Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

H πρώην σύζυγος μεταναστεύει μαζί με το παιδί μας

altiport

Recommended Posts

Το παιδί είναι 4,5 ετών, η πρώην συζυγος ελληνίδα και κάτοικος Αθήνας, όλη της η οικογένεια στην Αθήνα. Εκεί που θα πάει δεν έχει κανέναν. Καμία βοήθεια. Ίσως να πάει με τον νυν σύντροφό της (δεν μου το έχει διευκρινίσει, αλλά μακάρι να είναι έτσι!).

Εσύ το ανέφερες, ούτε εσύ είσαι σίγουρος, αλλά ανέφερες ότι η πρώην σου έχει δεσμό. Τπτ τυχαίο...

Δεν υποννόησα ούτε ότι είσαι δικηγόρος, ούτε ότι ανήκεις σε ακτιβιστική οργάνωση.

Τπτ δεν υποννόησα, ό,τι ήταν να πω το είπα ξεκάθαρα!

Απλά ήθελα να δω άμα οι ενέργειές σου είναι συντονισμένες ή μόνος σου πράττεις

GEXxp3.png

Αν ήσουν άνεμος, εγώ σε κράτησα!!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 133
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Clelia ...μια που ειναι δημοσιο το φορουμ....Εδω δεν κρινουμε χαρακτηρες αλλα γεγονοτα εστω και 'υποθετικα'. Απαντουμε λοιπον σε οσα καποιος γραφει. Αν γραφει μπουρδες, απλα δεν θα βοηθηθει αν καποιος κατι ξερει.

Ακομη και σε αυτην την περιπτωση ομως , αργοτερα καποιος αλλος μπορει να βοηθηθει διαβαζοντας τα...αν ταυτιζεται η ζωη του.

Δικαιολογω την 'εμμονη' σου με το αλλο μελος (μην νευριασεις, σαν τριτος στο λεω που δεν ξερω κανεναν απο τους δυο σας) από την ισως πιθανη ασχημη συμπεριφορα του πρωην συζυγου σου. Αυτο ομως δεν σημαινει οτι μπορεις να κακοχαρακτηριζεις καποιον που δεν ξερεις, ετσι δεν ειναι?

Συμβουλη που θα εδινα σε μια φιλη, και αν θελεις την πετας: Μην αναλωνεσαι σε τι και ποσα λαθη κανουν οι αλλοι αλλα μονο στο πως μπορεις να τα αντιμετωπισεις εσυ και το παιδι σου. Ο καθενας εξαλλου κρινεται απο το αποτελεσμα.;)

Λαΐδα, είδες που έκανες αυτό που με συμβουλεύεις να ΜΗΝ κάνω?

Έβγαλες συμπερασματα για την σχέση μου με τον πρώην σύζυγο, που καμία σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα.

Καμία σχέση ο πρώην με ψυχολογική βία. Ίσα-ίσα που ακόμα κ εδώ έχω παραδεχτεί πως από κάποιο σημείο κ πέρα, μετά που χωρίσαμε, ήταν κ είναι τυπικός κ άριστος απέναντί μου κ στις υποχρεώσεις του.

Απλά έχω μάθει να ξεχωρίζω ανθρώπους που ασκούν ψυχολογική βία κ προσπαθούν να επηρεάσουν τους γύρω τους, διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα. Κ άμα δεν ξέρεις από αυτούς τους ανθρώπους, δεν μπορείς να ξεχωρίσεις την πραγματικότητα.

Κ εγώ διέκρινα μία εμμονή από κάποιες εδώ πέρα, να υποστηρίξουν με τα 1000 αυτό τον τόσο σωστό άνθρωπο. Απλά κατανοώ ότι συγκεκριμένοι άνθρωποι έχουν τον τρόπο τους να χειραγωγούν τα πλήθη. Όσες κατάλαβαν, είπαν κάτι, κάτι υπονόησαν, κ μετά εγκατέλειψαν διότι δεν έχει νόημα να ασχολείσαι με μία τελειωμένη υπόθεση. Οι υπόλοιπες επιμένουν να τον υποστηρίζουν σε αυτά που ισχυρίζεται. Κ καλά κάνουν! Αφού πείστηκαν με 'γειά τους κ χαρά τους!!!

Στ' αλήθεια Λαΐδα, διάβασες αυτά που έγραψε στο άλλο θέμα? Κ πάλι δεν κατάλαβες τπτ? Αγωγή για μη καταβολή διατροφής, αγωγή για στέρηση επιμέλειας κ μέριμνας που έφτασε στον Άρειο Πάγο, αγωγή για εγκατάλειψη συζυγικής στέγης... Κ αυτά τα έμαθε από τους γνωστούς του!!!! :confused:

Στον χώρο εργασίας μου έχω να κάνω με δικηγόρους, η νονά της Ελισάβετ είναι δικηγόρος, έχω συγγενείς κ φίλους που έχουν χωρίσει, παρόλα αυτά έπρεπε εγώ να χωρίσω για να μάθω πόσο κοστίζει το συναινετικό διαζύγιο, πόσο οι αγωγές κ τα ασφαλιστικά μέτρα, πόσο τα εξώδικα κ πώς βγαίνει αυτό το αυτόματο - όπως λένε - διαζύγιο στην διετία...

Ο νοών νοείτω...

GEXxp3.png

Λαΐδα, είδες που έκανες αυτό που με συμβουλεύεις να ΜΗΝ κάνω?

Έβγαλες συμπερασματα για την σχέση μου με τον πρώην σύζυγο, που καμία σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα.

Καμία σχέση ο πρώην με ψυχολογική βία. Ίσα-ίσα που ακόμα κ εδώ έχω παραδεχτεί πως από κάποιο σημείο κ πέρα, μετά που χωρίσαμε, ήταν κ είναι τυπικός κ άριστος απέναντί μου κ στις υποχρεώσεις του.

Απλά έχω μάθει να ξεχωρίζω ανθρώπους που ασκούν ψυχολογική βία κ προσπαθούν να επηρεάσουν τους γύρω τους, διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα. Κ άμα δεν ξέρεις από αυτούς τους ανθρώπους, δεν μπορείς να ξεχωρίσεις την πραγματικότητα.

Κ εγώ διέκρινα μία εμμονή από κάποιες εδώ πέρα, να υποστηρίξουν με τα 1000 αυτό τον τόσο σωστό άνθρωπο. Απλά κατανοώ ότι συγκεκριμένοι άνθρωποι έχουν τον τρόπο τους να χειραγωγούν τα πλήθη. Όσες κατάλαβαν, είπαν κάτι, κάτι υπονόησαν, κ μετά εγκατέλειψαν διότι δεν έχει νόημα να ασχολείσαι με μία τελειωμένη υπόθεση. Οι υπόλοιπες επιμένουν να τον υποστηρίζουν σε αυτά που ισχυρίζεται. Κ καλά κάνουν! Αφού πείστηκαν με 'γειά τους κ χαρά τους!!!

Στ' αλήθεια Λαΐδα, διάβασες αυτά που έγραψε στο άλλο θέμα? Κ πάλι δεν κατάλαβες τπτ? Αγωγή για μη καταβολή διατροφής, αγωγή για στέρηση επιμέλειας κ μέριμνας που έφτασε στον Άρειο Πάγο, αγωγή για εγκατάλειψη συζυγικής στέγης... Κ αυτά τα έμαθε από τους γνωστούς του!!!! :confused:

Στον χώρο εργασίας μου έχω να κάνω με δικηγόρους, η νονά της Ελισάβετ είναι δικηγόρος, έχω συγγενείς κ φίλους που έχουν χωρίσει, παρόλα αυτά έπρεπε εγώ να χωρίσω για να μάθω πόσο κοστίζει το συναινετικό διαζύγιο, πόσο οι αγωγές κ τα ασφαλιστικά μέτρα, πόσο τα εξώδικα κ πώς βγαίνει αυτό το αυτόματο - όπως λένε - διαζύγιο στην διετία...

Ο νοών νοείτω...

ειλικρινα δεν καταλαβαινω χριστο με αυτα που λες

διακρινω και εμμονη σε αυτα που λες και ειρωνια και εναν τονο προσβλητικο για τον ανθρωπο

εχει δικαιωμα να μην θεωρει καλο για το παιδι του να μεταναστευσει, και οφειλει να το κοιταξει νομικα γιατι εχει λογο για το πως ανατρεφεται το παιδι του,,την γυναικα την χωριζει αλλα για το παιδι του ως μπαμπας εχει δικαιωμα και υποχρεωση να εχει λογο,,, τελεια,, κι αν δεν συμφωνει με τις τελειες προθεσεις και κινητρα της τελειας μανουλας και οι αποψεις τους ειναι εκ διαμετρου αντιθετες πανε και στους δικηγορους και στα δικαστηρια και στη χαγη αμα λαχη και στους δικηγορους χωρις συνορα και στο συλλογο χωρισμενων μπαμπαδων,,,και δεν καταλαβα για τι να μην παει????,,,η μηπως μονον οι κακοποιημενες γυναικες εχουν δικαιωμα και ΑΝΑΓΚΗ υποστηριξης νομικης και ψυχολογικης? η μηπως για ολα τα σταραβα της ανθρωποτητας και των παιδιων ευθυνονται οι ανεπροκοποι φαλλοκρατες αντρες-μπαμπαδες?

τελος για τη χηραγωγια του πληθους σε ποιους αναφερεσαι, ποιος το κανει και σε ποιον?

οι χωρισμενοι μπαμπαδες εχουν τα ιδια δικαιωματα και υποχρεωσεις με τις μαμαδες ουτε ποντο λιγοτερο η περισσοτερο

ειλικρινα δεν καταλαβαινω χριστο με αυτα που λες

Δεν μπορώ να κάνω κάτι γι' αυτό. Εξήγησα αυτά που έγραφα, δεν πρόκειται να υπεραναλύσω μέχρι κ τα σημεία στίξης που έβαλα! Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε! Οι υπόλοιποι... διακρίνουν εμμονές!

διακρινω και εμμονη σε αυτα που λες και ειρωνια και εναν τονο προσβλητικο για τον ανθρωπο

Καμμία σχέση. Μα καμμία...

.....

GEXxp3.png

Διαφημίσεις

Εγώ πάλι δεν έχω καταλάβει τι σχέση έχει το ότι ο θεματοθέτης γνωρίζει πόσο χρεώνει ένας δικηγόρος για να αναλάβει να κάνει ασφαλιστικά μέτρα για διατροφή. Γιατί πρέπει να σημαίνει απαραίτητα ότι ο ίδιος έκανε κάποια στιγμή αγωγή μέσω δικηγόρου; Μπορεί να έκανε αγωγή ο κολλητός του.

Κι εγώ ξέρω πώς μπορείς να σταματήσεις να πληρώνεις τις δόσεις του στεγαστικού αν μειωθεί ο μισθός σου. Και λοιπόν; Έτυχε να είναι στη φάση αυτή ένας ξαδερφός μου και το συζητήσαμε. Αν τυχόν εγώ πω σε ένα άλλο ποστ ότι δεν έχω πάρει ποτέ στεγαστικό δάνειο, αυτό με κάνει ψεύτρα;

Κατά τ' άλλα θα συμφωνήσω με τη Λαΐδα. Απαντάμε όλοι με βάση την περίπτωση και τα στοιχεία που καταθέτει ο θεματοθέτης, όχι με το τι υποψιαζόμαστε ότι μας αποκρύπτει.

Όποιος νομίζει ότι μπορεί να κρίνει έτσι εύκολα ποιος λέει αλήθεια και ποιος ψέματα σε ένα φόρουμ, ας έχει υπόψην του να ασχοληθεί και με τη χειρομαντία...

Εγώ πάλι δεν έχω καταλάβει τι σχέση έχει το ότι ο θεματοθέτης γνωρίζει πόσο χρεώνει ένας δικηγόρος για να αναλάβει να κάνει ασφαλιστικά μέτρα για διατροφή. Γιατί πρέπει να σημαίνει απαραίτητα ότι ο ίδιος έκανε κάποια στιγμή αγωγή μέσω δικηγόρου; Μπορεί να έκανε αγωγή ο κολλητός του.

Κι εγώ ξέρω πώς μπορείς να σταματήσεις να πληρώνεις τις δόσεις του στεγαστικού αν μειωθεί ο μισθός σου. Και λοιπόν; Έτυχε να είναι στη φάση αυτή ένας ξαδερφός μου και το συζητήσαμε.

Κατά τ' άλλα θα συμφωνήσω με τη Λαΐδα. Απαντάμε όλοι με βάση την περίπτωση και τα στοιχεία που καταθέτει ο θεματοθέτης, όχι με το τι υποψιαζόμαστε ότι θα μπορούσε να συμβαίνει που μας το αποκρύπτει.

Όποιος νομίζει ότι μπορεί να κρίνει έτσι εύκολα ποιος λέει αλήθεια και ποιος ψέματα σε ένα φόρουμ, ας έχει υπόψην του να ασχοληθεί και με τη χειρομαντία...

εγω παλι, επειδη συχνα πυκνα το παρκαρω τελευταια και δηλωνω χαζη κατακαιρους αλλα και κυριως μαλακωδως καλοπιστη σε αυτα που λεει ο αλλος, παιρνω κατα γραμμα τα οσα λεει γιατι αυτα ακουω και απανταω σε αυτα που ακουω και μεχρι εκει που μου κοβει,,,\

ακουω εναν μπαμπα που εχει ενστασεις στο να ξενιτευτει το παιδι του και το ψαχνει νομικα, σε αυτο αν εχω να πω κατι απαντω,,εξαλλου γι αυτο υπαρχουν οι σχετικες νομοθεσιες και οι δικηγοροι για να βγαινουν οι ανθρωποι απο τα αδιεξοδα της υποκειμενικοτητας τους,,,

ειναι δυνατον να κανουμε αυθαιρετες εικασιες?

τελοσπαντων κι εγω συμφωνω γενικα με τις τοποθετησεις της λαιδας

• 2 εβδομάδες μετά...

Οπότε, θέτω το νέο ερώτημα του post. Υπαρχει τρόπος να εμποδίσω την μετανάστευση του γιού μου; (στην συνθήκη της Χάγης που ανέφερε ένα μέλος δεν βρήκα κάτι ξεκάθαρο, αλλά συνεχίζω την μελέτη)

Αίτηση απαγόρευσης εξόδου ανήλικου τέκνου από τη χώρα.

Κ της κόβεις τη φόρα.

(προσοχή έχουν γίνει γκάφες στα αεροδρόμια!)

Σορρυ δε είχα δεί την ''ανανέωση'' στο θέμα σου.

Θα ψάξω κάτι κ θα σε παραπέμψω.

λογικα... οτι σπερνεις, θεριζεις.

εγω.... το προωθησα οσο μπορουσα!

Είσαι στη σελίδα 26-27.

http://www.europarl.europa.eu/pdf/mediator_children/Child_abduction_handbook_el.pdf

Το μόνο που πρέπει να μην ξεχάσεις είναι οτι αν φύγει το παιδί, θα φύγει από την ελλάδα.

Από αεροδρόμιο, λιμάνι στο ελλαδιστάν δηλ. με οτι αυτό συνεπάγεται κατά τον έλεγχο.

λογικα... οτι σπερνεις, θεριζεις.

εγω.... το προωθησα οσο μπορουσα!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...