Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΤΟΚΕΤΟΥ ΕΟΠΥ

Recommended Posts

Διαφημίσεις

Βγήκαν από το υπουργείο και το διέψευσαν, μιλησαν για ανυπόστατες φήμες! Βέβαια για να γίνεται αυτή η αναφορά, το έχουν σίγουρα στο μυαλό τους για το μέλλον..

8hwQp3.png

Συγγνώμη, να ρωτησω κατι;; Αυτό το επίδομα το παίρνουν όλες ήτο δικαιούνται κάποιες μόνο;;

Ολες όσες έχουν ασφάλεια ΕΟΠΥΥ. Υποθέτω και από τα άλλα ταμεία παίρνουν κάτι ανάλογο.

8hwQp3.png

Καλέ εδώ θα σπρώχνουν το παιδι προς τα μέσα την ώρα του τοκετου για να μην γεννηθει...το επίδομα απορουμε που το κόβουν....οι τραγικοί! Που έχω τρία παιδια κ δε μας δίνουν τπτ...καμια βοηθεια! Αλλα μας φορολογούν και παραπάνω, γιατι το παιδι ειναι είδος πολυτελειας!

Διαφημίσεις

Μακάρι γιατί το άκουσα και φρίκαρα. Έχουμε που έχουμε το άγχος να πάνε όλα καλά με την εγκυμοσύνη μην μας προσθέτουν και άλλα οικονομικά άγχη αρκετά πιά...:mad:

Ολες όσες έχουν ασφάλεια ΕΟΠΥΥ. Υποθέτω και από τα άλλα ταμεία παίρνουν κάτι ανάλογο.

Το παίρνεις ακόμη κι αν είσαι ασφαλισμένη από τον αντρα σου ως προστατευόμενο μέλος ή θέλει δική σου ασφαλεια;

MYsCp3.png

Καλημερα και Καλο μηνα!!

Μπερδευτηκα βασικα!Γενναω 20 Απριλιου ( οχι οτι εχει σημασια,τα παντα ανατρεπονται συνεχως),ειμαι ασφαλισμενη απο το ταμειο του αντρα μου (Δημοσιου) και τωρα μαλλον ΕΟΠΠΥ (δεν τα ξερω και καλα αυτα τα πραγματα) δικαιουμαστε επιδομα τοκετου?

Καλημερα και Καλο μηνα!!

Μπερδευτηκα βασικα!Γενναω 20 Απριλιου ( οχι οτι εχει σημασια,τα παντα ανατρεπονται συνεχως),ειμαι ασφαλισμενη απο το ταμειο του αντρα μου (Δημοσιου) και τωρα μαλλον ΕΟΠΠΥ (δεν τα ξερω και καλα αυτα τα πραγματα) δικαιουμαστε επιδομα τοκετου?

Καλό μήνα! Η γυναίκα ενός συναδέλφου γέννησε πρόσφατα, η ίδια άνεργη και την είχε ασφαλίσει ο σύζυγος στον ΕΟΠΥΥ και πήρε κανονικά το επίδομα!

8hwQp3.png

κοριτσια καλημερα!καλο μηνα!δυστυχως χθες το βραδυ ειπανε στις ειδησεις οτι το επιδομα τοκετου πλεον δικαιουνται μονο οσες γεννανε στο σπιτι τους....ελεος πια!!!! θελουν να μας πανε 100 χρονια πισω....

το παιδι σου ειναι ο μονος ανθρωπος που αγαπας ενευ ορων πριν καν τον γνωρισεις..:!:

Διαφημίσεις

βρε κοριτσια οσες γεννησουμε σε ιδιωτικο μαιευτηριο θα τα πληρωσουμε ολα απο τη τσεπη μας η θα πληρωσουμε τη συμμετοχη μας?

Συμμετοχη θα πληρώσουμε, απλώς προφανώς υπήρχε επιπροσθέτως αυτο το επίδομα, που με το σκεπτικο ότι μας καλυπτουν τα νοσηλεια, το κόβουν...

MYsCp3.png

Συγγνώμη για να καταλάβω σε περίπτωση δηλαδή γέννας σε ιδιωτική κλινική που ΔΕΝ είναι συμβεβλημένη με τον ΕΟΠΥΥ δε θα καταβάλλεται επίδομα ούτε απευθείας στο μαιευτήριο;;;;

8hwQp3.png

Αυτό το έγγραφο σημαίνει ότι οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ και τα μέλη τους (αν και εφόσον δεν πάρουν το επίδομα από άλλο ασφαλιστικό ταμείο) δικαιούνται το επίδομα των 900 ευρώ μόνο αν γεννήσουν στο σπίτι.

Σε περίπτωση που ο τοκετός πραγματοποιηθεί σε δημόσιο νοσοκομείο ή σε συμβεβλημένη ιδιωτική κλινική, τότε ο ΕΟΠΥΥ πληρώνει απευθείας στο νοσοκομείο ή στην ιδιωτική κλινική τα νοσήλιά σας και εσείς πληρώνετε το υπολειπόμενο ποσό από αυτά τα νοσήλια που σας αναλογεί.

Αυτό που άλλαξε δηλαδή είναι ότι μέχρι τώρα αν ο τοκετός γινόταν σε μη συμβεβλημένη ιδιωτική κλινική, το επίδομα των 900 ευρώ δινόταν κανονικά, ενώ από τούδε και στο εξής όχι.

Διαφημίσεις

Αυτό το έγγραφο σημαίνει ότι οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ και τα μέλη τους (αν και εφόσον δεν πάρουν το επίδομα από άλλο ασφαλιστικό ταμείο) δικαιούνται το επίδομα των 900 ευρώ μόνο αν γεννήσουν στο σπίτι.

Σε περίπτωση που ο τοκετός πραγματοποιηθεί σε δημόσιο νοσοκομείο ή σε συμβεβλημένη ιδιωτική κλινική, τότε ο ΕΟΠΥΥ πληρώνει απευθείας στο νοσοκομείο ή στην ιδιωτική κλινική τα νοσήλιά σας και εσείς πληρώνετε το υπολειπόμενο ποσό από αυτά τα νοσήλια που σας αναλογεί.

Αυτό που άλλαξε δηλαδή είναι ότι μέχρι τώρα αν ο τοκετός γινόταν σε μη συμβεβλημένη ιδιωτική κλινική, το επίδομα των 900 ευρώ δινόταν κανονικά, ενώ από τούδε και στο εξής όχι.

Ωραία, με τις υγείες μας... Ήλπιζα ότι κατάλαβα λάθος, αλλά που! Και δηλαδή εμένα που ο γιατρός μου ξεγεννάει σε ιδιωτικό μαιευτήριο μη συμβεβλημένο, σημαίνει ότι ή θα πρέπει να ψάχνω για άλλο γιατρό στον ένατο μήνα ή να το βουλώσω και να ξεχάσω κι αυτά τα 900? που υπολόγιζα.. Εξαιρετικά.. Ευχαριστώ πάντως!

8hwQp3.png

etsi οπως το εχουνε κανει ειναι απαραδεκτο.τα μεγαλα κεφαλια εκαναν τα κουμαντα και τι θελω να πω τσεπονουν τα 900 του εοπυυ και παιρνουν οσο θελουν απο τον κοσμο. ο χαμενος ειναι ο κοσμος. με τα 900 που παιρνει η κλινικη και αυτα που δινει ο κοσμος ο τοκετος βγαιενι πιο ακριβώς

Κορίτσια, μόλις άκουσα στο ραδιόφωνο ότι ο ΕΟΠΥ καταργεί το επίδομα τοκετού για να μειώσει τα έξοδα....

κοριτσια καλησπερα σας μιας και ειμαι και νεα στο forum αλλ και μελουσα μαμα δυδυμων να σας ενημερωσω οτι πηγα προχθες στο ικα της περιοχης μου ρωτησα τι δικαιουμαι και τι οχι και μου απαντησαν οτι μονο εαν εκει που θα γεννησω το μαευτηριο ειναι υπαγωμενο στον εοπυ τοτε θα εχω καποια εκπτωση ..αλλιως τελος τα επιδοματα και οτι ισχυε εως τωρα..:mad::-x:-x

Οπως τα λέει η giota πρεπει να είναι.

Αν διαβάσετε την επίσημη ανακοίνωση λέει: "Από τα ανωτέρω συνάγεται ότι δεν καταβάλλεται επίδομα τοκετού όταν αυτός πραγματοποιηθεί εντός νοσηλευτικού ιδρύματος, κρατικού ή ιδιωτικού, ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΟΥ ή ΜΗ ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΟΥ."

Οποτε κορίτσια επίδομα τέλος ήτε είναι συμβεβλημένο ή όχι το μαιευτήριο. Καποια έκπτωση θα κάνουν που μάλλον τρίχες θα είναι.

Αυριο θα παω στο ΡΕΑ να ρωτήσω μετά από αυτήν την εγκύκλιο τι τιμές θα κάνουν.

Το πιθανότερο είναι να το χαιρετήσω οριστικά. Θα μπω να σας πώ.

ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΜΑΣ!! Τωρα θα πήξουνε τα κρατικά μαιευτήρια.

7SKXp3.png

6zRCp3.png

Συναγερμος λήξαν.

Δεν αλλαξε τίποτα εφόσον γεννήσουμε σε ιδιωτικό μαιευτήριο. Ρωτησα το ΡΕΑ, ειναι συμβεμβλημένο και θα πληρώσω όσο μου είχαν πει, δηλαδή εχει αφαιρεθεί το επίδομα τοκετού από τις τιμές τους.

Αυτό που λέει η εγκύκλιος, θελει πολύ καλή κατανόηση(για μενα σε μπερδευει) λέει ότι δεν δινεται απευθείας στις ασφαλισμένες εαν γεννησουν σε ιδιωτικο και δεν δηλώσουν στο μαιευτήριο ότι είναι με τονΕΟΠΠΥ.

7SKXp3.png

6zRCp3.png

Συναγερμος λήξαν.

Δεν αλλαξε τίποτα εφόσον γεννήσουμε σε ιδιωτικό μαιευτήριο. Ρωτησα το ΡΕΑ, ειναι συμβεμβλημένο και θα πληρώσω όσο μου είχαν πει, δηλαδή εχει αφαιρεθεί το επίδομα τοκετού από τις τιμές τους.

Αυτό που λέει η εγκύκλιος, θελει πολύ καλή κατανόηση(για μενα σε μπερδευει) λέει ότι δεν δινεται απευθείας στις ασφαλισμένες εαν γεννησουν σε ιδιωτικο και δεν δηλώσουν στο μαιευτήριο ότι είναι με τονΕΟΠΠΥ.

Αυτό που άλλαξε βασικά είναι ότι σε περίπτωση που γεννήσεις σε μαιευτήριο μη συμβεβλημένο με τον ΕΟΠΥΥ, δεν παίρνεις πλέον τίποτα, ενώ μέχρι τώρα έπαιρνες το επίδομα.

8hwQp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...