Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Σχολική γιορτή 28ης

Recommended Posts

Φέτος ο μικρός μου πάει νηπιαγωγείο. Ηρθε λοιπόν ο καιρός οπου θα γίνει η γιορτή για την 28η και τα παιδακια μαθαίνουν τα ποιηματάκια τους. Οι δασκάλες μας (με τις οποίες έχουμε πολύ καλή συνεργασία) προτίμησαν να επιλέξουν ένα σκέτσάκι ουσιαστικά το οποίο να μιλάει για την 28η με αναφορές όμως στο σήμερα. Ετσι ο γιος μου παριστάνει έναν νεαρό του σήμερα ο οποίος σχολιάζει πως οι παπούδες μας πολέμησαν για την ελευθερία αλλά εμείς σημερα βρησκόμαστε πάλι σε δυνη θέση (οικονομική- κοινωνική).

Απο την αρχη δε μου φάνηκε άσχημη ιδέα να πουν τα παιδια κάτι τέτοιο γιατι αν μη τι άλλο καλό είναι να σχετίζουμε το παρελθόν με το σήμερα. Ηρθε όμως ο γιος μου και μου είπε πως οι δασκάλες τον έβαλαν να πει μερικά λογάκια ακόμα (που δεν ειναι στο χαρτί που μου έδωσαν) τα οποία ειναι κάπως έτσι:

"μήπως μας ψεκάζει ο Θεός απο τον ουρανό;"

Επειδη μου φάνηκε εντελώς ασχετο, τον ρώτησα αν ειναι σιγουρος πως λέει κάτι τέτοιο το κείμενο του. Μου ειπε πως ειναι σιγουρος. Γενικά δεν λεει ψέματα και γι αυτο δεν μπορώ παρα να τον πιστεψω. Ομως αν οντως λεει κάτι τέτοιο το κειμενο, διαφωνω εντελως και δεν θελω να το πει το παιδι για δυο λόγους.

α) Το κομμάτι περι "ψεκασμού" το θεωρω μια "θεωρια συνομοσίας" η οποία δεν αφορά κανενα νηπιο. Ο καθένας μπορεί να πιστευει οτι θελει, αλλά το παιδι μου γιατι να το αναπαράγει? Και τί σχέση έχει με την 28η?

β) "Ο Θεος μας ψεκάζει". Το θεωρω απαράδεκτο! Εγω δεν ειμαι καμια βαθια θρησκευόμενη. Το αντίθετο θα έλεγα. Ομως δεν δέχομαι να λεει κανεις πως ο Θεος μας ψεκάζει. Εγω γνωριζω τον Θεο ως ελεήμονα και πάνω απ όλα μας διδάσκει την αγάπη. Δεν ειναι ο Θεος τιμωρός. Τουλάχιστον οχι ο Θεος στον οποίο πιστευουν οι Χριστιανοί.

Εννοειται πως τη Δευτερα θα μιλήσω με τις δασκάλες, αλλά πειτε μου ειμαι υπερβολική;

6/ 11/2007: Ο μικρός Πρίγκιπας!!!

24/3/2011: Η Μπουκίτσα μας!!!

Διαφημίσεις

Μηπως ο Θεος μας κοιταζει αντι μας ψεκαζει?

Εγω στις πανελλαδικες παρακουσα και αντι "τα ΄χαν παρει κατι στρατιωτες" εγω ακουσα "σ'ενα αμπαρι κατι στρατιωτες"

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...