Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Εργασία σε βάρδιες και οργάνωση σπιτιού

Skybeam

Recommended Posts

επειδη δινετε καλες ιδεες πειτε μου κατι, οταν τα μαγειρεψετε τα φαγητα και τα βαλετε καταψυξη πως τα ξεπαγωνετε? μπαινει καταψυξη πχ και το κοκκινιστο? εκτος απο λαδερα τι αλλο θα μπορουσαμε να κανουμε και να ειναι καλο μετα απο ξεπαγωμα?

Έχω διαβάσει αλλού μικρά ταψάκια με παστίτσιο και μουσακά.

ψαχνω μερος στο σπιτι για καταψυκτη:wink:.

μπορεις να κανεις ακομη και κολατσιο, οπως κεικ, τυροπιτακια, μπισκοτακια και να παιρνεις στη δουλεια ενα σακουλακι και εσυ και ο αντρας σου. αλλιως κοβεις στο ταπερ φρουτακια.

Και πολύ καλά κάνεις, κι εμείς αν είχαμε χώρο (πού χώρος στο δυαράκι) τον θέλαμε τον καταψύκτη... Όσο για τυροπιτάκια, ναι, συμφέρει να φτιάχνεις και να κρατάς στην κατάψυξη, πολλές κοπέλες βγάζουν και ψήνουν. Θα μπορούσα να ψήνω το πρωί όσο πίνω τον καφέ μου ακόμη και πρωινή όταν είμαι (να βρει και ο άλλος όταν γυρίσει από τη δουλειά) και να παίρνω και μαζί μου.

Τότε φίλη συμφορουμίτισα ήμουν με ένα μ.....α, για τον οποίο μαγείρευα,έπλενα και σιδέρωνα πουκάμισα και γενικά τα ήθελε στο χέρι,γυρνούσα το βράδυ και μου έλεγε άντε να φάμε ξελιγώθηκα να σε περιμένω!Το φαγητό στη κατσαρόλα ξεπαγωμένο έτσι!Και έπρεπε να στρώσω τραπέζι,να φαμε,να μαζέψω πιάτα,να στρωσω καναπέδες,να κάνει μπάνιο να μαζέψω νερά,και μετά να κοιμηθώ.

Επίσης ο μ....ας είχε και μια μάινα σε κλουβί και μια γάτα, τα οποία είχα φορτωθεί επίσης στη καμπούρα μου, να πλένω κλουβιά,να αλλάζω άμμο,τάισμα κ.τ.λ.Αυτή τη δουλειά την έκανα καθε βράδυ γιατί φοβόμουν μην μυρίζουν.

Απο τότε απέκτησα το αυχενικό!

Α ρε Αντιγόνη τη θυμάμαι την περίπτωση, δεν ήξερα τόσες λεπτομέρειες βέβαια. Αυτό με τα ζώα πού το πας. Θέλεις ζώα κύριε? Φρόντισέ τα τα έρημα! Καλά έκανες και τον έστειλες.

Ο δικός μου μπορεί να σερβιριστεί (αλλά συνήθως δεν πλένει, τα παρατάει μέσα στο νεροχύτη και ούτε καν αδειάζει τα υπολείμματα στα σκουπίδια, μόνιμο θέμα καυγά). Και με τα νερά ένα θέμα υπάρχει, αλλά τελευταία το έχει στρώσει. Τουλάχιστον δεν έχουμε ζώα (παρότι τα λατρεύω, αλλά είμαι όπως κι εσύ, για να μη μου μυρίσει τίποτα θα γίνομαι τελατίνι). Επίσης τις καλές ημέρες μπορεί να βάλει κι ένα κοτόπουλο στο φούρνο, πάλι καλά κάτι είναι κι αυτό. Α, και μου ψωνίζει! Δεν πάει λαϊκή βέβαια αλλά πηγαίνει σούπερ μάρκετ και παίρνει ό,τι χρειάζεται το σπίτι, όχι μόνο μπύρες, ευτυχώς!

Στο θέμα μας, σκέφτομαι να πάρω ένα πινακάκι απ' αυτά που γράφεις με μαρκαδόρο και σβήνεις και ξαναγράφεις, και να το βάλω σε σημείο να το βλέπει και να συνεννοούμαστε για τα βασικά, πιστεύω θα βοηθήσει. Του στυλ, έχει φαγητό στην κατσαρόλα/στο φούρνο, άναψε θερμοσίφωνα, έχω έτοιμο φαί για ψήσιμο στο ψυγείο βάλε να το ψήσεις και τέτοια...

it's never too late to start all over again

Διαφημίσεις

Βοηθάει πολύ το πινακάκι,έχει το τζάμπο πολύ φθηνο,5 ευρώ νομίζω.

Μπορείς να έχεις κρέατα καθαρισμένα,πλυμένα σε μερίδες,όπως κοτόπουλο,έτοιμα στο ταψί με λάδι και αλατοπίπερο και απλά να τα ψήνει,εσύ μπορείς να έχεις ετοιμάσει μια μεγάλη σαλατα τη προηγούμενη και να φάει.Η μπιφτέκια να τα έχεις πλάσει και να τα ψήσει μόνος του.

Οι πίτες είναι σωτήριες για την εργαζόμενη,έφτιαχνα κιμαδόπιτα,τυροπιτα και σπανακόπιτα,ξεπαγώνουν γρήγορα και τρώγονται υπέροχα,άσε που δεν χρειάζεται να πετας τίποτα απο φαγητό,μασκαρεύονται σε πίτα και γλύφεις και τα δάχτυλα σου

Βοηθάει πολύ το πινακάκι,έχει το τζάμπο πολύ φθηνο,5 ευρώ νομίζω.

Μπορείς να έχεις κρέατα καθαρισμένα,πλυμένα σε μερίδες,όπως κοτόπουλο,έτοιμα στο ταψί με λάδι και αλατοπίπερο και απλά να τα ψήνει,εσύ μπορείς να έχεις ετοιμάσει μια μεγάλη σαλατα τη προηγούμενη και να φάει.Η μπιφτέκια να τα έχεις πλάσει και να τα ψήσει μόνος του.

Κάπως έτσι όπως τα λες το σκέφτομαι γιατί θα τύχει κάποιες φορές να μην έχω έτοιμο φαγητό από το προηγούμενο βράδυ. Μην το ρίξουμε στα σουβλάκια και τινάξουμε τη μπάνκα στον αέρα!:)

it's never too late to start all over again

αν έχεις μπιφτέκια,αγοράζεις πίτες απο το φούρνο,ανοίγεις και ένα γιαουρτάκι για ντρέσινγκ,ντομάτα-κρεμμυδάκι και έτοιμο το σουβλάκι!Η ετοιμάζεις βάσεις για πίτσα και τις έχεις στη κατάψυξη,οπότε βάζεις τυρί και ζαμπόν και οτι άλλο έχεις και το ψήνεις,εμείς φτιάχνουμε μια φορά το μήνα καμμιά 20αδα βάσεις,βάζω λαδόκολλα για να χωρίζονται εύκολα και δεν θέλει καν απόψυξη,όπως είναι ρίχνω λίγο σάλτσα και οτι έχω,ελιές-φέτα-λουκάνικο,ακόμα και μελιτζάνες έχω ρίξει,τριμμένο τυράκι και έτοιμη η πιτσούλα!Αν πας να αγοράσεις θα σώσεις 10 ευρώ και θα φας κάτι αμφίβολα θρεπτικό.

Διαφημίσεις

τυροπιτακια κτλ μπορεις να εχεις ψημενα κανονικα σε σακουλακια. τα βγαζεις και σε 20 λεπτα ειναι ενταξει ακομα και χωρις ζεσταμα. μπορεις να βαζεις ψωμι.

ναι και εγω κανω σαλτσα με αυτο τον τροπο, τριμμενη ντοματα και σακουλακια στην καταψυξη.

αντι να παρεις το κατεψυγμενο φασολακι απο το μαρκετ το καταψυχεις εσυ:wink:.

αχ γι'αυτο θελω καταψυκτη. εινια και οικονομια και ευκολια.

ναι ο πινακας θα βοηθησει πολυ πιστευω και εγω. αλλιως σημειωματα στο μπανιο στον καθρεφτη που σιγουρα θα το δει:lol:.

η βαρδια μια συνηθεια εινια. στην αθηνα ο αντρας μου ηταν στο γραφειο και εκανε μια υπηρεσια την εβδομαδα επιπλεον. εδω εινια βαρδια κανονικα. και ο μικρος ακομα προσαρμοστηκε και το δεχτηκε και τωρα λεει "μπαμπας ντουλεια" και καταλαβαινει ποτε περιπου εινια να γυρισει. και δεν κλαει η δεν απαιτει το μπαμπα ας πουμε που το βραδυ δεν εινια ο μπαμπας στο σπιτι η το απογευμα.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...