Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΣΥΧΝΟΟΥΡΙΑ ΑΠΟ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΑΙΤΙΑ

Recommended Posts

Καλημέρα! Θα ήθελα σας παρακαλώ τη βοήθεια σας. Έχω δύο γιους 6 ετών ο μεγάλος και 3,5 ετών ο μικρός. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε αφορά το μεγάλο μου γιό. Εδώ και πέντε μέρες επισκέπτεται πολύ συχνά την τουαλέτα για να ουρήσει. Όταν λέμε συχνά, μπορεί να είναι και οχτώ φορές μέσα σε μία ώρα και φυσικά η πόσοτητα των ούρων είναι ελάχιστη ως και μηδαμινή.Αυτό όποτε το θυμάται, μετά δηλαδή μπορεί να πηγαίνει φυσιολογικά.Δεν έχει τσούξιμο, δεν έχει πόνο στην κοιλιά, δεν έχει πυρετο. Κάναμε εξέταση ούρων για καλλιέργεια και είναι αρνητική. Η παιδίατρος στο νοσοκομείο μου είπε ότι είναι μαλλον ψυχολογικό και μου πρότεινε να τον αποτρέπω από το να πηγαίνει στην τουαλέτα τόσο συχνά, γιατί η κύστη αδρανεί και δεν μπορεί να συγκρατεί μεγάλες ποσοτητες ουρων , καθώς και όταν πηγαίνει και ΄χει αρκετα ούρα να του λέω να σταματά , να μετράμε ως το 5 , να ξανασυνεχίζει κ.ο.κ. για να γυμναστεί η κύστη του. Επίσης να του δώσω μεγαλύτερη προσοχή ,μήπως και αντιδρά έτσι από ζήλεια για το μικρό του αδερφό.

Η αλήθεια είναι ότι είναι η δεύτερη φορά που μας το κάνει αυτό. Το ίδιο είχε συμβεί και τον Ιούνιο, οπότε είχαμε κάνει και καλλιέργειες ούρων και υπέρηχο νεφρών και κύστης και όλα ήταν φυσιολογικά. Και τότε η παιδίατρος μας και ο ουρολόγος που τον πήγαμε μας είπε ότι θέλει να μας τραβήξει την προσοχή και ότι ειναι καθαρά ψυχολογικό και να αδιαφορήσουμε. Πράγματι , έτσι κάναμε και μετά από ένα εικοσαήμερο το ξεπέρασε.

Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι το οποίο να τον άγχωσε, τουλάχιστον δεν μου έδειξε κατί. Είναι σοβαρό και ώριμο παιδί , αλλά εσωστρεφές. Το μονο το οποίο μπορω να σκεφτώ κάνοντας σενάρια είναι ότι και τις δύο φορές το έπαθε μετα από το μνημόσυνο της πεθεράς μου ( με την οποία, αν και ζούσε κάτω από μας, δεν ήταν και πολύ δεμένος) και κοντά σε σχολικές γιορτές.

Σας παρακαλώ πολύ αν καμία μητέρα έχει ανάλογη εμπειρία , η κάποιος παιδίατρος ή ψυχολόγος διαβάσει το πρόβλημα μου ας απαντήσει, γιατί κοντεύω να τρελαθώ. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Διαφημίσεις

ειναι στις ιδιες ηλικιες τα παιδια μας(ο μεγαλος λιγο μεγαλυτερος), αγορια και τα δυο και με 'τρελαινει' και εμενα με διαφορα.....Ψαχνομαι με γιατρους, ειναι καλα ευτυχως, και τελικα το αποδιδουμε σε ζηλια που δεν εξωτερικευει. Ειναι και η ηλικια δυσκολη...

Καλημέρα! Θα ήθελα σας παρακαλώ τη βοήθεια σας. Έχω δύο γιους 6 ετών ο μεγάλος και 3,5 ετών ο μικρός. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε αφορά το μεγάλο μου γιό. Εδώ και πέντε μέρες επισκέπτεται πολύ συχνά την τουαλέτα για να ουρήσει. Όταν λέμε συχνά, μπορεί να είναι και οχτώ φορές μέσα σε μία ώρα και φυσικά η πόσοτητα των ούρων είναι ελάχιστη ως και μηδαμινή.Αυτό όποτε το θυμάται, μετά δηλαδή μπορεί να πηγαίνει φυσιολογικά.Δεν έχει τσούξιμο, δεν έχει πόνο στην κοιλιά, δεν έχει πυρετο. Κάναμε εξέταση ούρων για καλλιέργεια και είναι αρνητική. Η παιδίατρος στο νοσοκομείο μου είπε ότι είναι μαλλον ψυχολογικό και μου πρότεινε να τον αποτρέπω από το να πηγαίνει στην τουαλέτα τόσο συχνά, γιατί η κύστη αδρανεί και δεν μπορεί να συγκρατεί μεγάλες ποσοτητες ουρων , καθώς και όταν πηγαίνει και ΄χει αρκετα ούρα να του λέω να σταματά , να μετράμε ως το 5 , να ξανασυνεχίζει κ.ο.κ. για να γυμναστεί η κύστη του. Επίσης να του δώσω μεγαλύτερη προσοχή ,μήπως και αντιδρά έτσι από ζήλεια για το μικρό του αδερφό.

Η αλήθεια είναι ότι είναι η δεύτερη φορά που μας το κάνει αυτό. Το ίδιο είχε συμβεί και τον Ιούνιο, οπότε είχαμε κάνει και καλλιέργειες ούρων και υπέρηχο νεφρών και κύστης και όλα ήταν φυσιολογικά. Και τότε η παιδίατρος μας και ο ουρολόγος που τον πήγαμε μας είπε ότι θέλει να μας τραβήξει την προσοχή και ότι ειναι καθαρά ψυχολογικό και να αδιαφορήσουμε. Πράγματι , έτσι κάναμε και μετά από ένα εικοσαήμερο το ξεπέρασε.

Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι το οποίο να τον άγχωσε, τουλάχιστον δεν μου έδειξε κατί. Είναι σοβαρό και ώριμο παιδί , αλλά εσωστρεφές. Το μονο το οποίο μπορω να σκεφτώ κάνοντας σενάρια είναι ότι και τις δύο φορές το έπαθε μετα από το μνημόσυνο της πεθεράς μου ( με την οποία, αν και ζούσε κάτω από μας, δεν ήταν και πολύ δεμένος) και κοντά σε σχολικές γιορτές.

Σας παρακαλώ πολύ αν καμία μητέρα έχει ανάλογη εμπειρία , η κάποιος παιδίατρος ή ψυχολόγος διαβάσει το πρόβλημα μου ας απαντήσει, γιατί κοντεύω να τρελαθώ. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Λοιπόν το έχουν πάθει και δύο μου γιοι έχω δίδυμα και ο ένας δύο φορές μέσα στις γιορτές των χριστουγέννων πέρσι και πρόπερσι. Εκ των υστέρων το απέδωσα σε ψυχολογικά αίτια 9αφού κάναμε τις εξετάσεις) κι μάλιστα στο γεγονός επειδή τις ημέρες των εορτών ήταν λίγα παιδάκια τα μάζευαν σε άλλη τάξη και η δασκάλα του δεν ήταν όλες τις ημέρες (είχε πάρει άδεια κάποις ημέρες. μόλις λοιπόν επανήλθε στην τάξη του και στο πρόγραμμά του κόπηκε μαχαίρι. Ο ίδιος δεν μου είπε τίποτε άλλωστε νομίζω ότι δεν καταλάβαινε ακριβώς τι ένιωθε και πως το ζούσε. Σου μιλάω να πηγαίνει τουαλέτα κάθε 5λεπτο. Ο άλλος μου το έκανε μία φορά όμως δεν κατάλαβα ποτέ γιατί. Συνιστώ υπομονή, εάν μπορείς να του εκμαιεύσεις πράγματα δίνοντας πάντα επιλογές απάντησης και καλό κουράγιο. Αν θέλεις μίλησε και με τη δασκάλα, μήπως π.χ. λείπει κάποιος φίλος του

Μιλατε με τα παιδια και να τα παρατηρείτε. Εχουμε μαθει να μην εξωτερικεύουμε ως μεγαλοι τα αγχοι μας και τα προβληματα μας και ασυνείδητα το μεταδιδουμε και στα παιδια μας

ltPsp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...