Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Καλησπέρα σας.

 

Ονομάζομαι Κική και έχω δύο παιδιά, το μεγάλο 4 ετών και το μικρό 2,5 ετών.

 

Πηγαίνουν σε παιδικό σταθμό από πολύ μικρά και είναι πολυ πρόσχαρα και κοινωνικά παιδιά.

 

Ο μικρός μίλησε πάρα πολυ γρήγορα και πολύ σωστά, χωρίς λάθη από πολύ νωρίς, σε ηλικία 2 ετών μίλαγε κανονικά με χρόνους και πρόσωπα σωστά.

 

Φέτος λοιπον εδώ και 3 εβδομάδες περίπου, που έκλεισε ο παιδικός σταθμός άρχισε να τραυλίζει. Αρχισε να λέει μα μα μα μαμα, που που που που θα πάμε?,

για για γιατί? κλπ.

 

Στην αρχή καναμε ότι δεν το ακουμε, όμως μετά άρχισε να γίνεται όλο και πιο συχνά, και τώρα πια έχει αρχίσει να μην λέει μα μα μα, αλλά το πρώτο γράμμα ή συλαβή

την τραβάει δηλαδή μμμμμμαμά και τον βλέπω ότι προσπαθεί πολύ, συσπάται το προσωπό του και του βγαίνου και σάλια από την προσπάθεια...

 

Εχουμε τρελλαθεί σαν οικογένεια, έγινε ΤΟΣΟ ΞΑΦΝΙΚΑ και σε ένα παιδί με πολύ καλό προφορικό λόγο που έχουμε ταραχτεί πολυ.

 

Μπήκα στο διαδίκτυο και έψαξα για τον τραυλισμό και έχει όλα τα συμπτώματα.

 

Δεν μπορώ να καταλάβω τον λόγο που ξεκίνησε αυτό το πρόβλημα... το μονο που άλλαξε είναι το ότι έκλεισε ο παιδικός σταθμός...

 

Σας παρακαλώ βοηθείστε μας με όποιον τροπο μπορείτε γιατί ειλικρινά δεν ξέρουμε τι να κάνουμε (εννοώ μέχρι να πάμε σε κάποιον λογοθεραπευτή,

γιατί δεν πρόκειται να το αμελήσουμε), όμως η ψυχολογική συμπαράσταση θα μας έκανε πραγματικά καλό.

 

Ευχαριστώ πολύ

Κική

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Kalhspera Kikh, oxi oti exo kammia gnosh gia to thema, alla tha sou proteina na ksekinhsete apo to pio aplo kai aytonohto, ton paidiatro sas. Na tou to peite kai na dei to paidi ki apo ekei kai pera tha sas pei an prepei na pate se kapoion eidiko kai se poion.

 

Se katalabaino oti agxonesai alla prospathise na to deis hrema to thema.

Link to comment
Share on other sites

Μαριλένα χρονια σου πολλά αν γιορτάζεις σήμερα!

 

Σε ευχαριστώ πολυ για την απαντησή σου.

 

Την παιδίατρο την πήρα τηλεφωνο και μου είπε οτι είναι πολύ νωρίς και θα φύγει μονο του και γενικά μου μίλησε με ένα στυλ πολυ χαλαρό, δεν ξέρω πως να το πω, δεν με ρώτησε καν αν κάτι συνεβη.

Σαν να μην τρεχει τίποτα, εγώ όμως που το βιώνω κάθε μέρα και είναι έντονο από το πρωί ως το βράδυ φοβάμαι μην εδραιωθεί αυτή η κατάσταση και του γινει συνήθεια

και μετά είναι πολυ πιο δύσκολο να κοπεί.

 

Το κάνει ήδη 3 εβδομάδες περίπου και τώρα όλος ο κόσμος λείπει για διακοπές και δεν ξέρω τι να κάνω...

Link to comment
Share on other sites

Giortazo shmera kai se eyxaristo poly.

 

Brhka kai ayto :

Πως μπορούμε να βοηθήσουμε το παιδί που αρχίζει να εμφανίζει δυσχέρειες στη ροή;

 

Η απάντηση είναι διαφορετική για κάθε παιδί που τραυλίζει και απαιτείται λεπτομερής εκτίμηση της κάθε περίπτωσης για να δοθεί. Ωστόσο υπάρχουν κάποιες γενικές συμβουλές που έχουν αποδειχθεί χρήσιμες:

 

 

Μειώστε την ταχύτητα με την οποία μιλάτε στο παιδί. Εάν εσείς μειώσετε την ταχύτητα που μιλάτε, τότε και το παιδί θα πάψει να προσπαθεί να μιλήσει γρήγορα. Μην πείτε στο παιδί σας να μιλά αργά ή να μην βιάζεται. Μη σχολιάσετε τον τρόπο που μιλάει. Μη σχολιάσετε τον τρόπο που αναπνέει και ποτέ μην του υποδείξετε να ελέγξει την αναπνοή του. Η προσπάθεια ελέγχου μιας λειτουργίας που γίνεται αντανακλαστικά, όπως η αναπνοή και η ομιλία, μπορεί να έχει αντίθετα αποτελέσματα από τα επιδιωκόμενα. Σ’ αυτήν την ηλικία και φάση δεν θα πρέπει το παιδί να συνειδητοποιήσει τι κάνει όταν μιλά, ούτε να προσπαθήσει να βάλει σε έλεγχο την ομιλία του.

Κάνετε παύσεις στην ομιλία σας κατά τις οποίες το παιδί μπορεί να παρέμβει και να πει αυτό που θέλει.

Πολλές φορές η δυσχέρεια στη ροή συνυπάρχει με μια εξελικτική διαταραχή στο λόγο ή / και την ομιλία. Για να σας κατανοεί το παιδί χρησιμοποιείτε απλές και μικρές προτάσεις και κάνετε παύσεις ενδιάμεσα. Μη χρησιμοποιείτε δύσκολο λεξιλόγιο και φράσεις με συντακτική πολυπλοκότητα μεγαλύτερη από τις ικανότητες του παιδιού στην κατανόηση και στην έκφραση. Μη θέτετε υπερβολικούς , μη ρεαλιστικούς στόχους και μην έχετε υπερβολικές απαιτήσεις από το παιδί σε επικοινωνιακούς και γνωστικούς τομείς.

Βγάλτε το παιδί από τον ρόλο του “απαντητή”. Μειώστε τον αριθμό των ερωτήσεων που κάνετε. Αντί να απαιτείτε συνέχεια μία απάντηση από το παιδί σχολιάστε δυνατά αυτά που κάνει ή λέει δίνοντας βαρύτητα στο περιεχόμενο και όχι στον τρόπο της ομιλίας. Η επανάληψη αυτού που μόλις είπε το παιδί με κανονική ροή και σωστές παύσεις δίνει ένα σωστό πρότυπο ομιλίας, το χρόνο και το δικαίωμα στο παιδί να συνεχίσει, να εμπλουτίσει ή να διαπραγματευτεί αυτό που έλεγε.

Μη ζητάτε από το παιδί να δίνει «αναφορά»: π.χ. «πως τα πήγες στο σχολείο σήμερα;» Ξεκινήστε πρώτοι σχολιάζοντας την ημέρα σας και δώστε χρόνο στο παιδί να σας μιμηθεί αναφερόμενο στην δική του ημέρα.

Συζητάτε για πράγματα /αντικείμενα που υπάρχουν μπροστά στο παιδί ή γίνονται αυτήν τη στιγμή. Για το παιδί είναι πιο εύκολο να εκφραστεί λεκτικά για ό,τι συμβαίνει τώρα παρά για ό,τι συνέβη στο παρελθόν ή για αντικείμενα που δεν είναι μπροστά του ή είναι αφηρημένα. Εύκολη γνωστική διεργασία στη διατύπωση ενός μηνύματος σημαίνει ευκολότερη και ταχύτερη λεκτική διατύπωση και έλεγχο και επομένως ευκολότερη ροή κατά την ομιλία.

Το παιδί που τραυλίζει έχει ανάγκη να το ακούτε με προσοχή και με μεγάλη υπομονή. Προσπαθείστε να μην “κατεβάζετε” τα μάτια σας για όσην ώρα σας μιλά , να μην το διακόπτετε και να του δίνετε όσο χρόνο χρειάζεται για να ολοκληρώσει αυτό που λέει.

Αποφύγετε να ολοκληρώνετε εσείς τις λέξεις ή φράσεις που λέει όταν δυσκολεύεται. Κάτι τέτοιο προκαλεί μεγάλο εκνευρισμό γιατί διακόπτετε την ροή της ομιλίας του και γιατί έτσι αποφασίζετε εσείς για εκείνο τι θέλει να πει και το οδηγείτε σε παραίτηση από την προσπάθεια να σας διορθώσει αν άλλο λέτε εσείς και άλλο ήθελε να πει εκείνο. Ολοκληρώνοντας εσείς τις λέξεις /φράσεις του δίνετε την εντύπωση ότι πρέπει να βιαστεί και το ωθείτε στην παραίτηση της προσπάθειας επικοινωνίας.

Βοηθήστε το να συμμετέχει δίνοντάς του αναπόσπαστη προσοχή. Κλείστε την τηλεόραση ή το ραδιόφωνο όταν το παιδί σας μιλάει.

Δεν θα πρέπει να δείχνετε στο παιδί την αγωνία ή την αμηχανία σας για τον τρόπο που μιλάει. Εάν ωστόσο εκείνο εκφράσει κάποιο αρνητικό συναίσθημα για την ομιλία του, αναγνωρίστε του αυτή την ανησυχία και μην την ακυρώσετε με πλαστούς ισχυρισμούς όπως “ μα τι λες δεν το έχει προσέξει κανείς” ή “ποιος είπε κάτι τέτοιο”, προσέξτε όμως να μην ενισχύσετε την ανησυχία του με την δική σας αγωνία.

 

 

Rikse mia matia...

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ! ειλικρινά δεν ξέρω πως να σε ευχαριστήσω! την ημέρα της γιορτής σου ασχολείσαι με τα δικά μου προβληματα... πάω να διαβάσω αυτά που βρήκες.

 

Και πάλι σε ευχαριστώ πάρα πολυ!

 

Κική

Link to comment
Share on other sites

Κική χρόνια πολλά και καλώς ήρθες. Να χαίρεσαι την οικογένειά σου.

Σχετικά με το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις μπορείς να δεις και εδώ:

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=922

Ελπίζω να το ξεπεράσετε γρήγορα και όλα να πάνε καλά.

Δημήτρης 25/01/07

Εβελίνα 12/04/08

Χριστίνα 04/10/10

Link to comment
Share on other sites

Kikh se parakalo mhn ta ksanapeis ayta... Ego pou eimai poly agxotikh kai prhzo synexeia olo ton kosmo edo mesa ti na po ???

Giayto eimaste edo... kanoume oti mporoume h mia gia thn allh... Ax, telika poooooso dyskolo einai na megaloneis paidia... Ti na kanoume ? Kouragio kai makari ola na einai perastika !!!

Link to comment
Share on other sites

Kikh se parakalo mhn ta ksanapeis ayta... Ego pou eimai poly agxotikh kai prhzo synexeia olo ton kosmo edo mesa ti na po ???

Giayto eimaste edo... kanoume oti mporoume h mia gia thn allh... Ax, telika poooooso dyskolo einai na megaloneis paidia... Ti na kanoume ? Kouragio kai makari ola na einai perastika !!!

 

Πραγματικά, λίγο προσεκτικός αν είσαι σαν γονίος και δεν τα αφήνεις να "μεγαλώνουν μόνα τους" :evil:, πραγματικά τρελλαίνεσαι... αν τώρα είσαι και αγχωτικός τύπος με αυτά τα θέματα, όπως εγώ και απ ότι λες και εσύ :lol:, εκεί πια... με ζουρλομανδύα μας βλεπω από το άγχος 8) και πάλι ευχαριστώ πολυ!

 

Κική

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Μπήκα αλλά ήμουν μόνη μου :cry:

 

Δεν πειράζει, ίσως κάποια άλλη στιγμή σταθώ πιο τυχερή και είμαστε πολλές κοπέλες και τα πουμε για τα παιδάκια μας :D

 

Ευχαριστώ

 

Κική

Link to comment
Share on other sites

συσπάται το προσωπό του και του βγαίνου και σάλια από την προσπάθεια

αυτό είναι ένδειξη μεγάλης έντασης...

 

οπωσδήποτε διάβασε όλα τα πόστ εδώ http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=922 και αυτό που λέει για τον σύνδεσμο όπου μπορείς να πάρεις τηλέφωνο για να σου συστήσουν κάποιον.

επίσης, το κείμενο που παρέθεσε η Μαριλένα είναι πολύ σωστό.

εάν έχεις πρόβλημα να βρείς κάποιον λογοθεραπευτή ψάξε και στο

Γ Γλώσσα στο http://parents.org.gr/links/ εχει κάποια κέντρα, αλλά υπάρχουν πολλά πάντως.

 

μέχρι να πάτε οπωσδήποτε αναζήτησε κάπως τι μπορεί να τον άγχωσε.

πήγατε διακοπές? θα αφήσετε τα παιδιά κάπου? το ξέρουν? αυτή η αλλαγή σε ένα παιδί δύομισυ ετών μπορεί να φαντάζει τεράστια.

επίσης και το να μην έχεις καθόλου απαιτήσεις είναι σημαντικό πολύ. όπως θα είδες απο τα κείμενα ο τραυλισμός προέρχεται απο εσωτερικευμένο άγχος του να πετύχουν τα παιδιά πολλά πράγματα, που ίσως ακόμα η ηλικία και το σώμα τους δεν τα επιτρέπουν. ίσως η απώλεια της καθημερινής επαφής με τους φίλους του του προκάλεσε μεγάλο άγχος.

έχει φύγει κάποιο άλλο πρόσωπο? νταντά, μετακόμιση δική σας ή φίλου του? ο παιδικός εάν για αυτόν ήταν παρα πολύ σημαντικός και είχε εκεί κάτι που ίσως του λείπει στο σπίτι του, μπορεί σαν αποχωρισμός να του προκάλεσε μεγάλο άγχος.

νιώθει ανταγωνισμό με το μεγαλύτερο αδερφό του? (που ίσως τώρα που είναι εκεί μαζί συνέχεια -εάν είναι - δυσκολεύει τα πράγματα για αυτόν?- τους συγκρίνετε αρκετά σε θέματα προόδου?

δηλ. του έχετε πεί α κοίτα ο αδερφός σου μπορεί να κάνει αυτό - και να έχει νιώσει κατωτερώτητα?

μπορεί ολα αυτά να έρχονταν σε ισορροπία με τον παιδικό, και τώρα που σταμάτησε να μην ξέρει πως να την επαναφέρει.

εάν δεν είναι τίποτε απο αυτά, είναι λίγο περίεργο ξαφνικά να άλλαξε τόσο έντονα.

ο τραυλισμός συνήθως απο κάτι προκαλείται πάντως και σε αυτές τις ηλικίες μπορεί να είναι παροδικός κτλ.

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Μαρία σε ευχαριστώ πάρα πολύ!

 

Σήμερα το πρωί όταν ξύπνησε ήταν πάρα πολυ καλά! σχεδόν όπως πριν, πήραμε τόσο κουράγιο και χαρά!

 

Πήγαμε για μπάνιο και στη θάλασσα ήταν τέλεια! δεν κόμπιασε ουτε μια φορά, έκανε μεγάλες προτάσεις χωρίς να έχει πρόβλημα!

 

Με το που ήρθαμε στο σπίτι, ίσως από την κουραση, δεν ξέρω τι να πω... άρχισε πάλι τα ίδια, αλλα όχι τόσο πολυ να του βγαίνουν σάλια.

 

Στο αυτοκίνητο παίζουμε πάντα ένα παιχνίδι οπου λέω εγώ μια λέξη, μετά την λέει ο μπαμπάς και μετά τα παιδιά, με την σειρά,

λέγαμε λοιπον λέξεις όπως -σιδηρόδρομος-παπαγάλος-τσιμέντο-παγουρίνο-κομπολόι- και άλλες πιο απλές και τις έλεγε όλες πεντακάθαρα και σωστά!

 

Ειλικρινά δεν ξέρω τι να πω??? αφου σκέφτομαι μήπως το παιδί πιέζεται να μας ικανοποιήσει?

 

Ειδικά στο δεύτερο παιδί δεν έχω ποτέ δημιουργήσει τέτοια άγχη, γιατί λόγω έλλειψης χρόνου και λόγω του ότι τα ακουει από

το μεγαλύτερο αδερφάκι του δεν χρειάστηκε να κάτσω να του μάθω κάτι εγώ, όπώς έκανα με το μεγαλύτερο παιδί.

 

Μήπως ειναι ο χαρακτήρας του τέτοιος? αυτοπιέζεται?

 

Μας έχει πληγώσει αυτή η κατάσταση, εγω προσωπικά ψάχνω να δω τι έχω κάνει λάθος, ειναι ενα χαροπό παιδί,

που προσαρμόζεται σε ξένους χώρους, αφου φυσικά "κόψει κίνηση", γελαστό και ομιλητικό, τι έχω κάνει λάθος????????

 

Κική

Link to comment
Share on other sites

αυτοπιέζεται? η παρατήρησή σου είναι πιθανό να ισχύει.

 

ένα άλλο θέμα που είναι αποδεδειγμένο που δεν αλλάζει βέβαια κάτι στην δυσκολία/άγχος που νιώθει ένα παιδί, είναι ότι παιδιά με ιδιαίτερο ταλέντο/πολύέξυπνα παιδιά, έχουν πιο συχνά τραυλισμό απο ότι άλλα.

 

ο μηχανισμός είναι ίδιος, δηλ. το παιδί ξέρει ότι μπορεί περισσότερα, αλλά το σώμα του ακόμα λόγω ηλικίας, το εμποδίζει. έτσι μπαίνει σε μια εσωτερική πίεση και απογοήτευση για το ότι δεν τα καταφέρνει ακόμα.

 

το παιχνίδι αυτό που λες, είναι ακόμα δύσκολο για ένα παιδί δυόμισυ χρονών.

θα ήταν καλό δηλαδή να πείτε ας πούμε να υπάρχει κανόνας οι λέξεις να είναι δισύλλαβες/μικρές. όπως γάλα. κακά. γατί. σπίτι, κτλ. -

θα έλεγα καλύτερα θα ήταν να μην το κάνετε αυτο το παιχνίδι και να κάνετε αυτοσχεδιασμό στις λέξεις, δηλ

ποιος θα κάνει την πιο κουφή λέξη που δεν υπαρχει. ακόμα και αν αυτή δεν ακούγεται κανονικά δηλαδή. μπορεί να είναι απλώς ένα μούγγρισμα.

να κάνετε ότι επικοινωνείτε όπως τα μαιμουδάκια πχ.

με στόχο το αποτέλεσμα να μην είναι αποτέλεσμα σκέψης τόσο όσο περισσότερο έκφρασης.

αυτό που θέλετε είναι να χαλαρώσει και να μην αισθάνεται ότι πρέπει να πετύχει κάτι πχ με τα παιχνίδια που παίζετε ....!!! οι στόχοι να μην είναι στόχοι,... κατάλαβες?

μόνο έτσι θα δεί ότι δεν έχει τόση σημασία αν θα πεί κάτι σωστά και αν θα το καταφέρει.

 

δεν είναι ότι έχεις κάνει κάτι λάθος, είναι απλά ότι και ο ίδιος θέλει να καταφέρει τα όσα κάνετε εσείς οι μεγαλύτεροι. για αυτό το λόγο, ίσως είναι πολύ σημαντικό τώρα, να κατέβετε ένα επίπεδο σε αυτά που θεωρείτε ότι μπορεί να καταφέρει.

δεν είναι ότι δεν μπορεί,

αλλά ότι θα του κάνετε καλό με αυτό. μην θεωρείτε αυτονόητο ότι θα τα καταφέρνει όλα έτσι εύκολα γιατί αυτό μπορεί να είναι λόγος να πιεστεί απο μόνος του για να ανταποκριθεί.

και στο μεγαλύτερο παιδί σου δεν κάνετε κακό να γίνει κάτι τέτοιο (όπως πιό πάνω) - δεν θα πάει πίσω δηλαδή η ανάπτυξή του εάν παίζετε το παιχνίδι αυτό ή αλλα, με αυτό το τρόπο που αναφέρω.

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Link to comment
Share on other sites

Ειπα να πω ενα γεια και να σου πω την δικη μου εμπειρια.

 

από οτι ειδα σου προτειναν το τοπικ που αναφερεται η ιστορια μου ,αλλα συνοπτικα θα ηθελα να σου πω το εξης.

 

1. θα πρεπει κατάρχην να ηρεμησεις εσυ σα μανα και μετα και οι γυρω του.

η ψυχολογια σου εχει τεραστια σημασια. το παιδι πρεπει να βλεπει μια χουμενη μαμα η οποια δεν βλεπει τιπτοα το περιεργο στο παιδι της.

 

2. κατα πασσα πιθανοτητα το παιδι σου ήταν να το παθει αυτο. απλά βρέθηκε η αφορμη και του βγηκε. για να εισαι ομως βεβαία, πηγαινε το σε λογοθεραπευτη ή σε εναν παιδοψυχολογο. μολις σου πει οτι δεν ειχει τιποτα και θα περασει, τοτε θα δεις οτι ολα θα ειναι πιο ευκολα.

 

3. μιλα του με μικρες προτασεις

 

4. μην διορθωνεις

 

5. μην δειχνεις οτι περιμενεις να πει την λεξη σωστα, κανει κατι αλλο την ώρα που τραυλιζει κανε οτι βλεπεις κατι η χαμογέλα ή τεσπα μην τον αγχώνεις εκεινη την στιγμή με περιεργες και αυστηρες συμπεριφορες.

ειναι το πιο δυσκολο κομματι.

 

οσο πιο συντομα τον πατε σε ειδικο τοσο πιο ευκολο θα ειναι να το αντιμετωπισετε.

 

θελει πολυ υπομονη αλλα μολις το παιδι καταλαβει οτι δεν πειραζει που τραυλιζει θα ξεμπλοκαρει και θα του ειναι πιο ευκολο...

 

ελπιζω να σου πανε ολα καλα....

Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ πάρα πολυ όλες!

 

Ηδη σταματήσαμε να κάνουμε αυτό το παιχνίδι στο αυτοκίνητο, αν και ο μεγάλος το θέλει πολυ :( , θα μπορούσα να πω ότι ειμαστε κάπως καλύτερα, δηλαδή, φυσικά τραυλίζει κάθε μέρα, αλλά χθες και σήμερα, πολύ λίγες φορές και πλεον δεν κάνει καθόλου "μα μα μαμα", σταματάει μονος του, τον βλέπω ότι το σκέφτεται, ξέρετε πώς σηκώνουμε τα μάτια όταν κάτι σκεφτόμαστε (κάπως έτσι :roll: ) , παίρνει τον χρόνο του και άλλες φορές το λέει σωστά μετά την παύση και άλλες φορές το λέει με αρκετή πίεση "μμμαμά", μόνο μία φορα έβγαλε σαλάκια.

 

Ακολουθω τις συμβουλες σας μέχρι από αύριο να απευθυνθουμε σε ειδικό.

 

Η ερώτηση μου τώρα είναι: παιδοψυχίατρο και τι μπορεί να κάνει για ένα παιδί 2,5 ετών

 

ή

 

λογοθεραπευτή και επίσης τι ασκήσεις μπορεί να κάνει σε ένα παιδί 2,5 ετών?

 

Τι λέει η πείρα σας?

Link to comment
Share on other sites

Καλη σου μερα,

 

χαιρομαι που ολα πανε καλα με το μικρο σου... θα δεις οτι σε λ ιγο καιρο θα ειναι πολυ καλυτερα.

 

εφοσον εχει ήδη "ξεμπλοκαρει" το πιθανοτερο ειναι να μην του κανουνε τιποτα.

θα σου δωσουν οδηγιες και συμβουλες πως να το χειριστειτε και πιθανοτατα καποιες ασκησουλες....

 

ο παιδοψυχιατρος απλα θα δει απο καποιες κινησεις και συμπεριφορες οτι το παιδι σιγουρα δεν πασχει απο καποια αλλη παθηση (αυτισμος κλπ)

η λογοθεραπευτρια θα κρινει αν η περιπτωση του χρειαζεται καποια θεραπεια μαζι της ή απλα ασκησουλες μονοι στο σπιτι...

ειναι πολυ καλο να πατε να επισκεφτειτε και να δειτε τι θα σας πουνε....

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...