Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

σε άλλο θέμα σχετικά με ψείρες εδώ στο φόρουμ διάβασα ότι μπορούμε να χρησιμοποιούμε προληπτικά και tea tree oil....

εγώ αυτό το ξέρω από τα κορίτσια στο θέμα με τα βιολογικά και το χρησιμοποιώ σαν απολυμανυτικό στο πλυντήριο.......

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 203
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Bounitsa, κι εγώ είχα πιάσει ψείρες και όταν θήλαζα και στον 8ο μήνα εγκυμοσύνης! Η γυναικολόγος που είχε πει να βάλω ότι φάρμακο θέλω, δεν πειράζει. Εγώ όμως προτίμησα το ελαιόλαδο, αλλά οπωσδήποτε να χρησιμοποιήσεις μετά από κανά μισάωρο το χτένι και γενικά επανέλαβε τη διαδικασία τώρα που είναι ακόμα αρχή και 2 φορές μέσα στην εβδομάδα. Σταμάτησε όταν για 2 συνεχόμενες εβδομάδες δε δεις να βγαίνουν άλλες ψείρες στο χτένι.

Πες μας για τα αποτελέσματα!

Bounitsa, κι εγώ είχα πιάσει ψείρες και όταν θήλαζα και στον 8ο μήνα εγκυμοσύνης! Η γυναικολόγος που είχε πει να βάλω ότι φάρμακο θέλω, δεν πειράζει. Εγώ όμως προτίμησα το ελαιόλαδο, αλλά οπωσδήποτε να χρησιμοποιήσεις μετά από κανά μισάωρο το χτένι και γενικά επανέλαβε τη διαδικασία τώρα που είναι ακόμα αρχή και 2 φορές μέσα στην εβδομάδα. Σταμάτησε όταν για 2 συνεχόμενες εβδομάδες δε δεις να βγαίνουν άλλες ψείρες στο χτένι.

Πες μας για τα αποτελέσματα!

ακόμα περιμένω τον μικρό να κοιμηθεί για να ξεκινήσω.....

άσε έχω φρικάρει με τις μαλακ....νες:confused: :confused: :confused: :confused:

τις απεχθάνομαι..... ήταν ανάγκη να συμβεί τώρα;;;; και που τις βρήκα;;; όλη μέρα μες το σπίτι;;;;;;;;;

το κακό είναι ότι θηλάζω (γέννησα πριν 20 μέρες) και δε ξέρω τι σκατά επιτρέπεται και τι όχι..... για φάρμακα ούτε λόγος.... άρα ξεκινάω να δοικιμάσω ελαιόλαδο κι ύστερα το λάδι καρύδας αν το βρω......

Ψυχραιμία!!

Βάλε για τώρα το ελαιόλαδο και παρήγγειλε και το coconut oil

Εγώ το παρήγγειλα απο το biosophy

(θα ψάξω όμως γενικώς να δω εαν υπάρχει και πουθενά αλλού φθηνότερα)

Μην ξεχάσεις το κολπάκι που αναφέρω σε προηγούμενο post

για το πως θα βγάλεις το λάδι απο το μαλλί!

(Μην κάνεις το λάθος και τα βρέξεις!!)

ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΟΛΥΥΥΥ ΧΤΕΝΑΚΙ !!!!!!

Bounitsa, κι εγώ είχα πιάσει ψείρες και όταν θήλαζα και στον 8ο μήνα εγκυμοσύνης! Η γυναικολόγος που είχε πει να βάλω ότι φάρμακο θέλω, δεν πειράζει.

Δεν μπορώ να πιστέψω οτι υπάρχουν τέτοιοι γιατροί να προτείνουν τέτοια πράγματα!!! ΕΛΕΟΣ!!! :twisted:

Διαφημίσεις

σε άλλο θέμα σχετικά με ψείρες εδώ στο φόρουμ διάβασα ότι μπορούμε να χρησιμοποιούμε προληπτικά και tea tree oil....

εγώ αυτό το ξέρω από τα κορίτσια στο θέμα με τα βιολογικά και το χρησιμοποιώ σαν απολυμανυτικό στο πλυντήριο.......

Το tea tree oil ΚΑΙ για τις ψείρες ????

Μωρε μπράβο!!

Η αλήθεια είναι οτι είναι σούπερ απολυμαντικό

αλλά δεν ήξερα οτι έχει και αντιψειρικές ιδιότητες!

(πως μου ξέφυγε αυτό σε εμένα ???......:lol: :lol:)

Που το διάβασες αυτό bounitsa μου

για να δούμε και το τρόπο εφαρμογής του?

Πάει απευθείας στο δέρμα?

Mήπως πρέπει να το διαλύσουμε πρώτα σε κάποια βάση?

δεν αναφερει τιποτα απο λεπτομερειες.....

το ειδα στο "ξυδι για τις ψειρες;".... είναι στηυν ιδια ενοτητα μ αυτο το θεμα....

δε ξερω να κανω επικοληση του θεματος.....

παντως κι εγω πολυ θα ηθελα να μαθω!!!

το coconut oil τυο χρησιμοποιούμε όπως και το ελαιόλαδοο;;;;

πόση ώρα να αφησω το ελαιόλαδο στα μαλλιά;;;; και πρπει να τα καλύψω με πετσέτα;;;;

ωρε μπελαδες.......

Ελα bounitsa κοίτα τι σου βρήκα για το tea tree oil

εδώ και εδώ

και δες και την εφαρμογή του!

θα ψάξω και για άλλα.

To ελαιόλαδο εγώ το έβαζα στο μαλλί ως μάσκα

(δυναμώνει το μαλλί)

Βάλε όσο πιο πολύ μπορείς και.....εαν το ζέσταινες κιόλας

θα ήταν ακόμα καλύτερα γιατί έτσι απορροφάται απο την τρίχα πιο εύκολα και την τρέφει!

Ασε που πιστεύω οτι θα τις εξουδετερώσεις πιο εύκολα τις παλιόψειρες με το ζεστό λάδι

(μην τσουρουφλιστείς βέβαια!...δεν πας για τηγάνι!!!)

Κράτα το όσο περισσότερο μπορείς και τύλιξέ το κεφάλι σου με μια σακούλα.

(βάλε και καμιά πετσέτα απο πάνω

για να μην σε κοιτάνε οι γείτονοι περίεργα :lol:)

Διαφημίσεις

Εγώ μετά από μυσί ώρα έβγαζα τη σακουλα και τα χτένιζα στο νεροχύτη, ξεπλένωντας το χτένι πολύ καλά σε κάθε βουρτσιά (για να βλέπεις και αν βγαίνουν οι καταραμένες).

Μετά καλό είναι να τα λούσεις με κάποιο σαμπουάν φυτικό αλλά αντιψειρικό.

Μετά καλό είναι να τα λούσεις με κάποιο σαμπουάν φυτικό αλλά αντιψειρικό.

Ναι bounitsa,

εαν έχεις στο σπίτι σου tea tree oil

βάλε και μερικές σταγόνες στο σαμπουάν που θα λουστείς

(όπως λεει και στο άρθρο ! ;))

Ναι bounitsa,

εαν έχεις στο σπίτι σου tea tree oil

βάλε και μερικές σταγόνες στο σαμπουάν που θα λουστείς

(όπως λεει και στο άρθρο ! ;))

σε ευχαριστώ πάρα πάρα πάρα πολύ!!!!!!!!!!!!!!1

φυσικά κι έχω tea tree oil!!!!! πλέον σιδερώνω σπάνια :D

θα σας πω για τα αποτελέσματα αφού το δοκιμάσω!!!!!!

Βάλε όσο πιο πολύ μπορείς και.....εαν το ζέσταινες κιόλας

θα ήταν ακόμα καλύτερα γιατί έτσι απορροφάται απο την τρίχα πιο εύκολα και την τρέφει!

Ασε που πιστεύω οτι θα τις εξουδετερώσεις πιο εύκολα τις παλιόψειρες με το ζεστό λάδι

(μην τσουρουφλιστείς βέβαια!...δεν πας για τηγάνι!!!)

θυμάμαι μια φορά το γιο μου που έκανε μπάνιο με λάδι!!!! δεν τον είχα δει κι έριξε το λάδι στο πάτωμα κι έπαιζε!!!!

θα το ζεστάνω.... δίκιο έχεις!!!!

κι αν καώ θα με τηγανίσει ο καλός μου..... μάγειρας είναι... κάπως θα με φτιάξει!!!!!!

[quoteΚράτα το όσο περισσότερο μπορείς και τύλιξέ το κεφάλι σου με μια σακούλα.

(βάλε και καμιά πετσέτα απο πάνω

για να μην σε κοιτάνε οι γείτονοι περίεργα :lol:) ]

που να με δει γείτονας;;;;

ένα μωρό 20 ημςερών κι άλλο ένα 18 μηνών..... με εχουν κάνει να ξεχάσω το ανθρώπινο είδος!! :-D

Kαι που την βάζετε βρε κορίτσια την αμπούλα??.....

Δεν ήξερα οτι και οι άνθρωποι πιάνουν ψύλλους!! :confused:

δεν πιανουν οι ανθρωποι ψυλλους.....:Dαπλα οι ψυλλοι εισβαλουν στα σπιτια και τσιμπανε....αναρωτιομουν μηπως υπαρχει καποια βιολογικη συνταγη

Διαφημίσεις

Ρε κορίτσια αυτό με το ελαιόλαδο πολύ χρονοβόρο ακούγεται! Και που να έχεις το 2χρονο να του ξεπλένεις το λάδι??? Που θα μπει και στα ματάκια του...ξέρω γώ??? Γι'αυτό θα παραμείνω στο ηλεκτρικό χτενάκι και βλέπουμε. Μέχρι στιγμής καλά πάμε, δεν φαίνεται κάτι, αλλά πρέπει να το επαναλάβουμε άλλη μια βδομ. Ευτυχώς δεν κολλήσαμε οι υπόλοιποι.

8jPDp3.pngmAB8p3.png

Ρε κορίτσια αυτό με το ελαιόλαδο πολύ χρονοβόρο ακούγεται! Και που να έχεις το 2χρονο να του ξεπλένεις το λάδι??? Που θα μπει και στα ματάκια του...ξέρω γώ??? Γι'αυτό θα παραμείνω στο ηλεκτρικό χτενάκι και βλέπουμε. Μέχρι στιγμής καλά πάμε, δεν φαίνεται κάτι, αλλά πρέπει να το επαναλάβουμε άλλη μια βδομ. Ευτυχώς δεν κολλήσαμε οι υπόλοιποι.

alex, πως λειτουργεί το χτενάκι αυτό κατά της ψείρας :confused:;

Tις καίει δηλαδή μόλις τις βρει;

Πονάει όταν το ακουμπάς στο δέρμα του κεφαλιού;

Eγώ σκεφτόμουν πως ο συνδυασμός του λαδιού

(ή του coconut oil) με αυτό το χτενάκι

θα ήταν σούπερ!

το coconut oil τυο χρησιμοποιούμε όπως και το ελαιόλαδοο;;;;

πόση ώρα να αφησω το ελαιόλαδο στα μαλλιά;;;; και πρπει να τα καλύψω με πετσέτα;;;;

ωρε μπελαδες.......

Βounitsa το προιον που έβαλα παραπάνω σε λινκ κάνει και για θηλάζουσες μητέρες

rQGhp3.png

Γι'αυτό θα παραμείνω στο ηλεκτρικό χτενάκι και βλέπουμε. Μέχρι στιγμής καλά πάμε, δεν φαίνεται κάτι, αλλά πρέπει να το επαναλάβουμε άλλη μια βδομ. Ευτυχώς δεν κολλήσαμε οι υπόλοιποι.

alex4

αυτό είναι το χτενάκι που λες?

ρε παιδιά 'εχει κι ο γιος μου ψείρες!!!!

ε ρε χαρές και πανηγύρια!!!!!!

άρα αυτός μου τις έφερε.... όταν κατεβαίνει για παιχνίδι με τα άλλα παιδιά!!!!

και τι κάνουμε σε ένα 18 μηνών παιδί οεο;;;;;;;;;

ρε παιδιά 'εχει κι ο γιος μου ψείρες!!!!

ε ρε χαρές και πανηγύρια!!!!!!

άρα αυτός μου τις έφερε.... όταν κατεβαίνει για παιχνίδι με τα άλλα παιδιά!!!!

και τι κάνουμε σε ένα 18 μηνών παιδί οεο;;;;;;;;;

και για παιδάκια/βρέφη από 3 μηνών

rQGhp3.png

εγώ πάντως χτες πειραματίστηκα με ελαιόλαδο κι είδα πολλά πτώματα να πέφτουν!!!!!!

άλλαξα σεντόνια, μαξιλαροθήκες, κουβέρτες, ρούχα.... τα πάντα.... έβρασα βούρτσες, πέταξα κοκαλάκια.... κτλ.... κτλ....

έβαλα και tea tree oil στο σαμπουάν και σήμερα θα επαναλάβω αυτή την ευχάριστη διαδικασία.... ανυπομονώ!!!!

πάντως το λαδάκι κάνει κάλή δουλειά.....

και για παιδάκια/βρέφη από 3 μηνών

ναι το είδα.....

σε ευχαριστώ!!!!!!

αλλά αναρωτιέμαι, σε τόσα λίγα μαλλιά που πάνε και κρύβονται;;; ευτυχώς δεν είδα αυγά.....

και που τις βρήκε το λαμόγιο και τις έφερε στο σπίτι;;;;

είνα σωστό τώρα να ενημερώσω και τους άλλους γονείς;;; της γειτονιάς εννοώ που παίζουν κάθε μέρα τα παιδιά;;;;;

και λέω να του τα κόψω κοντά τα μαλλιά να μη ξανακολλήσει......

εγώ πάντως χτες πειραματίστηκα με ελαιόλαδο κι είδα πολλά πτώματα να πέφτουν!!!!!!

άλλαξα σεντόνια, μαξιλαροθήκες, κουβέρτες, ρούχα.... τα πάντα.... έβρασα βούρτσες, πέταξα κοκαλάκια.... κτλ.... κτλ....

έβαλα και tea tree oil στο σαμπουάν και σήμερα θα επαναλάβω αυτή την ευχάριστη διαδικασία.... ανυπομονώ!!!!

πάντως το λαδάκι κάνει κάλή δουλειά.....

Είδες το λαδάκι...εντελώς ακίνδυνο!

Δε νομίζω ότι χρειάζεται πάντως να το κάνεις και σήμερα, καλύτερα σε 2-3μέρες μήπως κι έχουν σκάσει κάποια αυγά. Εκτός και σου ξέφυγε καμιά..

Βάζε ξύδι στο μαλί σου να μη ξανά πιάσεις από το γιό σου, και πάλεψε και μ'αυτόν με το λάδι. Προσοχή μη μπει στα ΜΑΤΙΑ ΛΑΔΟ-ΞΥΔΟ!

Αν του βάλεις στο μέτωπο αυτή την πετσετέ-κορδέλα που φοράνε οι τενίστες, ώστε να μη στάξει λάδι; Προσεκτικά πέρασε το λάδι με τα χέρια σου στο μαλλάκι του και ίσως να μη χρειαστεί να του τυλίξεις πετσέτα αν δε κάθεται, ή αν θες βάλτου κανένα σκουφάκι για λίγο.

Νομίζω ότι έτσι κι αλλιώς το λάδι τις επιβραδύνει-δεν τις σκοτώνει ακριβώς-μέχρι να τις απομακρύνεις με το χτένι.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...