Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ρωτήστε την ειδικό: Χριστίνα Βάντζου Μαιευτήρας/Γυναικολόγο

Recommended Posts

• Επιστημονική συνεργάτιδα
Γιατρέ, σας παρακαλώ αν μπορείτε να μου δώσετε απάντηση στο εξής:

H κόρη μου (15 ετών) μετά από αντιβίωση εμφάνισε μύκητες στην καλλιέργεια κολπικού υγρού και η γιατρός της έδωσε θεραπεία. Ωστόσω επειδή αδιαθέτησε δεν έκανε τη θεραπεία και τώρα που θα την ξεκινούσε δεν έχει καμία ενόχληση (υγρά, φαγούρα, κλπ.). Μπορεί να υπάρχει αυτοϊαση; Με εξέταση απλή ούρων θα δείξει φλεγμονή; Τί προτείνετε να κάνει;

Σας ευχαριστώ

Είναι αρκετά συνηθισμένο μετά την περίοδο τα συμπτώματα να υποχωρούν και μερικές φορές και η ίδια η φλεγμονή. Για να δείξει η γενική εξέταση ούρων μύκητες θα πρέπει να είναι σε έξαρση και να υπάρχει μεγάλος αριθμός. Θεωρώ ότι το πιο σωστό είναι να επαναλάβει την καλλιέργεια του κολπικού υγρού.

Χριστίνα Βάντζου

Μαιευτήρας-Γυναικολόγος,

Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου και

Εμφάνιση Περισσοτέρων Μηνυμάτων του Χρήστη

Δημοσιεύστε εδώ το ερώτημά σας απευθείας στην κα Βάντζου εδώ

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 689
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

γιατρε σας παρακαλω θα ηθελα να μου δωσετε μια απαντηση

πριν 3 μηνες γενησα πρωορα στις 27βδ και 5 μερες λογο ανεπαρκειας τραχηλου οπου ειδαμε οταν ειχε ανοιξει τελειως στισ 24 βδ (χοανοειδης μορφολογια τραχηλου) η ερωτηση μοθ ειναι

σε επομενη εγκυμοσυνη πρεπει να κανω περιδεση μετα την αυχενικη?

μπορω να αλοκληρωσω μια εγκυμοσυνη μετα απο εναν προωρο τοκετο?

εσεις ειστε υπερ της περιδεσης αν υπαρχει ιστορικο προωρου τοκετου??

Σε επόμενη εγκυμοσύνη θα πρέπει να κάνετε περίδεση στις 14 εβδομάδες αφού προηγηθεί καλλιέργεια κολπικού υγρού. Καλό θα ήταν και πριν την προσπάθεια επόμενης κύησης να κάνετε πλήρη καλλιέργεια κολπικού και τραχηλικού υγρού. Οι πιθανότητες που έχετε για μια ομαλή κύηση είναι καλές. Εγώ είμαι υπέρ της περίδεσης όταν υπάρχει ιατρικός λόγος και στη δική σας περίπτωση αυτό θα ήταν το σωστό.

Χριστίνα Βάντζου

Μαιευτήρας-Γυναικολόγος,

Καλησπέρα. Είμαι 24 χρονών και είχα πρόσφατα ένα "ατύχημα". Είχα μια επαφή ξημερώματα Κυριακής (14.07.13). Ο φίλος μου φορούσε προφυλακτικό, τελείωσε, όμως δεν βγήκε κατευθείαν και όταν πήγε να βγει (2-3 λεπτά αφού είχε τελειώσει) έσπασε το προφυλακτικό. Πήρα το χάπι της επόμενης μέρας (ellaOne) το πολύ 2 ώρες αργότερα. Οι τελευταίες μου περίοδοι ήταν 11/04, 11 ή 13/05 (δεν θυμάμαι ακριβώς), 09/06 και 05/07, και συνήθως έχουν διάρκεια από 5 εώς 7 ημέρες (συνήθως 7 απλά τις τελευταίες 2-3 ημέρες έχω κάτι καφέ υγρά άλλοτε λιγότερα άλλοτε περισσότερα). Ήμουν στις γόνιμες μέρες? Ποια η πιθανότητα να μείνω έγκυος? Έχω αρχίσει να ανησυχώ πολύ. Επίσης εκείνο το βράδυ είχα πιει αλκοόλ(3 ποτά), θα υπάρξει πρόβλημα με το χάπι? Μπορώ να ελέγξω με τεστ εγκυμοσύνης ή χοριακή αν είμαι έγκυος και από πότε μπορεί να γίνει αυτό? Πότε πρέπει να περιμένω περίοδο, θα δω κάποια ανωμαλία στην περίοδο μου? Τέλος, διάβασα για εξωμήτριο κύηση, κατά την οποία υπάρχει και περίοδος κανονικά, εξαιτίας του χαπιού. Ισχύει κάτι τέτοιο? Περιμένω την απάντησή σας. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων. Ελπίζω να μπορείτε να με καθησυχάσετε!

Η χρήση της επείγουσας αντισύλληψης μπορεί να προκαλέσει ανωμαλίες στην περίοδο, δηλαδή να δείτε αίμα πιο νωρίς από όταν την περιμένετε ή μια μεγαλύτερη ροή. Είναι όμως αρκετά αποτελεσματική. Με δεδομένα τα στοιχεία που μου δώσατε δεν θεωρώ πιθανή μια κύηση. Καλό θα ήταν να ελέγξετε τη β΄ χοριακή αίματος τις ημέρες που θα περιμένατε κανονικά την περίοδό σας, δηλαδή αρχές Αυγούστου. Μόνο σε περίπτωση θετικής τιμής θα πρέπει να ασχοληθείτε περαιτέρω. Η κατανάλωση αλκοόλ δεν επηρεάζει την αποτελεσματικότητα του χαπιού, εκτός αν σας προκάλεσε εμετό έως και μισή ώρα μετά τη λήψη. Ευχαριστώ για το ερώτημα.

Χριστίνα Π. Βάντζου

Μαιευτήρας-Γυναικολόγος,

Καλημέρα σας

Είχα ΤΕΡ το Σάββατο 13 Ιουλίου

Ενώ συνήθως μου διαρκεί το πολύ 5 ημέρες εκεί που φαινόταν ότι τελείωσε άρχισα να έχω πάλι κόκκινο αίμα όχι βεβαια σε μεγάλη ροή μέχρι και χθες 22 Ιουλίου.

Έχω επίσης μουδιάσματα και κάποιες μικροενοχλήσεις όπως όταν περιμένω περίοδο

Η περίοδός μου πάντα ήταν σταθερή γύρω στις 25-27 ημέρες κάποιες φορές και 23 μέρες.

Μπορεί να σημαίνει αρχή κλιμακτηρίου και πως μπορώ να το διαπιστώσω ?

Είμαι 41 ετών

Ευχαριστώ

Nozmp3.pngyF2Vp3.png]

Καλημέρα σας

Είχα ΤΕΡ το Σάββατο 13 Ιουλίου

Ενώ συνήθως μου διαρκεί το πολύ 5 ημέρες εκεί που φαινόταν ότι τελείωσε άρχισα να έχω πάλι κόκκινο αίμα όχι βεβαια σε μεγάλη ροή μέχρι και χθες 22 Ιουλίου.

Έχω επίσης μουδιάσματα και κάποιες μικροενοχλήσεις όπως όταν περιμένω περίοδο

Η περίοδός μου πάντα ήταν σταθερή γύρω στις 25-27 ημέρες κάποιες φορές και 23 μέρες.

Μπορεί να σημαίνει αρχή κλιμακτηρίου και πως μπορώ να το διαπιστώσω ?

Είμαι 41 ετών

Ευχαριστώ

Καλησπέρα σας.

Οι ανωμαλίες του κύκλου τύπου αιμορραγίας μπορεί να οφείλονται σε πολλούς παράγοντες, όπως ορμονολογικές διαταραχές, φλεγμονές, ανωμαλίες της μήτρας (πολύποδες, ινομυώματα) και του τραχήλου και πολλά άλλα. Το πιο σωστό είναι να απευθυνθείτε στο γυναικολόγο σας για να σας εξετάσει και να σας κατευθύνει ως προς τις εργαστηριακές εξετάσεις που πρέπει να κάνετε. Θα χαρώ πολύ να σας απαντήσω σε ό,τι άλλο θέλετε.

Χριστίνα Π. Βάντζου

Μαιευτήρας-Γυναικολόγος,

Διαφημίσεις

Καλησπερα γιατρε. περυσι ακριβως τον ιδιο μηνα εμεινα εγκυος αλλα δυστιχως επαθα παλλινδρομηση. απο εξετασεις που εκανα εμαθα οτι εχω θρομβοφιλια. αυτη την στιγμη που σας γραφω ειμαι εγκυος παλι, αλλα εχουμε προβλημα τωρα με τις χοριακες, και με τον σακο. συγκεκριμενα ειμαι 5 εβδομαδων και 6 μερες. εκανα προκληση ωορηξιας. εκανα τεστ στις 9 ιουλιου( 13 ιουνιου τελευταια περιοδος) βγηκε θετικο με χοριακη 63. μετα απο 5 μερες η χοριακη ανεβηκε 99,85... μετα απο 2 μερες 212! και εχτες 1100! ο σακος ομως ειναι μικροτερος απο οτι θα επρεπε να ηταν. θα ξανακανω χοριακη στις 1η αυγουστου, μαζι και υπερυχο. καταλαβαινετε την αγωνια!! θα ηθελα παρα πολυ την γνωμη σας. ευχαριστω!

Καλησπερα Σας Κα Χριστινα...

σας γραφω το Ιστορικο μου, και μετα τις αποριες μου

Ειμαι 28 ετων... Απο τα 12 που μου ηρθε περιοδος, ειχα μια φορα τον χρονο περιοδο.. στα 16 διαγνωστηκα με πολυκυστικες ωοθηκες.... Επαιρνα αντισυλληπτικα απο τοτε μεχρι τα 26... Ειχα μεινει στα 25 εγκυος ενω επινα αντισυλλιπτικα και απεβαλλα αμεσως 10 μερες καθυστερηση..

Περυσι τον Αυγουστο ξαναεμεινα εγκυος, και δυστιχως το εχασα την 11w+6d... Και φετος τον Μαρτιο ειχα ξαναμεινει εγκυος και δυστυχως το εχασα απο πολυ δυνατο χτυπημα στην Δεξια πλευρα της μητρας με καρεκλα ημουν την 8η μερα καθυστερησης, και δεν ηξερα οτι ημουν εγκυος...!!!

1/7 πηγα και εκανα εξετασεις για θρομβοφιλια και εξετασεις για αντισωματα.. Δηλαδη ολο το πακετο που κανουν Σε τμημα καθ εξοχιν αποβολων Σε νοσοκομειο.. τα αποτελεσματα ομως θα βγουν Αρχες αυγουστου..!!

Επισης εκανα και Ορμονικες εξτασεις την 4η μερα του κυκλου μου.. Και στις 25/7 θα κανω και την προγεστερονη...

Λοιπον τα αποτελεσματα ειναι τα εξης...

Ε2=52 [φ.τ Παρ.Φαση 12-120 εκκρ 50-250 ωορ 100-500]

FSH=10,0 [φ.τ Παρ.Φαση 2-20 εκκρ 1,0-14,0 ]

LH= 8,5 [φ.τ Παρ.Φαση 1-15 εκκρ 0,7-20,0]

Προλακτινη= 9,5 [φ.τ 2-29]

DHEA-S=2,6 [φ.τ 1,2-5,0]

Τεστοστερονη Ολικη = 0,35 [φ.τ 0,1-0,9]

17-OH-PRG=4,2 [φ.τ Παρ.Φαση 0,1-1,2 εκκρ 1,0-5,2 ]

Ειναι καλες Γιατρε αυτες οι εξετασεις..?? η υπαρχει καποιο προβλημα..??

Επισης Μεθαυριο που θα παω να κανω την προγεστερονη, ζητησα απο την γιατρο που ερχετε στο χωριο μου να μου γραψει και τις εξεις

T3-T4-TSH-ΙΝΣΟΥΛΙΝΗ-ΚΑΜΠΥΛΗ ΖΑΚΧΑΡΟΥ-ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΓΛΥΚΟΖΗς..

και ζητησα και ΑΜΗ η οποια ομως δεν γραφετε... !!!

Βασικα ο λογος ειναι οτι θελω να κανω οτι εξετασεις πρεπει, που να τελειωνω με αυτα.. αυτος ο μηνας εχει αφιερωθει στο να δω εαν παιζει κατι για τις αποβολες μου...!!! εσεις Κα Χριστινα Πως τις βλεπετε...?? Ειναι καλες...???

Θεωρειτε οτι δεν ειναι σωστο που ζητησα την ΑΜΗ επειδη ειμαι μικρη?? ειμαι 28 χρονων..!!!

Και επισης να σας πω οτι μικρη ειχα πολυκυστικες τωρα εχω μονο μορφη πολυκυστικων.. επισης ειμαι υγιεστατη, με πολυ καλες γενικες εξετασεις.. πολυ καλο αιματοκριτη [42], πολυ καλο σιδηρο..

Η οικογενεια του πατερα μου εχουν ολοι θυροειδη, εμενα η ft3 +ft4..ειναι μια χαρα.. ειναι περιττο που ζητησα να κανω την Τ3 και την Τ4 αφου οι αλλες ειναι καλες...?? TSH=1,5 , FT3=3,2 , FT4=1,5

2311399a5vqu82s2t.gif

PjlKp3.png

Καλησπέρα γιατρέ, σας γράφω με λίγα λόγια το ιστορικό μου, είμαι 35 χρονών μητέρα ενός κοριτσιού 33 μηνών. ΄Εχω γεννήσει με καισαρική. Λοιπόν πριν 15 μήνες έκανα ένα χειρουργείο στη μέση(ομσσ) μικροδισκεκτομή στο επίπεδο Ο4-Ο5 και σπονδυλοδεσία στα επίπεδα από Ο3 μέχρι Ι1. Πριν φτάσω στο χειρουργείο είχα για πολύ καιρό περίπου 6 μήνες τρομερό πόνο στη μέση, με είχε ρίξει στο κρεβάτι με θεραπείες με ενέσεις αλλα το πρόβλημα επέμενε. Μέχρι που τον τελευταίο καιρό αφού είχα νοσηλευτεί και στο νοσοκομείο, είχαν μουδιάσει τα πόδια μου και δεν μπόρουσα να πατησω τις μύτες των ποδιών και να περπατήσω, είχα μουδιάσει και στα γεννητικά μου όργανα δεν ένοιωθα όποτε ήθελα να σκουπιστώ και δεν μπορούσα να ουρήσω. Τώρα 15 μήνες μετά δεν έχω τον πόνο που είχα αλλα έχω διάφορα προβλήματα έχω ακόμη μουδιασμένα πόδια σε διάφορα σημεία των ποδιών το αριστερό μου πόδι δεν το πατάω καλά και κουτσαίνω και τα γεννητικά μου όργανα από τη μέση και προς τα δεξιά είναι μουδιασμένο. Επίσης δυσκολεύομαι ακόμη στην ούρηση. Οι γιατροί μου είπαν πως το χειρουργείο πήγε καλά και πως χρειάζεται χρόνο. Το τελευταίο 2μηνο όμως έχω αρχίσει να πονάω πολύ στην ουρίτσα μου όποτε κάθομαι και όταν θέλω να σηκωθώ υποφέρω στην ουρίτσα. Ο ορθοπεδικός μου μου είπε πως δεν είναι κάτι σοβαρό. Μου έχουν πει όμως πως συμβαίνει σε γυναίκες στην εγκύμοσυνη ή και μετά την γέννα ισχύει κάτι τέτοιο;

Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω τη γνώμη σας για μια εγκυμοσύνη μετά από τέτοιο χειρουργείο; Θέλω να κάνω δεύτερο παιδάκι αλλά με τρομάζει πως θα εξελιχθεί η εγκυμοσύνη. Έχετε παρόμοια περιστατικά; Θα μπορούσε μια εγκυμοσύνη να μου δημιουργήσει πρόβλημα;

Ευχαριστώ.

Διαφημίσεις

Καλησπερα γιατρε. περυσι ακριβως τον ιδιο μηνα εμεινα εγκυος αλλα δυστιχως επαθα παλλινδρομηση. απο εξετασεις που εκανα εμαθα οτι εχω θρομβοφιλια. αυτη την στιγμη που σας γραφω ειμαι εγκυος παλι, αλλα εχουμε προβλημα τωρα με τις χοριακες, και με τον σακο. συγκεκριμενα ειμαι 5 εβδομαδων και 6 μερες. εκανα προκληση ωορηξιας. εκανα τεστ στις 9 ιουλιου( 13 ιουνιου τελευταια περιοδος) βγηκε θετικο με χοριακη 63. μετα απο 5 μερες η χοριακη ανεβηκε 99,85... μετα απο 2 μερες 212! και εχτες 1100! ο σακος ομως ειναι μικροτερος απο οτι θα επρεπε να ηταν. θα ξανακανω χοριακη στις 1η αυγουστου, μαζι και υπερυχο. καταλαβαινετε την αγωνια!! θα ηθελα παρα πολυ την γνωμη σας. ευχαριστω!

Καταλαβαίνω την αγωνία σας. Πολλές φορές στην αρχή της εγκυμοσύνης η χοριακή δεν ανεβαίνει όπως την περιμένουμε, δηλαδή να διπλασιάζεται κάθε 48 ώρες. Η γνώμη μου είναι να παρακολουθήσετε την εξέλιξη της κύησης με υπερηχογραφήματα από τη στιγμή που μπορέσατε και είδατε σάκο. Ξεκινήστε να παίρνετε φυλλικό οξύ και ίσως προγεστερόνη με τη σύμφωνη γνώμη του γιατρού σας και προσπαθείστε να χαλαρώσετε. Όσον αφορά στη θρομβοφιλία, ανάλογα με το πρόβλημά σας θα πρέπει να λάβετε και την ανάλογη αγωγή.

Χριστίνα Π. Βάντζου

Μαιευτήρας-Γυναικολόγος,

Καταλαβαίνω την αγωνία σας. Πολλές φορές στην αρχή της εγκυμοσύνης η χοριακή δεν ανεβαίνει όπως την περιμένουμε, δηλαδή να διπλασιάζεται κάθε 48 ώρες. Η γνώμη μου είναι να παρακολουθήσετε την εξέλιξη της κύησης με υπερηχογραφήματα από τη στιγμή που μπορέσατε και είδατε σάκο. Ξεκινήστε να παίρνετε φυλλικό οξύ και ίσως προγεστερόνη με τη σύμφωνη γνώμη του γιατρού σας και προσπαθείστε να χαλαρώσετε. Όσον αφορά στη θρομβοφιλία, ανάλογα με το πρόβλημά σας θα πρέπει να λάβετε και την ανάλογη αγωγή.

Χριστίνα Π. Βάντζου

Καλημερα γιατρε. Σας ευχαριστω πολυ για την απαντηση! Περνω και φυλλικο οξυ,και προγεστερονη(utrogestan).Οσο για την θρομβοφιλια κανω ενεσεις αντιπυκτικες καθε μερα. Σας ευχαριστω και παλι.Ευχομαι να πανε ολα καλα!!

Καλησπερα Σας Κα Χριστινα...

σας γραφω το Ιστορικο μου, και μετα τις αποριες μου

Ειμαι 28 ετων... Απο τα 12 που μου ηρθε περιοδος, ειχα μια φορα τον χρονο περιοδο.. στα 16 διαγνωστηκα με πολυκυστικες ωοθηκες.... Επαιρνα αντισυλληπτικα απο τοτε μεχρι τα 26... Ειχα μεινει στα 25 εγκυος ενω επινα αντισυλλιπτικα και απεβαλλα αμεσως 10 μερες καθυστερηση..

Περυσι τον Αυγουστο ξαναεμεινα εγκυος, και δυστιχως το εχασα την 11w+6d... Και φετος τον Μαρτιο ειχα ξαναμεινει εγκυος και δυστυχως το εχασα απο πολυ δυνατο χτυπημα στην Δεξια πλευρα της μητρας με καρεκλα ημουν την 8η μερα καθυστερησης, και δεν ηξερα οτι ημουν εγκυος...!!!

1/7 πηγα και εκανα εξετασεις για θρομβοφιλια και εξετασεις για αντισωματα.. Δηλαδη ολο το πακετο που κανουν Σε τμημα καθ εξοχιν αποβολων Σε νοσοκομειο.. τα αποτελεσματα ομως θα βγουν Αρχες αυγουστου..!!

Επισης εκανα και Ορμονικες εξτασεις την 4η μερα του κυκλου μου.. Και στις 25/7 θα κανω και την προγεστερονη...

Λοιπον τα αποτελεσματα ειναι τα εξης...

Ε2=52 [φ.τ Παρ.Φαση 12-120 εκκρ 50-250 ωορ 100-500]

FSH=10,0 [φ.τ Παρ.Φαση 2-20 εκκρ 1,0-14,0 ]

LH= 8,5 [φ.τ Παρ.Φαση 1-15 εκκρ 0,7-20,0]

Προλακτινη= 9,5 [φ.τ 2-29]

DHEA-S=2,6 [φ.τ 1,2-5,0]

Τεστοστερονη Ολικη = 0,35 [φ.τ 0,1-0,9]

17-OH-PRG=4,2 [φ.τ Παρ.Φαση 0,1-1,2 εκκρ 1,0-5,2 ]

Ειναι καλες Γιατρε αυτες οι εξετασεις..?? η υπαρχει καποιο προβλημα..??

Επισης Μεθαυριο που θα παω να κανω την προγεστερονη, ζητησα απο την γιατρο που ερχετε στο χωριο μου να μου γραψει και τις εξεις

T3-T4-TSH-ΙΝΣΟΥΛΙΝΗ-ΚΑΜΠΥΛΗ ΖΑΚΧΑΡΟΥ-ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΓΛΥΚΟΖΗς..

και ζητησα και ΑΜΗ η οποια ομως δεν γραφετε... !!!

Βασικα ο λογος ειναι οτι θελω να κανω οτι εξετασεις πρεπει, που να τελειωνω με αυτα.. αυτος ο μηνας εχει αφιερωθει στο να δω εαν παιζει κατι για τις αποβολες μου...!!! εσεις Κα Χριστινα Πως τις βλεπετε...?? Ειναι καλες...???

Θεωρειτε οτι δεν ειναι σωστο που ζητησα την ΑΜΗ επειδη ειμαι μικρη?? ειμαι 28 χρονων..!!!

Και επισης να σας πω οτι μικρη ειχα πολυκυστικες τωρα εχω μονο μορφη πολυκυστικων.. επισης ειμαι υγιεστατη, με πολυ καλες γενικες εξετασεις.. πολυ καλο αιματοκριτη [42], πολυ καλο σιδηρο..

Η οικογενεια του πατερα μου εχουν ολοι θυροειδη, εμενα η ft3 +ft4..ειναι μια χαρα.. ειναι περιττο που ζητησα να κανω την Τ3 και την Τ4 αφου οι αλλες ειναι καλες...?? TSH=1,5 , FT3=3,2 , FT4=1,5

Καλημερα Γιατρε.... Λοιπον πηρα και τις υπολοιπες...

προγεστερονη =7,51

Τ3= 1,2

Τ4=7,9

TSH=1,85

Τελικα αξιζει να κανω την ΑΜΗ...??

Επισης Γιατρε μου πηρα τηλεφωνο να δω αν ειναι ετοιμες οι εξετασεις θρομβοφιλιας.. Μου ειπαν οτι καποια αποτελεσματα βγηκαν αμφιβολα και θα πρεπει να τα επαναλλαβω... !!!

η γιατρος μου μου ειπε οτι το αμφιβολλο αποτελεσμα δικαιολογει την αποβολη μου την 12η βδομαδα.. Εσεις τι πιστευετε...?? ισχυει αυτο...???

2311399a5vqu82s2t.gif

PjlKp3.png

Καλησπερα, θα ηθελα την γνωμη σας σε κατι

η πρωτη μου καισαρικη εγινε 24w6d με βαρος της μικρης 820γρ

η δευτερη εγινε 37w με βαρος του μικρου 2830γρ

τωρα μπαινω στον μηνα μου για το τριτο μου παιδακι κ ο γιατρος λεει να την βγαλουμε 38w5d. 22 αυγουστου δηλαδη ενω η μπεπα 31w3d ηταν ηδη 2200γρ, εκτος οτι φοβαμαι και οτι νιωθω οτι το σωμα μου δεν αντεχει τοσο μου φαινεται υπερβολικο να την βγαλουμε την 39η ουσιαστικα εβδομαδα ενω ειναι η τριτη μου καισαρικη σε 3 χρονια κ το βαρος της ξεπερνα κατα πολυ τα προηγουμενα 2 παιδια μου. Βεβαια η 38η βδομαδα πεφτει 15αυγουστο και υποψιαζομαι οτι ο γιατρος θα λειπει ασχετα που δεν το λεει. Εσας σας φαινεται φυσιολογικο η καλου κακου να παω να ζητησω κ μια δευτερη γνωμη? [οι εξετασεις μου μεχρι τωρα ηταν ολες αψογες με εξαιρεση την καμπυλη η οποια ναι μεν δεν ηταν παθολογικη αλλα ηταν οριακη και βαρος εχω παρει μονο 2,5 κιλα σε ολη την εγκυμοσυνη]

Επισης να προσθεσω οτι ειχα συσπασεις απο 15η εβδομαδα κ οτι τωρα εχω σταματησει τα γιουτοπαρ κ εχω απιστευτους πονους περιοδου. [ειμαι 34και 6 σημερα]

Despoina 27/5/2010

Dimitris 12/6/2011

Marilou 9/8/2013

Καλησπερα, θα ηθελα την γνωμη σας σε κατι

η πρωτη μου καισαρικη εγινε 24w6d με βαρος της μικρης 820γρ

η δευτερη εγινε 37w με βαρος του μικρου 2830γρ

τωρα μπαινω στον μηνα μου για το τριτο μου παιδακι κ ο γιατρος λεει να την βγαλουμε 38w5d. 22 αυγουστου δηλαδη ενω η μπεπα 31w3d ηταν ηδη 2200γρ, εκτος οτι φοβαμαι και οτι νιωθω οτι το σωμα μου δεν αντεχει τοσο μου φαινεται υπερβολικο να την βγαλουμε την 39η ουσιαστικα εβδομαδα ενω ειναι η τριτη μου καισαρικη σε 3 χρονια κ το βαρος της ξεπερνα κατα πολυ τα προηγουμενα 2 παιδια μου. Βεβαια η 38η βδομαδα πεφτει 15αυγουστο και υποψιαζομαι οτι ο γιατρος θα λειπει ασχετα που δεν το λεει. Εσας σας φαινεται φυσιολογικο η καλου κακου να παω να ζητησω κ μια δευτερη γνωμη? [οι εξετασεις μου μεχρι τωρα ηταν ολες αψογες με εξαιρεση την καμπυλη η οποια ναι μεν δεν ηταν παθολογικη αλλα ηταν οριακη και βαρος εχω παρει μονο 2,5 κιλα σε ολη την εγκυμοσυνη]

Επισης να προσθεσω οτι ειχα συσπασεις απο 15η εβδομαδα κ οτι τωρα εχω σταματησει τα γιουτοπαρ κ εχω απιστευτους πονους περιοδου. [ειμαι 34και 6 σημερα]

Το ζήτημα του πότε θα πρέπει να κάνουμε την επόμενη καισαρική είναι ένα δύσκολο θέμα. Έχει να κάνει με την όλη πορεία της κύησης. Ο γυναικολόγος θα πρέπει να ζυγίσει την πλευρά του εμβρύου και της μαμάς και να βρεί τη χρυσή τομή. Συνήθως αν δεν υπάρχει κάποιος σοβαρός λόγος δεν θέλουμε να κάνουμε καισαρική τομή πριν την 38η εβδομάδα για τον κίνδυνο την ανωριμότητας των πνευμόνων των εμβρύων. Από την άλλη όσο καθυστερούμε διακινδυνεύουμε μία διάσπαση της τομής της μήτρας. Το πιθανότερο είναι ότι το σώμα σας θα δώσει τη λύση από μόνο του αρκεί να είστε σε επιφυλακή και εσείς και ο γιατρός σας. Ευχαριστώ για το ερώτημα.

Χριστίνα Βάντζου

Μαιευτήρας-Γυναικολόγος,

Διαφημίσεις

Καλημερα Γιατρε.... Λοιπον πηρα και τις υπολοιπες...

προγεστερονη =7,51

Τ3= 1,2

Τ4=7,9

TSH=1,85

Τελικα αξιζει να κανω την ΑΜΗ...??

Επισης Γιατρε μου πηρα τηλεφωνο να δω αν ειναι ετοιμες οι εξετασεις θρομβοφιλιας.. Μου ειπαν οτι καποια αποτελεσματα βγηκαν αμφιβολα και θα πρεπει να τα επαναλλαβω... !!!

η γιατρος μου μου ειπε οτι το αμφιβολλο αποτελεσμα δικαιολογει την αποβολη μου την 12η βδομαδα.. Εσεις τι πιστευετε...?? ισχυει αυτο...???

Είναι πιθανό αν έχετε όντως διαταραχή τύπου θρομβοφιλίας να σχετίζεται με την αποβολή σας την 11η εβδομάδα. Οι εξετάσεις σας του θυρεοειδούς είναι καλές. Όσο για τις υπόλοιπες κάποιες είναι οριακές. 'Ισως θα πρέπει να επαναληφθούν.

Η γνώμη μου είναι ότι θα πρέπει να εξετάσετε την ΑΜΗ σας σε περίπτωση μόνο που προσπαθείτε για εγκυμοσύνη ανεπιτυχώς, κάτι που δεν ισχύει στην περίπτωσή σας.

Χριστίνα Βάντζου

Μαιευτήρας-Γυναικολόγος,

Καλησπέρα γιατρέ, σας γράφω με λίγα λόγια το ιστορικό μου, είμαι 35 χρονών μητέρα ενός κοριτσιού 33 μηνών. ΄Εχω γεννήσει με καισαρική. Λοιπόν πριν 15 μήνες έκανα ένα χειρουργείο στη μέση(ομσσ) μικροδισκεκτομή στο επίπεδο Ο4-Ο5 και σπονδυλοδεσία στα επίπεδα από Ο3 μέχρι Ι1. Πριν φτάσω στο χειρουργείο είχα για πολύ καιρό περίπου 6 μήνες τρομερό πόνο στη μέση, με είχε ρίξει στο κρεβάτι με θεραπείες με ενέσεις αλλα το πρόβλημα επέμενε. Μέχρι που τον τελευταίο καιρό αφού είχα νοσηλευτεί και στο νοσοκομείο, είχαν μουδιάσει τα πόδια μου και δεν μπόρουσα να πατησω τις μύτες των ποδιών και να περπατήσω, είχα μουδιάσει και στα γεννητικά μου όργανα δεν ένοιωθα όποτε ήθελα να σκουπιστώ και δεν μπορούσα να ουρήσω. Τώρα 15 μήνες μετά δεν έχω τον πόνο που είχα αλλα έχω διάφορα προβλήματα έχω ακόμη μουδιασμένα πόδια σε διάφορα σημεία των ποδιών το αριστερό μου πόδι δεν το πατάω καλά και κουτσαίνω και τα γεννητικά μου όργανα από τη μέση και προς τα δεξιά είναι μουδιασμένο. Επίσης δυσκολεύομαι ακόμη στην ούρηση. Οι γιατροί μου είπαν πως το χειρουργείο πήγε καλά και πως χρειάζεται χρόνο. Το τελευταίο 2μηνο όμως έχω αρχίσει να πονάω πολύ στην ουρίτσα μου όποτε κάθομαι και όταν θέλω να σηκωθώ υποφέρω στην ουρίτσα. Ο ορθοπεδικός μου μου είπε πως δεν είναι κάτι σοβαρό. Μου έχουν πει όμως πως συμβαίνει σε γυναίκες στην εγκύμοσυνη ή και μετά την γέννα ισχύει κάτι τέτοιο;

Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω τη γνώμη σας για μια εγκυμοσύνη μετά από τέτοιο χειρουργείο; Θέλω να κάνω δεύτερο παιδάκι αλλά με τρομάζει πως θα εξελιχθεί η εγκυμοσύνη. Έχετε παρόμοια περιστατικά; Θα μπορούσε μια εγκυμοσύνη να μου δημιουργήσει πρόβλημα;

Ευχαριστώ.

Σίγουρα μια κύηση θα επιβάρυνε το πρόβλημα στη μέση σας, αυτό όμως είναι πλέον αρμόδιος ο ορθοπεδικός να σας το πει. Λυπάμαι που δεν μπορώ να σας βοηθήσω περισσότερο. Θα πρέπει να μιλήσει ο γιατρός σας με τον ορθοπεδικό.

Χριστίνα Βάντζου

Μαιευτήρας-Γυναικολόγος,

Ευχαριστω για την απαντηση... δυστυχως ο γιατρος μου με ειδε χτες [35w2d] μου ειπε οτι ημικρη κοντευει τα 3,5 κιλα αλλα παρ'ολα αυτα θα με ξαναδει 20/8 ποθ μου εκλεισε την καισαρικη. θα λειψει διακοπες και ειπε στις 16 να παω στο νοσοκομειο και να πω σεμια μαια να μου κανει nst κ αν δειξει τπτ περιεργο να τον παρω τηλεφωνο... κοινως υπερηχοι τελος... εχω μπερδευτει και αγχωθει παρα πολυ. ελπιζω να γινει οπως τα λετε και να δωσει την λυση το σωμαμου με τον καλυτερο δυνατο τροπο και για μενα και για την μικρη.

Despoina 27/5/2010

Dimitris 12/6/2011

Marilou 9/8/2013

Είναι πιθανό αν έχετε όντως διαταραχή τύπου θρομβοφιλίας να σχετίζεται με την αποβολή σας την 11η εβδομάδα. Οι εξετάσεις σας του θυρεοειδούς είναι καλές. Όσο για τις υπόλοιπες κάποιες είναι οριακές. 'Ισως θα πρέπει να επαναληφθούν.

Η γνώμη μου είναι ότι θα πρέπει να εξετάσετε την ΑΜΗ σας σε περίπτωση μόνο που προσπαθείτε για εγκυμοσύνη ανεπιτυχώς, κάτι που δεν ισχύει στην περίπτωσή σας.

Χριστίνα Βάντζου

Σας ευχαριστω Πολυ Κα Χριστινα για την απαντηση σας.. εχτες πηρα και τα αποτελεσματα για την Θρομοβοφιλια... !!!

PT ασθενους=12,8 sec φ.τ 11-14

INR=1,1 φ.τ 1-1,3

APTT ασθενους=38,7 sec φ.τ 25-35

Ινωδογονο=264,1 φ.τ 180-400

D-DIMERS= 0,3 φ.τ 0-5

FVIII:c = 78,5% φ.τ 50-140

vWFAG = 78,5% φ.τ 50-160

Rcof=77,0% φ.τ 50-140

FIX = 64,0% φ.τ 60-140

FXI= 75,7% φ.τ 60-140

FXII=47,3% φ.τ 60-140

Πρωτεινη C:c= 101,9% φ.τ 75-140

AT III: C= 96% φ.τ 75-140

Πρωτεινη S:c =39,6% φ.τ 65-180

APC- resistance = 3,7 φ.τ >1,5

Ομοκυστεινη= 10,6 φ.τ <11,5

Αντιπυκτικα Λυκου = 0,96

FV Leiden= Φυσιολογικος

G20210A FII= Φυσιολογικος

ΜΤΗFR = Ετεροζυγος

Εναντι Καρδιολιπινης IgG= 3,5 φ.τ <15 αρνητικο

Εναντι Καρδιολιπινης IgM= 7,7 φ.τ <12,5 αρνητικο

Εναντι Φωσφατιδυλσερινης IgG = 6,0 φ.τ <25

Εναντι Φωσφατιδυλσερινης IgM = 8,8 φ.τ<25

Εναντι B2-GPI IgG = 6,4 φ.τ <20

Εναντι B2-GPI IgM = 3,9 φ.τ <20

Μου ειπαν Οτι ειναι Παθολογικες οι τιμες και οτι εχω μια ηπια μορφη Θρομβοφιλιας αλλα και ταση προς αιμοραγιες.. ΑΚτι σπανιο που ομως υπαρχει.. !!

Απο εκει η γιατρος και η αιματολογος μου ειπαν οτι οταν μεινω εγκυος θα χρειαστω ενεσουλες.. εσεις τι πιστευετε...??

2311399a5vqu82s2t.gif

PjlKp3.png

καλημερα σας,ειμαι καινουρια εδω κ δεν εχω ιδεα αν γραφω στο σωστο μερος,να σς πω οσο γινεται με λιγα λογια τι μου συμβαινει.....την πρωτοχρονια του 13 εγκυος σε διδδυμα επαθα ρηξη υμενωνω κ χοριοαμνιονιτιδα με αποτελεσμα να χασω τα μικρα μου στην 20 εβδομαδα σε ολη την εγκυμοσυνη ειχα αποκολησεις κ αυτο μαλλον ηταν η αιτια,επειτα εκανα ολες τις απαραιτητες εξετασεις κ ο γιατρος ειπε οτι μπορω κ παλι να προσπαθησω,βρηκαμε μονο ηπια ανεπαρκεια S στις εξετασεις θρομβοφιλιας.εμεινα εγκυος 3 μηνες μετα σε ενα μωρακι,απο την 6 εβδομαδα ειδα αιμα,ομως ο γιατρος ελεγε δεν ειναι τιποτα,στην 8 μπηκα στο νοσοκομειο με ακατασχετη αιμοραγια γιατι επαιρνα κ innohep προληπτικα,η αποκοληση ηταν τεραστια βγηκα μετα απο 20 μερες ο γιατρος ελεγε μονο η φυση ξερει....αλαξα γιατρο κ ξεκινησα θεραπεια προγεστερονης vasclor,ultrogestan, κ ολα πηγαιναν τελεια στισ 17 εβδομαδες ειχαν κολησει ολα κ απλα καναμε συντηρηση,στην β επιπεδου στις 22 εβδομαδες που ειμαι τωρα ο τραχηλος εφτασε 2.2 κ ξαναρχισα vasclor k ultrogestan,εχω μεγαλο θεμα ρινιτιδας κ ασθμα με αποτελεσμα να βηχω κ να φτερνιζομαι ολη την ωρα παρολο που παιρνω αντισταμινικα,ειμαι ξαπλα απο την 8 εβδομαδα,ο γιατρος λεει να το ξαναδουμε κ αν φτασει το1,5 να κανουμε επειγουσα περιδεση!φοβαμαιφοβαμαι να παω τουαλετα,να βηξω,να κατσω ακομα κ καθιστη για να φαω!!!τι να κανω ποια η γνωμη σας?αν μεινω ξαπλα υπαρχει περιπτωση να ανοιξει μονο κ μονο απο φτερνισμα η βηχα?να κανω περιδεση η κυνδινευει πιο πολυ να ξεκινησει τοκετος,εχω παλεψει τοσο να φτασω ως εδω....βοηθεια!

Γεια σας γιατρέ και καλό μήνα...είμαι 26 χρονών και δεν έχω σεξουαλικές επαφές εδώ και μήνες...είχα κάνει το Μάρτιο τεστ παπ και τα αποτελέσματά του ήταν φυσιολογικά..παρόλα αυτά έβλεπα κάποια υγρά σε όλες τις μέρες του κύκλου που σαν να είχαν ένα πράσινο χρώμα κάπως..πήγα στο γιατρό μου και μου έκανε καλλιέργεια κολπικού υγρού..στην εξέταση στο ιατρείο μου είπε ότι είμαι καθαρή και το μόνο που είπε ήταν ότι δεν είναι πράσινα υγρά..τα χαρακτήρισε ως "μύξες"..το αποτέλεσμα της καλλιέργειας έδειξε ότι είχα κολοβακτηρίδιο..και μου είπε ο γιατρός να μην ανησυχώ, μου έδωσε αντιβίωση "DALACIN C", μια κολπική κρέμα δηλαδή που έβαζα κάθε βράδυ πριν το ύπνο για 7 μέρες..και μου είπε δεν χρειάζεται επανεξέταση, ότι θα περάσει..να σημειώσω ότι ούτε φαγούρες είχα ούτε άλλα συμπτώματα..τέλειωσα τη θεραπεία, για 5 μέρες δεν έβλεπα κάτι, μετά μου ρθε περίοδος και με το που τέλειωσε εντόπισα πάλι αυτά τα υγρά-μύξες..και αναστατώθηκα..εντομεταξύ ο γιατρός μου λείπει εκτός ελλάδας το διάστημα αυτό..τι πιστεύετε, ότι θα χρειαστώ άλλη θεραπεία?η τι άλλο να κάνω? Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τον πολύτιμο χρόνο σας..μια γν'ωμη σας θα μου ήταν αρκετή για αρχή..

Καλησπερα γιατρε! Ειμαι 32 ετων ειχα μια εγκυμοσυνη με επειγουσα περιδεση στην 27η εβδομαδα(λογω ανεπαρκειας τραχηλου) με πολλα χαπια κ ατελειωτη ξαπλα μεχςρι το τελος..Ηθελα να σας ρωτησωτο εξης: στην επομενη εγκηυμοσυνη θα κανω περιδεση στην 12η εβδομαεδα. Μετα απο αυτο τι γινεται; Θα χρειαστει να παιρνω χαπια (γιουτοπαρ) και να ξαπλωνω απο τη 12εβδομαδα μεχρι τι 40η;Ευχαριστω.

Καλησπερα γιατρε, εχω 1 παιδακι 5,5 ετων και επειτα 3 παλινδρομες , η τελευταια στις 20 εβδομαδες. Ο γιατρος που με παρακολουθει τωρα πιστευευει οτι ευθυνεται το σακχαρο , λογω του οτι σε καμπυλη σακχαρου μετα την παλινδρομη βρεθηκαν σοβαρες υπογλυκαιμιες ειδικα την 3 η ωρα που εφτασε τα 33μγ.,και λογω της εικονας των ωοθηκων -δεν καταλαβα καλα- οτι εχει σχεση με το σακχαρο η εικονα των ωοθηκων. μου συνεστησε χρηση glucophase. Να σας πω οτι συλλαμβανω κανονικα και με τη μια.

Επισης εχω κανει ολο τον ελεγχο καθ'εξιν αποβολων και δεν εχω κατι σημαντικο εκτος οτι ειμαι ετεροζυγωτης mtfhr και εχω αρνητικα αντιπατρικα

- δεν θελω ομως να κανω εμβολια γι αυτα-.

Αυτο που ηθελα να σας ρωτησω ειναι πρωτον,αν χρειαζεται να κανω υστεροσαλπιγγογραφια, δεν εχω κανει εως τωρα και ο γιατρος μου δεν το θεωρει απαραιτητο, αλλα ακουω απο αλλες γυναικες οτι κανουν.

και δευτερον ποια ειναι η γνωμη σας σχετικα με το σακχαρο και τις υπογλυκαιμιες , μπορει στην εγκυμοσυνη να δημιουργει προβληματα και τελικα παλινδρομες?

Ευχαριστω πολυ και με συγχωρειτε αν σας κουρασα.

Ευχαριστω για την απαντηση... δυστυχως ο γιατρος μου με ειδε χτες [35w2d] μου ειπε οτι ημικρη κοντευει τα 3,5 κιλα αλλα παρ'ολα αυτα θα με ξαναδει 20/8 ποθ μου εκλεισε την καισαρικη. θα λειψει διακοπες και ειπε στις 16 να παω στο νοσοκομειο και να πω σεμια μαια να μου κανει nst κ αν δειξει τπτ περιεργο να τον παρω τηλεφωνο... κοινως υπερηχοι τελος... εχω μπερδευτει και αγχωθει παρα πολυ. ελπιζω να γινει οπως τα λετε και να δωσει την λυση το σωμαμου με τον καλυτερο δυνατο τροπο και για μενα και για την μικρη.

Σας εύχομαι με το καλό να έρθει το μωρό σας και είμαι σίγουρη ότι όλα θα πάνε καλά.

Χριστίνα Π. Βάντζου

Μαιευτήρας-Γυναικολόγος,

Σας ευχαριστω Πολυ Κα Χριστινα για την απαντηση σας.. εχτες πηρα και τα αποτελεσματα για την Θρομοβοφιλια... !!!

PT ασθενους=12,8 sec φ.τ 11-14

INR=1,1 φ.τ 1-1,3

APTT ασθενους=38,7 sec φ.τ 25-35

Ινωδογονο=264,1 φ.τ 180-400

D-DIMERS= 0,3 φ.τ 0-5

FVIII:c = 78,5% φ.τ 50-140

vWFAG = 78,5% φ.τ 50-160

Rcof=77,0% φ.τ 50-140

FIX = 64,0% φ.τ 60-140

FXI= 75,7% φ.τ 60-140

FXII=47,3% φ.τ 60-140

Πρωτεινη C:c= 101,9% φ.τ 75-140

AT III: C= 96% φ.τ 75-140

Πρωτεινη S:c =39,6% φ.τ 65-180

APC- resistance = 3,7 φ.τ >1,5

Ομοκυστεινη= 10,6 φ.τ <11,5

Αντιπυκτικα Λυκου = 0,96

FV Leiden= Φυσιολογικος

G20210A FII= Φυσιολογικος

ΜΤΗFR = Ετεροζυγος

Εναντι Καρδιολιπινης IgG= 3,5 φ.τ <15 αρνητικο

Εναντι Καρδιολιπινης IgM= 7,7 φ.τ <12,5 αρνητικο

Εναντι Φωσφατιδυλσερινης IgG = 6,0 φ.τ <25

Εναντι Φωσφατιδυλσερινης IgM = 8,8 φ.τ<25

Εναντι B2-GPI IgG = 6,4 φ.τ <20

Εναντι B2-GPI IgM = 3,9 φ.τ <20

Μου ειπαν Οτι ειναι Παθολογικες οι τιμες και οτι εχω μια ηπια μορφη Θρομβοφιλιας αλλα και ταση προς αιμοραγιες.. ΑΚτι σπανιο που ομως υπαρχει.. !!

Απο εκει η γιατρος και η αιματολογος μου ειπαν οτι οταν μεινω εγκυος θα χρειαστω ενεσουλες.. εσεις τι πιστευετε...??

Από το ιστορικό σας και τα αποτελέσματα των εξετάσεων προκύπτει ότι θα χρειαστεί να ξεκινήσετε ενέσεις ηπαρίνης χαμηλού μοριακού βάρους από την αρχή της κύησης αλλά και ότι θα πρέπει να σας ξαναδεί αιματολόγος κατά την πορεία της κύησης. Εγώ θα σας πρότεινα να παίρνετε ένα χάπι φυλλικού οξέος καθημερινά από τώρα.

Χριστίνα Π. Βάντζου

Μαιευτήρας-Γυναικολόγος,

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...