Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

πολυ μπερδεμενη και απογοητευμενη

tessa777

Recommended Posts

καλησπερα μαμαδες... η κορη μου σε 2 μερες θα γινει 13 μηνων.

το προβλημα μου ειναι πως δεν μαφηνει να κανω ΤΙΠΟΤΑ! στο διπλα δωματιιο πηγαινω και κλαιει-ουρλιαζει-θυμωνει...

με θελει εκει παντα. και δεν μπορω να κανω τις δουλειες μου.

οτι προλαβω κανω οταν κοιμηθει το βραδυ και πολλες φορες αντι για αυτο την πεφτω και γω...

ο αντρας μου ειναι ναυτικος και λειπει οποτε δεν εχω και πολυ βοηθεια...

και κατι αλλο που με αποσχολει και με στεναχωρει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ... ρε κοριτσια οταν την βαζω στο καροτσι ή στην τραπεζαρια της μετα απο λιγο πολλες φορες τεντωνεται σα σιδερο και γερνει το κεφαλι της προς τα πισω και δεν λεει να χαλαρωσει. και κοκκινιζει.

φυσικα μετα την παιρνω αγκαλια και χαλαρωνει.

μου εχει περασει απτο μυαλο μηπως ειναι κατι το ψυχολιγικο αλλα μετα διωχνω αμεσως την σκεψει αυτη...

θα μπορουσε να με βοηθησει κανεις?

cWxIp3.png"]http://cWxIp3.png[/img][/url]

Διαφημίσεις

καλησπερα μαμαδες... η κορη μου σε 2 μερες θα γινει 13 μηνων.

το προβλημα μου ειναι πως δεν μαφηνει να κανω ΤΙΠΟΤΑ! στο διπλα δωματιιο πηγαινω και κλαιει-ουρλιαζει-θυμωνει...

με θελει εκει παντα. και δεν μπορω να κανω τις δουλειες μου.

οτι προλαβω κανω οταν κοιμηθει το βραδυ και πολλες φορες αντι για αυτο την πεφτω και γω...

ο αντρας μου ειναι ναυτικος και λειπει οποτε δεν εχω και πολυ βοηθεια...

και κατι αλλο που με αποσχολει και με στεναχωρει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ... ρε κοριτσια οταν την βαζω στο καροτσι ή στην τραπεζαρια της μετα απο λιγο πολλες φορες τεντωνεται σα σιδερο και γερνει το κεφαλι της προς τα πισω και δεν λεει να χαλαρωσει. και κοκκινιζει.

φυσικα μετα την παιρνω αγκαλια και χαλαρωνει.

μου εχει περασει απτο μυαλο μηπως ειναι κατι το ψυχολιγικο αλλα μετα διωχνω αμεσως την σκεψει αυτη...

θα μπορουσε να με βοηθησει κανεις?

τι εννοεις τεντωνεται σαν σιδερο???δεν θελει να κατσει και αντιδρα εννοεις????η χωρις λογο ετσι το κανει..παντως και μενα ειναι 15 μηνων και τα χω δει ολα μιλαμε...δεν μπορω να κανω τιποτα....ολη μερα μπουσουλημα κυνηγι ζημιες....ολα τα επικυνδινα θελει,ουρλιαζει οπου και να παμε και εξω και μεσα στο σπιτι,νευριαζει πεταει πραγματα,μου πιανει και μου πεταει τα γυαλια που φοραω...κουταλια,πιρουνια οτι βρει ,το φαγητο του....εκανα μια νυξη στην παιδιατρο και μου ειπε υπομονη οταν κανει ετσι να του αποσπω την προσοχη με κατι αλλο,να μην φωναζω και να του λεω μη και οχι εστω και αν αυτος δεν δειχνει να το καταλαβαινει...νομιζω μεχρι να πανε 3 χρονων εχει πολυ ζορι και κυνηγι...εμενα καθε μερα ειναι και πιο ζωηρος που δεν τον προλαβαινω...ειμαι πτωμα....

Κ εμένα που είναι 10 κ κάτι πετάει πράγματα κάτω είναι φυσικό για την ηλικία τους έτσι γνωρίζουν τα αντικείμενα. Όσο το κάνει δηλ τόσο αναπτύσσει τις γνωστικές δεξιότητές της. Προσπάθησε να απομακρύνεις πράγματα ή να μετατρέψεις κάπως το χώρο ώστε να μην είσαι συνεχώς σε επιφυλακή.

Για το ότι θέλει να είναι μαζί σου στον χώρο είναι επίσης φυσικό αν την βάλεις να απασχοληθεί με κάποιο παιχνίδι δίπλα σου ενώ εσύ κάνεις κάτι; Για να κάθεται όμως κ μόνη της να παίζει από την εμπειρία μου στο λέω θέλει να έχεις ήδη αφιερώσει κάποιο χρόνο κάνοντας μαζί της πράγματα. Π.χ ο δικός μου τρελαίνεται για τα βιβλιαράκια του κ αφού του τα διαβάσω αν του τα αφήσω κάτω τα κοιτάζει κ μόνος του για λίγο. Ή του αρέσουν κάτι ξύλινα που τα πετάει στο πάτωμα κ ακούει τον ήχο τους. Του δίνω κ σκίζει περιοδικά εφημερίδες ή τσαλακώνει αλουμινόχαρτα παίζει με κουτάλες κ μπάλες..Γενικά του έχω στον χώρο οτιδήποτε του κεντρίζει το ενδιαφέρον του και τριγυρνάει κ απασχολείται κ μόνος του. Αλλά μην φανταστείς ότι θα το κάνει κ για καμια ώρα. Ένα τεταρτάκι ή μισάωρο.

Όταν κάνει το σώμα έτσι δείχνει ότι έχει θυμώσει. Προσπάθησε να μην κάνεις κάθε φορά ότι ζητάει κ απόσπασέ του την προσοχή με κάτι άλλο. Εμένα τεντώνεται πίσω όταν σταματάω να τον περπατάω γιατί του αρέσει πολύ. Του δίνω κάτι άλλο κ συνήθως αμέσως ξεχνιέται.

Δεν του έχω πει μη κ δεν του φωνάζω ποτέ. Αν κάνει κάτι επικίνδυνο το οποίο συμβαίνει σπανίως γιατί είναι το σπίτι που δεν έχει επικίνδυνα σημεία έτσι απλά πάω κ τον οδηγώ σε κάτι άλλο ή του δίνω κάτι παραπλήσιο.

Σε καταλαβαίνω πάντως για το σπίτι γιατί κ εγώ έτσι νιώθω ότι δεν προλαβαίνω αλλά κάνω μόνο τα πολύ απαραίτητα. Εγώ όμως έχω κ βοήθεια από τον άντρα μου.

"Great is the human who has not lost his childlike heart"-Mencius

τι εννοεις τεντωνεται σαν σιδερο???δεν θελει να κατσει και αντιδρα εννοεις????η χωρις λογο ετσι το κανει..παντως και μενα ειναι 15 μηνων και τα χω δει ολα μιλαμε...δεν μπορω να κανω τιποτα....ολη μερα μπουσουλημα κυνηγι ζημιες....ολα τα επικυνδινα θελει,ουρλιαζει οπου και να παμε και εξω και μεσα στο σπιτι,νευριαζει πεταει πραγματα,μου πιανει και μου πεταει τα γυαλια που φοραω...κουταλια,πιρουνια οτι βρει ,το φαγητο του....εκανα μια νυξη στην παιδιατρο και μου ειπε υπομονη οταν κανει ετσι να του αποσπω την προσοχη με κατι αλλο,να μην φωναζω και να του λεω μη και οχι εστω και αν αυτος δεν δειχνει να το καταλαβαινει...νομιζω μεχρι να πανε 3 χρονων εχει πολυ ζορι και κυνηγι...εμενα καθε μερα ειναι και πιο ζωηρος που δεν τον προλαβαινω...ειμαι πτωμα....

ναι απλα θελω να σιγουρευτω... οποτε ειναι τελειως φυσικο για την ηλικια τους να ''γινουμε λαστιχο''

οταν λεω τεντωνεται σα σιδερο εννοω πως τεντωνει ποδια και δαχτυλα ποδιων και δεν τα λυγιζει. επειτα γυριζει το κεφαλι προς τα πισω οσο μπορει και βογκαει. απο το ζορισμα δηλαδη. και αυτο μου το κανει παντα οταν την βαζω να καθησει καπου που πρεπει να την δεσω. οχι παντα αλλα οταν αρχιζει και βαριεται μου κανει αυτο το πραγμα και ανησυχω πολυ..

Κ εμένα που είναι 10 κ κάτι πετάει πράγματα κάτω είναι φυσικό για την ηλικία τους έτσι γνωρίζουν τα αντικείμενα. Όσο το κάνει δηλ τόσο αναπτύσσει τις γνωστικές δεξιότητές της. Προσπάθησε να απομακρύνεις πράγματα ή να μετατρέψεις κάπως το χώρο ώστε να μην είσαι συνεχώς σε επιφυλακή.

Για το ότι θέλει να είναι μαζί σου στον χώρο είναι επίσης φυσικό αν την βάλεις να απασχοληθεί με κάποιο παιχνίδι δίπλα σου ενώ εσύ κάνεις κάτι; Για να κάθεται όμως κ μόνη της να παίζει από την εμπειρία μου στο λέω θέλει να έχεις ήδη αφιερώσει κάποιο χρόνο κάνοντας μαζί της πράγματα. Π.χ ο δικός μου τρελαίνεται για τα βιβλιαράκια του κ αφού του τα διαβάσω αν του τα αφήσω κάτω τα κοιτάζει κ μόνος του για λίγο. Ή του αρέσουν κάτι ξύλινα που τα πετάει στο πάτωμα κ ακούει τον ήχο τους. Του δίνω κ σκίζει περιοδικά εφημερίδες ή τσαλακώνει αλουμινόχαρτα παίζει με κουτάλες κ μπάλες..Γενικά του έχω στον χώρο οτιδήποτε του κεντρίζει το ενδιαφέρον του και τριγυρνάει κ απασχολείται κ μόνος του. Αλλά μην φανταστείς ότι θα το κάνει κ για καμια ώρα. Ένα τεταρτάκι ή μισάωρο.

Όταν κάνει το σώμα έτσι δείχνει ότι έχει θυμώσει. Προσπάθησε να μην κάνεις κάθε φορά ότι ζητάει κ απόσπασέ του την προσοχή με κάτι άλλο. Εμένα τεντώνεται πίσω όταν σταματάω να τον περπατάω γιατί του αρέσει πολύ. Του δίνω κάτι άλλο κ συνήθως αμέσως ξεχνιέται.

Δεν του έχω πει μη κ δεν του φωνάζω ποτέ. Αν κάνει κάτι επικίνδυνο το οποίο συμβαίνει σπανίως γιατί είναι το σπίτι που δεν έχει επικίνδυνα σημεία έτσι απλά πάω κ τον οδηγώ σε κάτι άλλο ή του δίνω κάτι παραπλήσιο.

Σε καταλαβαίνω πάντως για το σπίτι γιατί κ εγώ έτσι νιώθω ότι δεν προλαβαίνω αλλά κάνω μόνο τα πολύ απαραίτητα. Εγώ όμως έχω κ βοήθεια από τον άντρα μου.

θα δοκιμασω την τακτικη σου... ισως να βοηθησει στο αγριμακι μου...

ωρες ωρες αισθανομαι πως εχω 10 παιδια στο σπιτι...

Διαφημίσεις

θα δοκιμασω την τακτικη σου... ισως να βοηθησει στο αγριμακι μου...

ωρες ωρες αισθανομαι πως εχω 10 παιδια στο σπιτι...

πωπωπωπω...τι ειπες τωρα...ετσι αισθανομαι και γω και λεω αν το πω θα με λενε υπερβολικη και οτι και καλα πως κανεις ετσι δεν μπορεις να μεγαλωσεις ενα παιδι....???και εγω ειμαι κουρελι κοριτσια αληθεια σας λεω....ειναι τοσο ζωηρος που ελεγα δεν γινεται το δικο μου ειναι ετσι...αλλα να ομως....εμενα οταν νευριαζει οταν δεν θελει κατι η του κανω κατι που δεν θελει πχ να τον βαλω στο καροτσι τεντωνει τη μεση του και θελει να χυθει κατω και τα χερια ψηλα και κουναει δεξια αριστερα το κεφαλι του σφιγγει τα δοντια του και τσιριζει...τι να πω τωρα...και ξαφνικα του δινω ενα μπισκοτο πχ και το ξεχναει επιτοπου...και λεω καλα κουμπι εχουν πια???αυτοματα λεμε...εγω προσωπικα δεν βγαζω ακρη προσπαθω οσο μπορω να τον ακολουθω στη διαθεση του γιατι αυτη νομιζω ειναι η μονη λυση για να εχω πιο ηρεμες μερες...τι να πω....μαλλον αυτο ειναι που μου ειπε η παιδιατρος οτι αυτο ειναι το φυσιολογικο...να μην ανησυχεις και να προσπαθεις αν μπορεις βεβαια να εχεις και εστω και μια ωρα για τον εαυτο σου ισα για να ξελαμπικαρεις...αν μπορεις...υπομονη και να ειναι καλα τα μικρα μας...:-P

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...