Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Αυτοδικία

Ursa Major

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 183
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

σκοτωνοντας τον φονια του παιδιου σου πιστευω οτι ετσι η οργη για την συμφορα που σε βρηκε λιγο φευγει γιατι ετσι ξερεις οτι και αυτος πληρωσε το ιδιο τιμημα με το αθωο παιδι σου. Ο πονος δεν φευγει ομως ποτε.

Όχι βρε συ, δε φεύγει έτσι η οργή, αν διαβάσεις παραπάνω το έχουμε πει, οι συγγενείς των θυμάτων όπου οι θύτες πήγαν στην ηλεκτρική καρέκλα δεν ένοιωσαν καλύτερα, το δήλωσαν οι ίδιοι, ενώ θα μπορούσαν να είχαν πει και ψέματα. Εγώ όπως το σκέφτομαι μπορέι να είχα πει και ψέματα, να έλεγα "ναι γούσταρα που τσουρουφλιζότανε και μύριζα την καμένη σάρκα", έτσι για να τον εκδικηθώ ακόμη περισσότερο. Κι όμως όταν βρίσκεσαι σε αυτή τη θέση δεν το λές αυτό το πράγμα. Η εκδίκηση δεν είναι λύση, ούτε σε βοηθά, αυτό το πιστεύω ακράδαντα.

Εγω λοιπον θα τον Σκοτωνα ναι θα τον σκοτωνα και μετα θα κρεμουσα το κεφαλι του για παραδειγματισμο ολων αυτων που κακοποιουν και σκοτωνουν αθωα παιδια στην κεντρικοτατη πλατεια του Ηρακλειου.

Ούτε αυτό λειτουργεί, σοβαρά τώρα. Μα δε βλέπεις, τόσος κόσμος είναι στις φυλακές αλλά ληστείες και φόνοι συνέχεια γίνονται, όλοι πιστεύουν ότι θα τη σκαπουλάρουν. Ακόμη και στο Τέξας, ακόμη και στην Κίνα, όπου υπάρχει η θανατική ποινή, πάλι εγκλήματα γίνονται και μεγάλα μάλιστα (βλέπε μελαμίνη)

Στο μονο που δεν συμφωνω ηταν που τον σκοτωσε μπροστα στα δικα του παιδια......

ΔΕΝ τον σκότωσε μπροστά στα παιδιά του είπαμεεεεεε... δε λέει τέτοιο πράγμα το ρεπορτάζ, προσοχή!

ασχετο ...μονο οι κρητικιες ειναι υπερ της αυτοδικιας τελικα? χαχαχχαχα τοχει η λεβεντογεννα !

ΩΧΧΧΧΧ

Ρε άρια απ'την Κρήτη είσαι; Α, σόρι, δε γίνεται τίποτα τότε, με άλλον θα την κάνω την οργάνωση. Την τελευταία φορά που συνεργάστηκα με άνθρωπο απ'την κρήτη κόντεψα να αυτοδικήσω, σοβαρά όμως

να βάλω και μια άλλη όψη του θέματος???

αυτούς που ζώνονται εκρηκτικά και ανατινάσσονται μέσα σε καφετέριες, λεωφορεία, αγορές... αυτούς που οδήγησαν τα αεροπλάνα γεμάτα κόσμο πάνω στους δίδυμους πύργους... τους πορωμένους μουτζαχεντίν (έτσι δεν λέγονται? :roll: ) που εκδικούνται για τους χαμένους δικούς τους... Πώς τους κρίνετε?? Πώς τους βλέπετε???

Αυτοδικούν ή όχι? Είναι τρελλοί ή πιστοί??

Great minds discuss ideas, average minds discuss events, small minds discuss people.

Διαφημίσεις

Λοιπον εχουμε και λεμε εν καποιος μου τρακαρει το αμαξι δεν θα παω να του τρακαρω το δικο του!! αν καποιος μου κλεψει το σπιτι δεν θα παω να του κλεψω το δικο του!! αν καποιος κανει κακο στο παιδι μου και βγει λαδι επειδη ειχε ενα σαινι δικηγορο τοτε λυπαμαι αλλα δεν θα περιμενω τον θεο να τον τιμωρησει :(:( θα μου πειτε θα σου φερει πισω το παιδι σου ? οχι αλλα δεν θα ζει αυτος και εμενα το παιδι μου θα εχει χασει την ζωη του η θα εχει χασει για παντα την αθωοτητα του γιατι καποιος ανωμαλος βρεθηκε στον δρομο του :twisted::twisted::twisted:

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΜΟΥ !

ΓΙΑΝΝΗΣ 28/08/2004

ΧΡΙΣΤΙΝΑ 16/09/2006

Δεν ειναι θεμα καταγωγης η αυτοδικια, οταν το θυμα ειναι το παιδι σου. Τα ιδια θα ελεγα και αν ημουν απο την Αθηνα, ή απο τον Εβρο.

Οταν μια μητερα ειναι ετοιμη να χειροδικησει επειδη καποιος χαστουκισε ή τραβηξε το αυτακι του παιδιου της (και εγω αυτο θα εκανα) τοτε πως θα νιωσει αν καποιος της το στερησει για παντα??

ΜΠΡΑΒΟ ΜΩΡΟ ΜΟΥ

.png

να βάλω και μια άλλη όψη του θέματος???

αυτούς που ζώνονται εκρηκτικά και ανατινάσσονται μέσα σε καφετέριες, λεωφορεία, αγορές... αυτούς που οδήγησαν τα αεροπλάνα γεμάτα κόσμο πάνω στους δίδυμους πύργους... τους πορωμένους μουτζαχεντίν (έτσι δεν λέγονται? :roll: ) που εκδικούνται για τους χαμένους δικούς τους... Πώς τους κρίνετε?? Πώς τους βλέπετε???

Αυτοδικούν ή όχι? Είναι τρελλοί ή πιστοί??

Εξαρτάται ποιός είναι το θύμα, αν είναι αμερικάνοι στρατιώτες η ενέργειά τους είναι πολεμική πράξη, αν όμως τα θύματα είναι απλώς τουρίστες τότε τα πράγματα είναι αλλιώς.

Αλλά νομίζω το συγκεκριμένο παράδειγμα έχει μέσα πολλές άλλες παραμέτρους που ξεφεύγουν από τους νόμους της εσωτερικής έννομης τάξης, έχουν και διεθνείς διαστάσεις, είναι ένας πόλεμος όπως και να το κάνεις οπότε αλλάζει πολύ το πράμα και νομίζω ότι ξεφεύγουμε.

το γνωρίζω ότι το θέμα έχει πολλές παραμέτρους και δεν είναι για να τις συζητήσουμε εδώ.

μιλώ αποκλειστικά και μόνο για αυτόν/αυτήν που ζώνεται τα εκρηκτικά. δε μιλώ για αυτούς που δίνουν τις εντολές άνωθεν και θέλουν να κυβερνήσουν το σύμπαν.

αυτοδικεί? είναι πορωμένος? είναι τρελός? τι?

Great minds discuss ideas, average minds discuss events, small minds discuss people.

να ρωτησω κι εγω ..

εξεταζουμε την αυτοδικια σε συλλογικο επιπεδο ή σε ατομικο ....

να ξερω ρε παιδι μου να κανω πολιτικο σχολιασμο αν ειναι ....ααααα ειμαι πολυ καλη !!! :lol::lol::lol::lol::lol:

Διαφημίσεις

Αυτος που ειναι ζωσμενος με εκρηκτικα και σκοτωνει αθωους πολιτες δεν ειναι το ιδιο με αυτον που φτανει στον φονο απο τον πονο του χαμου του παιδιου του/αγαπημενου προσωπου.

Εκει ειναι αλλο θεμα.

ΜΠΡΑΒΟ ΜΩΡΟ ΜΟΥ

.png

Ούτε με το σκεπτικό πως "αφού το κράτος αποφυλακίζει τους δολοφόνους πρέπει να τους δικάσουμε εμείς" δικαιολογείται μια πράξη αυτοδικίας. Η Πολιτεία που ευνομείται δεν έχει ανάγκη απο λαικά δικαστήρια.

Αν θέλουμε να τηρούνται οι νόμοι, να το απαιτήσουμε και τέλος πάντων να στραφούμε κατά των πραγματικών υπευθύνων, αυτών που πάντα εφαρμόζουν τις εξαιρέσεις, τα "παραθυράκια" των νόμων και όχι τον κανόνα.

Μου θυμίζει λίγο την κλασική απάντηση των μοντέλων στα καλλιστεία: "Περισσότερο απ' ότιδήποτε άλλο στον κόσμο θα επιθυμούσα την παγκόσμια ειρήνη".

Η μόνη λύση για να μειωθούν οι περιπτώσεις αυτοδικίας είναι να γίνουν πολύ πιο αυστηροί οι νόμοι και βασικά να τηρούνται!

Δυστυχώς όμως, ο μόνος τρόπος να πείσεις την δικαστική εξουσία να κάνει σωστά τη δουλειά της είναι να αυτοδικήσεις εναντίον των δικαστών που τα παίρνουν, εκτός αν νομίζεις ότι θα συγκινηθούν από μία απλή διαμαρτυρία?

Το να λέει κάποιος εκ του ασφαλούς ότι θα περίμενε απο τον δικαστή να απονείμει δικαιοσύνη και θα δεχόταν και μια απόφαση σκάνδαλο χωρίς να αντιδράσει, είναι άκαιρο. Μετά από ένα τέτοιο γεγονός, είσαι ένας άλλος άνθρωπος. Ότι και να λένε πριν εγώ τ΄ακούω βερεσέ!

Αν πείραζε κάποιος τη γυναίκα μου και τα παιδιά μου, το πιθανότερο ήταν ότι μπροστά σ΄αυτά που θα πάθαινε, η σιωπή των αμνών θα έμοιαζε με ρομαντική κομμωδία, αν όμως έχεις άλλο παιδί από πίσω, δεν ρισκάρεις να πας φυλακή για ένα καθίκι. (εκεί θέλει πολύ μελετημένο σχέδιο!)

Όσο για τις στατιστικές που αναφέρετε παραπάνω, εγώ ξέρω ότι σε Αραβικές χώρες, που σε περίπτωση κλοπής, έκοβαν το χέρι του δράστη, άφηνες ανοιχτό αυτοκίνητο, και δεν φοβόσουν κλοπές!

Ίσως είναι και το ελάχιστο που θα μπορούσα να δεχθώ για έναν βιαστή ή παιδεραστή. Να του τα κόψουν από τη ρίζα και να του τα δώσουν να τα φάει! Δυστυχώς, χάρη σε κάποιους "πολιτισμένους" κυκλοφορούν πολλοί ανώμαλοι αρτιμελείς ακόμα.

Επιτέλους πρέπει να καταλάβουν κάποιοι ότι είναι ανθρώπινο δικαίωμα, να θες να κυκλοφορείς στο δρόμο χωρίς να κινδυνεύεις, να στέλνεις το παιδί σου στο σχολείο και να ξέρεις ότι θα γυρίσει! Δικαιώματα έχουν οι άνθρωποι και τα ζώα, όχι τα κτήνη!

aECcp2.png

3vQ5p2.png

Συμφωνω απολυτα, απολυτα ομως με αυτα που λες Michael. Φοβηθηκα οτι θα με χαρακτηρισει ο κοσμος ως βαρβαρη και γι αυτο δεν ειπα οτι ο Hannibal Lecter θα ηταν οτι καλυτερο δημιουργησε η φυση για τους φονιαδες παιδιων!

ΜΠΡΑΒΟ ΜΩΡΟ ΜΟΥ

.png

Δεν θελω να δωσω την εντυπωση ανθρωπου που εχει δολοφονικα ενστικτα αλλα χανω τον ελεγχο μου οταν σκεφτομαι τα ακολουθα.

Ποσες γυναικες δεν παλεψαν χρονια ολοκληρα για να αποκτησουν ενα παιδι, ποσες γυναικες δεν επιβαρυναν τον οργανισμο τους με εκατονταδες φαρμακα προκειμενου να αποκτησουν ενα μωρο, ποσες γυναικες δεκτηκαν να παρουν καθε ρισκο για να φερουν στον κοσμο το παιδι τους ακομα και οταν ο γιατρος τουσ ειπε ξεκαθαρα οτι κινδυνευει αμεσα η ζωη τους... Τι θα πει καποιος σε αυτη την γυναικα εαν αποφασισει να αυτοδικησει??? Ακομα και αν μια γυναικα δεν εχει τραβηξει τοσα παλι μανα ειναι και η αγαπη ειναι η ιδια....

Δεν θελω να σας μαυρισω την ψυχη αλλα οταν μια φορα ακουσα για ενα περιστατικο εδω στην Κρητη και ειδα τον πατερα και την μανα που εχασαν το παιδι της και μετα οταν για δικο μου γεγονος βρεθηκα στο κοιμητηριο και τυχαια ειδα το μνημειο του παιδιου αυτου η καρδια μου εγινε χιλιαδες κομματια... Σαν παιδικο δωματιο ηταν.... :cry: Αν θα με ρωτησετε αν αυτος ο πατερας ή μανα αυτοδικησε θα σας πω οχι.... Οταν τους ειδα 1 χρονο μετα απο το θανατο του παιδιου τους ηταν σαν να εβλεπα 2 νεκρους-ζωντανους δεν ειχαν κουραγιο ουτε να αρθρωσουν λεξη...

Εκεινοι δεν πηραν τον νομο στα χερια τους (και φυσικα δεν λεω οτι αυτο ηταν λαθος) αλλα ο καθε ενας λειτουργει διαφορετικα....

ΜΠΡΑΒΟ ΜΩΡΟ ΜΟΥ

.png

Διαφημίσεις

Όσο για τις στατιστικές που αναφέρετε παραπάνω, εγώ ξέρω ότι σε Αραβικές χώρες, που σε περίπτωση κλοπής, έκοβαν το χέρι του δράστη, άφηνες ανοιχτό αυτοκίνητο, και δεν φοβόσουν κλοπές

Αν ισχύει αυτό που λες, τότε θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας και μια άλλη παράμετρο, ότι στις φτωχές κοινωνίες ο κόσμος δεν κλέβει, υπάρχει αλληλεγγύη. Κι εδώ, όταν είμασταν φτωχότεροι, δεν είχε τόσες κλοπές. Άρα δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι τους πτόησε ο κίνδυνος να τους κόψουν το χέρι. Όταν όμως αρχίσεις να έχεις λεφτά, τα πράγματα αλλάζουν. Την απληστεία, την ψυχασθένεια, δεν τις νικάς με τέτοιες απειλές.

η περίπτωση να στέρησε ανθρώπινες ζωές (ή να τις κατέστρεψε, π.χ. βιαστής) εσκεμμένα

Για τις παραπάνω περιπτώσεις,

ένα έχω να πω:

θα τον σκότωνα με τα ίδια μου τα χέρια

Από τότε που κουράστηκα να ψάχνω, έμαθα να βρίσκω. Και από τότε που ο άνεμος μού εναντιώθηκε, έμαθα να σαλπάρω με όλους τους ανέμους. Φ. Νίτσε

Όσο για τις στατιστικές που αναφέρετε παραπάνω, εγώ ξέρω ότι σε Αραβικές χώρες, που σε περίπτωση κλοπής, έκοβαν το χέρι του δράστη, άφηνες ανοιχτό αυτοκίνητο, και δεν φοβόσουν κλοπές

Αν ισχύει αυτό που λες, τότε θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας και μια άλλη παράμετρο, ότι στις φτωχές κοινωνίες ο κόσμος δεν κλέβει, υπάρχει αλληλεγγύη. Κι εδώ, όταν είμασταν φτωχότεροι, δεν είχε τόσες κλοπές. Άρα δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι τους πτόησε ο κίνδυνος να τους κόψουν το χέρι. Όταν όμως αρχίσεις να έχεις λεφτά, τα πράγματα αλλάζουν. Την απληστεία, την ψυχασθένεια, δεν τις νικάς με τέτοιες απειλές.

Στη χώρα που πήγαμε το καλοκαίρι διακοπές (Αυστρία) άφηνες κάμερες, κινητά, πορτοφόλια κλπ και δεν στα πείραζε κανένας. Δεν τους λες φτωχούς τους Αυστριακούς... ούτε χέρια κόβουν! Βέβαια μερικοί από αυτούς αυτοί έχουν άλλα χούγια (κλείνουν τα παιδιά τους στα υπόγεια και κάνουν παιδιά μαζι τους... )

Επιτέλους πρέπει να καταλάβουν κάποιοι ότι είναι ανθρώπινο δικαίωμα, να θες να κυκλοφορείς στο δρόμο χωρίς να

κινδυνεύεις, να στέλνεις το παιδί σου στο σχολείο και να ξέρεις ότι θα

γυρίσει! Δικαιώματα έχουν οι άνθρωποι και τα ζώα, όχι τα κτήνη!

Γιατί μου φαίνεται πως ακούω ομιλία του Αδωνι Γεωργιάδη; :lol:

Ρε φίλε μου λέω να στραφούν τα πυρά εναντίον εκείνων που πραγματικά φταίνε.

Τί να κάνει ο δολοφόνος, αφού του δίνει ο νόμος το δικαιωμα να αποφυλακιστεί, να κάτσε μέσα για να μας κάνει το χατίρι, δεν το καταλαβαίνω δηλαδή...

Αν το κράτος αφήνει παράθυρο στην εκτίμηση ενός ψυχιάτρου π.χ. για το επίπεδο μεταμέλειας και κοινωνικής επανένταξης του βιαστή, ας πιέσουμε ν'αλλάξει ο νόμος, να ληφθούν μέτρα.

ΕΓΩ ΕΧΩ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΩΡΑ

(ολο απορειες ειμαι )

εφοσον η ψυχιατρικη εχει υψηλα ποσοστα υποτροπης σε παιδεραστες βιαστες κλπ κλπ Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΕΤΣΙ !ο συμβουλος αυτων που εφτιαξαν τον νομο ...τους νομους ...(ετσι γαι ξερουμε τι λεμε) γιατι τους βαζουν φυλλακη που δεν ειναι εγεκρημενη μεθοδος ...και δεν τους βαζουν εφορου ζωης κανα δαχτυλιδακι στο ...τσιου τσιου τους .... και δνε τους υποβαλουν σε αποκλεισμο στην γαυδο βρε αδερφε ....?

παρα μετα ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕ ΑΔΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΟ ΑΔΙΚΗΜΑ (σε ποσοστα 10-30% ) ????

τωρα ο πατερας της κορης του γιου θα μου πεις γιατι δεν παει να βαλει μουρλοτο στο δικαστηριο και στις φυλλακες και στους 300 και παει στονΕΡΜΟ ΒΙΑΣΤΗ .... ελα μου ντε?

ΕΓΩ ΕΧΩ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΩΡΑ

(ολο απορειες ειμαι )

εφοσον η ψυχιατρικη εχει υψηλα ποσοστα υποτροπης σε παιδεραστες βιαστες κλπ κλπ Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΕΤΣΙ !ο συμβουλος αυτων που εφτιαξαν τον νομο ...τους νομους ...(ετσι γαι ξερουμε τι λεμε) γιατι τους βαζουν φυλλακη που δεν ειναι εγεκρημενη μεθοδος ...και δεν τους βαζουν εφορου ζωης κανα δαχτυλιδακι στο ...τσιου τσιου τους .... και δνε τους υποβαλουν σε αποκλεισμο στην γαυδο βρε αδερφε ....?

παρα μετα ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕ ΑΔΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΟ ΑΔΙΚΗΜΑ (σε ποσοστα 10-30% ) ????

τωρα ο πατερας της κορης του γιου θα μου πεις γιατι δεν παει να βαλει μουρλοτο στο δικαστηριο και στις φυλλακες και στους 300 και παει στονΕΡΜΟ ΒΙΑΣΤΗ .... ελα μου ντε?

γιατί ειναι αντιδημοκρατικό γλυκιά μου και ενάντια στο Σύνταγμα ... (ξέρω... ξέρω...) :wink:

Οκ καλη μου και παμε παλι απο την α ρχη ...

και το συνατγαμα ποιος το φτιαξε? ...ακομα και την πλατεια, κτηριακα να το δεις καποιος εκανε τα σχεδια καποιος το εφτιαξε .....

αλλα λεμε τωρα

οκ

και τι παει να πει συνατγμα ...ποιος το εκανε? κι αν εχει λαθη? κι αν εχει κενα? εγω να το δεχτω ως ευαγγελιο ...εγω δλδ θα πρεπει να δεχτω αλαθητο των νομων ? αφου ανθρωποι το εφτιαξαν ....δεν κανουν λαθη?

Ή ΘΑ ΠΕΡΗΜΕΝΩ ΝΑ ΤΥΧΕΙ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΩ ΣΑΝ ΠΟΛΙΤΗς ΣΑΝΚΟΙΝΩΝΙΑ????

και μεχρι τοτε θα σχολιαζω την αυτοδικια ατομικα !

και με εξερεσεις αυτες που μου δηνουν ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΝΟΜΟΙ ΚΑΤΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥς .....

Οκ καλη μου και παμε παλι απο την α ρχη ...

και το συνατγαμα ποιος το φτιαξε? ...ακομα και την πλατεια, κτηριακα να το δεις καποιος εκανε τα σχεδια καποιος το εφτιαξε .....

αλλα λεμε τωρα

οκ

και τι παει να πει συνατγμα ...ποιος το εκανε? κι αν εχει λαθη? κι αν εχει κενα? εγω να το δεχτω ως ευαγγελιο ...εγω δλδ θα πρεπει να δεχτω αλαθητο των νομων ? αφου ανθρωποι το εφτιαξαν ....δεν κανουν λαθη?

Ή ΘΑ ΠΕΡΗΜΕΝΩ ΝΑ ΤΥΧΕΙ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΩ ΣΑΝ ΠΟΛΙΤΗς ΣΑΝΚΟΙΝΩΝΙΑ????

και μεχρι τοτε θα σχολιαζω την αυτοδικια ατομικα !

και με εξερεσεις αυτες που μου δηνουν ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΝΟΜΟΙ ΚΑΤΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥς .....

μέχρι να αποκτήσεις φωνη. γιατί έχω την αίσθηση (κι αν κάνω λάθος παρακαλώ διορθώστε με) ότι σε αυτό το κράτος οι πολίτες δεν έχουν φωνή. Μόνο ΑΦΜ για να μας βρίσκει η εφορία έχουμε και να μας στέλνει το εκκαθαριστικό κάθε χρόνο...

Επιτέλους πρέπει να καταλάβουν κάποιοι ότι είναι ανθρώπινο δικαίωμα, να θες να κυκλοφορείς στο δρόμο χωρίς να

κινδυνεύεις, να στέλνεις το παιδί σου στο σχολείο και να ξέρεις ότι θα

γυρίσει! Δικαιώματα έχουν οι άνθρωποι και τα ζώα, όχι τα κτήνη!

Γιατί μου φαίνεται πως ακούω ομιλία του Αδωνι Γεωργιάδη; :lol:

Που διαφωνείς δηλαδή? στο ότι έχεις δικαίωμα να κυκλοφορεί το παιδί σου έξω χωρίς να τρέμει η ψυχή σου? ή μήπως δεν έχεις αυτό το δικαίωμα, αλλά έχουν τα καθίκια δικαίωμα να τριγυρνούν ελεύθερα?

Ρε φίλε μου λέω να στραφούν τα πυρά εναντίον εκείνων που πραγματικά φταίνε.

Τί να κάνει ο δολοφόνος, αφού του δίνει ο νόμος το δικαιωμα να αποφυλακιστεί, να κάτσε μέσα για να μας κάνει το χατίρι, δεν το καταλαβαίνω δηλαδή...

Αν το κράτος αφήνει παράθυρο στην εκτίμηση ενός ψυχιάτρου π.χ. για το επίπεδο μεταμέλειας και κοινωνικής επανένταξης του βιαστή, ας πιέσουμε ν'αλλάξει ο νόμος, να ληφθούν μέτρα.

Πως πιέζονται οι νομοθέτες για ν΄αλλάξουν έναν νόμο? και στην συνέχεια πως πιέζονται οι δικαστές για να τον εφαρμόσουν? και πάει λέγοντας...

Διάλεξε λοιπόν σε ποιόν πρέπει να αυτοδικήσεις: Στον Δράστη, στον νομοθέτη, στον δικαστή, ή στον ψυχίατρο? Γιατί με ευχολόγια δεν γίνεται δουλειά!

Όσο γι' αυτούς που φταίνε, δεν είναι συγκεκριμένα πρόσωπα. Οι ευθύνες ξεκινούν από τους γονείς και τον τρόπο που μεγάλωσαν οι εγκληματίες, κάποιος μπορεί να πει, ότι φταίνε και οι γείτονες που στην συνέχεια τους απομόνωσαν και τους έθεσαν στο περιθώριο (δικαιολογημένα κατά τη γνώμη μου, γιατί κανείς δεν θέλει το παιδί του να κάνει κακές παρέες) και μετά φτάνουμε στην πολιτεία και το κράτος. Και υπάρχουν και άλλοι βιαστές, παιδεραστές κ.λ.π. οι οποίοι είναι άρρωστοι και δεν επιδέχονται θεραπείας.

Ακόμα και στην Ιατρική όμως, αν κάποιο μέλος είναι "άρρωστο" και η παρουσία του είναι επικίνδυνη για τα υπόλοιπα μέλη, η μόνη λύση είναι ο ακρωτηριασμός!

Βάρβαρο μεν, αλλά κάτι πρέπει να γίνει για να προστατευθούν τα υγειή μέλη, και να μην προχωρήσει η σήψη. Δυστυχώς δεν υπάρχει άλλη λύση.

Και σίγουρα είναι πολύ λιγότερο βάρβαρο από το να επιτρέψεις να κλείσει άλλο ένα σπίτι, είτε από βιασμό είτε από δολοφονία είτε από απαγωγή.

Πάντως αν θεωρούν κάποιοι ότι είναι πιο βάρβαρο να καθαρίσεις δέκα εγκληματίες από το να επιτρέψεις να σκοτώθεί ή να βιαστεί ένα παιδάκι προσωπικά λυπάμαι.

Κι αν αυτές οι απόψεις θυμίζουν Αδωνη Γεωργιάδη αδιαφορώ. Για το συγκεκριμένο ζήτημα πείτε με και Πατακό! Δεν το ήξερα αν κάποιος μου πειράξει το παιδί να κάνω και δημοψήφισμα!

aECcp2.png

3vQ5p2.png

Διάβασα μόνο το αρχικό ποστ της Ursa Major .

Δεν λέω , η ζωή είναι γλυκιά και μπορείς να την χαρείς με πολλούς τρόπους.

Όμως αυτήν την στιγμή έχω βρεθεί με οικογένεια και με ότι συναισθηματικό δέσιμο συνεπάγεται αυτό.

Αν βρεθεί κάποιος και μου εξαφανίσει την οικογένεια επειδή ήταν λοξός ή απλός δεν έκανε σωστά την δουλειά του δεν θα του το συγχωρήσω ποτέ.

Αν θεωρώ πως έχω την διαύγεια να διακρίνω πως ήταν θεά τύχη θα αποσυρθώ στην γωνιά μου να συμμαζέψω τα κομμάτια μου.Αν όμως κάποιος δεν έκανε "καλά" την δουλειά του δεν νομίζω ότι θα αντέξω να ζω με την σκέψη των χαμένων μου ανθρώπων και αυτόν να συνεχίζει την ζωή του αμέριμνος......θα τον φάει το μαύρο σκοτάδι .+-

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...