Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Υποκοριστικό του Βασιλική;

SODIA

Recommended Posts

Κορίτσια γειά σας! Σε λίγο περιμένω τη δεύτερη κορούλα μου και θέλω να τη φωνάζω με το όνομά της από την ώρα που θα γεννηθεί (σε αντίθεση με την πρώτη που λίγες μέρες πριν τη βάπτιση δεν είχαμε αποφασίσει καν ποιό θα είναι το όνομά της, και τη βαπτίσαμε 21 μηνών!!!). Το όνομα αυτής θα είναι Βασιλική (της μαμάς μου). Δεν μπορούμε όμως να αποφασίσουμε πως να τη φωνάζουμε. Εγώ σκεφτόμουν κάτι μεταξύ των Βάσια και Βάλια. Ο άντρας μου λέει να τη φωνάζουμε Αλίκη και ότι ταιριάζει πολύ με το Βασιλική. Εμένα το Αλίκη μου αρέσει πολύ αλλά δεν είναι λίγο άσχετο και εντελώς άλλο όνομα που δεν θυμίζει τίποτα από το Βασιλική; Καμία άλλη ιδέα;

Διαφημίσεις

Εμενα μου αρεσει πολυ το Σίλια... Κανονικα να ξερεις το Βασιλική εφοσον ειναι το θηλυκο του Βασίλειος, ειναι Βασιλεία... Δεν ξερω πως στο καλο επικρατησε το Βασιλική...Αλλα ψηφιζω Σίλια!

Διαφημίσεις

Εμενα μου αρεσει πολυ το Σίλια... Κανονικα να ξερεις το Βασιλική εφοσον ειναι το θηλυκο του Βασίλειος, ειναι Βασιλεία... Δεν ξερω πως στο καλο επικρατησε το Βασιλική...Αλλα ψηφιζω Σίλια!

πολυ καλη η παρατηρηση σου!!!!!

δεν το ειχα σκεφτει ποτε :idea:

xWWzp2.png

675093qccdm00t72.pngEΓΧΡΩΜΗ TV----->ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΗ ΖΩΗ...

Εμένα μου αρέσει πολύ ολόκληρο το Βασιλική. Το έχετε σκεφτεί αυτό το ενδεχόμενο;;;

Συμφωνώ. Μ' αρέσει πολύ το Βασιλική, εν αντιθέσει με τα υποκοριστικά τύπου Βάσω, Βούλα, Κούλα, Βίκυ, Βάσια.... βέβαια γούστα ειν' αυτά...

Επίσης λατρεύω το Βασιλεία.

Το Αλίκη είναι όντως άλλο όνομα, καμία σχέση!

Διαφημίσεις

Καλημέρα κι από μένα!!! SODIA ακριβώς το ίδιο θέμα έχουμε κι εμέις. Έίναι το πρώτο μου παιδάκι, και θα του δώσω το όνομα του μπαμπά μου. (Βασίλης), όμως δεν μπορώ ν' αποφασίσω Βασιλική ή Βασιλεία (πολύ σωστη η παρατήρηση), γιατί τον μπαμπά μου δεν τον λένη βασιλικό.... άρα τη Βασιλική.... Βασιλεία είναι κανονικά το όνομα. Το θέμα είναι ότι όπου κι αν έχω πει Βασιλεία μού λένε ............τι;;;;;;;;;;; όνομα είναι αυτό;;;;;;;; Τι να κάνω δεν ξέρω ...

Εχω φιλη που τη λενε Βασιλεια απ' τον παππου της το Βασιλη και μου αρεσει πολυ που το μετετρεψαν σωστα στο θηλυκο... και το εχει κρατησει ετσι ολοκληρο. Το βρισκω πολυ κομψο σαν ονομα.

Καλημέρα κι από μένα!!! SODIA ακριβώς το ίδιο θέμα έχουμε κι εμέις. Έίναι το πρώτο μου παιδάκι, και θα του δώσω το όνομα του μπαμπά μου. (Βασίλης), όμως δεν μπορώ ν' αποφασίσω Βασιλική ή Βασιλεία (πολύ σωστη η παρατήρηση), γιατί τον μπαμπά μου δεν τον λένη βασιλικό.... άρα τη Βασιλική.... Βασιλεία είναι κανονικά το όνομα. Το θέμα είναι ότι όπου κι αν έχω πει Βασιλεία μού λένε ............τι;;;;;;;;;;; όνομα είναι αυτό;;;;;;;; Τι να κάνω δεν ξέρω ...

αααα καλά μην ακους τι λέει ο κόσμος! Και μένα για τη κόρη μου την Αλκμήνη εχω ακούσει διάφορα του τύπου τι όνομα είναι αυτό και μερικοί δεν μπορούν καν να το προφέρουν...... Αν σας αρέσει εσάς το Βασιλεία στους άλλους περισσεύει...άσε που έιναι πολύ όμορφο όνομα..

Και το όνομα του δικού μου πατέρα είναι Βασίλης και αν το δεύτερο παιδί μου είναι κορίτσι, σκέφτομαι να του δώσω το όνομα Βασιλεία (τώρα εχω τον πρώτο λόγο στην επιλογή...)

Πάντως, η προσωπική μου άποψη είναι ότι όταν αποφασίζεις να δώσεις στο παιδί σου ένα όνομα, εφόσον το κάνεις για να τιμήσεις ένα πρόσωπο και όχι για να βγεις απλώς από την υποχρέωση να τιμήσεις την παράδοση (όπως κάνουμε π.χ. όταν βάζουμε τα ονόματα των πεθερικών...) είναι προτιμότερο να μένει το όνομα ως έχει. Γιατί ας πούμε το Αλίκη, ποιά σχέση έχει με το Βασιλική; Μάλλον ένα εντελώς διαφορετικό όνομα είναι...

Διαφημίσεις

Εμένα με βάπτισαν Βασιλική και με φωνάζουν απο πολύ μικρή Βάσια!

Το Βασιλική όμως είναι πάρα πολύ ωραίο όνομα και "μεγαλοπρεπές"!

Νομίζω πως θα επρεπε να της το κρατήσεις ως έχει!

Εγω μετανιώνω τώρα για το Βάσια αλλά είναι αργά πιά! Εχω να το ακούσω από τότε που το είπε ο παπάς στην εκκλησία το Βασιλική και δυστυχώς δεν μπορώ να το συνηθίσω ούτε εγώ ούτε οι γυρω μου!

Και μου αρέσει τόσο πολύ!

Ψηφίζω λοιπόν : ΒΑΣΙΛΙΚΗ!

συμφωνω με την nea mamaka

και εμενα το ονομα μου ειναι Βασιλικη και με φωναζουν Βασω που δεν μου αρεσει .

θα ηθελα πολυ να με φωναζουν Βασιλικη αλλα ειναι αργα να το αλλαξω

και εγω ψηφιζω Β Α Σ Ι Λ Ι Κ Η ειναι τοσο ομορφο ονομα γιατι να το χαλασετε?

Υπαρχουν τοσες που τις φωναζουν Βασω, Βασια, Βαλια, Βικυ κτλ.

Βασιλικη η Βασιλεια δεν ακουμε πολυ συχνα.

Γι'αυτο λοιπον προτιμω το ονομα να μεινει οπως ειναι.

Don't let fears hold you back from living everyday to your fullest!

Ακριβώς το ίδιο θέμα έχουμε και εμείς με το δεύτερο κοριτσάκι μας. Εγώ προτιμώ το Βάλια και ο μπαμπάς το Βίκυ. Τώρα όμως μου βάλατε ιδέες για Βασιλεία και μου άρεσε πολύ. Επίσης λαμβάνω υπόψη και τις γνώμες των παθόντων που ανέφεραν ότι θα προτιμούσαν το Βασιλική.

Κι εγώ πάντως αν κάνω κοριτσάκι Βασιλική θα το βγάλω και θα προσπαθήσω να το κρατήσω αυτούσιο. Είναι από τα λίγα ονόματα που μου αρέσουν ολόκληρα. Σε αντίθεση με το δικό μου. :cry:

glitterfy071816980D37.gif 767d1f5390.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...