Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΤΙ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΜΝΙΟΠΑΡΑΚΕΝΤΗΣΗ?

Recommended Posts

Μεγάλη διαφορά..από 850 μέχρι τα 600 που έδωσα εγώ στην Ψαρά Θεσσαλονίκη, η οποία θεωρείται από τους καλύτερους του είδους. Τελικά η εγκυμοσύνη μπορεί να κοστίσει πολλά πολλά λεφτά! Καλά αποτελέσματα εύχομαι και σε σένα! Εμείς περιμένουμε τα δεύτερα-τελικά αποτελέσματα, έχουμε μια κάποια αγωνία. Θα κάνουμε και β' επιπέδου τη Δευτέρα, άντε να δούμε!!!

Μακάρι να πάνε όλα καλά!

sLvDp3.png

Διαφημίσεις

Μεγάλη διαφορά..από 850 μέχρι τα 600 που έδωσα εγώ στην Ψαρά Θεσσαλονίκη, η οποία θεωρείται από τους καλύτερους του είδους. Τελικά η εγκυμοσύνη μπορεί να κοστίσει πολλά πολλά λεφτά! Καλά αποτελέσματα εύχομαι και σε σένα! Εμείς περιμένουμε τα δεύτερα-τελικά αποτελέσματα, έχουμε μια κάποια αγωνία. Θα κάνουμε και β' επιπέδου τη Δευτέρα, άντε να δούμε!!!

Μακάρι να πάνε όλα καλά!

ο καθένας ζητάει ότι θέλει εγώ αυτό έχω καταλάβει!!! Και εννοείται πως χαλάλι για το μωρό απλά είναι δύσκολες οι εποχές.

Εμένα βγήκαν όλα τα αποτελέσματα και είναι όλα καλάευτυχώς. Μην ανησυχεις όπως λένε όλοι οι γιατροί τα πρώτα αποτελέσματα είναι αυτα που μετράνε!! ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ!!!

Στο Ιασω βέβαια κ εγώ λόγω ιατρού πήγα καθώς ξέρω πως είναι εξαιρετικός !

Μόλις με πήραν από την κα Ψαρρά, βγήκαν τα πρώτα αποτελέσματα και είναι όλα καλά!! Μου έκανε εντύπωσε που βγήκαν τόσο γρήγορα! Έκανα άμνιο. χθες το πρωί και με πήραν τηλ. μόλις τώρα. Δηλαδή σε λιγότερο από 36 ώρες!! Καλά κάνω και την παινεύω τη γυναίκα!!

μπραβο γαι τα παοτελεσματα αλλα πρωτη φορα ακουω ν αβγαινουν τοσο νωρις!εμας μας ειπαν 15 με 20 μερες εκτος αν θελουμε καποια αποτελεσματα νωριτερα αλλα δεν θα ηταν ολα

Ναι, βγήκαν άμεσα τα πρώτα που είναι για σύνδρομο ντάουν και 2 ακόμα τρισωμίες. Τα υπόλοιπα και μας 15 μέρες περίπου με 20 το αργότερο. Εύχομαι τη Δευτέρα μαζί με τη β' επιπέδου να μας έχουν καλά νέα.

sLvDp3.png

καλημερα κοριτσια ειμαι καινουρια και θελω να καταθεσω την εμπειρια μου. εγω πηγα στο emryocare στην Λ.Αλεξανδρας πληρωσα 600 ευρω .Μου ειπε αμεσως το φυλο του πιαδιου μου (ζουζουνα) και μετα απο 2 μερες μου ειπαν τα πρωτα αποτελεσματα (δηλαδη για 2-3 χρωμοσωμικες ανωμαλιες,ολα φυσιολογικα) και τα υπολοιπα που ειναι πολυ περισσοτερα θα βγουν σε 15 ημερες.

Διαφημίσεις

Μια από τα ίδια δηλαδή jo jo! Τελικά όντως βγαίνουν τόσο γρήγορα τα πρώτα. Εμάς το φύλο μας το είχε πει στην αυχενική (στην ίδια γιατρό κάναμε και άμνιο). Μένει να πάρουμε και τα δεύτερα αποτελέσματα. Εύχομαι από καρδιάς να' ναι καλά και η ζουζούνα σας να χαίρει άκρας υγείας!

Αν τα πάρω από βδομάδα, θα μαι θάλασσα και θα είμαι χωρίς υπολογιστή, οπότε θα ενημερώσω ότν γυρίσουμε! Το ακνονίσαμε έτσι ώστε να πάμε Δευτέρα πρωί για β' επιπέδου (να ρωτήσουμε κι όλας και για τα δεύτερα αποτελέσματα μήπως και βγήκαν) και μετά να φύγουμε κατευθείαν διακοπούλες. Αν δηλ. πάνε όλα καλά. Την αντίθετη περίπτωση δεν την σκέφτομαι καν.

sLvDp3.png

μπραβο γαι τα παοτελεσματα αλλα πρωτη φορα ακουω ν αβγαινουν τοσο νωρις!εμας μας ειπαν 15 με 20 μερες εκτος αν θελουμε καποια αποτελεσματα νωριτερα αλλα δεν θα ηταν ολα

Πράγματι τα περισσότερα κέντρα γενετικής (όχι τα δημόσια) δίνουν τα τελευταία χρόνια και το λεγόμενο ''γρήγορο'' αποτέλεσμα σε 24-48 ώρες. Αυτό κοστίζει περίπου 50 Ευρώ και δίνει αποτέλεσμα ΜΟΝΟ για τις τρισωμίες 21 (Down) , 18 και 13 και τα φυλετικά χρωμοσώματα (Χ και Y) ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ. Σε 15 ημέρες βγαίνει το αποτέλεσμα από τα υπόλοιπα χρωμοσώματα (καρυότυπος). Επομένως το ''γρήγορο'' αποτέλεσμα είναι τελικό αλλά δεν καλύπτει όλες τις χρωμοσωμικές ανωμαλίες. Στα δημόσια κέντρα κάνουν μόνο τον καρυότυπο γιατί δεν έχουν δυνατότητα για το ''γρήγορο'' αποτέλεσμα.

Τώρα σχετικά με τις φίλες που συγκρίνουν το κόστος ανάμεσα σε διαφορετικά κέντρα θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή στο να συγκρίνουν ΙΔΙΑ πράγματα. Ο καρυότυπος (μαζί με το ''γρήγορο'' αποτέλεσμα) είναι σαφώς φθηνότερος από τις νεότερες μοριακές εξετάσεις (MLPA και Array-CGH), οι οποίες όμως γίνονται σε λιγότερα κέντρα, κοστίζουν πολύ περισσότερο και ανιχνεύουν πολύ περισσότερες ανωμαλίες στα χρωμοσώματα. Μάλιστα πρόσφατα υπάρχουν και συστάσεις από διεθνείς οργανισμούς ότι όλες οι γυναίκες που κάνουν αμνιοπαρακέντηση (ή τροφοβλάστη) θα πρέπει να ζητούν να γίνονται και οι νεότερες εξετάσεις.

Εννοείται πάλι ότι τα δημόσια κέντρα δεν κάνουν αυτές τις εξετάσεις (γι αυτό άλλωστε έχουν και πολύ μικρό κόστος...)

Καλησπέρα,

Εγώ έκανα αμνιοπαρακέντηση στο Ρέα στις 22/06. Ο γιατρός μου με είχε ενημερώσει ότι μπορούμε να κάνουμε την απλή αμνιοπαρακέντηση που στοιχίζει 400? ή να στείλουμε μέσω του Ρέα το δείγμα στο INTERGENETICS του γενετιστή Πάγκαλου όπου ελέγχει το δείγμα για 120 σύνδρομα με επιβάρυνση βέβαια άλλα 380?. Μου είπε βέβαια ότι και το απλό μας καλύπτει αλλά επειδή δεν είναι και κάποιο τραγικό ποσό από τη στιγμή που θα μπούμε σε αυτή τη διαδικασία μου προτείνει να το κάνουμε. Πράγματι έτσι σκέφτηκα και εγώ και στείλαμε το δείγμα στον Πάγκαλο. Όλα τα αποτελέσματα τα πήρα μέσω του Ρέα σε μία εβδομάδα. Ευτυχώς όλα καλά αλλά δεν μπορώ να σας περιγράψω (φαντάζομαι καταλαβαίνετε όσες το έχετε ήδη περάσει) τί αγωνία είχα όλη αυτή την εβδομάδα.

Πράγματι τα περισσότερα κέντρα γενετικής (όχι τα δημόσια) δίνουν τα τελευταία χρόνια και το λεγόμενο ''γρήγορο'' αποτέλεσμα σε 24-48 ώρες. Αυτό κοστίζει περίπου 50 Ευρώ και δίνει αποτέλεσμα ΜΟΝΟ για τις τρισωμίες 21 (Down) , 18 και 13 και τα φυλετικά χρωμοσώματα (Χ και Y) ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ. Σε 15 ημέρες βγαίνει το αποτέλεσμα από τα υπόλοιπα χρωμοσώματα (καρυότυπος). Επομένως το ''γρήγορο'' αποτέλεσμα είναι τελικό αλλά δεν καλύπτει όλες τις χρωμοσωμικές ανωμαλίες. Στα δημόσια κέντρα κάνουν μόνο τον καρυότυπο γιατί δεν έχουν δυνατότητα για το ''γρήγορο'' αποτέλεσμα.

Τώρα σχετικά με τις φίλες που συγκρίνουν το κόστος ανάμεσα σε διαφορετικά κέντρα θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή στο να συγκρίνουν ΙΔΙΑ πράγματα. Ο καρυότυπος (μαζί με το ''γρήγορο'' αποτέλεσμα) είναι σαφώς φθηνότερος από τις νεότερες μοριακές εξετάσεις (MLPA και Array-CGH), οι οποίες όμως γίνονται σε λιγότερα κέντρα, κοστίζουν πολύ περισσότερο και ανιχνεύουν πολύ περισσότερες ανωμαλίες στα χρωμοσώματα. Μάλιστα πρόσφατα υπάρχουν και συστάσεις από διεθνείς οργανισμούς ότι όλες οι γυναίκες που κάνουν αμνιοπαρακέντηση (ή τροφοβλάστη) θα πρέπει να ζητούν να γίνονται και οι νεότερες εξετάσεις.

Εννοείται πάλι ότι τα δημόσια κέντρα δεν κάνουν αυτές τις εξετάσεις (γι αυτό άλλωστε έχουν και πολύ μικρό κόστος...)

εχεις δίκιο το πακέτο που έκανα εγώ στο ΙΑΣΩ και έχει 850 ευρώ είναι το διευρημένο πακέτο!

καλησπερα σε ολες...περιμενω και εγω το δευτερο παιδακι μου ειμαι στην 10η εβδομαδα.χθες εκλεισα ραντεβου στο αλεξανδρας για αμνιοπαρακεντηση στο πρωτο δεν ειχα κανει αλλα τωρα ενα χρονο μεγαλητερη{40}αποφασισα να την κανω.εχω πολυ ανχος αν και ειναι νωρις ακομα μεχρι 4 οκτωμβριου.ελπιζω ολα να ειναι καλα..σε οποιες την κανουν τωρα κοντα καλα αποτελεσμστα:)

Η ΜΠΕΜΠΑ ΤΟ ΣΠΟΥΡΓΙΤΑΚΗ ΜΑΣ ΗΡΘΕ ΣΤΙΣ 22-10-11:D

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...