Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Φορολογική Δήλωση 2013

ster

Recommended Posts

καλησπερα!ξερετε εαν ειναι υποχρεωτικο να δηλωσουμε τοκους καταθεσεων?εχω λογαριασμους με 2-3 ευρω μεσα.ειμαι υποχρεωμενη να δηλωσω τα λεπτα του ευρω ή υπαρχει καποιο οριο?

Τα φωτα σας σχετικα με τους τοκους καταθεσεων ! Τι σημαινει αυτο ? Ποιους λογ/σμους δηλωνουμε, το ποσο παει αθροιστικα ή ανα τραπεζικο λογαριασμο? Αν π.χ. η τραπεζα θα μου δωσει βεβαιωση με 1 ευρω τοκοι καταθεσεων πρεπει να δηλωσω ?

Επισης να ρωτησω κατι αλλο, δουλευα περσι 5 μηνες με προκυρηξη του ΓΣΕΕ μεσω προγραμματων κοινωφελους χαρακτηρα. Ειχα μονο μισθο και ασφαλιση, κανενα δικαιωμα, κι στην βεβαιωση αποδοχων που μου δωσανε δεν εχει παρακρατηση φορου ειναι 0. Θεωρουμαι εγω μισθωτος ή οχι ?

Ευχαριστω

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 70
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Ισχύει ότι δεν χρειάζεται να πάρουμε βεβαιώσεις τόκων γιατί θα το κάνει αυτόματα η εφορία μέσω τραπεζών?

Επίσης για λογαριασμούς που είμαστε συνδικαιούχοι, πρέπει επίσης να καταθέσουμε βεβαίωση τόκων ή πιάνει μόνο τον κύριο δικαιούχο?

Τα φωτα σας σχετικα με τους τοκους καταθεσεων ! Τι σημαινει αυτο ? Ποιους λογ/σμους δηλωνουμε, το ποσο παει αθροιστικα ή ανα τραπεζικο λογαριασμο? Αν π.χ. η τραπεζα θα μου δωσει βεβαιωση με 1 ευρω τοκοι καταθεσεων πρεπει να δηλωσω ?

Επισης να ρωτησω κατι αλλο, δουλευα περσι 5 μηνες με προκυρηξη του ΓΣΕΕ μεσω προγραμματων κοινωφελους χαρακτηρα. Ειχα μονο μισθο και ασφαλιση, κανενα δικαιωμα, κι στην βεβαιωση αποδοχων που μου δωσανε δεν εχει παρακρατηση φορου ειναι 0. Θεωρουμαι εγω μισθωτος ή οχι ?

Ευχαριστω

Αν αθροιστικα οι τοκοι απο τις καταθεσεις σου ξεπερνουν τα 250 ευρω τοτε θα τους δηλωσεις. Αλλιως οχι. Βεβαια ακομα περιμενουμε επισημη εγκυκλιο απο το υπουργειο, παντως μεχρι στιγμης αυτες τις οδηγιες δινουν.

Αν ειστε συνδικαιουχοι τοτε μπορειτε να μοιραστειτε το ποσο των τοκων. Αν δεν τα μοιραζεστε ομως και στην πραγματικοτητα τα λεφτα ή αν δεν θελετε να τα βαλετε τοτε δεν υπαρχει προβλημα, αυτο που τους νοιαζει ειναι να τα δηλωσει εστω ο ενας. Οι μεγαλες τραπεζες ειπαν οτι θα στειλουν βεβαιωσεις. Ολα αυτα ξαναλεω ειναι μονο στα λογια, περιμενουμε εγκυκλιο.

Δεν καταλαβαινω τι εννοεις με το αν θεωρησε μισθωτος παντως οι μισθοι σου θεωρουνται κανονικα εισοδημα και υποχρεωτικα θα το δηλωσεις.

goody οι τράπεζες θα στειλουν βεβαιώσεις σε μας ή στην εφορία?

Επίσης ξέρεις τι γίνεται με τα άλλα ταμεία εκτός το ΙΚΑ για τις βεβαιώσεις συντάξεων? Δημόσιο, ΤΣΑΥ κτλ? Ξέρεις αν θα σταλούν ή πρέπει να εκτυπωθούν και αυτά από κάπου?

Ευχαριστώ!

Νομιζω σε εσας θα τις στειλουν τις βεβαιωσεις, ακομα βεβαια δεν ειναι σιγουρο!

Για τα ταμεια τα αλλα εχουν πει οτι θα σταλουν.

Edit! Τελικα στις εφοριες θα σταλουν οι βεβαιωσεις των τοκων...

http://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/13885

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...
κοριτσια τι γινεται φετος με τις αποδειξεις; βαζουμε; χρειαζομαστε το 25% του εισοδηματος;

ναι τις βαζουμε και το ποσοστό είναι αυτό που λες. Ακουσα σημερα ότι πήρε παράταση μέχρι μέσα ή τέλη Ιουλίου αλλά την έκανα και δεν το έψαξα.

στους τόκους τους βάζει τελικά ο κύριος δικαιούχος ή τους μοιράζονται οι συνδικαιούχοι?

΄Νομίζω ούτε ο Στουρνάρας ξέρει. Άτυπα δηλώνονται ή στο όνομα του πρώτου των δικαιούχων ή επιμερίζονται ισομερώς μεταξύ όλων. Στη τελευταία περίπτωση χρειάζεται ανάλογος αριθμός βεβαιώσεων.

θέλει προσοχή, δηλώνονται μόνο τόκοι >250,00 Ευρώ. Και θα συνυπολογιστούν στην εισφορά αληλεγγύης.

Το Ήλεκτράκι μου και ο Οδυσσέας μου, οι ηλιαχτίδες μου!

..................................................................................

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

κι Εγώ τώρα τελευταία δε νοιώθω πολυ καλά...

Διαφημίσεις

Καλησπέρα, ξέρει κανείς βρε κορίτσια τι γίνεται με όσους έχουν υψιλή κυριότητα, το γράφουν το ακίνητο....;; έχει δηλωθεί στο Ε9 πέρισυ, πρέπει να το βάλω και στο Ε1, δεν κατοικώ σε αυτό, είμαι φιλοξενούμενη αλλού. Έχω υψιλή κυριότητα και η μητέρα μου επικαρπία. Εκείνη γράφει με τον πατέρα μου και τα δυο ακίνητα, εγώ πρέπει ή όχι;; Θα μου έρθει φόρος και σε εμένα και στην μητέρα μου;; πως γίνεται ;; τα χαράτσια τα πληρώνουμε μέσω της ΔΕΗ, έχει άλλο φόρο για την εφορία;;

Μόνο η μητέρα σου το γράφει το ακίνητο φέτος στο Ε1 που έχει την επικαρπία.

¨οπως στα λέει η Μιμίκα, απλά θα συμπληρώσεις ότι είσαι φιλοξενούμενη και το ΑΦΜ των γονιών σου που σε φιλοξενούν.

Το Ήλεκτράκι μου και ο Οδυσσέας μου, οι ηλιαχτίδες μου!

..................................................................................

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

κι Εγώ τώρα τελευταία δε νοιώθω πολυ καλά...

Koριτσια μεγαλο μπερδεμα για οσες γεννησαμε το 2012 βλεπω....

Ξερει καποιος να μας πει συγκεκριμενα που πανε τα παρακατω? Ακριβως το κωδικο εννοω...

Ειναι ολα οσα παιρνει καποια μισθωτη απο ΙΚΑ-ΟΑΕΔ.

Αν δεν ξερει κανεις, που πρεπει να παρω να ρωτησω, στο υπουργειο? Καποιο τηλεφωνο ειδικο για ερωτησεις φορ. δηλωσεων????

1. Επιδομα μητροτητας κυοφοριας-λοχεις (56+63 ημερες) ΙΚΑ

2. Βοηθημα τοκετου ΙΚΑ 900 ευρω

3. Συμπληρωματικο επιδομα μητροτητας ΟΑΕΔ

4. Ειδικη παροχη προστασιας μητροτητας ΟΑΕΔ (6μηνο ΟΑΕΔ)

Ευχαριστω εκ των προτερων!!!!!

WLFfp2.png XI11p2.png

Να 'στε καλα που βοηθατε!

Αν μπορειτε δυο διευκρινησεις ακομα:

-οι αποδειξεις ειναι βασει του καθαρου εισοδηματος;

-ποτε υποβαλλουμε Ε2, Ε3;

Γεννησαμε! 28-06-2012 :P

Οι αποδειξεις ειναι το 25% του καθαρου πραγματικου ή του τεκμαρτου, οποιο ειναι πιο μεγαλο.

Το Ε9 διαχωριστηκε απο το Ε1 και πεφτει ξεχωριστα, ολα τα αλλα (Ε2, Ε3 κτλ) υποβαλονται τωρα. Ολα θα παρουν σιγουρα παραταση, περιμενουμε την ανακοινωση.

Δεν απανταω για τα επιδοματα μητροτητας γιατι δεν μου εχει τυχει και δεν το εχω ψαξει. Λογικα στον κωδικο 653 θα μπαινει που μπαινουν εισοδηματα που δεν φορολογουνται αλλα δεν ειμαι σιγουρη.

Διαφημίσεις

Η υποβολή είναι μέχρι τέλη Ιουνίου ή έχει παρει παράταση? Του πατέρα μου δεν έχει έρθει ακόμη βεβαίωση αποδοχών από ένα ταμείο. Τι γίνεται? Το ζητάει από το ΚΕΠ?

Τα τσακαλια του υπουργειου εδωσαν λοιπον την παραταση...

θαυμαστε...

http://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/14211

Οι συζυγοι θα πανε με το ΑΦΜ του συζυγου.

Διακοπες τον Σεπτεμβρη...

Koριτσια μεγαλο μπερδεμα για οσες γεννησαμε το 2012 βλεπω....

Ξερει καποιος να μας πει συγκεκριμενα που πανε τα παρακατω? Ακριβως το κωδικο εννοω...

Ειναι ολα οσα παιρνει καποια μισθωτη απο ΙΚΑ-ΟΑΕΔ.

Αν δεν ξερει κανεις, που πρεπει να παρω να ρωτησω, στο υπουργειο? Καποιο τηλεφωνο ειδικο για ερωτησεις φορ. δηλωσεων????

1. Επιδομα μητροτητας κυοφοριας-λοχεις (56+63 ημερες) ΙΚΑ

2. Βοηθημα τοκετου ΙΚΑ 900 ευρω

3. Συμπληρωματικο επιδομα μητροτητας ΟΑΕΔ

4. Ειδικη παροχη προστασιας μητροτητας ΟΑΕΔ (6μηνο ΟΑΕΔ)

Ευχαριστω εκ των προτερων!!!!!

κανεις τελικα ε? εκανα κι εγω μια αναζητηση τιποτα.... παιρνω στο υπουργειο δε το σηκωνει κανεις.......... μια χαρα...............

WLFfp2.png XI11p2.png

• 3 εβδομάδες μετά...

καλημέρα!

ξέρει κανείς αν τα χρήματα που δίνουμε σε αθλητικά σωματεία (μη κερδοσκοπικα) που αθλούνται τα παιδιά μας μπαίνουν στις οικογενειακές δαπάνες (κωδικός 049) ή στις δωρεές (κωδικός 059-060); Σε πολιτιστικό κέντρο δήμου (μη κερδοσκοπική εταιρία);

KbCJp2.pngEYukp3.png

Κορίτσια λογίστριες, λίγο τα φώτα σας παρακαλώ.

Σε περίπτωση επιστροφής, η εφορία ζητάει να πάς για έλεγχο όλα τα χαρτιά για να το επιβεβαιώσει. Ξέρετε αν γίνεται επιτόπου ή απλά τα παραδίδεις, παίρνεις αριθμό πρωτοκόλλου και περιμένεις?....

τα παραδιδεις και περιμεεεεεενεις ;)

στο παρελθόν ειδοποιούσαν με sms για την ολοκλήρωση της εκκαθαρισης, δεν ξερω αν εχει αλλαξει κατι

Και γω επιστροφη εχω, οχι καποιο τρελο ποσο. Ξερετε μηπως αν υπαρχει πλαφον στο ποσο της επιστροφης και πανω απο αυτο να ζητουν τα χαρτια;

h0MYp3.png

Και γω επιστροφη εχω, οχι καποιο τρελο ποσο. Ξερετε μηπως αν υπαρχει πλαφον στο ποσο της επιστροφης και πανω απο αυτο να ζητουν τα χαρτια;

Φετος ζητανε και σε πολλες χρεωστικες τα χαρτια.υπαρχουν τρεις περιπτωσεις οταν υποβαλεται η δηλωση α.εκκαθαριζεται αυτοματα κ μπορεις να τυπωσεις κ εκκαθαριστικο χωρις να ζητηθουν δικαιολογητικα.μου εψει τυχει κ σε πιστωτικο κοντα στα διακοσιαευρω β.δεν εκκαθαριζεται κ λεει οτιπροωθειται για ελεγχο.σε αυτες το εκκαθαριστικο θα βγει οταν γινει ο ελεγχοσ δικαιολογητικα μπορεικ ζητησουν μπορει κ οχι οταν κανουν την εκκαθαριση γ. Δεν εκκαθαριζετ

Αι κ ζητανε τα δικαιολογητικα σε δεκα πεντε μετες να τα πας η να τα στειλεις με συστημενη επιστολη.αυτες θα αργησουν πολυ εμενα σε πελατη μου χρεωστικο πεντε χιλιαφες μου ειπαν στξη δου μετα τον σεπτεμβρη εκκαθαριση.και τι θα γινει με τις δοσεις?

Δηλαδή ελέγχουν και αυτούς που θα πληρώσουν και αυτούς που θα πάρουν? Τι νόημα έχει αυτό?

Κορίτσια λογίστριες, λύστε μου μια απορία. Μόλις καταθέσεις την δήλωση ηλεκτρονικά σου βγάζει κατευθείαν το ποσό που θα πάρεις ή θα πληρώσεις? Ο λογιστής μου λέει ότι φέτος δεν το βγάζει το σύστημα για να το δείς.

Εμένα που μου ήρθε επιστροφή ένα μικρό ποσό μου ζητάνε να πάω για έλεγχο σε 15 ημέρες. Να υποθέσω ότι θα αργήσει πολύυυυυυυυυυυυυυ η εκκαθάριση της δήλωσής μου??

Και μια τελευταία απορία με το έντυπο Α21. Πώς γίνεται? Το υποβάλλεις ηλεκτρονικά και πρέπει μετά να πάς κάπου τα δικαιολογητικά (και αν ναι ποιά χρειάζονται και που τα πάς?) Θα με βοηθούσατε πολύ να μου απαντήσετε.

Ευχαριστώ.

Δηλαδή ελέγχουν και αυτούς που θα πληρώσουν και αυτούς που θα πάρουν? Τι νόημα έχει αυτό?

Κορίτσια λογίστριες, λύστε μου μια απορία. Μόλις καταθέσεις την δήλωση ηλεκτρονικά σου βγάζει κατευθείαν το ποσό που θα πάρεις ή θα πληρώσεις? Ο λογιστής μου λέει ότι φέτος δεν το βγάζει το σύστημα για να το δείς.

Εμένα που μου ήρθε επιστροφή ένα μικρό ποσό μου ζητάνε να πάω για έλεγχο σε 15 ημέρες. Να υποθέσω ότι θα αργήσει πολύυυυυυυυυυυυυυ η εκκαθάριση της δήλωσής μου??

Και μια τελευταία απορία με το έντυπο Α21. Πώς γίνεται? Το υποβάλλεις ηλεκτρονικά και πρέπει μετά να πάς κάπου τα δικαιολογητικά (και αν ναι ποιά χρειάζονται και που τα πάς?) Θα με βοηθούσατε πολύ να μου απαντήσετε.

Ευχαριστώ.

Εγω παντως που εκανα τη δηλωση πριν καμια εικοσαρια μερες ο λογιστης μου εδωσε κανονικα το χαρτι που αναφερει το ποσο που θα πληρωσω, οπως και περυσι που την ειχα κανει παλι ηλεκτρονικα..

Οσο για το εντυπο Α21 για το επιδομα παιδιων θα παω αυριο να το κανω γιατι ελειπα... Ο λογιστης μου ζητησε μονο ενα πιστοποιητικο οικ. καταστασης, τα ΑΜΚΑ μας, τις ταυτοτητες και ενα ΙΒΑΝ για πληρωμη..

oaiqp2.pngm9YLp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...