε με "αυτοδικία"... Εκτός αν τον πειραξαν και δεν το ξερω.... Αυτοδικία σημαινει οτι πρωτα σε πειραξαν... Σωστα???

Απο κει και περα, το οριο του καθενος δεν ειναι ιδιο αναμφσβητητα ειναι πολυ υποκειμενικο αρα υποθετω δεν μπορουμε να συμφωνησουμε οτι"αυτο" ειναι το οριο...

ΠΧ εγω για το αυτοκινητο μου θα εριχνα φαπες η Ursa οχι ΟΚ το δεχομαι αυτο ( ουτος η αλλως ειναι ενα μικρο εγκλημα σε σχεση με το να σου σκοτωσουν ενα δικο σου ετσι???)

... ποια ειναι τελικά τα όρια που διακρίνουν την επιτρεπόμενη απο τη μη αυτοδικία;;; Ποιος θα μας μαζέψει απο το νόμο της ζούγκλας αν ξεκινήσουμε όλοι να αυτοδικούμε κατα βούληση;;;

Γιατι και ο Χίτλερ όταν "αυτοδικούσε" θεωρούσε πως "καθάριζε" τον κόσμο, ότι τον έκανε καλύτερο ....

Μόνο ο δικός μας θάνατος μπορεί να θέσει όρια αλλά και ποιότητα στην αυτοδικία :wink: .

Σε ζούγκλα είμαστε , αυτό μπορεί κανείς να το διακρίνει από το άγχος που έχουμε.

Ο χίτλερ "αυτοδικούσε" κατα συροή μη έχοντας τύψεις για την αφαίρεση ανθρωπίνων ζωών , έθεσε τέρμα στην ζωή του όχι από τύψεις για τους ανθρώπους που ξεπάστρεψε αλλά για την αποτυχία του μεγαλεπίβολου σχέδιου του.

Σας θέτω αυτήν την παράμετρο στην αυτοδικία που λέγεται ποιότητα.

Διακρίνετε την διαφορά ανάμεσα σε έναν που κάνει επιθεση αυτοκτονίας και σε κάποιον που σκότωσε επειδή βλέπει την αδικία αλλά παρακρατά το δικαίωμα να ζήσει και να δει τα αποτελέσματα των πράξεων του????.

Διακρίνετε την διαφορά ανάμεσα σε έναν που κάνει επιθεση αυτοκτονίας και σε κάποιον που σκότωσε επειδή βλέπει την αδικία αλλά παρακρατά το δικαίωμα να ζήσει και να δει τα αποτελέσματα των πράξεων του????.

Αλεξανδρε εδω σε εχασα....

είναι η πρώτη φορά που μου ξανα συμβαίνει ....................να με χάνουν :lol:

Διαφημίσεις

Φωκίωνα παραδέχομαι αυτόν που προχωρά σε αυτοδικία θυσιάζοντας αμέσως και την ζωή του ( μου κάθετε πιό τίμιο).

Δεν παραδέχομαι αυτόν που αυτόδικα εκτελεί αλλά κρύβεται και ώς εκ τούτου παραμένει ελεύθερος σαν τον ρομπέν των δασών ένα πράμα.

Είπα πως είναι ακραία έκφραση δικαιοσύνης και θα πρέπει να είσαι έτοιμος να πληρώσεις με το ίδιο κόστος άμα θες να λέγεσαι σοβαρός και όχι κουτοπόνηρος εκπρόσωπος των απανταχού αδικημένων .

Το ΄πα καλά γιατρέ μου???

Εληφθη.....

Να το γυρισω αναποδα προς χαριν κουβεντας????

Δεν ειναι πιο οδυνηρο να ζεις με τις τυψεις σου???? παρα να "την κανεις" για τον αλλο κόσμο ευκολα????

( Δεν υοθετω το ανωτερω - το θετω σαν προβληματισμο μονο )

Eπίθεση αυτοκτονίας, εννοείς almak, σαλεμένος και ζωσμένος εκρηκτικά να μπουκάρει στο Δικαστήριο, να πυροδοτήσει το μηχανισμό και να σκοτωθούν αυτός και ο δράστης;

Και οι υπόλοιποι;

Αυτοδικία σημαινει οτι πρωτα σε πειραξαν... Σωστα???

Όχι απαραίτητα ... αυτοδικεί αυτος που παίρνει το νόμο στα χέρια του για να αποκαταστήσει υποτιθεται το δίκαιο ( με τα δικά του μέτρα και σταθμά )...

Δεν ξέρω αν αυτο που λέω στέκει νομικά, αλλα τουλάχιστον σε αυτη τη κουβέντα αυτή τη διάσταση δώσαμε ...

1aLup3.png

BtUIp3.png

είναι η πρώτη φορά που μου ξανα συμβαίνει ....................να με χάνουν :lol:

παρομοίως... έθεσα κι εγώ παραπάνω τον προβληματισμό μου αυτόν, αλλά με... χάσανε! :cry::cry:

Great minds discuss ideas, average minds discuss events, small minds discuss people.

να βάλω και μια άλλη όψη του θέματος???

αυτούς που ζώνονται εκρηκτικά και ανατινάσσονται μέσα σε καφετέριες, λεωφορεία, αγορές... αυτούς που οδήγησαν τα αεροπλάνα γεμάτα κόσμο πάνω στους δίδυμους πύργους... τους πορωμένους μουτζαχεντίν (έτσι δεν λέγονται? :roll: ) που εκδικούνται για τους χαμένους δικούς τους... Πώς τους κρίνετε?? Πώς τους βλέπετε???

Αυτοδικούν ή όχι? Είναι τρελλοί ή πιστοί??

Σωστά ... πολύ καλο ερώτημα αυτό .... το επαναφέρει τώρα και η υrsa ...

1aLup3.png

BtUIp3.png

Ολγα οχι...δεν το δεχομαι οτι η αναιτια επιθεση ειναι αυτοδικία.

η χωρις λογο επιθεση ειναι εγκλημα.....

τωρα γι αυτον που ζωνεται 10 τονους εκρηκτικά και παει και τα σκαει μεσα σε μια πλατεια και σκοτωνει 10/100/1000 αθωους οχι ΟΥΤΕ αυτο το δεχομαι ως αυτοδικία.... το θεωρω σφαγη αθωων ( τους διδιμους πυργους ομοιως)

εχεις κατι με τον Μπους???? Οκ αν εχεις τα cohones ( sorry :oops::oops::oops: ) ορμα σε ΑΥΤΟΝ!!! οχι σε αθωους....

Κι εγω αυτον που θα με πειραξει θα βαρεσω... αλλα εμενα προσωπικα ( τα ορια της αυτοδικίας που λεγαμε ειναι διαφορετικά στον καθενα, γι αυτο και η αντιδραση του καθενος απροβλεπτη).

Μη σου πω οτι θα τον "πληρωσω" με το ιδιο ακριβως νομισμα........

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...