Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ατυχές παράδειγμα ή υπεβολική αντίδραση;

riniw 1980

Recommended Posts

Κάνεις μια κουβέντα με αφορμή την ανάρτηση του άρθρου σχετικά με τα αδέσποτα που κάποιοι κινέζοι είχαν προς πώληση για φαγοπότι στο κέντρο της Αθήνας,στον τοίχο ενός φίλου...

Υποστηρίζω οτι είναι μεν αποτρόπαιο και αποκρουστικό αλλά για κάποιους αυτά τα ζώα αποτελούν μέρος της διατροφής τους (δεν ξέρω κιόλας αλλά για να τα έχουν σφαχτά μάλλον!)

Και το παράδειγμα προς μια (σχεδόν) τελειόμηνη έγκυο;:αν ερχόταν ένας ανθρωποφάγος και σου έτρωγε το παιδί...τί θα έκανες;

οτι συγκρίνεται ας πούμε το παιδί ΣΟΥ με το σκυλί ΣΟΥ ή το γατί ΣΟΥ...μήπως να είναι και πιο πάνω το σκυλί ή το γατί ΣΟΥ απο το παιδί ΣΟΥ;

μήπως είμαι παράλογη και υπερ-αυαίσθητη (λόγω των ορμονών μου) που το θεώρησα ως ατυχές παράδειγμα;οτι συγκρίνεις το ζώο σου με το παιδί σου ..

io6Qp3.png

g3BCp2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 58
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Δημοφιλείς ημέρες

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Πεστα ρε κοπελια γιατι ειχα αρχησει να νευριαζω πλεον με τα ατυχη παραδειγματα να συγκρινουνε σκυλακια με τα παιδακια . Ολο το φατσοβιβλιο εχει γεμησει απο τετοιεσ αναρτησεις . Αγαπαω και σεβομαι τα ζωα , δεν θα εκανα ποτε κακο σε κανενα ζωο και τυχαινει να φροντιζουμε ενα αδεσποτο γατακι που ηρθε στην πυλωτη μας αλλα εντα3ει δεν θα τα συγκρινω και με τα παιδια μου .

QRyOp2.png

Διευκρινιστικά η κουβέντα περιστράφηκε γύρω απο τη δική μου απάντηση οτι είναι μεν αποκρουστικό ωστόσο κάποιοι άνθρωποι τα τρώνε και αυτό οφείλουμε να το σεβαστούμε...

Το οτι στη χώρα μας είναι παράνομο γιατί τα σκυλιά και τα γατιά θεωρούνται ζώα συντροφιάς αλλά για την τιμωρία αυτών των ανθρώπων υπεύθυνη είναι η πολιτεία και η δικαιοσύνη..η αυτοδικία και αναρτήσεις τύπου:πάμε να γδάρουμε αυτά τα ανθρωπόμορφα κτήνη να τα αφήσουμε να ξεψυχήσουν με βρίσκουν εντελώς αντίθετη

Άκουσα οτι δεν είμαι φιλόζωη, οτι δεν σέβομαι το περιβάλλον και τελικά μου δώθηκε ως παράδειγμα σύγκρισης το τι θα έκανα αν κάποιος ζουλού ανθρωποφάγος ερχόταν και έτρωγε το παιδί μου...

Εγω θεώρησα το παράδειγμα ατυχές.

Είχα δίκιο ή λόγω ορμονών τα είδα όλα κόκκινα;;

io6Qp3.png

g3BCp2.png

Έπρεπε να ρωτήσεις αν το παράδειγμα με τους ζουλού το λένε μόνο σε αυτούς που τρώνε γάτες, σκυλιά, δελφίνια κτλ ή το επεκτείνουν και σε άλλα ζώα, όπως γουρουνάκια, προβατάκια και αρνάκια.

Εντάξει το να μιλάμε έτσι και να είμαστε φιλόζωοι σε τέτοιο στυλ μόνο όσο αφορά τα ζώα συντροφιάς είναι κάπως υποκριτικό.

σαταλάσιιιι

Πεστα ρε κοπελια γιατι ειχα αρχησει να νευριαζω πλεον με τα ατυχη παραδειγματα να συγκρινουνε σκυλακια με τα παιδακια . Ολο το φατσοβιβλιο εχει γεμησει απο τετοιεσ αναρτησεις . Αγαπαω και σεβομαι τα ζωα , δεν θα εκανα ποτε κακο σε κανενα ζωο και τυχαινει να φροντιζουμε ενα αδεσποτο γατακι που ηρθε στην πυλωτη μας αλλα εντα3ει δεν θα τα συγκρινω και με τα παιδια μου .

το οτι πολλοι εχουν τα σκυλακια τους σαν παιδακια επειδη δεν εχουν παιδακια ειναι δικαιωμα τους και ευαισθησια τους,,,δεν συγκρινει κανεις παιδια με σκυλια,,, αλλα σε τι θεση θα βαλω στην καρδια μου το ζωο μου ε δεν νομιζω οτι πεφτει λογος σε κανεναν

Διαφημίσεις

το οτι πολλοι εχουν τα σκυλακια τους σαν παιδακια επειδη δεν εχουν παιδακια ειναι δικαιωμα τους και ευαισθησια τους,,,δεν συγκρινει κανεις παιδια με σκυλια,,, αλλα σε τι θεση θα βαλω στην καρδια μου το ζωο μου ε δεν νομιζω οτι πεφτει λογος σε κανεναν

εγω σε αυτό δεν είμαι αντίθετη και ξέρω παραδείγματα άπειρα που ζώα συντροφιάς έβγαλαν ανθρώπους μέχρι και απο το τέλμα της κατάθλιψης...

Το θέμα μας δεν είναι αυτοί οι άνθρωποι που δεν έχουν παιδιά αλλά αν αυτοί που είναι γονείς κι έχουν ζώα συντροφιάς μπορούν να συγκρίνουν το να έρθει κάποιος να "φάει" το σκυλί ή το γατί τους με το να "φάει" το παιδί τους..

Εμένα εκεί είναι η απορία μου και η αντίθεσή μου

io6Qp3.png

g3BCp2.png

Διευκρινιστικά η κουβέντα περιστράφηκε γύρω απο τη δική μου απάντηση οτι είναι μεν αποκρουστικό ωστόσο κάποιοι άνθρωποι τα τρώνε και αυτό οφείλουμε να το σεβαστούμε...

Το οτι στη χώρα μας είναι παράνομο γιατί τα σκυλιά και τα γατιά θεωρούνται ζώα συντροφιάς αλλά για την τιμωρία αυτών των ανθρώπων υπεύθυνη είναι η πολιτεία και η δικαιοσύνη..η αυτοδικία και αναρτήσεις τύπου:πάμε να γδάρουμε αυτά τα ανθρωπόμορφα κτήνη να τα αφήσουμε να ξεψυχήσουν με βρίσκουν εντελώς αντίθετη

Άκουσα οτι δεν είμαι φιλόζωη, οτι δεν σέβομαι το περιβάλλον και τελικά μου δώθηκε ως παράδειγμα σύγκρισης το τι θα έκανα αν κάποιος ζουλού ανθρωποφάγος ερχόταν και έτρωγε το παιδί μου...

Εγω θεώρησα το παράδειγμα ατυχές.

Είχα δίκιο ή λόγω ορμονών τα είδα όλα κόκκινα;;

οι ανθρωποι κανουν πολλα αποκρουστικα και φρικαλεα και δεν θα τα σεβαστουμε γιατι αν ειναι να σεβαστουμε καποια να τα σεβαστουμε ολα

θελεις να σου δωσω παραδειγματα φρικαλεοτητας στους ανθρωπινους πολιτισμους που μας προτρεπεις και να τους σεβαστουμε κιολας?

μερος ανθρωπινων πολιτισμο ειναι να κοβουν την κλειτοριδα σε 6000 κοτιτσακια την ημερα,,,να το σεβαστω επειδη ειναι πολιτισμος αυτος καποιων?

αλλα ο,τι καφριλα απευθυνεται στον ανθρωπο την κατακρινουμε αλλα ο,τι σε ενα ζωο επικροτουμε?

εχεις δει την διαδρομη του κρεατος μεχρι να το σαβουριασουμε? πως φτανει μεχρι το πιατο μας και πως ο ανθρωπος συμπεριφερεται στο ζωο μεχρι να φαμε κρεας το εχεις παρει πρεφα? δες κανενα ντοκυμαντερ και μετα μιλα για παιδακια εξυπναδες και σεβασμο στον ανθρωπινο πολιτισμο

ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ εξημερωσε αυτα τα ζωα και οφειλει να τα σεβεται, τα εξημερωσε για να τον προστατευουν να του κανουν δουλειες και να του καλυπτουν τα συναισθηματικα κενα που του αφηνουν αλλοι ανθρωποι και οι πολιτισμοι του

αντε πρωι πρωι θα μας ανεβει το αιμα στο κεφαλι

οι ανθρωποι κανουν πολλα αποκρουστικα και φρικαλεα και δεν θα τα σεβαστουμε γιατι αν ειναι να σεβαστουμε καποια να τα σεβαστουμε ολα

θελεις να σου δωσω παραδειγματα φρικαλεοτητας στους ανθρωπινους πολιτισμους που μας προτρεπεις και να τους σεβαστουμε κιολας?

μερος ανθρωπινων πολιτισμο ειναι να κοβουν την κλειτοριδα σε 6000 κοτιτσακια την ημερα,,,να το σεβαστω επειδη ειναι πολιτισμος αυτος καποιων?

αλλα ο,τι καφριλα απευθυνεται στον ανθρωπο την κατακρινουμε αλλα ο,τι σε ενα ζωο επικροτουμε?

εχεις δει την διαδρομη του κρεατος μεχρι να το σαβουριασουμε? πως φτανει μεχρι το πιατο μας και πως ο ανθρωπος συμπεριφερεται στο ζωο μεχρι να φαμε κρεας το εχεις παρει πρεφα? δες κανενα ντοκυμαντερ και μετα μιλα για παιδακια εξυπναδες και σεβασμο στον ανθρωπινο πολιτισμο

ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ εξημερωσε αυτα τα ζωα και οφειλει να τα σεβεται, τα εξημερωσε για να τον προστατευουν να του κανουν δουλειες και να του καλυπτουν τα συναισθηματικα κενα που του αφηνουν αλλοι ανθρωποι και οι πολιτισμοι του

αντε πρωι πρωι θα μας ανεβει το αιμα στο κεφαλι

οφείλεις να σεβαστείς οτι κάτι το οποίο εσένα σε βρίσκει αντίθετη αποτελεί μέρος της κουλτούρας κάποιου άλλου.

όταν δεν μπορείς να σεβαστείς τον διπλανό σου δεν μπορείς και να σεβαστείς τον εαυτό σου.

ο τόνος σου είναι ανεξήγητα επιθετικός και δεν μπορώ να καταλάβω τον λόγο.

ο άνθρωπος εξημέρωσε και άλλα ζώα για να τα τρώει..δεν ήταν όλα τα κοτόπουλα-γουρούνια-μοσχάρια οικόσιτα απο αρχής κόσμου..στην πορεία έγιναν.

io6Qp3.png

g3BCp2.png

οφείλεις να σεβαστείς οτι κάτι το οποίο εσένα σε βρίσκει αντίθετη αποτελεί μέρος της κουλτούρας κάποιου άλλου.

όταν δεν μπορείς να σεβαστείς τον διπλανό σου δεν μπορείς και να σεβαστείς τον εαυτό σου.

ο άνθρωπος εξημέρωσε και άλλα ζώα για να τα τρώει..δεν ήταν όλα τα κοτόπουλα-γουρούνια-μοσχάρια οικόσιτα απο αρχής κόσμου..στην πορεία έγιναν.

Στην Ελλάδα υπάρχουν νόμοι περί προστασίας των ζώων συντροφιάς.

Στην Ελλάδα δεν τρώμε σκύλους, γάτες, σκορπιούς, φίδια.

Στην Ελλάδα είναι παράνομο. Το καταλάβαμε?

Θα σεβαστώ την κουλτούρα του άλλου όταν δε με βλάπτει και δεν έρχεται σε αντίθεση με τους νόμους της χώρας μου.

Να σεβαστώ λοιπόν και την κουλτούρα λαών της Αφρικής που ακρωτηριάζουν γυναικεία γεννητικά όργανα όπως είπε και η jackrussel? Ή την κουλτούρα των λαών που κάνουν βουντού? Ή που λιθοβολούν και θάβουν ζωντανές τις γυναίκες? Ή που κλέβουν? Εσύ θα το σεβαστείς αυτό?

Μην μπερδεύετε την κουλτούρα με πράξεις που έρχονται σε αντίθεση με τους νόμους και την αξία της ζωής.

την κουλτουρα του κανιβαλισμου του να την εφαρμοσει στην πατριδα του που επιτρεπεται κι οχι στην δικη μου που απαγορευεται αν οχι δια νομου τουλαχιστον στη συνειδηση μας,,απορω τι ανοιξες αυτο το θεμα και τι προσπαθεις να μας πεις,

τον σκυλο δεν τον εξημερωσαμε για να τον φαμε και για ολα τα αλλα που τρωμε που υπερτρωμε ισως θα επρεπε να το δουμε αλλιως,,,να τρωμε λιγοτερο κρεας και οταν σφαζουμε ενα ζωο να ακολουθουνται αυστηροι κανονες ωστε το ζωο να μην υποφερει και να φευγει με σεβασμο γαι το καλο που μας προσφερει,,,φαι, ενδυση

Διαφημίσεις

Στην Ελλάδα υπάρχουν νόμοι περί προστασίας των ζώων συντροφιάς.

Στην Ελλάδα δεν τρώμε σκύλους, γάτες, σκορπιούς, φίδια.

Στην Ελλάδα είναι παράνομο. Το καταλάβαμε?

Θα σεβαστώ την κουλτούρα του άλλου όταν δε με βλάπτει και δεν έρχεται σε αντίθεση με τους νόμους της χώρας μου.

Να σεβαστώ λοιπόν και την κουλτούρα λαών της Αφρικής που ακρωτηριάζουν γυναικεία γεννητικά όργανα όπως είπε και η jackrussel? Ή την κουλτούρα των λαών που κάνουν βουντού? Ή που λιθοβολούν και θάβουν ζωντανές τις γυναίκες? Ή που κλέβουν? Εσύ θα το σεβαστείς αυτό?

Μην μπερδεύετε την κουλτούρα με πράξεις που έρχονται σε αντίθεση με τους νόμους και την αξία της ζωής.

υπεύθυνη είναι η πολιτεία και η δικαιοσύνη για τις παράνομες πράξεις.

έχτε βγάλει το θέμα εκτός απο αυτό που ρωτάω εγω και δεν απαντάτε,πάραυτα..

το να σέβεσαι την κουλτούρα ενος λαού δε σημαίνει οτι αν στη χώρα όπου φιλοξενούνται και προβούν σε παράνομες πράξεις δεν θα τους δικάσεις,σημαίνει οτι καταλαβαίνεις-κατανοείς οτι κάτι το οποίο φαίνεται σε κάποιον ως φυσιολογικό για άλλον ίσως να μην είναι...αυτό δεν είναι σεβασμός;είναι παράλογο αυτό;δηλαδή ένας εβραίος ή ένας μουσουλμάνος πρέπει να σε χαρακτηρίσει ως φρικιό κι οτι πράττεις φρικαλεότητες επειδή τρως χοιρινό;

οι νόμοι κάθε κράτους συντάσσονται απο τους πολίτες του ίδιου του κάτους κι όχι απο πολίτες άλλων χωρών,όμορων ή ομο"ί"δεατικών άρα κάτι που εδω θεωρείται παράνομο (ακρωτηριασμός κλειτορίδας όπως αναφέρθηκε) στη Σομαλία (λόγω θρησκευτικής νομοθεσίας,νομίζω) δεν θεωρείται παράνομο ή δεν διώκεται ως αδίκημα που αφορά την ανθρώπινη αξία..αυτό είναι δύσκολο να γίνει κατανοητό;

το θέμα μου έχει να κάνει ΚΑΘΑΡΑ με την εξής σύκγριση:

ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΝΑ ΑΡΠΑΞΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟ ΣΚΥΛΙ ΣΟΥ ΝΑ ΤΟ ΣΦΑΞΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΦΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΝΑ ΑΡΠΑΞΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ ΝΑ ΤΟ ΣΦΑΞΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΦΑΕΙ;

δεν έχει να κάνει με τη σύγκριση των πολιτισμικών διαφορων μεταξύ των λαών.είναι πολύ-πολύ συγκεκριμένο ερώτημα.

io6Qp3.png

g3BCp2.png

την κουλτουρα του κανιβαλισμου του να την εφαρμοσει στην πατριδα του που επιτρεπεται κι οχι στην δικη μου που απαγορευεται αν οχι δια νομου τουλαχιστον στη συνειδηση μας,,απορω τι ανοιξες αυτο το θεμα και τι προσπαθεις να μας πεις,

τον σκυλο δεν τον εξημερωσαμε για να τον φαμε και για ολα τα αλλα που τρωμε που υπερτρωμε ισως θα επρεπε να το δουμε αλλιως,,,να τρωμε λιγοτερο κρεας και οταν σφαζουμε ενα ζωο να ακολουθουνται αυστηροι κανονες ωστε το ζωο να μην υποφερει και να φευγει με σεβασμο γαι το καλο που μας προσφερει,,,φαι, ενδυση

το ερώτημα που έθεσα είναι συγκεκριμένο:

αν κάποιος αρπάξει και φάει το παιδί σου είναι το ίδιο με το να αρπάξει και να φάει το σκυλί σου;

δεν έχει να κάνει με τις διαφορές μεταξύ πολιτισμών.

σε όλα τα υπόλοιπα που λες συμφωνώ απολύτως..

δεν προσπαθώ να πω κάτι ή να "περάσω" κάτι συγκεκριμένο ρώτησα αν μπορεί να συγκριθεί η απώλεια του παιδιού κατα αυτόν τον τρόπο με του σκυλιού.

όχι αν είναι σωστό η λάθος παράνομο ή όχι στην Ελλάδα να τρως σκυλιά και γατιά.

io6Qp3.png

g3BCp2.png

Καλά βρε riniw, τί περιμένεις να σου πούμε? Αν είναι οτ ίδιο να φαγωθεί ένα σκυλί ή ένα παιδί? Ή ένα σκυλί κι ένα γουρούνι?

Πραγματικά δεν καταλαβαίνω την αναγκαιότητα της ερώτησης.....

εγω πιστευω οτι οσο ασχημο ειναι να βλεπεις ενα σκυλι γδαρμενο και κρεμασμενο αλλο τοσο ειναι και να βλεπεις ενα αρνι! Απλα ενας λαος τρωει το ενα και ενας αλλος λαος τρωει και το αλλο. Κατα τη γνωμη μου κανεναν ζωακι δεν θα πρεπει να κρεμεται γδαρμενο και φυσικα οσα ζωα προοριζονται για να γινουν φαι (!!) καλο θα ειναι να φροντιζονται αναλογα. Το να ερχεται καποιος στη χωρα μου, να σκοτωνει τα αδεσποτα και να τα τρωει, ειναι για εμενα αισχρο!

Περαν τουτου ομως με τιποτα δεν μπορω να το συγκρινω με τα παιδια μας, παροτι τα λατρευω τα ζωακια.Αλλα αυτο συμβαινει με εμενα, που εχω ας πουμε παιδια. Αν μπορεσουμε να αναλογιστουμε τι νιωθει καποιος μοναχικος ανθρωπος για το ζωακι του, τοτε μονο θα μπορεσουμε να καταλαβουμε και την δικη του θεση. Γενικα πιστευω οτι οτιδηποτε ειναι αυτο με το οποιο δενεσαι, ποσο μαλλον αν ειναι εμψυχο, ειναι ιδιατερο για εμας. Για τη φιλη που ειναι και εγκυουλα θα πω οτι για καποιον που δεν εχει παιδι, ειναι ενα "λογικο" παραδειγμα αυτο που σου εθεσε. Όσο και αν ειναι ακραιο εχει λογικη βαση.

Τελος θα ηθελα να πω οτι υπαρχει ο σεβασμος στη ζωη και ο σεβασμος στην ανθρωπινη ζωη. Δια του νομου η ανθρωπινη ζωη προστατευεται πολυ περισσοτερο απο τη ζωη γενικοτερα οποτε απο εκει και περα ειναι ηθικο θεμα και η ηθικη διαφερει και ανα τους λαους και ανα τις γενιες. Αν καποιος εχει μαθει να σεβεται, σεβεται γενικοτερα.

Καλά βρε riniw, τί περιμένεις να σου πούμε? Αν είναι οτ ίδιο να φαγωθεί ένα σκυλί ή ένα παιδί? Ή ένα σκυλί κι ένα γουρούνι?

Πραγματικά δεν καταλαβαίνω την αναγκαιότητα της ερώτησης.....

βασικά θέλω να βεβαιωθώ πως δεν είμαι παράλογη που θεώρησα το παράδειγμα ατυχές.

μου επιβεβαιώνεις οτι δεν είμαι κι οτι αυτό δε σημαίνει οτι δεν είμαι φιλόζωή κι οτι ασεβω ως προς το περιβάλλον

io6Qp3.png

g3BCp2.png

Διαφημίσεις

ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΝΑ ΑΡΠΑΞΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟ ΣΚΥΛΙ ΣΟΥ ΝΑ ΤΟ ΣΦΑΞΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΦΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΝΑ ΑΡΠΑΞΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ ΝΑ ΤΟ ΣΦΑΞΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΦΑΕΙ;

.

Για το λαο μας, δεν ειναι το ιδιο. Για το νομο, δεν ειναι το ιδιο. Για εναν ανθρωποφαγο θα ειναι το ιδιο φανταζομαι.

το θέμα μου έχει να κάνει ΚΑΘΑΡΑ με την εξής σύκγριση:

Για εσένα και εμένα π.χ μπορεί το παράδειγμα να είναι ατυχές..για κάποιον όμως που η μοναδική συντροφιά στη ζωή του είναι ο σκύλος του και δεν έχει παιδί σίγουρα τα συναισθήματα είναι διαφορετικά.;)

rQGhp3.png

Είτε έχουμε παιδί είτε όχι, για εμάς...τους Έλληνες εννοώ, είναι κάπως έξω από τα νερά μας όλο αυτό.Οπως και εμείς δεν πάμε στην χώρες του εξωτερικού που απαγορεύεται η σφαγή των αγελάδων ή του χοιρινού, να κυνηγάμε τις αγελάδες στους δρόμους για να τις φάμε έτσι και αυτοί θα έπρεπε να σεβαστούν την νοοτροπία της χώρας που τους φιλοξενεί και να μην προκαλούν μ'αυτόν τον τρόπο.Ολα έχουν ένα όριο και δεν είμαστε υποχρεωμένοι και συνηθίζουμε σε ξενόφερτες αντιλήψεις με το ζόρι για να μην φανούμε κάπως.

Οσό για την σύγκριση παιδιού-σκυλιού...αναλόγως πως το βλέπει ο καθένας.

U5gcp2.png

Eρωτεύτηκα!!!

Είτε έχουμε παιδί είτε όχι, για εμάς...τους Έλληνες εννοώ, είναι κάπως έξω από τα νερά μας όλο αυτό.Οπως και εμείς δεν πάμε στην χώρες του εξωτερικού που απαγορεύεται η σφαγή των αγελάδων ή του χοιρινού, να κυνηγάμε τις αγελάδες στους δρόμους για να τις φάμε έτσι και αυτοί θα έπρεπε να σεβαστούν την νοοτροπία της χώρας που τους φιλοξενεί και να μην προκαλούν μ'αυτόν τον τρόπο.Ολα έχουν ένα όριο και δεν είμαστε υποχρεωμένοι και συνηθίζουμε σε ξενόφερτες αντιλήψεις με το ζόρι για να μην φανούμε κάπως.

:wink::wink::wink:

Για εσένα και εμένα π.χ μπορεί το παράδειγμα να είναι ατυχές..για κάποιον όμως που η μοναδική συντροφιά στη ζωή του είναι ο σκύλος του και δεν έχει παιδί σίγουρα τα συναισθήματα είναι διαφορετικά.;)

άρα δεν είναι υπερβολική στην αντίδραση..

επειδή η συγκεκριμένη (στο φατσοβιβλίο όπου είχαμε και την αντιπαράθεση) είναι νέα ηθοποιός,όταν της είπα οτι το παράδειγμα είναι ατυχές της τόνισα οτι όφειλε να δείξει περισσότερη ευαισθησία (ως καλλιτέχνης) απέναντι σε μια έγκυο..

τελικως το είδα εγω υπερβολικά ή το είδαν οι ορμόνες μου;;

(το ερώτημα δε σου απευθύνεται αποκλειστικά!αλλά καταλαβαίνεις τί εννοώ;)

io6Qp3.png

g3BCp2.png

άρα δεν είναι υπερβολική στην αντίδραση..

επειδή η συγκεκριμένη (στο φατσοβιβλίο όπου είχαμε και την αντιπαράθεση) είναι νέα ηθοποιός,όταν της είπα οτι το παράδειγμα είναι ατυχές της τόνισα οτι όφειλε να δείξει περισσότερη ευαισθησία (ως καλλιτέχνης) απέναντι σε μια έγκυο..

τελικως το είδα εγω υπερβολικά ή το είδαν οι ορμόνες μου;;

(το ερώτημα δε σου απευθύνεται αποκλειστικά!αλλά καταλαβαίνεις τί εννοώ;)

Ναι βρε...

Σίγουρα είναι άστοχο αλλά δεν μπορείς να είσαι στα συναισθήματα του άλλου..ίσως με την υπερβολή της ήθελε κάτι να σου δείξει...πολλοί χρησιμοποιούν αυτή τη μέθοδο...

Όσο αναφορά τις ορμόνες δεν γνωρίζω...δεν με επηρέασαν καθόλου στην εγκυμοσύνη μου.

rQGhp3.png

με βρίσκεις απολύτως σύμφωνη..η πρώτη και εύλογη απορία μου όταν πρωτοδιάβασα το άρθρο ήταν :που είναι η πολιτεία;η δημοτική αστυνομία;ο αστύατρος;οι υγειονομικές υπηρεσίες;ως τί πήρε άδεια το συγκεκριμένο μαγαζί;ως κρεοπωλείο;

μου φαίνεται και πάλι ως ακραίο περιστατικό,και δεν πιστεύω οτι αποτελεί μέρος της κύριας κουλτούρας των κινέζων να τρώνε σκυλιά...και πιστεύω οτι έγινε με την κλασσική ανοχή των δικών μας αρχών (δεν ξέρω αν όντως έγινε έτσι και δεν κατηγορώ,αν έχω λάθος ζητώ συγνώμη)

επίσης το οτι όλοι λέτε τι θα γινόταν αν συνέβαινε κάτι αντίστοιχο στη χώρα τους..δεν συζητώ το αυτονόητο -όταν είσαι κάπου,εξωτερικό ή εσωτερικό,και παρανομήσεις θα τιμωρηθείς σύμφωνα με τους νόμους- αλλά το αν συγκρίνεται η απώλεια του σκυλιού (σου) με του παιδιού (σου)

λύσε μου όμως και την εξής απορία:λες Οσό για την σύγκριση παιδιού-σκυλιού...αναλόγως πως το βλέπει ο καθένας...εξηγησέ μου αν έχανες εσυ και τα δυο η απώλεια θα ήταν η ίδια;

το να το θεωρώ ως ατυχές παράδειγμα είναι υπερβολή;αυτή είναι η απορία μου.

io6Qp3.png

g3BCp2.png

λύσε μου όμως και την εξής απορία:λες Οσό για την σύγκριση παιδιού-σκυλιού...αναλόγως πως το βλέπει ο καθένας...εξηγησέ μου αν έχανες εσυ και τα δυο η απώλεια θα ήταν η ίδια;

το να το θεωρώ ως ατυχές παράδειγμα είναι υπερβολή;αυτή είναι η απορία μου.

Κατά την προσωπική μου άποψη είναι ατυχέστατη η σύγκριση γιατί ποτέ το ένα δεν θα μπορέσει να αντικαταστήσει το άλλο.Είναι δύο διαφορετικά όντα.Το ένα είναι παιδί και το άλλο σκυλί.Και επειδή έχω σκυλί, ποτέ δεν του φέρθηκα σαν να είναι άνθρωπος...είναι ένα όν το οποίο με έχει ανάγκη όσο το έχω και εγώ και δεν πρόκειται να το φάω ποτέ :lol:!!!

U5gcp2.png

Eρωτεύτηκα!!!

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...