Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Απορία για παιδικά γιαουρτάκια

Elenia

Recommended Posts

ναι νομίζω οτι υπάρχει στα βιολογικά τραχανάς χωρίς αλάτι, μόνο με γάλα... αν θυμάμαι είναι μάρκα Αντωνόπουλου... οτι βρήτε αυτης της εταιρέιας είναι φανταστικά... χρησιμοποιεί αχαίες ποικιλίες απο στάρια κ.α., έχει φακές, ντομάτες αποφλοιωμένες, φασόλια... απίθανα σας λέω...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 78
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

ναι νομίζω οτι υπάρχει στα βιολογικά τραχανάς χωρίς αλάτι, μόνο με γάλα... αν θυμάμαι είναι μάρκα Αντωνόπουλου... οτι βρήτε αυτης της εταιρέιας είναι φανταστικά... χρησιμοποιεί αχαίες ποικιλίες απο στάρια κ.α., έχει φακές, ντομάτες αποφλοιωμένες, φασόλια... απίθανα σας λέω...

Ααα τέλεια θα ψάξω να το βρω... σ' ευχαριστώ πολύ πολύ

Το τρίτο κοντό μου ανθρωπάκι τσουυυυυπ βγήκε στις 8/12/2011!!!

Kanan αλλο τροπο βρηκατε για να τρωνε το γιαουρτι? Ο δικος μου ουτε να το δει....απο το χρωμα το απορριπτει πλεον....

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

εγώ πολλές φορές του ανακατεύω γιαούρτι μαζί με την φρουτόκρεμα του

απλά για αλλαγή στη γεύση επειδή έχουμε ένα μικρό θεματάκι με τα φρούτα... τρώει μεν αλλά όχι αρκετή ποσότητα... στα 100-130 γρ σταματάει

όταν όμως τα ανακατεύω με γιαούρτι τα τσακίζει

αντίστοιχα μήπως ένα γλυκό φρούτο τον έκανε να το φάι το γιαούρτι τον Αλέξανδρο?

ή μήπως να έβαζες κανα παιδικό μπισκοτάκι?

χτύπα στο μούλτι γιαούρτι και μπανάνα (ν'αλλάξει και το χρώμα:P )

βρες μήλα γλυκά, κάντα κομπόστα (βράστα με λίγη κανελίτσα, χωρίς ζάχαρη) και χτύπα την με γιαούρτι.

φτιάξε κουάκερ και ανακάτεψε μέσα λίγο γιαούρτι

ψήσε μια γλυκοπατάτα στον φούρνο και ανακάτεψέ την με γιαούρτι ως ντρέσινγκ

για γιαούρτι κανονικό λες vera, έτσι??? όχι παιδικό γιαουρτάκι.

Διαφημίσεις

Ναι κοριτσια......κανονικο...δεν δινω τιποτα του εμποριου στον Αλεξανδρουλη μου,,,,,

Δοκιμασα γιαουρτι στα φρουτα, αλλα πρεπει αν ναι πολυ μικρη η ποσοτητα για να ξεγελαστει!!!! Ειναι παμπονηρος ο ατιμουλης!!!! Σημερα επεσε λιγο γιαουρτι παραπανω και με χιλια ζορια εφαγε λιγο (τα καραγκιοζιλικια που θα εκανα για να φαει δεν θα τα φανταζομουν ποτε!!!) :lol:

Μπισκοτο δεν θελω να του δωσω μωρε........η κομποστα ακουγεται καλη ιδεα........δεν πειραζει η κανελα ε?

Ευχαριστω για τις ιδεες!!! :D

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Επίσης και σε πολλά φαγητά ταιριάζει το γιαούρτι, εκτός από τον τραχανά με γιαούρτι που είπε μια κοπέλα παραπάνω, εμείς βάζουμε και στον αρακά με το κοτόπουλο και στις φακές ... πάει μούρλια και τρελαίνεται το Κατερινάκι ... και εννοείται κανονικότατο γιαούρτι πρόβειο ...

Στην αρχή και εμένα μου είπε ο παιδίατρος να της δώσω noulac, δεν τα συμπάθησα όμως γιατί έχουν πρόσθετη ζάχαρη και γιατί κατά τη γνώμη μου δεν είναι γιαούρτια με τους ευεργετικούς μύκητες αλλά επιδόρπια γιαουρτιού ... τρέχα γύρευε δηλαδή ...

Της έδωσα λοιπόν και εγώ από μόνη μου κανονικό γιαούρτι σε μικρή ποσότητα ... στην αρχή δεν της άρεσε έφαγε πολύ λίγο, με τον καιρό όμως το συνήθισε και τώρα πια τρώει και μισό κεσεδάκι μόνη της :wink:

1aLup3.png

BtUIp3.png

Ένας άλλος λόγος που δεν δίνουν φρέσκο αγελαδινό γάλα πριν τα 2 έτη είναι γιατί το αγελαδινό δεν περιέχει ικανή ποσότητα σιδήρου και τα παιδιά παρουσιάζουν σιδηροπενία, ενώ τα ειδικά γάλατα έχουν πρόσθετο σίδηρο για να καλύπτουν τις ανάγκες...

Άλλοι παιδίατροι που ξέρω δίνουν φρέσκο μετά το 1ο έτος, η δικιά μου μου λέει στα 3 το φρέσκο, εγώ στα παιδιά μου, στα 2 πρώτα, μετά το έτος έδινα noulac εβαπορέ ανακατεμένο με φρέσκο γιατί το εβαπορέ μου φαινόταν αηδία σα γεύση. Στο τρίτο τώρα, που το έχω γυρίσει στα βιολογικά γενικώς παίρνω ένα κατσικίσιο σκόνη και λέω να του γυρίσω φρέσκο σε λίγους (2-3)μήνες (είναι 18 μηνών τώρα) γιατί κι αυτό δεν έχει και super γεύση...

Φρέσκο παίρνουμε Όλυμπος βιολογικό...

Τα γιαουρτάκια είναι κι αυτά μια πονεμένη ιστορία... Ο μικρός μου τρώει βιολογικά γιαουρτάκια με γεύσεις (δηλ. με ζάχαρη) και τα 2 μεγάλα δεν τρώνε γιαούρτι συχνά, αλλά προτιμάω να μην τρώνε παρά να τους παίρνω τα junior που τα θεωρώ σκουπίδια και μια στο τόσο τρώνε κανένα βιολογικό.

Ο τραχανάς είναι super τροφή για τα παιδιά, και τους αρέσει... Μακάρι να μπορούσαμε να φτιάχναμε μόνες μας,θυμάμαι έφτιαχνε η γιαγιά μου και αυτή τη γεύση δεν την έχω συναντήσει πουθενά αλλού :(

• 2 εβδομάδες μετά...

Που βρίσκετε βιολογικά γιαουρτάκια με γεύσεις, να τα δοκιμάσουμε. Γιατί το πρόβειο και το γίδινο, μας φαίνονται ξινά και δεν τα τρώμε αλλά μας αρέσουν τα δέλτα advance. Άραγε, ποιά είναι καλύτερα, τα βιολογικά με γεύσεις και ζάχαρη ή τα επιδόρπεια γιαουρτιού για βρέφη, που έχουν και έξτρα σίδηρο.

Κι εμείς δε μπορούμε να φάμε τον τέλειο τραχανά της γιαγιάς μας, γιατί έχει αυγά. Αλλά υπάρχει τραχανάς που δεν έχει ούτε γάλα. Όσο για το πόσο θρεπτικός είναι...

Στα ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, θα βρεις τραχανά λαχανικών Βλάχα με ντομάτα και ρίγανη, με σπανάκι και πράσο και άλλες πολλές γεύσεις...

Εμείς πήραμε το σπανάκι πράσο. και τα συστατικά του είναι:

σιμιγδάλι σκληρού σιταριού, αφυδατωμένα λαχανικά (πατάτα, κρεμμύδι, πράσο (0,6%), σπανάκι (0,2%)), αλάτι μέχρι 2%.

θα το δοκιμάσουμε αλλά δεν αποτελούμε και αντιπροσωπευτικό δείγμα, μιας και δεν τρώμε κανένα απολύτως φαγητό και το ξαναγυρίσαμε στο γάλα μετά από μια ίωση. Και να φανταστείτε ότι πριν τρώγαμε τουλάχιστον 150 γρ. φρουτόκρεμα και άλλα τόσα χορτόσουπα με κρέας. Αλλά μάλλον βαρεθήκαμε τα αλεσμένα.

an1cCph0g410010MDAwNzM4OGR8MTAwMDk5OHNhfEggRXZnZW5pYSBtYXMgZWluYWkuLi4.gif

Σε καταστήματα με βιολογικά, και στο Βασιλόπουλο έχει τα Teddi και τα natureBio...

Προσωπική μου άποψη είναι πως πάντα είναι καλύτερο το βιολογικό :cool:.

Νομίζω και το advance έχει ζάχαρη, μόνο το λευκό έχει χυμό σταφυλιού αντί για ζάχαρη... Μπορεί και να κάνω λάθος όμως, έχω καιρό να τα πάρω..

Για το σίδηρο που λες, τι να σου πω... Είναι μια πονεμένη ιστορία, πιστεύω πως αν πίνει το γάλα χωρίς πρόβλημα, ή αν θηλάζει ακόμα καλύτερα, τότε δεν χρειάζεται συμπλήρωμα... Από την άλλη η κόρη μου που τρώει απ'όλα, της λείπει σίδηρος...

Άμα η ίωση είναι ο λόγος που δεν τρώει, τότε θα επανέλθει μόνη της, προσπάθα εσύ και σιγά σιγά θα στρώσει... Μήπως βγάζει κανένα δοντάκι και την τζούζει το στόμα;;; Μήπως να βάλεις καμμιά γεύση ακόμα στο φαί της, κανένα ζυμαρικούλι να της αλλάξεις τη διάθεση;;

Διαφημίσεις

Προσπάθησα να της δώσω βιολογικό γίδινο και πρόβειο, σκέτη απούχία :cry: Είναι ξινά και δεν της αρέσουν. Τα advance, και με τα φρούτα και με τα δημητριακά, και με τη φαρίν λακτε ακόμη έχουν χυμό σταφύλι. Και ίσως είναι προτιμότερα από τα βιολογικά που έχουν ζάχαρη, γιατί αυτά τουλάχιστον απευθύνονται σε βρέφη. Όπως και να΄χει, εγώ τα βρίσκω καλά γιατί έτσι μας βολεύει, αφού είναι ένα από τα λίγα που αγαπάει η μικρή μας εκτός από το γάλα. Τα φαγητά δε την ενθουσιάζουν, κανένα από τα ζυμαρικά, ούτε οι τραχανάδες, ούτε το μοσχαράκι, το κοτόπουλο ή το αρνάκι, με πατάτες ή διάφορα λαχανικά... το ίδιο της κάνει! Από τότε που δεν τρώει πια αλεσμένα αλλά μικρά κομματάκια, οι ποσότητες έχουν μειωθεί δραματικά. Δώστης ψίχα ψωμιού ή μιράντα παπαδοπούλου με το κιλό... αλλά δε μπορεί να τρώει μόνο τέτοια! Δοκιμάσαμε και κρέμες, καμία! Μέχρι και βαζάκια στην απελπισία μας, τζίφος! Χθες, ως εκ θαύματος έφαγε δύο μπανάνες, μια το πρωί, μια το απόγευμα, (τρώει μπανάνες, αλλά όχι και δύο) και μετά στούμπωσε. Ζορίστηκε τόσο η κακομοίρα, που ήταν σαν να τα έκανε δυσκοίλιο κουνέλι :roll: Γι΄αυτό σήμερα έφαγε το πρωί κομματάκια από βανίλια και το απόγευμα κομματάκια από σταφύλι. Δεν ξέρω τι να κάνω, έχουμε δοκιμάσει τα πάντα... Το πρόβλημα μας είναι ότι δεν τρώει το φαγητό της.

Δοντάκι δε βγάζει εδώ και ένα μήνα που έχει αρχίσει αυτή η ιστορία. Τον προηγούμενο μήνα έβαλε μόνο 25γρ. Φρίκαρα :shock: Είχα συνηθίσει να βαζει κάθε μήνα σχεδόν μισό κιλό, ήταν διαρκώς στις ανώτατες καμπύλες ανάπτυξης. Micnat, σ΄ευχαριστώ για το ενδιαφέρον και τις συμβουλές. Οποιαδήποτε βοήθεια είναι ευπρόσδεκτη. Τα΄χω δει όλα κορίτσια, είμαστε κλεισμένες όλη μέρα μέσα και κάνουμε διάφορα κόλπα και δοκιμές για να δούμε τι της αρέσει.

Σημείωση: Κι εγώ ανησυχώ για το σίδηρο, γιατί έχω σιδηροπενική ανεμία και η πεθερά μου έχει το στίγμα της μεσογειακής ανεμίας, ο άντρας μου ευτυχώς είναι ο.κ. Αλλά πιστεύω πως η σιδηροπενία είναι θέμα γονιδίων και αν έχει ο οργανισμός την προδιάθεση να την εμφανίσει, δεν έχει σχέση με τη διατροφή (σε φυσιολογικά πλαίσια βέβαια).

mamakoulina κι εμεις δεντρωμε τιποτα απολυτως.

Τα αλεσμενα γιατι τα εκοψες;Τα ετρωγε;

Εμεις μεχρι τωρα τρωμε μονο λιγα φρουτα και οχι παντα...ακομη και με μικρα κομματια μονο παιζει δεν τρωει,παρα ελαχιστα...

Εχω δοκιμασει τα παντα απο γευσεις....

Εμάς ο μικρός παρουσίασε αλλεργία στο αγελαδινό γάλα ως νεογέννητο και έπινε υποαλλεργικό για κάνα δύο μήνες. Μετά το γυρίσαμε στο αντιαναγωγικό γιατί έκανε διαρκώς εμετό.

Παρόλα αυτά, η παιδίατρος μου είπε στον 6ο μήνα και συγκεκριμένα όταν θα έτρωγε πια ολόκληρη την ποσότητα φρουτόκρεμας που την ξεκινήσαμε λίγη λίγη, το απόγευμα να του δίνω το γιαούρτι το δικό μας και μάλιστα με χαμηλά λιπαρά (μέχρι 5%) με λίγο μέλι.

Το παιδί στην αρχή έκανε εμετό και το σταματήσαμε. Το ξαναρχίσαμε από την ηλικία των 13 μηνών περίπου και από τότε τρώει σχεδόν κάθε απόγευμα χωρίς φυσικά κανένα πρόβλημα.

Δεν του δίνουμε junior κλπ, η παιδίατρος είναι κατά, και βρήκα τον εξής τρόπο για να μένει γλυκό το γιαούρτι χωρίς πάρα πολύ μέλι:

Τον ταΐζω με το ίδιο κουταλάκι με το οποίο έχω προσθέσει το μέλι στο γιαούρτι. Αυτονόητα, το μέλι έχει κολλήσει στο κουταλάκι (κάποια ποσότητα) και έτσι κάθε κουταλιά έχει λίγο μέλι και είναι γλυκιά.

Τώρα θα δοκιμάσω και βιολογικό, αρκεί να είναι ελληνικό και όχι ότι να'ναι.

ZS95p3.png  hcT0p3.png

Frene, απ΄την ωραία Βέροια που έχουμε και καταγωγή, δεν της αρέσουν πια τα αλεσμένα. θέλει κομματάκια. Για την ακρίβεια, τα βάζω μες στο multi, τα κάνω τρεις σβούρες και της δίνω με προσοχη τα μικρά κομματάκια, μην πνιγεί κιόλας, γιατί δεν ξέρει ακόμη να φτυνει τα μεγαλύτερα και πνίγεται. Και μερικές φορές απ΄την αφηρημάδα της, ανοίγει μόνο το στόμα για την επόμενη κουταλιά ενώ δεν έχει καταπιεί την προηγούμενη. Παλιά έτρωγε 150γρ αλεσμένα (τουλάχιστον) τώρα αν φάει 75γρ κομματάκια, θα κάνουμε πάρτυ! :lol:

Μαριλίνα, πολύ καλή η ιδέα σου για το μέλι, και σκόπευα να ρωτήσω τον παιδίατρο αν κάνει να της δώσω. θα το δοκιμάσουμε. Εμείς μόλις βγήκαμε από την κλινική είχαμε πρόβλημα δυσκοιλιότητας και 6 μήνες έπινα το novalac it (για τη δυσκοιλιότητα), μέχρι που άρχισαν και κάποιοι εμετοί και πήραμε το novalac ar (αντιαναγωγικό). και μέχρι να βρούμε τη χρησή τομή, ούτε δυσκοιλιότητα, ούτε εμετούς, δηλαδή μισές κουταλιές από το ένα και μισές από το άλλο, είδαμε και πάθαμε! :oops:

Κορίτσια, σας ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια. Τώρα δεν έχουμε παρά να δοκιμάσουμε και είδομεν...

Μπορεί να είναι μόνο μια φάση αφαγίας και να περάσει...

Μακάρι θεέ μου, γιατί κράτησε πολύ και καταταλαιπωρηθήκαμε :!:

mamakoulina, για το μέλι ρώτα την παιδίατρό σου γιατί γενικά το δίνουν μετά το έτος λόγω ενός βακτηριδίου που μπορεί να περιέχει, δες εδώ:

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?p=336707#336707

Για τα αλεσμένα που λες, μπορείς να της αλέσεις κανονικά το φαγητό της, αλλά να έχεις κρατήσει το ζυμαρικό ή το ρυζάκι και να τα ρίξεις μετά στο αλεσμένο φαγητό, έτσι και θα έχεις κομματάκια στο φαί που είναι και μαλακά, και θα το καταπίνει πιο εύκολα και μπορεί να φάει πιο πολύ...

Πιστεύω πως αν κάνουν πολύ ώρα να φάνε, ξεκινάει η χώνευση και χορταίνουν πριν φάνε όλη την ποσότητα...

Αν της αρέσει το advance τότε είσαι οκ. Δεν το θυμόμουν πως δεν περιέχουν ζάχαρη!! :wink:

Διαφημίσεις

Μόλις πήγα στο ψυγείο μου και είδα τις τρεις γεύσεις του advance, που αναφέρω και παραπάνω και περιέχουν όλες εκχύλισμα σταφυλιού και φρουκτόζη (σ΄αυτήν οφείλεται και η γλυκιά τους γεύση). Τώρα την πρόσεξα, θα πρέπει να την αντιμετωπίζω ως συνώνυμη της ζάχαρης;

Και εκτός αυτού το γάλα που περιέχουν είναι αγελαδινό και όχι εξανθρωπισμένο, ας μην ήτανε δύσκολη... και το μοναδικό πράγμα που τρώει με χαρά είναι το advance, και εγώ θα δοκίμαζα μέχρι τελικής πτώσης :D:lol::P το γίδινο και το πρόβειο βιολογικό που τρώμε εμείς. Που κακά τα ψέματα είναι ξινά, αλλά με φρουτάκια κάτι θα γινόταν...

Μicnat, σ΄ευχαριστώ πολύ για τη συμβουλή σου για το μέλι, και σκόπευα να το δοκιμάσω, τώρα θα το δοκιμάσω μετά το χρόνο και θα ρωτήσω σίγουρα και τον παιδίατρο. Πάντως δε το διακυνδινεύω!!!

Όσο για τα αλεσμένα, όπως τα λες τα κάνω. Αλέθω μόνο το κρέας τα λαχανικά και τα ζυμαρικά αφού είναι καλοβρασμένα, μόνο νε το πιρουνάκι. Αλλά δεν τα θέλει, δε θέλει κανένα φαγητό... τίποτα!!! Έχω απηυδήσει. Πάντα ανοίγει το στόμα σαν μυρμήγκι για να δοκιμάσει. Δε χωράει σχεδόν τίποτα. Αφού, πάντα της λέω "άνοιξε το το ατιμούτσικο, δεν θα σε δηλητηριάσω πουλάκι μου! Να, δες τι καλό!" και τρώω μια μπουκίτσα με τα ανάλογα επιφωνήματα ευχαρίστησης! "Μμμμ τι νόστιμο!" Και τρώμε τρεις μετρημένες κουταλιές. Μετά της δείχνω ψωμάκι ή μπισκοτάκι μιράντα για να ανοίξει το στόμα και βάζω το κουτάλι με το φαγητό. Άλλες τρείς κουταλιές υπομένει για να μου δείξει ότι την κοροϊδεύω, που την κοροϊδεύω αλλά δεν είναι διαθετιμένη να το ανεχτεί άλλο, και σφραγίζει το στοματάκι. Μετά της δίνω το μπισκοτάκι, για να υπάρχει και κάτι σταθερό μες στο στομαχάκι της και πάλι γάλα, σαν νινάκι! Ακόμη και για να πιεί το γάλα πρέπει να την έχω αγκαλιά και να της δείχνω όλο το σπίτι και να μην κάτσω, γιατί αν κάτσω δεν πίνει γουλιά γάλα χωρίς βόλτα. Και αν υπάρχουν παππούδες γιαγιάδες ή άλλοι, που είναι πιο ενδιαφέροντες από το γάλα, δεν τρώμε ούτε κοιμόμαστε... Πίνει μόνο από μένα γάλα, με το ζόρι απ΄το μπαμπά, ενώ αν μας κρατάει ο παππούς και μας παίζει, τότε τρώμε κάτι παραπάνω απ΄τη γιαγιά. Θέλουμε 10 υπηρέτες, 20 ζογκλέρ και 30 κλόουν για να φάμε 5 κουταλιές παραπάνω... Έχουμε γίνει κακόφαγες, δύστροπες, κακομαθημένες, κουτσομπόλες, που το μόνο που μας νοιάζει είναι να μας παίζουν, και μόνο όσοι μας κάνουν να γελάμε και συμπαθούμε, και τίποτε άλλο... κατά τα άλλα όμως είμαστε ήσυχα κοριτσια, που δεν πολυγκρινιάζουμε αν δεν μας ζορίσουν και κοιμόμαστε όλη νύχτα. Μη διαβάσουν μόνο αρνητικά οι γαμπροί και τους χάσουμε :wink:

η φρουκτόζη είναι ζάχαρη που προέρχεται από φρούτα νομίζω.... Είναι πιο γλυκιά από την κανονική και γι'αυτό χρειάζεται λιγότερη.

Εγώ προτιμώ να έχει ζάχαρη το γιαούρτι και να είναι βιολογικό και χωρίς χρώματα και αρώματα, παρά να μην έχει ζάχαρη και να έχει όλα τα άλλα...

mamakoulina, έχεις δοκιμάσει να της τα λιώνεις με το πηρούνι (το κρέας στο multi μάλλον) και να την ταίζεις με το χέρι σου;;; Ή να την πας έξω βόλτα να φάει... Ή να της το δώσεις άλλη ώρα, το απόγευμα π.χ.;;;

Ή να της τα σταματήσεις τελείως και να δοκιμάσεις σε 10 μέρες ;;;

Κι αυτό με το πηρουνάκι το δοκιμάσαμε, δηλαδή έτσι προσπαθούμε πάντα να φάμε και απο τα δαχτυλάκια της μαμάς που εμπιστεύεται πιο πολύ απ΄το κουτάλι, αλλά...

Έξω δε βγαίνουμε για δύο λόγους, πρώτον είναι ότι με το ζόρι τρώμε πέντε μπουκίτσες από το χεράκι και επειδή είναι ζεστούτσικες. Έχουμε θέμα με τη θερμοκρασία, όταν κάτι κρυώσει... πάει, τέλειωσε για μας. Και το γάλα, ακόμη και το κατακαλόκαιρο, το πίνει πολύ ζεστό. Δεύτερον, αποσπάται πολύ εύκολα η προσοχή της, και παρατάει το φαγητό (εκτός από γάλα και γιαουρτάκι). Έχει πιάσει μόνο μια φορά στο χωριό, στην αυλή, την κρατουσε ο παππούς και την ταϊζε η γιαγιά.

Καθόμαστε κάθε μέρα, όλη μέρα, μες στο σπίτι και προσπαθούμε να τρώμε μαζί της, προσπαθούμε και να ξαναπροσπαθούμε (εκτός από το πρωινό και το βραδινό γεύμα) στα τρια ενδιάμεσα γεύματα να της δώσουμε πρώτα ζεστό φαγάκι. Αλλά καταλήγουμε στη μπανάνα, το γιαούρτι, τα μπισκότα και το γάλα.

Χθες το μεσημέρι όμως έφαγε από τις δικές μας νερόβραστες πατάτες, βέβαια στο βράσιμο είχαμε προσθέσει λάδι και αλάτι και ήταν νόστιμες. Όπως και με το γιαουρτάκι... ζάχαρη και αλάτι είναι όλο το μυστικό!!! Χαζή είναι να τρώει τα άνοστα!!!

Χθες το βράδυ βγήκαμε για φαγητό και δοκίμασα να της δώσω τρία κομματάκια (απειροελάχιστα μικρά) παπαρδέλα (απαγορεύεται, γιατί έχει αυγά) με σάλτσα. Ο σεφ τα είχε κάνει θεϊκά βέβαια, και η σάλτσα καταπληκτική σαφώς, γλυκιά (σίγουρα είχε ζάχαρη και αλάτι)!!! Και κατάλαβα ότι νοστιμεύεται... τα δικά μας φαγητά. Τα δικά της δε μπορώ να πω, τα φτιάχνω πεντανόστιμα και με τη σπιτική σαλτσούλα της γιαγιάς που είναι σκέτη γλύκα, αλλά κάποια απ΄αυτά είναι παραβρασμένα για να μην πνιγεί, δεν έχουν αλάτι.... και ιδού τα αποτελέσματα!

Δε μπορώ να της κόψω το φαγητό, που δεν τρώει ούτως ή άλλως και το πετάμε στις γατούλες του κήπου, για 10 μέρες. Γιατί ξέρω πως έχει δίκιο, που θέλει το δικό μας. Δεν της δίνω όμως γιατί μετά δεν θα ξαναγυρίσει με τίποτα στο άνοστο δικό της. Αν και ο παιδίατρος μου είπε πως μπορεί να φάει από το δικό μας, αν δεν έχουμε βάλει πιπέρι και άλλα μπαχαρικά και πολύ αλάτι. Μια φίλη πάλι, μου είπε ότι η δικιά τους κορούλα που δεν ήθελε καθόλου αλεσμένα και άλλα τέτοια... έτρωγε από 5 μηνών από τα δικά τους τα μπιφτέκια και μετά από λίγο έτρωγε τα πάντα κανονικά μαζί τους. Τι να πω... είμαι μπερδεμένη, δεν ξέρω τι να κάνω.

Σε καταλαβαίνω, και στενοχωριέμαι με την απόγνωσή σου...

Στέρεψα και από ιδέες... Πάντως τα φαγητά που τρώει (εκτός από το γάλα βέβαια) είναι κρύα. Μήπως το θέλει κρύο το φαγητό;;;;

Θυμάμαι η κόρη μου σε κάποια φάση δεν ήθελε το κουτάλι και κάποια μεσημέρια που δεν έτρωγε με τίποτε, της το αραίωνα με λίγο νεράκι και της το έβαζα στο μπιμπερό και είχα κόψει λίγο την κορυφή για να περνάει πιο εύκολα και έτρωγε. Λίγες μέρες χρειάστηκε αυτό - ίσως να έβγαζε δοντάκι και να την έτσουζε το στόμα της, ξέρω γω, αλλά με είχε σώσει αυτή η ιδέα.

Σκεφτειτε και τα χειροτερα τα δικα μου....δεν θελει τιποτα,ουτε καν τα δικα μας, με αλατι, ζαχαρη κτλ....Εχω πραγματικα απελπιστει και εχω και καποιους που μου λενε οτι πρεπει να την πιεσουμε για να φαει....εγω παλι δεν θελω να την πιεσω καθολου,γιατι μετα φοβαμαι να μην της κολλησιε και αρνειται απο συνηθεια. :?

Σκεφτειτε και τα χειροτερα τα δικα μου....δεν θελει τιποτα,ουτε καν τα δικα μας, με αλατι, ζαχαρη κτλ....Εχω πραγματικα απελπιστει και εχω και καποιους που μου λενε οτι πρεπει να την πιεσουμε για να φαει....εγω παλι δεν θελω να την πιεσω καθολου,γιατι μετα φοβαμαι να μην της κολλησιε και αρνειται απο συνηθεια. :?

Αν της δώσεις να φάει μόνη της;;; Δεν θα βάλει κάτι στο στόμα;;; Μόνο γάλα πίνει;;;

Αν της δώσεις να φάει μόνη της;;; Δεν θα βάλει κάτι στο στόμα;;; Μόνο γάλα πίνει;;;

Πινει γαλα μητρικο σε μπουκαλι,αντλω ολα τα γευματα γιατι δεν καταφερα να θηλασω.Τρωει φρουτα,στην αρχη ετρωγε πιο πολλα τωρα πολυ λιγοτερα.Εχω δοκιμασει τα παντα,να φαει μονη της,αλεσμενα και μη,δεν γινεται τιποτα,μονο δοκιμαζει.Καμια φορα της δινω μπανανα σε κομματακια, τρωει λιγο και μετα σταματα.Αν της δωσεις πατατα κτλ σε κομματια τα φτυνει με αηδια.Δυστυχως ειναι πολυ δυσκολο παιδι στο φαγητο...

Μετά από ένα υποχρεωτικό διαζύγιο με τον υπολογιστή μου, τα ξαναβρήκαμε και τώρα, έστω και καθυστερημένα, μπορώ να συμμετέχω ξανά κορίτσια!

micnat, τελικά δεν είναι θέμα ζεστού και κρύου. Τα ζουμερά δεν της αρέσουν, κανένα ζουμάκι, ούτε αραιωμένη κρέμα, ούτε ζουμάκι από φαγάκι, ούτε χυμός πορτοκάλι, μόνο γάλα και νερό από υγρά.

Επιτέλους βγάλαμε τα δύο πάνω κεντρικά δοντάκια, γιατί πέρασαν τρεις μήνες από τα δύο κάτω. Αλλά στη διατροφή μας δεν άλλαξε τίποτα.

Κορίτσια, η δική μας έφαγε από το δικό μας σπανακόριζο και με ο άντρας μου της έφτιαξε προχθές κριθαράκι με σάλτσα και τυρί. Το τυρί το έπλυνε αρκετά πριν το βάλει μέσα στο τέλος του μαγειρέματος (όπως κάνουμε και στον τραχανά) και έδωσε αλμύρα και νοστιμιά στο φαγητό, που ξετρελάθηκε και για πρώτη φορά ΕΦΑΓΕ! Αλλά είμαι μες στο άγχος, γιατί κάνει βρε κορίτσια να τρώει ούτε 9 μηνών μωρό φέτα; Θα ρωτήσω σίγουρα το παιδίατρο που θα έρθει σε μια βδομάδα για εμβόλιο. Το άλλο καινούριο που τρώει είναι οι ριζογκοφρέτες. Βιολογικό διογκωμένο ρύζι με σουσάμι και θαλασσινό αλάτι, όπως και η ψίχα από το ψωμάκι που της δίνω έχει αλάτι... ελπίζω και τα δύο λίγο! :roll:

Και από φρούτα μόνο μπανάνα, τώρα είναι καλό αυτό; :? Αλλά τουλάχιστον τρώει μια ολόκληρη. Έχει αρκετές βιταμίνες, της προσφέρει εκτός από κάλιο και κάτι άλλο; Συγκρίνεται η διατροφική της αξία με αυτή από το πορτοκάλι; Της άρεσαν τα νεκταρίνια αλλά τώρα είναι άνοστα και δεν τα θέλει. Σήμερα έφαγε τρία κομματάκια μανταρίνι. Τα πορτόκάλια της φαίνονται ξινά και δεν τα θέλει. Παλιά όμως έτρωγε και βανίλια, σταφύλι, μήλο, αχλάδι...

frene είμαστε κι εμείς αλλά κι εσείς είστε... απελπισία!!! Κουράγιο :!::(:roll:

Εγώ την πιέζω πάντως και λίγο γιατί άμα την αφήσω λάσκα... η ζυγαριά δεν θα μετακινηθεί! Της ακουμπάω στο στώμα το ψωμάκι και της βάζω το κουτάλι με το φαγητό! Και της δίνω εναλλάξ φαγάκι - ψωμάκι, μέχρι να βαρεθεί ή να πισμώσει ή να το πάρει χαμπάρι! θέλει κόλπα, πολύ υπομονή και πολύ ώρα, και 1:30 ώρα, και πολλές εναλλαγές. Δε θέλει φαγητό, μήπως θέλει γιαουρτάκι, μήπως φρούτο... και ούτω καθεξής. Εγώ λέω ότι και εμείς όταν ξυπνάμε, δεν θέλουμε να μας μπουκώνουν με φαγητό (εκτός απ΄το πρωί), θέλουμε το χρόνο μας να ξυπνήσουμε καλά και μετά δεν ξυπνάμε με όρεξη για γλυκό καμιά φορά ή για αλμυρό κ.α. Γιατί το μωρό να διαφέρει... :wink:

Κορίτσια, είστε πολύ δύσκολες περιπτώσεις, τι να πω!!!!

Κι εγώ έχω τον μεγάλο μου γιο που δεν τρώει και είναι αδυνατούλης αλλά μωράκι που ήταν και εγώ θεωρούσα πως με σκάει, συγκρίνοντάς τον με τα δικά σας ζουζουνάκια εμένα ήταν καλοφαγάς :lol::lol:

Γενικά, νομίζω πως με το μητρικό γάλα είναι εντάξει για τον πρώτο χρόνο τα μωράκια και απλά να δοκιμάζουν άλλες γεύσεις. Για τη φόρμουλα δεν ξέρω αν ισχύει το ίδιο, φαντάζομαι πως ναι. Ίσως κάποιος ειδικός σαν την Αγλαϊα να μπορεί να μας πει πιο σίγουρα.

Εσείς συνεχίστε να δοκιμάζετε, και που θα πάει, γυναίκες είναι, θα τους αρέσει στο τέλος το φαί!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...