Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πότε και πως κόβουμε την πιπίλα

Recommended Posts

κοριτσια καλημερα,

έχω και εγώ ένα θεμα με την πιπιλα της κόρης μου, γιατί εμένα τη συνδιάζει με την κουβέρτα.Όποτε δηλαδή έχει κουβέρτα ζητάει οπωσδήποτε την πιπίλα.Δεν ξέρω πότε να της την κόψω, τώρα είναι 22 μηνών.Όταν αποφασίσω να την κόψω, σκέφτομαι γύρω στα 2-2,5 να καταλαβαίνει δηλαδή.Πάντως είμαι σίγουρη οτι θα ρίξει πολύ κλάμα:|....

Κι εμένα το ίδιο συμβαίνει ακριβώς. Τη συνδυάζει με ένα (οποιοδήποτε) σεντονάκι αγκαλιάς που έχει και τρίβει. Με το που την κάνεις μπάνιο και μπαίνει σε διαδικασία ύπνου ... το πρώτο που λέει είναι: "την πιπίλα μου και το σεντονάκι μου θέλω". Φοβάμαι ότι θα είναι πολύ δύσκολο να την κόψουμε και δεν ξέρω ποια είναι η κατάλληλη περίοδος γιατί τώρα που καλοκαιριάζει σκεφτόμουν να κόψουμε και την πάνα (το άλλο καλοκαίρι θα είναι πολύ μεγάλη - 3,5 ετών). Το θέμα είναι ότι εμείς πιπίλα πήραμε μεγάλες (10μηνών). Μέχρι τότε έβαζε το δάχτυλο και εγώ επειδή θεώρησα ότι η πιπίλα θα κοπεί πιο εύκολα της έδωσα με το ζόρι πιπίλα για να κόψει το δάχτυλο. Τώρα εμένα ποιος μου λέει ότι όταν την κόψουμε δε θα ξαναθυμηθεί το δάχτυλο?? Βέβαια έχει περάσει καιρός ... τι λέτε?

azHYp2.png

vwuep3.png

Διαφημίσεις

Δύο παιδιά, δύο διαφορετικές εμπειρίες. Στη κόρη μου ζοριστήκαμε πολύ. Τι κόψαμε τη πιπίλα με το ψαλίδι, τη κάψαμε στην άκρη, την κρύψαμε. Τι έτρεχα μέσα στη νύχτα να βρω φαρμακείο ??? Τελικά τι έγινε?? Ζήτησε από τη νονά της να της φέρει μια και εκείνη μας έφερε μια από καουτσούκ τεράστια (σημ. ήθελε μόνο αυτές από σιλικόνη). Την έβαζε, την έβγαζε μέχρι που πήγε μόνη της και την πέταξε. Εννοείται ότι την επιβραβεύσαμε. Ξέχασα να σας πω , της είπε η νονά της ότι είναι η μοναδική που βρήκε. Ενώ στο γιο μου που είναι μικρότερος...... του είπαμε ότι οι άντρες δεν έχουν πιπίλες!! Δεν ξέρω πως το είδε αλλά την έκοψε. Και στα δύο σε ηλικία περίπου 2,5 χρόνων. Μαμάδες ψυχραιμία!!! και αυτό φάση είναι και θα περάσει !!!:wink:

Εγώ θέλω να την κόψω τώρα ... σχετικά σύντομα γιατί μετά το καλοκαίρι θέλω να κόψω την πάνα, κι επίσης κάποια στιγμή του χρόνου θα πάει σε κρεββάτι και φοβάμαι ότι δε θα μπορώ να την έχω περιορισμένη το βράδυ και θα έρχεται στο κρεββάτι μου να μου ζητάει την πιπίλα και να μου λέει ότι δε μπορεί να κοιμηθεί.

azHYp2.png

vwuep3.png

Κι εμένα το ίδιο συμβαίνει ακριβώς. Τη συνδυάζει με ένα (οποιοδήποτε) σεντονάκι αγκαλιάς που έχει και τρίβει. Με το που την κάνεις μπάνιο και μπαίνει σε διαδικασία ύπνου ... το πρώτο που λέει είναι: "την πιπίλα μου και το σεντονάκι μου θέλω". Φοβάμαι ότι θα είναι πολύ δύσκολο να την κόψουμε και δεν ξέρω ποια είναι η κατάλληλη περίοδος γιατί τώρα που καλοκαιριάζει σκεφτόμουν να κόψουμε και την πάνα (το άλλο καλοκαίρι θα είναι πολύ μεγάλη - 3,5 ετών). Το θέμα είναι ότι εμείς πιπίλα πήραμε μεγάλες (10μηνών). Μέχρι τότε έβαζε το δάχτυλο και εγώ επειδή θεώρησα ότι η πιπίλα θα κοπεί πιο εύκολα της έδωσα με το ζόρι πιπίλα για να κόψει το δάχτυλο. Τώρα εμένα ποιος μου λέει ότι όταν την κόψουμε δε θα ξαναθυμηθεί το δάχτυλο?? Βέβαια έχει περάσει καιρός ... τι λέτε?

Πολύ καλά έκανες και κόψατε το πιπίλισμα του δαχτυλου. Αυτό που θα ήθελα να σου πω είναι αυτό που μου είπε η παιδίατρος μου και το τηρώ. Όλες οι αλλαγές που θέλουμε να περάσουμε στο παιδί, χρειάζεται να γίνεται μία μία, για να μπορεί να τις αφομοιώνει και να βλέπουμε τις αντιδράσεις του. Δηλαδή πχ. κόψτε πρώτα τη πιπίλα και το καλοκαιράκι ξεκινησε και τις προσπάθειες για το κόψιμο της πάνας. Όχι ταυτόχρονα όλα μαζί. Μακάρι να σε βοήθησα γιατί όλες οι μαμάδες έχουμε περάσει από αυτό το στάδιο. Καλή επιτυχία !!:cool:

Εγώ θέλω να την κόψω τώρα ... σχετικά σύντομα γιατί μετά το καλοκαίρι θέλω να κόψω την πάνα, κι επίσης κάποια στιγμή του χρόνου θα πάει σε κρεββάτι και φοβάμαι ότι δε θα μπορώ να την έχω περιορισμένη το βράδυ και θα έρχεται στο κρεββάτι μου να μου ζητάει την πιπίλα και να μου λέει ότι δε μπορεί να κοιμηθεί.

Ναι έτσι ακριβως!! Δεν το είχα δει αυτό το post σου. Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς "ότι δεν θα μπορώ να την έχω περιορισμένη το βράδυ" ??

Διαφημίσεις

Ναι έτσι ακριβως!! Δεν το είχα δει αυτό το post σου. Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς "ότι δεν θα μπορώ να την έχω περιορισμένη το βράδυ" ??

Εννοώ ότι τώρα στην κούνια όταν γκρινιάζει δε μπορεί να βγει ...οπότε πάω εγώ, της λέω κανένα λογάκι και μετά φεύγω ... ι αυτή φωνάζει λίγο " δε θέλω να κοιμηθώ" αλλά μετά κοιμάται. Εν είναι σε κρεββάτι άντε να την πείσεις να μπει να κοιμηθεί και μάλιστα χωρίς πιπίλα ... θα κλαίει και θα έρχεται σε εμάς μέχρι να συνηθίσει ...

azHYp2.png

vwuep3.png

Εννοώ ότι τώρα στην κούνια όταν γκρινιάζει δε μπορεί να βγει ...οπότε πάω εγώ, της λέω κανένα λογάκι και μετά φεύγω ... ι αυτή φωνάζει λίγο " δε θέλω να κοιμηθώ" αλλά μετά κοιμάται. Εν είναι σε κρεββάτι άντε να την πείσεις να μπει να κοιμηθεί και μάλιστα χωρίς πιπίλα ... θα κλαίει και θα έρχεται σε εμάς μέχρι να συνηθίσει ...

Χμμμ!! τώρα κατάλαβα. Και πάλι το ίδιο θα γίνεται (μπορώ να υποθέσω). Θα φωνάζει λίγο, εσύ θα της μιλάς γλυκά και όλα τα σχετικά.. Απλά θα χρειάζεται περισσότερος χρόνος μαζί της. Και αντιλαμβάνομαι τη δυσκολία. Θα σου πρότεινα τις πρώτες μέρες να μην τη πάρετε στο κρεβάτι σας. Κάτσε δίπλα της μέχρι να κοιμηθεί , έτσι ώστε να μην συνδυάσει το κόψιμο της πιπίλας με την είσοδο στο κρεβάτι των γονιών. Όχι ότι είναι απαγορευτικό , απλά θα σου κάνει τη ζωή πιο δύσκολη. Το σημαντικό είναι να τηρήσεις την ίδια τακτική για λίγες μέρες. Ελπίζω να βοήθησα. Μιλάω πάντα από προσωπικές εμπειρίες. Η καθε μάνα ξέρει καλύτερα τα όρια που θα θέσει...

Χμμμ!! τώρα κατάλαβα. Και πάλι το ίδιο θα γίνεται (μπορώ να υποθέσω). Θα φωνάζει λίγο, εσύ θα της μιλάς γλυκά και όλα τα σχετικά.. Απλά θα χρειάζεται περισσότερος χρόνος μαζί της. Και αντιλαμβάνομαι τη δυσκολία. Θα σου πρότεινα τις πρώτες μέρες να μην τη πάρετε στο κρεβάτι σας. Κάτσε δίπλα της μέχρι να κοιμηθεί , έτσι ώστε να μην συνδυάσει το κόψιμο της πιπίλας με την είσοδο στο κρεβάτι των γονιών. Όχι ότι είναι απαγορευτικό , απλά θα σου κάνει τη ζωή πιο δύσκολη. Το σημαντικό είναι να τηρήσεις την ίδια τακτική για λίγες μέρες. Ελπίζω να βοήθησα. Μιλάω πάντα από προσωπικές εμπειρίες. Η καθε μάνα ξέρει καλύτερα τα όρια που θα θέσει...

Άμα την κόψουμε τώρα ...όσο είναι ακόμα στην κούνια δε θα έχουμε πρόβλημα!

Γενικά όταν θα πάει σε κρεββάτι θα υπάρχει πρόβλημα πιστεύω και το κακό είναι ότι όταν κάθομαι δίπλα της δεν κοιμάται ... ξαγρυπνάει. Δεν κοιμάται με κανέναν μας ... και στο κρεβάτι μας πάλι με τίποτα. Οπότε φοβάμαι ότι απλά θα έρχεται σ' εμάς για να παίξει ... κι ενώ κοιμάται στις 8-8:30 τώρα θα καταλήξει να κοιμάται στις 12!

azHYp2.png

vwuep3.png

Γενικά όταν θα πάει σε κρεββάτι θα υπάρχει πρόβλημα πιστεύω και το κακό είναι ότι όταν κάθομαι δίπλα της δεν κοιμάται ... ξαγρυπνάει. Δεν κοιμάται με κανέναν μας ... και στο κρεβάτι μας πάλι με τίποτα. Οπότε φοβάμαι ότι απλά θα έρχεται σ' εμάς για να παίξει ... κι ενώ κοιμάται στις 8-8:30 τώρα θα καταλήξει να κοιμάται στις 12!

Το σκέφτομαι λίγο.... Θα επανέλθω με καμιά καλή ιδέα...

• 2 εβδομάδες μετά...

Καλημέρα. Θα σας πω τη δική μου μέθοδο η οποία έπιασε μέσα σε μια -δυο μέρες. Πέρσι το καλοκαίρι οι μικρές μου ήταν 2,5 ετών. Είχαμε πάει στο χωριό και όταν γυρίσαμε, κόψαμε τις πιπίλες στην άκρη. Όταν τις ζήτησαν και διαπίστωσαν ότι ήταν τρύπιες, τους είπαμε ότι τις δάγκωσε κάποιο ποντικάκι στο χωριό. Τις έβαζαν στο στόμα, αναγούλιαζαν και τις έβγαζαν, οπότε απο την άλλη μέρα και μετά δεν τις ξαναέβαλαν στο στόμα. Καμιά φορά τις θυμούνταν αλλά με την ιστορία του ποντικιού τις άφηναν.

Δεν περίμενα ποτέ ότι θα ήταν τόσο εύκολο!

Διαφημίσεις

ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΤΑ 3, ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ Η ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΠΙΠΙΛΑΣ, ΘΑ ΕΧΕΙ ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ.

μην τρομαζετε τα παιδια λεγοντας τους για σιδεράκια κια στραβα δόντια.

αν η χρηση της πιπίλας δεν ξεπερναει τις 10 ωρες την ημερα (στον υπνο δηλαδη) δεν εχουν προβλημα να στραβωσουν τα δοντια τους.

φανταστειτε να τα εχετε τρομαξει με σιδερακια και τελικά να βαλουν (που ολα τα παιδιπα βαζουνε, ανεξαρτητα χρησης πιπιλας ή όχι). αντε να τους βγαλεις απο το μυαλό, ολο το παραμυθι που εχουν πλάσει...

πειροριστε το χρονο χρησης της μονο στον υπνο.

age.png

Άμα την κόψουμε τώρα ...όσο είναι ακόμα στην κούνια δε θα έχουμε πρόβλημα!

Το σκέφτομαι λίγο.... Θα επανέλθω με καμιά καλή ιδέα...

Βέρα, τι έγινε κορίτσι μου... είχατε καμιά αλλαγή??? ξεκίνησες το κόψιμο?? Πριν από λίγο, άκουσα και έναν άλλο τρόπο από μια φίλη .... δεν μου πολυαρέσει αλλά επειδή κάθε παιδί είναι διαφορετικό, θα στην αναφέρω και εσύ θα κρίνεις... Έτριψε τη πιπίλα πάνω σε καυτερή πιπεριά... μην φανταστείς πολύ έτσι??? την ίδια στιγμή που η μικρή άλλαζε ύφος στο πρόσωπο... η μαμά της έλεγε "πω,πω κάτι έπαθε, χάλασε... πάμε κορίτσι μου να την πετάξουμε... και να σου δώσω λίγο χυμό να γλυκαθείς..." Έτσι, μια μια πιπίλα, εξαφανίστηκαν από το σπίτι....

Δεν έχω επιχειρήσει ακόμα ... νομίζω δεν είμαι έτοιμη. Μου είπε η γιατρός ότι όταν αποφασίσω πρέπει να μην κάνω πίσω με τίποτα οπότε το σκέφτομαι ακόμα.

Για πείτε μου βρε κορίτσια ... να το επιχειρήσω ή ειναι νωρίς??? Έχει πολύ εξάρτηση από την πιπίλα αλλά έχω καταφέρει και την έχουμε μόνο στο ύπνο και στο αυτοκίνητο κάποιες φορές. Μόλις ξυπνάμε τη βάζουμε για ύπνο για να ξεκουραστεί κι αυτή. Απλά το βράδυ δε νοείται να μην πάρει πιπίλα. Δηλαδή μόλις ξεκινήσουμε διαδικασίες ύπνου το πρώτο πράγμα που λέει είναι : "Την πιπίλα μου και το σεντόνι μου θέλω". Το βράδυ επίσης πολλές φορές της τη βγάζω ή την πετάει μόνη της αλλά ξυπνάει πολλές φορές μέσα στη νύχτα και την ξαναβάζει. Δεν ξέρω τι θα γίνει αν ξυπνήσει και μέσα στον ύπνο της δεν την βρει. Φοβάμαι βασικά ότι θα μου χαλάσει τον ύπνο της. Και τα πάμε καλά (κοιμάται σερί 10-11 ώρες εδώ και πάρα πολύ καιρό). Έχω και τη μητέρα μου που μου λέει: "μην της την κόψεις ακόμα γιατί θα σου κόψει τον ύπνο της όπως σου έκοψε το γάλα όταν έκοψες το μπιμπερό (το οποίο δεν είναι αλήθεια κατά τη γνώμη μου ... απλά έχει μειώσει το γάλα τώρα τελευταία άσχετα από το μπιμπερό)".

Από την άλλη αν περιμένω κι άλλο θα πάει μετά το καλοκαίρι που θα είναι σχεδόν 3 (το καλοκαίρι θέλω να κόψω την πάνα) και μετά μπορεί να είναι πιο δύσκολο ... δεν είναι σωστό αυτό που λέω?

Δεν ξέρω τι να κάνω ....

azHYp2.png

vwuep3.png

Κόψαμε την πιπίλα όταν ο μικρός μου ήταν ακριβώς 2 ετών. Είχε κι αυτός την πιπιλα μόνο στον ύπνο και την έψαχνε πολλές φορές μέσα στη ΄νύχτα και μάλιστα φώναζε εμένα να του τη βρω και μετά επρεπε να ξαπλώσω δίπλα του για να ξανακοιμηθεί......Πήρα την ιδέα από το φόρουμ και ακολούθησα τη συμβουλή ΄λαλλων μαμάδων και του ψαλίδισα τη θηλή. Έτσι όταν την αναζήτησε το βράδυ πριν πάμε για ύπνο, τη βρήκε σίπλα στο μαξιλάρι του αλλα δεν του άρεσε! "Μαμά είμαι μένη!". δηλ. χαλασμένη. έκανα τη ξαφνιασμένη, του είπα να την πετάξει στα σκουπίδια και ότι θα του έδινα κι άλλη. Το έκανε και δυστυχώς συνειδητοποίησε ότι και η άλλη και η τρίτη ήταν χαλασμένες!Τοπυ εξήγησα ότι μάλλον χάλασαν γιατί τιε χρησιμοποιπούσε πολύ και τώρα που μεγάλωσε δεν τις χρειαζότανε.Του είπα ότι μπορεί να τις κρατήσει αν θέλει στο χεράκι του και εγω θα είμαι δίπλα του για να κοιμηθεί. Ετσι και έγινε. Ούτε φωνές, ούτε κλάματα!!!Δεν μπορούσε να τα βάλει μαζί μου γιατί όποτε μου τη ζητούσε του την έδινα αλλά εκείνη είχε πια χαλάσει!Μόνο που πήγαινα συχνά κοντά του το βράδυ γιατί με παράπονο μου έλεγε ότι είναι μένη η πιπιλα! Για καμια βδομάδα τις κουβαλούσαμε κανονικά μαζί μας τις πιπίλες, όπως παλιά απλά δεν τον ικανοποιούσαν μέχρι που δέχτηκε να τις πετάξουμε όλες. Βέβαια από λίγο καιρό πριν καθώς ζωγραφίζαμε μάθαμε την έννοια του χαλασμένου μαρκαδόρου, τον οποίο πετούσαμε στα σκουπίδια και αυτό μας βοήθησε αρκετά!!! όντως δεν πρέπει να κάνεις πίσω αν αποφασίσεις να την κόψετε.

Δεν έχω επιχειρήσει ακόμα ... νομίζω δεν είμαι έτοιμη. Μου είπε η γιατρός ότι όταν αποφασίσω πρέπει να μην κάνω πίσω με τίποτα οπότε το σκέφτομαι ακόμα.

Δεν ξέρω τι να κάνω ....

Συμφωνώ... όταν το αποφασίσεις θα πρέπει να είσαι σταθερή και υπομονετικιά... κάθε καινούρια αλλαγή στα παιδιά χρειάζεται την υπομονή και την επιμονή μας... έτσι μαθαίνουν και τη σταθερότητα.

Και κάτι άλλο... δεν υπάρχουν προτεραιότητες στο ποιο θα κόψετε πρώτο... την πιπίλα ή την πάνα... μην αγχώνεσαι... πάρτο απόφαση και δες ποιος τρόπος από όλους αυτούς που σου προτείναμε όλες οι μαμάδες πιστεύεις ότι ταιριάζει καλύτερα στο παιδί σου....

Διαφημίσεις

Κόψαμε την πιπίλα όταν ο μικρός μου ήταν ακριβώς 2 ετών. Είχε κι αυτός την πιπιλα μόνο στον ύπνο και την έψαχνε πολλές φορές μέσα στη ΄νύχτα και μάλιστα φώναζε εμένα να του τη βρω και μετά επρεπε να ξαπλώσω δίπλα του για να ξανακοιμηθεί......Πήρα την ιδέα από το φόρουμ και ακολούθησα τη συμβουλή ΄λαλλων μαμάδων και του ψαλίδισα τη θηλή. Έτσι όταν την αναζήτησε το βράδυ πριν πάμε για ύπνο, τη βρήκε σίπλα στο μαξιλάρι του αλλα δεν του άρεσε! "Μαμά είμαι μένη!". δηλ. χαλασμένη. έκανα τη ξαφνιασμένη, του είπα να την πετάξει στα σκουπίδια και ότι θα του έδινα κι άλλη. Το έκανε και δυστυχώς συνειδητοποίησε ότι και η άλλη και η τρίτη ήταν χαλασμένες!Τοπυ εξήγησα ότι μάλλον χάλασαν γιατί τιε χρησιμοποιπούσε πολύ και τώρα που μεγάλωσε δεν τις χρειαζότανε.Του είπα ότι μπορεί να τις κρατήσει αν θέλει στο χεράκι του και εγω θα είμαι δίπλα του για να κοιμηθεί. Ετσι και έγινε. Ούτε φωνές, ούτε κλάματα!!!Δεν μπορούσε να τα βάλει μαζί μου γιατί όποτε μου τη ζητούσε του την έδινα αλλά εκείνη είχε πια χαλάσει!Μόνο που πήγαινα συχνά κοντά του το βράδυ γιατί με παράπονο μου έλεγε ότι είναι μένη η πιπιλα! Για καμια βδομάδα τις κουβαλούσαμε κανονικά μαζί μας τις πιπίλες, όπως παλιά απλά δεν τον ικανοποιούσαν μέχρι που δέχτηκε να τις πετάξουμε όλες. Βέβαια από λίγο καιρό πριν καθώς ζωγραφίζαμε μάθαμε την έννοια του χαλασμένου μαρκαδόρου, τον οποίο πετούσαμε στα σκουπίδια και αυτό μας βοήθησε αρκετά!!! όντως δεν πρέπει να κάνεις πίσω αν αποφασίσεις να την κόψετε.

μάλλον αυτή την τακτική θα ακολουθήσουμε τελικά ...

azHYp2.png

vwuep3.png

• 2 εβδομάδες μετά...

Λοιπόν κορίτσια σήμερα που πήγα να πάρω τη μικρή από το σταθμό μου είπαν οι κοπέλες ότι σήμερα κοιμήθηκε χωρίς πιπίλα γιατί και καλά την έχασαν το Πάσχα (αφήναμε μια πιπίλα στο σταθμό). Κοιμήθηκε μου είπαν μια χαρά αλλά ξύπνησε πιο νωρίς από άλλες φορές.

Μόλις γυρίσαμε σπίτι λοιπόν ψαλίδισα τις 2 πιπίλες που είχαμε στο σπίτι και επειδή την είχα προειδοποιήσει μέρες τώρα να μην τις δαγκώνει δυνατά γιατί θα τις κόψει, μόλις τις έβαλε στο στόμα μου είπε με παράπονο ότι χάλασαν και ζητούσε από το μπαμπά της να τις φτιάξει... το λυπήθηκα το καϊμένο. Αφού τις μασούλισε αρκετά και κατάλαβε ότι δεν τις αρέσουν έτσι, πήγε και τις πέταξε στα σκουπίδια. Την ώρα όμως που έπεσε για ύπνο σπάραξε η καρδιά μας. Τι παράπονο την έπιασε δε λέγεται. Έκλαιγε και έλεγε ότι δε μπορεί να κοιμηθεί. Έκατσε ο μπαμπάς της καμιά ώρα δίπλα της και τελικά μόλις πριν λίγο κοιμήθηκε. Το βράδυ είμαι σίγουρη ότι θα ξυπνάει και θα τη ζητάει γιατί αυτή μέσα στον ύπνο της την έβρισκε και την ξαναέβαζε. Καλό κουράγιο μας βασικά ... και ελπίζω να μην κόψουμε την πιπίλα και αποκτήσουμε άλλα χούγια (όπως το να μας χαϊδεύει μία ώρα ο μπαμπάς το βράδυ για να κοιμηθούμε)!!!!

Πάντως είναι πολύ σκληρό το όλο σκηνικό ... εγώ το λυπήθηκα το κακόμοιρο. Δε μπορούσε και να πει τίποτα γιατί αυτή υποτίθεται τις είχε κόψει με τα δόντια της. μου είπε μόνο να ψωνίσουμε άλλη και της είπα ότι δεν μας δίνουν πια στα μαγαζιά γιατί έχουμε μεγαλώσει. Μόνο στα μωρά πουλάνε. Αυτό την πλήγωσε πολύ!!!!

azHYp2.png

vwuep3.png

...για μενα ηταν η πιο δυσκολη στιγμη .....το κοριτσακι μου (2 ετων) χτυπιοταν κατω!!!!....αφου το παρομοιασαμε με εξαρτημενο που θελει τη δοση του.....

Τελος καλο ολα καλα ομως......χρειαζεται ΜΕΓΑΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ..........

ΒΑΣΙΛΙΚΗ....ΛΑΤΡΕΙΑ ΜΟΥ!!!!!!29.11.03

ΛΙΟΝΤΑΡΑΚΙ ΜΟΥ...ΑΝΤΡΑΚΙ ΜΟΥ !!!!!!04.08.10

Βέρα καλησπέρα και καλή αρχή... να θυμάσαι κάθε αρχή και δύσκολη... και φυσικά στεναχωριέσαι και το λυπάσαι το μικρούλι... αλλά είναι όχι μόνο για το καλό της αλλά και για την ανάπτυξη της... είναι από τα πρώτα βήματα της απεξάρτησης του μωρού που μεγαλώνει και γίνεται παιδάκι... πρόσεξε μην οπισθοχωρήσεις...μετά θα είναι χειρότερα...και κάτι άλλο... κάποτε μια ξαδέρφη μου που έχει πλέον μεγάλα παιδιά μου είπε και μου έκανε τρομερή εντύπωση "να τα αγαπάς τα παιδιά αλλά να μην τα λυπάσαι_ χρειάζονται την αγάπη μας όχι τον οίκτο μας" . Δεν θα σου πω ότι στην αρχή το κατάλαβα αλλά μεγαλώνοντας και μαθαίνοντας με τα παιδιά μου, ανακάλυψα ότι όντως στην αληθινή αγάπη δεν χωράει ο οίκτος. Για αυτό μην λυπάσαι... η προσπάθεια που κάνεις σε αυτό το βήμα και αργότερα και σε άλλες δραστηριότητες το κάνεις από αγάπη και είναι το καλύτερο για το παιδάκι σου...μη βάζεις τύψεις στο μυαλό σου και στεναχωριέσαι...

Σας εύχομαι να έχετε μια όμορφη και ήσυχη νύχτα!!!!!! Καληνύχτα και όνειρα γλυκά!!!!

Ευχαριστώ πολύ κορίτσια! θα σας ενημερώσω αύριο.

mama maria συμφωνώ απόλυτα μαζί σου αλλά είναι δύσκολο να μη στεναχωρηθείς αν ακούς το παιδί σου να σε παρακαλάει για κάτι που μπορείς να του το κάνεις αλλά δεν πρέπει. Γιατί να πρέπει να την κόψουμε την πιπίλα? Έπρεπε να κάνει κακό? Όλα τα ωραία πρέπει να κάνουν κακό?

Τέλοσπάντων ... καληνύχτα σας ... κι εύχομαι να μην υποφέρει πολύ η ζουζούνα μου το βράδυ!

azHYp2.png

vwuep3.png

Μόλις γυρίσαμε σπίτι λοιπόν ψαλίδισα τις 2 πιπίλες που είχαμε στο σπίτι και επειδή την είχα προειδοποιήσει μέρες τώρα να μην τις δαγκώνει δυνατά γιατί θα τις κόψει, μόλις τις έβαλε στο στόμα μου είπε με παράπονο ότι χάλασαν και ζητούσε από το μπαμπά της να τις φτιάξει... το λυπήθηκα το καϊμένο. Αφού τις μασούλισε αρκετά και κατάλαβε ότι δεν τις αρέσουν έτσι, πήγε και τις πέταξε στα σκουπίδια. Την ώρα όμως που έπεσε για ύπνο σπάραξε η καρδιά μας. Τι παράπονο την έπιασε δε λέγεται. Έκλαιγε και έλεγε ότι δε μπορεί να κοιμηθεί. Έκατσε ο μπαμπάς της καμιά ώρα δίπλα της και τελικά μόλις πριν λίγο κοιμήθηκε. Το βράδυ είμαι σίγουρη ότι θα ξυπνάει και θα τη ζητάει γιατί αυτή μέσα στον ύπνο της την έβρισκε και την ξαναέβαζε. Καλό κουράγιο μας βασικά ... και ελπίζω να μην κόψουμε την πιπίλα και αποκτήσουμε άλλα χούγια (όπως το να μας χαϊδεύει μία ώρα ο μπαμπάς το βράδυ για να κοιμηθούμε)!!!!

Πάντως είναι πολύ σκληρό το όλο σκηνικό ... εγώ το λυπήθηκα το κακόμοιρο. Δε μπορούσε και να πει τίποτα γιατί αυτή υποτίθεται τις είχε κόψει με τα δόντια της. μου είπε μόνο να ψωνίσουμε άλλη και της είπα ότι δεν μας δίνουν πια στα μαγαζιά γιατί έχουμε μεγαλώσει. Μόνο στα μωρά πουλάνε. Αυτό την πλήγωσε πολύ!!!!

τι βασανιστηρια ειναι αυτα ρε γμτ, για τα καημενα!!!!

οσο σκεφτομαι και τη δικια μου, που εχει κολλημα με τις πιπιλες της... :( προς το παρον, δεχεται να την αφησει σπιτι και δεν γκρινιαζει, μονο οταν βγαινουμε εξω...

μολις μπουμε σπιτι και βγαλουμε μπουφαν και παπουτσια, σκαρφαλωνει στη καρεκλα για να παρει απο τον παγκο της κουζινας το 'πιπι' της..

ολοι εχουν πεσει πανω μου για να της την κοψω...

εγω δεν το βλεπω τοσο τραγικο.... αφου την παρηγορει, την ευχαριστει....

μετα τα 2μιση... βλεπουμε..

Εγώ θα ήθελα να της την κόψω και ήμαστε σε καλό δρόμο, την ήθελε μόνο στον ύπνο... ώσπου γέννησα! Από τότε που ήρθε το μωρό σπίτι, η μικρή - μεγάλη μου κυκλοφορεί παντού με την πιπίλα και την κουβέρτα της (με την οποία κοιμάται). Την λυπάμαι και στενοχωριέμαι που νιώθει "παρατημένη" τώρα (παρόλο που μόνο με αυτήν ασχολούμαστε, εκτός απ'όταν θηλάζω), και την αφήνω.

Αλλά σήμερα βρήκα τη μια πιπίλα κομμένη από τα κοφτερά της δοντάκια - τίθεται πλέον και θέμα ασφαλείας. Αν καμιά μέρα κόψει κανένα μεγάλο κομμάτι και πάει να πνιγεί, τι γίνεται;

τι βασανιστηρια ειναι αυτα ρε γμτ, για τα καημενα!!!!

οσο σκεφτομαι και τη δικια μου, που εχει κολλημα με τις πιπιλες της... :( προς το παρον, δεχεται να την αφησει σπιτι και δεν γκρινιαζει, μονο οταν βγαινουμε εξω...

μολις μπουμε σπιτι και βγαλουμε μπουφαν και παπουτσια, σκαρφαλωνει στη καρεκλα για να παρει απο τον παγκο της κουζινας το 'πιπι' της..

ολοι εχουν πεσει πανω μου για να της την κοψω...

εγω δεν το βλεπω τοσο τραγικο.... αφου την παρηγορει, την ευχαριστει....

μετα τα 2μιση... βλεπουμε..

Μικρή είναι ακόμα η δικιά σου. Καλό είναι απλά να της την περιορίσεις μόνο στον ύπνο. Είναι μια αρχή. Κι εμένα έτσι την είχε όλη μέρα και της την έκοψα την ημέρα πολύ νωρίς. Της είπα ότι πρέπει να τη βάζει στο κρεββατάκι της να ξεκουράζεται μόλις ξυπνάει για να μπορεί να την έχει συντροφιά το βράδυ. Μόνο το βράδυ και το μεσημέρι στον ύπνο την είχε και στο αυτοκίνητο. Αλλά κόψαμε και το αυτοκίνητο πρόσφατα κι ελπίζω τώρα να την κόψαμε και στον ύπνο!!!

azHYp2.png

vwuep3.png

Εγώ θα ήθελα να της την κόψω και ήμαστε σε καλό δρόμο, την ήθελε μόνο στον ύπνο... ώσπου γέννησα! Από τότε που ήρθε το μωρό σπίτι, η μικρή - μεγάλη μου κυκλοφορεί παντού με την πιπίλα και την κουβέρτα της (με την οποία κοιμάται). Την λυπάμαι και στενοχωριέμαι που νιώθει "παρατημένη" τώρα (παρόλο που μόνο με αυτήν ασχολούμαστε, εκτός απ'όταν θηλάζω), και την αφήνω.

Αλλά σήμερα βρήκα τη μια πιπίλα κομμένη από τα κοφτερά της δοντάκια - τίθεται πλέον και θέμα ασφαλείας. Αν καμιά μέρα κόψει κανένα μεγάλο κομμάτι και πάει να πνιγεί, τι γίνεται;

Αφού γέννησες άστο τώρα ... δε γίνεται ...

Είναι όμως και μικρούλα ... δεν πειράζει.

Γι' αυτό εγώ ήθελα να το κάνω τώρα για να ξεμπερδεύω μήπως μείνω έγκυος στο 2ο ... (που δεν έχουμε βέβαια αποφασίσει ακόμα αν θέλουμε). Αλλά έχουμε πολλές αλλαγές ακόμα μπροστά μας και πρέπει μία μία να φεύγουν ...

azHYp2.png

vwuep3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...