Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αποφραγμένη σάλπιγγα ή όχι;;;

Recommended Posts

καλησπερα κοριτσια! ειμαι 23 χρονων κ ηδη με προβληματιζει το θεμα της υδροσαλπιγγας... πριν περιπου 1 χρονο ενας γυναικολογος τον οποιο ειχα επισκεφτει πρωτη φορα, μου διεγνωσε υδροσαλπιγγα αριστρερα, μου εδωσε αντιβιωση, αλλα μου ειπε οτι μαλλον ειναι χρονια κατασταση μετα απο ιστορικο που μου πηρε. Επισης μου ειπε οτι δεν μας πειραζει γιατι δεν εχουν κ οι δυο υγρο, κ οτι μπορω να συλλαβω κ με μια σαλπιγγα! Για δευτερη(κ τριτη) γνωμη πηγα σε αλλους 2 γυναικολογους οι οποιοι δεν μπορουσαν να την δουνε στον υπερηχο κ μου ειπαν οτι γενικα ειναι σπανιο. Επισης οτι ο γιατρος ισως ειδε κατι αλλο στον υπερηχο (εντρερο η καποιο μεγαλο αγγειο) ή υπηρχε υγρο κ αποσυμφωρηθηκε... Ο ενας επισης, μου τονισε οτι δεν μπορεις να διαγνωσεις με σιγουρια μια υδροσαλπιγγα μεσω υπερηχου! Σκεφτηκα την σαλπιγγογραφια αλλα μου ειπε οχι ακομα εφοσον δεν βλεπουμε κατι το ανησυχητικο... Εγω εδω κ ενα χρονο εχω τρελαθει το σκεφτομαι συνεχεια κ νομιζω οτι ή δεν το βλεπουν οι γιατροι, η οτι ισως εφυγε το υγρο ξεπρηστηκε αλλα παρολα αυτα παραμενει κλειστη η σαλπιγγα κ πολυ φοβαμαι κ για την αλλη! Εχω κανει 4 υπερηχουσ απο τοτε, ολα τελεια φυσιολογικα, αλλα εμενα μου χει κολλησει οτι δεν θα μπορεσω να κανω παιδακι! μ λενε οχι σαλπιγγογραφια κατευθειαν.. τι να κανω? ειναι ή ηταν καποια κοπελα σε παρομοια κατασταση? Αν κανω σαλπιγγογραφια κ οντως κατι δεν παει καλα θα πεθανω :cry: απο κει κ περα τι λυσεις υπαρχουν εκτως της εξωσωματικης?? Ειμαι σε μικρη ηλικια κ στεναχωριεμαι που ισως εχω τετοια προβληματα...συμβουλεψτε με σας παρακαλω πως να κινηθω κ αν υπαρχουν λυσεις.... ευχαριστω!!!

• 1 month later...

Διαφημίσεις

Καλημέρα!

Απ' ό,τι βλέπω έχει περάσει καιρός απο τη δημοσίευσή σου. Δεν ξέρω αν η απάντησή μου θα σου φανεί χρήσιμη, ελπίζω να έχει λυθεί το θέμα σου.

Η προσωπική μου εμπειρία έχει ως εξής: μετά απο αρκετό καιρό προσπαθειών για σύλληψη, απευθύνθηκα σε γυναικολόγο για εξετάσεις. Μετά τις ορμονικές, το σπέρμα, το τεστ ΠΑΠ και τον υπέρηχο (όλα αυτά τα ζήτησε/έγιναν στην πρώτη επίσκεψη) η αμέσως επόμενη εξέταση ήταν η σαλπιγγογραφία. Απ΄ό,τι μου είπε, είναι ο μόνος τρόπος για να δούμε σε αν η μήτρα και οι σάλπιγγες είναι σε καλή κατάσταση ή αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

Δεν ξέρω γιατί στη δική σου περίπτωση-και αφού η ίδια το θέλεις- δεν σου την κάνουν.

Όσον αφορά στη σύλληψη απο μια σάλπιγγα, όντως ισχύει πως είναι εφικτή. Αρκεί να διαβάσεις τις εμπειρίες των υπόλοιπων κοριτσιών στο forum**και θα πειστείς. Αλλά κι εγώ είμαι στη φάση που προσπαθώ να συλλάβω απο μια σάλπιγγα- γιατί η άλλη είναι κλειστή- χωρίς την επέμβαση του γιατρού, απλώς με έλεγχο της ωορρηξίας. Αν δεν έχουμε αποτέλεσμα, απ' ό,τι μου είπε, θα προχωρήσουμε σε φαρμακευτική αγωγή για την οποία όμως ακόμα δεν ξέρω λεπτομέρειες.

Καλό κουράγιο!

• 1 χρόνο μετά...

Κορίτσια καλημερα!θα ήθελα κι εγω με τη σειρά μου να σας παραθέσω το πρόβλημα μου και να ζητήσω τα "φώτα" σας!απο μικρη ειχα πολυκυστικες και πριν απο 3χρονια ειχα ενα συμβάν όπου έσπασε μια μεγάλη κύστη που ειχε δημιουργηθεί στις ωοθήκες μου!το πάλεψα για κάποιο καιρό με αντισυλληπτικά αλλα δεν ειχα αποτέλεσμα οποτε έκανα παρακεντηση.οταν έφυγαν οι κύστες με την παρακεντηση φάνηκαν εστίες καλπάζουσας ενδομητριωσης και για να μη σας τα πολυλογώ τελικα έκανα λαπαροσκόπηση και καπάκι arvekap για 3μηνες!οταν μετα απο ολα αυτα και μετα κόπων και βασάνων αδιαθετησα,έκανα σαλπιγγογραφια και το σκιαγραφικο πέρασε μονο απο τη μια σάλπιγγα!ο γιατρός μου είπε οτι η αλλη σάλπιγγα εχει υγρό αλλα δεν χρειάζεται να την αφαιρεσω απο τη στιγμή που δεν φαίνεται στον υπέρηχο!απο τοτε εχουμε κανει 4 μήνες προσπάθειες μόνοι μας και μια σπερματεγχυνση,χωρίς όμως αποτέλεσμα!οπως καταλαβαίνεται με εχουν ζώσει τα φίδια μηπως φταίει το θέμα με τη σάλπιγγα!σας παρακαλω,αν εχετε κάποια εμπειρία ή γνώση που θα μπορούσε να με βοηθήσει,θα το εκτιμούσα πολυ!

f51ep3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...