Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΠΟΣΑ ML/ΓΕΥΜΑ????????????

Recommended Posts

ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ!!!

ΘΕΛΩ ΣΑ ΣΑΣ ΡΩΤΗΣΩ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΝΑ ΤΡΩΕΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΚΟΥΤΙ.

ΕΙΝΑΙ 3,5 ΜΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΡΩΕΙ ΤΟ ΠΟΛΥ 600 ΓΡ ΣΕ ΜΕΓΑΛΑ ΚΕΦΙΑ.ΤΑ ΓΕΥΜΑΤΑ ΣΠΑΝΙΑ ΕΙΝΑΙ 120 ΓΡ.

ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΡΩΕΙ 4-5 ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΑΠΟ 120-150?

ΚΑΙ ΟΧΙ 5-6 ΑΠΟ 60-90

ΤΟ ΚΟΥΤΙ ΓΡΑΦΕΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΙΛΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΤΡΩΕΙ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΗΛΙΚΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΒΑΡΟΣ.ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΜΠΕΡΔΕΨΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΣΠΙΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΩ.

ΠΑΝΤΩΣ ΤΡΩΕΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΛΛΑ ΒΑΖΕΙ ΒΑΡΟΣ

ΜΟΙΡΑΣΜΕΝΗ ΛΥΠΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΣΗ ΛΥΠΗ , ΑΛΛΑ Η ΕΥΤΥΧΙΑ ΟΤΑΝ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ , ΔΙΠΛΑΣΙΑΖΕΤΑΙ!!!

Διαφημίσεις

• Replies 50
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Το έχω συζητήσει το θέμα αυτό πολύ εδώ πέρα. Και η δικιά μου για ένα μήνα έτρωγε 600-630 την ημέρα. Τρώει κάθε 4 ώρες και το βράδυ την ξυπνάω στο 7ωρο. Πήρε και εμένα βάρος οπότε η γιατρός μου είπε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας. Βέβαια εγώ..ακούγοντας κάτι ποσά τηε τάξης του 180-200/γεύμα πάντα είχα μια ανησυχία :? Τελικά(αλλά δεν ξέρω αν είναι τυχαίο),πριν μια βδομάδα αλλάξαμε γάλα και έφτασε να τρώει 740 την ημέρα :D

Αυτό όμως που έχει σημασία είναι να παίρνει βάρος και να είναι σε φυσιολογικά όρια. Αν είναι έτσι, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα :wink:

DoUwp3.png

Εμεις τα 200ml ανα γευμα (δυο γευματα γαλα πρωι βραδυ) τα φτάσαμε τωρα που ειμαστε 7,5 μηνών. Από τριων μηνων τρωγαμε κάθε 4 ωρες, από τις 7πμ μεχρι τις 11μμ. Ποτε κατα τη διαρκεια της νυχτας. Παντως σταδιακα αυξανεται η ποσοτητα που τρωνε. Ο γιατρος μας λεει να της φτιαχνουμε τοσο ωστε να μενει πάντα λίγο στο μπιμπερο (ή στο πιατο για μας που τρωμε φαγητο)...

tndLp2.png

FgHKp2.png

εμένα η μπέμπα είναι σχεδόν 4 μηνών. πίνει 200 στις 8 το πρωί, 180 στις 12, 180 στις 4 και μισή και 230 στις 9 παρά τέταρτο εδώ και ένα μήνα. κοιμάται στις 9μισή και ξυπνάει 8 παρά τέταρτο κάθε μέρα. υπάρχουν και μέρες που αλλάζει τις ποσότητες από λίγο εώς πολύ αλλά πολύ σπάνια. πάντως σημασία έχει να παίρνει βάρος... ένα παιδάκι μπορεί να κοιμάται όλη μέρα και άλλο μπορεί να κλαίει όλη τη μέρα. τις ίδιες ανάγκες έχουν σε γάλα; φαντάζομαι πως όχι. το κάθε παιδί φτιάχνει το δικό του πρόγραμμα και τις δικές του δόσεις. εμείς να προσέξουμε τις ποσότητες που τρώμε καλύτερα γιατί δεν έχουμε και την ελπίδα να ψηλώσουμε... :lol:

bpGZp3.png

ooAsp3.png

Διαφημίσεις

εμένα η μπέμπα είναι σχεδόν 4 μηνών. πίνει 200 στις 8 το πρωί, 180 στις 12, 180 στις 4 και μισή και 230 στις 9 παρά τέταρτο εδώ και ένα μήνα. κοιμάται στις 9μισή και ξυπνάει 8 παρά τέταρτο κάθε μέρα. υπάρχουν και μέρες που αλλάζει τις ποσότητες από λίγο εώς πολύ αλλά πολύ σπάνια. πάντως σημασία έχει να παίρνει βάρος... ένα παιδάκι μπορεί να κοιμάται όλη μέρα και άλλο μπορεί να κλαίει όλη τη μέρα. τις ίδιες ανάγκες έχουν σε γάλα; φαντάζομαι πως όχι. το κάθε παιδί φτιάχνει το δικό του πρόγραμμα και τις δικές του δόσεις. εμείς να προσέξουμε τις ποσότητες που τρώμε καλύτερα γιατί δεν έχουμε και την ελπίδα να ψηλώσουμε... :lol:

χαχαχαχα ναι ε.. δηλαδή να μην τη χτυπήσω την παστούλα που φωνάζει το όνομά μου???? μου έφτιαξες την διάθεση dimidana να σαι καλα γελασα!

Μπορεί να σου φαίνεται αλλιώς :D αλλά κι αυτό :lol: ΑΝΘΡΩΠΟΣ :lol: είναι και θα φάει όπως θέλει, και η μοναδικότητα αυτού του ανθρώπου δεν μπορεί δυστυχώς να αναφέρεται στους πίνακες της κάθε εταιρίας :wink:

Αφού λες ότι βάζει βάρο μην ανησυχείς καθόλου :!:

Άλλαξε συνήθειες... ΟΧΙ πλανήτη!!!!

Μπορεί να σου φαίνεται αλλιώς :D αλλά κι αυτό :lol: ΑΝΘΡΩΠΟΣ :lol: είναι και θα φάει όπως θέλει, και η μοναδικότητα αυτού του ανθρώπου δεν μπορεί δυστυχώς να αναφέρεται στους πίνακες της κάθε εταιρίας :wink:

Αφού λες ότι βάζει βάρο μην ανησυχείς καθόλου :!:

Θα συμφωνησω απολυτα :D

pEmXp3.png

Αν και δεν θυμάμαι πόσο έτρωγε ο μικρός μου σε αυτή την ηλικία, σίγουρα δεν έτρωγε περισσότερα από 120 ml ανά γεύμα. Επίσης, το καλό είναι να το συζητήσεις με την παιδίατρο τη σωστή ποσότητα και να μη βασιστείς στα αναγραφόμενα του κουτιού.

ZS95p3.png  hcT0p3.png

Ένας βασικός κανόνας υπολογισμού είναι Κιλά σώματος Χ 150ml / 8 ή 6 ανάλογα εάν το μωρό τρώει ανά 3ωρο ή 4ωρο.

Για ένα μωρό 4 κιλών π.χ 75ml καθε 3 ώρες ή 100ml κάθε 4 ώρες

Διαφημίσεις

Ένας βασικός κανόνας υπολογισμού είναι Κιλά σώματος Χ 150ml / 8 ή 6 ανάλογα εάν το μωρό τρώει ανά 3ωρο ή 4ωρο.

Για ένα μωρό 4 κιλών π.χ 75ml καθε 3 ώρες ή 100ml κάθε 4 ώρες

Να πω κι εγώ ότι η παιδίατρος μου είπε ότι το 150ml στον τύπο που γράφεις από τον 3ο μήνα γίνεται 130ml.

DoUwp3.png

..να πω επίσης ότι τώρα είδα ότι είσαι γιατρός.. :oops::oops::oops:

και ότι η δικιά μου η μπέμπα τρώει πάντα λιγότερο απ'όσο βγαίνει απ'αυτόν τον τύπο και παίρνει βάρος κανονικά!

DoUwp3.png

• 2 weeks later...

Αν το μωρό βάζει βάρος και αναπτύσσεται κανονικά, δεν υπάρχει πρόβλημα. Εμείς τί να πούμε που θηλάζουμε αποκλειστικά και δεν ξέρουμε πόσα μλ; Αυτές οι συζητήσεις απασχολούν παρα πολύ και τις μανάδες που θηλάζουν και τελικά αυτό είναι το συμπέρασμα.

Οι τύποι λογικά είναι για τους παιδιάτρους για να προτείνουν την ποσότητα και είναι μπούσουλες, όχι οτι ΠΡΕΠΕΙ να φάει τόσα κάθε μωρό για να αναπτυχθεί. Αυτό μου το λέει η λογική μου, βέβαια, αν έχω λάθος διορθώστε με. Όπως και στους ενήλικες δηλαδή, άλλος τρώει και παχαίνει άλλος τρώει και δεν...

g4BDp3.pngyCdLp3.png

Πολύ σωστά sunsun. O μαθηματικός τύπος περιγράφει την ποσότητα σε υγρά και θερμίδες για ένα μωρό τους πρώτους 6 μήνες παίρνοντας υπόψη ότι χρειάζεται για ανάπτυξη 100Kcal/για κάθε κιλό βάρους σώματος/μέρα υπολογίζοντας ότι σιτίζεται με γάλα formula που περιέχει 0,67Kcal/ml. Βέβαια δεν είναι απαραίτητο να ακολουθείται αυστηρά διότι η συμπεριφορά σίτισης ενός μωρού δεν υπακούει σε κανόνες και παρουσιάζει μέρες με χαμηλή πρόσληψη θερμίδων που ακολουθούνται ή χωρίζονται από άλλες με αναπλήρωση λόγω αυξημένης πρόσληψης.

Διαφημίσεις

koritsia o dikos mou einai 37 hmerwn k trwei apo 120-150 ana 3-4 wres...trwei poly e?genithike 2880 k thn prohgoumenh deytera htan 4100!!!otan htan 3 hmerwn etrwge 60!!!

αστερακι ειναι να σου ζησει το αγγελουδι σου

ΜΟΙΡΑΣΜΕΝΗ ΛΥΠΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΣΗ ΛΥΠΗ , ΑΛΛΑ Η ΕΥΤΥΧΙΑ ΟΤΑΝ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ , ΔΙΠΛΑΣΙΑΖΕΤΑΙ!!!

s eyxaristw alla ksanarwtaw...mipws trwei poly?ma prin apo 3-4 meres htanksipnios ap tis 2 to vrady ews tis 6.30 k efage 270 gala k 40 tsai!!!!!!!!!!!!!oxi monokopania vevaia....

Mariantinos μία από τα ίδια! Ο μαγουλήθρας μου παίζει από 120-175 και είναι μόλις 47 ημερών. Τα 175 τα τρώει κοιμισμένος γύρω στις 3 το πρωί. Έλεος! :shock:

Μάλλον τρώνε πολύ αλλά δεν μπορούμε να τους κάνουμε τίποτα. Δεν είναι δυνατόν να τους κάνουμε δίαιτα, αρκεί να μην τα μπουκώνουμε.

Εμάς μεχρι να μπει στον 5ο μήνα ετρωγε max 600 την ημερα πολλες φορες και λιγοτερο και αυτο με πολλα γευματα, 6-7. Ο γιατρος ελεγε οτι αφου παιρνει βαρος να μην αγχωνομαστε. Μετα αρχισε να παιρνει μπρος. Την ταιζα με μπιμπερο chicco, τα κανονικά και τα αλλαξαμε στα φαρδια τα αντικολικα γιατι ετρεχε το γαλα παντα ενω με τα προηγουμενα πολλες φορες μπουκωνε η θηλα, βαριοταν η νευριαζε και δεν ετρωγε. Μηπως φταιει κατι τετοιο;;;;Μην ανησυχεις αν παιρνει βαρος κανονικα.

Η Κατερινούλα μου εχει αποκτησει αδερφούλη 

ΕΜΕΝΑ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΜΟΥ ΤΡΩΕΙ 150-160 ml ΑΝΑ 3-4 ΩΡΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 10 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΥΠΝΟΣ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 7:ΟΟ ΤΟ ΠΡΩΙ. ΑΣΠΡΟ ΠΑΤΟ! ΔΕΝ ΜΟΥ ΖΗΤΑΕΙ ΑΛΛΟ, ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΟΝΤΩΣ ΧΟΡΤΑΣΕ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΝΑ ΤΟΥ ΒΑΛΩ ΠΑΛΙ ΘΑ ΤΟ ΦΑΕΙ. :shock:

5om2p2.png

sCPfp2.png

ΕΜΕΝΑ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΜΟΥ ΤΡΩΕΙ 150-160 ml ΑΝΑ 3-4 ΩΡΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 10 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΥΠΝΟΣ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 7:ΟΟ ΤΟ ΠΡΩΙ. ΑΣΠΡΟ ΠΑΤΟ! ΔΕΝ ΜΟΥ ΖΗΤΑΕΙ ΑΛΛΟ, ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΟΝΤΩΣ ΧΟΡΤΑΣΕ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΝΑ ΤΟΥ ΒΑΛΩ ΠΑΛΙ ΘΑ ΤΟ ΦΑΕΙ. :shock:

se zhleyw oso den fantazese!!!olh nyxtaaaaa????thelw ki egw ena tetoiooooo!!!!apo pou to pires? :lol: xaxxaaxxa.poso einai to nini sou?

μιλησα με τον παιδιατρο ηθελα να τον ρωτησω αν πειραζει να καθυστερησουμε το εμβολιο γιατι εχουμε την βαφτιση και με την ευκαιρια ρωτησα και για το φαγητο.επειδη η μικρη εχει προβλημα στο νεφρο μου ειπε οτι πρεπει να κανουμε καλλιεργεια ουρων γιατι οντως τρωει λιγο ασχετα που παιρνει βαρος.και το εμβολιο θα το κανει γιατι πρεπει να ξεκινησουμε εξετασεις για το νεφρο και θελει να προστατευεται.

vickypap σου εύχομαι όλα καλά να πάνε! Ευτυχώς που παίρνει κανονικά το βάρος της η νυφούλα μου!!!

σ'ευαριστω συμπεθερουλα μου.αυριο θα παμε παιδιατρο θα σας ενημερωσω για ολα.αλλα μαλλον τα νεα απο δευτερα γιατι σαββατοκυριακο μαλλον δεν θα μπορεσω να μπω :cry::cry::cry:

mariantinos και εγω ετσι ελεγα αλλα οταν επιασα παλι δουλεια μπηκε η μικρη σε προγραμμα και δυομιση μηνων ξεκινησε να κοιμαται τις απειρες ωρες και ειδικα το βραδυ απο τις 9 ως τις 6κ30 που ξυπναμε και εμεις με διαλλειμμα στις 11 το βραδυ για μπανιο και γαλα.