Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Χτυπιεται οταν θηλαζει

Recommended Posts

Ευχαριστώ για την αμεσότητα κορίτσια, δεν μπορεσα να απαντησω τοσο καιρό γιατι κανουμε μαραθωνιο θηλασμο ολη τη μερα. Το βραδυ ευτυχως τρωει κσθε δυωρο τριωρο κ προλαβαινω να ξεκουραστω λιγο..δυστυχως δεν μπορεσαμε να σταματησουμε το συμπηρωμσ.. με τα χιλια ζορια που τρεναρω το κλαμα της αλλαζοντας συνεχεια στήθος..φτανω στο τελος να της δινω. Ειναι πραγματικα απτην πεινα η αντιδραση της..οχι απο πονακια ή κατι αλλο.. πίνει απο 120ml  μεχρι 200ml την ημερα ξενο..δεν ξερω αν ειναι πολυ ή οχι. φτασαμε δυο μηνών παντως και αυριο θα παμε στον παιδιατρο ο οποιος ειναι συμβουλος θηλασμου αλλα δεν μπορω να πω οτι με βοηθαει κ ιδιαίτερα. Αυτο που μου λεει ειναι να θηλαζω περισσότερο.. μα θηλαζω συνεχεια..στην κυριολεξία. Την ημερα ειναι συνεχομενα στο στηθος. Πηρα σκονη piulatte μηπως βοηθησει.

Εχω αρχισει να απογοητεύομαι και σκεφτομαι αν μπορεσω τουλαχιστον να εχω γαλα οταν φτασει 6 μηνων που θα τρωει στερεα τροφη κ να κοψει τη σκονη. Δεν ξερω κατα ποσο ειναι εφικτο. Ειναι πολυ ψυχοφθορο παντως. Και δεν γινεται να μαγειρευει καθε μερα η πεθερα μου επειδή εγω θελω να καταφερω αποκλειστικο θηλασμο. Για εκεινη φυσικα ισχυει οτι δε λεω να αποδεκτω οτι δεν εχω αρκετο γαλα. Εχω τυψεις που δεν τη χορταινω, εχω τυψεις που δεν ασχολουμαι με φαγητο, καθαριοτητα κ τα κανει ολα η πεθερά μου, πραγματικα δεν ξερω τι να κανω.. ελπιζω τουλαχιστον αυριο να μας πει ο γιατρος οτι ειναι εντσξει με το βαρος της! 

Συγνωμη για το κατεβατο!

Διαφημίσεις

23 ώρες πρίν, Μάη είπε:

Ευχαριστώ για την αμεσότητα κορίτσια, δεν μπορεσα να απαντησω τοσο καιρό γιατι κανουμε μαραθωνιο θηλασμο ολη τη μερα. Το βραδυ ευτυχως τρωει κσθε δυωρο τριωρο κ προλαβαινω να ξεκουραστω λιγο..δυστυχως δεν μπορεσαμε να σταματησουμε το συμπηρωμσ.. με τα χιλια ζορια που τρεναρω το κλαμα της αλλαζοντας συνεχεια στήθος..φτανω στο τελος να της δινω. Ειναι πραγματικα απτην πεινα η αντιδραση της..οχι απο πονακια ή κατι αλλο.. πίνει απο 120ml  μεχρι 200ml την ημερα ξενο..δεν ξερω αν ειναι πολυ ή οχι. φτασαμε δυο μηνών παντως και αυριο θα παμε στον παιδιατρο ο οποιος ειναι συμβουλος θηλασμου αλλα δεν μπορω να πω οτι με βοηθαει κ ιδιαίτερα. Αυτο που μου λεει ειναι να θηλαζω περισσότερο.. μα θηλαζω συνεχεια..στην κυριολεξία. Την ημερα ειναι συνεχομενα στο στηθος. Πηρα σκονη piulatte μηπως βοηθησει.

Εχω αρχισει να απογοητεύομαι και σκεφτομαι αν μπορεσω τουλαχιστον να εχω γαλα οταν φτασει 6 μηνων που θα τρωει στερεα τροφη κ να κοψει τη σκονη. Δεν ξερω κατα ποσο ειναι εφικτο. Ειναι πολυ ψυχοφθορο παντως. Και δεν γινεται να μαγειρευει καθε μερα η πεθερα μου επειδή εγω θελω να καταφερω αποκλειστικο θηλασμο. Για εκεινη φυσικα ισχυει οτι δε λεω να αποδεκτω οτι δεν εχω αρκετο γαλα. Εχω τυψεις που δεν τη χορταινω, εχω τυψεις που δεν ασχολουμαι με φαγητο, καθαριοτητα κ τα κανει ολα η πεθερά μου, πραγματικα δεν ξερω τι να κανω.. ελπιζω τουλαχιστον αυριο να μας πει ο γιατρος οτι ειναι εντσξει με το βαρος της! 

Συγνωμη για το κατεβατο!

Απλως ηθελα να σου πω οτι τα καταφερνεις εξαιρετικα μεχρι τωρα. Και για εμας ηταν απιστευτα δυσκολος ο θηλασμος, για διαφορετικους λογους, αλλα πολυ δυσκολος παντως. Προσεχε τον εαυτο σου , παρακολουθησε το μωρο να παιρνει βαρος και πιστεψε με καθολου δεν πειραζει αν πινει ενα μπουκαλακι ξενο. Προσπαθησε να απολαυσεις το μωρο. Ακομα και αυτους τους μαραθωνιους θηλασμους! Αυτο το λαθος εκανα εγω, ξεχασα να ζησω το μωρο με ολες του τις δυσκολιες κ ξαφνικα μεγαλωσε και δεν το καταλαβα! Σταματα να εχεις τρελες απαιτησεις απο τον εαυτο σου, ειλικρινα τα πας τελεια!

9 ώρες πρίν, Annitamik είπε:

Κορίτσι μου συγγνώμη που θα στο πω , αλλά πρέπει να πάψεις να ακούς τον καθένα. Κάνε ό,τι θες με το θηλασμό, αν σε βαραίνει ψυχολογικά κόψε τον , αλλά αν το θες πραγματικά να το προσπαθήσεις , προσπάθησε το και μην ακούς κανέναν!  Άκου το ένστικτο σου σαν μαμά και άφησε το να σε οδηγήσει. Σήμερα η πεθερά σου λέει για το θηλασμό, αύριο σε ποιο θέμα θα παρεμβαίνει όσον αφορά στο παιδί; Και μένα μου είχε πει ότι το γάλα μου είναι προβληματικό και για αυτό το παιδί μου κλαίει και εγώ στεναχωριόμουν σαν χαζή ( είχε αλλεργία και έκλαιγε, άλλη ιστορία αυτό όμως). Η ίδια μου η μαμά μου έλεγε να το κόψω και να δώσω ξένο γιατί πεινάει. Καμία τους δε με στήριξε. Καλές και χρυσές οι μαμαδοπεθερες , αλλά για τα παιδιά μας και το σώμα μας λόγο έχουμε πρωτίστως εμείς.

Συγγνώμη αν είμαι αυστηρή, αλλά αντιμετώπισα ακριβώς το ίδιο πρόβλημα πολύ πρόσφατα, μηδέν στήριξη από κανέναν. Ποιος είπε ότι είναι εύκολος για όλους ο θηλασμός; Για κάποια ζευγάρια μαμάδων-μωρων είναι από την αρχή, είμαστε όμως και εμείς που είχαμε και ναι ψάχναμε βοήθεια από παντού, έστω και από ένα φόρουμ από άλλες μαμάδες, άγνωστες σε μας , αλλά που μας βοήθησαν ή μας στήριξαν. Το μωρό είναι σχεδόν έξι μηνών και ακόμα θηλάζω αποκλειστικά, μετά από όλα τα προβλήματα και ξέρεις κάτι είμαι πολύ κουρασμένη. Και εγώ θέλω βοήθεια με τις δουλειές του σπιτιού. Υπήρξαν και διαστήματα που τα έκανα όλα εγώ , αλλά τώρα που δεν έχουμε καραντίνα έρχεται η μαμά μου και με βοηθά. Τώρα δε μιλάνε για ξένο ούτε η μαμά μου ούτε η πεθερά μου. Εγώ κάποιες φορές που κουράζομαι το λέω, αλλά τώρα έχω πολλή στήριξη και από τις δύο για να το συνεχίσω γιατί πλέον τα πάμε πολύ καλά. Θα θηλάσω όσο πιο πολύ μπορώ και όσο πιο πολύ αντέξω, αλλά θα το κάνω γιατί είναι δική μου επιλογή σαν μαμά αυτού του παιδιού. 

Πρέπει να ακούσεις το ένστικτο σου. Αν ο παιδίατρος δε σε βοηθά, άλλαξε παιδίατρο. Άλλαξα τέσσερις μέχρι να καταλήξω μέσα σε ενάμιση μήνα. Θα σου πω το εξής: τα πας πολύ καλά μέχρι τώρα! Έχεις δώσει στο μωρό σου δύο μήνες μητρικό γάλα, έστω και με συμπλήρωμα! Ξέρω μωρό που θηλάζει ενάμιση χρόνο και συνεχίζει με συμπλήρωμα ξένο γάλα από την αρχή. Ποιος θα πει αυτή την μαμά ότι δεν τα κατάφερε; Δεν είναι διαγωνισμός ο μητρικός θηλασμός, είναι όμως δύσκολος σε κάποιες μαμάδες , ειδικά για τους πρώτους μήνες και ναι τα παιδιά θέλουν χέρια και βοήθεια, δε μπορούν να περνάνε όλα από τα χέρια σου, θες βοήθεια στις δουλειές. Αποδεξου το αυτό και μόλις το καταλάβεις θα ξεγνοιασεις. Μερικές φορές λέω στον άντρα μου ότι νιώθω ότι δεν κάνω πολλά στο σπίτι και με κοροϊδεύει γιατί βλέπει ότι η μπέμπα είναι αυτοκόλλητη πάνω μου. Βάλε και τον άντρα σου να κάνει καμία δουλειά, δύο είστε σε αυτό το σπίτι! Μη τα κάνει όλα η πεθερά.

Να θυμάσαι ότι τα πας πολύ καλά! Συνεχίζεις να θηλάζεις ενώ άλλες θα τα παρατούσαν. Ζητάς βοήθεια για το παιδί σου και αυτό σε κάνει καλή μαμά. Αν στο τέλος δε σας βγει ο αποκλειστικός θηλασμός δεν έγινε κάτι, να έχεις στο μυαλό σου ότι πρέπει να είσαι χαρούμενη. Γιατί χαρούμενη μαμά, χαρούμενο μωρό!

Πόσο με βοηθούν κ με στηρίζουν τα λόγια σου δεν φαντάζεσαι! Σ'ευχαριστώ πολύ Annitamik! Ο,τι και να αποφασίσω τουλάχιστον δεν θα εχω ενοχές ή αμφιβολίες! 

Επίσης σήμερα το πρωι γυρίσαμε απο τον παιδίατρο, η μικρη μου βάζει μια χαρά βαρος! :-)

Θα συνεχίσω την προσπάθεια με τον θηλασμό! Νιώθω πιο δυνατή τώρα! 

On 25/6/2020 at 4:46 ΜΜ, Μάη είπε:

Συγνωμη για το κατεβατο!

Είχα και εγώ τα ίδια προβλήματα με εσένα! Η αλήθεια είναι ότι καμία φορά αφήνουμε και μας επηρεάζουν οι γύρο μας ενώ δεν πρέπει. Για εμένα δεν έχει κανένας λόγο εκτός από την μαμά και τον μπαμπά. Καμία πεθερά και κανένας άλλος συγγενής. Ότι σου λέει τώρα για τον θηλασμό θα στο πει και για να μην δώσεις πιπίλα και για να μην το έχεις συνέχεια αγκαλιά γιατί θα κακομάθει και να δώσεις αργοτερα φαρίν λακτε όπως δίναν και εκείνοι και φυσικά κάνανε πάντα το σωστό και μεγαλώσανε μια χαρά παιδιά κλπ. Μπράβο τους καλά κάνανε , τώρα όμως έχει έρθει η δικιά μας σειρά να μεγαλώσουμε εμείς τα μωράκια μας όπως εμείς θεωρούμε σωστό. Ξέρω ποσό ψυχοφθόρο είναι και εμένα δεν μου έβγαινε με τον θηλασμό και το μωράκι χτυπιόταν στο στήθος αλλά αυτή η φάση κράτησε το πρώτο τρίμηνο μέχρι που εδραιώθηκε η γαλουχία και ο θηλασμός από εκεί και μετά έγινε παιχνιδάκι. Στην αρχή σίγουρα θέλει πολύ υπομονή και επιμονή. Αν το θες τόσο πολύ προσπάθησε αλλά αν δεν πετυχαίνει μην στεναχωριέσαι. Παρε την κατάσταση και δες την όσο πιο ψύχραιμα και θετικά γίνεται. Θα βοηθήσει και εσένα και το μωρό να είσαι ήρεμη. Και ας βοηθήσει η πεθερά σου το πρώτο διάστημα με νεογέννητο στο σπίτι όσο μπορεί. Αν μένετε και στο ίδιο σπίτι που θα πρέπει να είναι πολύ δύσκολο ..ειδικά αν επεμβαίνει είσαι και σε δύσκολη στιγμή που προσπαθείς με τον θηλασμό είναι και οι ορμόνες σου που με νύχια και με δόντια γλιτώνεις την επιλόχειο κατάθλιψη σίγουρα δυσκολεύουν την κατάσταση παραπάνω. Αν είναι σε θέση όμως να βοηθήσει ας το κάνει .. θυμάμαι το πρώτο διάστημα με το μωρό στο σπίτι ... μας μαγείρευε κάποιες μέρες η πεθερά κάποιες φτιάχναμε κάτι πολύ γρήγορο και κάποιες περνάμε από έξω. Για το σπίτι και την καθαριότητα δεν θα συζητήσω τίποτα τουλάχιστον για το 1 τρίμηνο με νεογέννητο στο σπίτι. Πρέπει να δεχτείς ότι είναι μια φάση που θα περάσει και ότι η προσοχή σου τώρα θα πρέπει να είναι όλη πάνω στο μωράκι που σε χρειάζεται και σε έχει ανάγκη. Έχει έρθει σε έναν κόσμο τέλειος άγνωστο και το μόνο γνώριμο για αυτόν είσαι εσυ , η μυρωδιά σου , η αγκαλιά σου και το γαλατάκι σου που το ηρεμεί. Για αυτό αν δεν έχεις προμηθευτεί και ένα εργονομικό μαρσιπο αγκαλιάς εγώ θα σε συμβούλευα να προμηθευτείς τώρα. Θα μπορείς να έχεις μια μικρή άνεση παραπάνω από άποψη ότι το μωράκι θα ηρεμεί πάνω σου και εσυ θα μπορείς να κανείς κ καμία δουλειά αν χρειαστεί. Και να το θηλάσεις μέσα σε αυτό. Καλή επιτυχία εύχομαι και πολύ πολύ υπομονή. 

Διαφημίσεις

On 27/6/2020 at 3:06 ΜΜ, Super.mum είπε:

Είχα και εγώ τα ίδια προβλήματα με εσένα! Η αλήθεια είναι ότι καμία φορά αφήνουμε και μας επηρεάζουν οι γύρο μας ενώ δεν πρέπει. Για εμένα δεν έχει κανένας λόγο εκτός από την μαμά και τον μπαμπά. Καμία πεθερά και κανένας άλλος συγγενής. Ότι σου λέει τώρα για τον θηλασμό θα στο πει και για να μην δώσεις πιπίλα και για να μην το έχεις συνέχεια αγκαλιά γιατί θα κακομάθει και να δώσεις αργοτερα φαρίν λακτε όπως δίναν και εκείνοι και φυσικά κάνανε πάντα το σωστό και μεγαλώσανε μια χαρά παιδιά κλπ. Μπράβο τους καλά κάνανε , τώρα όμως έχει έρθει η δικιά μας σειρά να μεγαλώσουμε εμείς τα μωράκια μας όπως εμείς θεωρούμε σωστό. Ξέρω ποσό ψυχοφθόρο είναι και εμένα δεν μου έβγαινε με τον θηλασμό και το μωράκι χτυπιόταν στο στήθος αλλά αυτή η φάση κράτησε το πρώτο τρίμηνο μέχρι που εδραιώθηκε η γαλουχία και ο θηλασμός από εκεί και μετά έγινε παιχνιδάκι. Στην αρχή σίγουρα θέλει πολύ υπομονή και επιμονή. Αν το θες τόσο πολύ προσπάθησε αλλά αν δεν πετυχαίνει μην στεναχωριέσαι. Παρε την κατάσταση και δες την όσο πιο ψύχραιμα και θετικά γίνεται. Θα βοηθήσει και εσένα και το μωρό να είσαι ήρεμη. Και ας βοηθήσει η πεθερά σου το πρώτο διάστημα με νεογέννητο στο σπίτι όσο μπορεί. Αν μένετε και στο ίδιο σπίτι που θα πρέπει να είναι πολύ δύσκολο ..ειδικά αν επεμβαίνει είσαι και σε δύσκολη στιγμή που προσπαθείς με τον θηλασμό είναι και οι ορμόνες σου που με νύχια και με δόντια γλιτώνεις την επιλόχειο κατάθλιψη σίγουρα δυσκολεύουν την κατάσταση παραπάνω. Αν είναι σε θέση όμως να βοηθήσει ας το κάνει .. θυμάμαι το πρώτο διάστημα με το μωρό στο σπίτι ... μας μαγείρευε κάποιες μέρες η πεθερά κάποιες φτιάχναμε κάτι πολύ γρήγορο και κάποιες περνάμε από έξω. Για το σπίτι και την καθαριότητα δεν θα συζητήσω τίποτα τουλάχιστον για το 1 τρίμηνο με νεογέννητο στο σπίτι. Πρέπει να δεχτείς ότι είναι μια φάση που θα περάσει και ότι η προσοχή σου τώρα θα πρέπει να είναι όλη πάνω στο μωράκι που σε χρειάζεται και σε έχει ανάγκη. Έχει έρθει σε έναν κόσμο τέλειος άγνωστο και το μόνο γνώριμο για αυτόν είσαι εσυ , η μυρωδιά σου , η αγκαλιά σου και το γαλατάκι σου που το ηρεμεί. Για αυτό αν δεν έχεις προμηθευτεί και ένα εργονομικό μαρσιπο αγκαλιάς εγώ θα σε συμβούλευα να προμηθευτείς τώρα. Θα μπορείς να έχεις μια μικρή άνεση παραπάνω από άποψη ότι το μωράκι θα ηρεμεί πάνω σου και εσυ θα μπορείς να κανείς κ καμία δουλειά αν χρειαστεί. Και να το θηλάσεις μέσα σε αυτό. Καλή επιτυχία εύχομαι και πολύ πολύ υπομονή. 

Εχεις δίκιο ακριβώς ετσι ειναι.. και πραγματικα αντιλαμβανομαι ποσο δυσκολο ειναι ζώντας το "προβλημα" να το δεις θετικα, ψύχραιμα κ με καθαρο μυαλο, χωρις να σε πιασει πανικος και απελπισια.. ωστε να πραξεις σωστα. Ειναι πολυ σημαντικο να σου υπενθυμίζουν το "μονοπατι" αυτοι που το περπατησαν. Αρκει να ζητησεις τη βοηθεια τους.. και χαιρομαι πολυ που το εκανα! Ευχαριστώ πολυ Super.mum και ολες σας! Οι συμβουλες σας ειναι και βαλσαμο μαζι! :-)

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...