Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΤΙ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΜΝΙΟΠΑΡΑΚΕΝΤΗΣΗ?

Recommended Posts

Καλησπέρα κορίτσια, τη Δευτέρα θα κάνω αμνιοπαρακέντηση στην κα Ψαρά στη Θεσσαλονίκη. Επειδή δεν είμαι από Θεσσαλονίκη, σκεφτήκαμε με τον άντρα μου να το συνδυάσουμε με βολτίτσα στα μαγαζιά, ψώνια (γιατί άρχισα να "ανοίγω") και φαγητό. Κάπου διάβασα όμως ότι θέλει πολύ ξεκούραση μετά, οπότε αν μπορέσουν όσες έχουν κάνει, να μου απαντήσουν

-μετά την εξέταση το περπάτημα μέχρι το αυτοκίνητο (30-45 λεπτά) είναι ασφαλές?

-εννοείται ξεχνάμε τα καινούρια ρουχαλάκια και το φαγάκι έξω!?

-στο σπίτι έχω εσωτερικές σκάλες και η πρόσβαση από το δωμάτιο στην κουζίνα (πού αλλού θα ήθελα να πηγαίνω?) γίνεται από τη σκάλα, καταλαβαίνετε δηλ., πάνω κάτω όλη την ώρα είμαι. Διάβασα ότι και οι σκάλες καλό είναι να αποφεύγονται? Ισχύει? Προλαβαίνω να μεταφέρω το ψυγείο στο υπνοδωμάτιο!

Τελικά εκεί που είχα άγνοια, τώρα σκέφτομαι και την παραμικρή λεπτομέρεια, με τρομάζει όχι η εξέταση (έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στη γιατρό), αλλά το μετά. Μήπως είμαι υπερβολική? Εσείς τί κάνατε μετά την εξέταση?

sLvDp3.png

Διαφημίσεις

Ξεκούραση χωρίς υπερβολές μου συνέστησε ο γιατρός για κανα δυο μέρες, όχι δηλαδή ακινησία ούτε ξάπλα. Είχα πάρει και κάποια υπόθετα για τις συσπάσεις πριν και μετά και αντιβίωση. Μετά προσπάθησε να αποφύγεις τόσο το περπάτημα ως το αυτοκίνητα και σίγουρα όχι βόλτα στην αγορά. Και συμβουλεύσου το γιατρό σου και την Ψαρρά. Κάποιοι γιατροί ξέρω ότι συστήνουν πολύ προσοχή για 2 εβδομάδες. Καλή επιτυχία!

Κατάλαβα, φαντάζομαι θα μου δώσουν οδηγίες και από κει, απλά ήθελα να είμαι κάπως προετοιμασμένη. Πολύ με φοβίζουν η προσοχή, η ξάπλα και όλα υτά.

sLvDp3.png

Καλησπέρα κορίτσια, τη Δευτέρα θα κάνω αμνιοπαρακέντηση στην κα Ψαρά στη Θεσσαλονίκη. Επειδή δεν είμαι από Θεσσαλονίκη, σκεφτήκαμε με τον άντρα μου να το συνδυάσουμε με βολτίτσα στα μαγαζιά, ψώνια (γιατί άρχισα να "ανοίγω") και φαγητό. Κάπου διάβασα όμως ότι θέλει πολύ ξεκούραση μετά, οπότε αν μπορέσουν όσες έχουν κάνει, να μου απαντήσουν

-μετά την εξέταση το περπάτημα μέχρι το αυτοκίνητο (30-45 λεπτά) είναι ασφαλές?

-εννοείται ξεχνάμε τα καινούρια ρουχαλάκια και το φαγάκι έξω!?

-στο σπίτι έχω εσωτερικές σκάλες και η πρόσβαση από το δωμάτιο στην κουζίνα (πού αλλού θα ήθελα να πηγαίνω?) γίνεται από τη σκάλα, καταλαβαίνετε δηλ., πάνω κάτω όλη την ώρα είμαι. Διάβασα ότι και οι σκάλες καλό είναι να αποφεύγονται? Ισχύει? Προλαβαίνω να μεταφέρω το ψυγείο στο υπνοδωμάτιο!

Τελικά εκεί που είχα άγνοια, τώρα σκέφτομαι και την παραμικρή λεπτομέρεια, με τρομάζει όχι η εξέταση (έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στη γιατρό), αλλά το μετά. Μήπως είμαι υπερβολική? Εσείς τί κάνατε μετά την εξέταση?

Tsarli , εγω ειχα κανει ληψη τροφοβλαστη που ειναι λιγο πιο επιφοβη και η γιατρος μου ειχε πει 3 μερες ξεκουραση ( οχι ξαπλα) και ηρεμια.Συγκεκριμενα ειχε πει στον αντρα μου οταν τελειωσαμε την εξεταση '' παρε την γυναικα σου και να πατε καπου ησηχα να φατε και μπορει να πιει και ενα ποτηρι κρασι με εντολη γιατρου , αλλα τις επομενες 3 μερες θελει ξεκουραση ''Εγω πηρα και μαγνησιο διπλη ποσοτητα πριν και μετα την εξεταση για τις συσπασεις .

Ελπιζω να σε βοηθησα και καλο θα ειναι να μιλησεις με τον γιατρο σου να του πεις τι θελεις να κανεις και αυτος θα σου πει μεχρι ποσα μπορεις να κανεις!!!

Διαφημίσεις

Και εγω ειχα πιει μαγνησιο.. Την πρωτη φορα για μια βδομαδα δεν εκανα τιποτα. σηκωνομουν μονο για τουαλεττα, ετρωγα στο κρεβατι και μετα στον καναπε και μπανιο εκανα την τριτη μερα. Βαρη γενικα απεφευγα να σηκωνω. Την δευτερη φορα εκατσα παλι στο κρεβατι αλλα μετα απο δυο μερες πειρα τον γιο μου αγκαλια καθιστη στην πολυθρονα και εφαγα και μια κλωτσα ακριβως εκει που ειχε μπει η βελονα (και ποναγα απο την κλωτσα πολυ καιρο μετα..)

tsarli , εγω γενικα δεν πινω καθολου , εκεινη την μερα ομως το κατεβασα το ποτηρακι και μετα εριξα κατι υπνους!! αχαχα με το καλο σου ευχομαι και καλα αποτελεσματα

Είμαι πολύ δραστήρια και υπερκινητική θα έλεγα, να φανταστείτε κάθε πρωί ξημερώματα περπατάω 10 χιλιόμετρα και συνεχίζω τη μέρα μου με δουλειά, καθαριότητα σπίτι και γενικά κίνηση..οπότε πιο πολύ με ενοχλεί αυτή η ξεκούραση, παρά η εξέταση. Με το θέμα της τουαλέτας τί κάνατε? θέλω να πω ότι με τη δυσκοιλιότητα θα είναι λίγο δύσκολο μετά να ζορίζεται κανείς..

sLvDp3.png

tsarli , εγω γενικα δεν πινω καθολου , εκεινη την μερα ομως το κατεβασα το ποτηρακι και μετα εριξα κατι υπνους!! αχαχα με το καλο σου ευχομαι και καλα αποτελεσματα

Ευχαρώριστώ πολύ! Εγώ τα έπινα προ εγκυμοσύνης, τώρα ξέχασα τί θα πει αλκοόλ, αλλά θυμήθηκα για τα καλά το φαγητό!!

sLvDp3.png

Διαφημίσεις

...βοηθούσε!!! Από τότε που μπήκα στον 5ο μήνα (τελαυταία), μιλάμε για τρελή δυσκοιλιότητα!! Θα αρζίσω το ντουφαλάκ και υπόθετα.

και προσεχε διοτι οι αιμοροδιες περιμενουν στην γωνια την δυσκοιλιοτητα ειδικα στην εγκυμοσυνη στο λεω απο δικη μου εμπειρια.Να παρεις υποθετα γλικερινης που ειναι ακακα ενα καθε δυο μερες πριν σου εμφανιστουν οι αιμοροιδες και δεν θα μπορεις ουτε να κατσεις!!!εγω τις εβγαλα στον 8μηνα και ακομα δεν μου εχουν φυγει!!

Ευτυχώς στο σπίτι έχω τα πάντα, υπόθετα, ντουσαλάκ, ορτισαν, δτουλολαξ, πσίλιουμ και πολλά άλλα, καθ' ότι δυσκοίλια από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου! Τώρα στην εγκυμοσύνη θα χρησιμοποιώ το ντουφαλάκ και τα υπόθετα.

sLvDp3.png

Για μένα το θέμα "τουαλέτα" αποτελεί και αποτελούσε "ιεροτελεστία". Πλέον έχω δίπλα μου περιοδικά ή θα παίζω κάποιο παιχνίδι στο κινητό, ανεμιστήρα και έναν ντεκαφεϊνέ. Και ξεχνιέμαι..40 λεπτά με 1 ώρα τη φορά, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα υπάρχει και αποτέλεσμα. Αν είχα μεγάλο μπάνιο σίγουρα θα είχα βάλει τηλεόραση, δεν το συζητάω.

Πάντως μετά την αμνιοπαρακέντηση δεν θα κάνω καμία απόπειρα!

sLvDp3.png

Διαφημίσεις

Πρώτη φορά στη ζωή μου τέτοια δυσκοιλιότητα... Ομοίως υπόθετα και duphalac το οποίο όμως δυστυχώς επειδή είναι πολύ γλυκό μου φέρνει πλέον καούρα και εμετό...

Δοκιμασε να φας λιγο βρωμη με σταφιδες σε καθημερινη βαση θα σε βοηθηση.Εμενα τουλαχιστον εκανε δουλεια στον 8 μηνα που ειχα μεγαλο προβλημα.

Τρώω τα πάντα (βρώμη, δημητριακά all-bran,ακτινίδια, δαμάσκηνα αποξηραμένα -πίνω και το ζουμί τους αφού τα αφήσω σε νερό-, πίνω καμιά κουταλιά λάδι), δεν τα θυμάμαι όλα τόσα που είναι! Α, και λιναρόσπορο! Αν είναι όμως να μη θέλει να γίνει η "δουλειά", ό, τι και να κάνει κανείς...

sLvDp3.png

Έκανα κι εγώ αμνιοπαρακέντηση!! Είχαμε σήμερα ραντεβού στην κα Ψαρρα στη Θεσσαλονίκη (Ιατρική εμβρύου) στις 10:15. Δεν περιμέναμε καθόλου! Μπήκαμε αμέσως, είδε το μωρό, μας ξαναρώτησε αν θα προχωρήσουμε (είχαμε κάνει αυχενική στην ίδια και ήταν πάρα πολύ καλή, ενώ από πλευράς ηλικίας, τον Οκτώβριο που μας έρχεται κλείνω 35) και της είπα ότι και 20 χρονών να ήμουν, πάλι θα την κάναμε! Σε 2 λεπτά είχαμε τελειώσει. Δεν κατάλαβα απολύτως τίποτα, ένα μικρό τσίμπημα και λίγο πίεση για 2 δευτερόλεπτα!! Μα τί χέρι η γυναίκα, απίστευτη!! Τώρα περιμένουμε τα αποτελέσματα. Και έχουμε ραντεβού για β' επιπέδου 13 Αυγούστου, εκεί γύρω θα έχουν βγει τα τελικά αποτελέσματα. Από ξεκούραση: σε φυσιολογικά πλαίσια μου είπε. Οπότε αυτό θα κάνω και με το παραπάνω!!!

sLvDp3.png

Έκανα κι εγώ αμνιοπαρακέντηση!! Είχαμε σήμερα ραντεβού στην κα Ψαρρα στη Θεσσαλονίκη (Ιατρική εμβρύου) στις 10:15. Δεν περιμέναμε καθόλου! Μπήκαμε αμέσως, είδε το μωρό, μας ξαναρώτησε αν θα προχωρήσουμε (είχαμε κάνει αυχενική στην ίδια και ήταν πάρα πολύ καλή, ενώ από πλευράς ηλικίας, τον Οκτώβριο που μας έρχεται κλείνω 35) και της είπα ότι και 20 χρονών να ήμουν, πάλι θα την κάναμε! Σε 2 λεπτά είχαμε τελειώσει. Δεν κατάλαβα απολύτως τίποτα, ένα μικρό τσίμπημα και λίγο πίεση για 2 δευτερόλεπτα!! Μα τί χέρι η γυναίκα, απίστευτη!! Τώρα περιμένουμε τα αποτελέσματα. Και έχουμε ραντεβού για β' επιπέδου 13 Αυγούστου, εκεί γύρω θα έχουν βγει τα τελικά αποτελέσματα. Από ξεκούραση: σε φυσιολογικά πλαίσια μου είπε. Οπότε αυτό θα κάνω και με το παραπάνω!!!

Καλημέρα! Ήθελα να σε ρωτήσω πόσο σου βγήκε η αυχενικη και η αμνιοπαρακεντηση γιατι σκέφτομαι εκει να τα κάνω όλα; Κι αν ξες για τον η επιπέδου πόσο κοστίζει. Ευχαριστω!

u0m1p3.png

Καλημέρα! Ήθελα να σε ρωτήσω πόσο σου βγήκε η αυχενικη και η αμνιοπαρακεντηση γιατι σκέφτομαι εκει να τα κάνω όλα; Κι αν ξες για τον η επιπέδου πόσο κοστίζει. Ευχαριστω!

H αυχενική μου ήταν 1,6. Είμαι του '77, τον Οκτώβριο, δηλαδή τον Οκτώβριο που μας έρχεται 35. Και 20 ετών να ήμουν, πάλι θα την ξαναέκανα! Κόστος 600 ευρώ και μας έδψσε και απόδειξη. Στην κα Ψαρρά (Ιατρική εμβρύου, Θεσσαλονίκη). Εξαιρετική γιατρός!

sLvDp3.png

Μόλις με πήραν από την κα Ψαρρά, βγήκαν τα πρώτα αποτελέσματα και είναι όλα καλά!! Μου έκανε εντύπωσε που βγήκαν τόσο γρήγορα! Έκανα άμνιο. χθες το πρωί και με πήραν τηλ. μόλις τώρα. Δηλαδή σε λιγότερο από 36 ώρες!! Καλά κάνω και την παινεύω τη γυναίκα!!

sLvDp3.png

• 2 εβδομάδες μετά...

καλησπέρα ΜΠΡΑΒΟ για τα αποτελέσματα με το καλο!!

Πληροφοριακά να πω πως εγώ έκανα αμνιο την περασμένη εβδομάδα και κόστισε 85ο ευρω στο ΙΑΣΩ στην Αθήνα........................

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...