Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

νεογνο- γευματα/κενωσεις

Recommended Posts

καλησπερα.Δεν ξερω αν υπαρχει αντιστοιχο τοπικ ,αν ναι, ας μεταφερθει αυτο εκει...

ηθελα να ρωτησω, ποσες φορες πρεπει να κανει κακακια του ενα μωρακι τη μερα μεχρι να σαραντησει? εμενα, κανει 6 γευματα περιπου τη μερα μητρικο γαλα, και ενα η δυο γευματα συμπληρωμα. ειναι 20 μερων,βαρος γεννησης 3200,τωρινο βαρος 3700, αλλα βλεπω κακακια στη πανα μια φορα τη μερα, και μου φαινεται πως ζοριζεται κι ολας λιγο.Η παιδιατρος μου ειπε και της δινω λιγο χαμομηλακι, μαζι με το συμπληρωμα συνηθως, για να τη βοηθησει στις κενωσεις.Ειναι φυσιολογικη μια φορα τη μερα? θα επρεπε περισσοτερο?

Διαφημίσεις

Θες πραγματική συμβουλή ? Κοψε το συμπλήρωμα , δεν το χρειαζεστε καμια σας , κοψε και την παιδίατρο και ταιζε το μωράκι σου με το γαλατάκι σου :D

Το ξένο γάλα δημιουργεί δυσκιλιότητα και πρεπει να δινεις και χαμομήλια και το μωρο θα ζοριζεται και θα κλαιει και θα ειναι ενα χαλι η κατάσταση και θα αγχωνεσαι και θα στεναχωριέσαι .... Τι τα θες ολα αυτά αφου έχεις την λυση ? Μητρικό γαλα και μόνο !!!!!

VgL7.jpgIgLdp2.png

ποσες φορες κανει εσενα κακακια Λαμπρινη? θυμασαι πριν σαραντησει ποσες φορες εκανε? δε ξερω ρε γμτ, το να κανει μια φορα τη μερα, δεν ειναι δυσκοιλιοτητα, ειναι?? αυτο δε ξερω...

δυσκοιλιότητα είναι να τα κάνει κάθε 3-4 μέρες κι αυτά να είναι σκληρά σαν κατσίκας και να υποφέρει το παιδί

αν το παιδί, δεν πονάει, δεν έχει σκληρά κακά και ενεργείται μια φορά τη μέρα είναι μια χαρά

όμως συμφωνώ με τη Λαμπρινή, δεν το χρειάζεσαι το συμπλήρωμα

το γάλα της μαμάς είναι προσφορά και ζήτηση...

Με την σειρα μου συμφωνω με την Μαμά του Ωρίων :D

Φυστικάκι εμενα τωρα κανει καθε 2-3 μέρες κακα απο μια φορά . Μέχρι να σαραντήσει εκανε μια φορα την μέρα και πολλες φορες μερα παρα μέρα .

Δυσκοιλιότητα ειναι, οπως γραφει και η Μαμά του Ωρίων , να ειναι σχηματισμένα τα κακά και το μωρακι να υποφέρει κοκκινιζει σφιγγεται .

Αν δεν συμβαινουν αυτα ολα καλα . Ειδικα αν θηλαζες αποκλειστικα θα σου έλεγα πως δεν υπάρχει σιγουρα κανενα προβλημα :D

VgL7.jpgIgLdp2.png

Διαφημίσεις

το καλύτερο είναι να κόψεις το συμπλήρωμα!!! και εγώ τις πρώτες 10 μέρες θήλαζα και έδινα συμπλήρωμα (τεράστιο λάθος!!) και η μικρή μου σφιγγόταν πάρα πολύ να κάνει κακά της και πολλές φορές έκλαιγε πολύ μέχρι να τα κάνει. ρώτησα την παιδίατρό μου και μου είπε ότι οφείλεται αποκλειστικά στο συμπλήρωμα (έπαιρνε γάλα almiron). δεν άλλαξα συμπλήρωμα γιατί από την αρχή πάλευη και ήθελα αποκλειστικό θηλασμό. πάντως δυσκοιλιότητα δεν είναι. και μεις μια φορά τη μέρα κάναμε κακά και ακόμη έτσι συνεχίζουμε.

δινω στη μικρη το s26. δεν φαινεται να της δημιουργει προβλημα, μια φορα της εδωσα αλμιρον και πεθανε το παιδακι στο πονο!!! της εκανε κολικο με τη μια!!!

απλα μου εκανε εντυπωση, επειδη το πρωτο δεκαημερο εκανε κακα 5-6 φορες τη μερα, και τωρα μονο μια. βεβαια, δεν ειναι σκληρα, οπως πριν ειναι, μουσταρδι και μαλακα

της δινω συμπληρωμα μια φορα τη μερα, το βραδυ συγκεκριμενα, ολες τις υπολοιπες της δινω δικο μου... απλα μου κανει εντυπωση που ενω τη ταιζω μητρικο γαλα συνεχεια, εχω την εντυπωση πως δεν εχει αυξηθει η ποσοτητα απο το στηθος μου... δε τρεχει δηλαδη χειμαρος γαλα, σταγονα σταγονα βγαινει, και μερικες φορες με δυσκολια. Βεβαια η μικρη παιρνει συνεχεια πολυ καλο βαρος!!! (φτου φτου φτου!!) ειμαστε πια 3750!! απο 3 κατι, που βγηκαμε απο το μαιευτηριο!!!

Το πρώτο 10ημερο ή και λίγο παρπάνω επιβάλλεται να κάνουν κακάκια τουλάχιστον 4 φορές.

Μετά και 1 φορά την ημέρα είναι οκ και αν θηλάζουν αποκλειστικά (όχι η περίπτωσή σας σε αυτή τη φάση) και 1 φορά την εβδομάδα πάλι οκ είναι. Αρκεί να μην ζορίζονται :wink:

fistikaki, αν επιθυμείς να θηλάσεις για κάποιο καιρό, μπες στην ενότητα του θηλασμού, ζήτα βοήθεια για να κόψεις το συμπλήρωμα (μόνο πρόβλημα σου προκαλεί) και οι ανησυχίες σου και τα προβλήματά σου θα μειωθούν πάαααααρα πολύ :D

KbCJp2.pngEYukp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...