Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Tη γνωμη σας για μωρο 40 ημερων!!!

Recommended Posts

Καλημερα σας!

Εχω μια μπεμπα,41 ημερων!!!

Απο την μερα που γεννηθηκε την θηλαζω,δινοντας ομως και συμπληρωμα(frizolac).Η μικρη μου γεννηθηκε 3.200,βγηκαμε απο την κλινικη 3.080!Πριν 2 εβδομαδες που πηγαμε στην γιατρο ζυγιζε 4.300!

Το αγχος μου ειναι πως δεν πινει μεγαλη ποσοτητα γαλακτος!Πλεον καθετε στο στηθος μονο 10 λεπτα και απο το μπουκαλι πινει απο 30ml μεχρι 60ml!

H γιατρος μας ειπε πως ενω ειναι λιγο,τα κιλα της ειναι ικανοποιητικα!Δεν ανησυχησε,λεγοντας φυσικα να αυξησω την ποσοτητα στο μπουκαλι!

Το εκανα,αλλα και παλι βρε κοριτσια μου,δεν πινει!Ανησυχω πολυ!Ειναι φυσιολογικο ενα μωρο στην ηλικια της δικης μου να πινει μονο τοσο?

Σας εχει τυχει κατι τετοιο?Φοβαμαι να μην αφυδατωθει!Βεβαια γεμιζει πανες με κακα και τσισα!

Ισως ακουγομαι υπερβολικη,αλλα....ειναι το πρωτο μου,οποτε καταλαβαινετε!!!!:)

Ευχαριστω εκ των προτερων κοριτσια(και αγορια)!!

0QVLp2.pngkdBmp3.png

Διαφημίσεις

καλη σου μερα ανχωμενη μανουλα!να σου ζησει η μικρη και να τη χαιρεσαι....

για να σε καθησυχασω λιγακι,πρωτων ποσα γευματα κανει τη μερα?γιατι μπορει να τρωει λιγοτερο ,αλλα περισσοτερες φορες,...επισης το μωρο δεν κανει μια ωρα να ταιστει οπως στην αρχη,λογικο ειναι μην ταραζεσαι!απο τη στιγμη που παιρνει το βαρος που πρεπει και κανει κακακια και ολα κομπλε μην ανησυχεις τοσο,μπορει να μην θελει και πολυ φαι λογω ζεστης...κι αυτο λογικο μου κανει..!!!παντως καλο ειναι παντα να ρωτας και καποιον εμπειρο γιατρο για ολα αυτα,γιατι το καθε μωρο ειναι διαφορετικο!

το παιδι σου ειναι ο μονος ανθρωπος που αγαπας ενευ ορων πριν καν τον γνωρισεις..:!:

Μην αγχώνεσαι καλή μου...

Απο τη στιγμή που παίρνει βάρος και γεμίζει πάνες (είχα διαβάσει όταν είχα αντίστοιχο άγχος για τα δικά μου ότι περίπου 8 υγρές πάνες και 1-2 φορές κακά την ημέρα) μην αγχώνεσαι.

Προφανώς τρέφεται πολύ καλά απο το στήθος σου. Στο θηλασμό δεν καταλαβαίνουμε πόσο τρώει γιατί το στήθος δεν έχει στάθμη να δεις πόσο ήπιε!!!!!

Εγώ με αυτά που διάβασα θα σου έλεγα (αν θέλεις βέβαια να συνεχίσεις το θηλασμό) να σταματήσεις να δίνεις συμπλήρωμα και ότι το κοριτσάκι σου είναι μια χαρά!!!

EVvep3.png6SUnp3.png

Αγάπες μου σας λατρεύω!

30.06.2011: Το αδελφάκι σας, το αστεράκι μου, πήγε στον ουρανό πριν ακόμα γεννηθεί...

Καλησπέρα κι από μένα.

Όντως τα 30-60ml συμπλήρωμα είναι πολύ λίγα και αυτό σημαίνει ότι το μωρό κυρίως χορταίνει από εσένα. Πόσες όμως φορές την ημέρα τα δίνεις;

Θέλεις να κόψεις εντελώς το συμπλήρωμα και να το γυρίσεις σε αποκλειστικό θηλασμό;

Αν δεν θέλεις (αποκλειστικό θηλασμό) αυξάνοντας σταδιακά την ποσότητα του συμπληρώματος, μάλλον θα αποθηλάσεις σύντομα.

Σκέψου τι θέλεις και αναλόγως θα πράξεις. Πάντως αφού από βάρος/τσίσα/κακά είστε εντάξει, σημαίνει ότι το παιδί τρέφεται σωστά, και μπράβο σου νέα μανούλα!!!

2IW7p3.png

xwifp2.png

Και εγώ θα συμφωνήσω ότι με την αύξηση του συμπληρώματος θα οδηγηθείς στον αποθυλασμό. Ως θηλάζουσα για 9,5 μήνες, θα σου πω ότι το μωρό σου είναι τώρα πιο μεγάλο και δυνατό, ρουφάει γερά από το στήθος σου και πίνει γρήγορα. Δεν εξαντλείται κάθε τρεις ρουφηξιές ώτε να χρειάζεται διάλειμμα!! Επίσης έχεις προφανώς εδραιωμένο θηλασμό και το στήθος σου στέλνει γρήγορα και πολύ γάλα (θυμάμαι ότι αν για κάποιο λόγο τραβιόταν το μωρό το γάλα εκτοξευόταν προς κάθε κατέυθυνση). Προφανώς και χορταίνει με το δικό σου γάλα και δεν υπάρχει λόγος να δίνεις συμπλήρωμα αν δεν θέλεις να αποθηλάσεις..

Διαφημίσεις

Καλημερα κοριτσια!Σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας!

κανίνα μου,κανει 9 γευματα το 24ωρο!Ενω παντα λεω πως θα αποβαλω το αγχος για το συγκεκριμενο θεμα,δεν τα καταφερνω!:(!Ευχομαι να μου περασει γρηγορα!Εννοειτε πως οτι απορια εχω ρωταω την παιδιατρο!Την εχω ζαλισει δηλαδη την γυναικα!:P!Απλως ηθελα να μαθω εαν εχει τυχει και σε αλλη κοπελα παρομοια περιπτωση!:)!Με το καλο να κρατησεις το μωρακι σου κοπελα μου!

karita,Thanoula,sofiamk,θελω πολυ να την θηλασω αποκλειστικα!Ειχα επιχειρησει μια μερα να κοψω το συμπληρωμα,της εδινα μονο στηθος!Πραγματικα κοντευα να τρελαθω,καθε μιση ωρα εκλαιγε και ζητουσε στηθος.Ολη την ημερα την ειχα επανω μου!Και εκει ειπα πως μαλλον δεν χορταινει απο μενα!Ευχομαι σταδιακα να κοψω το συμπληρωμα!

Σας ευχαριστω κοριτσια μου!Μεσα απο την καρδια μου!

Θα περιμενω μεχρι το επομενο ραντεβου,να δω τι βαρος,να ηρεμησω λιγακι!:)

0QVLp2.pngkdBmp3.png

Γλυκεια μου, προφανως και η ροη του γαλακτος σου έχει αυξηθεί και η μικρη μεσα σε 10 λεπτά παίρνει όσο γάλα χρειαζεται απο σενα!

Και 5 λεπτα μπορει να θηλασει ενα μωρο και να έχει παρει οσο γαλα χρειαζεται :) αυτη ειναι η μαγεια του θηλασμου.

Εγω προσωπικα δε θα εδινα συμπληρωμα, απ'οτι φαινεται το μωρο σου ειναι υγιεστατο και το γαλα σου ΥΠΕΡΑΡΚΕΤΟ! :)

cpVWp3.png

Και εγώ θα συμφωνήσω ότι με την αύξηση του συμπληρώματος θα οδηγηθείς στον αποθυλασμό. Ως θηλάζουσα για 9,5 μήνες, θα σου πω ότι το μωρό σου είναι τώρα πιο μεγάλο και δυνατό, ρουφάει γερά από το στήθος σου και πίνει γρήγορα. Δεν εξαντλείται κάθε τρεις ρουφηξιές ώτε να χρειάζεται διάλειμμα!! Επίσης έχεις προφανώς εδραιωμένο θηλασμό και το στήθος σου στέλνει γρήγορα και πολύ γάλα (θυμάμαι ότι αν για κάποιο λόγο τραβιόταν το μωρό το γάλα εκτοξευόταν προς κάθε κατέυθυνση). Προφανώς και χορταίνει με το δικό σου γάλα και δεν υπάρχει λόγος να δίνεις συμπλήρωμα αν δεν θέλεις να αποθηλάσεις..

αυτο ακριβως! δεν το ειδα νωριτερα και ημουν απασχολημενη για να αναλυσω τι εννοω, αλλα με καλυψε η κοπελα!

εγω ειχα προβλημα με το θηλασμο αλλα στο τελος χρειαζομουν 1,5 ωρα με την αντλια για 30μλ....

cpVWp3.png

Γλυκεια μου, προφανως και η ροη του γαλακτος σου έχει αυξηθεί και η μικρη μεσα σε 10 λεπτά παίρνει όσο γάλα χρειαζεται απο σενα!

Και 5 λεπτα μπορει να θηλασει ενα μωρο και να έχει παρει οσο γαλα χρειαζεται :) αυτη ειναι η μαγεια του θηλασμου.

Εγω προσωπικα δε θα εδινα συμπληρωμα, απ'οτι φαινεται το μωρο σου ειναι υγιεστατο και το γαλα σου ΥΠΕΡΑΡΚΕΤΟ! :)

Ευχαριστω πολυ καλη μου!

Ειναι απιστευτο αυτο που λετε!Και γω ελεγα πως μεσα σε 5 και 10 λεπτα δεν μπορει το παιδι να εχει χορτασει!

Και στεναχωριομουν,γιατι δε θελω να κοψω το δικο μου γαλα!Εκτος της τροφης που της προσφερω,ειναι και αυτη η επαφη που εχεις με το παιδι σου,η οποια ειναι μαγευτικη!

Σας ευχαρισω κοριτσια!Πραγματικα με ενθαρρύνεται!

0QVLp2.pngkdBmp3.png

Ευχαριστω πολυ καλη μου!

Ειναι απιστευτο αυτο που λετε!Και γω ελεγα πως μεσα σε 5 και 10 λεπτα δεν μπορει το παιδι να εχει χορτασει!

Και στεναχωριομουν,γιατι δε θελω να κοψω το δικο μου γαλα!Εκτος της τροφης που της προσφερω,ειναι και αυτη η επαφη που εχεις με το παιδι σου,η οποια ειναι μαγευτικη!

Σας ευχαρισω κοριτσια!Πραγματικα με ενθαρρύνεται!

αφου πανε ολα καλα με το θηλασμο, μη σταματησεις! :-D

μπες κι εδω για αποριες https://www.facebook.com/pages/Thilasmos-%CE%98%CE%B7%CE%BB%CE%B1%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82/166493293419143?fref=ts μπορει να σε βοηθησουν.

cpVWp3.png

Διαφημίσεις

Μαρία, είναι και άλλα πράγματα μαζί. Τώρα που θα αρχίσει να ζεσταίνεται το παιδί θα ζητάει πιο συχνά γάλα. Εσύ όταν ζεσταίνεσαι πίνεις χυμό, μετά από μια ώρα νερό, μετά λίγο καρπούζι... Αυτό μόνο να κλαίει ξέρει, το βάζεις στο στήθος, πίνει δύο γουλιές από το γάλα που στην αρχή βγαίνει αραιωμένο και ξεδιψάει. μετά από μία ώρα ίσως ξαναδιψάσει..

Επίσης όταν μεγαλώνει λίγο και πρέπει να αυξηθεί η δική σου παραγωγή γάλακτος, ζητάει όοολη την ώρα να θηλάσει,τραβάει δύο ρουφηξιές και ξαναρχίζει τα κλάματα. Άσχετα αν εσύ θα θες να κλαις όλη τη μέρα από την αυπνία και το φόβο σου ότι δεν τρέφεται σωστά, κράτα την ψυχραιμία σου και κοίτα τις πάνες του. Αν βγαίνουν στεγνές ή αν έχει μειωθεί σαφώς η ποσότητα των κενώσεων (που σιγά να μη συμβεί αυτό, στο υπογράφω..)δώσε συμπλήρωμα. Αλλοιώς μόνο στήθος, όλη την ώρα.

Μιλάω για τα "φριχτά" άλματα ανάπτυξης των μωρών, που για να αυξήσουν το γάλα δεν κοιμάται κανένας σε όλη την οικογένεια για λίγες μέρες. Μικρή ανταμοιβή: και το μωρό κουράζεται, κάθε δύο μέρες περίπου θα χρειαστεί ένα διάλειμμα και θα κοιμηθεί παραπάνω από το συνηθισμένο του. Τεράστια ανταμοιβή: παρατήρησε το μωρό σου προσεκτικά και θα κάνει κάτι για πρώτη φορά. (Αν δεν κάνω λάθος η δικιά μου στο πρώτο άλμα ανάπτυξης γύρισε ανάσκελα και χαμογέλασε)

εμενα κοριτσια εδω και 1 μηνα κοιμαται 11 με 11.παει το μεσημερι.κλαιει μολις τη βαλω στην κουνια το μεσημερι.τι να κανω?

αν πηγαινει στο θεμα που νομιζω, το ξερω πως κουραζεσαι αλλα επειδη κοιμαται τις ωρες που χρειαζεται για τη σωστη αναπτυξη της δε θα ανησυχουσα. 12 ωρες στην ηλικια της ειναι ΣΟΥΠΕΡ!:lol:

cpVWp3.png

Μαρία, είναι και άλλα πράγματα μαζί. Τώρα που θα αρχίσει να ζεσταίνεται το παιδί θα ζητάει πιο συχνά γάλα. Εσύ όταν ζεσταίνεσαι πίνεις χυμό, μετά από μια ώρα νερό, μετά λίγο καρπούζι... Αυτό μόνο να κλαίει ξέρει, το βάζεις στο στήθος, πίνει δύο γουλιές από το γάλα που στην αρχή βγαίνει αραιωμένο και ξεδιψάει. μετά από μία ώρα ίσως ξαναδιψάσει..

Επίσης όταν μεγαλώνει λίγο και πρέπει να αυξηθεί η δική σου παραγωγή γάλακτος, ζητάει όοολη την ώρα να θηλάσει,τραβάει δύο ρουφηξιές και ξαναρχίζει τα κλάματα. Άσχετα αν εσύ θα θες να κλαις όλη τη μέρα από την αυπνία και το φόβο σου ότι δεν τρέφεται σωστά, κράτα την ψυχραιμία σου και κοίτα τις πάνες του. Αν βγαίνουν στεγνές ή αν έχει μειωθεί σαφώς η ποσότητα των κενώσεων (που σιγά να μη συμβεί αυτό, στο υπογράφω..)δώσε συμπλήρωμα. Αλλοιώς μόνο στήθος, όλη την ώρα.

Μιλάω για τα "φριχτά" άλματα ανάπτυξης των μωρών, που για να αυξήσουν το γάλα δεν κοιμάται κανένας σε όλη την οικογένεια για λίγες μέρες. Μικρή ανταμοιβή: και το μωρό κουράζεται, κάθε δύο μέρες περίπου θα χρειαστεί ένα διάλειμμα και θα κοιμηθεί παραπάνω από το συνηθισμένο του. Τεράστια ανταμοιβή: παρατήρησε το μωρό σου προσεκτικά και θα κάνει κάτι για πρώτη φορά. (Αν δεν κάνω λάθος η δικιά μου στο πρώτο άλμα ανάπτυξης γύρισε ανάσκελα και χαμογέλασε)

Καλημερα καλες μου μανουλες!

Thanoula μου,εδω και 2 μερες η μικρη μου δεν πιανει καλα στηθος.Μονο 5 λεπτα και εαν παω να την βαλω απο το αλλο κλαιει.Το ιδιο μου κανει και στο μπουκαλι!Θα πιει 60 ml,ομως με κλαματα!Τι να πω,βρεχει πανες,κακα,γεμιζει οοοοολη την πανα...πηρα την παιδιατρο τηλεφωνο,αλλα μαλλον ειναι απασχολημενη,θα την ξαναπαρω,σε κανα μισαωρο να δω τι θα μου πει!Γιατι να το κανει αυτο.

Απο την αλλη θα ηθελα να σας ρωτησω το εξης,αφου θηλαζετε και σιγουρα θα γνωριζετε.Και τα 2 στηθη μου εαν τα πατησω βγαζουν γαλα,σα συντριβανι τρεχει(:)).

Σημερα ομως παρατηρησα πως το αριστερο στηθος ειναι πιο αραιο το γαλα.Πιο διαφανο!Σημαινει πως αποθηλαζω?:-(:-(:-(

0QVLp2.pngkdBmp3.png

Διαφημίσεις

Και τα 2 στηθη μου εαν τα πατησω βγαζουν γαλα,σα συντριβανι τρεχει(:)).

Σημερα ομως παρατηρησα πως το αριστερο στηθος ειναι πιο αραιο το γαλα.Πιο διαφανο!Σημαινει πως αποθηλαζω?:-(:-(:-(

το μητρικο γαλα αλλαζει βασει των αναγκων του μωρου σου :)

ειναι πιο αραιο γιατι καλοκαιριαζει και θα ξεδιψαει το μικρουλακι σου. Το σωμα της μαμας και τι μπορει να κανει ειναι ενα θαυμα απο μονο του!

θα δεις πολλες αλλαγες σε χρωμα, γευση και πηκτικοτητα του γαλακτος σου :wink:

cpVWp3.png

το μητρικο γαλα αλλαζει βασει των αναγκων του μωρου σου :)

ειναι πιο αραιο γιατι καλοκαιριαζει και θα ξεδιψαει το μικρουλακι σου. Το σωμα της μαμας και τι μπορει να κανει ειναι ενα θαυμα απο μονο του!

θα δεις πολλες αλλαγες σε χρωμα, γευση και πηκτικοτητα του γαλακτος σου :wink:

Συμφωνώ. Και επίσης μήπως τελευταία φορά θήλασες από το δεξί; Στην αρχή το γάλα είναι πιο αραιό, προσαρμόζεται στο κλήμα για να ξεδιψάσει το μωρό. Μετά είναι πηχτό και γεμάτο λιπαρά για να το χορτάσει και να το θρέψει.

Γλυκα μου κοριτσια,απο χθες σχεδον τρωει μονο απο το δεξι!Σημερα εβγαλα και γαλα με το θηλαστρο!Και απο τα 2 εβγαλε μονο 30 ml!:(

Ομως πριν μια ωρα την ειχα θηλασει(μονο απο δεξι),ισως γι αυτο,αν και εχω ακουσει πως το θηλαστρο δε βγαζει ολο το γαλα!

Παντως βλεπω και η ιδια αλλαγες,οπως μεγαλυτερη ροη οταν παταω το στηθος,ενω καμια φορα,οταν θηλαζω απο το ενα(ως συνηθως),απο το αλλο βγαινουν σταγονες γαλακτος!

Thanoula δε ξερω εαν ειναι τυχαιο,αλλα πριν 3 μερες το κοριτσακι μου αρχισε να μου γελαει με ηχο!Και εκτοτε καθε φορα που της μιλαω και την πειραζω στο προσωπακι της γελαει πολυ!

Μακαρι κοριτσια να μην μου κοπει το γαλα!

Ειστε τοσο καλες.Ειλικρινα σας ευχαριστω για τη διαθεση να μου απαντησετε και που μου δινετε κουραγιο!

0QVLp2.pngkdBmp3.png

Φιλενάδα οι αντλιες του εμποριου βγαζουν περιπου το 25% του γαλακτος που θα εβγαζε η μικρουλα σου στο στηθος. Δεν εχουν δηλαδη τη δυναμη που εχει το ρουφηγμα του μωρου :)

cpVWp3.png

Δεν κατάφερα ποτέ να βγάλω πάνω από 50 ml γάλα με θήλαστρο (φτηνό, από τα τζάμπο). Με το χέρι έχω βγάλει και ενάμιση ποτήρι του νερού!! και θήλασα για 9,5 μήνες ξαναλέω. Αποδεικνύεται ότι το πόσο βγάζεις με το θήλαστρο δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το πόσο γάλα παράγεις.

Μέτρα λίγο μαζί μου: αν το μωρό καθόταν ανά τρεις ώρες 15 λεπτά στο στήθος για να φάει και να χορτάσει, δεν θα ανησυχούσες, έτσι δεν είναι; Και προφανώς εννοώ να ρουφάει γάλα, όχι να παίζει. Τώρα, αν κάθε μία ώρα πίνει γάλα για πέντε λεπτά, το ίδιο δεν είναι; Απλά εσύ ψοφάς από την κούραση, αυτό τη δουλειά του κάνει, αυξάνει την παραγωγή σου. Γνώμη μου είναι να ξεχάσεις ότι υπάρχει το ξένο γάλα, από τη στιγμή φυσικά που γεμίζει τις πάνες της.

Δεν πιστέυω ότι είναι τυχαίο που σου γελάει τώρα με φωνή το μικρούλι, πιστεύω ακράδαντα ότι η φύση έχει προνοήσει κάθε φορά που σε ψοφάει από την κούραση για να αυξηθεί η παραγωγή σου να σου κάνει το μωρό "μια σπέσιαλ έκπληξη" για να μην το πετάξεις από κανένα μπαλκόνι.. (προφανώς και κάνω πλάκα, είναι φανερό, έτσι δεν είναι; όσο κουρασμένη και άυπνη και να είσαι, όσο και να μην προφταίνεις να πας τουαλέτα ...άσε, για μπάνιο δεν το συζητάω.. ποτέ δεν θα σου περνουσε από το μυαλό να αρχίσεις να του ουρλιάζεις...) :)

Ειστε τοσο καλες.Ειλικρινα σας ευχαριστω για τη διαθεση να μου απαντησετε και που μου δινετε κουραγιο!

Πεθαίνω να πω αυτό που μου είχε πει κάποτε ο ξάδερφός μου : Της γιαγιάς μου το βρακολάστιχο είμαι...

Τέλειο; Έχει καμιά δεκαετία, ακόμα γελάω..

Maria_Thess χαίρομαι τόσο που σε ακούω να λες ότι θέλεις να θηλάσεις αποκλειστικά!!! Είσαι στο σωστό μέρος να βρεις όση βοήθεια χρειάζεσαι!!!!

Κάνε ό,τι σου λέει το ένστικτό σου και τα κορίτσια φυσικά!!! ;)

Ακούς τις ανάγκες του παιδιού σου. Είναι φυσιολογικό να ζητάει στήθος ακόμα και κάθε 5 λεπτά. Κάνε υπομονή. Θα περάσει...

Μη στεναχωριέσαι για το πόσο γάλα βγάζεις με το θήλαστρο (σου το έχουν πει ήδη αυτό).

Αν νιώθεις ότι το ένα από τα δύο δεν έχει ικανοποιητική παραγωγή θα βάζεις το μωρό να πίνει πρώτα από αυτό για να αυξήσεις το ερέθισμα, και αν εκνευριστεί τότε θα αλλάζεις στήθος. Ή και το ανάποδο αν σε βολεύει: βάλτο πρώτα από την "καλή" πλευρά να πιει λίγο γάλα να αρχίσει να χορταίνει, και συνέχισε με το "προβληματικό" στήθος ώστε να πάρει κι αυτό ερέθισμα. Δοκίμασε να ταΐσεις το παιδί μισοκοιμισμένο....

Αυτά από εμένα, θα σου πούνε και οι πιο έμπειρες κι άλλα κόλπα!!! :)

2IW7p3.png

xwifp2.png

Maria_Thess χαίρομαι τόσο που σε ακούω να λες ότι θέλεις να θηλάσεις αποκλειστικά!!! Είσαι στο σωστό μέρος να βρεις όση βοήθεια χρειάζεσαι!!!!

Κάνε ό,τι σου λέει το ένστικτό σου και τα κορίτσια φυσικά!!! ;)

Ακούς τις ανάγκες του παιδιού σου. Είναι φυσιολογικό να ζητάει στήθος ακόμα και κάθε 5 λεπτά. Κάνε υπομονή. Θα περάσει...

Μη στεναχωριέσαι για το πόσο γάλα βγάζεις με το θήλαστρο (σου το έχουν πει ήδη αυτό).

Αν νιώθεις ότι το ένα από τα δύο δεν έχει ικανοποιητική παραγωγή θα βάζεις το μωρό να πίνει πρώτα από αυτό για να αυξήσεις το ερέθισμα, και αν εκνευριστεί τότε θα αλλάζεις στήθος. Ή και το ανάποδο αν σε βολεύει: βάλτο πρώτα από την "καλή" πλευρά να πιει λίγο γάλα να αρχίσει να χορταίνει, και συνέχισε με το "προβληματικό" στήθος ώστε να πάρει κι αυτό ερέθισμα. Δοκίμασε να ταΐσεις το παιδί μισοκοιμισμένο....

Αυτά από εμένα, θα σου πούνε και οι πιο έμπειρες κι άλλα κόλπα!!! :)

Συμφωνώ απολύτως με τα τονισμένα. Απολύτως όμως, πιο πολύ δεν γίνεται. Μη θηλάζεις μόνο από το ίδιο στήθος, κάθε φορά να θυμάσαι από ποιό θήλασες και την επόμενη φορά να ξεκινάς από το άλλο. Για εμένα ήταν ευνόητο, ούτε που μου πέρασε από το μυαλό να σου το πω, μπράβο στην κοπέλα που το έγραψε. Και να σημειώσω ότι πλέον και αφού έχεις τόσο πολύ γάλα, αν το μωρό αφήσει "νταγκλιασμένο" (να σου φαίνεται να έχει γεμίσει το στομάχι του εννοώ) το στήθος, μην το πιέζεις να πιει και από το άλλο... Και δεν το συζητάω για ξένο γάλα, αυτό θα είναι η απολύτως τελευταία σου επιλογή, αν δεις και δεν γεμίζει πάνες με το δικό σου.

• 4 εβδομάδες μετά...

Κοριτσια μου καλημερα!

Δυστυχως η μικρη μου εδω και πολλες μερες αρνητε να πιει απο το στηθος οσο κι αν προσπαθησα με συνεπεια να μου κοπει τελειως το γαλα.:(

Θελω μεσα απο την καρδια μου να σας ευχαριστησω για τις απαντησεις σας και για την στηριξη σας!

Να σας εχει Ο Θεος ολες καλα,εσας και τις οικογενειες σας!

0QVLp2.pngkdBmp3.png

Μην τολμήσεις και στεναχωρηθείς!!! Κάνατε μαζί με τη μπουμπού σου ότι καλύτερο μπορούσατε, στο κάτω- κάτω ακόμα και μία βδομάδα θηλασμού είναι καλύτερα από καθόλου θηλασμό. Καιρός να ξεκουραστείς τώρα και να χαρείς το μωράκι σου.

Και ευχαριστώ και ανταποδίδω τις ευχές!!!!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...