Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Η παιδιατρος που εξέτασε πρόσφατα την κόρη μου στον παιδικό πρότεινε να της βαζουμε αυτές τις σταγόνες λόγω "κυψελιδας ώτων άμφω". Πήγαμε σε 2 φαρμακεία αλλά και οι 2 φαρμακοποιοί που ειναι σχετικά γνωστοι μας, μας είπαν πως δεν μας το δινουν...

Η παιδιατρος του παιδικού ειναι αυτή που πηγαινουμε ούτως ή άλλως. Ειναι πολύ καλή γιατρός και δεν προτείνει φάρμακα χωρις κάποιο λόγο.

Τι ξερετε για αυτες τις σταγόνες?

Διαφημίσεις

Τις εχει βαλει ο αντρας μου στα αυτια του λογω κεριου και μετα πηγε στον ωρυλα να του τα καθαρισει.

Για τα παιδια δεν ειναι οτι θα τους κανει κακο αλλα ο ΩΡΛ των παιδιων μου μου ειπε οτι οταν μπει στο αυτι κανει ενα θορυβο καθως ''δρα'',(οπως οταν βαζουμε πχ κοκα-κολα σε ποτηρακι και ακουγονται οι φυσαλιδες) και ειναι πολυ ενοχλητικο για τα παιδια,μπορει να μην το ανεχτουν.

Αυτα μου ειχε πει ο γιατρος των παιδιων και οντως οταν εβαλα στο αυτι της κορης μου γιατι ειχε λιγο κερι μου ειπε οτι δεν της αρεσει..

Ειναι λαδακι.

Η παιδιατρος των παιδιων μου παντως μου προτεινε ενα εντελως φυτικο προιον για το κερι που μαζευουν στα αυτακια τους αν θες στο γραφω.

6Qyip2.pngKvUzp2.png

Καταλαβα...μα τρόμαξα αφου και οι 2 δεν ηθελαν να το δώσουν. Και η γιατρος το ίδιο που λες εσυ μας ειπε, οτι κακο δεν κάνει...

Πες μου πάντως και αυτό που σας προτεινε η δικη σας γιατρος!

Σε ευχαριστώ πολύ! Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι ο ένας φαρμακοποιός πρότεινε εναλλακτικά στον άντρα μου κάτι κώνους που τους βάζεις στο αυτί κ βάζεις φωτιά:shock: φυσικά το δοκίμασε στο δικό του αυτί

Διαφημίσεις

Κάποια φορά που εξέτασε τον δικό μου η παιδίατρος για μια ίωση που πέρναγε, είχε πολύ κερί και δεν μπορούσε να εξετάσει καλά τα αυτιά του και μου είπε να βάλω αυτές τις σταγόνες για 2 μέρες ώστε να καθαρίσουν τα αυτιά του και να μπορέσει να δει αν είναι εντάξει. Ενα λαδάκι είναι, μάλλον αθώο φαίνεται ... αλλά δεν ξέρω αν πρέπει να το βάζεις για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Κ ο δικός μας γιατρός μας τις πρότεινε για 5 μέρες να θυμάμαι καλά , από μία σταγόνα * τρείς φορές/24ώρο. Είχε πολύ καιρί η μικρή (ας οψονται οι μπατονέτες)

Συνηθίζω να δοκιμάζω τα πάντα πριν τα δώσω στα παιδιά.

Ένα βούλωμα στο αυτί ένιωσα κ καθόλου φσσσσσ της κόκα κόλα.

λογικα... οτι σπερνεις, θεριζεις.

εγω.... το προωθησα οσο μπορουσα!

Κοριτσια είμαι πολύ χαρούμενη, τελικα κατάφερα να πάρω τις σταγόνες :D

Τι τους είχε πιασει τους άλλους φαρμακοποιους δεν μπορώ να καταλάβω :confused: Ο 2ος μπορεί να ήθελε να ξεπουλήσει αυτή τη βλακεια με την φωτιά και βρήκε το ξυπνοπούλι τον άντρα μου και το πάσσαρε :rolleyes: Από την μια φοβομουν μην πάρουμε καμια φωτια από την άλλη ήθελα να πέσει πάνω του να καει για τιμωρια... Μαρία Χ ήθελα να σου γραψω ποιο είναι να το γουγλάρεις και εσύ αλλά μάλλον μετα την χτεσινή επιτυχία το πέταξε :rolleyes::D

Μερσί για τις απαντήσεις!

...να δω τώρα που τις πηρα πώς θα της τις ρίξω :D:D:D

Νομίζω ότι το unisept είναι για όλες τις ηλικίες.. έχει ενεργό οξυγόνο για αφαίρεση κυψελίδας...για ποιο λόγο δεν στο έδωσαν οι φαρμακοποιοί, σου εξήγησαν?

Νομίζω ότι το unisept είναι για όλες τις ηλικίες.. έχει ενεργό οξυγόνο για αφαίρεση κυψελίδας...για ποιο λόγο δεν στο έδωσαν οι φαρμακοποιοί, σου εξήγησαν?

Δεν πήγα εγω, πήγε ο άντρας μου. Ο πρώτος ειπε οτι δεν το δινει γιατι διογκωνει το κερι (:confused:) και ο δευτερος δεν ξερω αν ειπε κάτι. Μαλλον ήθελε να ξεφορτωθει τους κωνους (μα απορώ γιατι)

Αυτος που πηγα εγω ρώτησε μονο αν θελω την μικρη η την μεγαλη συσκευασια

Διαφημίσεις

Η παιδιατρος που εξέτασε πρόσφατα την κόρη μου στον παιδικό πρότεινε να της βαζουμε αυτές τις σταγόνες λόγω "κυψελιδας ώτων άμφω". Πήγαμε σε 2 φαρμακεία αλλά και οι 2 φαρμακοποιοί που ειναι σχετικά γνωστοι μας, μας είπαν πως δεν μας το δινουν...

Η παιδιατρος του παιδικού ειναι αυτή που πηγαινουμε ούτως ή άλλως. Ειναι πολύ καλή γιατρός και δεν προτείνει φάρμακα χωρις κάποιο λόγο.

Δεν ξερω αν εχει σχεση αλλα επειδη προχθες πηγα στον παιδιατρο και κοιταξε τα αυτακια της κορης μου και καθε φορα μου λεει πως εχει αρκετα βυσματα και τον ρωτησα αν πρεπει να κανουμε καθαρισμο με καποιο προιον μου ειπε οτι δεν πειραζουμε το κερι παρα μονο οτι περισσευει και βγαινει απο το αυτι καθαριζουμε με μια πετσετουλα. Ειναι ενα ειδος προστασιας και δεν το πειραζουμε εκτος αν μας δημιουργει αλλα προβληματα ακοης ή πονου.

4fnbp3.png

fdBUp2.png

Το έχω χρησιμοποιήσει άπειρες φορές...και τις σταγόνες και το αυτό που είναι σαν κερί.Οι σταγονές είναι σαν λάδι που απλά μαλακώνει το κερί και είναι πιο ευκολος ο καθαρισμός αργότερα.Μου το είχε προτείνει ο γιατρός είτε αν θα έκανα καθαρισμό μόνη μου είτε αν θα πήγαινα σε εκείνον.Επειδή πρέπει να καθίσει το παιδί περίπου ενα 10λεπτο απο την κάθε πλευρα ακίνητο δεν ξέρω κατά πόσο είναι εφικτό να συμβεί αυτό.

U5gcp2.png

Eρωτεύτηκα!!!

• 3 weeks later...

Κι εμάς μας έχει δώσει η παιδίατρος το Unisept otic οταν ειχε πρόβλημα ο μικρός. Ειπε οτι δεν είναι κάτι "βαρύ" , απλώς μπορει ο θόρυβος να ξενίσει τον μικρό μου(τωρα ειναι 30 μηνων και το είχαμε χρησιμοποιήσει όταν ήταν 24).

Νομίζω μάλιστα πως μου είχε πει η φαρμακοποιός οτι δεν ειναι κακό μια στο τόσο να του βάζω για να φεύγει το πολύ κερί....

QqmLp3.png

τις έπερνα στην εγκυμοσυνη επειδη είχα πάθει κάτι σαν οτίτιδα,, πολύ ελαφριες..

ο γιατρός μου ήξερε ότι δεν θελω να παιρνω φαρμακα και μου προτεινε πάντα ανωδυνες λύσεις

• 6 years later...

Προχτες αντιληφθηκα πως το ένα αυτακι του τριχρονου γιου μου έχει μαζέψει κερί που σχεδόν καλύπτει τον πόρο. Μιλησα με την παιδίατρο κ μου είπε να ρίχνω λίγες σταγόνες unisept πρωί βράδυ για τέσσερεις μέρες. Να πω πως το παιδί δεν δείχνει να ενοχλείται καθολου, δεν υπάρχει μυρωδιά ή πυρετός. Χτες έβαλα πρωί βράδυ κ σήμερα μου φάνηκε πως μίκρυνε το κερί. Θέλω να ρωτήσω αργεί τόσο πολυ να δράσει? Εσείς που χρησιμοποιησατε το προϊόν είδατε άμεσα βελτιωση?

Διαφημίσεις

Just now, Mama_Anesti_ είπε:

Προχτες αντιληφθηκα πως το ένα αυτακι του τριχρονου γιου μου έχει μαζέψει κερί που σχεδόν καλύπτει τον πόρο. Μιλησα με την παιδίατρο κ μου είπε να ρίχνω λίγες σταγόνες unisept πρωί βράδυ για τέσσερεις μέρες. Να πω πως το παιδί δεν δείχνει να ενοχλείται καθολου, δεν υπάρχει μυρωδιά ή πυρετός. Χτες έβαλα πρωί βράδυ κ σήμερα μου φάνηκε πως μίκρυνε το κερί. Θέλω να ρωτήσω αργεί τόσο πολυ να δράσει? Εσείς που χρησιμοποιησατε το προϊόν είδατε άμεσα βελτιωση?

Το φάρμακο που λες δε το ξέρω . Στον γιο μου όταν είχε γεμίσει κερί το αυτακι του πήγαμε στον οριλα κ του το καθάρισε ..!

• Thanks 1

2 ώρες πρίν, Mama_Anesti_ είπε:

Βελτίωση σε συσωρευμένο κερί είναι αμφίβολο αν θα υπάρξει. Συνήθως βάζεις καμιά δεκαριά μέρες, για να μαλακώσει το κερί, και να μπορέσει να καθαρίσει τα αυτια ο ωριλάς, χωρίς να πονέσει το παιδί. Το θέμα δεν είναι το κερί που βλέπει, γιατί αν είναι τόσο έξω, το καθαρίζεις και με το ντους και πετσετούλα, το θέμα είναι το κερί που είναι πιο μέσα και που δεν μπορείς να δεις. Το συγκεκριμένο προϊόν το βάζεις στο αυτί, κρατάς αυτό το αυτάκι προς τα πάνω, να μείνει μέσα και να δράσει κανένα δεκάλεπτο, και μετά μαζεύεις εξωτερικά ό,τι τρέξει. Αν είναι πολύ έξω έξω, μπορεί να χαλαρώσει τόσο όσο να βγει, αλλά συνήθως αυτό σημαίνει ότι υπάρχει και πιο μέσα. Δε σημαίνει κάτι για την υγιεινή του παιδιού, είναι κληρονομικό σε κάποιους ανθρώπους. Και το επιδινώνει η πισίνα αν τυχόν πηγαίνει το παιδί (από εκεί το ξέρω, είναι αρκετά συνηθισμένο σκεύασμα σε παιδιά που κολυμπούν σε ομάδες, δεν είναι φάρμακο, απλά απελευθερώνεο φυσαλίδες οξυγόνου για να βοηθήσει να μαλακώσει το κερί). ΄Όταν το καθαρίσετε, μπορείτε μετά να βάζετε προληπτικά πού και πού, π.χ. πριν ή μετά από κάθε λούσιμο. Προληπτικά εναλλακτικά μπορείτε να βάζετε λίγο πριν το λούσιμο 2-3 σταγόνες ελαιόλαδο. 

• Thanks 1