Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

παρενοχληση στο φροντιστηριο

ZWH

Recommended Posts

roubbies

πιστευω στον ρολο του ψυχολογου και του ψυχοθεραπευτη και ναι καλο ειναι να ακουμπαμε στον ωμο τους και να ρωταμε και να δουλευουμε τα θεματα μας, ειτε απο την πλευρα του γονιου ειτε του παιδιου ειτε του καθηγητη

εχει γινει ομως, δυστυχως, καραμελα και μοδα να λες πηγα-παω θα παω στον παιδοψυχολογο και ρωτησα και μου ειπε και μου εκανε χωρις ομως ουσιαστικο και ειλικρινες νοιαξιμο,

πολλες φορες δυστυχως γινεται ο παιδοψυχολογος ενα αλλοθι η ενα καλαθι σκουπιδιων οταν γονεις και εκπαιδευτικοι απευθυνονται σε αυτον γιατι απλα συνηθιζεται τελευταια η γιατι καποιος τους παρεπεμψε κι αυτο ξανα δυστυχως, το κανουν χωρις να ειναι διατεθειμενοι να εκτεθουν πραγματικα σε ενα ειλικρινη διαλογο με τον εαυτο τους αλλα θολωνοντας ακομα περισσοτερο τα νερα και αποφευγοντας στο τελος να αναλαβουν την ευθυνη που τους αναλογει

φανταζομαι οτι ολοι εδω μεσα που εχουν δουλεψει με παιδια θα ξερουν οτι συχνα τα πραγματα που προκυπτουν ειναι πιο απλα στην προσεγγιση τους, στην πραξη εννοω, απ οτι στην θεωρια, αρκει να μην γυρισεις το κεφαλι σου

εννοειται οταν ενα θεμα σε ξεπερνα θα ηταν θετικο να ζητησεις τη γνωμη καποιου περισσοτερο εμπειρου αλλα κυριως αποστασιωποιημενου απο αυτο που αντιμετωπιζεις εσυ ως εκπαιδευτικος και που σε φερνει σε αδιεξοδο

Βεβαίως συμφωνώ απόλυτα με αυτά σου τα λεγόμενα.Φυσικά ο ψυχολόγος ούτε είναι ούτε πρέπει να είναι μόδα.Κανείς πρέπει να είναι σε θέση να ανοιχτεί για να βοηθηθεί,αλλιώς δεν πρόκειται να υπάρξει αποτέλεσμα.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 165
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Δηλαδή ρε κορίτσια τι θα καταφέρει η Ζωή αν μαλώσει το άλλο παιδάκι?Μπορεί να μην το ξανακάνει στο παιδί της Ζωής.Σε άλλα παιδιά όμως???Και φυσικά το δικό της το παιδί την ενδιαφέρει,όμως με τον τρόπο που αντιδρά υπάρχει και η πιθανότητα να βοηθήσει και το άλλο παιδί(γιατί σαφώς και εκείνο χρειάζεται βοήθεια,αφού δεν συμπεριφέρεται έτσι ένα 9χρονο χωρίς λόγο),σε περίπτωση που το φροντιστήριο φερθεί με την υπευθυνότητα που αναλογεί στο θέμα αυτό.Τους γονείς του άλλου παιδιού δεν υπάρχει λόγος να τους πιάσει η Ζωή,γιατί υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να στιγματιστεί το παιδί της,αν οι άλλοι γονείς δεν αποδεχτούν την πράξη του παιδιού τους,πράγμα που είναι άλλωστε και το πιο πιθανό.Σας τιμά όσες λέτε ότι θα θέλατε να ξέρετε αν το παιδί σας έχει κάνει κάτι τέτοιο και γι'αυτό θα θέλατε να σας το πει η Ζωή,όμως δυστυχώς δεν αντιδρούν όλοι με τον ίδιο τρόπο και αυτήν την παράμετρο οφείλει η Ζωή να την σκεφτεί και καλά κάνει.Άλλωστε είναι υποχρέωση του φροντιστηρίου να ενημερώσει τους γονείς του άλλου παιδιού,αν θέλει να λέγεται εκπαιδευτικό κέντρο και όχι επιχείρηση μόνο.

Γι'αυτό είναι σημαντικό να φερθεί σωστά το φροντιστήριο στην περίπτωση αυτή.Αν πάλι δεν φερθεί σωστά μπορεί να πάρει το παιδί της και να φύγει.Σε κάθε περίπτωση θα το έχει προστατέψει.

Τέλος πιστεύω και εγώ πως η FEHKO έχει δίκιο έτσι όπως ανέλυσε την σκέψη της.

Ας πούμε ότι είμαι δασκάλα σ΄ένα φροντιστήριο ή σχολείο και έρχεται η μαμά ενός εκ των μαθητών μου και μου καταγγείλει το περιστατικό. Εγώ δεν έχω αντιληφθεί τίποτα (καλώς ή κακώς αυτό είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο) το άλλο παιδί δηλώνει φυσικά αθώος, κανένα άλλο παιδάκι δεν έχει αναφέρει κάτι ή δεν έχει δει κάτι (με αυτά τα δεδομένα, στηρίζομαι μόνο στα λόγια ενός εννιάχρονου παιδιού, κοινώς δεν υπάρχουν αποδείξεις για το παραμικρό)

1η ενναλακτική : Μιλάω με τους γονείς του άλλου παιδιού, τους ενημερώνω τι έκανε ο γιος τους, ο οποίος χτυπιέται ότι δεν έκανε τίποτα, οπότε φυσικά και τον πιστεύουν οι γονείς του. Έστω και αν τους έχουν μπει ψήλοι στ΄ αυτιά, οφείλουν και αυτοί ως γονείς να υπερασπιστούν το δικό τους το παιδί και εκεί αρχίζει το πανηγύρι. Στην καλύτερη των περιπτώσεων τελειώνει το θέμα με αλληλοκατηγορίες μεταξύ των γονιών. Σε μια πιο άσχημη εξέλιξη το θέμα γίνεται βούκινο (αν δεν υπάρχει διακριτικότητα και λεπτοί χειρισμοί σε τέτοια θέματα πολύ εύκολα γίνονται γνωστά), και τα δυο παιδιά στοχοποιούνται. Αν γίνει γνωστό και στους συμμαθητές τους φανταστείτε τι μπορεί να συμβεί στα δυο παιδιά. Στην χειρότερη των περιπτώσεων οι γονείς του θύτη τραβάνε και μια μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση στο φροντιστήριο και στους γονείς του θύματος (υπενθυμίζω ότι έχουμε τα λόγια μόνο ενός παιδιού και κανένα άλλο στοιχείο) και εκτός από τα άλλα προβλήματα έχουμε και αυτό.

2η ενναλακτική : Μιλάω με το παιδί-θύμα και του λέω με πολύ γλυκό τρόπο ότι αν ξανασυμβεί το οτιδήποτε θέλω να έρθει αμέσως και να μου το πει, έστω και αν με διακόψει από το μάθημα, ότι εγώ τον πιστεύω και ότι είμαι εκεί για να τον βοηθήσω να μην ξανασυμβεί το ίδιο. Κοινώς προσπαθώ να κάνω το παιδί να με εμπιστευτεί και να αισθανθεί ασφάλεια. Επίσης έχω από εδώ και στο εξής τις κεραίες μου τεντωμένες μήπως και μπορέσω να αντιληφθώ το παραμικρό για να σχηματίσω μια πιο καθαρή εικόνα του τι ακριβώς συμβαίνει έτσι έστω αν πραγματικά ισχύει το περιστατικό να ενεργήσω ανάλογα ( ενημερώσω τους γονείς χωρίς να μπορούν να με αμφισβητήσουν)

3η ενναλακτική : Αδιαφορώ παντελώς. Έλα μωρέ, παιδιά είναι. Οι γονείς άλλωστε δεν μπορούν να αποδείξουν τίποτα.

Εγώ προσωπικά θα απέφευγα το πρώτο (εφόσον δεν μπορώ να στηρίξω το γεγονός πουθενά αλλού παρά μόνο στα λόγια του γιου μου) και θα προσπαθούσα (απειλώντας ή όχι) να συμβεί το δεύτερο. Όσο για το τρίτο απλά θα έπαιρνα να παιδί μου αμέσως από το συγκεκριμένο φροντιστήριο.

Φυσικά και υποστηρίζω ότι τέτοια θέματα πρέπει να κοινοποιούνται και να μην τα αφήνουμε να περάσουν έτσι. Μην ξεχνάμε όμως ότι εδώ έχουμε να κάνουμε με παιδιά, με ευαίσθητες παιδικές ψυχές που πολύ εύκολα από λάθος χειρισμούς δικούς μας (αρνούμαστε πολλές φορές να παραδεχτούμε ότι το ότι είμαστε γονείς δεν μας κάνει ταυτόχρονα και ειδικούς σε όλα τα ζητήματα και ειδικά σε τόσο λεπτά) μπορεί να κάνουμε περισσότερο κακό παρά καλό, έστω και αν αυτή δεν είναι η πρόθεσή μας. Γι΄ αυτό πιστεύω ότι σε τέτοια λεπτά και σοβαρά ζητήματα η συμβουλή ενός ειδικού, ακόμη και δυο και τριών είναι πάντα ευπρόσδεκτη και απαραίτητη.

μιλησα με την γραμμη που μου ειχατε δωσει.

Σε καμια περιπτωση δεν πρεπει να αναμειχθουν τα παιδια. Μου ειπαν οτι εγω πρεπει να μιλησω με το φροντιστηριο και μετα αν θελει η αλλη μερια να μιλησουμε ολοι μαζι (εκτος των παιδιων, μου το τονισαν) τοτε καλως.

Μου ειπαν αν η αλλη πλευρα ειναι επιθετικη να βαλω εγω τα πλαισια της συζητησης. Το φροντιστηριο οφειλει να λαβει τα μετρα του, αλλαγη θεσης κτλ...

Να μιλήσετε, δεν υπάρχει τίποτα το κακό στο να μιλάμε.

Ακόμη και στην περίπτωση να είναι επιθετικοί ή να το αμφισβητήσουν, τουλάχιστον θα έχουν ενημερωθεί και θα το κοιτάξουν (μπορεί να μην το παραδεχτούν, αλλά θα το κοιτάξουν).

Από τότε που κουράστηκα να ψάχνω, έμαθα να βρίσκω. Και από τότε που ο άνεμος μού εναντιώθηκε, έμαθα να σαλπάρω με όλους τους ανέμους. Φ. Νίτσε

Διαφημίσεις

Σε καμια περιπτωση δεν πρεπει να αναμειχθουν τα παιδια. Μου ειπαν οτι εγω πρεπει να μιλησω με το φροντιστηριο και μετα αν θελει η αλλη μερια να μιλησουμε ολοι μαζι (εκτος των παιδιων, μου το τονισαν) τοτε καλως.

Μου ειπαν αν η αλλη πλευρα ειναι επιθετικη να βαλω εγω τα πλαισια της συζητησης. Το φροντιστηριο οφειλει να λαβει τα μετρα του, αλλαγη θεσης κτλ...

Η απαντηση και απο τους ειδικους, για οσους πιστευουν οτι το φροντιστηριο πρεπει να μεινει απλος θεατης...

Ακριβώς!

Το αυτονόητο είναι ότι πρώτα ενημερώνεται το φροντιστήριο ώστε να λάβει τα μέτρα του.

Όπως είπα και παραπάνω, σε ανάλογο περιστατικό μίλησα με τη δασκάλα και βέβαια είπα στο παιδί μου πως πρέπει να συμπεριφερθεί στο άλλο παιδί και αν χρειαστει βοήθεια να απευθυνθεί στη δασκάλα. Και η ίδια βέβαια δεν αναρωτήθηκε γιατί απευθύνθηκα σε εκείνη.

Απορώ τι καθόμαστε και συζητάμε σε τόσες σελίδες...

• 2 εβδομάδες μετά...

Mία στις χίλιες να είναι αλήθεια , γιατί δεν αλλάζεις το παιδί φροντιστήριο;

Kαι να ξαναγίνει και δεν στο πει ποτέ.

Η δασκάλα στο φροντιστήρι οδεν μπορεί να κάνει και πολλά , πέρα από αλλαγή θέσης , αυτού αυτά γίνονται κάτω από το θρανίο.

Αλλά και πάλι στα διαλλείματα ξέρεις τι γίνεται;

Mία στις χίλιες να είναι αλήθεια , γιατί δεν αλλάζεις το παιδί φροντιστήριο;

Kαι να ξαναγίνει και δεν στο πει ποτέ.

Η δασκάλα στο φροντιστήρι οδεν μπορεί να κάνει και πολλά , πέρα από αλλαγή θέσης , αυτού αυτά γίνονται κάτω από το θρανίο.

Αλλά και πάλι στα διαλλείματα ξέρεις τι γίνεται;

Ειλικρινα, ποιο παιδακι θα εβγαζε κατι τετοιο απο το μυαλο του? Λυπαμαι παρα πολυ που υπαρχουν γονεις που αμφισβητουν το γεγονος.

Στο φροντιστηριο του μικρου δεν κανουν διαλειμμα. Η λυση δεν ειναι να το βαζουμε στα ποδια. Η λυση ειναι να αντιμετωπιζουμε το γεγονος.

Ειλικρινα, ποιο παιδακι θα εβγαζε κατι τετοιο απο το μυαλο του? Λυπαμαι παρα πολυ που υπαρχουν γονεις που αμφισβητουν το γεγονος.

Στο φροντιστηριο του μικρου δεν κανουν διαλειμμα. Η λυση δεν ειναι να το βαζουμε στα ποδια. Η λυση ειναι να αντιμετωπιζουμε το γεγονος.

Συμφωνώ απόλυτα Ζωή!Πρέπει να μάθουμε να αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα και όχι να το θάβουμε.Ο μόνος λόγος για τον οποίο θα άλλαζα φροντιστήριο θα ήταν αν η συμπεριφορά του φροντιστηρίου ήταν προβληματική και δεν μπορούσαμε να συνεργαστούμε για το καλό του παιδιού μου.Αλήθεια τι έγινε τελικά Ζωή μου?

Διαφημίσεις

Συμφωνώ απόλυτα Ζωή!Πρέπει να μάθουμε να αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα και όχι να το θάβουμε.Ο μόνος λόγος για τον οποίο θα άλλαζα φροντιστήριο θα ήταν αν η συμπεριφορά του φροντιστηρίου ήταν προβληματική και δεν μπορούσαμε να συνεργαστούμε για το καλό του παιδιού μου.Αλήθεια τι έγινε τελικά Ζωή μου?

Oι αλλοι γονεις δεν εμφανιστηκαν καν... Μιλησα με την δασκαλα του παιδιου μου και της ειπα οτι σε καμια περιπτωση δεν θελω το δικο μου παιδι να ερθει σε επαφη μαζι τους. Μου ειπε οτι ειναι αρχη του φροντιστηριου να μην πιανουν γονεις αλλα παιδια αλλα να απευθυνονται σε αυτους. Ειπα οτι αν οι γονεις θελουν να μου μιλησουν ειμαι στην διαθεση τους.

Αλλαξε θεση κ στον μικρο και ολα καλα μεχρι στιγμης τουλαχιστον.

Oι αλλοι γονεις δεν εμφανιστηκαν καν... Μιλησα με την δασκαλα του παιδιου μου και της ειπα οτι σε καμια περιπτωση δεν θελω το δικο μου παιδι να ερθει σε επαφη μαζι τους. Μου ειπε οτι ειναι αρχη του φροντιστηριου να μην πιανουν γονεις αλλα παιδια αλλα να απευθυνονται σε αυτους. Ειπα οτι αν οι γονεις θελουν να μου μιλησουν ειμαι στην διαθεση τους.

Αλλαξε θεση κ στον μικρο και ολα καλα μεχρι στιγμης τουλαχιστον.

Δεδομένου του περιστατικού και το πόσο μπορεί να αναστατώσει κάτι τέτοιο έναν γονέα,νομίζω πως το αντιμετώπισες πολύ σωστά και με μεγάλη ψυχραιμία.

Όσο για τους γονείς του άλλου παιδιού δεν θέλω να σχολιάσω τίποτα.Ο τρόπος με τον οποίον αντιμετώπισαν το περιστατικό μιλάει από μόνος του.

Δεδομένου του περιστατικού και το πόσο μπορεί να αναστατώσει κάτι τέτοιο έναν γονέα,νομίζω πως το αντιμετώπισες πολύ σωστά και με μεγάλη ψυχραιμία.

Όσο για τους γονείς του άλλου παιδιού δεν θέλω να σχολιάσω τίποτα.Ο τρόπος με τον οποίον αντιμετώπισαν το περιστατικό μιλάει από μόνος του.

Συμφωνω, οσων αφορα την σταση της Ζωης... Πολυ σωστη και ψυχραιμη.

Οσων αφορα ομως τους αλλους γονεις, μαλλον δεν θα συμφωνησω...

ΙΣΩΣ να εχουν ηδη κανει κατι, να εχουν συζητησει με το παιδι τους, και να ντρεπονται να συναντηθουν μαζι της... Ε! δεν ειναι και ο,τι πιο απλο και ευχαριστο κατι τετοιο!

ΙΣΩΣ και να μην εχουν κανει τιποτα απο ολα αυτα και να εγραψαν την ιστορια αυτη εκει που δεν πιανει μελανι...

Δεν γνωριζουμε, οπωτε καλο ειναι να μην εκφερουμε αποψη...

Συμφωνω, οσων αφορα την σταση της Ζωης... Πολυ σωστη και ψυχραιμη.

Οσων αφορα ομως τους αλλους γονεις, μαλλον δεν θα συμφωνησω...

ΙΣΩΣ να εχουν ηδη κανει κατι, να εχουν συζητησει με το παιδι τους, και να ντρεπονται να συναντηθουν μαζι της... Ε! δεν ειναι και ο,τι πιο απλο και ευχαριστο κατι τετοιο!

ΙΣΩΣ και να μην εχουν κανει τιποτα απο ολα αυτα και να εγραψαν την ιστορια αυτη εκει που δεν πιανει μελανι...

Δεν γνωριζουμε, οπωτε καλο ειναι να μην εκφερουμε αποψη...

Ίσως να έχεις δίκιο.Ίσως το βλέπω πολύ ψυχρά επειδή δεν έχω δικό μου παιδί.Απλά θεωρώ ότι το περιστατικό είναι σημαντικό για να χωράνε ντροπές.

Ίσως να βιάστηκα να βγάλω συμπεράσματα με βάση τη δική μου λογική και τι θεωρώ εγώ ότι είναι το σωστό να κάνει κάποιος σε μια τέτοια περίσταση.

Διαφημίσεις

Ίσως πάλι το φροντιστήριο να μην ανέφερε τίποτα στους γονείς του άλλου παιδιού. Λέω εγώ τώρα ένα μάλλον παρατραβηγμένο σενάριο.

Πραγματικα, καθολου παραξενο!

Μπορει καλλιστα να ηθελε να "σβησει" το θεμα, να μην στενοχωρησει κανεναν πελατη, (εσοδα ειναι αυτα!), και να προσπαθει να αφησει το θεμα να 'ξεχαστει'.

Ίσως να έχεις δίκιο.Ίσως το βλέπω πολύ ψυχρά επειδή δεν έχω δικό μου παιδί.Απλά θεωρώ ότι το περιστατικό είναι σημαντικό για να χωράνε ντροπές.

Ίσως να βιάστηκα να βγάλω συμπεράσματα με βάση τη δική μου λογική και τι θεωρώ εγώ ότι είναι το σωστό να κάνει κάποιος σε μια τέτοια περίσταση.

Μην απολογησαι! Εχεις δικιο οπως το σκεφτηκες, και πραγματικα σε εναν ιδανικο κοσμο, αυτος να ηταν ο πιο σωστος τροπος αντιμετωπισης...

Οι ανθρωποι ομως, διαφερουν πολυ ο ενας απο τον αλλο, στο σκεπτικο και στην συμπεριφορα, και πραγματικα και εμενα πολλες φορες μου ειναι πολυ δυσκολο να δω ενα θεμα με τα ματια του αλλου...

Και για μενα, πολλα πραγματα που ειναι "φως φαναρι" , βλεπω οτι για αλλους δεν ειναι, και πολλες φορες δεν μπορω να ερθω στην θεση τους και να τα δω απο μια αλλη οπτικη γωνια...

Σου ευχομαι να αποκτησεις ενα δικο σου παιδακι οπωτε εσυ το θελεις:D

Φιλικα

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...