Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΗ ΑΣΦΑΛΗ ΠΡΟΪΟΝΤΑ(ΑΝΑΚΛΗΣΕΙΣ -RAPEX)

gavrias

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 365
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

2. Στρώμα αλλαγής παιδιού, με την επωνυμία «jumbo bebe» και με κωδικό αριθμό ΕΑΝ 0 267161 000038. Το προϊόν είναι Κινεζικής κατασκευής, εντοπίστηκε στην αγορά της Ελλάδας και περιέχει την τοξική για την αναπαραγωγή ουσία Φθαλικό δις (2-αιθυλεξύλ) εστέρα (DEHP) σε ποσοστό μεγαλύτερο από το μέγιστο επιτρεπόμενο από τη νομοθεσία όριο που είναι 0,1% κατά βάρος.

Κορίτσια επίσης και αυτό

7. Στρώμα αλλαγής παιδιού, με την επωνυμία «jumbo bebe» και με κωδικό αριθμό ΕΑΝ 0 255035 000031. Το προϊόν είναι Κινεζικής κατασκευής, εντοπίστηκε στην αγορά της Ελλάδας και περιέχει την τοξική για την αναπαραγωγή ουσία Φθαλικό δις

(2-αιθυλεξύλ) εστέρα (DEHP) σε ποσοστό μεγαλύτερο από το μέγιστο επιτρεπόμενο από τη νομοθεσία όριο που είναι 0,1% κατά βάρος

:evil::evil::evil:

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...

Δημοσιεύτηκαν οι ανακοινώσεις για μή ασφαλή προϊόντα μέσω Rapex για την 10η Εβδομάδα

Πατήστε εδώ

Να κοιτάς εκεί που θέλεις να πας, αλλιώς θα πας εκεί που κοιτάς

:arrow:Αποσύρονται επικίνδυνα παστέλια

27 Μαρτίου 2009, 14:03

Την απόσυρση παστελιών με φουντούκι και σουσάμι, που διατίθενται από την εταιρεία «ΓΙΑΝΝΗΣ Α.Ε.Β.Ε - ΖΑΧΑΡΩΔΗ ΠΡΟΪΟΝΤΑ» με έδρα το Κιλκίς, ζήτησε η Νομαρχία Αθηνών, καθώς μετά από ελέγχους που έγιναν διαπιστώθηκε ότι το προϊόν είναι επικίνδυνο για την υγεία των καταναλωτών.

Συγκεκριμένα, ελεγκτές της Διεύθυνσης Εμπορίου και Τουρισμού της Νομαρχίας πραγματοποίησαν ελέγχους σε σούπερ μάρκετ της Λίντλ που βρίσκεται στην Νέα Φιλαδέλφεια και έστειλαν δείγματα του προϊόντος στο Γενικό Χημείο του Κράτους, όπου διαπιστώθηκε ότι το εν λόγω προϊόν περιείχε την πρωτεΐνη αραχίδων (Ara h1), συστατικό το οποίο δεν περιλαμβάνεται στην ετικέτα του προϊόντος.

Η εταιρεία παραγωγής, η οποία έχει ήδη ενημερωθεί να αποσύρει το παραπάνω προϊόν από όλα τα πιθανά σημεία διάθεσής του, ενώ για την υπόθεση έχει ενημερωθεί και ο ΕΦΕΤ.

http://www.zougla.gr/news.php?id=31247

:arrow:Αποσύρεται σαγανάκι με χρωστικές ουσίες

6 Απριλίου 2009, 15:05

Tην απόσυρση του προϊόντος «σαγανάκι με μυζήθρα (σάλτσα φεργκέσα)» (Δ.229/08), που χαρακτηρίζεται επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία, ζητάει η Νομαρχία Αθηνών.

Μετά από έλεγχο, που διενήργησαν οι ελεγκτές της Διεύθυνσης Εμπορίου και Τουρισμού της Νομαρχίας σε δείγματα του εν λόγω προϊόντος που είχε η επιχείρηση «Φ. ΖΑΧΑΡΙΑΣ & ΣΙΑ Ε.Ε.», βρέθηκε η επικίνδυνη χρωστική ουσία «ερυθρό του Σουδάν Ι». Εκτός αυτού, στη συσκευασία δεν περιέχονταν οι υποχρεωτικές ενδείξεις της διεύθυνσης του παρασκευαστή ή του συσκευαστή ή ενός πωλητή εγκατεστημένου σε κράτος μέλος της Ε.Ε.

Το σαγανάκι διατίθεται σε γυάλινη συσκευασία των 535 ml, BC 5300000043737, με ημερομηνία λήξης 01/09/09, ενώ προμηθεύτρια εταιρεία είναι η «KORINI JANI VASILI» (λεωφόρος ΝΑΤΟ, Θέση Γερμανικά, Ασπρόπυργος).

Τα δείγματα ελέχθησαν τόσο από το Γενικό Χημείο του Κράτους όσο και από το Ανώτατο Χημικό Συμβούλιο και κρίθηκαν ακατάλληλα.

Η Νομαρχία Αθηνών ζήτησε από την εταιρεία παραγωγής την απόσυρση του προϊόντος, ενώ για την υπόθεση έχει ενημερωθεί και ο ΕΦΕΤ.

http://www.zougla.gr/news.php?id=32855

Ανέκαθεν φοβόμουν τα γλυκά...

ειδικά τα προφιτερόλ και τις καριόκες..

Ευτυχώς έχω θείο Ζαχαροπλάστη και ξέρουμε τι τρώμε..

(μακάρι να είχα κι έναν θείο, με ένα πολυκατάστημα...)

Διαφημίσεις

Αυτό με τις καριόκες το έχω ακούσει κι εγώ.

Καλύτερα λένε να μην τις προτιμάμε.

Αυτο δεν το ηξερα,μηπως ξερεις το γιατι; :D

Μακαρι να μπορουσα να εφτιαχνα μονη μου τα σοκολατενια αβγα....

Γενικα για τα τυλιχτα γλυκα αυτα τα μικρα σοκολατενια εχω ακουσει οτι ο,τι περισσευει απο τα υπολοιπα ή μενουν απουλητα τα αλεθουν και τα χρησιμοποιουν για γεμιση κι απ εξω βαζουν τη σοκολατα.

lcWup3.png

αυτο ξερω και γω ρουλακι!δουλεψα το δεκαπενταυγουστο 2 εβδομαδες σε ζαχαροπλαστειο!δεν ηταν και τοσο χαλια αλλα οσο ναναι τις κανουν τις νοθειες τους!

Προς γνωση και συμμορφωση,λοιπον....

Διαφημίσεις

συγνώμη το απόσυραν γιατί η συγκεκριμένη πρωτεΐνη "αραχίδων (Ara h1)" είναι επικίνδυνη ;;;; :shock:

ή γιατί απλά δεν αναγράφεται στην ετικέτα του προιόντος;;;; :shock:

έχει μία διαφορά νομίζω :?

age.png

Γενικα για τα τυλιχτα γλυκα αυτα τα μικρα σοκολατενια εχω ακουσει οτι ο,τι περισσευει απο τα υπολοιπα ή μενουν απουλητα τα αλεθουν και τα χρησιμοποιουν για γεμιση κι απ εξω βαζουν τη σοκολατα.

γι΄αυτό τον λόγο μου το είπαν...

συγνώμη το απόσυραν γιατί η συγκεκριμένη πρωτεΐνη "αραχίδων (Ara h1)" είναι επικίνδυνη ;;;; :shock:

Για αυτό το λόγο ο οποίος είναι βασικός για πολλούς ανθρώπους που είναι αλλεργικοί στα φυστίκια. Για εμάς που δεν είμαστε δεν θα μας έβλαπτε το συγκεκριμένο προϊόν. Δεν είναι αλλοιωμένο ή μουχλασμένο ή να έχει κάποιο επικύνδινο συστατικό.

Αλλά για κάποιους μπορεί να είναι θανατηφόρο :?

Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΙΟ ΧΑΡΙΣΜΑ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΤΗΣ.

Αυτό με τις καριόκες το έχω ακούσει κι εγώ.

Καλύτερα λένε να μην τις προτιμάμε.

Επειδη εγω δεν εχω ακουσει τιποτα,δεν μου λετε να μαθω το γιατι; :roll:

Μετά θα λες μα γιατί μου τα είπατε :lol:

Άντε να στα πω. Λοιπόν ότι τους περισσεύει, ότι γλυκά δεν πουλιούνται, ξυνίζουν κλπ, κλπ, τα πολτοποιούν ρίχνουν και κανά ξήρο καρπό, τον οποιο έχουν βγάλει από τα περισσευούμενα γλυκά, και μπόλικη μα μπόλικη κανέλλα και γαρύφαλλο, βάζουν και τη σοκολάτα επικάλυψη και .......βουαλά .... έτοιμες οι καριόκες!!!!!

Να πω καλή όρεξη, δεν το νομίζω :roll:

Για αυτό το λόγο ο οποίος είναι βασικός για πολλούς ανθρώπους που είναι αλλεργικοί στα φυστίκια. Για εμάς που δεν είμαστε δεν θα μας έβλαπτε το συγκεκριμένο προϊόν. Δεν είναι αλλοιωμένο ή μουχλασμένο ή να έχει κάποιο επικύνδινο συστατικό.

Αλλά για κάποιους μπορεί να είναι θανατηφόρο :?

σ΄ευχαριστώ για την διευκρίνιση ... δεν ήξερα τι είναι η πρωτεΐνη "αραχίδων (Ara h1)" :oops::oops::oops:

age.png

Αποσύρουν πιπέρι

7 Απριλίου 2009, 20:59

Σε απόσυρση του προϊόντος «ΑΒ πιπέρι καγιέν 35g» με ημερομηνία λήξης 04/02/2012 προχωρά προληπτικά η εταιρία ΑΒ Βασιλόπουλος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας, το συγκεκριμένο πιπέρι περιέχει σε πολύ χαμηλό ποσοστό τη μη εγκεκριμένη στην Ευρωπαϊκή Ένωση χρωστική ουσία butter yellow.

Η εταιρία έχει ενημερώσει και τον ΕΦΕΤ, ενώ, σύμφωνα με τους υπευθύνους της, όσοι πελάτες της έχουν αγοράσει το προϊόν, μπορούν, εάν το επιθυμούν, να το επιστρέψουν στα καταστήματά της, για να τους δοθεί το αντίτιμο της αξίας του.

πηγή: http://www.zougla.gr/news.php?id=33064

σ΄ευχαριστώ για την διευκρίνιση ... δεν ήξερα τι είναι η πρωτεΐνη "αραχίδων (Ara h1)" :oops::oops::oops:

Μη νομίζεις κι εγώ πρόσφατα το έμαθα, βασικά τρώω με μανία το φυστικοβούτυρο (και μετά γκρινιάζω για κιλά μου :roll: ) και το διάβασα σε κάποια συσκευασία :oops:

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...