Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Οστεοπαθητική (κρανιοϊερή θεραπεία)

Recommended Posts

Έχει κάποιο μέλος εμπειρία από την οστεοπαθητική? Αν ναι, για ποια πάθηση και με ποιον γιατρό? Επίσης ψάχνω πληροφορίες για το πώς εφαρμόζεται η οστεοπαθητική. Μοιάζει με μασάζ/φυσιοθεραπεία/χειροπρακτική?

Ευχαριστώ

it's never too late to start all over again

Διαφημίσεις

Λοιπον το γράφω κι εδώ για να μείνει.

Δεν γνώριζα τίποτα για την οστεοπαθητική αλλα δοκίμασαμε για δύο περιπτώσεις.

1. Για τον γιο μου οταν γεννήθηκε και επειδή με δάγκωνε πολύ και πονούσα μετά από προτροπη της Αγλαίας. Εκεί δεν νομίζω ότι εφταιγε το σαγόνι οπότε δεν είδαμε κάποια αλλαγή εκτός του ότι με το μασαζ του γιατρού κοκκάλωσε το μωρό :P

2. Στην πρώτη εγκυμοσύνη κάτι έπαθα στο ισχίο και είχα φοβερούς πόνους στο περπάτημα. Λόγω παρατεταμένου θηλασμού δεν μπόρεσα να πάρω φάρμακα για πολύ καιρό και άρχισα να το ψάχνω μετά τα δύο χρόνια. Έκανα μαγνητική κλτ φαινόταν οτι κάτι υπάρχει αλλά δεν ξέραν τι ακριβώς. Τα αντιφλεγμονώδη δεν βοήθησαν. Με πονούσε ακόμα και με τη γιόγκα και το πιλάτες.

Έκανα 3 συνεδρίες οστεοπαθητικής. Την πρώτη είδα μια πολύ μικρή βελτίωση αλλά στην δεύτερη το πρόβλημα σχεδόν εξαφανίστηκε. Στην τρίτη τίποτα είχε περάσει. Με ξαναεπιασε μετά από κάποιο διάστημα έκανα άλλη μια συνεδρία και τέλος.

Η οστεοπαθητική μοιαζει πολύ με την χειροπρακτική.

Μου έκαναν ενα μασαζ για λίγο και μετά με έκανε ο πρακτικός φύλλο και φτερό....οτι υπήρχε στο σώμα έκανε κρακ. :D

Επειδή έχω άριστη σχέση αντιληψης με το μυοσκελετικό μου λόγω χρόνιας ενασχόλησης με την γιόγκα είμαι 1000% σίγουρη οτι με την οστεοπαθητική μου περασε το πρόβλημα και ευτυχώς δεν το έπαθα καν στην δεύτερη εγκυμοσύνη.

Δεν την δοκίμασα όμως πχ για καρπιαίο σωλήνα που εχω τάση στο χέρι για να ξέρω εκεί τι κάνει που με την επαναλαμβανόμενη κίνηση το πρόβλημα θα επανέλθει.

Το κόστος της ειναι λιγο αποτρεπτικό...

Ευχαριστώ πολύ!

Εγώ την οστεοπαθητική τη γνώρισα μέσω ενός post της Αγλαϊας σχετικά με την αποκατάσταση της κοιλιάς ύστερα από τον τοκετό. Επειδή η κοιλιά μου ήταν χάλια λόγω ανοιχτών χειρουργείων ήδη πριν την εγκυμοσύνη, το ψάχνω για να δω αν λειτουργεί ως πρακτική κι αν έχει καλά αποτελέσματα.

τι σχέση μπορεί να έχει με τους μαλακούς ιστούς και το δέρμα; δεν καταλαβαίνω.

Με ενδιαφέρει πολύ το θέμα αν το ψάξεις γιατί εμένα η κοιλιά μου καταστράφικε εντελώς και θελει κοιλιοπλαστική. Μήπως είναι κάποια άλλη θεραπεία και μπερδεύτηκες;

εμενα την είχε δει την κοιλιά ο οστεοπαθητικός και δεν ειπε ξέρεις μπορούμε να κάνουμε κάτι κτλ. Ειναι καθαρά μηχανική η οστεοπαθητική όπως η φυσικοθεραπεια.

Για την κρανοιερική δεν ξέρω καν τι ειναι...

Tελικά έχει ίσως και να έχει στην αποκατάσταση μετά την εγκυμοσύνη...

Κάνε μια αναζήτηση osteopathy after pregnancy

και cranial osteopathy after ή post pregnancy

Δες κι εδώ:

http://osteopathycare.com/pregnant.html

Για να το λέει κι η Αγλαϊα που το δοκίμασε... εγώ θα επικοινωνήσω πάντως με τον οστεοπαθητικό, ήδη του έστειλα mail κι αν δεν απαντήσει θα τον πάρω τηλ.

Η κρανιοϊερή θεραπεία πρέπει να είναι οστεοπαθητική πρακτική στο κεφάλι. Στο osteopathy.gr μπήκες?

Διαφημίσεις

οκ πάσο. Εγώ έχω πρόβλημα με το δέρμα που έχει ζαρωσει και σπάσει και οχι με τους μυς οπότε γι' αυτό είπα δεν μπορεί να κάνει κάτι. Πάντως ακόμα και για την επαναφορά της κοιλιάς παλι μου κάνει σε δύσκολο. Πολλές γυναίκες επανέρχονται γρήγορα ακόμα και μετά την καισαρική, είναι θέμα οργανισμού και εγκυμοσύνης.

Στην πρώτη μου εγκυμοσύνη η κοιλιά μου μετά τη γέννα κρέμασε σαν σακούλα και έγινε χάλια, ενα δέρμα κρεμασμένο ενώ στην δεύτερη που ήταν ήδη επιβαρυμένο το δέρμα δεν κρέμασε καθόλου! Μέσα σε 20 μέρες χωρίς να κάνω τίποτα ήρθε στη θέση της! κουφάθηκα! Φυσικά και θέλει επέμβαση αλλά ήρθε αμέσως στο πως ήταν προ δευτερης εγκυμοσύνης.

οκ πάσο. Εγώ έχω πρόβλημα με το δέρμα που έχει ζαρωσει και σπάσει και οχι με τους μυς οπότε γι' αυτό είπα δεν μπορεί να κάνει κάτι. Πάντως ακόμα και για την επαναφορά της κοιλιάς παλι μου κάνει σε δύσκολο. Πολλές γυναίκες επανέρχονται γρήγορα ακόμα και μετά την καισαρική, είναι θέμα οργανισμού και εγκυμοσύνης.

Στην πρώτη μου εγκυμοσύνη η κοιλιά μου μετά τη γέννα κρέμασε σαν σακούλα και έγινε χάλια, ενα δέρμα κρεμασμένο ενώ στην δεύτερη που ήταν ήδη επιβαρυμένο το δέρμα δεν κρέμασε καθόλου! Μέσα σε 20 μέρες χωρίς να κάνω τίποτα ήρθε στη θέση της! κουφάθηκα! Φυσικά και θέλει επέμβαση αλλά ήρθε αμέσως στο πως ήταν προ δευτερης εγκυμοσύνης.

Τελείως κουφό! :D Δεν ξέρω τι κουσούρι θα μου αφήσει η εγκυμοσύνη... το πρόβλημα με τους μύες το έχω ήδη. Τώρα αν μου τύχει κι αυτό με το δέρμα... πάμε μαζί για κοιλιοπλαστική μπας και πετύχουμε καλύτερη τιμή!

Εδω στο Βελγιο ειναι πολυ διαδεδομενη και μαλιστα καλυπτεται εν μερη και απο την ασφαλεια υγειας. Για ολες τις ηλικιες πχ για τα μωρακια που εχουν κολικους...

Εγω πηγα τον μεγαλο μου γιο που ειχε πλαγιαοκεφαλια θεσης (του εβαλα ομως και ορθοτικη διαταξη). Οι χειρισμοι χαλαρωσαν τον αυχενα του.

Εχω ακουσει επεισης για ανθρωπους που εχουν προβληματα με την μεση. Νομιζω οτι μια διαφορα με τις φυσιοθεραπειες ειναι η συχνοτητα των ραντεβου. Πχ εμεις πηγαιναμε καθε 3-4 βδομαδες οχι σχεδον καθημερινα οπως θα ηταν αν καναμε φυσιοθεραπεια

Εδω στο Βελγιο ειναι πολυ διαδεδομενη και μαλιστα καλυπτεται εν μερη και απο την ασφαλεια υγειας. Για ολες τις ηλικιες πχ για τα μωρακια που εχουν κολικους...

Εγω πηγα τον μεγαλο μου γιο που ειχε πλαγιαοκεφαλια θεσης (του εβαλα ομως και ορθοτικη διαταξη). Οι χειρισμοι χαλαρωσαν τον αυχενα του.

Εχω ακουσει επεισης για ανθρωπους που εχουν προβληματα με την μεση. Νομιζω οτι μια διαφορα με τις φυσιοθεραπειες ειναι η συχνοτητα των ραντεβου. Πχ εμεις πηγαιναμε καθε 3-4 βδομαδες οχι σχεδον καθημερινα οπως θα ηταν αν καναμε φυσιοθεραπεια

Eυχαριστώ για την απάντηση. Δεν ήξερα ότι βοηθάει στους κολικούς, πολύ χρήσιμη πληροφορία. Διάβασα ότι σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες είναι αναγνωρισμένη πρακτική και καλύπτεται από τα ταμεία.

Διαφημίσεις

Eυχαριστώ για την απάντηση. Δεν ήξερα ότι βοηθάει στους κολικούς, πολύ χρήσιμη πληροφορία. Διάβασα ότι σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες είναι αναγνωρισμένη πρακτική και καλύπτεται από τα ταμεία.

εδω οπως ειπα ειναι αρκετα διαδεδομενη. Αλλα επισεις εδω οι συμβατικοι γιατροι ακομη και αν δεν πιστευουν οτι κατι ωφελει πραγματικα αν ειναι σιγουροι οτι δεν βλαπτει δεν εχουν αντιρηση. Πχ στην περιπτωση του γιου μου δεν ηταν δυνατο να αλλαξουν το σχημα του κεφαλιου του, αλλα τον βοηθησε γενικα στην ευελιξια του αυχενα αν και δεν ειχε εκει συγκεκριμενο θεμα. Παντως η παιδιατρος μας ακομη και ενω ειχαμε βαλει τον ναρθηκα της ορθωσης ειχε πει να συνεχισουμε την οστεοπαθητικη, το ιδιο και η γιατρος που συνταγογραφησε την ορθωση (εμας για τους κολικους μας βοηθησε το φοινοκιο - οι ειμασταν πολλοι τυχεροι και τους γλυτωσαμε και της δυο φορες)

• 11 months later...

καλημέρα και από μένα :P

Εχω κάνει νέο-κρανιοιερη θεραπεία.Βασίζεται σε άγγιγμα 2-5 γραμμαρίων, σαν να μας ακουμπάει ένα φύλλο χαρτί, και η διαφορά της από την κλασσικά κρανιοίερη είναι ότι περιλαμβάνει θεραπευτικό διάλογο. Βρίσκει έτσι κανείς το τι είναι αυτό που του προκάλεσε την κατάσταση στην οποία βρίσκεται και το λύνει. Έκανα 3 συνεδρίες μέσα σε 20 μέρες, πριν 3 χρόνια, με αφορμή την απέραντη απελπισια μου όταν έψαχνα για δουλειά και από τότε πάω όταν προκύπτει κάτι σημαντικό. Για παράδειγμα όταν μετά την γέννα άρχισα να νιώθω την γνωστή καταθλιψούλα :cool: ή όταν υπάρχουν μέρες που με τον άντρα μου τσακονώμαστα σαν τον σκύλο με την γάτα.

Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι νέο-κρανιο έχέι κάνει και η κόρη μου 2 φορές. Η πρώτη όταν ήταν 3 μηνών και η δεύτερη όταν ήταν 9.Αφορμή ήταν το ότι ένωνε τα χέρια της, έβαζε το κεφάλι ανάμεσα και έσπρωχνε με τα πόδια τσιρίζοντας. Μιλάμε για ουρλιαχτό... Μετά από την πρώτη κ όλας συνεδρία δεν το ξανάκανε ποτέ... και ηρέμησαν και τα νεύρα της. μετά την δεύτερη πετάει...:-D Νιώθω ότι έκανα ένα δώρο στο παιδί μου. Νιώθω ότι κάνω ένα δώρο στον εαυτό μου κάθε φορά που κάνω τέτοια θεραπεία

Να πω επίσης ότι ένας άλλος λόγος που πήγα την κόρη μου για νεοκρανιοιερη ήταν ότι μέχρι εκείνη την στιγμή δεν πήγαινε σε κανενός άλλου την αγκαλια. Από το πρωί ως το βράδυ κολλημένη πάνω μου. Δεν τόλμαγα να την αφήσω ούτε για τουαλέτα. Ούρλιαζε τσίριζε πνιγόταν κοκκίνιζε...πω πω. Αυτά κάνουν οι προγραμματισμένες καισαρικές... Έκανε την πρώτη συνεδρία και μετά από 7-8 μέρες μπορούσε να κάτσει αρκετά και ευχάριστα στην αγκαλιά του μπαμπά της .

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...