Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πότε βάζουμε τα μωρά μπρούμυτα στο παιχνίδι - tummy time;

Recommended Posts

Σας χαιρετώ!!Ελπίζω μανούλες και παιδάκια να είστε όλοι καλά :)

Θέλω αν μπορείτε να μου λύσετε δύο απορίες:

-Βάζατε απο την αρχή τα μωράκια σας να παίζουν μπρούμυτα??Εγώ δεν την έβαζα γιατί απλούστατα δε θα μπορούσαμε να παίξουμε έτσι. Μου είπε ο γιατρός ότι πρέπει όση ώρα της παίζω να είναι μπρούμυτα για να δυναμώσει η πλατούλα της. Το πρόβλημα μας είναι ότι εκνευρίζεται και κλαίει γιατί δε μπορεί να σηκώσει το κεφάλι και "μπουκώνει"..Καμία σχέση με παιχνίδι δηλαδή!!

-Άλλο πρόβλημα είναι ότι επειδή γυρίζαμε πάντα απο την αριστερή πλευρά όταν κοιμόμαστε δεν δυναμώσαν οι μύς της δεξιάς. Ξέρετε καμιά άσκηση που μπορεί να έχει αποτέλεσμα??

Εκτός απο τα πιο πάνω, άστε που την έχω αρπάξει (τη γρίπη) και φοβάμε μήπως και κολήσω την ψυχή μου. Βάζω ιατρική μασκούλα (αν και μου τη δίνει απίστευτα :evil: και με κοιτάει περίεργα η ζουζούνα μου) μήπως και τη γλιτώσει!

ΑΥΤΑ!!!

Διαφημίσεις

Εμενα μου χαν πει για 5 λεπτά την ημέρα οχι να παιζουμε μπρούμυτα . Την έβαζα ποτε ποτε αλλοτε της αρεσε και αλλοτε όχι . Εμενα βεβαια μπορούσε να σηκώσει το κεφάλι της απο νωρίς ισως γιαυτο δεν εκνευριζόταν .

Στο πλάι την κοιμίζεις ? Αφησε την ανάσκελα να βρεί μονη της την θέση της . Αν εχει συνηθίσει απο την μια πλευρά κανε διαφορα για να αλλαξει πχ αν χρειαστεί αλλαξε θεση στην κουνια ωστε το φως να ειναι απο την αλλη πλευρά .

Κοιτα μην αγχωνεσαι σε λιγο καιρο θα φέρνει σβούρες :lol: Απο δω και πέρα θα δεις ενα διαφορετικό μωρο πολυ δραστήριο :D Στην αρχή θα ναι σαν το σαλιγκαράκι με το κεφάλι κάτω αλλα σιγα σιγα θα το σηκώνει και θα φερνει τουμπες :D

Θηλαζε το μωρο συνέχεια και δεν προκειτε να κολλησει τιποτα !!!

VgL7.jpgIgLdp2.png

Κι ο δικός μας παιδίατρος είπε να την βάζουμε μπρούμυτα μερικά λεπτά.

Έτσι κι αλλιώς δεν κάθεται παραπάνω,εκνευρίζεται.

Έτσι κι εμείς προσπαθούμε να την έχουμε για λίγα λεπτά πολλές φορές μέσα στη μέρα.

Μπορείς ίσως να της τραβήξεις την προσοχή με κάποιο παιχνίδι ή ένα τραγουδάκι και να το κρατήσει λίγο παραπανω σηκωμένο το κεφάλι και να της πεις "μπράβοοοοο μωράκι μου μπράβο".

Για την γρίπη όχι μόνο δεν κολλάει από το θηλασμό,αλλά παίρνει και τα απαραίτητα αντισώματα.

Μπορεί να κολλήσει με τα σταγονίδια,όχι από το γάλα.

Και εμας ο γιατρος μας ειχε πει να τον βαζουμε μπρουμυτα για παιχνιδι η οχι. Ο μικρος ομως ποτε δεν ηθελε το μπρουμυτα. Τον εβαζα ομως μεχρι που αρχιζε να κλαιει. Ειναι σημαντικο να τα βαζουμε μπρουμυτα γιατι δυναμωνουν η πλατη και ο αυχενας.

Τωρα και εμεις ειχαμε ενα θεμα με τον υπνο. Κοιμοταν μεν ανασκελα αλλα το κεφαλι του το γυριζε μονο απο τη μια πλευρα με αποτελεσμα να πιαστει (σε αυτο συντελεσε και η θεση του οταν ηταν ακομα στην κοιλια).

Το αποτελεσμα ηταν να κανουμε διαφορες ασκησεις που υπεδειξε η φυσιοθεραπευτρια τις οποιες ο μικρος δεν ηθελε καθολου. (Κρατημα το ενος ωμου και το αυτι της αλλης πλευρας επρεπε να ακουμπησει στον αλλο ωμο και διαφορα αλλα τετοια).

Παντως δοκιμασε να τη βαλεις μπρουμυτα και να βαλεις καποιο παιχνιδι στο οπτικο της πεδιο. Ισως κατσει λιγο παραπανω ετσι. Οσο και να κατσει καλο θα της κανει.

Don't let fears hold you back from living everyday to your fullest!

Και εμάς η μια ζουζούνα το μπρούμητα δεν το ήθελε καθόλου μέχρι πριν από δύο εβδομάδες και μάλιστα ανησυχούσα γιατί διάβαζα ότι είναι καλό να τα βάζουμε μπρούμυτα και μάλιστα ότι θα έπρεπε να είναι πλέον σε θέση και να ξαναγυρίσει ανάσκελα μόνη της... Ε, τελικά πριν από δύο εβδομάδες γύρισε μόνη της μπρούμυτα και αφού δεν της πολυάρεσε, ξαναγύρισε ανάσκελα χωρίς να τη βοηθήσουμε εμείς :lol: Τώρα πια, διαλέγει μόνη της πως θέλει να κοιμηθεί, όπως και η άλλη ζουζούνα μας που από 3 μηνών περίπου κοιμάται μπρούμυτα σχεδόν κάθε βράδυ. Για να παίξει όμως μπρούμυτα με ευχαρίστηση, νομίζω ότι είχαμε ήδη μπει στον 5ο μήνα.

Για τη γρίπη, νομίζω πως με τη μάσκα είσαι ΟΚ. Αν παρατηρήσεις ότι έχει το μωράκι σου καμια μυξούλα, βάζε της λίγο φυσιολογικό ορό για να ανακουφίζεται.

kr3fp2.png

Διαφημίσεις

Την δικιά μου την είχα βάλει όταν ήταν ακόμη ημερών να κοιμηθεί για λίγο μπρούμητα γιατί είχε πονάκια και αυτή η στάση βολεύει γιατί μαζεύει τα ποδαράκια και βγαίνουν πιο εύκολα τα αέρια και ζεστένεται και η κοιλίτσα της.

Ε! από τότε βολεύεται μόνο μπρούμητα, σπάνια θα κοιμηθεί στο πλάι και αυτό θα είναι για πολύ λίγο γιατί πετάγονται τα χεράκια της.

Εμας το κεφαλι της το εστηνε απο την αρχη.

Μας βρηκε προβλημα ομως ο γιατρος, γυρω στους 3 μηνες, την εβαζε μπρουμητα κ στην αριστερη πλευρα οταν την φωναζες γυριζε αμεσως ενω στην δεξια γυριζε αλλα οχι ολο το σβερκακι της, με ευκολια.

Σαν νευροκαβαλικεμα, ας πουμε.

Μου ειπε λοιπον πως ισως ειναι λιγο "τεμπελουλα", θυμαμαι τοτε ειχα κανει κ εγω θεμα εδω αλλα δεν το βρισκω τωρα, να στο βαλω.

Βλακειες φυσικα διοτι μου ελεγε να την βαζω μπρουμητα κοιτοντας προς τα δξ κ να της φωναζω για να γυρισει, το μωρο κουραζοταν βεβαια, με αγχωσε πολυ με τα λεγομενα του, αλλα σε 1 βδομαδα το μωρο το εκανε μονο του!!! :wink: Το καθε μωρακι με τον χρονο του!

Σημ: Καπου εδω μεσα διαβασα οτι συνηθως τα μωρα γυριζουν πλευρο, στο κρεβατακι, απο εκει που ερχεται το φως. Δεν ξερω αν την βαζεις ανασκελα ή ακομα στο πλαι αλλα μαλλον αν της βαζεις "σφηνα" ειναι καιρος να την αφησεις ανασκελα για να αρχισει να γυριζει οπου θελει.

Παντως δεν υπαρχει λογος ανησυχιας, θα το κανει οταν μπορεσει...

Το μωράκι σου όπου να'ναι θα αρχίσει να στηρίζει καλά το κεφαλάκι του. Και μενα πάντως από 40 μερών κοιμάται μπρούμυτα σχεδόν συνέχεια, αλλά για παιχνίδι,ούτε συζήτηση! Μάλλον νομίζει το διαβολάκι ότι το βάζω για ύπνο και εκνευρίζεται!! Μην αγχώνεσαι πάντως γι'αυτά τα πράγματα και μην πιέζεις το παιδί. Το καθένα θέλει το χρόνο του...! :wink:

5Aqjp3.png

Μην ανησυχεις και εμένα δε καθόταν μπρουμητα καθόλου.Με το που μπήκε στον 5 μήνα, αστα!!!Δεν την προλάβαίνω ούτε να την αλλάξω γυρίζει συνέχεια μόνη της!!!!

2GxD.jpg2GxDp2.png

Διαφημίσεις

• 10 months later...

Τα βαζετε τα μωρακια σας μπρουμυτα? Οχι για να κοιμηθουν αλλα για να γυμανστουν και να μην πιεζεται συνεχια το κεφαλακι τους στο ιδιο σημειο? Ποση ωρα καθε μερα??

Εγώ την κοιμιζα και μπρούμητα γιατί πόλλες φορές δε ρευόταν. Μπρούμυτα κοιμόταν και περισσότερο. Νομίζω ότι 3-4 φορές την ημέρα όταν είνει ξύπνιο φτάνει να το έχεις για λίγο (2-3 λεπτά) μπρούμυτα.

Διαφημίσεις

• 10 χρόνια μετά...

Καλησπέρα κορίτσια ήθελα να ρωτήσω σε τι ηλικία πρέπει να ξεκινάμε να τα βάζουμε στην κοιλίτσα τους για να σηκώνουν το κεφαλάκι του το λεγόμενο tummy time; ,

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...