Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΠΟΣΑ ML/ΓΕΥΜΑ????????????

vickypap

Recommended Posts

Η μικρή μου που είναι 3 μηνών πίνει γύρω στα 210ml τη φορά αλλά τα γεύματά της είναι αραιά. Υπολογίζω ότι πινει γύρω στα 700-800ml συνολικά την ημέρα. Φυσικά η όρεξή της δεν είναι πάντα ίδια.

Δεν ανησυχώ καθώς ξέρω ότι παίρνει γύρω στο ένα κιλό βάρος κάθε μήνα. Τώρα είναι περίπου 5100.

Ο γιός μου ήταν κατα πολύ βαρύτερος στους ίδιους μήνες τώρα όμως είναι πολύ αδύνατος συγκρινόμενος με τα παιδιά της ηλικίας του.

Η μεγαλύτερη κόρη μου που ήταν ελαφρύτερη κατά ένα κιλό στους αντίστοιχους μήνες τώρα είναι βαρύτερη σε σχέση με άλλα παιδιά της ηλικίας της.

Γενικά δεν την ξυπνάω ποτε. Τελευταίο γεύμα στις 12.00 το βραδυ και πρώτο στις 8 το πρωί.

Μαρίλια :D

Animation3-6.gif

"Some only dream of Angels, I held three in my arms"

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 50
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

ti htan ki ayto xtes.htan na piei to galataki toy stia 11.30 .hpie mono 60 ml.stis 12.30 alla 30 stis 1.30 alla 60 stis 2.30 alla 30kai stis 3.30 alla 120 k koimotan ews to prwi stis 8.30!!!!

χθες ειμασταν οπως εσεις.αφου νομιζα οτι δεν ειναι 4 μηνων και ειναι τελειως νεογεννητο!!!καταρχην αλλαξαμε γαλα,παρασκευη και σαββατο το επινε ευχαριστα!χθες,150 εκανα 50 επινε,με το ζορι μαζευτηκαν 500 μλ στην κοιλιτσα μας ενα 24/ωρο.

ΜΟΙΡΑΣΜΕΝΗ ΛΥΠΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΣΗ ΛΥΠΗ , ΑΛΛΑ Η ΕΥΤΥΧΙΑ ΟΤΑΝ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ , ΔΙΠΛΑΣΙΑΖΕΤΑΙ!!!

• 1 month later...

Για μένα είναι μια πονεμένη ιστορία. Από νεογέννητο ο γιος μου πίνει κάθε 2 ώρες. Τώρα είναι 3 μηνών,7800 κιλά και πίνει 240ml γάλα (260 έτοιμο με τη σκόνη) και μαντέψτε...κάθε 2 ώρες. Ακόμα και όταν κοιμάται θα ξυπνήσει να φάει στο δίωρο ακριβώς. Απορώ πώς κοιμάται το βράδυ 9-10 ώρες χωρίς να ξυπνάει. Το κουραστικό για μένα είναι οτι είμαι με ενα μπιμπερό συνέχεια αλλά χαλαλι του.

.png.png

μηπως δεν κανει τοσο πολυ?το ειπες στον παιδιατρο?

ΜΟΙΡΑΣΜΕΝΗ ΛΥΠΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΣΗ ΛΥΠΗ , ΑΛΛΑ Η ΕΥΤΥΧΙΑ ΟΤΑΝ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ , ΔΙΠΛΑΣΙΑΖΕΤΑΙ!!!

Διαφημίσεις

s eyxaristw alla ksanarwtaw...mipws trwei poly?ma prin apo 3-4 meres htanksipnios ap tis 2 to vrady ews tis 6.30 k efage 270 gala k 40 tsai!!!!!!!!!!!!!oxi monokopania vevaia....

Α, βάλτε και εμάς στα φαγανά τα παιδιά!!!Ο μικρός μου δεν είναι ακόμη 2 μηνών και στραγγίζουμε το μπουκάλι με 210μλ!!!Κορίτσια αυτό το παιδί και μπριζόλα να του έδινες θα το έτρωγε!!!Υπάρχουν βέβαια και γεύματα που τρώει μόνο 150 αλλά αυτό είναι πολύ σπάνιο. Αυτό όμως που με ανησυχεί πάρα πολύ είναι ότι το χωνεύει δύσκολα!!Μπορεί πχ να φάει στις 11 και μέχρι τις 1 να ρεύεται!!Τι να κάνω δεν ξέρω!!Όλη αυτή την ώρα τον έχω όρθιο να ρευτεί!Σπάζεται γιατί θέλει να κομηθεί αλλά έχει ανησυχία με το στομάχι του!Τι να πω?Εσάς τα μικρά σας ρεύονται τόσο πολύ ώρα?Vickypap συγνώμη για την κατάχρηση χώρου στο θέμα σου..... :?:?:?:P

rouge τι κουκλακι που ειναι το μωρουλινι σου :D:D:D

τι συγνωμη καλε αν ειναι δυνατον αποψεις μαζευουμε!!!

εμενα ρευεται αναλογα την μαρκα του γαλακτος.το νοβαλακ αργουσε να το χωνεψει ενω το απταμιλ το χωνευει αμεσως.βεβαια εμας η λεπτεπιλεπτη κορουλα μας 2 φορες εφαγε 210 και καναμε παρτυ,νομιζαμε οτι ξεκινησε να τρωει περισσοτερο γιατι ηταν 2 γευματα συνεχομενα.το πιστευεις οτι δεν ξανα εφαγε ως το βραδυ?εκεινη την μερα ειχαμε συνολο χαμηλοτερο απο καθε αλλη φορα.

Από ότι φαίνεται τα αγοράκια είναι πάντα πιο καλόφαγα. Ο δικός μου πάντα έπινε 100 με 150 ml ημερησίως παραπάνω από αυτό που έπρεπε με βάση τα κιλά του. (Η παιδίατρος μας είχε πει για τον τύπο που αναφέρθηκε σε προηγούμενο ποστ). Η παιδίατρος ήταν καθησυχαστική όταν της το ανέφερα και μου είπε ας τρώει παραπάνω μια που εμεις γεννηθηκαμε προωρα και με βάρος 2130. Βάρος παίρνει κανονικά αλλά πρόγραμμα δεν έχουμε και η παιδίατρος λεέι να μην του βάλουμε και να τον ταιζουμε όποτε ζητάει. Έτσι τρώμε ανα 3ωρο, 4ωρο, 5ωρο και γενικά οπως κάτσει. Σας ζηλεύω που λέτε ότι τα δικά σας τρώνε με προγραμμα και βέβαια για τη νύχτα! Υπάρχουν και τέτοια παιδιά ή εγώ κάνω κάτι λάθος?

as1cCF90g411200MTc1ZHB8MzQ1ZHxNRVhSSSBUQSBYUklTVE9ZR0VOTkE.gif

an1cCyH0g411210Nzc3NzlkaHwzNTIxNDQ1YmphZHxUTyBGQUZPVVRBS0kgTU9VIEVJTkFJ.gif

s-age.pngs-age.png

θα μπει σε πραγραμμα χωρις να το καταλαβεις.μολις πηγα στην δουλεια σταματησε να ξυπναει την νυχτα,θαρρεις και το καταλαβε οτι πρεπει να κοιμηθει και η μανουλα και λιγο.

Διαφημίσεις

θα μπει σε πραγραμμα χωρις να το καταλαβεις.μολις πηγα στην δουλεια σταματησε να ξυπναει την νυχτα,θαρρεις και το καταλαβε οτι πρεπει να κοιμηθει και η μανουλα και λιγο.

Και δεν έκανες τίποτα εσύ? Ρυθμίστηκε μόνη της? Γιατί ο δικός μου είναι ήδη 3.5 μηνών και ακόμα τίποτα. Και αν περιμένει να παω δουλειά (Σεπτ. 2009 καθότι δημοσιος υπάλληλος) θα αργήσει πολύ!! :D:lol::cool:

as1cCF90g411200MTc1ZHB8MzQ1ZHxNRVhSSSBUQSBYUklTVE9ZR0VOTkE.gif

an1cCyH0g411210Nzc3NzlkaHwzNTIxNDQ1YmphZHxUTyBGQUZPVVRBS0kgTU9VIEVJTkFJ.gif

s-age.pngs-age.png

Ευχαριστούμε πολύ για το κοπλιμέντο!Και εσείς όμως δεν πάτε πίσω με τέτοια κουκλάρα!Εμάς κορίτσια δεν ξυπνάει το βράδυ. Το τελευτείο γεύμα είναι από τις 10 μέχρις τις 11.30 και μετά κοιμάται μέχρι το πρωί. Έχει τώρα πάνω από μια εβδομάδα που κοιμάται συνέχεια. Στις αρχές σηκωνόταν κόνο μια φορά ο βράδυ για να φάει και μετά ύπνος.

Γάλα πίνουμε το ΝΑΝ AR γιατί έχουμε κάτι αναγούλες και αυτό ψιλοαραιωμένο με βάσει τις οδηγίες του γιατρού. Την άλλα εβδομάδα έχουμε εμβόλιο και έτσι θα συζητήσουμε από κοντά το θέμα του γάλατος. Τι να πω?Απλά ταλαιπωρείται και είναι κρίμα....

τιποτα δεν εκανα.αφου οταν ξυπνησα το πρωι ξεκουραστη με επιασε πανικος γιατι νομιζα οτι κατι επαθε το μωρο και δεν ξυπνησε.και την ξυπνησα εγω για να την παω στην μαμα μου.απο τοτε μονο μια φορα ξυπνησε και αυτο γιατι πονουσε πολυ κ πηγαμε νοσοκομειο.

μην το γρουσουζεψω κ αρχισει να ξυπναει :lol::lol::lol:

Πράγματι και εγω έχω αυτήν την απορία. Είναι υπερβολικό τοσο πολυ στην ηλικια των 3 μηνών. Απο την αλλη τι μπορεις να πεις αν το παιδι πεινάει.

Στο νοσοκομείο που ήμουν ο γιατρός διαμαρτυρηθηκε επειδη καποιο παιδακι ηταν υπερβολικα παχυ. Αλλα τι θα μπορουσαν να κανουν οι γονεις σε ενα 5μηνο παιδάκι αν κλαιει και ζηταει γαλα?

Animation3-6.gif

"Some only dream of Angels, I held three in my arms"

Πράγματι και εγω έχω αυτήν την απορία. Είναι υπερβολικό τοσο πολυ στην ηλικια των 3 μηνών. Απο την αλλη τι μπορεις να πεις αν το παιδι πεινάει.

Στο νοσοκομείο που ήμουν ο γιατρός διαμαρτυρηθηκε επειδη καποιο παιδακι ηταν υπερβολικα παχυ. Αλλα τι θα μπορουσαν να κανουν οι γονεις σε ενα 5μηνο παιδάκι αν κλαιει και ζηταει γαλα?

Το θέμα είναι ότι εμεις δεν ειμαστε παχια παιδάκια! Ειμαστε 5 κιλά και άρκετα μικρόσωμοι θα έλεγα. Άσε οτι γεννηθηκε 2130 και ήταν σα γατι όταν το φέραμε σπίτι. Η γιατρός είπε πάντως να μην αρχίσουμε δίατα από τώρα. Μάλλον πήραμε το μεταβολισμό του μπαμπά μας που πολύ τον ζηλεύω!!!! ΄Θέλω και γω να τρώω χωρίς τύψεις!!!! :wink:

s-age.pngs-age.png

Διαφημίσεις

μηπως δεν κανει τοσο πολυ?το ειπες στον παιδιατρο?
Ναι, και είπε να πίνει όσο θέλει. Εγώ το αποδίδω περισσότερο στο ότι εγώ έχω ύψος 1,82 και ο άντρας μου το ίδιο. Μάλλον θα βγει αναπτυγμένο, γιατί δεν είναι ούτε χοντρό ούτε θέλει δίαιτα.Θα δείξει.
.png.png

λοιπον το προγραμμα μας στο φαγητο τωρα ειναι:

7 πρωι 120 γαλα

11 φρουτοκρεμα (1 αχλαδι λιγο μηλο και 3/4 μπανανα)

3 μεσημερι 120 γαλα

7 απογευμα κρεμα δημητριακων (40γρ σκονη+125μλ γαλα-με γαλα την κανω οχι σκετο νερο)

10κ30 βραδυ 60 μλ γαλα

12 βραδυ 100 μλ γαλα

μετα υπνο ως τις 7 και παλι απο την αρχη!!!

Το μωράκι μου που είναι 4,5 μηνών τρώει συνήθως 1000ml-1080 νομίζετε ότι είναι καλά;

δεν ξερω αλλα απο την εμπειρια μου στο δικο μου μωρακι μου φαινονται υπερβολικα.εμεις ποτε δεν φτασαμε πανω απο 750.το πιο συνηθισμενο με αποκλειστικα γαλα ηταν 600 το πολυ.τωρα τρωει και κρεμες και αρχιζουμε σιγασιγα και φαγακι.

Μάλλον είμαι πολύ υπερβολική. Ισως φταινε οι τρεις αποβολές που είχα πριν τον μπεμπούκο μου. Όταν δεν τρώει 180 ml στο γεύμα νομίζω ότι κάτι έχει και δεν θελει να φάει. Εσείς πόσο μηνών είστε τώρα; Πόσο τρώγατε σαν και εμάς τη φορά;

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου.

K6Nzp2.pngv6d5p2.png

κι εμείς από 5 μηνών πίναμε γύρω στα 5 γεύματα των 210μλ ή των 240 μλ...τώρα πλέον κάνουμε 3 γεύματα γάλατος...

«Να αμφιβάλεις, αν τ' άστρα είναι φωτεινά. Να αμφιβάλεις, αν ο ήλιος κινείται. Να αμφιβάλεις, αν η αλήθεια είναι αλήθεια ή ψέμα. Μα ποτέ μην αμφιβάλεις για την αγάπη μου.»

κοριτσια ο γιος μου ειναι 6 μηνων και το προγραμμα του ειναι το εξης:

γαλα,φρουτοκρεμα,γαλα,κρεμα βανιλια,γαλα

τρωει 240 γρ κρεμα βανιλια ενω φρουτοκρεμα 100 γρ .πρεπει να του δινω συμπληρμα γαλα αν τρωει 100 γρ φρουτοκρεμα.ποια ποσοτητα πρεπει να τρωει ωστε να μην χρειαστει να του δινω συμπληρωμα γαλα;επισης καθε φορα που δεν τρωει την ποσοτητα που πρεπει του δινω και συμπληρωμα γαλα;

• 1 month later...

ειχε παει το θεματακι αρκετα πισω και το επαναφερω γιατι εχω να πω το εξης.

τωρα τρωει 150 γαλα πρωι

1 μηλο με 1 κουταλια ρυζαλευρο

150 γαλα μεσημερι

120 νερο με 3 γεματες σουπας ρυζαλευρο

150 γαλα βραδυ και 100 τσαι(συνολο ολη μερα)

δεν εχει μεγαλη διαφορα με πριν αλλα ΤΩΡΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΒΑΡΟΣ,ξεκολλησε απο το 6100 που ηταν απο αρχη του 5ου μηνα και τωρα ειναι περιπου 6500.η διαφορα προεκυψε σε λιγοτερα απο μια εβδομαδα.

σας το λεω γιατι πραγματικα πεταω απο την χαρα μου.

Πολύ χαίρομαι Βίκυ μου! Είναι πολύ σημαντικό να παίρνει το βάρος της, αλλά με τόσα που πέρασε τον τελευταίο καιρό, νομίζω δικαιολογείται αυτή η στασιμότητα.

Θα σε συμβούλευα όμως να το παρακολουθείς, γιατί είναι ένδειξη για το πόσο καλά πάνε τα πράγματα. Εμείς κάθε φορά που βλέπουμε τον παιδονεφρολόγο, βλέπουμε παράλληλα και τον διαιτολόγο-διατροφολόγο. Καταλαβαίνεις πόση βαρύτητα δίνουν εδώ σε αυτό το θέμα.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...