Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Εγκυμοσύνη και αντιβίωση στην αρχή ή στις προσπάθειες

Recommended Posts

καλησπερα σε ολουσ...το θεμα μου ειναι οτι την παρασκευη εκανα τεστ εγκυμοσυνης κ ειμαι εγκυος για 2 φορα...το προβλημα ειναι οτι τον προηγουμενο μηνα αρρωστησα κ πηρα αντιβιωση την ακουμεντιν κ δεν ξερω τι να κανω.στον γιατρο δεν πηγα ακομη γιατι επεσε σαβ/κο.αχ εχω στεναχωρεθει παρα πολυ....δεν εχω ακουσει τα καλυτερα για αντιβιωση στην εγκυμοσυνη....:cry:

Διαφημίσεις

Θεοσουλα με πολύ δισταγμό σου γράφω γιατί αυτό που ρωτάς είναι κάτι που μόνο ένας γιατρός θα μπορούσε να το απαντήσει. Καταλαβαίνω όμως την αγωνία και θα ήθελα να σου επικοινωνήσω την δική μου εμπειρία.

Εγώ στις πρώτες μέρες της εγκυμοσύνης εκτέθηκα σε ραδιενέργεια (ακτίνες γ), και τρεις γιατροί (δύο μαιευτήρες και ένας ογκολόγος) μου είπαν ότι σε τόσο πρώιμο στάδιο αν το έμβρυο πρόκειται να πάθει κάποια βλάβη, τότε αυτή είναι ολοκληρωτική και οδηγεί στο θάνατό (δλδ αποβολή). Εφʼ όσον δεν απέβαλα, τότε η εγκυμοσύνη προχωράει κανονικά.

Προφανώς, δεν γνωρίζω αν με τις αντιβιώσεις ισχύει το «όλα ή τίποτα» που μου είπαν εμένα. Ελπίζω να έχεις καλή απάντηση από τον γιατρό σου και να ηρεμήσεις σύντομα.

xhHtp2.pngkSQIp3.png

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ,ΕΧΩ ΡΩΤΗΣΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΓΝΩΜΕΣ ΓΙΑΤΡΩΝ ΟΙ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΩ ΑΛΛΑ ΚΡΑΤΑΝ Κ ΜΙΑ ΕΠΙΦΙΛΑΞΗ....ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΛΑ ΚΑΛΑ Κ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΝΑ ΜΕ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΗΡΕΜΗΣΩ...ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΚΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ....

Και εγω πηρα αντιβιωση για ουρολοιμωξη και δεν γνωριζα οτι ημουν εγκυος....τωρα το μωρακι μου ειναι 10μηνων υγιεστατο....

Η φουρτουνα μου ηρθε...και ξεσηκωσε τον κοσμο μου στις 27/07/2012

Διαφημίσεις

να σου ζησει το μωρακι σου...κ δεν σου ειχαν πει τπτ για να ανυσηχεισ?εγω πηρα κ αεριουσ για την αλλεργια...

Ευχαριστω....

Τπτ δεν μου ειπαν...γιατι ηταν στις αρχες....οποτε μην ανησυχεις!!!!!

Για να γινει ζημια στο εμβρυο πρεπει η αντιβιωσει να εχει περθει στην περιοδο της οργανογεννεσης γιαυτο λεμε οτι στις αρχες δεν πειραζει.....

Ολα καλα θα πανε....ποτε ξαναεχεις υπερηχο?????

αυριο θα παω να κανω τισ εξετασεισ μου κ μετα θα παω στον γιατρο να δω τι θα μου πει.απλα ειμαι στην λημνο κ εδω δεν εμπιστευομαι κανεναν...

αυριο θα παω να κανω τισ εξετασεισ μου κ μετα θα παω στον γιατρο να δω τι θα μου πει.απλα ειμαι στην λημνο κ εδω δεν εμπιστευομαι κανεναν...

Χμμμμ...αυτο ειναι προβλημα...δεν εχεις τη δυνατοτητα να κατεβεις σε καποια πολη?????? νασε δει καποιος αλλος γιατρος????? δεν εχεις καποιον συγγενη σε αλλη πολη???? αθηνα.??θεσσαλονικη????

Χμμμμ...αυτο ειναι προβλημα...δεν εχεις τη δυνατοτητα να κατεβεις σε καποια πολη?????? νασε δει καποιος αλλος γιατρος????? δεν εχεις καποιον συγγενη σε αλλη πολη???? αθηνα.??θεσσαλονικη????

δεν ειμαι απο εδω φετοσ ηρθαμε με μεταθεση ο αντρασ μου,ναι σε καμια 20 μερεσ θα παω στην πολη αλλα πρεπει να εχω κ εναν γιατρο εδω...η οργανογεννηση που ειπεσ ποτε γινετε?

• 5 χρόνια μετά...

Καλησπέρα θα ήθελα να ρωτήσω παίρνω την augmentin 500  και κάνω προσπάθεια για να μείνω έγκυος θα ήθελα να ρωτήσω αν επιρεαζει;σας παρακαλώ απαντήστε μου αν γνωρίζετε

Διαφημίσεις

@Εφη 64 Γεια σου Έφη! Νομίζω ότι το Augmentin (500+125) mg θεωρείται ασφαλής αντιβιώση στην σύλληψη/κύηση. Φυσικά θα πρέπει να μιλήσεις κ με τον γυναικολόγο σου. Εγώ είχα θετικό τεστ ωορρηξίας ενώ έκανα θεραπεία με Zinadol 500mg για ουρολοίμωξη. Μιλάμε με γιατρό, μου λέει κάνετε προσπάθεια άφοβα και... τσουπ ήρθε η μπεμπούλα μας! Όλα μια χαρά :grin:

On 8/1/2019 at 10:29 ΜΜ, Εφη 64 είπε:

Καλησπέρα θα ήθελα να ρωτήσω παίρνω την augmentin 500  και κάνω προσπάθεια για να μείνω έγκυος θα ήθελα να ρωτήσω αν επιρεαζει;σας παρακαλώ απαντήστε μου αν γνωρίζετε

Μιλά με γιατρό αλλά από την εμπειρία μου δεν επηρεάζει η συγκεξριμενη

τηβ είχα πάρει στην εγκυμοσύνη . 

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...