Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Κούνια και μπουυυυυμμμμμ... παρ' τον κάτω!

Recommended Posts

Είπα να μην ανοίξω νέο θέμα αλλά σε σχετικό τόπικ που ρώτησα... απάντηση δεν έλαβα!

Θέλω λοιπόν να ρωτήσω αν ξέρετε να υπάρχουν στο εμπόριο πρόσθετα κάγκελα για κούνιες! όπως πχ αυτά που βάζουν στις βεράντες!

Πριν κανα δυό εβδομάδες το καμάρι μου πήγε να κάνει ελέυθερη πτώση από την κούνια του, ενώ του έφτιαχνα τη ντουλάπα και ήμουν με γυρσμένη πλάτη! Ευτυχώς, άγνωστο πως, γύρισα εκείνη τη στιγμή, τον είδα, και τον έπιασα κυριολεκτικά στον αέρα! Η ψυχή μου πήγε φυσικά στην κούλουρη, έχασα 10 χρόνια και βάλε από τη ζωή μου και αφού ηρέμισα έχωντάς τον μέσα στην αγκαλιά μου άρχισα να κλαίω σκεπτόμενη τι θα μπορούσε να είχε συμβεί...

Από τότε, είμαι με το φόβο! Δυστυχώς η κούνια έχει σταθερά κάγκελα και θέση στρώματος... ο Ωρίωνας όμως ψήλωσε και τώρα τα κάγκελα ίσα που περνάνε τον αφαλό του! με αποτέλεσμα αν θέλει να σκύψει για να δει πχ το παιχνίδι που του έπεσε, να κινδυνεύει να τον πάρει κάτω το βάρος του κεφαλιού του.

Ως εκ τούτου, τη μέρα δεν τον αφήνω πιά μόνο του, αλλά το άγχος μου είναι για τις νύχτες... μη σηκωθεί να με φωνάξει... δεν τον ακούσω και... πάρ' τον κάτω! Τρέχω σε κάθε του κιχ και έχω ξαναχάσει τον ύπνο μου! (πάνω που αραίωσαν οι βραδυνοί θηλασμοί!)

Ρωτώ λοιπόν για τα εξτρά κάγκελα γιατί ακόμη φοβάμαι να τον βάλω σε κρεββάτι (δεν περπατάει και τέλεια!! μην έχουμε άλλα!) από την άλλη σκέφτηκα να του πάρω τα παζλ που είναι αφρώδες δάπεδα και να τα έχω σαν χαλάκι για μαλακές πτώσεις! (που ποτέ να μη μαας τύχουν δηλαδή... αλλά λέμε τώρα!)

τί λεει η εμπειρία σας;;; έχετε καμιά πρόταση; καμιά ιδέα;;; :roll:

.....και που λες ο Πινόκιο... τάνει μαμάααααααααααααα!!!! :lol:

Διαφημίσεις

μαξιλάρια από τους καναπέδες πχ;

το σκέφτηκα κι εγώ... αλλά φοβάμαι μη φάω καμιά σκουντούφλα νυχτιάτικο! και καλά να σαβουρωθώ εγώ... μην έχω και το μωρό αγκαλιά... :?

Εγώ έχω κάτι παλιά μαξιλάρια κρεβατιού.Όταν τα άλλαξα και πήρα καινούρια κράτησα τα παλιά και να που τώρα χρειάστηκαν.

Μπορείς να βάλεις και κάποιο πάπλωμα διπλωμένο για να είναι πιο χοντρό.

Σε κάποιο τόπικ είχα διαβάσει κάτι σχετικό.Νομίζω οτι πουλάν κάτι τέτοιο που μπαίνει μπροστά στην κούνια.

Αλλά δεν θυμάμαι που το είχα διαβάσει.

716217ybmeeuyfgz.gif

Μανόλης:9/9/95_Νίκος:8/12/06

δεν έχω συναντήσει κάτι τέτοιο :? θα έχω το νού μου! thanxs!!

αλήθεια για τα παζλ που είναι αφρώδες δάπεδα τί λες;

Διαφημίσεις

Αχ σ' ευχαριστώ!

στο ένα είχα ποστάρει... αλλά δεν πήρα απάντηση! γι' αυτό άνοιξα αυτό το τόπικ :wink:

χρυσαλίδα, έχεις τη κούνια που είναι 3 σε 1 (μετά δηλ. γίνεται κρεβάτι, κομοδίνο, πάρκο)? σε λίγο καιρό θα αντιμετωπίζω κι εγώ το ίδιο πρόβλημα με σένα κι έχω σκεφτεί 2 λύσεις:

η μία είναι να πάω σε μαραγκό και να μου φτιάξει έξτρα κάγκελα, τα οποία να προσαρμόζονται πάνω στα υπάρχοντα. Βέβαια, αν θέλω να βγάλω το πιθήκι από εκεί μέσα, θα πρέπει πρώτα να ξεσφίξω αυτά τα κάγκελα (μικρό το κακό).

Η άλλη είναι να βγάλω τη βάση του στρώματος, να τη βάλω στο κρεβάτι που είναι από κάτω, οπότε αυτόματα κατεβαίνει και το στρώμα περίπου 15 πόντους. Αλλά αυτό μπορείς να το κάνεις, αν έχεις τη κούνια που λέω.

εγώ θα σου προτείνω δύο διαφορετικές λύσεις

η μία είναι να πάρεις στρώμα για πάρκο απ τα jumbo με 20 ευρώ και να το έχεις μπροστά και η άλλη λύση είναι να τον αφήσεις χωρίς κούνια :lol:

Αν δεν κάνω λάθος περπατάει έτσι δεν είναι?

Βάλτον στο κρεβάτι του με προστατευτικό κάγκελο κρεβατιού

Ακόμα κι αν πέσει, θα πέσει από χαμηλά

Κι αν φοβάσαι ότι μπορεί τη νύχτα να κόβει βόλτες και να μην τον πάρεις χαμπάρι, πάρτου και μια πόρτα ασφαλείας και βάζε την στο δωμάτιο του το βράδυ

Να είναι μεν ανοιχτή η πόρτα ώστε να τον ακούσεις αν χρειαστεί αλλά να μην μπορεί να βγει απ το δωμάτιο του

ενα βραδυ ακουω ενα μπαμ και κλαματα .πεταχτηκα και ξυπνησα τον αντρα μου να παει γιατι φοβομουν αυτο που θα εβλεπα.Και μου ελεγε τι με ξυπνας επειδη κλαιει .τελικα πηγα και ειχε πεσει κατω απο την κουνια .τα καγκελα ηταν ψηλα και κατω υπηρχε μονο η μοκετα.Φανταστητε οτι ξυπνησαν και οι απο κατω μας (νονος του)απο τον χτυπο.

εκεινο το βραδυ εχασα χρονια που λενε.

απο τοτε του εχω δκατω απο την κουνια κατι μεγαλους αρκουδους για να πεσει εκει αν ξαναπεσει.

μπορεις να παρεις και δυο μεγαλους και καθε βραδυ να τους βαζεις .

Διαφημίσεις

xrysalis ανοιξτε καινουριες τρυπες στο κρεβατι και βαλτε πιο χαμηλα το στρωμα αν γινεται!

Αν δεν γινεται,πηγαινε σε ενα μαραγκο να σου βαλει ενα καγκελο εξτρα.

Γιατι και στρωματακι να βαλεις και αρκουδους,αν πεσει το μωρο,παλι πτωση ειναι...

εγώ θα σου προτείνω δύο διαφορετικές λύσεις

η μία είναι να πάρεις στρώμα για πάρκο απ τα jumbo με 20 ευρώ και να το έχεις μπροστά και η άλλη λύση είναι να τον αφήσεις χωρίς κούνια :lol:

Αν δεν κάνω λάθος περπατάει έτσι δεν είναι?

Βάλτον στο κρεβάτι του με προστατευτικό κάγκελο κρεβατιού

Ακόμα κι αν πέσει, θα πέσει από χαμηλά

Κι αν φοβάσαι ότι μπορεί τη νύχτα να κόβει βόλτες και να μην τον πάρεις χαμπάρι, πάρτου και μια πόρτα ασφαλείας και βάζε την στο δωμάτιο του το βράδυ

Να είναι μεν ανοιχτή η πόρτα ώστε να τον ακούσεις αν χρειαστεί αλλά να μην μπορεί να βγει απ το δωμάτιο του

Εγώ πάντως συμφωνώ με τη Μαμά του Ωρίωνα... Βαλτον σε κρεβατι κανονικό με ενα ωραιότατο προστατευτικό καγκελο (έχει στα Τζαμπο)... Εγώ δεν το εχω πάρει γιατι καναμε ανώδυνα τη μετάβαση ήδη απο περισυ στο μονο κρεβατι, αλλά ειναι αρκετο σε μηκος ώστε να τον προστατευει απο πτώση... Ε, αν τα καταφερει και πεσει και απο εκει, σιγουρα το ύψος ειναι πολύ χαμηλότερο απο της κουνιας...

oaiqp2.pngm9YLp2.png

xrysalis, κι εγώ ψηφίζω κανονικό κρεβάτι με προστατευτικό.

Το κάναμε στις διακοπές με τον Κωστή. Είναι τελείως ακίνδυνο, αρκεί να βάλεις το παιδί εκεί κατά τη διάρκεια της μέρας και να του δείξεις πως κατεβαίνουμε :wink:

Επίσης φαντάζομαι ότι θα του αρέσει πολύ. Στον Κωστή άρεσε τόσο, που φοβόμουν ότι επιστρέφοντας δεν θα μπαίνει στην κούνια :D αλλά τελικά δεν είχε αντίρρηση.

KbCJp2.pngEYukp3.png

καλημέρα και από μενα!

Και εγώ είχα σκεφτεί την κούνια να την κάνω κρεβατάκι τώρα(να βγάλω τα κάγκελα) και να βάλω ένα προστατευτικό καγκελάκι αλλά νομίζω ότι θα σουλατσάρει..και καλά το βράδι και να ξυπνάει ξανακοιμάται, όταν είναι όμως να κοιμηθεί? σουλατσάρει στην κούνια μέχρι να γλαρώσει..αν δει ότι μπορεί να πηδήξει το κάγκελο θα επιχειρεί να βγει οπότε ύπνος γιοκ!

όσον αφορά το πέσιμο, αφήστε..μία φορά επιχείρησε να βγει και έπεσε!

Δίπλα από την κούνια του έχω ενα στρωματάκι όπου το βράδι ξαπλώνω δίπλα του μέχρι να τον πάρει ο ύπνος..είχα κλείσει τα μάτια μου υποδοιόμενη την κοιμισμένη :lol: όπου και "ξύπνησα" νιώθοντας ένα βάρος στα πόδια μου!είχε πέσει μπρούμητα!καλά φοβήθηκα τόσο πολύ έτρεμα ολόκληρη!εκείνος ατάραχος! ευτυχώς δεν πάθαμε τίποτα!

και άλλο ένα βράδι που ήταν ανήσυχος, τον πήρα στο κρεβάτι μου να κοιμηθεί και παρόλο που είχα βάλει πάααααρα πολλά μαξιλάρια, στον ύπνο του τα "καβάλησε" και έπεσε κάτω! ΤΟν σήκωσα άρον άρον να μην τρομάξει τον κούνισα λιγάκι και ξανακοιμήθηκε αμέσως!δεν πρόλαβε να καταλάβει τί είχε γίνει!το ευτυχές είναι ότι στο πέσιμο είχε αγκαλιά το μαξιλάρι οπότε έπεσε στα μαλακά!

Θέλει πολύ προσοχή, τα ζουζούνια όσο μεγαλώνουν και στον ύπνο τους ακόμη ζουζουνεύουν!!

5qfMp3.pngM5Bvp3.png

Έχει μεγάλη διαφορά να κοιμίζεις σε κρεβάτι αντί για κούνια.

Στο κρεβάτι μπορείς να καθίσεις δίπλα του μέχρι να κοιμηθεί χαϊδεύοντας, νανουρίζοντας, κάνοντας ότι συνηθίζεις να κάνεις. Πραγματικά δίπλα του -όχι πίσω από τα κάγκελα.

Το προστατευτικό κάγκελο κατεβαίνει και μπορείς να το ανεβάζεις αφού κοιμηθεί :wink:

Για το σουλάτσο, έχω την αίσθηση ότι μετά από μερικές μέρες (που θα σας πρήξει) θα το πάρει απόφαση ότι για να κοιμηθούμε πρέπει κάποια στιγμή να ξαπλώσουμε :roll:

KbCJp2.pngEYukp3.png

Διαφημίσεις

χρυσαλίδα, έχεις τη κούνια που είναι 3 σε 1
όχι! και για να απαντήσω και στην frene το κακό είναι πως τα κάγκελα και το στρωμα ειναι τοσο σταθερα που δε μπορω να ανοιξω μονη μου τρυπες ποιο κατω γιατί το κάγκελο θα έχει πάλι την ίδια αποσταση απο το στρωμα! απλά θα μειώσω το ύψος της πιθανης (απίθανης θέλω να ελπίζω Παναγιά μου) πτωσης!

Αυτο με τον μαραγκό δεν εξυπηρετεί! ειδικά ο δικός μου είναι μαθημένος ουα και το βυζί στο στομα! αν ειναι να ξεβιδωνω καγκελα... κάηκα! θα ξυπνήσει για τα καλά και άντε να τον ξανακοιμήσω :lol::lol::lol::lol:

Μαμά του Ωρίωνα... είσαι απίθανη! το στρώμα για το πάρκο το έχω! το είχαμε πάρει για τις διακοπές! πως δε σκέφτηκα ότι το έχω, να το βάζω;;; θα το ανεβάσω από την αποθήκη τουλάχιστον σαν πρώτο βήμα!!! μόλις σταθεροποιηθεί το βήμα του (η αλήθεια είναι πως είμαι πολυ φοβιτσιάρα με τα πεσιματα! τώρα, τη ημερα και είμαι πίσω του! δεν έχει μποσουλίσει και δεν έχει ρίξει βήμα ποτέ χωρίς να μην είμαι δίπλα του....) θα πάρω και την πορτούλα που λες!!

Βέβαια... Christie και Eliza, στόχος μου είναι με την πρώτη ευκαιρία, να πάει σε μονό κρεββάτι! Για την ώρα ξεκινάμε εκπαίδευση "κατεβαίνω" από το κρεββάτι της μαμάς και επίσης, το πάρκο μας, από τη μια μεριά ανοίγει (σαν πορτούλα σκηνής) για να μπαινοβγένει μόνο του το παιδί, το πάτωμα είναι στα 10-15 εκατοστά! Ε, προσπαθώ να του μάθω να κατεβαίνει προς τα πίσω, με τα ποδαράκια και όχι με το κεφάλι... (απ' ότι φαίνεται... τουλάχιστον περιπτεράς δε θα γίνει ο γιός μου!! δεν το 'χει!!! :lol::lol::lol::lol::lol::lol: )

Αχ βρε bebebo έπεσε ε;;; το πουλάκι μου μωρέ....

κι εσένα βρε amarylis... αααχχχ....

Θέλει πολύ προσοχή, τα ζουζούνια όσο μεγαλώνουν και στον ύπνο τους ακόμη ζουζουνεύουν!!
καλά! αυτό ξανά πέσ' το!!

• 1 month later...

Ας γράψω και εγώ εδώ και εύχομαι να προτρέχω...

Οι δύο ζουζούνες μας έχουν δικό τους δωμάτιο και κοιμούνται στις κούνιες τους από την πρώτη μέρα. Πρόκειται για κούνιες με σταθερό κάγκελο και 2 διαφορετικά ύψη στρώματος. Βέβαια οι κούνιες αυτές έχουν σχετικά διακοσμητικό ρόλο τον τελευταίο καιρό, αφού οι ζουζούνες κοιμούνται σχεδόν πάντα μαζί μου στον καναπέ.

Πρόσφατα λοιπόν οι κυρίες άρχισαν τις εξερευνήσεις... πιάνονται από την πλάτη και τα μπράτσα του καναπέ και κοιτάζουν από κάτω. Όταν καθόμαστε στο πάτωμα στηρίζονται στον καναπέ και σηκώνονται κι άλλες τέτοιες ομορφιές.

Μια μέρα μάλιστα που τακτοποιούσα το δωμάτιό τους τις είχαμε βάλει με τη μητέρα μου στην ίδια κούνια για να παίξουνε και να τις προσέχει. Ε η μια κυρία όχι απλά σηκώθηκε, αλλά κατάφερε να φτάσει και μέχρι την αλλαξιέρα που βρίσκεται ανάμεσα στα κρεβάτια τους.

Όπως καταλαβαίνετε, πλέον πετάγομαι με το παραμικρό κιχ που θα ακουστεί γιατί φοβάμαι τι κάνουν. Εννοείται ότι ξύπνιες δεν τις αφήνω στιγμή στο κρεβάτι!!!

Ήρθε κιόλας ο καιρός να κατεβάσουμε το στρώμα τους; Είναι μόλις 7,5 μηνών, αλλά φοβάμαι....

Εσείς τι θα κάνατε;

kr3fp2.png

Θα συμφωνήσω με τη "μαμά του Ωρίων"...

θα παραθέσω τμήμα από κάτι που είχα γράψει παλιότερα και είναι και η εμπειρία μου.

Όσο για κούνιες με κάγκελα. Πάλι έδρασα λιγάκι έξω από τα συνηθισμένα (έως πολύ!) και τα δίδυμα τα έβαλα σε ένα μεγάλο ημίδιπλο κρεβάτι με ένα απλό παιδικό κάγκελο για προστασία (το οποίο ενίσχυσα από θέμα μήκους έτσι ώστε να πιάνει όλο το μήκος του κρεβατιού). ΒΑΣΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το στρώμα το είχα χαμηλώσει σε επίπεδο σχεδόν να εφάπτεται στο πάτωμα. Οπότε ακόμα κι αν έπεφταν θα ήταν από τους 10-15 πόντους (πάχος στρώματος) πάνω σε χαλί. Μου φάνηκε αρκετά ελεγχόμενο.

Παρατηρήσεις:

1. Όσο ήταν σε μικρούς μήνες δεν κινδυνεύουν από πέσιμο ούτως ή άλλως.

2. Όταν αρχίζουν να "γυρίζουν" στο κρεβάτι τότε τα έβαζα με τα κεφάλια προς τον τοιχο, οπότε η κίνησή τους ήταν σχετικά ελεγχόμενη.

3. Όταν άρχισαν να σηκώνονται, έπεσαν από μία φορά η κάθε μία. Θυμίζω ότι η πτώση ήταν από ύψος στρώματος. Έκτοτε δεν ξανάπεσαν ΠΟΤΕ!

Τώρα κοντεύουν τα 2.5 χρόνια και τους έχω αφαιρέσει και το μικρό κάγκελο. Χωρίς προβλήματα.

Αυτή είναι η δική μου εμπειρία....

Σημείωση: Στο μικρό μου (15 μηνών) τον έχω και αυτόν με καγκελο απλό από το Jumbo. Δεν έχω κανένα πρόβλημα! Ούτε άγχος!

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Νομίζω πως ήρθε η ώρα να του βγάλεις τα κάγκελα. Στο ίδιο κρεβάτι βγάλε τα κάγκελα και βάλε προστατευτικό κάγκελο (χαμηλό απλά για να μην πέφτει την ώρα που κοιμάται) και κόλλησε το κρεβάτι από την μία μεριά στον τοίχο. Θέλω απλά να επισημάνω ότι αν πέσει το παιδί από πάνω από τα κάγκελα βάζοντας κάτι μαλακό (μαξιλάρια, λούτρινα, στρώμα) γλιτώνεις φυσικά τα καρούμπαλα ή και την κάκωση στο κεφάλι ΑΛΛΑ το κακό μπορεί να γίνει από στραμπούληγμα του αυχένα κατά την πτώση και ας πέσει στα μαλακά. οπότε μην εφυσυχάζετε βάζοντας κάτι μαλακό κάτω.

τωρα αν βγαλεις τα κάγκελα από την κούνια σίγουρα ο μικρός θα σουλατσάρει τα πρώτα βράδια από την χαρά του. Μετά όμως θα το ξεχάσει και αυτό. Α! εννοείται ότι πρίν το κάνεις βγάζεις όλα τα κλειδιά από τις εσωτερικές πόρτες και κλειδώνεις απορρυπαντικά και μπρίζες αν δεν το έχεις κάνει ήδη. Μην φοβάσαι πάντως τα μωράκια στο σκοτάδι φοβούνται τις πολλές βόλτες και τα ψαξίματα . Το πιό πιθανό είναι να σε φωνάζει ή απλά να ερχεται στο κρεβάτι σου.

κάθε βράδυ βάζω το στρώμα από το παρκοκρέβατο, αλλά δεν εφησυχάζω! τρέχω με το κιχ!!!

το κάγκελο δεν βγαίνει... δυστυχώς!

η κούνια είναι αυτή

kounia.jpg

NickyL να το χαμηλώσεις για να είσαι ήσυχη!

γιατί φοβάσαι;;; δεν κατάλαβα :roll:

OXI! αυτό είναι το πρόβλημα!

τα κάγκελα είναι ένα σώμα με το κάτω ξύλο που είναι η βάση του στρώματος!! και δυστυχώς ούτε νέες τρύπες μπορώ να ανοίξω προς τα κάτω... γιατί εχει μπροστά τα ποδαράκια και δεν έχω σημείο στήριξης...

απλά... θα σκεφτώ να πάρω κάτι άλλο... να τελειώνει η υπόθεση!

χρυσαλίδα, έχεις τη κούνια που είναι 3 σε 1 (μετά δηλ. γίνεται κρεβάτι, κομοδίνο, πάρκο)? σε λίγο καιρό θα αντιμετωπίζω κι εγώ το ίδιο πρόβλημα με σένα κι έχω σκεφτεί 2 λύσεις:

η μία είναι να πάω σε μαραγκό και να μου φτιάξει έξτρα κάγκελα, τα οποία να προσαρμόζονται πάνω στα υπάρχοντα. Βέβαια, αν θέλω να βγάλω το πιθήκι από εκεί μέσα, θα πρέπει πρώτα να ξεσφίξω αυτά τα κάγκελα (μικρό το κακό).

Η άλλη είναι να βγάλω τη βάση του στρώματος, να τη βάλω στο κρεβάτι που είναι από κάτω, οπότε αυτόματα κατεβαίνει και το στρώμα περίπου 15 πόντους. Αλλά αυτό μπορείς να το κάνεις, αν έχεις τη κούνια που λέω.

Εγώ έχω την κούνια που περιγράφεις και ακολούθησα την δεύτερη λύση η οποία με βόλεψε για ένα ακομα εξάμηνο μέχρι που έμαθε να βγαίνει και από εκεί. Μετά το έκανα κρεββάτι και ησύχασα και του έχω βάλει και καγκελακι προστατευτικό. Νομίζω ότι το κρεββατάκι είναι η καλύτερη λύση.

Kiki + George = Panagiotis + Maria

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...