Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

"το μικρο σχολειο" στο Χαλανδρι?

Recommended Posts

Ειμαι σε αναζητηση νεου παιδικου για τον γιο μου 4 χρονων και την κορη μου 2 και1/2. Εχω δει καμμια δεκαρια παιδικους σταθμους και νομιζω πως τελικα ειμαι αναμεσα στο "μικρο σχολειο" στο Χαλανδρι και στη "λουλουδοχωρα". Σκεφτομουν και το "bloom" στη νεα κηφισια (μου εκανε πολυ καλη εντυπωση!) αλλα δυστυχως μας επεφτε αρκετα μακρια και δεν το τολμησαμε...

Μου φαινονται και οι δυο πολυ συμπαθητικοι. Ενα μικρο προβαδισμα δινω στο "μικρο σχολειο" μονο και μονο γιατι μου αρεσε πολυ η ιδιοκτητρια (φαινεται οτι ειναι δοσμενη σε αυτο που κανει, ηταν μαθητρια του piaget, δινει βαση κυριως στην ψυχολογικη και συναισθηματικη ωριμανση των παιδιων, χωρις πολλα "φρου φρου κι αρωματα") και η φιλοσοφια τους.

Εχει καποιος προσωπικη πειρα απο τον συγκεκριμενο παιδικο? Θα με βοηθουσε πολυ η γνωμη σας... πολλες φορες αλλιως φαινονται τα πραγματα κι αλλιως ειναι....

32e4p3.png

wdwIp3.png

Διαφημίσεις

Έχουν γραφεί διάφορα για το Μικρό Σχολειό εδώ, κάνε ένα search και θα βρεις και καλά και κακά.

Εμείς πάντως, εκεί πάμε, αρχίσαμε μόλις τη Δευτέρα! Τα παιδιά μου είναι 4 και 2,5. Η μία έχει ξαναπάει παιδικό, η άλλη όχι. Νομίζω ότι τους αρέσει πολύ και ξυπνάνε με όρεξη για σχολείο.

Αυτά που έχω δει για το σταθμό ως τώρα επιβεβαιώνουν την εντύπωσή σου. Γενικά το σκεφτόμουν πολύ καιρό να τα πάμε εκεί (πήγαινε εκεί ο σύζυγός μου και τα αδέλφια του). Πρόπερσι το συνέστησα σε μια γειτόνισσα που έστειλε το γιο της και είναι υπερ-ευχαριστημένη. Ε όταν δεν μας πήραν στο δημοτικό σταθμό, δεν το πολυσκέφτηκα.

Στείλε μου και π.μ. αν θέλεις.

Peony, σ' ευχαριστω για την απαντηση σου! Εκανα μια ερευνα στο φορουμ και δεν βρηκα και πολλα πραγματα γι' αυτο και ρωταω...

Τα παιδια μας ειναι στην ιδια ηλικια οποτε αν γραφτουμε θα ειμαστε συμμαθητες!

Λιγο οι αιθουσες κι αυτη η πλακα Καρυστου κατω δεν μου εκατσε καλα (φοβαμαι μην χτυπανε....) αλλα στην προσπαθεια μου να τα ζυγισω θεωρω οτι μετραει περισσοτερο να αναλαβει τα πρωτα βηματα τους στην σχολικη ζωη μια παιδαγωγος που να ενδιαφερεται να τους δωσει τις βασεις για να αναπτυξουν μια ισορροπημενη προσωπικοτητα και να ενταχθουν ομαλα στην ομαδα και την κοινωνικη-σχολικη ζωη, παρα να φιλοξενουνται στις τελειες εγκαταστασεις...

Εσυ που πηγες μαζι τους στις μερες προσαρμογης πως το ειδες το κλιμα? οι δασκαλες ειναι καλες? ειναι πολλα τα παιδακια?

Πολυ δυσκολη η αποφαση... ισως γιατι ειναι πολυ σημαντικη... ηδη περισυ την πατησαμε με τον μεγαλο... ελπιζω φετος να μη παθουμε τα ιδια...

32e4p3.png

wdwIp3.png

Τα παιδάκια δεν φαίνεται να είναι πολλά, αν και δεν ξέρω να σου πω ακριβες νούμερο. Είναι σίγουρα λιγότερα απ'ό,τι στο δημοτικό σταθμό που πηγαίναμε πέρυσι. Οι δασκάλες μια χαρά μου φάνηκαν, βέβαια είναι νωρίς για να έχω άποψη.

Τώρα, εμένα η πλάκα Καρύστου μου αρέσει, γενικά μου πάει το στυλ του σχολε\ίου κι από αισθητική άποψη... έχει χαρακτήρα (περί ορέξεως ...:lol:).

Στην προσαρμογή, καλό το κλίμα. Οι μητέρες ήμαστε τις πρώτες ημέρες απ'εξω (στον κήπο), ώστε σε περίπτωση που πανικοβαλλόταν ένα παιδάκι να δει αμέσως τη μαμά του, ωστόσο - και σωστά- δεν μπαίναμε στις τάξεις για να μην αναστατώνουμε όλα τα παιδάκια. Σιγά σιγά και ανάλογα με το παιδί, αραιώσαμε. Μια άλλη φορά η διευθύντρια κάθησε μαζί μας και συζητούσαμε για τη διαπαιδαγώγηση κτλ. Εμένα μου φαίνεται ότι έχει τεράστιο μεράκι για αυτό που κανει.

Δυστυχώς κι εγω μόνο πρώτες εντυπώσεις έχω, οπότε μάλλον δεν βοηθά και πολύ. Αυτό που με χαροποιεί είναι ότι τα παιδιά μου το έχουν πάρει πολύ θετικά (και η πρώτη που αφησε το παλιό της σχολείο, τους φίλους της και τις δασκάλες της, και η δεύτερη που δεν έχει ξαναπάει).

• 2 εβδομάδες μετά...

Θα μπορούσε να μου πει καποιος το site τους για να παρω από εκεί μια πρώτη εικόνα?

Εχω ψάξει όλο το Google και δεν βρίσκω τίποτα, μόνο τα τηλέφωνά τους.

Ευχαριστώ.

Διαφημίσεις

• 6 months later...

καλησπερα

εχουμε κατι νεοτερο για το μικρο σχολειο στο χαλανδρι?

αυτο ειναι το site τους?

http://www.tomicroscholio.gr/index.php?option=com_aicontactsafe&view=message&layout=message&pf=1&Itemid=3〈=el#

pasxalitsa v

το καλύτερο δώρο της ζωής μας...είναι ΕΔΩ!!!

kALOp3.png

Ναι, αυτό είναι. Έχουν το domain αλλά αν δεις, το σάιτ πέρα από κάποια βασικά, είναι υπό κατασκευή.

Κατά τα άλλα, είμαι πολύ ευχαριστημένη, τα παιδιά μου είναι πολύ χαρούμενα εκεί. Αν θέλεις, πες μου τι ακριβώς θα σε ενδιέφερε να μάθεις, μήπως μπορέσω να βοηθήσω.

Διαφημίσεις

• 6 months later...

Καλησπέρα σας,

Καθώς έχω μπει σε διαδικασία αναζήτησης και πάλι, μια που ο παιδικός σταθμός που επέλεξα για τον 4χρονο γιο μου, τελικά δεν ανταποκρίνεται στις αρχικές μας προσδοκίες και τις δικές του υποσχέσεις, μήπως θα μπορούσατε να μου πείτε πρόσφατες εντυπώσεις σας για τους παρακάτω παιδικούς σταθμούς;

1. Παιδότοπος, Μελίσσια

2. Το μικρό σχολειό, Χαλάνδρι

Επιζητώ έναν "οικογενειακό" παιδικό σταθμό που θα αγκαλιάσει το παιδί και θα ανταποκριθεί στις ανάγκες και ιδιαιτερότητές του, με δασκάλες αφοσιωμένες στο λειτούργημα που επιτελούν, ευχάριστες και επικοινωνιακές.

Γνωρίζετε πιθανόν άλλο παιδικό σταθμό που να ανταποκρίνεται στα παραπάνω στις περιοχές Βριλήσσια, Χαλάνδρι;

Σας ευχαριστώ!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...