Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Υποχρεώσεις της νονάς έως πότε?

Recommended Posts

Οι γονεις γιατι φταίνε??? αν το παιδί έχει γλώσσα και άποψη μεγαλύτερη απο την ηλικία του? εννοω οτι εχω γνωρίσει περιπτώσεις παιδιών που οι γονείς ειναι ευγενέστατοι και άνθρωποι χαμηλών τόνων και το παιδί ειναι κακομαθημένο και κακότροπο ΧΩΡΙΣ να εχουν μεγαλώσει το παιδί τους με τέτοια χαρακτηριστικά. Τους συγκεκριμένους ανθρώπους τους είχα δει πολλές φορές στο παρελθόν να δαγκώνοντε και να έρχοντε σε δύσκολη θέση εξαιτίας την κακής αντιμετώπισης του παιδιού τους σε άλλους, οπως να είναι απαιτητικός, είρων . Φυσικά το παιδι αυτο εχει αλλαξει παρα πολυ τωρα που μεγάλωσε και δεν θυμίζει τίποτα το παιδάκι εκείνο της παιδικής του ηλικίας. Ας ελπίσουμε οτι θα αλλάξει και το βαφτηστήρι της κοπέλας.

Διαφημίσεις

Οι γονεις γιατι φταίνε??? αν το παιδί έχει γλώσσα και άποψη μεγαλύτερη απο την ηλικία του? εννοω οτι εχω γνωρίσει περιπτώσεις παιδιών που οι γονείς ειναι ευγενέστατοι και άνθρωποι χαμηλών τόνων και το παιδί ειναι κακομαθημένο και κακότροπο ΧΩΡΙΣ να εχουν μεγαλώσει το παιδί τους με τέτοια χαρακτηριστικά. Τους συγκεκριμένους ανθρώπους τους είχα δει πολλές φορές στο παρελθόν να δαγκώνοντε και να έρχοντε σε δύσκολη θέση εξαιτίας την κακής αντιμετώπισης του παιδιού τους σε άλλους, οπως να είναι απαιτητικός, είρων . Φυσικά το παιδι αυτο εχει αλλαξει παρα πολυ τωρα που μεγάλωσε και δεν θυμίζει τίποτα το παιδάκι εκείνο της παιδικής του ηλικίας. Ας ελπίσουμε οτι θα αλλάξει και το βαφτηστήρι της κοπέλας.

Δεν μιλαμε για παιδακια 2-5-7 αλλα για 13 χρ που ξερει τι γινεται ..και θα επρεπε να εχει ορια. Τα ορια ειναι υποχρεωμενοι οι γονεις να τα μαθαινουν στα παιδια τους.Επισης πολλες φορες η εικονα δεν με πειθει... γιατι πολλες φορες γονεις οι οποιοι δεν τολμανε αυτοι να μιλησουν ντομπρα... φουσκωνουν τα μυαλα των παιδιων τους... και απλα καποια στιγμη τα λενε τα παιδια .

Οκ δεν θα χαρακτηρισουμε μ ενα παραδειγμα καποιον..απλα καποια στιγμη η συζητηση γενικευεται,...οποτε μιλαω γενικα και οχι ειδικα καθως δεν γνωριζω το συγκεκριμενο παιδι ;)

Εγώ πάλι πιστεύω ότι οι γονείς θέτουν τις βάσεις αλλά από κάποιο σημείο και μετά το πράγμα ξεφεύγει γιατί το παιδί λαμβάνει ερεθίσματα και απο αλλού (σχολείο, φροντιστήριο, δραστηριότητες, παρέες) και έστω για λίγο αμφισβητεί αυτά που έμαθε.

Θα συμφωνήσω με τη Maiden ειδικά στην εφηβεία είναι εύκολο να ξεφύγουν τα πράγματα. Τώρα για τη συγκεκριμμένη περίπτωση νομίζω ότι είναι συνδιασμός εφηβείας και σφαλμάτων των γονιών. Ελπίζω να είναι φάση και να την ξεπεράσει γιατί εχει πολλά καλά στοιχεία στο χαρακτήρα του αλλά πιστεύω ότι έχει χαθεί από τις πολλές παροχές. Ίδωμεν..

S02fp3.png

LnVyp3.png

Θα συμφωνήσω με τη Maiden ειδικά στην εφηβεία είναι εύκολο να ξεφύγουν τα πράγματα. Τώρα για τη συγκεκριμμένη περίπτωση νομίζω ότι είναι συνδιασμός εφηβείας και σφαλμάτων των γονιών. Ελπίζω να είναι φάση και να την ξεπεράσει γιατί εχει πολλά καλά στοιχεία στο χαρακτήρα του αλλά πιστεύω ότι έχει χαθεί από τις πολλές παροχές. Ίδωμεν..

Τα παιδια παντα ξεφευγουν...γι αυτο και λεω οτι ειναι ο ρολος των γονεων να τα επαναφερουν και να τους βαζουν ορια . Και ευτυχως που ξεφευγουν γιατι μεσα απο παραδειγματα μαθαινουν.

Εχω δει ομως πολλους γονεις που μιλανε με το παιδι τους και λενε για τα δωρα του νονου (τι θα του φερουν , αν ειναι ωραιο ή οχι κτλ)...οποτε πολλες φορες και αθελα μας..καλλιεργουμε στο παιδι την απαιτηση να του φερει ο νονος δωρο.(οταν με ρωταγαν οι κορες μου τι θα τους φερει η νονα..τους απανταγα ''γιατι να σας φερει? η νονα ερχεται γιατι την αγαπαμε και ας ερθει με αδεια χερια...'' με τα χρονια το μαθαν αυτο και εχει τυχει να μην εχουν φερει δωρο καποια στιγμη ή να εχουν ερθει με αδεια χερια..και τα ειδα οτι δεν στεναχωρεθηκαν καθολου.. απλα χαρηκαν που τους ειδαν :) .. )... και να πω οτι αυτο πιο πολυ το κανω για τα παιδια μου... )

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...
Επίσης πολύ άσχημο είναι οι γονείς να γράφουν τη νονά και να μην επικοινωνούν μαζ΄της

Θα συμφωνήσω απόλυτα. Δηλαδή αν οι γονείς του παιδιού δεν παίρνουν ποτε τηλ. ούτε στις γιορτες, τα Χριστούγεννα και το Πάσχα και μόνο 2 φορές το χρόνο τηλ. απο το ίδιο βαφτιστήρι να δηλώνει τι δώρο θέλει, και ενώ εσύ να πηγαίνεις με γεμάτα πάντα τα χέρια και για το αδελφάκι, και να επιδιώκεις επαφές και τηλέφωνα και να βλέπεις γαιδουριά τι κάνεις?Ειναι αυτές σχέσεις? Και μιλάμε για τέτοια κατάσταση 12 χρόνια τώρα.

Για πείτε μου η νονά τι πρέπει να κάνει? Να ξεκόψει ή όχι?Και το ίδιο το βαφτιστήρι γαιδουρινά φέρεται.

Για πείτε μου η νονά τι πρέπει να κάνει? Να ξεκόψει ή όχι?Και το ίδιο το βαφτιστήρι γαιδουρινά φέρεται.

Για μένα, διατηρείς μόνο την τυπική σχέση (λαμπάδες, δώρα μέχρι να πάει το παιδί 12 χρονών) και μετά την κάνεις με ελαφρά. Δεν μπορεί να συντηρηθεί μια σχέση μόνο από την πλευρά του ενός.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...