Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Καλησπέρα σας...Μπαίνω πλέον στην 39η εβδομάδα κύησης (38w+0d για την ακρίβεια) και ακόμη δεν έχω κάποιο σημάδι τοκετού..το μωρό είναι ψηλά, ο πλακούντας grade 2. Η γιατρός μου μου είπε ότι αν δεν γίνει τίποτα τις επόμενες μέρες να πάμε με πρόκληση στην ΠΗΤ (1/7) ή και κάνα δυο μέρες νωρίτερα..Τώρα την Πέμπτη που έχω πάλι ραντεβού μου είπε πως θα με εξετάσει και κολπικά...

Υπάρχει περίπτωση να προκληθεί τοκετός από αυτό? (μάλλον έχω παρανοήσει τελείως επειδή είναι η πρώτη μου φορά :rolleyes:)

Και επιπλέον, αντέχονται οι πόνοι της γέννας? Μου είπε ότι σε περίπτωση πρόκλησης πρώτα χορηγεί ένα υπόθετο προσταγλανδίνης και μετά ένεση κτλ..

Ευχαριστώ πολύ

Διαφημίσεις

Εσύ τι λες, βρε κορίτσι, αν δεν αντέχονταν οι πόνοι, θα κάνανε οι γυναίκες δεύτερο και τρίτο παιδί; :lol: Εντάξει, πονάς, δε λέω, αναλογα πόσες ώρες θα σου πάρει κιόλας, αλλά συνέρχεσαι. Σε πλακώνουν σε επισκληριδίους, παυσίπονες μετά τη γέννα κλπ και διορθώνεται η κατάσταση. Μέχρι να γυρίσεις σπίτι σου, είσαι περδίκι! Αντε με το καλό και με έναν πόνο! :-D

στο πρωτο μου παιδι μετα την κολπικη εξεταση περασαν 2 μερες και μου εσπασαν τα νερα!χωρις υποθετο ...δεν ηθελα προκληση,στο δευτερο παιδι μου πολυ απλα δεν δεχτηκα να μου γινει αυτη η εξεταση,η οποια φυσικα δεν ειναι εξεταση απλα σε σκαλιζουν,και το μωρο βγηκε οποτε ηθελε!

ακομη εισαι 38 εβδομαδων ,θα σου ελεγα να περιμενεις να γινεις 39 και μετα να σε ''εξετασει'' η γιατρος χωρις υποθετο,και αν φτασεις την πητ το ξαναβλεπετε το θεμα,αν εισαι πρωτοτοκος και κανεις προκληση υπαρχει και ο κινδυνος να καταληξεις σε ασκοπη καισαρικη,εφοσον το μωρακι δεν ειναι ετοιμο να βγει.το περιθωριο ειναι μεχρι 42 εβδομαδες απ οτι ξερω,μετα τα ποσοστα θνησιμοτητας αυξανονται παρα πολυ .με το καλο,και μη φοβασαι για τους πονους,αν δεις οτι πονας και δεν αντεχεις υπαρχει και η επισκληριδιος.

Καλησπέρα σας...Μπαίνω πλέον στην 39η εβδομάδα κύησης (38w+0d για την ακρίβεια) και ακόμη δεν έχω κάποιο σημάδι τοκετού..το μωρό είναι ψηλά, ο πλακούντας grade 2. Η γιατρός μου μου είπε ότι αν δεν γίνει τίποτα τις επόμενες μέρες να πάμε με πρόκληση στην ΠΗΤ (1/7) ή και κάνα δυο μέρες νωρίτερα..Τώρα την Πέμπτη που έχω πάλι ραντεβού μου είπε πως θα με εξετάσει και κολπικά...

Υπάρχει περίπτωση να προκληθεί τοκετός από αυτό? (μάλλον έχω παρανοήσει τελείως επειδή είναι η πρώτη μου φορά :rolleyes:)

Και επιπλέον, αντέχονται οι πόνοι της γέννας? Μου είπε ότι σε περίπτωση πρόκλησης πρώτα χορηγεί ένα υπόθετο προσταγλανδίνης και μετά ένεση κτλ..

Ευχαριστώ πολύ

Ναι μπορει να προκληθει τοκετος δλδ συσπασεις τοκετου μετα απο εξεταση κολπικη και ναι αντεχονται οι πονοι της γεννας, γιατι σκεψου οτι δεν ειναι συνεχομενοι αλλα οταν ερχονται οι ωδυνες θα πονας.....αλλα θα τα καταφερεις οπως ολες μας!!!!!!!!

Απλα θελει να "ακους" τον γιατρο, τι θα σου λεει να κανεις, ποτε να το κανεις και με τον σωστο και απλο τροπο που θα σου υποδειξει.....!!!!!!

Πραγματικα σου ευχομαι με εναν πονο....οπως εγω και πολλες αλλες γυναικες!!!!

Με το καλο να δεχθεις το μωρακι σου!!!!!!!

Η φουρτουνα μου ηρθε...και ξεσηκωσε τον κοσμο μου στις 27/07/2012

στο πρωτο μου παιδι μετα την κολπικη εξεταση περασαν 2 μερες και μου εσπασαν τα νερα!χωρις υποθετο ...δεν ηθελα προκληση,στο δευτερο παιδι μου πολυ απλα δεν δεχτηκα να μου γινει αυτη η εξεταση,η οποια φυσικα δεν ειναι εξεταση απλα σε σκαλιζουν,και το μωρο βγηκε οποτε ηθελε!

ακομη εισαι 38 εβδομαδων ,θα σου ελεγα να περιμενεις να γινεις 39 και μετα να σε ''εξετασει'' η γιατρος χωρις υποθετο,και αν φτασεις την πητ το ξαναβλεπετε το θεμα,αν εισαι πρωτοτοκος και κανεις προκληση υπαρχει και ο κινδυνος να καταληξεις σε ασκοπη καισαρικη,εφοσον το μωρακι δεν ειναι ετοιμο να βγει.το περιθωριο ειναι μεχρι 42 εβδομαδες απ οτι ξερω,μετα τα ποσοστα θνησιμοτητας αυξανονται παρα πολυ .με το καλο,και μη φοβασαι για τους πονους,αν δεις οτι πονας και δεν αντεχεις υπαρχει και η επισκληριδιος.

Ετσι τα ξερω κι εγω.

Οταν γεννουσα ηταν μεγαλυτερος ο φοβος μου για το ποσο θα πονεσω παρα ο ιδιος ο πονος. Πονας αλλα αντεχεις. Γεννησα μια χαρα χωρις παυσιπονα και επισκληριδιο γιατι στο δημοσιο νοσοκομειο δεν κανουνε.

Γεννησαμε! 28-06-2012 :P

Διαφημίσεις

Ευχαριστώ πολύ

Και μένα σήμερα θα με εξετάσει πάλι κολπικά και είμαι 38 και 6. Όταν ρώτησα το γιατρό μου για το κολπικό αυτό υπόθετο και τι επιπλοκές μπορεί να προκαλέσει σε μένα ή το μωρό μου, μου είπε "καμία", απλώς δε μου ανέφερε τίποτα για ενέσεις. Οπότε το έβγαλα απ'το μυαλό μου αυτό περί συσχέτισης του υποθέτου με την καισαρική.Και έχω ήδη κάνει μια καισαρική.

dogdogsrd20100306_2_My+boy+is.png

fc7b832273.png

κοπέλα μου εγώ αυτό που μπορώ να σου πω είναι πως η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική.... Άλλες γεννάνε μέσα σε μία ώρα και δε καταλαβαίνουν τίποτα και άλλες πονάνε πολύ... Τώρα υπάρχουν πολλά μέσα που βοηθάνε τη γυναίκα να γεννήσει με τους λιγότερο δυνατούς πόνους, οπότε μην αγχώνεσαι.... Και εγώ με πρόκληση γέννησα μία μέρα μετά τη ΠΗΤ, το παιδί ήταν ψηλά ακόμα και μετά την πρόκληση... Φαντάσου πως στο τέλος το πήρε με βεντούζα γιατί δεν άντεχα να σπρώχνω άλλο.... Και μεταξύ μας στο φυσιολογικό πιο πολύ πονάνε τελικά οι αιμορροίδες παρά η γέννα χαχαχαχα

sJbgp3.png W9hQp3.png

Ετσι τα ξερω κι εγω.

Οταν γεννουσα ηταν μεγαλυτερος ο φοβος μου για το ποσο θα πονεσω παρα ο ιδιος ο πονος. Πονας αλλα αντεχεις. Γεννησα μια χαρα χωρις παυσιπονα και επισκληριδιο γιατι στο δημοσιο νοσοκομειο δεν κανουνε.

Έτσι ακριβώς. Με θυμάμαι όταν με πιάσαν οι πρώτοι δυνατοί πόνοι, να σκέφτομαι "καλά αυτό είναι όλο κι όλο? Αυτό αντέχεται μια χαρά!!!". Είχα προετοιμαστεί για πολύ χειρότερα ;)

Βέβαια γέννησα μέσα σε 2 ώρες, δεν ξέρω αν πόναγα ετσι για 10 ώρες πχ αν θα έλεγα τα ιδια..

ειναι δυνατοι, πολυ δυνατοι πονοι (συνηθως) αλλα αντεχονται!!!! αναλογα και ποσο θα κρατησει ο τοκετος, οσο λιγοτερο κρατησει τοσο λιγοτερο θα εξαντληθεις. αν εχεις την επιλογη της επισκληριδιου και εισαι υπερ αυτης και ο γιατρος σου δε θα ηταν κακο να την κανεις. Προσωπικα εκανα επισκληριδιο μετα απο καποιες ωρες και ομολογω πως και οι πρωτοι πονοι δεν ηταν τοσο ηπιοι αλλα οπως ανεφερε και καποια αλλη κοπελα δεν ειναι συνεχομενοι. Οταν θα ειναι συχνοι θα ειναι η ωρα που γεννας οποτε μολις γεννησεις σταματουν ολα...και αρχιζει η ζωη!!

Οι άντρες της ζωής μου...

Διαφημίσεις

Εμένα οι πόνοι στην αρχή αρχή αντέχονταν, αλλά επειδή οι συσπάσεις πολύ γρήγορα αυξήθηκαν σε ένταση και συχνότητα και διάρκεια (γέννησα γρήγορα), παρακάλαγα για επισκληρίδιο. Ένιωθα σα να κόβονται τα "σωθικά" μου, δεν ξέρω πώς αλλιώς να το πω. Η μαία μου έδειχνε πώς να αναπνέω, ώστε να ελαττώνεται ο πόνος και όντως ελαττωνόταν κάπως, αλλά όταν έφευγε για λίγο, ξεχνούσα πώς έπρεπε να ανασαίνω και τη φώναζα, για να μου δείχνει και να τη μιμούμαι!!! Μετά την επισκληρίδιο, όλα χαλαρά.

Πάντως μην το σκέφτεσαι, δεν έχει νόημα, ό,τι είναι να γίνει, θα γίνει και ο πόνος μικρός ή μεγάλος, θα ξεχαστεί. Σημασία έχει να βγει γερό το παιδάκι σου, που μέρα με τη μέρα θα το αγαπάς όλο και πιο πολύ.

Καλή λευτεριά και με έναν πόνο! :wink:

Για μένα οι πόνοι ήταν αφόρητοι, όπως είπε και μια κοπέλα παραπάνω, σαν να σου σκίζουν τα σωθικά. Και φαντάσου ότι ήμουν όλη την ώρα με την επισκληρίδιο, απλά προς το τέλος που έφευγε η επίδρασή της αισθάνθηκα ότι αν δεν την είχα κάνει δεν θα μπορούσα να αντέξω. Για μένα η επισκληρίδιος είναι η εφέρευση του αιώνα.

Και μένα μου εκανε πρόκληση με υπόθετο και γέννησα μετά από 24 ώρες με ΦΤ.

το ποσο αντεχονται οι πονοι της γεννας ειναι θεμα υποκειμενικης αντιληψης..εγω και στα δυο παιδια μου αντεξα μεχρι ενος οριου (3-4 ωρες) και μετα ζητησα επισκληριδιο...

με το καλο κοπελια μου.

Aν και γέννησα με καισαρικές, είναι οι μόνοι πόνοι που θα άντεχα ξανά και ξανά και ξανά..............

Με το καλό το μωράκι σου, και πιστεύω ότι μόλις αντικρίσεις τα ματάκια του, θα τα ξεχάσεις όλα! Είναι μαγική στιγμή!

Για μένα οι πόνοι ήταν αφόρητοι, όπως είπε και μια κοπέλα παραπάνω, σαν να σου σκίζουν τα σωθικά. Και φαντάσου ότι ήμουν όλη την ώρα με την επισκληρίδιο, απλά προς το τέλος που έφευγε η επίδρασή της αισθάνθηκα ότι αν δεν την είχα κάνει δεν θα μπορούσα να αντέξω. Για μένα η επισκληρίδιος είναι η εφέρευση του αιώνα.

Και μένα μου εκανε πρόκληση με υπόθετο και γέννησα μετά από 24 ώρες με ΦΤ.

εγώ έβαλα υπόθετο στις 12 το βράδυ, ο γιατρός μου ληρθε 10 το πρωι και κάτι είχα απλώς αρχισει να νιώθω και τελικά γέννησα μετά από 9 ώρες, έχοντας κάνει 2 φορές επισκληρίδιο και στο τέλος ένιωθα πως με εγκαταλείπουν οι δυνάμεις μου και γι αυτό το πήρε με βεντούζα.... είναι όλα υποκειμενικά!!! Να σκέφτεσαι θετικά, περιπτώσεις σα τις δικές μου είναι λίγες...

sJbgp3.png W9hQp3.png

Διαφημίσεις

αν δεν κάνεις πρόκληση με τεχνητούς πόνους και γεννήσεις κανονικά, οι πόνοι αντέχονται μια χαρά (κι εγώ αναρωτήθηκα, μα καλά, αυτοί είναι οι πόνοι της γέννας?)

αν κάνεις τεχνητούς πόνους τότε είναι δύσκολα τα πράγματα. οι πόνοι είναι συνεχόμενοι και σκληροί και δύσκολα θα αποφύγεις την επισκηρίδιο.

έχω γεννήσει τα 2 παιδιά μου και με τους δύο τρόπους και ψηφίζω ασυζητητί τους φυσιολογικούς πόνους της γέννας. σε μένα η επισκληρίδιος προκάλεσε ατονία μήτρας κι επειδή έπεσαν και οι παλμοί του μωρού, παραλίγο να πάω για επείγουσα καισαρική. ευτυχώς τελικά, γλύτωσα την καισαρική και το μωρό βγήκε με βεντούζα.

η πρόκληση μπορεί να γίνει και μηχανικά με το χέρι, αρκεί να είναι μαλακός ο τράχηλος.

Βρε κορίτσια, χθες που είδα το γιατρό μου, μου είπε πως αν δεν αλλάξει κάτι μέχρι και την Παρασκευή αυτή τότε θα με βάλει το Σάββατο(39w και 4d) για γέννα με τεχνιτούς πόνους(ταμπλέτα στον κόλπο).Έχω ήδη μία καισαρικη, λέτε να τα καταφέρω φυσιολογικά; Πόσο δυνατοί είναι αυτοί οι τεχνιτοί πόνοι;Είναι συνεχόμενοι και διαρκούν για πολλές ώρες; Τώρα άρχισα να αγχώνομαι...:?:confused:

fc7b832273.png

Βρε κορίτσια, χθες που είδα το γιατρό μου, μου είπε πως αν δεν αλλάξει κάτι μέχρι και την Παρασκευή αυτή τότε θα με βάλει το Σάββατο(39w και 4d) για γέννα με τεχνιτούς πόνους(ταμπλέτα στον κόλπο).Έχω ήδη μία καισαρικη, λέτε να τα καταφέρω φυσιολογικά; Πόσο δυνατοί είναι αυτοί οι τεχνιτοί πόνοι;Είναι συνεχόμενοι και διαρκούν για πολλές ώρες; Τώρα άρχισα να αγχώνομαι...:?:confused:

το κολπικό υπόθετο σου το βάζουν για να μαλακώσει ο τράχηλος. μετά σου βάζουν ενδοφλέβια (με καθετήρα) την ωκυτοκίνη (τεχνητοί πόνοι). άσε που σε καθηλώνουν ξάπλασε ένα κρεββάτι, που είναι ό,τι χειρότερο όταν πονάς στην κοιλιά. οι πόνοι είναι δυνατοί και συνεχόμενοι. με το που τελειώνει ο ένας αρχίζει ο επόμενος και δεν έχεις χρόνο να πάρεις ανάσα. το κακό είναι ότι έτσι εξαντλείται και η μαμά και η μήτρα που βρίσκεται διαρκώς σε σύσπαση, οπότε δυσφορεί και το μωρό. εγώ έκανα επισκληρίδιο όταν είχα διαστολή 4 και ήδη πονούσα πολύ.

έχοντας γεννήσει και φυσιολογικά χωρίς επισκληρίδιο, σου λέω ότι δεν έχουν καμμία σχέση οι πόνοι της γέννας με τους τεχνητούς πόνους.

ζήτα από τη γιατρό ή τη μαία σου να σου κάνει πρόκληση με το χέρι. έτσι θα ξεκινήσουν φυσιολογικά οι πόνοι.

Εγώ έχω γεννήσει και τα δύο παιδάκια μου με πρόκληση. Την πρώτη φορά δεν έκανα επισκληρίδιο και τη δεύτερη την έκανα λόγω πολύ υψηλής πίεσης και όχι επειδή το ζήτησα εγώ. Σίγουρα οι πόνοι είναι έντονοι και αρκετά συχνοί αλλά αντέχονται (ειδικά αν κάνεις επισκληρίδιο, αντέχονται μια χαρά).Μην αγχώνεσαι.

Εγώ έχω γεννήσει και τα δύο παιδάκια μου με πρόκληση. Την πρώτη φορά δεν έκανα επισκληρίδιο και τη δεύτερη την έκανα λόγω πολύ υψηλής πίεσης και όχι επειδή το ζήτησα εγώ. Σίγουρα οι πόνοι είναι έντονοι και αρκετά συχνοί αλλά αντέχονται (ειδικά αν κάνεις επισκληρίδιο, αντέχονται μια χαρά).Μην αγχώνεσαι.

Σίγουρα θα ζητήσω να μου κάνουν επισκληρίδιο ή ραχιαία.Ότι πει ο αναισθισιολόγος..Μου'δωσες λίγο κουράγιο τώρα...σε ευχαριστώ maria1512.:-)

fc7b832273.png

το κολπικό υπόθετο σου το βάζουν για να μαλακώσει ο τράχηλος. μετά σου βάζουν ενδοφλέβια (με καθετήρα) την ωκυτοκίνη (τεχνητοί πόνοι). άσε που σε καθηλώνουν ξάπλασε ένα κρεββάτι, που είναι ό,τι χειρότερο όταν πονάς στην κοιλιά. οι πόνοι είναι δυνατοί και συνεχόμενοι. με το που τελειώνει ο ένας αρχίζει ο επόμενος και δεν έχεις χρόνο να πάρεις ανάσα. το κακό είναι ότι έτσι εξαντλείται και η μαμά και η μήτρα που βρίσκεται διαρκώς σε σύσπαση, οπότε δυσφορεί και το μωρό. εγώ έκανα επισκληρίδιο όταν είχα διαστολή 4 και ήδη πονούσα πολύ.

έχοντας γεννήσει και φυσιολογικά χωρίς επισκληρίδιο, σου λέω ότι δεν έχουν καμμία σχέση οι πόνοι της γέννας με τους τεχνητούς πόνους.

ζήτα από τη γιατρό ή τη μαία σου να σου κάνει πρόκληση με το χέρι. έτσι θα ξεκινήσουν φυσιολογικά οι πόνοι.

Πρόκληση με το χέρι;Πώς γίνεται αυτό;:rolleyes: Απ'τα λεγόμενα του γιατρού μου, κατάλαβα ότι ενδοφλέβια δε γίνεται να μου βάλει κανένα φάρμακο λόγω υπάρχουσας καισαρικής τομής...Πολύ το ψάχνω...θα προσπαθήσω να τα βγάλω όλα απ'το μυαλό μου και ο καλός Θεούλης ας βάλει το χεράκι Του να πάνε όλα καλά!

fc7b832273.png

• 4 months later...

εγω πονεσα πολυ!!!!!!!παρα πολυ!!!γεννησα γρηγορα κ καθε τοσο ηταν ολο κ πιο δυνατοι οι πονοι...προλαβα κ μου εκαναν ΕΥΤΥΧΩΣ επισκληριδιο οταν εινα 7 διαστολη!!μετα ηρεμισα!!!!!

y0Upp3.png

Σημερα με επιασα οι φοβοι μου και οι ανησυχιες μου

αραγε θα τα καταφερω???

θα πανε ολα καλα??

ουφ ... ειναι το πρωτο μου μωρακι ειμαι απειρη σε αυτα !

θα κανω καισαρικη εσεις πως το αντιμετωπισατε?

εγω γέννησα με τεχνητούς πόνους γιατί ο προηγούμενος γιατρός μου βιαζόταν μάλλον για τις εκλογές κ δε με αφησε ούτε μία μέρα μετά τις 40 εβδομάδες. Αλ'ηθεια είναι διαφορετικοί οι φυσιολογικοί πόνοι από τους τεχνητούς??? Μακάρι να γεννήσω έτσι αυτή τη φορά!! Αν μπορείς πες μας κ άλλα για το πως γίνεται η πρόκληση με το χέρι, πραγματικά δε το έχω ξανακούσει...

d8gLp3.png

iXW1p2.png

Αλ'ηθεια είναι διαφορετικοί οι φυσιολογικοί πόνοι από τους τεχνητούς???

Kαμία σχέση δεν έχουν οι φυσιολογικοί με τους τεχνητούς απ'οσο έχω ακούσει.. Οι φυσιολογικοί αντέχονται. Μακάρι να δίνονταν η ευκαιρία σε κάθε γυναίκα να γεννήσει φυσιολογικά κι όχι αναλόγως πότε βολεύεται ο γιατρός της...

Εγώ ανήκω δυστυχώς στην κατηγορία που έφαγα πολύ ωκυτοκίνη και οι πόνοι ήταν αφόρητοι, όχι όμως λόγω ραντεβού (γέννησα 40+6 και θα περίμενα κι άλλο, ήμουν ανένδοτη στο να γεννησω με πρόκληση) αλλά γιατί είχε κάνει κακά ο μπέμπης (μου έσπασαν τα νερά και ήταν πράσινα). Δε ξέρω πόσο φάρμακο μου έβαλε αλλά πραγματικά δεν αντέχονταν..

Psi καλή λευτεριά σου εύχομαι!

jcEKp3.png  JKdkp3.png