Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

πολυ κλαμα ξαφνικα!!!


Recommended Posts

Παω να σκάσω...ο μικρός είναι 3,5 μηνών κ ήταν ένα ήσυχο καλό όλο μωράκι. Ξαφνικά από χθες κλαίει συνεχεια,ηρεμεί μόνο στο στήθος -θηλάζει αποκλειστικα- κ οταν τον έχω αγκαλιά κ περπατάω. Α κ οταν κοιμάται. Δυσκολεύεται πολύ όμως να κοιμηθεί ενώ δεν το χαμε αυτό το θέμα. Το κακό είναι ότι οταν τον αφήσω κατω κλαίει σπαραχτικα. Κάνει λες κ πονάει κ δε ξςρω που; μύξες δεν έχει ούτε πυρετό. Μόνο που ενώ έκανε πάντα 2-3 φορές τη μέρα κακά χθες δεν έκανε παρα μόνο κάτι σταγόνες ούτε σημεραα έχει κάνει ως τώρα. Τι μπορεί να έχει; η παιδίατρος μου πε να του δοκιμάσω λίγο χαμομήλι αν κ φοβάμαι γιατί δε του χω δώσει ποτέ μπιμπερό. Ακομα κ την ώρα που κοιμάται καμία φορα ουρλιάζει λες κ τον τσίμπησε κάποιος. Πόνος δεν είναι αυτό; να πω ότι τελευταία φορα υον είδε παιδίατρος την προηγ Τετάρτη που έκανε εμβόλιο,δεν εοχε κάτι μας είπε όμως ότι ηταν πρησμένα τα ούλα του χωρίς αυτό να σημαίνει λέει ότι βγάζει δόντια απλά μαλλον τα ετοιμάζει εσωτερικά. Να ναι απ' αυτό;

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Δωσε χαμομηλακι....εγω της δινω γιατι πινουμε αντιαναγωγικο κ ειχε σκληρα κακα σαν πλαστελινη 2 μερες κ ηρεμησε...μηπως εχει κολικους? εννοω μηπως τωρα το επιασαν ? γιατι εμας οταν ειχε ετσι εκλαιγε κ ηρεμουσε μονο στην αγκαλια κ με το χαμομηλι τους περασε ηρεμα καπως...εμας ειναι 3 μηνων κ 7 ημερων....κοντα σε εσας....εχει πρησμενα ουλα κ αρχιζουν δοντια,,,οχι οτι θα βγουν αυριο αλλα την ειδε η γιατρος....εμεις αποστειρωνουμε κ βαζουμε πιπιλα στο ψυγειο κ της την δινω....γιατι βαζει κ χερακια στο στομα κ ειναι καλυτερα η πιπιλα για να μην κανει ορθοδοντικα προβληματα...μολις μασουλα κατι παγωμενο ηρεμει...της πηρα κ μασουλητηρια που τα παγωνεισ στο ψυγειο...ειδικα για 3 μηνων,,,κ της αρεσει να τα μασουλαει...εμας βγαζει κ σαλια μερικες φορες....

Link to comment
Share on other sites

αλμα αναπτυξης???Τα μωράκια περνούν αναπτυξιακά άλματα.

 

Επειδή όμως κάθε μωρό είναι ξεχωριστό και διαφορετικό, δεν παίρνουν όλα τα μωρά με την ίδια ένταση τα άλματα.

 

Στο αναπτυξιακό άλμα τα θηλάζοντα μωρά αυξάνουν την παραγωγή σύμφωνα με τις ανάγκες τους, ενώ τα μωρά που πίνουν ξένο γάλα μπορεί είτε να αυξήσουν την ποσότητα φαγητού είτε να τη μειώσουν για εκείνη την περίοδο.

 

Τα άλματα ανάπτυξης σε εβδομάδες:

 

  • η 5η
  • η 8η & η 9η
  • η 12η
  • η 15η-16η-17η-18η-19η συνεχόμενες με κορύφωση στην 17η
  • η 23η-24η-25η-26η με κορύφωση την 26η
  • η 29η-30η (άγχος αποχωρισμού/προσκόλληση)
  • η 34η-35η-36η-37η με κορύφωση την 36η
  • η 42η-43η-44η-45η-46η-47η με κορύφωση την 44η
  • η 51η-52η-53η-54η με κορύφωση την 53η
  • η 60η-61η-62η-63η-64η με κορύφωση την 62η-63η
  • η 71η-72η-73η-74η-75η με κορύφωση την 72η-73η

Στα άλματα ανάπτυξης τα βρέφη περνούν μια πολύ έντονη περίοδο που τα αναστατώνει. Ετοιμάζουν τα νέα τους κατορθώματα (μπουσούλημα,σήκωμα,περπάτημα,ομιλία) κι αυτό τα αναστατώνει,τα κάνει να φοβούνται και να αναζητούν την αγκαλιά της μητέρας τους. Μόνο εκεί νιώθουν ασφάλεια και σιγουριά!

Link to comment
Share on other sites

Κολικους είχαμε μέχρι 2 μηνών σχέδον είχαμε ηρεμήσει έδω κ καιρο. Είμαστε 16-17 βδομάδα άρα μπορεί όντως να ναι άλμα αναπτυξης χθες με ξεζουμησε αφού ρευοταν όλη μέρα απ' το πολύ γάλα. Θέμα παραγωγής πάντως δεν παίζει γιατί ενώ ένιωθα ότι είχα αδειάσει μετά από ώρες θηλασμού πιεσα το στήθος κ πετάχτηκε απέναντι. Θα δοκιμάσω αν είναι χαμομηλι κ θα αποστείρωση κανένα μασητικο απλά ανησυχώ μην έχει τπτ το παιδί.

Link to comment
Share on other sites

Προσπάθησα να δώσω χαμομήλι αλλά δεν πιάνει το μπιμπερό με τίποτα. Το πεταει έξω με τη γλώσσα του ακριβως όπως κάνει κ με την πιπίλα. Εντωμεταξύ μετά το απογευματινό γεύμα έβγαλε μια μεγαλουτσικη γουλιά στο ρέψιμο που αυτος δεν έβγαζε ποτέ. Στο επόμενο γεύμα το ιδιο. Μετά κοιμήθηκε κ ξύπνησε ουρλιάζοντας. Του δωσα πάλι στήθος κ κοιμάται πάλι. Τι στο καλό; να χει το στομάχι του; κακα τελικά δεν έκανε ούτε σημερα μόνο μια κουταλιά του γλυκού το απόγευμα.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...