Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Φορολογική Δήλωση 2013

Recommended Posts

Τι γίνεται ρε κορίτσια φέτος? Εχω χάσει τον μπούσουλα.. Ξέρετε να μου πείτε αν θα στείλουν φέτος βεβαιώσεις αποδοχών, δανείων, συντάξεων ή θα πρέπει να τα εκτυπώσουμε μόνοι μας και από που?

Επίσης ο πατέρας μου που είναι συνταξιούχος πρέπει να υποβάλλει υποχρεωτικά ηλεκτρονικά την δήλωση? Και αν ναι, μπορώ να κάνω εγγραφή δική του στο taxisnet με χρήση του δικού μου email ή πρέπει να δημιουργήσω καινούργιο? Τα φώτα σας παρακαλώ!!!

Διαφημίσεις

• Replies 70
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

καπου πηρε το ματι μου στο internet,αλλα ψαξτο,οτι αυτοι που ειναι στο ικα μπορουν να μπουν και στην ιστοσελιδα του ικα και να τα εκτυπωσουν,για τα αλλα ταμεια δεν ξερω,και ο μπαμπας σου θα τη κανει ηλεκρονικα και μπορει να κανει αιτηση χρησιμοποιωντας το δικο σου meil απο οτι ξερω...παντως θα γινει σιγουρα ηλεκτρονικα!μπες για σιγουρα στο site του ταμειου σου και σιγουρα θα εχει περισσοτερες πληροφοριες!

το παιδι σου ειναι ο μονος ανθρωπος που αγαπας ενευ ορων πριν καν τον γνωρισεις..:!:

Σύμφωνα με το παρακάτω άρθρο (2η παράγραφος) "Η υποβολή της φορολογικής δήλωσης με ηλεκτρονικό τρόπο είναι υποχρεωτική για όλους τους φορολογούμενους πλην των συνταξιούχων, οι οποίοι μπορούν να την υποβάλουν και χειρόγραφα."

http://www.newsbeast.gr/financial/arthro/533506/ta-mustika-tou-e1-gia-misthotous-sudaxiouhous-kai-eleutherous-epaggelmaties-/

Άρα μάλλον ο μπαμπάς σου που είναι συνταξιούχος μπορεί και χειρόγραφα.

Κοριτσια μας σωσατε! Κατεβασα τα εκαθαριστικα του ΙΚΑ απο το ιντερνετ

Μηπως ξερετε ποτε θα αρχισει η υποβολη δηλωσεων?

Ακόμα ούτε οι ίδιοι δεν γνωρίζουν πότε θα λειτουργήσει το site για να μπορεσουμε να στείλουμε δηλώσεις.Δουλεύω σε λογιστικό γραφείο οπότε όλοι ρωτάνε τα ίδια.Όυτε εμείς έχουμε επίσημη ανακοίνωση.

Διαφημίσεις

Mariori δεν νομιζω οτι τα λεει καλα το αρθρο.

Παρ'οτι δεν υπαρχουν επισημες οδηγιες κι εγω που δουλευω σε λογιστικο ξερω οτι ολοι θα κανουν ηλεκτρονικα φετος τις δηλωσεις τους. Σε αρκετους συνταξιουχους εχουν σταλει ταχυδρομικα κωδικοι οποτε ας περιμενουν λιγο οι συνταξιουχοι μηπως τους λαβουν, ετσι κι αλλιως δεν εχουν αρχισει ακομα οι δηλωσεις και σιγουρα θα παρουν παραταση.

Κατα τα αλλα ναι αιτηση για τον κλειδαριθμο μπορειτε να κανετε με το δικο σας email, βεβαιωση για τις συνταξεις του ΙΚΑ δεν θα σταλουν, τις εκτυπωνετε μονοι σας στο site του ΙΚΑ

εδω

https://apps.ika.gr/eTax/

Goody, στον πατέρα μου έχουν στείλει έναν κλειδάριθμο για εγγραφή στο taxisnet αλλά δεν αναφέρει για υποβολή ηλεκτρονικής δήλωσης. Απλά ότι μπορεί μέσω του taxis να βλέπει τις οφειλές του (που δεν έχει) και να τις ρυθμίζει στα Ελτα και στις τράπεζες εκτός τις εφορίες. Να υποθέσω ότι αυτός είναι ο κλειδάριθμος για υποβολή ηλεκτρονικής δήλωσης?

Επίσης στην εγγραφή του με τον δικό του κλειδάριθμο θα βάλω ως μέσο επικοινωνίας το δικό μου email ή χρειάζεται να δημιουργήσω καινούργιο (ελπίζω όχι!)

Και τέλος αν ξέρεις αν το ταμείο παρακαταθηκών στείλει βεβαιώσεις ή και αυτές πρέπει να τις εκτυπώσω από κάπου?

Ευχαριστώ πολύ!!

Απ'οτι διαβαζω και ακουω παντου εντυπα δεν θα σταλουν φετος αρα πως θα γινουν χειρογραφα οι δηλωσεις?? Ναι με αυτον τον κλειδαριθμο θα κανει τη δηλωση του (το χαρτι λογικα γραφει δυο κωδικους και τον κλειδαριθμο αρα θα μπεις και θα ενεργοποιησεις τους κωδικους).

Εχουν πει μονο για τις συνταξεις του ΙΚΑ, για τις υπολοιπες αγνοειται η τυχη τους προς το παρον! :)

Πραγματικα μπαχαλο φετος, απο ανακοινωσεις στο twitter μαθαινουμε λεπτομερειες κι εμεις!

καλησπερα!ξερετε εαν ειναι υποχρεωτικο να δηλωσουμε τοκους καταθεσεων?εχω λογαριασμους με 2-3 ευρω μεσα.ειμαι υποχρεωμενη να δηλωσω τα λεπτα του ευρω ή υπαρχει καποιο οριο?

IhCLp3.png

3Zdxp3.png

Διαφημίσεις

Κανενα οριο, απο 0,01 λεπτο τους δηλωνεις!

εμ βεβαια,εγω αν αποκρυψω ο,1 λεπτο,θεωρουμαι φοροφυγας...εκεινοι που αποκρυπτουν ολοκληρα εκατομμυρια ευρω απλα θεωρουνται κυριοι!!!

IhCLp3.png

3Zdxp3.png

επιδόματα κύησης και λοχείας δηλώνουμε;πρέπει να πάρω βεβαίωση απο το ικα ή αρκεί η βεβαίωση που είχα πάρει για το οικ/κο επίδομα που γράφει πάνω βεβαίωση επιδομάτων μητρότητας;

επίδομα κύησης πήρα το '12 αλλά επίδομα λοχείας το '13

επίσης,τι γίνεται με τις επιδοτήσεις απο αναρρωτικές αδειες;

ευχαριστώ πολύ!

Αυτο θα ρωταγα. Για τους τοκους. Πως θα μαθουμε αν εχουμε αυτο το ποσο ή πως θα αποδειξουμε οτι εχουμε λιγοτερο. Θα στειλουν οι τραπεζες απευθειας χαρτια? Η θα πρεπει να τα ζητησουμε εμεις? Γιατι καταθεσεις δεν εχουμε αλλα εχουμε τραπεζικους λογαριασμους.

Επισεις το ποσο παει αθροιστικα ή ανα τραπεζικο λογαριασμο? Να υποθεσω οτι οι γονεις θα πρεπει να συνυπολογισουμε και τους τοκος απο τους λογαριασμους των παιδιων?

Τι γίνεται ρε κορίτσια φέτος? Εχω χάσει τον μπούσουλα.. Ξέρετε να μου πείτε αν θα στείλουν φέτος βεβαιώσεις αποδοχών, δανείων, συντάξεων ή θα πρέπει να τα εκτυπώσουμε μόνοι μας και από που?

Επίσης ο πατέρας μου που είναι συνταξιούχος πρέπει να υποβάλλει υποχρεωτικά ηλεκτρονικά την δήλωση? Και αν ναι, μπορώ να κάνω εγγραφή δική του στο taxisnet με χρήση του δικού μου email ή πρέπει να δημιουργήσω καινούργιο? Τα φώτα σας παρακαλώ!!!

καλο θα ηταν να του φτιαξεις ενα απλο καινουργιο μαιλ, δεν θα παρει πολυ ωρα και θα ειναι και ασφαλες οσον αφορα την ατομικοτητα

Διαφημίσεις

επιδόματα κύησης και λοχείας δηλώνουμε;πρέπει να πάρω βεβαίωση απο το ικα ή αρκεί η βεβαίωση που είχα πάρει για το οικ/κο επίδομα που γράφει πάνω βεβαίωση επιδομάτων μητρότητας;

επίδομα κύησης πήρα το '12 αλλά επίδομα λοχείας το '13

επίσης,τι γίνεται με τις επιδοτήσεις απο αναρρωτικές αδειες;

ευχαριστώ πολύ!

ειμαι ακριβώς αυτή η περίπτωση που περιγράφει η ntemi, επίδομα κύησης το '12 και λοχείας το '13. λογικά δηλώνουμε μόνο το κύησης που δόθηκε το προηγούμενο έτος. αν δεν τα δηλώσουμε μπορεί να κάνουν ταυτοποίηση με το ΙΚΑ?

Ξεκίνησε τελικά η υποβολή?

Για να βάλω τους τόκους, ζητάω βεβαίωση από τις τράπεζες για όλους τους λογαριασμούς άνω των 250 ευρώ? Αν δεν τους βάλουμε στην δήλωση πειράζει?

για τα επιδοματα μητροτητας ειχα ρωτησε πριν κανενα μηνα τη λογιστρια και μου ειπε οτι μπαινουν προεραιτικα εαν εχουμε ελλειπη εισοδημα με βαση τα τεκμηρια

IhCLp3.png

3Zdxp3.png

Kορίτσια ξέρετε αν άρχισε η υποβολή? Και επίσης τις βεβαιώσεις τόκων πρέπει να τις ζητήσω από την τράπεζα? Πειράζει άμα δεν τους βάλω στην δήλωση?

Μόλις ενεργοποίησα και του πατέρα μου τον κλειδάριθμο. Μπορώ να βάλω σαν email επικοινωνίας το δικό μου? Δεν θέλω να δημιουργήσω καινούργιο.

Και τέλος ξέρετε τι γίνεται με τα ασφαλιστικά ταμεία γενικά? Θα στείλουν βεβαιώσεις ή πρέπει κάπου να τα εκτυπώσουμε?

Ευχαριστώ!

Kορίτσια ξέρετε αν άρχισε η υποβολή? Και επίσης τις βεβαιώσεις τόκων πρέπει να τις ζητήσω από την τράπεζα? Πειράζει άμα δεν τους βάλω στην δήλωση?

Μόλις ενεργοποίησα και του πατέρα μου τον κλειδάριθμο. Μπορώ να βάλω σαν email επικοινωνίας το δικό μου? Δεν θέλω να δημιουργήσω καινούργιο.

Και τέλος ξέρετε τι γίνεται με τα ασφαλιστικά ταμεία γενικά? Θα στείλουν βεβαιώσεις ή πρέπει κάπου να τα εκτυπώσουμε?

Ευχαριστώ!

Βεβαιώσεις απο τράπεζα. Τόκοι πάνω απο 250 ευρώ.

Ένα εμαιλ έχω και εγώ (για το δικό μου και του πατέρα μου)

95Jqp2.png

Τα παιδιά δεν θέλουν ψυχολόγο. Γονείς θέλουν!!!

Αρχισε η υποβολη των δηλωσεων, μπορεις να βαλεις ενα email δεν υπαρχει προβλημα, βεβαιωση τοκων καταθεσεων θα παρεις απο την τραπεζα αν εχεις πανω απο 250 ευρω τοκους ετησιως, σε αυτη την περιπτωση ειναι υποχρεωτικο να τους δηλωσεις, αλλιως ειναι σαν να κρυβεις εισοδημα.

Για συνταξεις ΙΚΑ, ΟΓΑ, ΝΑΤ θα τυπωσετε τις βεβαιωσεις μεσω ιντερνετ, ολα τα αλλα ταμεια (τεβε, δημοσιο κτλ) θα περιμενετε να σας τις στειλουν.

Καλησπέρα, ξέρει κανείς βρε κορίτσια τι γίνεται με όσους έχουν υψιλή κυριότητα, το γράφουν το ακίνητο....;; έχει δηλωθεί στο Ε9 πέρισυ, πρέπει να το βάλω και στο Ε1, δεν κατοικώ σε αυτό, είμαι φιλοξενούμενη αλλού. Έχω υψιλή κυριότητα και η μητέρα μου επικαρπία. Εκείνη γράφει με τον πατέρα μου και τα δυο ακίνητα, εγώ πρέπει ή όχι;; Θα μου έρθει φόρος και σε εμένα και στην μητέρα μου;; πως γίνεται ;; τα χαράτσια τα πληρώνουμε μέσω της ΔΕΗ, έχει άλλο φόρο για την εφορία;;

κοριτσια λογιστριες τα φωτα σας. Στο εξοχικο μαζι με τα τμ του σπιτιου, απο λαθος του λογιστη, εβαλε και τα 10 τμ του παρκινγκ - ανοιχτο μη φωτοδοτημενο απο το σπιτι. Στο Ε1 οταν το πηραμε το βαλαμε κανονικα σαν παρκινγκ. Επισης στη ΔΕΗ -απο τον κατασκευααστη- ειναι κανονικα χωρις το παρκινγκ. Λενε οτι θα διασταυρωθουν με το Ε1 και η ΔΕΗ για τα τμ και το ΕΕΤΗΔΕ. Απο τη φετινη δηλωση θα διασταυρωθουν? Και για τα λαθη του 2011 και 2012 τα 10 τμ του παρκινγκ πρεπει να κανω διορθωτικο - συμπληρωματικο κατι? Ευχαριστω