Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ρωτήστε την ειδικό: Χριστίνα Βάντζου Μαιευτήρας/Γυναικολόγο

Recommended Posts

καλημέρα...αν και είμαι ήδη μανούλα..'εχουν περάσει αρκετά χρόνια από τότε και δεν θυμάμαι καλά τα συμπτώματα αλλά γνωρίζω επίσης πως διαφέρουν από εγκυμοσύνη σε εγκυμοσύνη!είχα επαφή την 9η μέρα του κύκλου με σταθερό κύκλο 28 ημερών...εδώ και λίγες μέρες υποφέρω από ζαλάδα τρελή και νιώθω πως ανεβάζω πίεση κάποιες φορές όταν αναπνέω..όμως κατά τα άλλα υποφέρω από την μέση μου όπως πρίν από κάθε περίοδο και έχω τραβήγματα στην κοιλιά..το στήθος πονούσε και ήταν τούμπανο αλλά πλέον δεν πονά απλά είναι πρησμένο.Συγνώμη αν σας ζάλισα..αλλά νομίζετε πως έχω καμιά ελπίδα??

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 689
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καλησπέρα θα ήθελα να ρωτήσω κάτι. .Τελευταία περίοδος ήταν 15/08 και περιμένω στις 11/09...Από αρχές Σεπτεμβρίου κάνω ελεύθερα με τον άντρα μου..Υπάρχει περιπτωση να έμεινα έγκυος και να μου έρθει αυτό τον μήνα στις 11 που περιμένω κανονικά ενώ είμαι? ή αν έμεινα έγκυος δεν θα μου έρθει καθόλου?σήμερα έχω κάποια πονακια χαμηλά και πονάει το στήθος μ και δεν ξέρω από τι είναι. .Ευχαριστώ :)

Καλησπερα σας Κ.Βαντζου.προ οχταμηνου αφαιρεσα ενα μηνα μετα απο παλινδρομη κυηση με λαπαροσκοπικο χειρουργειο 2 υπορρογονια προσθια πυθμενικα ινομυωματα 7 εκ και 3 εκ αντιστοιχα..ειμαι εγκυος στον τριτο μηνα και μου ανακοινωθηκε καθετα απο το γιατρο οτι αν ολα πανε κατ ευχην μονο με καισαρικη και μια βδομαδα προν την πητ!!στους εντονους προβληματισμους μου ποιο ειναι το ποσοστο ρηξης μητρας μετα απο ινομυωματεκτομη και ποιο το ποσοστο ρηξης σε καισαρικη δεν μου απαντησε!!Εχω ψαχτει και πριν το χειρουργειο και βρισκω οτι στα υπορογονια ινομυωματα δεν ειναι ενδειξη η καισαρικη τομη οπως και το οτι το ποσοστο ρηξης σε φυσιολογικο τοκετο μετα απο λαπαρασκοπικο χειρουργειο δεν ξεπερναει το 1% ..ειμαι αποφασισμενη να ζητησω υστερα απο την αυχενικη και δευτερη γνωμη και θα εκτιμουσα και την οποιαδηποτε δικη σας συμβουλη! Επισης δεν ξερω αν παιζει ρολο η ηλικια ειμαι στα 37 και εχω υπερσουλιναιμια την οποια ελεγχω με διατροφη αυστηρη και gluchophage..Σας ευχαριστω πολυ!!

[sIGPIC][/sIGPIC]Αγκάλιασε όλα σου τα συναισθήματα ακόμα κι αυτά που σε κάνουν να νιώθεις άβολα..τότε μόνο θα πάψουν να σε στοιχειώνουν..

Καλησπερα σας Κ.Βαντζου.προ οχταμηνου αφαιρεσα με λαπαροσκοπικο χειρουργειο 2 υπορρογονια προσθια πυθμενικα ινομυωματα 7 εκ και 3 εκ αντιστοιχα..ειμαι εγκυος στον τριτο μηνα και μου ανακοινωθηκε απο το γιατρο οτι αν ολα πανε κατ ευχην μονο με καισαρικη ..τα υπορογονια ινομυωματα ειναι απολυτη ενδειξη για καισαρικη? θα εκτιμουσα και την οποιαδηποτε δικη σας συμβουλη! Ευχαριστω!

[sIGPIC][/sIGPIC]Αγκάλιασε όλα σου τα συναισθήματα ακόμα κι αυτά που σε κάνουν να νιώθεις άβολα..τότε μόνο θα πάψουν να σε στοιχειώνουν..

Διαφημίσεις

• Επιστημονική συνεργάτιδα
Καλησπέρα! Θα ήθελα αν μπορείτε να μου πειτε πως σας φαίνονται αυτά; ειναι φυσιολογικά για την ηλικία μου; η fsh είναι λίγο υψηλή;

amh :17,3

e2: 34

fsh:8,8

lh:8,9

Η ηλικία μου είναι 31,5.

Επίσης, οσον αφορα τα ινομυώματα που είναι μέσα στη μήτρα, αν αφαιρεθούν με ανοικτό χειρουργίο, αυτό μπορεί να βλάψει τη μήτρα; είναι πολύ πιθανό να συμβεί αυτό;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Καλημέρα, οι τιμές των ορμονών είναι καλές. Ένα χειρουργείο για ινομυώματα από ένα έμπειρο χειρουργό δεν δημιουργεί προβλήματα, απλά μετά χρειάζεται ένα διάστημα 6 μηνών πριν ξεκινήσετε προσπάθειες για εγκυμοσύνη. Εύχομαι το καλύτερο.

Μαιευτήρας-Γυναικολόγος,

Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου και

Εμφάνιση Περισσοτέρων Μηνυμάτων του Χρήστη

Δημοσιεύστε εδώ το ερώτημά σας απευθείας στην κα Βάντζου εδώ

καλημέρα...αν και είμαι ήδη μανούλα..'εχουν περάσει αρκετά χρόνια από τότε και δεν θυμάμαι καλά τα συμπτώματα αλλά γνωρίζω επίσης πως διαφέρουν από εγκυμοσύνη σε εγκυμοσύνη!είχα επαφή την 9η μέρα του κύκλου με σταθερό κύκλο 28 ημερών...εδώ και λίγες μέρες υποφέρω από ζαλάδα τρελή και νιώθω πως ανεβάζω πίεση κάποιες φορές όταν αναπνέω..όμως κατά τα άλλα υποφέρω από την μέση μου όπως πρίν από κάθε περίοδο και έχω τραβήγματα στην κοιλιά..το στήθος πονούσε και ήταν τούμπανο αλλά πλέον δεν πονά απλά είναι πρησμένο.Συγνώμη αν σας ζάλισα..αλλά νομίζετε πως έχω καμιά ελπίδα??

Καλημέρα, όπως είπατε τα συμπτώματα εγκυμοσύνης διαφέρουν κάθε φορά. Απλά κάντε ένα τεστ 1-2 μέρες πριν την αναμενόμενη περίοδο. Καλή επιτυχία.

Μαιευτήρας-Γυναικολόγος,

Καλησπέρα θα ήθελα να ρωτήσω κάτι. .Τελευταία περίοδος ήταν 15/08 και περιμένω στις 11/09...Από αρχές Σεπτεμβρίου κάνω ελεύθερα με τον άντρα μου..Υπάρχει περιπτωση να έμεινα έγκυος και να μου έρθει αυτό τον μήνα στις 11 που περιμένω κανονικά ενώ είμαι? ή αν έμεινα έγκυος δεν θα μου έρθει καθόλου?σήμερα έχω κάποια πονακια χαμηλά και πονάει το στήθος μ και δεν ξέρω από τι είναι. .Ευχαριστώ :)

Καλημέρα, στις περισσότερες περιπτώσεις εάν υπάρχει εγκυμοσύνη δεν έρχεται περίοδος ή μπορεί να παρουσιαστεί λίγο αίμα. Σε όποια αμφιβολία καλό είναι να κάνετε ένα τεστ κύησης με την καθυστέρηση ή μια εξέταση αίματος β χοριακής εάν η περίοδος δεν είναι κανονική. Σε κύκλο περίπου 28 ημερών οι γόνιμες μέρες είναι από τη 10η με 16η μέρα μετρώντας από την 1η μέρα περιόδου.

Μαιευτήρας-Γυναικολόγος,

Καλησπερα σας Κ.Βαντζου.προ οχταμηνου αφαιρεσα ενα μηνα μετα απο παλινδρομη κυηση με λαπαροσκοπικο χειρουργειο 2 υπορρογονια προσθια πυθμενικα ινομυωματα 7 εκ και 3 εκ αντιστοιχα..ειμαι εγκυος στον τριτο μηνα και μου ανακοινωθηκε καθετα απο το γιατρο οτι αν ολα πανε κατ ευχην μονο με καισαρικη και μια βδομαδα προν την πητ!!στους εντονους προβληματισμους μου ποιο ειναι το ποσοστο ρηξης μητρας μετα απο ινομυωματεκτομη και ποιο το ποσοστο ρηξης σε καισαρικη δεν μου απαντησε!!Εχω ψαχτει και πριν το χειρουργειο και βρισκω οτι στα υπορογονια ινομυωματα δεν ειναι ενδειξη η καισαρικη τομη οπως και το οτι το ποσοστο ρηξης σε φυσιολογικο τοκετο μετα απο λαπαρασκοπικο χειρουργειο δεν ξεπερναει το 1% ..ειμαι αποφασισμενη να ζητησω υστερα απο την αυχενικη και δευτερη γνωμη και θα εκτιμουσα και την οποιαδηποτε δικη σας συμβουλη! Επισης δεν ξερω αν παιζει ρολο η ηλικια ειμαι στα 37 και εχω υπερσουλιναιμια την οποια ελεγχω με διατροφη αυστηρη και gluchophage..Σας ευχαριστω πολυ!!

Καλημέρα, τα ποσοστά ρήξης μετά από λαπαροσκοπική ινομυωματεκτομή είναι κάτω από 2%, αλλά πάντα το λόγο τον έχει ο χειρουργός που αφαίρεσε τα ινομυώματα, αφού εκείνος γνωρίζει ακριβώς τις τομές που έγιναν στη μήτρα και τη συρραφή αυτών. Εύχομαι το καλύτερο.

Μαιευτήρας-Γυναικολόγος,

Καλημέρα, τα ποσοστά ρήξης μετά από λαπαροσκοπική ινομυωματεκτομή είναι κάτω από 2%, αλλά πάντα το λόγο τον έχει ο χειρουργός που αφαίρεσε τα ινομυώματα, αφού εκείνος γνωρίζει ακριβώς τις τομές που έγιναν στη μήτρα και τη συρραφή αυτών. Εύχομαι το καλύτερο.
Σας ευχαριστω πολυ για την απαντηση σας!

Διαφημίσεις

Καλησπέρα, οι τιμές των ορμονικών εξετάσεών σας είναι πολύ καλές. Θα σας συνιστούσα να συνεχίσετε τις προσπάθειες για 3 μήνες ακόμα και μετά εάν δεν έχει επιτευχθεί εγκυμοσύνη να κάνετε 6 κύκλους σπερματεγχύσεων. Να ξεκινήσετε και τη λήψη φυλλικού οξέος. Πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά.

Γιατρέ καλησπέρα σας. Μέσα από αυτό το μήνυμα θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την απάντηση σας και να σας πώ πως ακολούθησα τη συμβουλή σας , πήρα felicine. Εκανα και μια επίσκεψη τον προηγούμενο μήνα σε άλλο γυναικολόγο και έκανα έλεγχο ωορρηξίας με υπέρηχο και μας πρότεινε συγκεκριμένες μέρες επαφής. Είχα τελευταία περίοδο στις 22 Αυγούστου και ΝΑΙ είχα καθυστέρηση έκανα τέστ και βγήκε θετικό. Εύχομαι όλα να πάνε καλά και να έχω μια καλή τελειόμηνη εγκυμοσύνη και ένα υγιές παιδάκι . Θέλω να πω σε όλα τα κορίτσια να μην χάνουν τις ελπίδες τους και σε σας και στο forum ένα μεγάλο ευχαριστώ για την άμεση απάντηση σε όλα τα ερωτήματα μου . Να είστε όλες καλά !!!!!!

Αγαπητή ster,

Δεν έχει παρατηρηθεί συσχέτιση μεταξύ της υπερτροφίας του μαστού και των φαρμάκων για τον θυρεοειδή. Το χρονικό διάστημα που θα χρειαστεί να παρακολουθήσετε το μωρό σας εξαρτάται από την πορεία του συμπτώματος. Αν το μέγεθος του στήθους του μωρού σας αυξηθεί, τότε θα πρέπει να προβείτε σε επιπλέον εξετάσεις.

Χριστίνα Π. Βάντζου

Γεια σας.Πριν απο 7 χρονια εμεινα εγκυος φυσιολογικα,δυστυχως ομως το μωτο πεθανε στην κοιλια μου.Γεννησα με καισαρικη.Εκτοτε δεν μπορω να μεινω εγκυος.Κανοντας μαγνητικη κατω κοιλιας και σαλπιγγογραφια ανακαλυψα οτι εχω μονο την αριστερη σαλπιγγα.Επισης το ενδομητριο ειναι γυρω στο 5.Οταν εκανα υπερηχο ο γιατρος με ρωτησε αν ειχα κανει ποτε εκτρωση πραγμα που δεν ισχυει.Ηθελα να σας ρωτησω μηπως κατα την διαρκεια της καισσαρικης μου "χαλασαν" το ενδομητριο?Ειμαι 36 χρονων και φοβαμαι οτι τα περιθωρια μου στενευουν.Ξεχασα να αναφερω οτι εχω σταθερο κυκλο 26 ημερων διαρκεια περιοδου 3 μερες .Η περιοδος ομως δεν εχει πολυ αιμα οπως πτιν μεινω εγκυος.Ευχαριστω και συγνωμη για την μεγαλη παραθεση.

• 2 εβδομάδες μετά...

Κυρία Βάντζου,

είχα τελευταία περίοδο στις 19/8/2016 με κύκλο 35 ημερών. Στις 27/9 έκανα τη πρώτη χοριακή όπου έδειξε 1096. Πήρα τηλέφωνο το γιατρό όπου μου συνέστησε να ξεκινήσω τις inohep kai ta utrogestan διότι έχω διαγνωσθεί με θρομβοφιλία λόγω προηγούμενης αποβολής. Μετά από 2 μέρες έκανα πάλι χωριακή όπου έδειξε μόνο 1372. Όταν είπα τα απότελέσματα στο γιατρό μου είπε να πάω κατευθείαν την επόμενη μέρα στο ιατρείο γιατί υπήρχε φόβος για εξωμήτριο. Δεν ήταν εξωμήτριο, είδε σάκο κ μου ανέφερε ότι άν είχε κάνει μόνο κολπικό υπέρηχο κ δεν ήξερε τη χωριακή θα έλεγε ότι όλα είναι τέλεια. Χθες στις 3/10 πήγα και έκανα κ άλλη χοριακή και είχα 1973 μονάδες. Ανεβαίνει υπερβολικά αργά. Υπάρχει περίπτωση να προχωρήσει???

Κυρία Βάντζου,

είχα τελευταία περίοδο στις 19/8/2016 με κύκλο 35 ημερών. Στις 27/9 έκανα τη πρώτη χοριακή όπου έδειξε 1096. Πήρα τηλέφωνο το γιατρό όπου μου συνέστησε να ξεκινήσω τις inohep kai ta utrogestan διότι έχω διαγνωσθεί με θρομβοφιλία λόγω προηγούμενης αποβολής. Μετά από 2 μέρες έκανα πάλι χωριακή όπου έδειξε μόνο 1372. Όταν είπα τα απότελέσματα στο γιατρό μου είπε να πάω κατευθείαν την επόμενη μέρα στο ιατρείο γιατί υπήρχε φόβος για εξωμήτριο. Δεν ήταν εξωμήτριο, είδε σάκο κ μου ανέφερε ότι άν είχε κάνει μόνο κολπικό υπέρηχο κ δεν ήξερε τη χωριακή θα έλεγε ότι όλα είναι τέλεια. Χθες στις 3/10 πήγα και έκανα κ άλλη χοριακή και είχα 1973 μονάδες. Ανεβαίνει υπερβολικά αργά. Υπάρχει περίπτωση να προχωρήσει???

Γεια σας κ. Βαντζου!!!! Εχω υποθυροειδισμό χασιμότο και το TSH ειναι 3,19 για να μεινω έγκυος όμως δεν πρεπει να ειναι κάτω απο 2;; Επίσης η προγεστερόνη μου βγήκε 5,71 και ο γυναικολόγος μου είπε να παίρνω 2 utrogestan κάθε μερα απο 14η μερα μεχρι να μου έρθει περίοδος και αν δεν μεινω εγκυος να επαναλάβω ξανά τον αλλο μήνα. Εσείς τι πιστεύετε για τον θυροειδή και την τιμή της προγεστερόνης μου.

Σας ευχαριστώ.

Διαφημίσεις

Γεια σας κ. Βαντζου!!!! Εχω υποθυροειδισμό χασιμότο και το TSH ειναι 3,19 για να μεινω έγκυος όμως δεν πρεπει να ειναι κάτω απο 2;; Επίσης η προγεστερόνη μου βγήκε 5,71 και ο γυναικολόγος μου είπε να παίρνω 2 utrogestan κάθε μερα απο 14η μερα μεχρι να μου έρθει περίοδος και αν δεν μεινω εγκυος να επαναλάβω ξανά τον αλλο μήνα. Εσείς τι πιστεύετε για τον θυροειδή και την τιμή της προγεστερόνης μου.

Σας ευχαριστώ.

Καλησπέρα, καλό είναι σε περίπτωση εγκυμοσύνης η TSH να είναι μικρότερη του 2. Όσον αφορά στην προγεστερόμη συμφωνώ με το γιατρό σας.

Μαιευτήρας-Γυναικολόγος,

Κυρία Βάντζου,

Καλησπέρα, υπάρχουν περιπτώσεις κατά τις οποίες η β χοριακή δεν ανεβαίνει όπως θα περιμέναμε και η εγκυμοσύνη εξελίσσεται. Κατά τη γνώμη μου από τη στιγμή που φαίνεται σάκος μην επαναλάβετε τη β χοριακή και ακολουθήστε τις οδηγίες του γυναικολόγου σας. Εύχομαι το καλύτερο.

Μαιευτήρας-Γυναικολόγος,

Γεια σας.Πριν απο 7 χρονια εμεινα εγκυος φυσιολογικα,δυστυχως ομως το μωτο πεθανε στην κοιλια μου.Γεννησα με καισαρικη.Εκτοτε δεν μπορω να μεινω εγκυος.Κανοντας μαγνητικη κατω κοιλιας και σαλπιγγογραφια ανακαλυψα οτι εχω μονο την αριστερη σαλπιγγα.Επισης το ενδομητριο ειναι γυρω στο 5.Οταν εκανα υπερηχο ο γιατρος με ρωτησε αν ειχα κανει ποτε εκτρωση πραγμα που δεν ισχυει.Ηθελα να σας ρωτησω μηπως κατα την διαρκεια της καισσαρικης μου "χαλασαν" το ενδομητριο?Ειμαι 36 χρονων και φοβαμαι οτι τα περιθωρια μου στενευουν.Ξεχασα να αναφερω οτι εχω σταθερο κυκλο 26 ημερων διαρκεια περιοδου 3 μερες .Η περιοδος ομως δεν εχει πολυ αιμα οπως πτιν μεινω εγκυος.Ευχαριστω και συγνωμη για την μεγαλη παραθεση.

Καλησπέρα, το ενδομήτριο μεγαλώνει και λεπταίνει ανάλογα με την ημέρα του κύκλου. Δεν μπορώ να αξιολογήσω τον αριθμό 5 χωρίς να γνωρίζω την ημέρα του κύκλου. Το ενδομήτριο δεν μπορεί να αλλοιωθεί κατά τη διάρκεια μιας καισαρικής εκτός και εάν επρόκειτο για πρόβλημα με τον πλακούντα και χρειάστηκε απόξεση. Κατά τη γνώμη μου καλά θα ήταν να προχωρούσατε σε μια υστεροσκόπηση για ενδελεχή έλεγχο του ενδομητρίου.

Μαιευτήρας-Γυναικολόγος,

Καλησπέρα, καλό είναι σε περίπτωση εγκυμοσύνης η TSH να είναι μικρότερη του 2. Όσον αφορά στην προγεστερόμη συμφωνώ με το γιατρό σας.

Κ.Βαντζου έχω ξεκινήσει τα utrogestan και εδώ και 4 μέρες περίπου και εκτός από την υπνηλία που με πιάνει έχω συνήθως απόγευμα και βράδυ ανακατωμαρες, ρίγος, λίγα σπυράκια στο πρόσωπο και στο ένα μου στήθος κάτω από τη θηλή περίπου σαν γρομπος... Είμαι στην 28 μέρα του κύκλου μου και περιμένω περίοδο σε 3 με 4 μέρες!! !!

• 2 εβδομάδες μετά...
Κ.Βαντζου έχω ξεκινήσει τα utrogestan και εδώ και 4 μέρες περίπου και εκτός από την υπνηλία που με πιάνει έχω συνήθως απόγευμα ικαι βράδυ ανακατωμαρες, ρίγος, λίγα σπυράκια στο πρόσωπο και στο ένα μου στήθος γυρω από τη θηλή περίπου σαν γρομπος... περίοδος μου ήρθε κανονικά μου τελείωσε και ο γρομπος υπάρχει ακόμα.. φταίει το utrogestan;;; θα περάσει ΜΌΝΟ του ή να ανησυχησω; ;;; Η αλήθεια είναι οτι με φοβίζει..

• 2 εβδομάδες μετά...

Καλημέρα σας Είμαι νέα στο forum κι ελπίζω να κάνω την ερώτηση μου στο σωστό σημείο. Η ανυσηχεια η δική μου είναι η εξής: είμαι 41 ετών με κύκλο περίπου 30 ημερών. Τη 15η ημέρα του κύκλου μου ξεκίνησα κι είχα καφέ και ροζ σκουρα υγρα όχι σαν περίοδο αλλά ούτε και σταγόνες τα οποία συνεχίζονται έως σήμερα 21η ημέρα,άλλοτε λιγότερα κι άλλοτε περισσότερα. Τη 19η ημέρα του κύκλου έκανα β χοριακη κι έδειξε 2 μοναδες. Επίσης πριν 1 μήνα έκανα τεστ παπ κι υπέρηχο κι ήταν καθαρα. Υπαρχει περιπτωση εγκυμοσυνης? Ανυπομονώ και για 2ο παιδάκι.

καλησπερα γιατρε, στις 14-10-2016 γεννησαμε ενα αγορακι ,3650,ειναι το 3ο παιδακι μας!το μωρακι διαγνωστικε την 20η μερα οτι πασχει απο διαφραγματοκηλη και υποβληθηκε σε εγχειρηση.Αυτη την στιγμη ειναι στην εντατικη σε σοβαρη κατασταση οπως ολες αυτες οι περιπτωσεις!Αυτο που θελω να ρωτησω ειναι ποσο αποδεκτο ειναι να μην το εχει 'δει'ο γυναικολογος αλλα και ουτε στο μαιευτηριο και να το μαθαινουμε μετα απο 20 μερες

καλησπερα γιατρε, στις 14-10-2016 γεννησαμε ενα αγορακι ,3650,ειναι το 3ο παιδακι μας!το μωρακι διαγνωστικε την 20η μερα οτι πασχει απο διαφραγματοκηλη και υποβληθηκε σε εγχειρηση.Αυτη την στιγμη ειναι στην εντατικη σε σοβαρη κατασταση οπως ολες αυτες οι περιπτωσεις!Αυτο που θελω να ρωτησω ειναι ποσο αποδεκτο ειναι να μην το εχει 'δει'ο γυναικολογος αλλα και ουτε στο μαιευτηριο και να το μαθαινουμε μετα απο 20 μερες

Καλησπέρα, εύχομαι καλή ανάρρωση. Η διαφραγματοκήλη διαγιγνώσκεται συνήθως στο υπερηχογράφημα β επιπέδου σχετικά εύκολα. Καλό είναι να απευθυνθείτε στον εμβρυομητρικό συνάδελφο που έκανε το β επιπέδου και να λύσετε τις απορίες σας. Μετά τη γέννηση δεν έχω εμπειρία για το πότε μπορεί να διαγνωσθεί. Φαντάζομαι ότι μπορεί να σας απαντήσει ο παιδίατρος. Σας εύχομαι το καλύτερο.

Μαιευτήρας-Γυναικολόγος,

Καλημέρα σας Είμαι νέα στο forum κι ελπίζω να κάνω την ερώτηση μου στο σωστό σημείο. Η ανυσηχεια η δική μου είναι η εξής: είμαι 41 ετών με κύκλο περίπου 30 ημερών. Τη 15η ημέρα του κύκλου μου ξεκίνησα κι είχα καφέ και ροζ σκουρα υγρα όχι σαν περίοδο αλλά ούτε και σταγόνες τα οποία συνεχίζονται έως σήμερα 21η ημέρα,άλλοτε λιγότερα κι άλλοτε περισσότερα. Τη 19η ημέρα του κύκλου έκανα β χοριακη κι έδειξε 2 μοναδες. Επίσης πριν 1 μήνα έκανα τεστ παπ κι υπέρηχο κι ήταν καθαρα. Υπαρχει περιπτωση εγκυμοσυνης? Ανυπομονώ και για 2ο παιδάκι.

Καλησπέρα, τα υγρά που περιγράφετε μάλλον σχετίζονται με ωορρηξία η οποία σε κύκλο 30 ημερών συμβαίνει κατά τη 16η μέρα. Β χοριακή εξέταση μπορείτε να κάνετε 2 ημέρες πριν την αναμενόμενη περίοδο και όχι νωρίτερα. Εύχομαι καλή επιτυχία.

Μαιευτήρας-Γυναικολόγος,

Κ.Βαντζου έχω ξεκινήσει τα utrogestan και εδώ και 4 μέρες περίπου και εκτός από την υπνηλία που με πιάνει έχω συνήθως απόγευμα ικαι βράδυ ανακατωμαρες, ρίγος, λίγα σπυράκια στο πρόσωπο και στο ένα μου στήθος γυρω από τη θηλή περίπου σαν γρομπος... περίοδος μου ήρθε κανονικά μου τελείωσε και ο γρομπος υπάρχει ακόμα.. φταίει το utrogestan;;; θα περάσει ΜΌΝΟ του ή να ανησυχησω; ;;; Η αλήθεια είναι οτι με φοβίζει..

Η προγεστερόνη μπορεί να προκαλέσει οίδημα στους μαστούς, αλλά καλύτερα να επισκεφτείτε το γυναικολόγο σας για όποιο γρομπαλάκι σας απασχολεί.

Μαιευτήρας-Γυναικολόγος,

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...