Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Αποστείρωση...τελος???

Recommended Posts

Γειά σας κορίτσια...

για πείτε οι έμπειρες μανούλες...πότε να σταματήσω την αποστείρωση; Ο Αστέρης πλέον πιάνει τα πάντα και τα βάζει όλα στο στόμα...χρειάζεται παρόλα αυτά ακόμη η αποστείρωση;

«Να αμφιβάλεις, αν τ' άστρα είναι φωτεινά. Να αμφιβάλεις, αν ο ήλιος κινείται. Να αμφιβάλεις, αν η αλήθεια είναι αλήθεια ή ψέμα. Μα ποτέ μην αμφιβάλεις για την αγάπη μου.»

Διαφημίσεις

Κοιτα οι απόψεις διίστανται, μη σου πω και τρι... ο κάθε γιατρος λέει τα δικά του ως συνήθως :lol::lol::lol: ...

Αλλοι λένε απο τον τέταρτο μήνα, άλλοι λίγο αργότερα ...

Ο παιδιάτρος μας προτεινε να την σταματήσουμε όταν αρχίσαμε το κουτάλι, στον 6 μηνά δηλαδή. Αν και το μωρό απο πολύ νωρίτερα έβαζε τα χεράκια του και ότι άλλο έβρισκε μπροστά του στο στόμα, αυτός επέμενε ότι δεν είναι το ίδιο ... αποστειρώνουμε έλεγε τα μπιμπερό γιατι φοβόμαστε τα μικρόβια που αναπτύσσονται απο τα υπολλείματα του γάλατος και όχι τα μικρόβια γενικότερα ... ε ήταν και καλοκαίρι και έλεγε οτι πρέπει να προσέχουμε λιγο ακόμα. Βέβαια εμένα την κολλημένη με την αποστειρωση μάνα μου πήρε και ένα δίμηνο παραπάνω για να την βγάλω τελειως απο τη ζωή μας ... είπαμε παθαίνεις μια εξάρτηση απο ένα σημειο και μετα :D:D:D !!!

1aLup3.png

BtUIp3.png

Sardelaki μου εγώ με το ΟΚ του γιατρού μας την έκοψα όταν έκλεισε και τους 4 μήνες (όσο είναι δλδ ο Αστέρης σου)

Λύθηκαν τα χέρια μου ρε αδερφέ... αλλάζει η ποιότητα ζωής σου (κι αδειάζει ο πάγκος σου από ένα τσιμπράγκαλο ακόμα :lol: )

ο γιατρός σας τι λέει εσάς?

Γλυκιά Μαμά του Ωρίων δεν τον ρώτησα τον παιδίατρο...

κάπου έχω πάρει μόνη μου την απόφαση πως μάλλον φτάνει η αποστείρωση εφόσον έχει αρχίσει να βάζει τα πάντα στο στόμα!

«Να αμφιβάλεις, αν τ' άστρα είναι φωτεινά. Να αμφιβάλεις, αν ο ήλιος κινείται. Να αμφιβάλεις, αν η αλήθεια είναι αλήθεια ή ψέμα. Μα ποτέ μην αμφιβάλεις για την αγάπη μου.»

Υπάρχει πάντως και η μέση λύση αν ψυχολογικά σου χρειάζεται κάτι ενδιάμεσο

Δεν αποστειρώνεις μπουκάλια και πιπίλες αλλά βράζεις το νερό για το γάλα...

Προσωπικά δεν το έκανα ούτε αυτό... περάσαμε κατευθείαν σε νερό βρύσης κι όλα οκ

Διαφημίσεις

ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΤΑΝ 4ΜΗΝΩΝ ΞΕΚΙΝΗΣΑΜΕ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΚΟΨΑΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΣΗ.ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΒΡΑΖΩ ΤΟ ΝΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΛΑ ΤΗΣ.ΜΟΥ ΤΟ ΕΙΠΕ ΚΑΙ Η ΙΔΙΑ Η ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ.ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΤΡΩΕΙ ΚΡΕΜΕΣ ΤΕΡΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΣΗ.ΞΕΡΩ ΓΝΩΣΤΗ ΜΟΥ ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΗΣ 40ΜΕΡΕΣ ΤΗΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ.ΑΛΛΗ ΕΚΑΝΕ 1 ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΗΤΑΝ ΟΛΟ ΑΡΡΩΣΤΟ.ΝΑ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΣΗ??????????????

ε αν δεν αφήνεις το παιδί να παίρνει και κανα μικροβιάκι να μάθει ο οργανισμός του να αντιστέκεται... λογικό δεν είναι?

η υπερβολή δεν είναι καλή σε καμία περίπτωση....

ούτε 40 ημερών αλλά ούτε και ενός έτους...

μέτρον άριστον!

δεν έβραζες δηλ. καθόλου το νεράκι του πια στον βραστήρα; Βάζεις κατευθείαν το νερό από την βρύση απλά το βράζεις λίγο έτσι ώστε να είναι έτοιμο για κατανάλωση;

Ναι... απλά ζεσταίνω το νερό στη θερμοκρασία που θέλω να είναι έτοιμο το γάλα και το δίνω απ ευθείας

πλέον έχω μάθει και "ακούω" πότε ο βραστήρας έχει φτάσει στη σωστή θερμοκρασία ώστε σπάνια κι όλας το κρυώνω

Να πω εδώ δύο λόγια σχετικά με βρασμό , αποστείρωση , αντισώματα, "τα βάζει όλα στο στόμα του" κλπ κλπ.

ΕΙΣΑΓΩΓΗ: Πρώτα από όλα δεν πάμε βάσει προσωπικών εμπειριών. Εάν ένα παιδάκι δεν αρρώστησε ποτέ του παρότι δεν αποστειρώνονταν τα σκεύη του αυτό δεν αποτελεί απόδειξη ορθότητος.

Έχουμε λοιπόν τις εξής περιπτώσεις:

1. Βράσιμο νερού που θα χρησιμοποιηθεί αυτούσιο και όχι για παρασκευή γάλακτος : Μπορεί να κοπεί σχετικά σύντομα , ίσως και πριν τον πέμπτο μήνα , ειδικά σε αστικά κέντρα . Έτσι και αλλιώς όμως τόσο μικρά μωρά δεν κάνει να πίνουν σκέτο νερό , διότι διαταράσσονται οι ηλεκτρολύτες τους.

2. Αποστείρωση σκευών: Το πρόβλημα εδώ δεν έχει να κάνει ούτε με τα αντισώματα που όλοι θέλουμε να αναπτύξει το παιδί μας, ούτε με το γεγονός ότι "τα βάζει όλα στο στόμα" . Οι θηλές αλλα και οι γωνίες των μπιμπερό είναι εστίες βακτηριδίων που αναπτύσονταί σε υπολλείματα γάλακτος . Αυτό διότι τα γάλατα σκόνη ΔΕΝ είναι αποστειρωμένα και είναι πιθανοί φορείς επικίνδυνων βακτηριδίων. Εδώ δεν έχει θέσει η λογική "θέλω να κάνει το παιδί μου αντισώματα" διότι δεν μιλάμε για κοινα μικρόβια αλλά για βακτηρίδια. Οπότε η απάντηση είναι ΝΑΙ , αποστειρώνουμε τα σκεύη ακόμα και μετά την περίοδο που το μωρό γεύεται τα πάντα έως τον έκτο μήνα περίπου.

3. Βράσιμο νερού για παρασκευή γάλακτος: Για τους ίδιους λόγους με το (2) βράζουμε το νερό και το αφήνουμε να πέσει μέχρι τους 80 βαθμούς και προσθέτουμε την σκόνη έτσι ούτως ώστε να εξοντωθούν οι μολυσματικοί παράγοντες του γάλακτος σκόνη. Εναλλάκτικά μπορούμε να ακολουθήσουμε μια μέθοδο όπως αυτής της μητρός του Ωρίωνος, δηλαδή να αφαιρούμε το νερό από το μπρίκι-βραστήρα όταν πλησιάζει τους 80-90 βαθμούς δηλαδή όταν αρχίσει να ακούγεται το πρώτο υπόκωφο βράσιμο. Η διαδικασία αυτή (βράσιμο ή ζέσταμα εώς τους 80) θα πρέπει να γίνεται ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΡΕΦΕΤΑΙ ΜΕ ΓΑΛΑ ΣΚΟΝΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΗΛΙΚΙΑΣ

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να θυμόμαστε ότι τα σκεύη είναι μολυσματικοί παράγοντες διότι η επιμόλυνση τους είναι αθροιστική.

Φαντάζεστε να πηγαίνατε στον όδοντογιατρό και να σας έλεγε "Δεν θα πλύνω τον τροχό, για να κάνεις αντισώματα!! Έτσι και αλλιώς όλα στο στόμα σου τα βάζεις κακομαθημένε!" :) :) :) (Τραβηγμένο παράδειγμα για να καταλάβετε τι εννοώ!!! :) :) )

Διαφημίσεις

Για το βράσιμο του νερού δεν το έχω συζητήσει ακόμα με την παιδίατρο. Για την αποστείρωση μου είπε ότι ουσιατικά απ'τη στιγμή που βάζει χέρια στο στόμα και ό,τι άλλο βρει μπροστά της η αποστείρωση έχει τελειώσει. όταν στον 3ο μήνα την ρώτησα αν πρέπει να αποστειρώνω τα παιχνίδια που της δίνω μου είπε κατηγορηματικά όχι. Πολύ καλό πλύσιμο και να την αφήνω να τα βάζει και στο στόμα. Όσο για τα μπιμπερό συμφωνήσαμε να τα αποστειρώνω μέχρι να αρχίσει κρέμες.

DoUwp3.png

daddycool σε ευχαριστώ για την οργανωμένη και εμπεριστατωμένη πληροφορία που μας παρείχες :D

αυτά που λες δικαιολογούν και αυτό που μου είπε η παιδίατρος μου για το σταδιακό σταμάτημα της αποστείρωσης :wink:

age.png

γεια αας ...εγώ είμαι που άρχισα το θέμα και ναι ...αποστειρώνω ακόμα ...ενα μήνα μετά αλλα με λιγότερο άγχος.Δηλαδή αποστειρώνω τα μπουκάλια,τις θηλές και τις πιπίλες όλα μαζί και τα έχω μέχρι να τελειώσουν οχι μόνο για 24 ώρες με αποφάση να την κόψω οριστικά αυτό τον μήνα και να ξανακατεβάσω την αγαπημένη μου καφετιέρα.... :D:D:D ,Αλλα για το βρασμένο νερό νομιζα οτι για ένα χρόνο το βράζουμε !!!!!!!!!κανονικά!!!!!??????

2GxD.jpg2GxDp2.png

να επαναφερω το θεμα στην επιφανεια και ρωτησω κατι που δεν εχω καταλαβει και με βασανιζει? ο μικρουλης μου ξεκινησε το γαλα σε σκονη.. για να καταλαβω την διαδικασια,

βραζω το νερο, το αφηνω να κρυωσει ωσπου να γινει ανεκτο στον καρπο του χεριου και μετα προσθετω το γαλα?

βραζω το νερο, προσθετω το γαλα και το κρυωνω?

κατι αλλο??

απο τη αν ειναι πολυ καυτο καιγονται τα θρεπτικα του στοιχεια, απο την αλλη αν ειναι πολυ χλιαρο δεν θα διαλυθει..

τελικα τι να κανω?

Aπο τη στιγμη που θα το βράσεις θα το αφήσεις να πεσει η θερμοκρασία του στους 70 βαθμούς περίπου ... πάλι ειναι πολυ καυτό για να το πιει το μωρό ... θα προσθέσεις τη σκόνη θα γίνει γάλα και μετα θα το κρυώσεις κατω απο τη βρύση ή θα το βυθίσεις σε ένα ποτήρι με κρύο νερο μεχρι να γινει καταλληλη για ποση η θερμοκρασία του ...

1aLup3.png

BtUIp3.png

Διαφημίσεις

elena απ τη στιγμή που πλέον δεν αποστειρώνεις δεν χρειάζεται να μπεις στη διαδικασία βρασμού του νερού

απλά το ζεσταίνεις τόσο όσο χρειάζεται και πιθανά να χρειαστεί να το κρυώσεις λίγο

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...