Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΑΝΤΕΧΕΤΑΙ Ο ΠΟΝΟΣ???

Recommended Posts

κορίτσια και εμείς μαλλον με τεχνητους πονους θα πάμε γιατι την πρώτη φορά εκανα καισαρική και τώρα θελω φυσιολογικά οποτε για να πετυχουμε κατάλληλες συνθηκες θα παμε μαλλον με τεχνητους..

αυτο που θελω να σας ρωτησω είναι επισκληριδιο κανατε?? και σε πιο σημειο της διαστολης???

Διαφημίσεις

κορίτσια και εμείς μαλλον με τεχνητους πονους θα πάμε γιατι την πρώτη φορά εκανα καισαρική και τώρα θελω φυσιολογικά οποτε για να πετυχουμε κατάλληλες συνθηκες θα παμε μαλλον με τεχνητους..

αυτο που θελω να σας ρωτησω είναι επισκληριδιο κανατε?? και σε πιο σημειο της διαστολης???

όσο αργότερα τόσο καλύτερα. συνήθως την κάνουν σε διαστολή 4.

εγω γέννησα με τεχνητούς πόνους γιατί ο προηγούμενος γιατρός μου βιαζόταν μάλλον για τις εκλογές κ δε με αφησε ούτε μία μέρα μετά τις 40 εβδομάδες. Αλ'ηθεια είναι διαφορετικοί οι φυσιολογικοί πόνοι από τους τεχνητούς??? Μακάρι να γεννήσω έτσι αυτή τη φορά!! Αν μπορείς πες μας κ άλλα για το πως γίνεται η πρόκληση με το χέρι, πραγματικά δε το έχω ξανακούσει...

οι πόνοι είναι εντελώς διαφορετικοί. οι τεχνητοί είναι οξείς, σκληροί και συνεχόμενοι. δε σε αφήνουν να ξεκουραστείς στο ενδιάμεσο και η μήτρα κάνει απανωτές συνεχόμενες συσπάσεις γι'αυτό και κάποιες φορές αδρανεί (σε μένα συνέβει και σταμάτησαν οι συσπάσεις και κινδύνευσε το μωρό γιατί ζορίστηκε).

οι φυσικοί πόνοι είναι διαφορετικοί και έχεις περιθώριο ανάμεσα να ηρεμήσεις και να πάρεις πάλι δυνάμεις. σε εκείνο το σημείο ηρεμεί και η μήτρα.

η μαία μου (καλή της ώρα) έλεγε ότι η φύση ξέρει καλύτερα κι όταν τη βιάζεις εκδικείται.

η πρόκληση με το χέρι γίνεται με το να "σκαλίσει" ο γιατρός ή η μαία τον τράχηλο της μήτρας. βγάζουν έτσι το πώμα που φράσσει τόσο καιρό τον τράχηλο και τον προστατεύει και η μήτρα παίρνει το μήνυμα ότι ξεκινάει ο τοκετός. το μυστικό είναι να παραμείνεις στη συνέχεια όρθια και να περπατάς για καμμιά ώρα ώστε να βοηθήσεις με τη βαρύτητα να κατέβει και το μωρό. εγώ ξεκίνησα τη διαδικασία στις 8.30 και μπήκα στο μαιευτήριο στις 13.30. εκεί μου έσπασαν τα νερά μεέβαλαν κάτω από ζεστό ντους που βοηθάει απίστευτα και στις 13.50 πήγα περπατώντας στην αίθουσα τοκετού. εκεί οι πόνοι ήταν πια πολυ δυνατοί και ρώτησα τη μαία: πόσο ακόμα θα δυναμώσουν??? δε νομίζω ότι θα αντέξω μεχρι τέλους.

και μου απάντησε: μα αυτοί είναι οι δυνατοί πόνοι της γέννας. είναι 10 πόνοι και ήδη έχεις κάνει τους τρεις.

αλήθεια???? ρώτησα. αυτοί είναι οι πόνοι της γέννας???? εντάξει τότε. το'χω!!!

κι στις 14.10 γέννησα. τί τέλεια εμπειρία. ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, με τον ίδιο γιατρό και την ίδια μαία γέννησε και η αδερφή μου 9 μήνες μετά το 1ο της παιδί σε 6 ώρες.

την πρώτη μου γέννα δε θέλω να τη θυμάμαι. καλωδιωμένη, ξάπλα σε ένα κρεββάτι να σφαδάζω από τους τεχνητούς πόνους και η επισκληρίδιος να με κάνει να τρέμω και να μου αδρανήσει τη μήτρα. οι παλμοί του μωρού να έχουν πέσει στο 70, να με τρέχουν στο διάδρομο για επείγουσα καισαρική και 2 μαίες να σπρώχνουν με τους πήχεις τους την κοιλιά μου και ο γιατρός να τραβάει με τη βεντούζα το μωρό....

κορίτσια μου καταθέτω και εγώ την εμπειρία μου πλέον καθώς γέννησα πριν 4 μέρες τελικά. Εσπασαν τα νερά μου το βράδυ μετά από μία κουραστική μέρα, και είχα οξυ τοκετό καθώς ήρθα σε διαστολή 10 μέσα σε 2 ώρες από το σπάσιμο. Παραλίγο να γεννήσω στο αυτοκίνητο. Πόνεσα αρκετά αλλά δε συγκρίνεται όλο αυτό με τους τεχνητούς!!!

Επίσης δε πρόλαβαν να μου κάνουν επίσκληρίδιο αλλά μπορώ να πω πως παρά το γεγονός πως δεν το πίστευα ποτέ, κατάφερα και γέννησα έτσι!! Στα διαστήματα μεταξύ των πόνων προλάβαινε μέχρι και λίγο χίουμορ να κάνω.

Οπότε ναι, ο πόνος αντέχεται αν έρθει με φυσικά μέσα. Μη ζητήσετε από μαία ή γιατρό να σαν βοηθήσει με το χέρι, μη πάρετε χάπια, αφήστε να ξεκινήσει ο τοκετός από μόνος του. Εγώ είχα προγραμματίσει εξέταση με την μαία για αύριο σκεφτείτε, και ευχαριστώ το θεό που δεν μπόρεσα ποτέ να πάω, και είχα την εμπειρία να γεννήσω χωρίς να το ξέρω και να το περιμένω.

d8gLp3.png

iXW1p2.png

οι πόνοι του φυσιολογικου τοκετου χωρίς τεχνητους αντέχονται.εγώ βέβαια έκανα επισκληρίδιο,αλλα είχα τοκετο 13 ώρες.τις τελευταίες 3 με 4 ώρες πάντως ήταν σα να μη με έπιανε η επισκληρίδιος.τα είδα όλα,αλλά αντέχεται!δεν πίστευα οτι μπορώ να αντέξω τόσο πόνο.ασε που τον ξεχνάς αμέσως.είμαστε φτιαγμένες γι'αυτό!!!!!τέλος

Πάντως κορίτσια.....εσείς που δεν έχετε πρόβλημα υγείας που να χρειάζεται καισαρική ή πρόκληση.....αλλάξτε γιατρό αν επιμένει στο ραντεβού.βρείτε κάποιον που να είναι διαθεσιμος ανα πάσα στιγμή και να μη βιάζεται.η πρόκληση οδηγει σε καισαρική σχεδον με μαθηματική ακρίβεια.και μη μασάτε με βλακείες του τύπου:είναι ψηλά το παιδι...πάμε για καισαρική ή στρεσάρεται πολύ το παιδί κτλ.το παιδάκι όσο ψηλά και να είναι,θα κατέβει,απλά θέλει τον χρόνο του και εννοείται πως στρεσάρεται οταν έχει ξεκινήσει ο τοκετός!!!!λέγεται φύση αλλά πολλοί γιατροί κάποια φυσιολογικά πράγματα τα παρουσιάζουν ως ιατρικά προβλήματα για να τελειώνουν!!!!

TBlYp3.png

Να σου ζήσει PSI !

Η δική μου εμπειρία είναι η εξής :

Στον γιο μου πήγα με πόνους τοκετού , αποφασισμένη να μην κάνω επισκληρίδιο. Τις πρώτες 3 ώρες άντεξα τους πόνους, μετά το 3ωρο όμως κόλλησε η διαστολή . Ο πόνος ήταν διαφορετικός , δεν ήταν όπως τον περίμενα , αισθανόμουν ότι μου βαρούσαν τη μέση με σφυριά , αυτό δεν μπορούσα να αντέξω και τελικά έκανα επισκληρίδιο , η οποία όταν την έκανα στο πρώτο δεκάλεπτο με έπιασε έντονο τρέμουλο και κρύος ιδρώτας (δεν ξέρω συνέβη σε καμμία σας ?) . Μετά χαλάρωσα και γέννησα πιο εύκολα

Στην κόρη μου έκανα από την αρχή επισκληρίδιο αλλά κατάλαβα τις ωθήσεις και μπορώ να πω ότι γέννησα πολύ πιο εύκολα...

Επίσης βρε κορίτσια αυτό που με ενοχλούσε αφάνταστα ήταν στα ενδιάμεσα διαστήματα η εξέταση του γιατρού για να δει αν προχωράει η διαστολή... είχα τους πόνους μου είχα και το χέρι του γιατρού ... :shock:

Nozmp3.pngyF2Vp3.png]

Διαφημίσεις

Να σου ζήσει PSI !

Η δική μου εμπειρία είναι η εξής :

Στον γιο μου πήγα με πόνους τοκετού , αποφασισμένη να μην κάνω επισκληρίδιο. Τις πρώτες 3 ώρες άντεξα τους πόνους, μετά το 3ωρο όμως κόλλησε η διαστολή . Ο πόνος ήταν διαφορετικός , δεν ήταν όπως τον περίμενα , αισθανόμουν ότι μου βαρούσαν τη μέση με σφυριά , αυτό δεν μπορούσα να αντέξω και τελικά έκανα επισκληρίδιο , η οποία όταν την έκανα στο πρώτο δεκάλεπτο με έπιασε έντονο τρέμουλο και κρύος ιδρώτας (δεν ξέρω συνέβη σε καμμία σας ?) . Μετά χαλάρωσα και γέννησα πιο εύκολα

Στην κόρη μου έκανα από την αρχή επισκληρίδιο αλλά κατάλαβα τις ωθήσεις και μπορώ να πω ότι γέννησα πολύ πιο εύκολα...

Επίσης βρε κορίτσια αυτό που με ενοχλούσε αφάνταστα ήταν στα ενδιάμεσα διαστήματα η εξέταση του γιατρού για να δει αν προχωράει η διαστολή... είχα τους πόνους μου είχα και το χέρι του γιατρού ... :shock:

κι εγώ το ίδιο έπαθα. είναι από τις συνηθέστερες παρενέργειες της επισκληριδίου.

Την κόρη μου την γέννησα με τεχνιτούς πόνους κ επισκλ. Δεν κατάλαβα τίποτα!! Στον μικρό πήγα με διαστολή 8!!! Αντέχονται οι πόνοι αλλα έκανα κ πάλι επισκληριδιο. Αυτό που με τρόμαζε ήταν ο πόνος όταν θα έβγαινε το μωρό.. Εκείνο δε που με πέθανε ήταν ο πόνος στην μέση...Αβασταχτος:rolleyes:

Επίσης εκτός απο τρέμουλο, στο γιο μου έκανα και εμετό εξαιτίας της επισκληριδίου.

Οντως τραγικο... εμενα ποτε δεν μου εβαλε χερι. Με εξεταζε η μαια και τον ενημερωνε. Ενας απο τους βασικους λογους που δεν θα αλλαζα το γιατρο μου με τιποτα. Εβλεπα τις αλλες τι πασπατεμα ετρωγαν ακομα και μετα τον τοκετο στα δωματια (στηθος κτλ και καλα για ελεγχο). Ενταξει ειναι γιατροι, αλλα νομιζω μερικες φορες το παρακανουν.

Εμενα ξεκινησαν φυσιολογικα οι πονοι.Ημουν 38,5 εβδομαδων.Ομως μετα απο 5 ωρες ακομη το παιδι ηταν πολυ ψηλα και η διαστολη ηταν ακομη στο 3.εκανα και επισκληριδιο βεβαια αλλα σε μενα μικρη ηταν η διαφορα.οι πονοι ηταν πολλοι και εντονοι.Οσο για την εξεταση με το χερι μονο η μαια μου την εκανε.τελικα γεννησα μετα απο 9 ωρες φυσιολογικα.Το τραβηξε με βεντουζα ο γιατρος το μωρο γιατι σφηνωσε κι εγω εχασα σχεδον τις αισθησεις μου εκεινη τη στιγμη.ολα πηγαν καλα δοξα το θεο και ευτυχως και λογο του γιατρου μου.

Τωρα για το αν αντεχονται οι πονοι??Λογικα αφου ειμαι ορθια και σας γραφω σιγουρα αντεχονται.Αλλα οτι ηταν το πιο μεγαλο σοκ της ζωης μου ειναι αδιαμφισβητητο!Αυτο αποδεικνυεται και απο οτι μετα τον τοκετο και τον ετησιο επανελεγχο εχω να πατησω το ποδι μου 2 χρονια στο ιατρειο του!!!!!:oops::oops::shock:

βεβαια ολα περνανε και εμεις ειμαστε οντως πλασμενες για να γεννησουμε...εφοσον ακομη κι εγω η τοοοσο φοβιτσιαρα εβαλα επιτελους μπροστα για το δευτερο!!!:lol::lol:

ημαστε φτιαγμενες για να αντεξουμε το πονο του να γινεις μανα...!!δεν ηθελα επισκλιριδιο γιατι δεν ηθελα να αφησω μονο του το μωρακι μου να το περασει ολο αυτο...δεν ηθλα να νοιωσει ουτε λεπτο αβοηθητο...!!!ημασταν μαζι εκεινη τη στιγμη και τα καταφεραμε μαζι και φυσικα ζοριστικαμε παρεουλα...!!δεν λεω δυνατη οι πονοι αλλα αφου ξερω οτι ζοριζονται και τα μωρα εκεινη τη στιγμη τοτε λεω θα ζοριστει και η μαμα...!!!δεν θα το περασει μονη της..!!!και ετσι εγινε δεν το περασε μονη της..!!θα το επετρεπα μονο αν ηταν επικυνδινο να συμβει κατι κακο...!!

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...