Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ρωτήστε την ειδικό: Χριστίνα Βάντζου Μαιευτήρας/Γυναικολόγο

Recommended Posts

καλησπερα,ευχαριστω για την απαντηση και θα ηθελα να κανω αλλη μια ερωτηση:επιτρεπεται η ακτινογραφια στο τριτο τριμηνο?εχω σπασει το ποδι μου και μου εκαναν 3 φορες σε 12 μερες

• 2 εβδομάδες μετά...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 689
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• Επιστημονική συνεργάτιδα
Γιατρέ καλημέρα θα ήθελα να ρωτήσω κάτι, βρίσκομαι στην 15 εβδομάδα κυήσεως,στην 12η εβδομάδα κυήσεως οπού πήγα για αυχενική βρέθηκε στην αριστερή πλευρά της μήτρας (καθώς έχω καρδιόσχημο μήτρα με οπίσθια κλίση και κάμψη) μια κύστη 30.2mm που ο γιατρός μου την χαρακτήρισε ως παραπλακουντα,η οποία κύστη μου προκάλεσε αιμορραγία περίπου 15 ήμερων,

όταν στην 13η εβδομάδα επισκέφθηκα τον ιατρό μου για υπερηχογραφικό ελεγχο η κύστη συνέχιζε να υπάρχει με ελαφρώς μεγαλύτερο μέγεθος. Μετά από μια εβδομάδα βρέθηκα πάλι στη μαιευτική κλινική που έκανα την αυχενική για ένα επανέλεγχο καθώς ξέχασα να αναφέρω ότι το ρινικό οστό είχε φανεί υποπλαστικό. Ήμουν 14w&4d είδαμε το ρινικό οστό και από τις μετρήσεις φαίνεται ότι το έμβρυο αναπτύσσεται κανονικά. σε αυτό τον έλεγχο όμως δεν φάνηκε η κύστη στη μήτρα αλλά ένα υποχοριονικό αιμάτωμα δίχωρο επί εδάφους πιθανώς αιματοκολπου (σας το αναφέρω όπως είναι στα σχόλια του υπερηχογραφηματος) με διαστάσεις 52χ20 mm. και ο προσωπικός μου γιατρός και ο γιατρός που πραγματοποιησε τον υπέρηχο μου είπαν ότι είναι μια αρκετά σπάνια περίπτωση που δεν μπορούμε να ξέρουμε την έκβαση του. θα ήθελα να σας ρωτήσω κατα πόσο θεωρείται κι εσείς σπάνια τη περίπτωση μου, και κατά πόσο κινδυνεύει το έμβρυο αν το αιμάτωμα αιμορραγήσει, μου ανέφεραν οτι μπορεί να δημιουργήσει μια εσωτερική αιμορραγία που προφανώς δεν θα αντιληφθώ, άλλα σε καμιά περίπτωση δεν γνωρίζουμε αν θα έχει κλινικό ενδιαφέρον. επίσης θεωρείται ότι η κύστη που είχαμε δει στην αρχή μπορεί να σχετίζεται με το αιμάτωμα? απλά να σας αναφέρω ότι έχω και συσπάσεις από την αιμορραγία και μετά, και παίρνω 3 χαπάκια μαγνησίου(trofocart), 3 χαπάκια utrogestan, 1 χάπι filicine kai 1 χάπι calcioral

και απλά για το ιστορικό είναι η δεύτερη εγκυμοσύνη μου, στην πρώτη δεν είχα ιδιαίτερα προβλήματα (εκτός από μικρή αποκόλληση) που έφτασε ως την 41 εβδομάδα που μετά από ένα δύσκολο 13ωρο τοκετό γέννησα φυσιολογικά ένα υγιές αγόρι βάρους 3560gr.

Θα εκτιμούσα πολύ να μου αναφέρατε κι εσείς την άποψη σας καθώς θεωρώ ότι είστε μια υπέροχη επιστήμων με αγάπη και γνώση για το λειτούργημα σας.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων και ζητώ συγνώμη για το πολύ μεγάλο μήνυμα.

Καλησπέρα. Πιστεύω, από αυτά που μου αναφέρετε ότι η κύστη που είχαν δει σχετίζεται με το αιμάτωμα. Πιθανώς το σχήμα της μήτρας σας να παίζει κάποιο ρόλο. Από τη στιγμή που και στην πρώτη κύηση είχατε αποκόλληση, ίσως θα έπρεπε να κάνετε εξετάσεις θρομβοφιλίας. Η συμβουλή μου είναι να ακολουθείτε την αγωγή του γιατρού σας, να ξεκουράζεστε και πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά. Άλλωστε το γεγονός ότι το μωρό τρέφεται καλά, δείχνει ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Μαιευτήρας-Γυναικολόγος,

Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου και

Εμφάνιση Περισσοτέρων Μηνυμάτων του Χρήστη

Δημοσιεύστε εδώ το ερώτημά σας απευθείας στην κα Βάντζου εδώ

καλημερα γιατρε. σας εχω ξαναγραψει και στο παρελθον. εχω τρεις παλλινδρομες στο ιστορικο μου δυστιχως( προκληση ωορηξιας και pregnil). ειμαι λοιπον παλι στην προσπαθεια. τελευταια περιοδος ειχα στις 13 ιουλιου. επειδη ομως ο γιατρος μου λειπει, εχω ραντεβου για υπερηχο στις 22 του μηνα για να δουμε τα ωοθυλακια οπως κανουμε παντα. απο εχτες λοιπον εχω βλενες ασπρες σαν αυτες που εχουμε στην ωορηξια. υπαρχει περιπτωση να γινει τοσο νωρις η ωορηξια; σας ευχαριστω πολυ!!

καλημερα γιατρε. σας εχω ξαναγραψει και στο παρελθον. εχω τρεις παλλινδρομες στο ιστορικο μου δυστιχως( προκληση ωορηξιας και pregnil). ειμαι λοιπον παλι στην προσπαθεια. τελευταια περιοδος ειχα στις 13 ιουλιου. επειδη ομως ο γιατρος μου λειπει, εχω ραντεβου για υπερηχο στις 22 του μηνα για να δουμε τα ωοθυλακια οπως κανουμε παντα. απο εχτες λοιπον εχω βλενες ασπρες σαν αυτες που εχουμε στην ωορηξια. υπαρχει περιπτωση να γινει τοσο νωρις η ωορηξια; σας ευχαριστω πολυ!!

Καλησπερα. Για να εχετε ωορρηξια τοσο νωρις 7η με 8η μερα σημαινει οτι θα κανετε μικρο κυκλο 22 περιπου μερες. Ειναι λιγο σπανιο αλλα οχι αδυνατο οποτε καλο ειναι να αρχισετε προσπαθειες.

Μαιευτήρας-Γυναικολόγος,

Καλημέρα γιατρέ. Το αποτέλεσμα του τεστ παπ που έκανα πρόσφατα αναφέρει στα ευρήματα λίγα κολποβακτηρίδια. Σε όλα τα τεστ πριν την εγκυμοσύνη ήταν πάντα πολλά τα κολποβακτηρίδια. Το επιθυμητό θα ήταν να είναι πολλά και τώρα; Να σημειώσω ότι η ηλικία μου είναι 35 και ότι γέννησα πριν 21 μήνες για πρώτη φορά.

Διαφημίσεις

kαλησπέρα σας...είμαι 34 χρονών και εδώ κι ένα χρόνο έχω ανακαλύψει ένα ινομύωμα. Εϊναι ενδοτοιχωματικό στο δεξί πλάγιο της μητρας, αρκετά μεγάλο. Όταν το ανακαλύψαμε ήταν 5 εκ, τώρα είναι 5,5.Δεν επηρεάζει καθόλου το ενδομήτριο και δε μου προκαλεί καθυστερήσεις,αιμορραγίες ή πόνους. Θα ήθελα τη γνώμη σας για το αν πρέπει να αφαιρεθεί ή όχι. Ακόμα δεν έχω παιδάκια και θα ήθελα από Σεπτέμβρη να αρχίσω προσπάθειες. Ο γυναικολόγος μου λέει ότι μια λύση θα ήταν να προσπαθήσω κι αν μου προκαλέσει επιπλοκές ή αποβολή να το αφαιρέσω προτού προβώ σε νέα προσπάθεια. Βέβαια μου έχει πει ότι οι πιθανές επιπλοκές είναι αρκετές και η πιθανότητα να συμβει κάτι 20-30%. Από την άλλη μου έχει πει επίσης ότι αν αφαιρεθεί είναι πιθανό να δημιουργηθούν συμφύσεις και να δυσκολευτώ στη σύλληψη. Να σας πω ακόμα ότι αν αποφασίσω να το αφαιρέσω θα γίνει με ανοιχτό χειρουργείο, γιατί είναι κοντά στο ενδομήτριο και θέλει να είναι πιο σίγουρος ότι δε πειράξει το ενδομήτριο με την λαπαροσκοπική αφαίρεση. Ποια είναι η γνώμη σας; Να το αφαιρέσω πριν ή να ξεκινήσω προσπάθειες και βλέπουμε;

user_online.gifreputation.gif report.gif quote.gif multiquote_off.gif quickreply.gif post_old.gif 15-07-14, 14:28

Καλησπερα. Για να εχετε ωορρηξια τοσο νωρις 7η με 8η μερα σημαινει οτι θα κανετε μικρο κυκλο 22 περιπου μερες. Ειναι λιγο σπανιο αλλα οχι αδυνατο οποτε καλο ειναι να αρχισετε προσπαθειες.

σας ευχαριστω πολυ!

Καλημέρα σας, εχω ενα παιδακι 2,5 χρονων. Στην εγκυμοσύνη απο πολυ νωρίς ξεκίνησαν συσπάσεις με αποτέλεσμα να μεινω 5 μήνες στο κρεβάτι και έπαιρνα yutopar. Τώρα που αυτά καταργηθηκαν τι θεραπεία ακολουθειται? Επίσης τον τελευταίο καιρο παρουσιαζω φλεβοκομβικες ταχυκαρδιες και ο καρδιολόγος μου έχει δωσει τα lopresor που ευτυχως ακόμα δεν έχει χρειαστεί να παρω, σε τέτοια περίπτωση μπορώ να πάρω αντίστοιχο χάπι του yutopar αν χρειάζεται σε 2η εγκυμοσύνη επειδή ξέρουμε οτι ανεβάζουν παλμούς? Σας ευχαριστώ

• 2 εβδομάδες μετά...

Καλησπέρα σας!έχω μια κόρη 3,5 χρόνων και μετά προσπαθειες για 2 παιδάκι αποτυχημένες.μια παλινδρομη μια εξωμητρια με αφαίρεση αριστερής σάλπιγγας και μια βιοχημική.έκανα εξετάσεις θρομβοφιλιαΣ και μόνο ο παράγοντας wfag είναι αυξημένοΣ.ο γιατρός ν είπε ότι σε επόμενη προσπάθεια θα πρέπει να κάνω Αντιθρομβωτικες ενέσεις για τον λογο αυτό και για φλεβιτιδα.το ερώτημα μου εείναι το εξής. Τελευταία περίοδος με σταθερ κυκλο 15 -7 και επαφή κάθε 2 μέρες .1-8 πήγα για τεστ Παπ και υπεριχο ο οποίος ήταν καθαρός και φάνηκε ότι είχε γίνει ωορρηξία απο τη δεξιά ωοθηκη.μετά από 2 μέρες παρατήρησα λευκά πηχτα υγρα που μετά γίνανε γαλακτερα( αοσμα)υπάρχει περίπτωση εγκυμοσύνης; Και κάτι αάλλο, είναι απαραίτητο να υπάρχει πόνος στο στήθος; Αν θυμάμαι καλά στην πρωτη μου εγκυμοσύνη δεν ειχα.σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Καλησπέρα σας! Έχω Σύνδρομο Υπερδιεγερσης Ωοθηκών και θα ήθελα να ρωτήσω πώς αποβάλλονται αυτές οι κύστες. Κολπικά; Μέσω των νεφρών; Απορροφούνται απο τον οργανισμό; Τις τελευταίες μέρες παρατηρώ στην τουαλέτα χοντρές κηλίδες ανοιχτού κίτρινου χρώματος, παχύρευστες και αναρωτιέμαι αν είναι κύστες ή υγρά εγκυμοσύνης. Επίσης τις περισσότερες γορές είναι ολοστρόγγυλες. Προφανώς αοβάλλονται απο τον κόλπο, αλλά τι είναι;

Διαφημίσεις

Γιατρε καλησπερα.

Θα ηθελα τη γνωμη σας, στην περιπτωση που ο ενας γονεας είναι ετεροζυγώτης φορέας της α-μεσογειακης αναιμιας και ο αλλος γονέας ειναι σιωπηλος φορέας της α-μεσογειακης αναιμιας, συνισταται προγεννητικος ελεγχος (με ληψη τροφοβλαστης ή αμνιοπαρακεντηση) ή οχι;

Αν γεννηθεί ένα παιδί με αιμοσφαιρινοπάθεια Η, τι προβλήματα θα έχει οσον αφορα την υγεια και την ποιοτητα της ζωης του κατ' επεκταση;

Σας ευχαριστω εκ των προτερων και περιμενω την απαντηση σας!

R5sOp3.png[/url]

Καλημέρα σας, εχω ενα παιδακι 2,5 χρονων. Στην εγκυμοσύνη απο πολυ νωρίς ξεκίνησαν συσπάσεις με αποτέλεσμα να μεινω 5 μήνες στο κρεβάτι και έπαιρνα yutopar. Τώρα που αυτά καταργηθηκαν τι θεραπεία ακολουθειται? Επίσης τον τελευταίο καιρο παρουσιαζω φλεβοκομβικες ταχυκαρδιες και ο καρδιολόγος μου έχει δωσει τα lopresor που ευτυχως ακόμα δεν έχει χρειαστεί να παρω, σε τέτοια περίπτωση μπορώ να πάρω αντίστοιχο χάπι του yutopar αν χρειάζεται σε 2η εγκυμοσύνη επειδή ξέρουμε οτι ανεβάζουν παλμούς? Σας ευχαριστώ

Καλησπερα σε αντιστοιχη κατασταση τωρα χρησιμοποιουμε προγεστερονη και μαγνησιο τα οποια δεν δημιουργουν ταχυκαρδιες.

Μαιευτήρας-Γυναικολόγος,

Γιατρε καλησπερα.

Θα ηθελα τη γνωμη σας, στην περιπτωση που ο ενας γονεας είναι ετεροζυγώτης φορέας της α-μεσογειακης αναιμιας και ο αλλος γονέας ειναι σιωπηλος φορέας της α-μεσογειακης αναιμιας, συνισταται προγεννητικος ελεγχος (με ληψη τροφοβλαστης ή αμνιοπαρακεντηση) ή οχι;

Αν γεννηθεί ένα παιδί με αιμοσφαιρινοπάθεια Η, τι προβλήματα θα έχει οσον αφορα την υγεια και την ποιοτητα της ζωης του κατ' επεκταση;

Σας ευχαριστω εκ των προτερων και περιμενω την απαντηση σας!

Καλησπερα η α μεσογειακη αναιμια εχει πολλους τυπους συνηθως ελαφριας μορφης. Το πιο σωστο ειναι να απευθυνθειτε στο κεντρο μεσογειακης αναιμιας στο Λαικο νοσοκομειο με τις εξετασεις σας.

Μαιευτήρας-Γυναικολόγος,

Καλησπερα σε αντιστοιχη κατασταση τωρα χρησιμοποιουμε προγεστερονη και μαγνησιο τα οποια δεν δημιουργουν ταχυκαρδιες.

Σας ευχαριστώ για την απάντησή σας, αυτά τα έπαιρνα στην εγκυμοσύνη αλλά δεν είχαν αποτέλεσμα οπότε ποιο θα ήταν το επόμενο βημα?

Γειά σας. Ήθελα να ρωτήσω τι επιπτώσεις μπορεί να έχει μια διακοπή κύησης εάν γίνει μετά από καισαρική, σε διάστημα μικρότερο από το ενδεδειγμένο, δηλαδή σε λιγότερο από έναν χρόνο από την επέμβαση. Έχει μεγαλύτερους κινδύνους από αυτούς που έχει έτσι κι αλλιώς μια διακοπή ; Ευχαριστώ.

Διαφημίσεις

Καλησπέρα κ. Βαντζου!!! Τον Γενάρη είχα βγάλει υστεροσκοπικά 1 ενδομήτριο πολύποδα και όλα πήγαν καλά. Απο τότε προσπαθούμε για μωρό αλλά ακόμα δεν τα έχουμε καταφέρει. Αυτό που με ανησυχεί όμως είναι ότι τον προηγούμενο μήνα μετα την επαφή είχα αίμα... Και στο σεντόνι κ στο σκούπισμα. Έιπα απλά θα έτυχε... Αυτό το μήνα πάλι το ίδιο και την στιγμή της επαφής ένιωςα και τρομερό κάψιμο..... Αύριο μου τελειώνει η περίοδος και θα κλείσω βέβαια ραντεβού εσέις τι πιθανολογείται να είναι;;; Σημειωτέον η περίοδος μου έρχεται παντα κανονικά δεν εχω προβλήματα!!! Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων !!!!

• 2 εβδομάδες μετά...

Καλημέρα ειμαι 40 εχω ενα παιδι 7 ετων και μεσα σε 10 μήνες είχα τρεις παλλινδρομες η τελευταία το Φεβρουάριο του 14 και από τοτε δεν εχω ξαναπροςπαθησει να μείνω εγκυος. Ολες οι εξετασεις ηταν καλές. Θελω τη γνωμη σας για τον ορμονικές έλεγχο που έγινε τη 3η ημερα του κυκλου TSH:2,04mIU/I, FSH:5,8mIU/mL, LH:3,3mIU/mL, PRL:11,3 ng/mL, E2:22,7 pg/mL και AMH:1,73 ng/mL. Πιστεύετε οτι εχω πιθανότητες να μείνω εγκυος φυσιολογικά ; Υπαρχει περίπτωση να μπαίνω στην εμμηνοπαυση ; Ευχαριστώ.

Καλησπέρα,

παίρνω αντισυλληπτικά τα τελευταία τρία χρόνια. Χθές ήταν η όγδοη(σάββατο) ημέρα μετά το τελευταίο χάπι και έπρεπε να ξεκινήσω την νέα ταινία χαπιών, όμως δεν το έπραξα γιατί ήμουν για camping στα βουνά και στα λαγκάδια και δεν μπορούσα να το προμηθευτώ. Μόλις επέστρεψα πήρα δύο χάπια μαζί. Έπραξα σωστά; Και επίσης είχα σεξουαλική επαφή την παρασκευή και σήμερα το πρώι. Υπάρχει περίπτωση εγκυμοσύνης; Ευχαριστώ

• 3 εβδομάδες μετά...
Καλησπέρα,

παίρνω αντισυλληπτικά τα τελευταία τρία χρόνια. Χθές ήταν η όγδοη(σάββατο) ημέρα μετά το τελευταίο χάπι και έπρεπε να ξεκινήσω την νέα ταινία χαπιών, όμως δεν το έπραξα γιατί ήμουν για camping στα βουνά και στα λαγκάδια και δεν μπορούσα να το προμηθευτώ. Μόλις επέστρεψα πήρα δύο χάπια μαζί. Έπραξα σωστά; Και επίσης είχα σεξουαλική επαφή την παρασκευή και σήμερα το πρώι. Υπάρχει περίπτωση εγκυμοσύνης; Ευχαριστώ

Καλησπέρα, από τα περιγραφόμενα δεν υπάρχει περίπτωση εγκυμοσύνης με την καθυστέρηση του πρώτου χαπιού.

Μαιευτήρας-Γυναικολόγος,

Καλημέρα ειμαι 40 εχω ενα παιδι 7 ετων και μεσα σε 10 μήνες είχα τρεις παλλινδρομες η τελευταία το Φεβρουάριο του 14 και από τοτε δεν εχω ξαναπροςπαθησει να μείνω εγκυος. Ολες οι εξετασεις ηταν καλές. Θελω τη γνωμη σας για τον ορμονικές έλεγχο που έγινε τη 3η ημερα του κυκλου TSH:2,04mIU/I, FSH:5,8mIU/mL, LH:3,3mIU/mL, PRL:11,3 ng/mL, E2:22,7 pg/mL και AMH:1,73 ng/mL. Πιστεύετε οτι εχω πιθανότητες να μείνω εγκυος φυσιολογικά ; Υπαρχει περίπτωση να μπαίνω στην εμμηνοπαυση ; Ευχαριστώ.

Καλησπέρα. Οι εξετάσεις σας είναι πολύ καλές και δείχνουν ότι οι ωοθήκες σας και ο θυρεοειδής σας λειτουργούν άψογα. Θα πρέπει, όμως, να ψάξετε το λόγο των παλίνδρομων κυήσεων με εξετάσεις ενδεχομένως θρομβοφιλίας, καρυότυπου ζεύγους, ακόμα και με υστεροσκόπηση για τον έλεγχο της ενδομήτριας κοιλότητας.

Μαιευτήρας-Γυναικολόγος,

Σας ευχαριστώ για την απάντησή σας, αυτά τα έπαιρνα στην εγκυμοσύνη αλλά δεν είχαν αποτέλεσμα οπότε ποιο θα ήταν το επόμενο βημα?

Καλησπέρα. Αν συζητάμε για πρόωρες συσπάσεις, υπάρχουν πάντα τα ενέσιμα φάρμακα, όπως η ριτοδρίνη και το ατοσιμπάν. Σε μη ενέσιμη μορφή άλλη εναλλακτική είναι τα υπόθετα ινδομεθακίνης, σε περιορισμένη, όμως, λήψη λόγω προβλημάτων που δημιουργούν στο έμβρυο. Και φυσικά, σε κάθε περίπτωση κύησης με ιστορικό πρόωρων συσπάσεων, ελέγχεται συχνά ο τράχηλος και εφαρμόζεται η περίδεση αυτού όπου χρειάζεται.

Μαιευτήρας-Γυναικολόγος,

Γειά σας. Ήθελα να ρωτήσω τι επιπτώσεις μπορεί να έχει μια διακοπή κύησης εάν γίνει μετά από καισαρική, σε διάστημα μικρότερο από το ενδεδειγμένο, δηλαδή σε λιγότερο από έναν χρόνο από την επέμβαση. Έχει μεγαλύτερους κινδύνους από αυτούς που έχει έτσι κι αλλιώς μια διακοπή ; Ευχαριστώ.

Καλησπέρα. Το τοίχωμα της μήτρας επουλώνεται σε διάστημα 3-6 μηνών μετά από μια καισαρική, ανάλογα με τον οργανισμό. Φυσικά, πάντα υπάρχει ουλώδης ιστός εκεί που έγινε η τομή της καισαρικής, όμως δεν μπορεί κανείς να πει με ακριβή ποσοστά τον παραπάνω κίνδυνο ρήξης ή τραυματισμού της μήτρας κατά τη διάρκεια μιας απόξεσης μετά από καισαρική. Γενικά, σε έμπειρα χέρια οι πιθανότητες επιπλοκών είναι πολύ μικρές.

Μαιευτήρας-Γυναικολόγος,

Καλησπέρα κ. Βαντζου!!! Τον Γενάρη είχα βγάλει υστεροσκοπικά 1 ενδομήτριο πολύποδα και όλα πήγαν καλά. Απο τότε προσπαθούμε για μωρό αλλά ακόμα δεν τα έχουμε καταφέρει. Αυτό που με ανησυχεί όμως είναι ότι τον προηγούμενο μήνα μετα την επαφή είχα αίμα... Και στο σεντόνι κ στο σκούπισμα. Έιπα απλά θα έτυχε... Αυτό το μήνα πάλι το ίδιο και την στιγμή της επαφής ένιωςα και τρομερό κάψιμο..... Αύριο μου τελειώνει η περίοδος και θα κλείσω βέβαια ραντεβού εσέις τι πιθανολογείται να είναι;;; Σημειωτέον η περίοδος μου έρχεται παντα κανονικά δεν εχω προβλήματα!!! Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων !!!!

Καλησπέρα. Οι λόγοι της αιμόρροιας μπορεί να είναι πολλοί, όπως κάποια φλεγμονή, τραχηλικός πολύποδας κ.ά. Το πιο σωστό είναι να σας εξετάσει ο γυναικολόγος σας και ίσως να κάνατε και ένα τεστ παπ ή και καλλιέργεια κολπικού και τραχηλικού υγρού.

Μαιευτήρας-Γυναικολόγος,

Καλημέρα γιατρέ!

θα ήθελα να σας κάνω κάποιες ερωτήσεισ γιατι έχω μπερδευτεί. Καταρχήν είμαι 30 χρονών και εδώ και σχεδόν 1,5 μήνα πρόσπαθώ με τον άντρα μου για παιδάκι! ο πρώτοσ μήνασ δεν μασ είχε ευχαριστα νέα και συνεχίζουμε! έχω πολύ σταθερό κύκλο 30 ημερών. τελευταία περίοδοσ ήταν 19/8/2014 και στισ 8/9/2014 επισκεφθηκα την γυναικολογο για τισ καθιερωμλενεσ εξετάσεισ. να σημειώσω πωσ έχω 2-3 μέρεσ που πονάει λίγο το στήθοσ μου. μου είπε λοιπόν πωσ βλέπει μια κύστη και πωσ αν δεν υπήρχε από παλιά μπορεί και να είναι εγκυμοσύνη. το ενδομήτριο ειναι 13,6 mm. υπάρχει περίπτωση εγκυμοσύνησ? έχω αγωνία γι αυτο. πότε να κάνω το τέστ? αν το κάνω τώρα θα έχω αποτέλεσμα έγκυρο? κάτι τελευταίο... πηγαίνω και περπατάω και κάνω και τρεξιματάκι. σε περίπτωση εγκυμοσύνησ έχω φόβο? να σταματήσω να τρέχω? ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας και συγχαρητηρια για το έργο σας!

Καλησπέρα. Οι λόγοι της αιμόρροιας μπορεί να είναι πολλοί, όπως κάποια φλεγμονή, τραχηλικός πολύποδας κ.ά. Το πιο σωστό είναι να σας εξετάσει ο γυναικολόγος σας και ίσως να κάνατε και ένα τεστ παπ ή και καλλιέργεια κολπικού και τραχηλικού υγρού.

Σας ευχαριστώ τόσο πολύ για την απάντησή σας.

Μου έκανε κολποσκόπηση, τεστ παπ, καλλιέργεια μου είπε ότι μάλλον εχω κονδυλώματα,με έστειλε για βιοψία και γενικά έφυγα απο το ιατρείο κλαίγοντας γιατι ίσως χρειαζόταν και επέμβαση... Πείτε μου σας παρακαλώ την γνώμη σας. Τα αποτελέσματα βιοψίας;;; Ελαφρά κολπίτιδα..... Είναι δυνατόν ;;;; Δεν μπορούσε να το δει;;; Τι με έστειλε για βιοψία;;; Συγγνώμη δεν είμαι γιατρός αλλα νομίζω ότι έχασα την εμπιστοσύνη μου...

Σας ευχαριστώ και πάλι.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...