Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΕΜΒΟΛΙΑ, ΥΠΕΡ & ΚΑΤΑ

anirama

Recommended Posts

μακαρι να μην καταλληξουμε εκει....στο να μην υπαρχει εμβολιασμος γιατι οι συνεπειες θα ειναι τραγικες οπως ηταν και πολλα χρονια πριν. Ειπαμε...να το ψαξουμε...να καθυστερησουμε ισως..... Αλλα η υπερβολη ποτε δεν ειναι η λυση.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 605
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Γεια σου και από εμένα, εγώ εμβολιάζω κανονικά το παιδί μου, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από το εθνικό σύστημα υγείας και έχω συζητήσει αρκετά το θέμα με τον παιδίατρό μου... ζήτησες να σου γράψουμε τις δικές μας τοποθετήσεις και ειδικά σε ενδιαφέρουν οι γνώμες όλων όσων δεν εμβολιάζουν τα παιδιά τους... πως δηλ. το αποφάσισαν και που στηριζόμενοι ιατρικά, κάτι που δεν το έχω διαβάσει ακόμη...εγώ προσωπικά δεν μπορώ να σε βοηθήσω σε αυτό, γιατί όπως σου έγραψα εμβολιάζω κανονικά το παιδί μου, θα σε συμβούλευα όμως μία τόσο σημαντική απόφαση να την λάβεις σε συνεργασία με ειδικούς και όχι σε ένα φόρουμ που ο καθένας θα σου πει το μακρύ και το κοντό του... δεν προλαβαίνω να σου γράψω πολλά αλλά η δική μου απόφαση για το παιδί μου βασίστηκε σε πολλές γνώμες ειδικών που έλαβα... δεν προλαβαίνω να αναφερθώ εκτενώς για να το τι ρόλο έπαιξαν οι εμβολιασμοί σε παγκόσμιο επίπεδο στην παγκόσμια υγεία.... μίλα με ειδικούς να σε κατευθύνουν και μετά παίρνεις μία τόσο σημαντική απόφαση.. μην παρασυρθείς από αυτό εδώ το φόρουμ... άσχετο με εσένα, αλλά θέλω να σχολιάσω, αυτό που διάβασα πιο πάνω ότι ο παιδίατρος χορήγησες βεβαίωση ότι το παιδί είναι αλλεργικό και δεν μπορεί να κάνει εμβόλια για να πάει το παιδί σχολείο κλπ... συγνώμη αλλά ένας γιατρός που χορηγεί ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ θα τον πάρω στα σοβαρά για επαγγελματία???? δεν θα πάρω....

Κοιτα μην νομιζεις και εγω μεχρι να γεννησω την ιδια αποψη με εσενα ειχα, διοτι δεν τολμαγα να το αμφισβιτησω το θεμα... ομως το ''μητρικο ενστικτο'' να το πω με κινησε να το ψαξω και να προβληματηστω με το θεμα...σε καμια περιπτωση δεν θα βγαλω συμπερασμα διαβαζοντας ενα forum ή οτιδηποτε στο internet για τοσο σοβαρο θεμα, για αυτο και διαβαζω βιβλια που γραφτηκαν απο σοβαρους επιστημονες μετα απο χρονια μελετης της αλλης πλευρας του θεματος... απλα γνωμες και εμπειριες ζηταω γιατι δυστυχως δεν εχω πολλες μαμαδες γυρω μου, ειμαι πρωτη στη παρεα που εκανε παιδι και καμια δεν εχει μπει στη διαδικασια του να ψαξει κατι τετοιο... με ειδικους εννοειται πως θα συζητησω, με οσους μπορω δηλαδη... για αυτο και το καθηστερω προς το παρον....και βλεπουμε...

as1cOE80g411200MDAwMDkyZHwwMDA1MjRkfG15IGJhYnkgaXM.gif

μακαρι να μην καταλληξουμε εκει....στο να μην υπαρχει εμβολιασμος γιατι οι συνεπειες θα ειναι τραγικες οπως ηταν και πολλα χρονια πριν. Ειπαμε...να το ψαξουμε...να καθυστερησουμε ισως..... Αλλα η υπερβολη ποτε δεν ειναι η λυση.

παντως διαβαζοντας το βιβλιο ''Ολη η αληθεια για τα εμβολια'', εμαθα οτι σε πολλες περιπτωσεις οι μαζικοι εμβολιασμοι ηταν η αιτια της αυξισης των κρουσματων απο μια καποιες σοβαρες λοιμοξεις για της οποιες εμβολιαζομαστε και οχι το αναποδο... τι να πω αλλιως μας τα παρουσιαζουν.... και αλλο δειχνουν τα στοιχεια, τα οποια δυστυχως δεν ειναι διαθεσιμα σε διαφηστικα σποτ στη τηλεοραση.... και αντε να κατσεις να τα βρεις.... γιατι καλο ειναι να γνωριζουμε και τις 2 οψεις του νομισματος...

παντως διαβαζοντας το βιβλιο ''Ολη η αληθεια για τα εμβολια'', εμαθα οτι σε πολλες περιπτωσεις οι μαζικοι εμβολιασμοι ηταν η αιτια της αυξισης των κρουσματων απο μια καποιες σοβαρες λοιμοξεις για της οποιες εμβολιαζομαστε και οχι το αναποδο... τι να πω αλλιως μας τα παρουσιαζουν.... και αλλο δειχνουν τα στοιχεια, τα οποια δυστυχως δεν ειναι διαθεσιμα σε διαφηστικα σποτ στη τηλεοραση.... και αντε να κατσεις να τα βρεις.... γιατι καλο ειναι να γνωριζουμε και τις 2 οψεις του νομισματος...

φυσικα εχουν προκαλεσει προβληματα οι μαζικοι εμβολιασμοι! Αλλα βαλε τα στη ζυγαρια και δες απο ποσες αρρωστειες εχουμε ηρεμησει λογω των εμβολιασμων! ;) Η ζυγαρια γερνει κατα πολυ προς τον εμβολιασμο.

το σωστοτερο ολων ειναι να γινονται με λογικη και συνεση και συμφωνα παντα με την ιδιοσυγκρασια του καθε παιδιου.

Στις αναπτυσσομενεςχωρες 'παρακαλανε' οι μανες να εμβολιαστουν τα παιδια τους....δεν ειναι τυχαιο....

Επισης εκτος απο το 'ολη η αληθεια για τα εμβολια' υπαρχουν πολλα αλλα βιβλια που ειναι υπερ των εμβολιασμων...Αναλογα τι θες να διαβασεις, υπαρχει σωρος απο αρθρα και για τις δυο πλευρες. Δεν σημαινει κατι αυτο...Ενα βιβλιο δηλαδη δεν ειναι και η σωστη απαντηση.

Διαφημίσεις

Καλησπερα να σου ζησει το μωρο σου!

Θα σου πω την δικη μου αποψη την οποια απεκτησα απο μικρη ηληκια γιατι εψαχνα το θεμα εμβολιασμου αφου εγω και τα αδερφια μου δεν εμβολιαστηκαμε!

Ειμαι αλεργικη και εχω προβλημα σε συγκεκριμενο σταθεροποιητη εμβολιου ,επισης μια ξαδερφη μου η οποια γεννηθηκε τον Μαρτιο του 1992 καθολα υγειης εμφανισε την γνωστη παρενεργεια της εγκεφαλιτιδας στο MMR οταν το εκανε και ετσι η μαμα μου δεν εμβολιασε τα αδερφια μου!

Λοιπον εγω εχω ενα γιο 28 μηνων ο οποιος ενω πηγαινουμε σε κλειστους παιδοτοπους και εκκλησια καθε κυριακη και κουνιες καθε μερα και σε παιδακια και ενηληκες αρρωστους δεν εχει κανει ποτε πυρετο δεν εχει αρρωστησει και δεν εχει κανει ουτε ενα εμβολιο!

Η αποφαση μου παρθηκε εφοσον διαβασα τα υπερ και τα κατα και μιλησα με λοιμοξιολογους και παδιατρους στο παιδων και πολλους φιλους γιατρους!

1)Ξεκιναω απο το οτι δεν υπαρχει νομος για υποχρεωτικο εμβολιασμο παρα μονο ενα προεδρικο διαταγμα το οποιο αφηνει εσκεμενα παραθυρακια,γιατι?

Επειδη οι εταιρειες εχουν καλυψει τα νωτα τους αφου αναφερουν στο εσωτερικο φυλλαδιο τις παρενεργειες και εφοσον ειναι ευθυνη του γονεα και μονο να γινει το εμβολιο να μην αποζημιωσουν!

2)τα εμβολια καλυπτουν ενα ποσοστο αφου αναφερουν οτι κατα μεγαλο ποσοστο αναλογα με το εμβολιο υπαρχει πιθα νοτητα τελικα το παιδι να νοσησει!

3)αν το παιδι νοσησει υπαρχει μεγαλο φασμα αντιβιωσεων και εκτος απο συγκεκριμενα στελεχη συγκεκριμενων ιων αντιμετωπιζεται και δεν ειναι θανατηφορο κανενα νοσημα,επισης ακομα και τα εμβολια καλυπτουν μονο συγκεκριμενα στελεχη ιων πχ υπαρχει ενα στελεχος μυνηγκιτιδιοκοκκου το οποιο δεν καλυπτεται απο το εμβολιο!

4)Αν το κανω τι πετχαινω?

Το εμβολιο ειναι εξασθενημενος ιος δλδ εν μερη αδρανης!ο οργανισμος νοσει χωρις να εμφανισει συμπτωματα καποιες φορες και αλλες με το να εμφανισει συμπτωματα ετσι στελνει Τ-λεμφοκυτταρα αναγνωριζουν τον ιο και αν ερθει σε επαφη με τον οργανισμο αλλη φορα τον καταπολεμουν αμεσα με αποτελεσμα να μην προλαβαινει να νοσησει!

Αρα υποχρεωνουμε τον οργανισμο ενος παιδιου εκει που ειχε πιθανοτητες να νοσησει στην ουσια να νοσησει σιγουρα και ολο αυτο οδηγει στην πτωση του επιπεδου υγειας του παιδιου!

Ο παιδικος οργανισμος ειναι σαν μια αφτιαχτη πολη και εμεις παμε με το ζορι ενω κανουμε αποστειρωση και απαγορευουμε σε ασθενης γνωστους και συγγενης να ερθουν σε επαφη με το μωρο και το βομωβαρδιζουμε με ιους!

5)Οι πιθανοτητες για τις παρενεργειες τους επαιξαν μεγαλο ρολο στην αποφαση μου οι οποιες ηταν περισσοτερες απο το να νοσησει τελικα το παιδι μου αν δεν κανει το εμβολιο!

6)Κατι το οποιο μου φαινοταν ανεξηγητο και ελυσα την απορροια μου με τις σπουδες μου!Δεν εχω νοσησσει απο ερυθρα και δεεν εχω κανει τετοιο εμβολιο αλλα εχω το αντισωμα της ερυθρας!πώς συμβαινει αυτο????

Απο τα μαγικα ωφελη του θηλασμου η μαμα μου με θηλασε μονο 20 μερες γαιτι μετα εκανε πυρετο και επρεπε να βγαλει την χολη της και επαιρνε αντιβιωση σε αυτες τις 20 ημερες προλαβε να μου μεταδωσει τα αντισωματα της μου προσεφερε δωρεαν το ανοσοποιητηκο της συστημα!Εκεινη ειχε νοσησει απο ερυθρα οταν ηταν μικρη και ετσι ειχε τα αντισωματα της ερυθρας!

6)το τι θα κανει καθε γονεας ειναι δικη του ευθυνη για αυτο ειναι και δικη του αποφαση αυτο που παροτρεινω ολους ειναι να παιρνουν μια συνειδητη αποφαση και οχι επειδη απλα τους το ειπε ο παιδιατρος τους!

Τελος για να μην ακουσω καμια βλακεια απο αδαης δεν ειμαι κοινωνικα ανευθυνη δεν ειναι επικυνδυνο καποιος να συναναστρεφεται το παιδι μου , το παιδι μου επειδη δεν εχει κανει εμβολια ,οπως και εγω, δεν σημαινει οτι ειναι φορεας ιων το αντιθετο το ανοσοποιητικο του ειναι παρθενο και ευπροσβλητο σε σχεση με αλλα παιδακια!Αλλα αν για παραδειγμα παθει κοκκιτη τωρα που ειναι 2,5 χρονων ο οργανισμος του μπορει αν ανταπεξελθει διοτι εχει δραστηριοποιηθει το ανοσοποιητικο του!

Επειδη εγω το εψαξα υπενθυμιζω και προτρεπω ολοι γονεις να παιρνουμε συνηδητες αποφασεις!

Δεν προκειται να κατηγορησω την μαμα που κανει εμβολια στο παιδακι της αρκει να μπορει να μου τεκμηριωσει το λογο και να μην μου πει απλα επειδη το κανουν και οι αλλοι!

δηλαδή ρε κορίτσια ακυρώνουμε την επιστήμη και τους γιατρούς για 1 στα 1000 που μπορεί να συμβεί κάτι?δηλαδή αυτοί οι άνθρωποι σπουδάσανε 10 χρόνια για να έρθουμε εμείς να τους ακυρώσουμε και να το παίξουμε γιατροί στην θέση τους επειδή διαβάσαμε 2-3 πράγματα?δηλαδή όλα γίνονται λόγο συμφερόντων?τι συμφέρον μπορεί να έχει ο παιδίατρος για να βάλει σε κίνδυνο τι ζωή ενός παιδιού που στην τελική έχει πάρει και όρκο να την προστατεύει?δεν λέω υπάρχουν κάποιοι γιατροί που δίνουν φάρμακα γτ παίρνουν ποσοστά άλλα δεν μπορούμε να τους βάζουμε όλους στο ίδιο τσουβάλι και να είμαστε τόσο καχύποπτοι με όλα...

δεν ακυρωσε κανεις κανενα αλλα αν ειχες συγγενη γιατρο θα σου εξηγουσε οτι πισω απο τα εμβολια υπαρχει μια τεραστια οικονομικη βιομηχανια και οπου μπαινει το χρημα ξεχνανε να αναφερουν την επιστημη!καποια εποχη πριν 60 χρονια επιβαλλοταν να εμβολιαζεται ο κοσμος δεν υπηρχαν αντισωματα για τους ιους και ετσι γινοταν πανδημια,δεν υπηρχε μεγαλο φασμα αντιβιωσεων ουτε τα μικροβιολογικα του συγχρονου κοσμου τα οποια κανεις την εξεταση και σε λιγες ωρες ξερεις τι εχεις!

Επισης καλη μου δεν ζουμε σε κοινωνια αγιων και ναι μπορει να υπαρχουν σωστοι και φιλοτιμοι επαγγελματιες αλλα αυτο δεν σημαινει κατι γιατι σζουμε στην Ελλαδα γιατι αν για παραδειγμα σου πει ο παιδιατρος να μην κανεις το εμβολιο και το παιδι σου νοσησει θα πας να ζητησεις τα ρεστα πο αυτον ενω αν κανει το εμβολιο και μεινει παραλυτο θα ζητησεις τα ρεστα απο την φαρμακευτικη!

Τα λεω αυτα εχωντας πληρη γνωση και εχωντας μιλησει με πολλους φιλλους -συγγενεις -γιατρους γιατι ειμαι τυχερη και εχω πολλους συγγενεις γιατρους και μαλιστα γνωστους !

Καλησπερα να σου ζησει το μωρο σου!

Θα σου πω την δικη μου αποψη την οποια απεκτησα απο μικρη ηληκια γιατι εψαχνα το θεμα εμβολιασμου αφου εγω και τα αδερφια μου δεν εμβολιαστηκαμε!

Ειμαι αλεργικη και εχω προβλημα σε συγκεκριμενο σταθεροποιητη εμβολιου ,επισης μια ξαδερφη μου η οποια γεννηθηκε τον Μαρτιο του 1992 καθολα υγειης εμφανισε την γνωστη παρενεργεια της εγκεφαλιτιδας στο MMR οταν το εκανε και ετσι η μαμα μου δεν εμβολιασε τα αδερφια μου!

Λοιπον εγω εχω ενα γιο 28 μηνων ο οποιος ενω πηγαινουμε σε κλειστους παιδοτοπους και εκκλησια καθε κυριακη και κουνιες καθε μερα και σε παιδακια και ενηληκες αρρωστους δεν εχει κανει ποτε πυρετο δεν εχει αρρωστησει και δεν εχει κανει ουτε ενα εμβολιο!

Η αποφαση μου παρθηκε εφοσον διαβασα τα υπερ και τα κατα και μιλησα με λοιμοξιολογους και παδιατρους στο παιδων και πολλους φιλους γιατρους!

1)Ξεκιναω απο το οτι δεν υπαρχει νομος για υποχρεωτικο εμβολιασμο παρα μονο ενα προεδρικο διαταγμα το οποιο αφηνει εσκεμενα παραθυρακια,γιατι?

Επειδη οι εταιρειες εχουν καλυψει τα νωτα τους αφου αναφερουν στο εσωτερικο φυλλαδιο τις παρενεργειες και εφοσον ειναι ευθυνη του γονεα και μονο να γινει το εμβολιο να μην αποζημιωσουν!

2)τα εμβολια καλυπτουν ενα ποσοστο αφου αναφερουν οτι κατα μεγαλο ποσοστο αναλογα με το εμβολιο υπαρχει πιθα νοτητα τελικα το παιδι να νοσησει!

3)αν το παιδι νοσησει υπαρχει μεγαλο φασμα αντιβιωσεων και εκτος απο συγκεκριμενα στελεχη συγκεκριμενων ιων αντιμετωπιζεται και δεν ειναι θανατηφορο κανενα νοσημα,επισης ακομα και τα εμβολια καλυπτουν μονο συγκεκριμενα στελεχη ιων πχ υπαρχει ενα στελεχος μυνηγκιτιδιοκοκκου το οποιο δεν καλυπτεται απο το εμβολιο!

4)Αν το κανω τι πετχαινω?

Το εμβολιο ειναι εξασθενημενος ιος δλδ εν μερη αδρανης!ο οργανισμος νοσει χωρις να εμφανισει συμπτωματα καποιες φορες και αλλες με το να εμφανισει συμπτωματα ετσι στελνει Τ-λεμφοκυτταρα αναγνωριζουν τον ιο και αν ερθει σε επαφη με τον οργανισμο αλλη φορα τον καταπολεμουν αμεσα με αποτελεσμα να μην προλαβαινει να νοσησει!

Αρα υποχρεωνουμε τον οργανισμο ενος παιδιου εκει που ειχε πιθανοτητες να νοσησει στην ουσια να νοσησει σιγουρα και ολο αυτο οδηγει στην πτωση του επιπεδου υγειας του παιδιου!

Ο παιδικος οργανισμος ειναι σαν μια αφτιαχτη πολη και εμεις παμε με το ζορι ενω κανουμε αποστειρωση και απαγορευουμε σε ασθενης γνωστους και συγγενης να ερθουν σε επαφη με το μωρο και το βομωβαρδιζουμε με ιους!

5)Οι πιθανοτητες για τις παρενεργειες τους επαιξαν μεγαλο ρολο στην αποφαση μου οι οποιες ηταν περισσοτερες απο το να νοσησει τελικα το παιδι μου αν δεν κανει το εμβολιο!

6)Κατι το οποιο μου φαινοταν ανεξηγητο και ελυσα την απορροια μου με τις σπουδες μου!Δεν εχω νοσησσει απο ερυθρα και δεεν εχω κανει τετοιο εμβολιο αλλα εχω το αντισωμα της ερυθρας!πώς συμβαινει αυτο????

Απο τα μαγικα ωφελη του θηλασμου η μαμα μου με θηλασε μονο 20 μερες γαιτι μετα εκανε πυρετο και επρεπε να βγαλει την χολη της και επαιρνε αντιβιωση σε αυτες τις 20 ημερες προλαβε να μου μεταδωσει τα αντισωματα της μου προσεφερε δωρεαν το ανοσοποιητηκο της συστημα!Εκεινη ειχε νοσησει απο ερυθρα οταν ηταν μικρη και ετσι ειχε τα αντισωματα της ερυθρας!

6)το τι θα κανει καθε γονεας ειναι δικη του ευθυνη για αυτο ειναι και δικη του αποφαση αυτο που παροτρεινω ολους ειναι να παιρνουν μια συνειδητη αποφαση και οχι επειδη απλα τους το ειπε ο παιδιατρος τους!

7) προσφερουν οχι μονιμη ανοσια (και αν ) σε περιοδους που το παιδι θα περναγε μια αρρωστια πολυ πιο ελαφρια... και σε αφηνει εκτειθεμενο σε αυτην, σε μεγαλητερη ηλικια, που αν την κολλησεις θα την περασεις πολυ πιο βαρια..με πιθανες μεγαλες ζημιες στον οργανισμο.. (π.χ. ιλαρα, ερυθρα, ανεμοβλογια......) οποτε αν εχει νοημα ενα εμβολιο, καλυτερα να το κανεις σε περιοδο υψηλου κινδυνου που χρειαζεται την ανοσια, π.χ. σε αναπαραγωγικη ηλικια για ερυθρα στις γυναικες που τοτε κυνδυνευουν.. και οχι στην παιδικη ηλικια που αν την περασει τοτε και η ανοσια θα ειναι μονιμη και η μορφη θα ειναι πιο light..

Τελος για να μην ακουσω καμια βλακεια απο αδαης δεν ειμαι κοινωνικα ανευθυνη δεν ειναι επικυνδυνο καποιος να συναναστρεφεται το παιδι μου , το παιδι μου επειδη δεν εχει κανει εμβολια ,οπως και εγω, δεν σημαινει οτι ειναι φορεας ιων το αντιθετο το ανοσοποιητικο του ειναι παρθενο και ευπροσβλητο σε σχεση με αλλα παιδακια!Αλλα αν για παραδειγμα παθει κοκκιτη τωρα που ειναι 2,5 χρονων ο οργανισμος του μπορει αν ανταπεξελθει διοτι εχει δραστηριοποιηθει το ανοσοποιητικο του!

Επειδη εγω το εψαξα υπενθυμιζω και προτρεπω ολοι γονεις να παιρνουμε συνηδητες αποφασεις!

Δεν προκειται να κατηγορησω την μαμα που κανει εμβολια στο παιδακι της αρκει να μπορει να μου τεκμηριωσει το λογο και να μην μου πει απλα επειδη το κανουν και οι αλλοι!

Αχ, μπραβω βρε Maria110610, προσθεσα ενα 7ο ! Δεν ειχα το κουραγιο να τα γραψω ολα αυτα... Ειμαι πτωμα, εαν θυμασαι πως ειναι να εισαι με ενα μωρο 3,5 μηνων που ολο θηλαζει και οταν δεν θηλαζει θελει αγκαλια, κουνιμα, παιχνιδι....κτλ...και φτου και απο την αρχη.... περναμε και ενα αλμα αναπτυξης τωρα...ξεκινησαμε και τα δοντια... ασε.... σερνομαι....αλλα ευτυχως κοιμηθηκε...τι να πω, εγω μεχρι πριν λιγους μηνες ημουν απο αυτους που ακουγαν εμβολιο και λεγανε 'ειναι καλο', μεχρι που αναρωτηθηκα για την αλλη πλευρα... και οσο πιο πολυ την ψαχνω τοσο λιγοτερο 'καλο' μου φαινεται... με ενδιαφερει η υγεια του μωρου μου πρωτα απ'ολα... οποτε θα πραξω υπερ της....

οποιος θελει να δει κοιταζει... οποιος θελει να βρει ψαχνει.... οποιος δεν θελει επαναπαυεται στο ''ετσι μαθαμε'', ''αυτο ειναι το σωστο'', ''εθνικο συστημα υγειας''...οπως βολευει τον καθενα...εγω αυτο εχω να πω...γιατι η αληθεια ειναι μια, και δεν ειναι διαφορετικη για τον καθενα απο μας, τουλαχιστον στο συγκεκριμενο θεμα.. δεν λεω οτι την ξερω, αλλα προσπαθω να την βρω... καληνυχτα..;)

Αχ, μπραβω βρε Maria110610, προσθεσα ενα 7ο ! Δεν ειχα το κουραγιο να τα γραψω ολα αυτα... Ειμαι πτωμα, εαν θυμασαι πως ειναι να εισαι με ενα μωρο 3,5 μηνων που ολο θυλαζει και οταν δεν θυλαζει θελει αγκαλια, κουνιμα, παιχνιδι....κτλ...και φτου και απο την αρχη.... περναμε και ενα αλμα αναπτυξης τωρα...ξεκινησαμε και τα δοντια... ασε.... σερνομαι....αλλα ευτυχως κοιμηθηκε...τι να πω, εγω μεχρι πριν λιγους μηνες ημουν απο αυτους που ακουγαν εμβολιο και λεγανε 'ειναι καλο', μεχρι που αναρωτηθηκα για την αλλη πλευρα... και οσο πιο πολυ την ψαχνω τοσο λιγοτερο 'καλο' μου φαινεται... με ενδιαφερει η υγεια του μωρου μου πρωτα απ'ολα... οποτε θα πραξω υπερ της....

οποιος θελει να δει κοιταζει... οποιος θελει να βρει ψαχνει.... οποιος δεν θελει επαναπαυεται στο ''ετσι μαθαμε'', ''αυτο ειναι το σωστο'', ''εθνικο συστημα υγειας''...οπως βολευει τον καθενα...εγω αυτο εχω να πω...γιατι η αληθεια ειναι μια, και δεν ειναι διαφορετικη για τον καθενα απο μας, τουλαχιστον στο συγκεκριμενο θεμα.. δεν λεω οτι την ξερω, αλλα προσπαθω να την βρω... καληνυχτα..;)

κουκλα μου να σου πω θυμαμαι και θα τα ξαναπερασω συντομα αφου ειμαι 26 εβδ στο δευτερο παιδακι!

Καλη σου νυχτα και καλη δυναμη!ο πρωτος χρονος ειναι δυσκολος ...

(και τα αλλα 40 που θα τον πλενεις και θα τον ταιζεις μεχρι αν βρει γυναικα σαν την μανα του!)χιχι

Δεν προτρεπω κανενα να παρει την θεση απλα ψαξτε!

ΕΓΩ ΕΙΧΑ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΗΓΑ ΕΜΒΟΛΙΟ ΣΤΟ ΧΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΕΤΙΚΕΤΑ ΤΟ ΤΙ ΕΒΓΛΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ...ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΩ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΨΑΧΝΕΙ!

ΑΛΛΩΣΤΕ αυτο ειναι γονιος!

κουκλα μου να σου πω θυμαμαι και θα τα ξαναπερασω συντομα αφου ειμαι 26 εβδ στο δευτερο παιδακι!

Με το καλο, λοιπον!

Καλη σου νυχτα και καλη δυναμη!

Να σε καλα!

Καλη σου νυχτα και καλη δυναμη!ο πρωτος χρονος ειναι δυσκολος ...(και τα αλλα 40 που θα τον πλενεις και θα τον ταιζεις μεχρι αν βρει γυναικα σαν την μανα του!)χιχι

χαχαχαχαχαχα!!!!!

Δεν προτρεπω κανενα να παρει την θεση απλα ψαξτε!

ΕΓΩ ΕΙΧΑ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΗΓΑ ΕΜΒΟΛΙΟ ΣΤΟ ΧΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΕΤΙΚΕΤΑ ΤΟ ΤΙ ΕΒΓΛΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ...ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΩ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΨΑΧΝΕΙ!

Καλα σιγουρα, δεν εχει νοημα... ο καθενας πρεπει να παρει την ευθινη μονος του για το δικο του παιδι...

Αυτα... καλο ξημερωμα!!!

Διαφημίσεις

maria και anirama σας ευχαριστούμε ... αλλά αν δεν υπάρχουν φίλοι γιατροί, φίλοι στον ΕΟΦ ή στο χημείο του κράτους. ΠΟΥ να ψάξεις και ΤΙ να βρεις? ΠΟΙΟΝ να εμπιστευτείς?

Αν όπου πας και όπου σταθείς (παιδίατροι και μαμαδοφίλες) είναι ΥΠΕΡ ! ? ! ? !

Μια μέση λύση θέλω. Φοβάμαι ΚΑΙ τον ανεμβολιασμό & το εθνικό σύστημα εμβολιασμού!!

95Jqp2.png

Τα παιδιά δεν θέλουν ψυχολόγο. Γονείς θέλουν!!!

οσες αποφασιζετε να μην εμβολιασετε ειναι δικαιωμα σας και ειναι σεβαστο. Μη θεωρειτε ομως οτι οσες διαφωνουν, δεν το εχουν ψαξει η δεν θελουν να το ψαξουν η ειναι βληματα με λιγα λογια. Απλα διαφωνουν μαζι σας.

Εγω λοιπον αποφασισα να εμβολιασω το παιδι μου επειδη πιστευω στην επιστημη και δεν βλεπω παντου φαντασματα. Επειδη στις χωρες που δεν υπαρχει εμβολιασμος τα παιδακια πεθαινουν καθε μερα.Και μη μου πειτε οτι δεν υπαρχουν καλες συνθηκες ζωης και υγιεινης....αυτα ειναι ασχετα με τους ιους.

Σιγουρα τα παιδακια εδω τρεφονται καλυτερα....αλλα ο λογος που δεν υπαρχουν πανδημιες ειναι ο εμβολιασμος.

Επισης τα εμβολιαζω γιατι τα δικα μου δεν εχουν αλλεργια σε καποιο συστατικο. Αν ειχαν δεν θα τα εμβολιαζα. Και επισης επειδη οι πιθανοτητες να παθει κατι απο εμβολιο ειναι πολυ μικροτερες απο το να παθει κατι απο την αρρωστεια αν νοσησει.

Γνωστης μου το παιδι πεθανε απο την ανεμβλογια..υγιεστατο!!! Τι σημαινει αυτο? οτι θα πεθανουν οσα ειναι ανεμβολιαστα? οχι βεβαια...Για αυτο υπαρχει η στατιστικη. Βεβαια αν δεν δεχομαστε καμια επιστημη και ξαφνικα επειδη διαβασαμε 2 και 3 βιβλια μαθαμε τα παντα, οκ παω πασο.

Τα εμβολιαζω επειδη εγιναν χιλιαδες μελετες για να σωθει η ανθρωποτητα απο τοσες αρρωστειες...Ποια ειμαι εγω για να τα αναιρεσω?

Ναι, υπαρχει το κερδος, παντου υπαρχει. Για αυτο βαζουμε και τη λογικη μας και δεν τρωμε αμασητα ο,τι μας δινουν....Η αδερφη μου ειναι γιατρος. εχω συζητησεις χιλιες φορες για αυτα τα θεματα. Φυσικα ειναι υπερ του εμβολιασμου αλλα η ιδια μου ειπε να μην τους κανω της γριπης.

Οσες δεν εμβολιαζετε το παιδι σας, θα το πηγαινατε ταξιδι σε 'τριτες' χωρες?? Οχι. Λογικο....αρα, εδω μιλαμε εκ του ασφαλους. Δεν υπαρχουν πανδημιες σοβαρες και δεν φοβοσαστε. Αν ομως σταματησει μαζικα ο εμβολιασμος θα υπαρξουν...και τοτε θα παρακαλαμε...

Επισης ...το εμβολιο ειναι εξασθενημενος ιος και αυτο σημαινει οτι το παιδι δεν βομβαρδιζεται με ιους....Δεν ειναι ο ιδιος μηχανισμος αντιδρασης του οργανισμου!!

Οταν βομβαρδιστει με ιους, θα εχει καποια αμυνα.

maria και anirama σας ευχαριστούμε ... αλλά αν δεν υπάρχουν φίλοι γιατροί' date=' φίλοι στον ΕΟΦ ή στο χημείο του κράτους. ΠΟΥ να ψάξεις και ΤΙ να βρεις? ΠΟΙΟΝ να εμπιστευτείς?

Αν όπου πας και όπου σταθείς (παιδίατροι και μαμαδοφίλες) είναι ΥΠΕΡ ! ? ! ? !

Μια μέση λύση θέλω. Φοβάμαι ΚΑΙ τον ανεμβολιασμό & το εθνικό σύστημα εμβολιασμού!![/quote']

Καλημερα! εγω δεν εχω κανεναν φιλο γιατρο, ουτε στον ΕΟΦ ουτε στο χημειο του κρατους... το θεμα δεν ειναι αυτο... προσπαθω να το ψαξω οσο μπορω, ο παιδιατρος δεν θα σου πει ποτε 'μην κανεις εμβολια'... το μονο που μπορει να κανει, ειναι να σεβαστει την αποφαση σου, αν δεν θελεις να τα κανεις εσυ...

Την αποφαση πρεπει να την παρουμε μονοι μας... με οτι αυτη συνεπαγεται... ευθυνη, ρισκο του να κανεις λαθος...κτλ... ψαξε το καθε εμβολιο ξεχωριστα και την καθε αρρωστια ξεχωριστα, βγαλε δικα σου συμπερασματα... δες τις πιθανοτητες...και αποφασησε μονη σου, τι εισαι ετοιμη να δεχτεις και να ρισκαρεις.... κανενας αλλος δεν θα το κανει αυτο για σενα... κανεις δεν θα παρει την αποφαση για την υγεια του παιδιου σου με καλυτερα κριτηρια απο σενα που ειναι η ατελειωτη αγαπη και επιθυμια να ειναι καλα το παιδι σου... χωρις κανενα οικονομικο συμφερον απο πισω....και φοβο μην σε διωξουν απο καπου επειδη δεν προωθησες το δικο τους...

Εγω εχω παιδιατρο στη νεα ιωνια, δεν ξερω αν σε βολευει... Αλλα σε καμια περιπτωση, νομιζω, δεν το λες απο το τηλεφωνο... αυτο για τα εμβολια... γιατι δεν προκειται να σου απαντησει... και ασε που πρεπει να πας καπως αποφασισμενη... και διαβασμενη, αλλιως δεν σε παιρνει στα σοβαρα, εσυ δεν εχεις επιχειρηματα και σε τουμπαρει με μια κουβεντα...ετσι την πατησα εγω και φαγαμε τα 2 εμβολια την φορα, αλλα αυτην την φορα θα παω πολυ προετοιμασμενη... και δεν θα του παω και το εμβολιο... γιατι η χαζη την αλλη φορα τα πηγα και χωρις να προλαβουμε να το συζητησουμε καλα καλα, του τα ειχε κανει ηδη....:cry::cry::evil: ελεγε οτι ειμαι ευαισθητη μανουλα και μπλα μπλα ... θηλαζει λεει και φοβαται.... αλλα πριτς αυτη την φορα....:twisted::twisted::twisted:

http://southweb.org/lifewise/the-lead-vaccine-developer-comes-clean-so-she-can-sleep-at-night-gardasil-and-cervarix-dont-work-are-dangerous-and-werent-tested/

ασχετο, αλλα εχει να κανει με το εμβολιο κατα του καρκινου του τραχιλου...

Διαφημίσεις

sogni d'oro αν δεν το εχεις διαβασει, διαβασε το, εκτος απο εμπειριες μαμαδων που το εχουν ψαξει πολυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυ το θεμα, εχει και πολυ ενδιαφερουσες πηγες και links ωστε να ενημερωθεις... ειναι μεγαλο αλλα αξιζει!!!! οχι για να παρεις αποφαση συμφωνα με αυτο, αλλα να βρεις μια αφετηρια για να ξεκινησεις το ψαξιμο....

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=32648&page=67

''Είναι πολλές οι σοβαρές ασθένειες τις οποίες, χάρις στα εμβόλια ,οι περισσότεροι σύγχρονοι ιατροί γνωρίζουμε μόνο από τα ιατρικά συγγράμματα। Σπάνια σήμερα ακούς για περιστατικά πολιομυελίτιδας, διφθερίτιδας ή ακόμα και ιλαράς, όλες ασθένειες που κόστιζαν ζωές και σημαντική νοσηρότητα στην ανθρωπότητα. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα όλων όμως είναι η ευλογιά. Πρόκειται για την ασθένεια από την οποία έχασαν την ζωή τους μυριάδες ανθρώπων μέσα στους αιώνες, αλλά και στην οποία χρωστάμε την μεγαλύτερη ιατρική ανακάλυψη όλων των εποχών, αυτή των εμβολίων.''

http://nikopediatre.blogspot.gr/2011/11/blog-post.html

http://www.paidiatros.com/children/General-knowledge-vaccines/

Εμβόλιο κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας

Είναι ασφαλές;

Ναι. Το εμβόλιο έχει γίνει από το 2006 αποδεκτό από το FDA και το CDC. Έχει μελετηθεί σε χιλιάδες γυναίκες ηλικίας 9 – 26 ετών σε όλο τον κόσμο και η ασφάλειά του συνεχίζει να παρακολουθείται από το FDA και το CDC. Περιέχει μόνο τις πρωτείνες του περιβλήματος, ΟΧΙ τον ίδιο τον ιό, έτσι δεν υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης.

http://www.matkarismiltiadis.gr/cms/?p=10&cat=3

οσες αποφασιζετε να μην εμβολιασετε ειναι δικαιωμα σας και ειναι σεβαστο. Μη θεωρειτε ομως οτι οσες διαφωνουν, δεν το εχουν ψαξει η δεν θελουν να το ψαξουν η ειναι βληματα με λιγα λογια. Απλα διαφωνουν μαζι σας.

Εγω λοιπον αποφασισα να εμβολιασω το παιδι μου επειδη πιστευω στην επιστημη και δεν βλεπω παντου φαντασματα. Επειδη στις χωρες που δεν υπαρχει εμβολιασμος τα παιδακια πεθαινουν καθε μερα.Και μη μου πειτε οτι δεν υπαρχουν καλες συνθηκες ζωης και υγιεινης....αυτα ειναι ασχετα με τους ιους.

Σιγουρα τα παιδακια εδω τρεφονται καλυτερα....αλλα ο λογος που δεν υπαρχουν πανδημιες ειναι ο εμβολιασμος.

Τα εμβολιαζω επειδη εγιναν χιλιαδες μελετες για να σωθει η ανθρωποτητα απο τοσες αρρωστειες...Ποια ειμαι εγω για να τα αναιρεσω?

Ναι, υπαρχει το κερδος, παντου υπαρχει. Για αυτο βαζουμε και τη λογικη μας και δεν τρωμε αμασητα ο,τι μας δινουν....

Οσες δεν εμβολιαζετε το παιδι σας, θα το πηγαινατε ταξιδι σε 'τριτες' χωρες?? Οχι. Λογικο....αρα, εδω μιλαμε εκ του ασφαλους. Δεν υπαρχουν πανδημιες σοβαρες και δεν φοβοσαστε. Αν ομως σταματησει μαζικα ο εμβολιασμος θα υπαρξουν...και τοτε θα παρακαλαμε...

Συμφωνώ με τα παραπάνω.

Επιπλέον, σταματήστε πια να αμφισβητείτε έτσι τους γιατρούς. Αν θέλετε να το ψάξετε, πάρτε γνώμες γιατρών, χωρίς όμως να απορρίπτετε από πριν αυτό που θα σας πουν, χωρίς να πιστεύετε ότι ανήκουν σε μια παγκόσμια συνομωσία...

Επίσης, το να ψάχνετε μόνες σας στο ίντερνετ και να απομονώνετε μόνο κάποιες γνώμες που σας βολεύουν ή κάποια μεμονωμένα περιστατικά και να τα γενικεύετε ή να βγάζετε τα δικά σας συμπεράσματα, ή να κάνετε διαγνώσεις, είναι γελοίο.

Δεν αναφέρομαι σε κάποιον συγκεκριμένα. Αναφέρομαι στη νέα τάση και μόδα της ηλεκτρονικής εποχής, να αμφισβητούμε τους επιστήμονες και να θεωρούμε τους εαυτούς μας παντογνώστες επειδή μάθαμε να γκουγκλάρουμε... Και αναιρούμε τελείως τον άλλον που σπουδάζει ιατρική, τις χιλιάδες έρευνες κτλ... Παρεπιπτόντως, τις σοβαρές έρευνες δεν υπάρχει περίπτωση να τις βρείτε με μια απλή αναζήτηση στο ίντερνετ. Οπότε μην κοροιδεύετε τους εαυτούς σας.

ΥΓ ακόμα και να τις βρείτε, δεν θα τις καταλάβετε, γιατί δεν είστε γιατροί.

Να διορθώσω κάτι που λέτε και είναι ΕΝΤΕΛΩΣ λάθος. Αν το παιδί κολλήσει κάποιο ιό, ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΝΤΙΒΙΩΣΗ. Τα αντιβιοτικά είναι για τα μικρόβια, όχι για τους ιούς. Άρα αν νοσήσει κάποιο παιδί ανεμβολίαστο (αλλά και εμβολιασμένο, που θα περάσει πιο ελαφριά την ασθένεια), η αντιβίωση δεν θα το βοηθήσει. Γιαυτό κάνουμε τα εμβόλια, ώστε το ανοσοποιητικό του παιδιού να έχει ενεργοποιηθεί απέναντι στον ιό, μιας και αν νοσήσει τότε απλά περιμένουμε να κάνει η ίωση τον κύκλο της και δεν έχει νόημα να πάρουμε αντιβίωση.

Συμφωνώ με τα παραπάνω.

Επίσης, το να ψάχνετε μόνες σας στο ίντερνετ και να απομονώνετε μόνο κάποιες γνώμες που σας βολεύουν ή κάποια μεμονωμένα περιστατικά και να τα γενικεύετε ή να βγάζετε τα δικά σας συμπεράσματα, ή να κάνετε διαγνώσεις, είναι γελοίο.

Δεν αναφέρομαι σε κάποιον συγκεκριμένα. Αναφέρομαι στη νέα τάση και μόδα της ηλεκτρονικής εποχής, να αμφισβητούμε τους επιστήμονες και να θεωρούμε τους εαυτούς μας παντογνώστες επειδή μάθαμε να γκουγκλάρουμε... Και αναιρούμε τελείως τον άλλον που σπουδάζει ιατρική, τις χιλιάδες έρευνες κτλ... Παρεπιπτόντως, τις σοβαρές έρευνες δεν υπάρχει περίπτωση να τις βρείτε με μια απλή αναζήτηση στο ίντερνετ. Οπότε μην κοροιδεύετε τους εαυτούς σας.

Δεν ειναι μονο γελοιο και τελειως χαζο αλλα ειναι και ακρως επικυνδυνο για τα παιδια.

Δυστυχως ολοι μεσα απο τα site και τα forum εχουμε γινει επιστημονες και παντογνωστες και εχουμε απολυτη αποψη σε οποιδηποτε θεμα.

Δεν εχουν ολα τα εμβολια το ιδιο ποσοστο καλυψης. Τα περισσοτερα εχουν πανω απο 90%. Το ποσοστο της μη καλυψης ειναι λιγοτερο απο 10%. Της γρυπης εχει γυρω στα 70%. Και το 30% μη καλυψης θεωρειται κακο για τους γιατρους.

Αρα κατα μεγαλο ποσοστο καλυπτουν τα εμβολια και οχι δεν καλυπτουν.

Αυτα απο οτι μου εχει πει ο παιδιατρος που καθε φορα τον ρωτουσα τι ποσοστο καλυψης εχουμε, για καθε εμβολιο που εκανα στα παιδια.

Αλλο εαν τα εμβολια δεν μας καλυπτουν για ολους τους ιους , επομενως δεν γινονται για αυτους τους ιους .π.χ. καποιους συγκεκριμενους ιους πνευμονιας , μυνηγκιτιδιοκοκκου κτλ.

Να σε ρωτησω μια και εγω ειμαι ασχετη με τον ιατρικο τομεα , η μητερα μου μας θηλασε ολα τα παιδια οπως συνεβαινε εκεινα τα χρονια. Ολα τα παιδια περασαμε ολες τις παιδικες αρρωστειες. Και η ιδια εννοειταιοτι ειχε νοσησει σαν μικρη. Δεν μας μετεδωσε αντισσωματα των παιδικων ασθενειων με τον θηλασμο.

Επισης τα πιο παλαια χρονια σχεδον ολες οι μητερες θηλαζαν τα παιδια τους, και οσες δεν ειχαν γαλα πολλες φορες ζητουσαν απο αλλες.

Ομως δεν μεταδωσαν αντισωματα παιδικων ασθενειων στα παιδια τους γιατι εαν συνεβαινε αυτο θα ειχαν σταματησει οι παιδικες ασθενειες.

Ισως να συμβαινει μονο με την ερυθρα?

Οι γονεις δεν εχουν τις γνωσεις για να παιρνουν τοσο σοβαρες αποφασεις για τα παιδια τους. Ουτε μπορουν να αποκτησουν διαβαζοντας διαφορα site η forum. Mεσα απο την παραπληροφορηση . Δεν γνωριζετε τις πηγες των site , τις σκοπιμοτητες και κατα ποσo αξιοπιστες ειναι. Και μου φαινεται λυπηρο που ατομα σημερα βασιζονται σε τοσο σοβαρα θεματα σε αποψεις forum και οχι παιδιατρων, σε θεματα υγειας των παιδιων τους.

Εγω προσωπικα δεν εχω γνωρισει κανενα γιατρο που δεν εχει εμβολιασει τα παιδια του.

'

Εμβόλιο κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας

Είναι ασφαλές;

Ναι. Το εμβόλιο έχει γίνει από το 2006 αποδεκτό από το FDA και το CDC. Έχει μελετηθεί σε χιλιάδες γυναίκες ηλικίας 9 – 26 ετών σε όλο τον κόσμο και η ασφάλειά του συνεχίζει να παρακολουθείται από το FDA και το CDC. Περιέχει μόνο τις πρωτείνες του περιβλήματος, ΟΧΙ τον ίδιο τον ιό, έτσι δεν υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης.

http://www.matkarismiltiadis.gr/cms/?p=10&cat=3

Mακαρι να το ειχα κανει, γιατι εχω hpv. Δυστυχως δεν με συμβουλεψε κανενας γιατρος.

Συμφωνώ με τα παραπάνω.

Επιπλέον, σταματήστε πια να αμφισβητείτε έτσι τους γιατρούς. Αν θέλετε να το ψάξετε, πάρτε γνώμες γιατρών, χωρίς όμως να απορρίπτετε από πριν αυτό που θα σας πουν, χωρίς να πιστεύετε ότι ανήκουν σε μια παγκόσμια συνομωσία...

Αυτό ακριβώς ήθελα να γράψω και εγώ. Με κάλυψες απόλυτα.

Επισης τα εμβολιαζω γιατι τα δικα μου δεν εχουν αλλεργια σε καποιο συστατικο. Αν ειχαν δεν θα τα εμβολιαζα. Και επισης επειδη οι πιθανοτητες να παθει κατι απο εμβολιο ειναι πολυ μικροτερες απο το να παθει κατι απο την αρρωστεια αν νοσησει.

Γνωστης μου το παιδι πεθανε απο την ανεμβλογια..υγιεστατο!!! Τι σημαινει αυτο? οτι θα πεθανουν οσα ειναι ανεμβολιαστα? οχι βεβαια...Για αυτο υπαρχει η στατιστικη. Βεβαια αν δεν δεχομαστε καμια επιστημη και ξαφνικα επειδη διαβασαμε 2 και 3 βιβλια μαθαμε τα παντα, οκ παω πασο.

Ναι, υπαρχει το κερδος, παντου υπαρχει. Για αυτο βαζουμε και τη λογικη μας και δεν τρωμε αμασητα ο,τι μας δινουν....Η αδερφη μου ειναι γιατρος. εχω συζητησεις χιλιες φορες για αυτα τα θεματα. Φυσικα ειναι υπερ του εμβολιασμου αλλα η ιδια μου ειπε να μην τους κανω της γριπης.

Κοπελα μου δεν ημουν επιθετικη και δεν ειπα οτι οσες εμβολιαζουν ειναι βληματα ειπα στην κοπελα που ανοιξε το τοπικ την γνωμη μου και τι κανω τι εκανα και για ποιο λογο!Επισης τονισα οτι δεν ειμαι παραδειγμα προς μιμιση ουτε προς αποφυγη απλα ειναι αποφαση μου συμφωνα με οσα ξερω,ενω η ιδια ειμαι επιστημονας και εχω Μεταπτυχιακο και Πτυχιο στις θετικες επισττημες αλλα δεν ειπα την γνωμη μου σαν επιστημονας αλλα σαν μαμα !Αυτο το εκανα οχι γιατι σαν επιστημονας διαφωνω αλλα για να μην επιρεασω καποιον !

Στις τριτοκοσμικες χωρες δεν υπαρχει ανοσια σε ασθενειες δεν υπηρξε γεννια που α εχει εμβολιαστει εξ ολοκληρου!

Στη χωρα μας ευτυχως υπηρχε εμβολιασμος τα τελευταια 50 χρονια και ναι με το εθνικο συτστημα εμβολιασμου καταφεραμε αν εξαλλειψουμε ,οχι καταπολεμησουμε , ασθενειες θανατηφορες!Δεν ειπα οτι δεν αρρωσταινει πλεον κοσμος απλα ειπα οτι ειναι θεμα στατιστικης και οτπικης γωνιας που βλεπεις τα πραγματα!Δηλαδη αν εμβολιαστει εχει πιθανοτητες τελικα να νοσησει για αυτο πρπει αν γινονται επαναλληπτηκες δοσεις,υπαρχουν πιθανοτητες για εγκεφαλιτιδα και αλλες νευρολογικες ασθενειες !Επισης αν δεν εμβολιαστει εχει την πιθανοτητα να νοσησει αλλα θα αντιμετωπιστει οπως θα αντιμετωπιστει το παιδι που εμβολιαστηκε και για στατιστικους λογους ηταν το 1 στα 1500 που αθ νοσησει!Δοξα το Θεο υπαρχει μεγαλο φασμα αντιβιωσεων και υπαρχουν επιστημονες να το αντιμετωπισουν!

Στις τριτοκοσμικες χωρες προσπαθουν να μειωσουν τα κρουσματα με τον εμβολιασμο γιατι προτιμουν να εχουν λιγοτερα κρουσματα ακομα και αν αυτο σημαινει οτι σε αυτη την διααδικασια καποια παιδια θα εμφανισουν αλλεργικη αντιδραση ή κατι αλλο ,ειναι προτιμοτερο ομως εφ'οσον δεν υπαρχουν νοσοκομεια ,δεν υπαρχουν γιατροι,μικροβιολογοι,διαγνωστικα κεντρα κλπ

Σε μια χωρα σαν την δικια μας κουκλα μου δεν υπαρχει θεμα ουτε επιδημια ουτε πανδημιας ακομα και αν ολος ο πλυθησμος μεινει ανεμβολιαστος!

Επειδη οπως ειπα δεν ειμαι επιθετικη δεν απαιτω να κανετε το ιδιο ουτε προσπαθω να πεισω οτι εκανα το σωστο!Εγω σαν επιστημονας και σαν μητερα σου λεω τι αποφασισα και αυτο απαιτω να γινει αποδεκτο οπως εγω δεν λογοκρινω εσενα για την δικη σου αποφαση!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...